עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אהלן, מחפש מחשב מתנה לאחותי. התקציב הוא רנדומלי - אם יש בפחות (לא מכיר את תחום המחירים) אנחנו נשמח. אם זה קריטי להעלות אותו בשביל לתמוך בדרישות - גם ניתן. שורה תחתונה - מחשב אשר ישמש אותנו מספר שנים רב כאשר השימושים היום הם שימושים קלים - אינטרנט ומשחקים קלים, אך בעתיד נרצה לנשאיר אופציה לעריכת תמונות / סרטים, באופן חובבני וצפייה בסרטי אייצ'די. לכן כל הרכיבים צריכים להיות מהטכנולוגיה החדישה ביותר, כך שיהיו רלוונטים גם בעוד מספר שנים מקסימלי. לפי קטגוריות "המדריך לרכישת מחשב נייד": אחריות - 3 שנים מיבואן רשמי או מקביל אמין. מסך - החל מ-15.4" ברזולוציה גבוהה. אין בעייה למסך גדול - ניידות ניא לא פונ'. ציפוי מסך - מבריק. משקל - לא פונ'. חיי סוללה - זמן נורמטיבי (כ-3 שעות ומעל…

• 2 תגובות
    • 948 צפיות
  2. 1. מה התקציב המקסימלי? 2000 ש"ח. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את הכל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים ושיעבדו הכי טוב שאפשר בתקציב הנל א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר למשחקים ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? לא כולל 22 אינצ' רזולוציה מקסימלית * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? Mafia.II , Call of Duty Modern Warfare 2 וכו.. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גב…

• 7 תגובות
    • 755 צפיות
  3. Started by Bakshi1,

פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! ------ 3500 ש"ח וללא חריגה. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?----- לנצל את כול התקציב. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?---- לא ניתן. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?-------משחקים כבדים,סרטים וגלישה באינטרנט. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?------ יותאם למסך 22-33 אינץ' * לאיזה סוג משחקים המ…

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by jordan_lv,

אני מטלבט בין שני מחשבים של DELL :s05: לשימוש של משחקים כמו manager, call of duty סרטים אינטרנט ועוד תקציב באיזור ה 5k המפרט הוא די דומה רציתי לשמוע את דעתכם בנושא. הראשון: DELL VOSTRO Model Name‎ -‎V3500-4504W7‎ ‎ CPU‎- ‎Intel® Core™ i5-450M Processor, 2.4GHz,3MB Cache,1066MHz FSB‎ ‎ Memory‎ ‎-4GB DDR3 1333Mhz (2 x 2048 MB), Up to 8 GB‎ ‎ HD‎ ‎-320GB (7200 Rpm)‎ ‎ Display‎ ‎15.6in Widescreen High Definition (1366x768) WLED Anti-Glare‎ ‎ GPU‎ ‎Intel® Integrated Graphics Media Accelerator HD ‎ ‎ Optical Device‎ ‎8X DVD+/-RW Drive‎ ‎ Webcam‎ ‎Integrated 2.0 MP camera with digital array microphones‎ ‎ Sound‎ ‎2 integrated stereo speakers (2W x 2) ‎ ‎ Wireless‎ ‎…

• 0 תגובות
    • 871 צפיות
  5. מצאתי מטען רכב למחשב נייד מיני שלי דגם:msi wind u100 זה המטען רכב: http://cgi.ebay.com/CAR-UNIVERSAL-LAPTOP-NOTEBOOK-DC-CHARGER-ADAPTER-9536-/350363830879?pt=Laptop_Adapters_Chargers&hash=item51934fca5f רשום במחשב שלי מטען 20V

6. שלום לכולם. כבר שנתיים שאני מחבר את הלפטופ ל-LCD באמצעות כבל HDMI ואין שום בעיה. לפני כשבוע הייתה הפסקת חשמל קטנה ומאז אין סאונד כאשר אני מחבר את הלפטופ , המסך לבד עובד כרגיל והלפטופ עובד כרגיל אבל רק בחיבור ביניהם ישנה בעיה. יש למישהו רעיון מה זה יכול להיות?

• 1 תגובה
    • 619 צפיות
  7. חברים יקרים! מבקש את דעתכם על המחשב הבא: Toshiba Satellite L650-ST2G01 http://www.toshibadirect.com/td/b2c/pdet.to?poid=490991&src=MADD&CJPID=10707080-1989741-L650-ST2G01&cm_mmc=Affiliates-_-CommissionJunction הוא בעקרון למטרות לימודים וקצת משחקים... האם הכרטיס מסך טוב? איך המחשב יחסית למחיר? אני מתכנן לקנות גם מהאתר של טושיבה. מה אתם אומרים?

• 0 תגובות
    • 552 צפיות
  8. היי בימים האחרונים שמתי לב לתופעה מוזרה במסך,כשאני סוגר את המסך בזמן שהמחשב דלוק , ופותח אותו בחזרה ולוחץ על כניסה לשולחן העבודה , יש מן הפרעות כמו ריצוד עם פסים,גלים כאלו למשך שנייה , זאת אומרת פתיחת המסך לא נקיה בפתיחה , אבל בזמן עבודה הכל פועל 100%, יכול להיות בעית כרטיסיי מסך? רוני

• 2 תגובות
    • 747 צפיות
  9. Started by AisA,

1. מה התקציב המקסימלי? >> 2000 ש"ח. ניתן לנצל את כל התקציב. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? >> עבודה משרדית (בעיקר אופיס) - אינטרנט בעיקר. 3. האם יש צורך בציוד היקפי? >> לא. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט? >> לא. 5. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? >> 2. 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? >> לא. 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה ו/או הרכבת מחשב בחנות? >> הרכבת מחשב בחנות. אני מתכנן להתקין עותק חוקי של windows7 בעצמי. 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא, די לציין איזור מגורים. >> איזור חיפה. עדיפות רבה לנועה מחשבים. 10. האם י…

• 7 תגובות
    • 783 צפיות
  10. נניח שאני רוצה לבנות מפרט, אז אספתי לעצמי רכיב מפה ורכיב משם. איך בודקים שכל החלקים במפרט מתאימים זה לזה? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 654 צפיות
  11. Started by RoD,

היי. ראיתי שבאיביי ואתרים דומים מוכרים טאלבטים עם מע' אנדרויד וWCE ממש בזול. בתור צעצוע סביר להניח שזה נחמד, אבל תהיתי אם טאבלט בסגנון M006 יכול להוות תחליף ללפטופ - במובן של כתיבת עבודות של עד 5 עמודים, כמובן עם מקלדת חיצונית ומעמד (אני מניח שזה לא פרקטי להשתמש במסך מגע לדברים כאלו), ובנוסף לאינטרנט ופנאי אני יודע שלא אמורה להיות בעיה. השאלה היא אם תחליפי הoffice שמוצעים לאנדרויד/WCE הם פרקטיים, האם הטאבלט ירוץ במהירות מספקת, ואם מולטי-טסקינג לא תהיה בעיה (עבודה על מסמך במקביל לקריאת מידע באינטרנט). מבחינת מסך אני מניח שמתחת ל10 אינצ' זה לא יהיה פרקטי לעבודה שכזאת. יש למישהו נסיון עם הנושא? מצטער אם זה שייך יותר לפורום גאדג'טים מאשר מחשבים ניידים, הנחתי שזה יותר קרוב לפ…

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by talia70,

משתמשת בעיקר מהבית, בעיקר באופיס ובגלישה באינטרנט. משהו שמסוגל להוריד מוזיקה וסרטים במהירות גבוהה ולצרוב אותם. אם אפשר, חיבור למסך טלוויזיה LCD ולמצלמת וידאו. התקציב - גג 4,000, רצוי פחות... תודה!

• 0 תגובות
    • 554 צפיות
  13. Started by sooliman,

. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח גג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים ומולטי טסקינג ( שאני יוכל לראות סרט HD לצרוב דיסק להוריד משהו ולעשות UNRAR.. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך 20 אינץ' רזולוצייה הכי גבובהה 1050-1680 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? ממו RPG וייריות.. * לאילו הגדרות גרפיות המ…

• 1 תגובה
    • 712 צפיות
  14. רציתי לדעת האם יש מנגנון שמפסיק את הטעינה של המחשב נייד שלי ברגע שזה מגיע ל100% טעינה? כי יש פעמים שאני מוריד קבצים במחשב והשקע חשמל מחובר למחשב,האם זה הורס את הסוללה ברגע שזה מגיע ל100%? או שיש מנגנון שמפסיק את הטעינה ברגע שהוא מגיע ל100% טעינה? המחשב שלי: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=725088

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 1500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית - אינטרנט, אופיס וכו'. אם יש אפשרות להרכיב מפרט שיעבדו בו גם משחקים ברמה סבירה - מה טוב. 3. אין צורך במסך מחשב, CD ROM, מקלדת ועכבר 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? שלא יהיה טרקטור אבל שלא יבוא על חשבון ביצועי המחשב. 9. עדיפות לחנות בתל-אביב. 12. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון? לא קריטי תודה רבה על העזרה.

• 5 תגובות
    • 728 צפיות
  16. טוב אז יש לי לפטופ ישן של חבר. הכל עובד בסדר רק שלפעמים הוא נכבה. הרצתי MEMTEST - הוא קורס בשלב ה -6. זהו מחשב נייד של LG דגם LS50 עם XP. יש לו 512MB של RAM - שתי זכרונות של 256MB. הרצתי MEMTEST עם כל זכרון לחוד וגם ביחד - בכל המיקרים הוא קרס - ניסיתי בשני הסלוטים. פרטים על שתי סוגי הזכרונות הללו: PC2700S-25330 256MB DDR 333MHz CL2.5 רציתי לקחת את הזיכרון הנייד של הלפטופט של אח שלי - יש לו שם 2GB של קינגסטון - אני לא זוכר אם זה DDR3 או DDR2 אבל זה בטוח לא DDR1 כמו במחשב שציינתי למעלה - והוא לא נכנס ללפטופ. הזכרון פשוט לא מתאים מבחינת חריצים ללפטופ של חבר שלי. האם יכול להיות דבר כזה שזיכרון RAM לא יתאים לסוגים מסויימים של מחשבים ניידים? מה מDDR2 ומעלה הרחיבו את החריצים? *א…

• 8 תגובות
    • 10.6k צפיות
  17. טוב, אז אחרי שקניתי את המחשב החדש שלי לפי מפרט מכאן ואני ממש מרוצה (תודה), אני חוזר בשביל משהו אחר. המחשב המשפחתי שלנו בין 4 שנים וקורס תחת העומס, וגם מלא וירוסים ותקלות וחומרה לקויה וכו' אז הוחלט לרכוש חדש. התקציב המשפחתי המשותף למחשב הוא 4K, אבל אם אפשר בפחות זה ישמח אותנו. השימוש הוא באמת מחשב ביתי/משפחתי. אינטרנט, אופיס, פיקסה (של גוגל) ואולי Heroes 3 (כי קלאסיקות לא מתות). דרוש גם מסך. לא משהו בומבסטי, משהו פשטני. 17 או 19 אינץ', לא ברמה הכי גבוהה. בכול זאת עיקר שימושו יהיה חיפוש בגוגל וויקיפדיה. תודה תודה.

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by tro.bizo,

שלום, המחשב יריץ תוכנות שדורשות ביצועים טובים מהמעבד ועדיפות נמוכה למשחקים. האם המפרט הזה טוב?(עם שדרוג RAM כמובן) http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kspbiyalik&uin=10566

• 0 תגובות
    • 583 צפיות
  19. אהלן, אני מעוניין רק בקופסא,לא דרוש כרטיס מסך , הארד דיסק וכונן אופטי. אני מעוניין לבצע אוברקלוקינג למערכת. אני אשתמש בה להרבה דברים, בין היתר עריכת תמונות \ סרטים \ משחקים. תודה רבה על העזרה שלכם !

• 4 תגובות
    • 632 צפיות
  20. עזבו חלק חלק האם ניתן להרכיב מפרט כולל הכל במחיר טוב יותר מזה? AMD Phenom 2 X4 945 Quad Core AM3 BOX Gigabyte GA-MA78LMT-US2H Kingston 2GB DDR3 1333Mhz CL9 כפול 2 WD 500GB 7200RPM 16MB Sata2 AAKS WD5000AAKS Palit GeForce GTS450 Sonic 1024MB GDDR5 SeaSonic M12II 620Watt 80Plus Bronze צורב LG GH22 SATA x 22 Black מארז אין לי מושג איזה אבל אמרו לי משהו מאוד פשוט.. ושאני לא צריך משהו גדול ומפואר כי המערכת הזו יכולה לקרר את עצמה טוב מאוד גם בלי מארז ענק..

• 1 תגובה
    • 674 צפיות
  21. Started by rrinat6,

היי, אנירוצה לקנות מחשב נייד 14 אינץ לצרכים סטודנטיאלים - כתיבת עבודות וגלישה באינטרנט. שמעתי על שני מחשבים מומלצים: dell inspiron n4030 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=767559 lenovo ideapad u450 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=767559 מה שכן חשוב לי הוא שמחשב לא יתחמם. אני חושבת שהדל כן מתחמם כי אני יודעת שהאח הגדול שלו (n5030( כן מתחמם והלנובו לא מתחמם. איזה מחשב מומלץ? האם יש מחשב אחר בגודל 14 אינץ מומלץ?

• 0 תגובות
    • 744 צפיות
  22. Started by The Ball,

* מטרות המחשב? עבודה משרדית - לימודים * גודל המסך? 13.3" * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 4.5 שעות + * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יהיה נחמד HDMI, לא חובה * בלוטות? לא חובה. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אוקטובר נכנס ואיתו הלימודים... הגעתי לשני המחשבים האלה ואחרי דילמות רבות עדיין אין לי מושג מה עדיף. http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-3300-350m.htm http://www.skypc.co.il/Product.asp?Pid=WD865EA&Cat2Cat1ID=14&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he היתרון של ה DELL זה שיש לו 3 שנים אחריות והוא יותר קל. היתרון של HP זה כרטיס…

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. ערב טוב, יש לי מחשב יותר משבע שנים 04/2003 (ממש סוס - Gforce4MX;Intel Pentium4; 2.4GHz;H.D:80GB;RAM:768MB) והגיע הזמן להחליף גם אותו. כמו שהוא סחב כל כך הרבה שנים אני רוצה לבנות משהו חזק עד 4000 ₪ שיחזיק לשנים הבאות. חשוב לציין שאני משתמש במחשב בעיקר ל: צפייה בסרטים ובטלוויזיה, Office, עריכת מדיה ברמה חובבנית ומשחקים אבל לא יותר מידיי חדשים (CS, HL וכאלו..) הידע שלי הוא דיי בסיסי ולכן מהבוקר קראתי קצת והצלחתי לבנות מפרט כזה (מצוין לפי הדגם ואחריו הפרמטרים העיקריים): לוח אם של GIGABITE מדגם GA-P55A-UD3 P55;i5;4xDDR3;2xUSB3;2xSATA3;CrossfireX מעבד מדגם Intel® Core™ i5 2.8GHz;8MB;64Bit;i5-760;tray זיכרונות של OCZ מדגם OCZ3G1333LV4GK DDR3;2x2GB;1333MHz;Gold כונן קשיח של Weste…

• 8 תגובות
    • 883 צפיות
  24. אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי בסכום של עד 2000 ש"ח.. עדיף עד המחיר הזה, אם יש צורך ביותר שיהווה שדרוג משמעותי, אז אפשר חריגה עד 3000 ש"ח. תלוי כמה המפרט ישתדרג ביחס למחיר הנוסף. המטרות שלי הן בעיקר אינטרנט ועבודה משרדית, אני אשחק גם כן, אבל עדיין לא סגור כמה אני צריך כרטיס מסך שיוכל להריץ לי דיאבלו 3 (כשייצא..).. מעבר לזה כנראה שלא אשחק יותר מדי במשחקים חדשים.. בכל מקרה הייתי רוצה כרטיס מסך טוב.. (אני משחק כרגע על מסך של 19 אינץ' ככה שאני לא יודע איזה מהכרטיסים ייחשב כבר מיותר לגודל המסך הספציפי) בנוסף אני רואה סרטים וסדרות דרך המחשב בטלוויזיה, כלומר חיבור HDMI חובה, שאני מניח שקיים כיום בכל מחשב.. המפרט הקיים כרגע הוא מארז Hec Compucase 6a21 ספק Hec 400W (לא זוכר פ…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by demultiplexer,

שלום לכולם, ראשית, אם התקציב נמוך אני יכול לרכוש חלקים מארהב אם זה יוזיל את העלות. אני רוצה להרכיב מחשב לפיתוח אפליקציות אנדרואיד. האמולטור של מהמכשיר ממש כבד ואני צריך להריץ כמה במקביל. אני רוצה להרכיב מחשב (ללא ציוד היקפי) לצורכי פיתוח. צריך להיות עם מעבד חזק, המון זיכרון וזהו. יכולות גרפיות לא צריך, אחסון לא חשוב (יש דיסקים חיצוניים), לא צריך צורב או דיוידי וכיוב. רק שיהיה מטוס. על מה אתם ממליצים? תודה.

דיונים חדשים בפורומים