עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Omri R,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500-5000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית ועריכת וידאו (כרגע לצורכי לימוד). יתכן גם שימוש בAngular, React. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב במידה מסויימת 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? כנראה שלא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא חובה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנ…

2. Started by MyShark,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 שקל, ניתן לחרוג עד כ-200 שקלים 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר גיימינג, תכנות וקצת עריכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא אין צורך בציוד הקפי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מ1-10 אז 8 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ר…

3. שלום לכולם, אני מרגיש שהמחשב שלי קצת מיושן, הייתי רוצה לקרוא את הדעה שלכם. אני אגיד לכם מה אני חושב. המחשב שלי: מעבד Intel(R) Core(TM) i5-4670 CPU @ 3.40GHz לוח אם gigabyte H87 D3H כרטיס מסך gigabyte windforce 8gb RTX 2070 זיכרון corsair vengeance ddr3 8gb לא זוכר אם 1333 או 1600 ספק כוח seasonic 80 plus platinum 660w מערכת הפעלה windows 10 64bit אני חושב שהכי חשוב לי זה לשדרג את הזכרונות ואת המעבד הבעיה שהלוח אם ישן ובטח יש גבול לשדרוג של המעבד, הגיוני? אשמח לעצות, תודה רבה.

4. שלום, יש ברשותי את הדוקינג הזה. אני פרילאנסר בשיווק דיגיטלי ועובד עם שני מסכים במקביל. אני רוצה להתשמש בדוקינג הזה עם המחשב החדש. לפי מה שראיתי בלינק, הוא עובד עם סדרות מסוימות של מחשבים של לנובו. האם יש דגמים מומלצים של לנובו שלא במחיר מאוד גבוה שיעבדו עם הדוקינג הזה ויתאימו לשימושים שלי? בקשות/יכולות - I5 לפחות, יכולת להחזיק הרבה תהליכים פתוחים במקביל. מעדיף 14". אם יש מקלדת מוארת - מה טוב. תודה רבה.

5. בהמשך להמלצת NONE77 ממלא שאלון במקום המפרט בדיון הקודם, שוב- תודה רבה לעונים תודה NONE77, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500, לא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג התחלתי מאוד (ילד בן 10 - פורטנייט) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב- מחשב בחדר שינה של הילד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין ג…

• 22 תגובות
    • 15k צפיות
  6. הוריי רוצים מחשב נייח חדש שישמש אותם בעיקר לעבודה משרדית. יש מצב שמדי פעם הנכדים גם ישתמשו במחשב לגלישה בסיסית. אולי גם אח שלי שמדי פעם מגיע הביתה ירצה לשחק על המחשב NBA 2K12 (משחק די ישן). 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? קשה לי לומר, עדיף כמה שיותר זול. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית (אימייל, אופיס, וכו'). גלישה בסיסית. אולי גם אפשרות להריץ NBA 2K12. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת ועכבר - הכי פשוטים שיש. מסך - 24' יהיה נחמד. לא צריך משהו מיוחד. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כו…

• 22 תגובות
    • 11.2k צפיות
  7. היי אנשים, מכיוון שהמחשב שלי התחיל להתקע רנדומלית ואין לי כח למגר את הבעיה החלטתי להחליף את רכיבי הליבה שלו (לשמור מארז/ספק/צורב). פעם קודמת קניתי בדיוק לפני שאינטל עברו מ-1150 ל-1151 ונדפקתי עם אופציות השידרוג. האם מתוכננת החלפת תושבת בקרוב? 1. תקציב באיזור ה-3000 שח, אפשר לחרוג ב-500 שח אם זה נותן שיפור משמעותי. 2. אני עורך בפוטושופ, דו-מימד באוטוקאד, וגם סרטונים 1080P בפרימייר. לא משחק בכלל. 3. ללא ציוד היקפי. 4. כבר יש לי מארז/ספק/DVDRW/כרטיס מסך. 5. שקט חשוב. 6. לא מתוכנן אוברקלוק. 7. לא צריך OS. 8. לקנות איפה שזול, חו"ל אמאזון גם סבבה. 9. לקנות בקרוב - אלא אם כן אמורה לצאת איזה תושבת חדשה בקרוב? …

8. Started by no_way,

להלן המפרט: התקציב הוא 8000 + המסך. רוצה לדעת אם יש מקום לשינוי/שיפור בחלקים לפני שאני רוכש אותו. תודה I5 9600k Gigabyte Z390 UD VENGEANCE® LPX 8GB (2 x 8GB) DDR4 DRAM 3000MHz C16 Memory Kit - Black GeForce RTX2070 WINDFORCE 8GB GDDR6 Antec P8 Case ANTEC PSU 750W High Current Gamer Gold Noctua NH-D14 CPU Cooler Silicon Power 512GB NVMe Asus PG258Q 24.5"

9. שלום לכולם, קיבלתי המלצה מחבר של המחשב https://ksp.co.il/?uin=52600 - Lenovo Yoga 730-13IWL 81JR0023IV שמחירו עומד על 5100 באילת (הולך לקנות אותו בשבוע הבא). השימושים הם: שימוש משרדי - שימוש ממוצע, ומעבר לך שימוש בתוכנות של מהנדסים כמו: מטלב. רוצה מחשב לשימושים סטנטדרטיים טיפה מעל הממוצע כדי שישמש אותי לטווח ארוך. האם המחשב הזה יענה על הצדרכים או שיש המלצה טובה יותר ביחס למחיר? בתודה מראש,

• 22 תגובות
    • 9.3k צפיות
  10. Started by EG,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 אפשרית חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לא משחקים רציניים בכלל 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רצוי שקט לא אם תלוי במחיר 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ווינדוס 10 אופיס כולל הרכבה והתקנ…

11. שלום לכולם, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח, קנייה באילת. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב סטודנט, ישמש לגיימינג קל (משחקי אינדי בעיקר, אולי משחקים טיפה כבדים כמו Crash Trilogy אבל לא גיימינג כבד כמו Battlefield 5 או משחקים בסגנון) ותכנות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי…

12. היי אני מחפש לפטופ שישמש אותי בלימודי תוכנה. ההתלבטות היא כזו: האם לקנות לפטופ "גיימינג" עם מפרט יחסית מספק (כזה שעל הנייר יוכל להריץ משחקים מהשנים האחרונות) כאלה: https://ksp.co.il/?uin=66193&select=.1304..271. https://ksp.co.il/?uin=49837&select=.1304..271. https://ksp.co.il/?uin=56376&select=.1304..271. או שאפשר לוותר על תוספות ה"גיימינג" על מנת להוזיל עלויות משמעותית. המטרה העיקרית היא שימוש ללימודי תכנות, קצת סרטים, לא משהו משוגע. אך אם אין אופציה זולה משמעותית התכנון שלי הוא לחבר את הלפטופים בקישורים למעלה למסך FHD ולציוד גיימינג שכבר קיים אצלי על מנת לשחק בכותרים של השנים האחרונות. ברור לי שעדיף תמיד נייח, …

• 22 תגובות
    • 4.2k צפיות
  13. Started by daniel123,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 חריגה של 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה כללית ומשרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא חובה מערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מ…

• 22 תגובות
    • 4.1k צפיות
  14. Started by ariel323,

היי קניתי מחשב נייד בבלאק פריידי מksp lenovo ideapad 5 ורציתי לשאול האם אפשר לשדרג לו את הזיכרון ראם ואיך המחשב הזה בכללי.. ** קישור לחנות שאינה מאושרת לפרסום ** ** בעל חנות, רוצה לפרסם בפורום? יש לנו חבילת פרסום לחנויות מחשבים במיועד בשבילך! פרטים נוספים **

15. Started by iveco,

שמתי לעצמי תקציב של 600-650 שקל לוח ומעבד ואני לא רוצה לחרוג מ 650 שקל , על הנייר ההבדל בין המעבד שלי למעבד שאני רוצה לרכוש גדול בפועל אני אני ארגיש הבדל בביצועים ? ההבדל בין 2 המעבדים גדול כמו בתמונה ?

16. Started by vmaddog,

מרכיב מחשב לילד שמשחק. כרגע יש לו 3060 במחשב הישן שיעבור לחדש ובהמשך הוא גם ירכוש כרטיס מסך חדש יותר כנראה לכוון 4070 -4080 מעבד Intel Core i7 14700KF לוח אם MSI PRO B760M-P LGA1700 DDR5 ספק כוח מודולרי Corsair RM850x SHIFT 80 PLUS Gold 850W Fully Modular ATX זיכרון למחשב G.Skill Trident Z5 NEO RGB 2x16GB DDR5 7200Mhz CL34 זיכרון יכולתי לקחת זול יותר 6000\6400 הפער במחיר מאד קטן אז שיהיה שיפור קטן פה וגמישות להמשך מארז הוא יבחר משהו לטעמו וכנל לגבי קירור

17. אני מעוניין לקנות מחשב נייד לעבודה עם תוכנות שרטוט דו מימד, עיצוב תלת-מימד ורינדור, עריכת תמונות, וגרפיקה. אני עושה/אעשה שימוש בתוכנות הבאות: Autocad Photoshop Rhino+V-Ray Lightroom Illustrator Revit 3D Studio Max וכ'... קיבלתי המלצה על Dell Precision 5520 (מצורף מפרט). חשבתי להוזיל מעט ולהוריד RAM ל16GB, זיכרון SSD ל512GB. ואולי גם מעבד. אני לא יודע אם המחשב חזק מדי או שאני בכיוון הנכון... והאם שווה לשקול גם יד שנייה? אשמח לקבל המלצות וחוות דעת על המפרט הזה ובכלל!

• 22 תגובות
    • 8.5k צפיות
  18. Started by tomer_,

שלום, ברשותי מחשב ישן (מצורף המפרט) עם ווינדוס 10. אני צריך שיתאים לדרישות המצורפות (מדובר על המשחק overwatch). מה דעתכם? אפשרי? שווה בכלל? עלויות? תודה רבה.

19. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידיאו בינונית בפרימייר וקצת באפטר אפקטס אולי.. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרמייר , תדיר -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? יש צורך במסך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב ה…

• 22 תגובות
    • 3.5k צפיות
  20. Started by Shai Levy,

היי, אחד הנתונים שהכי קשה למצוא ב SPECים של לפטופים זה סוג החיבור של המטען שלהם והאם הם תומכים בטעינה דרך USB-C (במידה ומגיעים עם מטען DC-IN רגיל כזה) בסדרות ה Premium למינהן זה לא בעיה למצוא העניין שאני מחפש לפטופים זולים (עדיף 3000 ככה , אפשר למתוח קצת) שמגיעים עם מטען USB-C ולא כלכך מוצא מכירים דגמים מהסדרות "הנמוכות" שתומכים ?

21. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם השדרוג משמעותי / יגרום למפרט להיות רלוונטי ליותר שנים ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 5500~ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות וגיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VMWARE מזדמן, VISUAL STUDIO ATOM תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. PUBG fortnite LOL וכעיקרון שתהיה אופציה להריץ הכל. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 X 1920 -לאי…

22. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עדיף כמה שיותר זול רק שיעבוד חלק עם תוכנות אופיס (WORD, PPT וכו...) בכל מקרה עד 2200 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימשו משרדי.... בעיקר תוכנות אופיס גלישה באינטרנט וכדומה.. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) האם לדעתכם יש בכלל צורך להוסיף SSD? האם זה שווה את המחיר? אני לא ממש מבין בזה אז לפי ההמלצה שלכם.. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד קריטי... 6. האם מתוכנן א…

• 22 תגובות
    • 3.5k צפיות
  23. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש בייתי סטנדרטי + עריכה גריפת ( פוטשופ , אילוסטרייטור ...) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? צריך מערכת הפעלה - אופיס 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לצ…

24. מנסה להרכיב מחשב לעריכה עם התוכנות Sketchup, Autocad , Lumion רמת מורכבות העבודה בתלת מימד - בינונית. תקציב בסביבות 5000 ש"ח (תלוי בכרטיס המסך) אני חשבתי על המפרט הזה: מעבד - Intel® Core™ i7-8700K Coffee Lake לוח אם - Asus PRIME H310M-K דיסק מערכת - Kingston A400 SA400S37/240G דיסק אחסון - Western Digital Blue WD10EZEX 1TB זיכרון - Kingston ValueRAM 16GB DDR4 2400MHz ספק כוח - Corsair CP-9020171 VS550 VS Series 550W כרטיס מסך אופציה 1 - Asus NVIDIA GeForce GTX 1050 PH-GTX1050-2G 2GB כרטיס מסך אופציה 2 - PNY NVIDIA Quadro P1000 DVI 4GB GDDR5 VCQP1000-PB

25. שלום לכולם, אני מעוניין בעזרתכם להשלמת\שינוי המפרט הנ"ל, כמה נקודות חשובות: 1. רכיבי החומרה צריכים להתאים כמובן, אם עשיתי טעות אשמח לתיקונים 2. אשמח להמלצה על מארז 3. יש הבדלי מחיר משמעותיים בחלק מהרכיבים בין 2 החנויות הנ"ל, נראה לי שאזמין חלק מפה וחלק משם וארכיב לבד, מה דעתכם? 4. האם יש אופציה מעניינת להזמין את הכל מחנות אחרת בלי להתפשר על המחיר יותר מדי? KSP TMS CPU AMD Ryzen 5 2600 3.4Ghz AM4 790 807 GPU Sapphire RX 580 PULSE 8G GDDR5 HDMI DP OC W/BP PCI-E - 1199…

• 22 תגובות
    • 7.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים