ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,356 דיונים בפורום זה
-
היי, אני סטודנטית שנה א' חשבנאות וכלכלה , מעוניינת לרכוש מחשב נייד אין לי צריכים מיוחדים - עבודות , סרטים ואינטרנט אני מעוניינת במחשב עד 3000 חשוב לי שיהיה מחשב עם אורך חיים רב חשוב לי שתהיה קליטה טובה מבחינת האינטרנט חשוב לי שיהיה הרבה מקום לגבי גודל המסך - אמחש גם להמלצות * מעדיפה שזאת תהיה חברה עם שירות איכותי ללקוח - שנותנת מענה מהיה ואיכותי אין לי בעיה להוסיף מעט על מנת לקבל מחשב איכותי יותר אם הוספת הכסף היא קריטית אשמח להמלצות ספיציפיות של מחשבים ניידים תודה , טובה
-
- 0 תגובות
- 668 צפיות
-
-
הרעיון הוא כזה, אני לא פריק של משחקים וגם יש לי אקס בוקס ככה שזה לא היעוד של המחשב. היעוד שלו זה 1.סרטים, ואני מחבר אותו לטלוויזיה היי דיפינשן ככה שחשוב לי שהוא יריץ סרטים חלק ושתהיה לו יציאה של hdmi בנוסף ליציאת צג רגיל. 2.גלישה באינטרנט + אימייל ( משרדי) 3. עוד 3 - 4 שנים יכול להיות שאני אלך ללמוד עיצוב גרפי וישנה סבירות שאני אצטרך להריץ עליו תוכנות כבדות (יחסית) שעוסקות בתחום. התקציב שלי הוא 2000-2500 ש"ח וזה אך ורק למחשב (לא צריך צג) מה שהציעו לי בחנות מחשבים מובילה זה את המפרט הבא: מעבד: intel core i3-530 processor 2.93ghz 4m LGA1156 מאוורר שקט למעבד : DEEP COOL LGA1156 לוח אם: GigaBYTE GA-H55-LGA1156-DDR3/LAN+AUDIO ז.פנימי: DDR3-2G-1333Mhz-King…
-
- 3 תגובות
- 562 צפיות
-
-
ממה שהבנתי מוכרים אותו בארץ רק עם סוללה של 48, מה שמספיק ל10 שעות +-, אבל זה עדיין הרבה מאד. יש מחשבים אחרים יותר מומלצים בקטגוריה של ה-10 אינץ'? כמובן שהמחשב הוא לצורכי אופיס מיילים וגלישה באינטרנט בלבד.
-
- 0 תגובות
- 766 צפיות
-
-
שלום אני מתחיל ללמוד אדריכלות בקרוב ואני מחפש מחשב נייד חזק בדקתי את ה dell studio 1558 ולאחר התיעצויות והשוואות, נראה לי שהמפרט אידיאלי לצרכים שלי בהתאם לתקציב. יש רק בעיה אחת - הוא מגיע עם מסך מבריק. אשמח לקבל הצעות למפרט מקביל פחות או יותר עם מסך מט (לפי מה שהבנתי זה די קריטי בשימוש באולמות\חדרים עם הרבה תאורה וכו) דגש על מעבד i5 4GB (אידיאלי) רזולוציה גבוהה כרטיס מסך איכותי תודה
-
- 0 תגובות
- 582 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני זקוק למפרט למשחקים עד 3000 ש"ח יש לקחת בחשבון שיש לי מסך 24" שתומך ברזולוציה 1900*1200 כמו כן גם דיסק קשיח, צורב DVD. מארז מחשב יש לי THERMALTAKE Soprano RS 101 וספק מתח יש לי THERMALTAKE Thoughpower 600W משמע אני זקוק ללוח אם, מעבד, מאוורר, זיכרון וכרטיס מסך. אני חשבתי על המפרט הבא, מה דעתכם? לוח אם : GIGABYTE GA-P55US3L http://www.wellcom.co.il/catalog/product_info.php?language=he&products_id=8850 מעבד : INTEL I5-760 http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=10552 מאוורר : EVERCOOL BUFFALO 2X COPPER HEATPIPE, 10cm FAN http://www.wellcom.co.il/catalog/product_info.php?language=he&products_id=10093 זיכרון : A-DATA 4Gb KIT (2G X2) 1600G Se…
-
- 2 תגובות
- 603 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד בעיקר לתוכנות גראפיקה כמו פוטושופ, לייט רום, אפטר אפקטס. ותוכנות סימולציה כמו ADS AWR וכו' ראיתי בחיפושים את ה Aspire AS5745G של אייסר עם מעבד של i7-720QM 4GB ראם ומה שמשך את העין שלי הוא הכרטיס מסך nVIDIA GeForce GT 330M Graphics מה אתם אומרים על מחשב כזה בתקציב של 4K?
-
- 2 תגובות
- 807 צפיות
-
-
למטרה ביתית כללית (גלישה, צפייה בסרטים, הורדות, משחקים) התקציב כפי שצוין הוא 4k אם אפשרות לחריגה של עד 4.5k ברשותי מחשב ישן אך עם רכיבים יחסית חדשים שאני מתכוון להעביר ואין לי צורך לרכוש: צורב DVD, כונן DVD, מסך 22"HD, כונן קשיח 320 WD SATA2 כמו כן חשוב לי שהמפרט יהיה בעל אופציה לשדרוג רכיבים עדיתי (כיום ברשותי מחשב בן 8 שנים, מה ששמר עליו הוא שתמיד שידרגתי לו רכיב פה ושם) core i5, 2.8ghz, s1156, 8mb asus P7H55D-M EVO s1156 core i3/i5/i7, intel H55,DDR3 1333, PCI-E, VGA, HDMI DDR3 1600 2*2GB G.SKILL ECO edition dual channel WD caviar black 1TB 7200RPM, 64 MB, SATA3 WD1002FAEX Sapphire HD 5770 Vapor-X 1GB GDDR5 DX11 2*DVI HDMI DP PCI-E מארז COOLERMASTER CM 690 BLACK ס.כח O…
-
- 2 תגובות
- 675 צפיות
-
-
שבוע טוב אני לומדת עיצוב פנים ואדריכלות ואני מחפשת מחשב נייד אשר יענה לדרישותיי. התוכנות שאיתם אני משתמשת הם: AUTOCAD,ו- REVIT. אין לי הרבה מושג מה הם דרישות החומרה שצריך בשביל להשתמש בתוכנות אלו,אך יש לי את הלינקים לדרישות החומרה של התוכנות: 1.אוטקאד : http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/pc/index?siteID=123112&id=13784795 2.רוויט : http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/pc/index?siteID=123112&id=12431819 אז אני צריכה מחשב נייד שיענה על דרישות החומרה שלעיל.מעבר לכך חשוב לי שהמסך יהיה בגודל 15 אינץ''. אם זה אפשרי שתהיה בטריה שתוכל לעבוד לאורך זמן מה טוב,אך לא קריטי. התקציב כמה שפחות..אני מעריכה בין 2500-3500 ש"ח.יש לי גם אופציה לקנות את המחשב מארה"ב אז אם זה רלוונטי…
-
- 27 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
שלום רב וחג שמח. אני מחפש מחשב נייד לקנייה בחו"ל ולהביאו לארץ (לכן חשובה אחריות בין לאומית) השימוש העיקרי הוא מעבד תמלילים ואינטרנט. שימוש משני קצת פוטושופ ועריכת סרטי וידאו ביתיים. חשיבות גדולה להצגת סרטי FULL HD-MKV-1080P במסך 50 אינצ' חיצוני ללא פריזים וקרטועים. אין חשיבות לדיסק אופטי, כונן של מעל 500 גיגה, רשת N, שן כחולה, סוללה שמחזיקה זמן רב, עיצוב שבולט לעין ואיכות בניה טובה. ואני חייב תאורת מקלדת אחורית. קראתי על DELL VOSTRO 3300 למרות שיש לי נסיון קצת לא טוב עם DELL, האיכות בניה והעיצוב לא מזהירים. (הנסיון עם סדרת הINSPIRION) האם מספיק מעבד dual core או שעדיף את מעבדי i החדשים של אינטל? לגבי כרטיס מסך אני מבין שאני חייב כרטיס מסך לא משולב. תקציב הקניה כ 1000$, תש…
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אז ככה : ל R700 - מסך מט , דיסק גדול יותר , מעבד I5 ו BT מודם סלולארי (שאני לא חושב שיהיה לי שימוש בו ) סוללה 6 תאים . UL30A - מסך מבריק , 350GB , מעבד SU7300 אין BT , סוללה 8 תאים . ההפרש הוא כ 3 אלף ש"ח . אני מאוד מתלבט את מי לקחת . ראיתי את הביקורת באתר על ה R , והוא נראה חזק מאוד , ואני בספק אם אני צריך כזו מפלצת .
-
- 0 תגובות
- 715 צפיות
-
-
אני מנסה להרכיב מפרט ל- HTPC בתקציב של עד 2300 ש"ח. נכון לעכשיו מדובר רק על צפייה בסרטים ללא חיבור לכבלים/אנטנה. לא נראה לי שיש למה לעשות לו OC. הטלויזיה הקיימת היא 1366x768, אבל ייתכן שתוחלף בעתיד. אני רוצה להשאיר אופציה להוספה של כרטיס טלויזיה ואולי לשדרוג כרטיס מסך (האם סביר שיהיה צורך???). חוץ מזה, הוא הולך לשבת בסלון ולכן חיפשתי מארז שקט. חוץ מזה, אם כבר מחשב נוסף בבית, אז שיאפשר לשחק CIV5 ב- LAN, ולכן הלכתי על i3 (המשחק תוכנן לרוץ גם על הליבות הגרפיות החדשות של אינטל, בהגדרות נמוכות) הנה המפרט שהגעתי אליו בינתיים (ותודה לכל מי שעזר עם שאלות בסיסיות בת'רד הקודם!): מעבד - i3 530 tray קירור למעבד - Scythe Big Shuriken לוח אם - H55M-D2H או H55M-S2H…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, אני מחפש מחשב נייד חדש, דרישות: שיטוט אינטרנט ניגון 1080P בלי גמגומים יציאת HDMI מסך 14-13 רצוי עם כונן אופטי אך לא חובה. משקל עד 2 קילו לפחות 2GB זכרון מעבד כפול ליבה אין שום חשיבות לאיכות רמקולים וטביעת אצבע. מה יש לכם להציע ? תודה לעוזרים עריכה: תקציב עד 4000 ש"ח, מקווה למצוא משהו יותר קרוב ל3000.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לקנות השבוע מחשב נייד של חברת דל בתקציב של 4000 שקלים, המחשב הוא לאינטרנט ולעבודות ואולי גם לקצת משחקים ולסרטים בHD. אני צריך בבקשה חוות דעת על החנות: www.compil.org.il וחוות דעת על המחשב נייד תודה רבה. http://www.compil.org.il/scripts/prodView.asp?idProduct=243#moreDetails
-
- 0 תגובות
- 662 צפיות
-
-
מה דעתכם על הדגם הזה? ובכלל האם DELL יותר טובה מ HP ו SAMSUNG. האם זה נכון ש90 אחוז מהרכיבים של HP לא מיוצרים על ידם לעומת הSAMSUNG? אני צריכה לפטופ למטרות עבודות עיצוב מול פוטושופ וגם תוכנות תלת-מימד התקציב שלי הוא - 5K אשמח לתגובות והמלצות תודה :-*
-
- 0 תגובות
- 999 צפיות
-
-
היי פרסמתי גם ת'רד בקשר למפרט שהציעו לי בחנות מחשבים מסויימת אבל אני אשמח גם להצעה של מפרט חדש שמתאים לצרכים האלה התקציב הוא לא יותר מ4500 שקל ניתן לחרוג מהמחיר בשביל להוסיף מסך מקלדת עכבר רמקולים וכו'... אבל שהמחשב עצמו לא יחרוג מ4500 ש"ח ורצוי לחסוך במה שאפשר ולא מתפשר יותר מדי 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? התעסקות בגרפיקה, סרטוטים והדמיות בתלת מימד השימוש הוא בעיקר בתוכנות של אדובי וsolidworkS 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? יש צורך במסך מקלדת עכבר ורמקולים 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)?לא 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדו…
-
- 1 תגובה
- 670 צפיות
-
-
כאמור התקציב הוא עד 3 אלף בלי לחרוג . המחשב אמור ליהיות לשימוש יום יומי + משחקים קצת מנג'ר וכו' . אני חושב שזיכרון גדול + i3 יהיה שילוב מעניין . בנוסף רצוי מאוד שהמחשב יהיה נוח .
-
- 0 תגובות
- 571 צפיות
-
-
נתחיל מזה ששאלתי הרבה בפורום קיבלתי הרבה תשובות חלקם היו אפילו קצת הפוכות . נתחיל בזה שהשימוש במחשב הוא למשחקים קלים + עבודה יומיומית.. חשוב מאוד שהמחשב לא יתקע ולא כלום ויעבוד ואין לי כוח יותר לתיקונים וכאבי ראש למרות שאני דיי מבין . כאמור יש לי ספק 350W + כ.מ 8600GT שאני שומר מהמחשב שהלך . אחרי התלבטות קשה בסוג המעבד החלטתי ללכת דווקא קצת נגד הזרם ולבחור באינטל . גם בגלל תחושת בטן ויותר ביטחון וגם בגלל זה : http://www.anandtech.com/bench/Product/188?vs=143 וזה http://www.anandtech.com/bench/Product/102?vs=144 המערכת : Apevia X-Telstar JR S-Type Black 25cm +12cm Fan, יחידות 1 ₪248 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1638 צורב LG GH22 SATA x 22 Black, יחידות 1 ₪1…
-
- 61 תגובות
- 5k צפיות
-
-
מחפש נייד לעסק- שימוש בעיקר תוכנת חשבשבת (עם מסד נתונים SQL כבד מאוד) התלבטות בין I3 לדוגמת FUJISTO מעבד 350M Intel Core i3 ,זיכרון 4GB כונן קשיח 500GB (באיזור 3000) או I7 לדוגמת ACER מעבד Intel Core I7 720QM , זיכרון 4GB כונן קשיח 600GB (באיזור 5200) שווה את ההבדל של יותר מ 1000 שח..? או שאולי עדיף במקום I7 לקחת I3 ולהוסיף לו יותר זכרון -6GB?[br]פורסם בתאריך: 2.10.2010 בשעה 12:42:05 ???
-
- 2 תגובות
- 752 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניינת לקנות מחשב אמין ונוח לשימוש. חשובה לי הניידות (עד 13 אינט', עד 2 ק"ג). שימושי המחשב העיקריים שלי הם אינטרנט ואופיס. בשיטוטי ברשת צמצמתי את הבחירה לשני דגמים אפשריים: Lnovo Thinkpad Edge 13 http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=2982 או Dell Vostro 3300 http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-3300-370m.htm אשמח להמלצות וחוות דעת עליהם, או להמלצה על מחשב אחר (עד 2 ק"ג, תקציב סביב 4000 ש"ח, רצוי מסך 13 ומטה) תודה רבה, יעל
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, יש לי שאלה שאני בטוח שהרבה אנשים שמעוניינים לקנות מחשב נייד (ובכלל כל דבר) מתחבטים. אלו חברות מומלצות לקניית מחשב נייד ? (ראיתי נעוץ כזה לדוגמא בפורום ספקים) הקריטריונים הם: אמינות. עמידות. אחריות. תמיכה. שירות. וכל דבר אחר שעובר לכם בראש. הבנתי לדוגמא שיש אותם נותני שירות (מעבדה וכו') לכמה חברות כמו DELL ו ACER, וקראתי שיש חברות שמייצרות רכיבים לחברות אחרות. אשמח אם מישהו שמבין בזה יוכל לעשות סדר בדברים. בתודה מראש.
-
- 99 תגובות
- 24k צפיות
-
-
שלום חברים.. אני זקוק למחשב חדש שישמש אותי אך ורק למשחק פלייט סימולטור X. זהו לא משחק רגיל אלא כבד במיוחד ולכן חשוב שזה שיבנה את המפרט יכיר את המשחק. עוד חשוב לציין כי אני יכול לרכוש דרך אינטל לוח אם ומעבד במחיר נמוך. I7 930 ב640 ש"ח I5 750 ב440 ש"ח לוח אם אינטל dx58so ב 620 ש"ח. ועוד מוצרים המשתייכים לקטגורית I5-I7. המחשב עובד רק דרך טלויזית 42 FHD 1920X1080 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?כמה שצריך 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?FSX בלבד א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת א…
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
זקוק לעזרה בהרכבת מפרט,זה בעצם המפרט שאני בניתי רציתי לראות אם יש משהו שאני יכול לשנות.ההתלבטות היא בעצם בלוח-אם.חבל שאין כאן איזשהוא מדריך או לוחות אם ממולצים כמו שיש בפורום של כרטיסי מסך. אז לעיניין: המחשב הוא למשחקים נטו.יש לי כבר כרטיס מסך ומסך.התקציב הוא 5000 שח בערך מעבד: [/][..] INTEL CORE i7 S1366 3.06GHz 950 : "SLBEN" - BOX₪1495 לוח אם: [/][..] GIGABYTE GA-X58A-UD3R REV2.0 ₪1125 זיכרון: [..] CORSAIR DOMINATOR 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL8 : CMD4GX3M2A1600C8 ₪895 מארז: [..] ANTEC NINE HUNDRED w/o PSU ₪511 ספק כוח: [..] ANTEC NEO ECO 520W ₪362 קרור למעבד: [..] ARCTIC-COOLING FREEZER EXTREME REV.2 - זמין במלאי ₪227 קרור למארז: [..] ANTEC TRICOOL BIG BOY 200mm ₪163…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אבקש חוות דעת עבור המפרט הבא,זה מחשב שאמור לרצות ילד בן 8 האים זו בחירה נכונה של חלקי מחשב? Intel Core i3 540 SLBMQ Socket 1156 3.06Ghz 4MB Tray ThermalTake TMG i3 CLP0555 CPU Cooler Socket 1156 Gigabyte GA-P55M-UD2 P55 CHIPSET Kingston 2GB DDR3 1333Mhz CL9 X2 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ LG GH24 SATA x 24 Black LeadTek GeForce GTS450 1024MB GDDR5 ThermalTake V3 Plus Black Edition 2x120 mm + SeaSonic 500ET 500W
-
- 1 תגובה
- 493 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתחיל באוקטובר הקרוב לימודי הנדסת מכונות ואני מחפש מחשב נייד שיענה לדרישות: * יש צורך במעבד חזק כדי להריץ תוכנות כגון MATLAB וקומפילציות וכמו כן בכרטיס מסך ומסך טוב בשביל תוכנות עריכה תלת מיימדית - CAD כגון SOLIDWORKS 1 - התקציב המשוער שלי הוא עד 7 אלף שח, אם כי ניתן לחרוג ממנו אך הייתי מעדיף שלא 2 - גודל המסך- 14-15 אינצ' , מסך טוב שניתן לראות בו גם בתנאי אור לא אידיאלים 3 - כרטיס מסך טוב שיריץ תוכנות CAD בכיף 4 - זיכרון ומעבד מהיר לישומים שדורשים הרבה חישובים כמו MATLAB 5 - משקל רצוי- לא קריטי כלכך 6 - זמן סוללה 3-4 שעות אמור להספיק לדעתי, אם יותר עדיף... 7 - רשת אלחוטית חשוב , בלו טוף פחות חשוב 8 - כונן קשיח , אני מתכן לקנות דיסק נייד בעל נפח…
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום.. :] השאלה שלי היא.. אם אני קונה מחשב נייד עם כ. מסך מובנה..... האם אפשר להוסיף או להחליף לו כרטיס מסך בהמשך??? לדוגמא המחשב acer aspire דגם 5741-3541 לצורך העניין...
-
- 1 תגובה
- 743 צפיות
-