עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by nicetry,

שלום לכולם, אני זקוק לעזרה בבניית מפרט שמתאים לצרכים שלי. התקציב 3000 ש"ח +-. אני לא צריך מסך וכרטיס מסך. :nono: סך הכל, כל מה שאני רוצה זה מחשב חזק, יציב, שירוץ מהר, שיפעיל תוכנות רבות במקביל בלי למצמץ ויחזיק כמה שנים טובות. כיום, אני עדיין על פנטיום 3 733 עם 256 זכרון שקניתי לפני 7 שנים. אני לא משחק הרבה - מקסימום אתקין עליו מנג'ר אבל לא יותר מזה. אשמח לשמוע מה אתם אומרים... כרטיס המסך הנוכחי שלי - NVIDIA GEFORCE4 MX 440 WITH AGP8X תודה רבה מראש!

• 9 תגובות
    • 602 צפיות
  2. שלום, כמה דברים חשובים -נוחיות של המקלדת והעכבר -צג לא יותר מדי קטן -הארדדיסק לא מזערי בכל זאת אני אצטרך להוריד לשם סרטים ומוזיקה וכו' - יכולת התחברות מצויינת וקליטה של אינטרנט אלחוטי מרשים ( זה הכי חשוב אולי )

• 1 תגובה
    • 608 צפיות
  3. היי, אני זקוק למפרט מחשב שיוכל להריץ משחקים בצורה סבירה ועם תמורה מקסימלית לכסף (בלי לעשות אובר קלוקינג וכאלה). ושאלה - להקליט מהטלוויזיה - יש חובה בכרטיס טלוויזיה ? ואם יש לי כבלים דיגיטאלי, איך אני אחבר את הכרטיס ? המון תודה!

• 6 תגובות
    • 727 צפיות
  4. איזה דגם יותר טוב מבחינת קירור ואיכות: ZALMAN NC 3000S או ZALMAN NC 2000 או ZALMAN NC 2500 plus? ניסיתי להשוות באתר של זלמן בין הדגמים אבל ב3000 למשל יש מאוור אחד איטי יחסית וב2000 יש שני מאוררים מהירים,אבל לא הבנתי אם המהירות שהם רשמו הם של שני המאווררים יחד או של כל מאוורר בנפרד....וגם יש עוד כמה מאפיינים שאני לא הכי סגור מה יותר טוב וכו'...לכן אשמח אם מישהו שמבין בנושא יוכל להמליץ לי איזה משלושה הכי טוב. מבחינת מחיר אין בעייה כי ההבדלים זניחים. נ.ב. המשטח קירור מיועד בשביל לשחק במשחקים כבדים (יש לי נייד חזק,אבל יש לו בעיית התחממות ידועה לדגם שלו) הטמפ' מגיעות ל94 מעלות למעבד ולכרטיס מסך גם משהו כמו 85-90 מעלות,הטמפ' של שאר החומרה בסדר יחסית.האם ההשקעה שווה וזה באמת יעז…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by trevize,

הי, אלה התשובות שלי לשאלות: 1. מה התקציב? כ- 5-5.5K 2. מטרות המחשב? משחקים, סרטים, אינטרנט, OFFICE 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מסך 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? חשוב השקט אבל לא צריך להיות מאוד שקט 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה? חשוב אבל לא מאוד 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? לא 11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו רזולוציה. 1680X1020 משחקים כולל the Witcher, Supreme Commander, Red Alert …

• 4 תגובות
    • 513 צפיות
  6. למישחקים ואני צריך רק מסך!! יש עדיפות לLCD אבל שיהיה איכותי כמה שיותר אם יש לא LCD ודק ויותר איכותי אז זה גם טוב חשבתי לחלק את זה ככה: כרטיס מסך 2000-2500 מעבד 1500-2000 כרטיס קול 500-700 איוורור 300-500 לוח אם 500-700 ש"ח ומסך ב-1500 ש"ח

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. מדובר במחשב בעיקר בשביל אינטרנט וסרטים (HD) אבל דרושה אפשרות לשדרוג למשחקים כמו BF3 בעתיד (יש לי כבר כ. מסך HD4850 אבל יש לו מאוורר שאולי אפשר לוותר עליו...). ללא ציוד היקפי וללא כונן קשיח (אלא אם כן כונן איטי יותר שקט יותר...) וללא מארז (יש לי כבר מארז antec solo). מע' הפעלה מיועדת winfows 7 ו-ubuntu. רצוי מספיק זיכרון בשביל וירטואליזציה. תודה

• 2 תגובות
    • 665 צפיות
  8. שלום למומחי הפורום, ברצוני לבנות מפרט של חומרת PC שייעודו העיקרי הוא שילוב של תחנת עבודה לשימושים טריוויאלים (אינטרנט, office וכד') ושרת 24/7 על בסיס virtualization של כ-Virtual Machines 3-4. התכנון הוא להריץ VMWare ESXi שעל גבו יותקנו VM-ים : SPLAT (Check Point SecurePlatform), כמה Linux distibutions, ומערכת וירטואלית Windows 7 אחת. נכון לעכשיו אני לא מגביל את התקציב על המערכת, כשהשאיפה היא כמובן למפרט עם רכיבים high-end איכותיים, עם יחס עלות-תועלת מקסימלי. הדגש למערכת הוא יציבות, בלי להתפשר על ביצועים ושקט. מיותר לציין שלמערכת לא יהיה שימוש ל-OC או יישומים דורשי גרפיקה "כבדה". לאחר סקירת שוק ראשונית, קיבלתי המלצה לרכיבים הבאים: 1. לוחות triple-channel מבוססי צ'יפסט x58A…

• 5 תגובות
    • 773 צפיות
  9. Started by nadpev,

שלום לכולם, לפני כחודשיים רכשתי לפטופ לנובו Y50 מדגם ה4K. באופן כללי מאוד מרוצה, עובד חלק, סוחב יופי, ועם קצת מחקר ומשחק עם פרופילי צבע- גם המסך פגז. אבל יש בעיה אחת מוזרה שאיני יודע אם מעידה על משהו גדול יותר- בגלילה למטה ולמעלה, לעיתים יש מן קו אלכסוני (אפשר לראות שהוא בדיוק מגיע מפינה לפינה) שחוצה מהפינה השמאלית עליונה לימנית תחתונה של המסך, וחותך את מה שבדרכו (קו פצפון, ממש ברמת הפיקסל, אבל עדיין ניתן לראות). כשאני מפסיק את הגלילה הקו נעלם. כמעט תמיד הדבר קורה כשבנקודה בה עובר הקו מתנגן סרטון, או שאפילו יש באנר כלשהו. לא ניתן לתפוס את הקו דרך צילום מסך. לאור האופי המוזר של הספק-תקלה הזו, נראה לי נכון לשאול כאן אם זו תקלה מוכרת ואם יש מה לעשות, ומעדיף את זה מאשר לבלות …

• 0 תגובות
    • 793 צפיות
  10. Started by AmitDaniel,

היי חבר'ה בוקר טוב. בניתי איזה מפרט שלדעתי נראה טוב. אני צריך מחשב ממש חזק למשחקים וסרטים וכו.. יהיה מחובר ל-LCD לכן אני צריך כרטיס מסך חזק זה מה שבניתי מה דעתכם ? מעבד: [..] INTEL CORE i7 S1156 2.8GHz 860 : "SLBJJ" - BOX ₪1459 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-EX58-UD5 ₪1393 זיכרון: [..] KINGSTON HYPER-X 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333MHz CL9 ₪721 כרטיס מסך: [..] ASUS HD5850 1GB GDDR5 - EAH5850/G/2DIS/1GD5 - RETAIL ₪1636 צורב DVD: [..] ASUS DVDRW DRW-22B2ST - SATA - RETAIL - זמין במלאי ₪150 מארז: [..] THERMALTAKE XASER VI MX (BLACK+WINDOW) VH9000BWS w/o PSU ₪531 ספק כוח: [..] THERMALTAKE LITEPOWER 700W - W0356RE ₪433 קרור למעבד: [..] SCYTHE MUGEN II REVB ₪225 דיסק קשיח: [..] WD CAVIA…

• 1 תגובה
    • 662 צפיות
  11. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4k-4.5 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עד 4.5K ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.BF3, GTA IV, crysis 3 ועוד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1440X900/ אינץ21.5" / 54.6 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מק…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by amitsly,

היי, אז המחשב שלי עושה לי הרבה בעיות ויש לי אותו כבר כמעט שש שנים אז הגיע הזמן להחליף. הכנתי שני מפרטים שתואמים את התקציב שלי (כ- 4500 שקל). אני רוצה את המחשב לגיימינג בעיקר. בקיצור, אני רוצה דעות והמלצות. נא לא לחרוג מהתקציב יותר מידי. מפרט 1: http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?priceoffer=27698&sw=B85M%211&work=y&sn=H87-G41-PC-Mate%211&products=CM8064601560722%211%7CB85M%211%7CHX316C10F_8%211%7CGTX-970-GAMING-4G-PC%211%7CWD20EZRX%211%7CCI-5VS9-NPS%211%7CFreezer-13%211%7C מפרט 2: http://srv2.jpg.co.il/1/55872124cacda.png תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. אני יודע שזה הת'ראד השלישי שאני שואל בו, אבל דיי נסגרתי על 3 אופציות אפשריות ואני רוצה לקבל OK או מה עדיף לפי המשך. האופציות הן: Dell vostro A840 ב-3400 שח, עם 3 שנים אחריות Asus A8JR ב-3600 שח, עם שנתיים אחריות Asus A8E ב-3600 שח, עם שנתיים אחריות השניים האחרונים עם סוללת 6 תאים מול סוללת 4 תאים של הדל, אבל שוקלים 2.4 מול ה-2.2 של הדל. מי מהם עדיף מבחינת עלות-תועלת? עד כמה חשובה אחריות לשנה שלישית? ואיך האחריות של רונלייט?

14. היי לכולם אשמח לעזרתכם אני מעוניין לקנות מחשב נייח לצורך עבודתי כאנימטור פרילנס קיבלתי מפרט מאייבורי אצרף אותו בסוף הדיון הסכום הוא 4500 שח עם מחשבות לחריגה מקסימום עד 6000 שח שימושי המחשב: אנימציה עריכה וגרפיקה משתמש בעיקר בתוכנות: פוטושופ פלאש אפטר אפקט פרימייר אילוסטרייטור אינדיזיין חשוב שיהיה שקט 6-7 אשמח להמלצה על חנות מחפש לקנות בשבועיים הקרובים ומתוכנן שידרוג בבוא העת מפרט שקיבלתי מאייבורי מה דעתכם? מארז VL80001'2Z V3 THERMAL TAKE AJUשחור ספק כח A.PFC 80+G650 MOD 650' COOLERMASTER מעבד אינטל 3.5GHZ 6MB CORE I5 1150 /UAD 4690 מאוור למעבד HYPER TX3 EVO COOLERMASTER לוח HAS'ELL 1150 H97M -D3H H97 GIGABYTE זכרון ADATA XPG V1.0 4GB DDR3 1600MHZ ז…

15. שלום בניתי מפרט לצורכי משחקים לא כבדים כל כך וכל שאר הדברים הבסיסיים כמו אינטרנט סרטים וכ'ו.. קיים ברשותי מסך של 20 אינצ' לא רחב . זה המפרט שחשבתי עליו תגידו לי מה דעתם מעבד: Intel Core 2 Duo E7300 2.66Ghz Penryn BOX 603 ש"ח לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L - במלאי 489 ש"ח מארז: Raidmax APEX 2x120mm No PSU - במלאי 195 ש"ח ספק כוח: SeaSonic ET 400W 30A @ 12V Bulk - במלאי 272 ש"ח זיכרון: A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta + Heatspreaders CL5 - במלאי 312 ש"ח קשיח למחשב שולחני: Western Digital 320Gb 16MB AAKS - במלאי 262 ש"ח כרטיס גרפי Palit nVIDIA GeForce 9800GT 512MB PCIe ¤608 ש"ח כונן אופטי: LG GH22NS DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black - במלאי 135 ש"ח סה"כ 2800 ש"ח מה דעתכם?,…

• 3 תגובות
    • 578 צפיות
  16. שלום לכולם, נתקלתי בשני מפרטי מחשב ב IVORY שברצוני לרכוש אך לא יודע במי לבחור ומה לשדרג התקציב שלי עומד על 4000 שקל נטו למחשב (לא כולל מקלדת עכבר ומסך שאת זה לקחתי בחשבון) המחשב הראשון : http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3018 מעבד: Intel® Core™ i5 750 2.66GHz לוח אם: לוח Gigabyte דגם GA-P55A-UD3 צ'יפסט P55 כ.קול 7.1 כ.רשת מאיץ גרפי כולל כרטיס מסך בנפרד מלוח האם Gigabyte NVIDIA GeForce 250GTS 1024MB כולל יציאת סה"כ: 3,830.00 שח המחשב השני: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3263&CatCode=1 מעבד Intel® Core™ i7 920 2.66GHz לוח אם לוח MSI דגם X58PRO-E צ'יפסט X58 כ.קול 7.1 כ.רשת 10/100/1000 מאיץ גרפי כולל כרטיס מסך בנפרד מלוח האם Gigabyte NVIDIA GeFor…

• 1 תגובה
    • 631 צפיות
  17. שלום לכולם. אני לפני קניית מחשב חדש ואני צריך את עזרכתם בבניית מפרט. התקציב שלי עומד על עד 4000 ש"ח אם אופציה לחריגה קטנה עד 300 שקל אבל עדיף להישאר במסגרת ה4000. הצרכים שלי הם עבודה עם תוכנות עריכת תמונות כמו פוטושופ,לייטרום או אייסידיסי כיום אני עובד עם האייסי אבל שוקל לעבור ללייטרום,כמובן גלישה באינטרנט ועבודה עם אופיס. חשוב לי שבאמת המחשב יוכל לעבוד מספיק מהר כאשר כמה תוכנות פתוחות במקביל וכמו כן גם בעבודה בהם,שטח אחסון סביר/גדול,כמובן שיהיה ספק כח איכותי,קירור טוב וכו'.. התקציב יכלול גם את המסך,חשוב לי שהמסך יהיה טוב חד עם צבעים טובים. אם אני חורג מ4000 זה כבר יהיה כולל את ההציוד ההיקפי (מקלדת עכבר נתב אלחוטי וכו'). אני יודע שהתקציב לא בשמיים אני לא יודע אם הו…

• 57 תגובות
    • 6.1k צפיות
  18. לוח אםASUS M2R32-MVP GIGABITE ATI RADEON HD2600XT PCLE כרטיס גרפי 500W ספק כח AMD ATHLON 64 X2 6000+ מעבד 2048MB זיכרון אני חושב להוסיף 2X1 GB KINGSTON וכרטיס מסך אני מתלבט בין ה275 -http://skypc.co.il/pl_product~SGTX275896~8~0.htm לבין 460 http://skypc.co.il/pl_product~SGTX467D5~8~0.htm והאם הספק כוח יספיק לכרטיסים האלה?

• 3 תגובות
    • 653 צפיות
  19. הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - Intel Socket LGA1150 CM8064601483645 - Intel - i3-4170 Dual core CPU - LGA1150 - 3.7 GHz - 3MB cache - 22nm - 54W TDP - Integrated HD Graphics 4400 - Haswell Refresh - Tray... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 576/564 ₪ לוחות אם - Intel LGA1150 B85M-P33-V3 - MSI - Socket LGA1150 CPU support - Intel B85 chipset - Dual channel DDR3 up to 1600 MHz memory - DVI, VGA video outputs - 1x PCIe 3.0 x16 slot - 8 channel audio - 4x SATA6 3Gb/s - 2 x SATA2 3Gb/s - Gigabit ... שלוש שנות אחריות כמות: - 1 - 256/251 ₪ זכרונות - DDR3 - לנייח HX316C10F_8 - HyperX - 8GB DDR3 1600MHz CL10 - 1.5v - PC3…

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. Started by Internal,

היי אנשים יש לי כמה שאלות אולי נישמעות מטופשות אבל עדיין מעניין אותי 1. האם זה בסדר להתקין DRIVER מהאתר של יצרן ולא מהדרביברים באתר של הנייד לדוגמא כרטיס מסך מהאתר של חברת הכרטיס ולא מהאתר של הנייד 2. האם זה בסדר להשאיר את הנייד תמיד בחשמל , כאילו נגיד כיביתי אותו אבל עדיין הוא בחשמל 3. כשה הנייד במצב SLEEP הוא כאילו עדיין דלוק חלקית כזה האם זה בסדר לקחת אותו בתוך התיק (שהוא כל הזמן בתזוזה)

• 9 תגובות
    • 926 צפיות
  21. Started by kfirbep,

. מה התקציב המקסימלי?4000 שח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?אם אתם יכולים לחסוך תחסכו במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 שח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).אנטי וירוסים,תכונות לצפיית סרטים ומוזיקה-תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?אני לא יודע * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? pes 2010 need for speed world of warcraft butllefiled call of duty sims 2\3 rome conter strike heroes 3 * לאילו הגדרות גרפי…

• 5 תגובות
    • 955 צפיות
  22. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך מעולה, אם לא לא נורא ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,צפייה בסרטי HD,מוזיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. MW3,diablo3,וכו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין מסך -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקול…

• 5 תגובות
    • 574 צפיות
  23. שלום רב, מחפש השלמה למפרט (לא כולל מעבד, זכרון, SSD וכונן אופטי שנרכשו עצמאית). צריך לוח אם, מארז+ספק, קירור למעבד, קירור למארז במידת הצורך, HDD, כרטיס מסך והרכבה איכותית. להלן פירוט: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, תכני HD ושימושים משרדיים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - RPG, FPS, RTS חדשים ושעתידים לצאת. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסי…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by robinzon,

שלום, רכשתי לפטופ, Lenovo, T61, דרך חבר מארה"ב. המחשב מגיע עם מטען אמריקאי כלומר שנאי 110V (עדיין לא בידי אז אני לא יודע אם השנאי מקבל גם 220V). כמה שאלות: 1. האם מישהו יודע אם השנאי שמגיע "אורגינל" מהחברה יודע לקבל 220V? 2. במידה ולא, איזה שנאי אצטרך לקנות בארץ כדי להפעיל את המחשב? 3. ידוע לי שיש שנאים שיש להם 2 יציאות אחת לרכב ואחת לחשמל האם ידוע למישהו אם ניתן לרכוש כאלו בארץ? תודה ויום טוב...

• 2 תגובות
    • 719 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.