ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
הי, אני מחפש מחשב עבור מורה עד 2,000 שקל בלי ווינדוס. אשמח לעזרתכם. תודה רבה מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 שקל. חריגה רק בלית ברירה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשב למורה. זום, דפדפן עם הרבה לשוניות, תוכנות אופיס. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כדאי שקט אבל לא חייב. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? בסביבות 15.6 אינץ' 7. האם האם יש צורך לכלול …
-
- 2 תגובות
- 3.2k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום אני זקוק למחשב נייד, בתור סטודנט השימושים העיקריים זה אופיס, ואינטרנט. מרוב הדגמים והסוגים אני כבר לא יודע מה אני צריך ומה סתם גימיק מיותר . מאוד אהבתי את מה ש tmpusr עשה ואני יעתיק את זה ממנו (מקווה שאין התנגדות) 1. מה התקציב? 4000 ש"ח פלוס מינוס. 2. מטרות המחשב? סטודנט, תוכנות אופיס, אולי סרטים ומוזיקה, אינטרנט. 3. גודל המסך? מכיוון שרצוי נייד לא גדול וכבד אז 15" יהיה בסדר. 4. משקל רצוי? רצוי לא כבד. 5. האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי כי לרוב יש שקע זמין (אבל שלא יהיה זמן עלוב). 6. יציאות מיוחדות? אין דרישה מיוחדת. 7. בלוטות? חייב BT כדי להתחבר לאינטרנט דרך פלאפון. 8. גודל מינימלי של כונן קשיח? לא פחות מ 60. 9. צורב DVD? רצוי - לא הכרחי. …
-
- 24 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
יש במפרט הזה הכל ממעבד עד דיסקים לצריבה בעיקרון אני צריך דעות על החלקים העיקריים מעבד ,מסך,ה SLI , הלוח אם. 1 AMD Athlon 64 (3500+) - 512 Cache [939 PIN]- RETAIL 1,848.26 ש"ח 1 Thermaltake PIPE101 heatpipe technology CPU cooler 188.28 ש"ח 1 THERMALTAKE A2003 - 4 Channel 2x8025+2x12025 VR Fan Kit with 3.5 155.65 ש"ח 2 256MB Kingston DDR PC3200/400 - Kingston Original 565.37 ש"ח 1 ASUS A8N-SLI - 939 (nForce4) - ATX 1,042.63 ש"ח 2 LEADTEK - WinFast 6600GT 128mb DDR - PCX - Retail 2,706.50 ש"ח 1 Maxtor 120GB-8MB - 7200RPM S-ATA 661.60 ש"ח 1 Creative SOUND BLASTER AUDIGY 2 ZS 560.45 ש"ח 1 LITEON 52x 32x 52x CD-RW - (OEM) - BLACK 174.42 ש"ח 1 LITEON X…
-
- 31 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח עם חריגה של עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים כמו: COD Warzone, Hogwarts Legacy, FS2020 וכו' 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים כונן SSD מסוג: SAMSUNG 870 EVO SATA III SSD 1TB קיים כונן SSD מסוג: SAMSUNG 870 EVO SATA III SSD 250GB קיים 16GB RAM DDR4 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשק…
-
-
- 9 תגובות
- 3.2k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח . מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V, COD -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ני…
-
- 4 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לרכוש מחשב מסוג DELL VOSTRO 3500 . האם למחשב זה יש יצאה של SOUND חמש ערוצים? האם יציאת הכרטיס מסך (HDMI )שגם מוציאה SOUND היא זאת שאמורה להוציא חמש ערוצים. הנושא חשוב לי ביותר. אבקש את עזרתכם. גיל
-
- 23 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
מעוניין לקנות בימים הקרובים מחשב שמיועד לשימוש בבית הספר לתלמידת בית ספר. צריך לקבל מפרט עם ציון שם החברה, למשל: dell, lenovo במחשבה על דברים חשובים יצא לי כזה (אבל יכול להיות שאני טועה ויש דברים אחרים שחשובים עבור מחשב לכיתה): חיי סוללה משקל קל נוחות הקלדה מסך גדול ולא מסנוור חשוב לי שתהיה מערכת הפעלה windows כלולה המחיר הוא לא מגבלה אבל מומלץ לא לעבור מחיר של 3K. אם ניתן לקבל מחשב מעוצב יפה יהיה עדיף אבל בלי לוותר על איכות. תודה מראש
-
- 15 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
-
שלום לחברי הפורום, כפי שאתם רואים אני חדש כאן. אני מחפש מחשב חדש לשימושים הבאים: 1.משחקי רשת באינטרנט מרובי משתתפים עבור בני בן ה-10. 2.לצפייה ב-TV (המחשב ימוקם בחדרו של בני). 3.אני מקווה שבשנה-שנתיים הקרובות הילד יתחיל לשחק במשחקים הדורשים עיבוד גרפי חזק יותר. 4.המחשב ישמש אותי בעיקר לצורך עריכת סרטי וידאו ממצלמת הסוני הדיגיטלית (DCR-PC350E). אנחנו גרים בחיפה, ורצוי שהחנות/חנויות שמהם יירכש המפרט יהיו באיזור חיפה/נשר, לצורך תיקוני תקלות והחלפות במידה ויהיו כאלה. ביקרתי בפורום מס' פעמים רב בחיפושי אחר מפרט מתאים כאורח, ואני חייב להודות שהצלחתי להתבלבל ממגוון המפרטים המוצע. לכן החלטתי לאתגר את כל המקצוענים בפורום ולבקש הצעות למפרט הבא: המחשב הדרוש יכיל : מעב…
-
- 30 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
בהמשל לדיון בת'רד הזה, אשמח לקבל המלצות לספק שקט ואמין, רצוי במחיר עד 200 ש"ח. מכיוון שמדובר במערכת צנועה יחסית, ללא כרטיס גרפי ובלי כוונה לשדרוגים מסיביים בעתיד, אין צורך בספק חזק במיוחד.
-
- 19 תגובות
- 3.2k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - 7000 ש"ח אולי 500 ש"ח חריגה אם ממש צריך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? - גיימינג אבל גם עריכה בתוכנות של ADOBE, Z-BRUSH, MAYA 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - מאוד חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? -לא אין העדפה ולא צריך שיראה מגניב, אולי רק המארז בקטנה שלא יה…
-
- 16 תגובות
- 3.2k צפיות
- 1 follower
-
-
מה דעתכם על הצעד של HP? מבורך? טעות? אתם מוזמנים להביע דעתכם כאן.
-
- 16 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
טוב אז אולי זה נשמע הזוי, אני מחפש מפרט (לא בשבילי) שהשימושים שלו יהיו רק אינטרנט ותוכנות אינטרנט כמו מסרים מידיים. מעדיף AMD כי נראה לי יצא יותר זול. זכרון של ג'יגה יספיק פה בהחלט. כרטיס מסך און בורד, אין צורך בשום מאיץ כלשהו. אין צורך בהארדיסק,כבר יש, וגם אין צורך בצורב כי גם יש.(העיקר שיהיה חיבור IDE רגיל וישן בלוח אם,אבל אני מאמין שיש בכולם עדיין). ולבסוף מארז הכי זול שיש עם ספק הכי מעפן. בקשה אחת..לא CELERON כי זה כבר ישן מדי..ראיתי AMD athlon כפולי ליבה בסביבות 200 ש"ח. אני רק רוצה לראות איזה חנות הכי זולה כי לא מעניין אותי יותר מזה. ודבר אחרון , אני גר בחיפה... ממש תודה לעונים
-
- 10 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום למקצוענים... אשמח לקבל מכם עזרה והמלצה... כחלק מעבודה, אני צריך מחשב נייד לעבודה בחוץ. היכולות הביצועיות של המחשב פחות חשובות מאחר שכל יעודו הוא להריץ תוכנה של מפות +- ולא משהו כבד במיוחד. העניין היותר מרכזי הוא המסך. המסך צריך להיות בהיר מספיק, וזווית צפיה מספקת כדי לעבוד איתו באור שמש, ללא עינוי של שמירה על זוית צפיה מדויקת בשביל לראות את הפרטים על המסך... תקציב לא גדול במיוחד, אבל סביר. לגבי גודל מסך, זה לא שיש צורך לשאת את המחשב כל הזמן ביד אלא הוא יונח על המכסה מנוע / שולחן מתקפל. לכן הגודל שנראה לי בסדר הוא 14 אנטש או 15.6 +- מבחינתי - העיקר שיהיה נוח ויעיל.... ממש תודה רבה על העזרה..
-
- 9 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום, אני מתקשה ביצירת מפרט. התקציב הוא עד 10K (אסור לחרוג עדיף באיזור ה9K). אני רוצה לקנות צג "24 ולשחק ברזולוציה 1920x1200 במשחקים כבדים ולצפות בסרטים (בעיקר משחקים). אני מתכוון לעשות OC. חשוב מאוד שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט כי הוא בחדר שינה. עד כה, זה מה שאני יצרתי אבל אני לא יודע איזה לוח אם, ספק ומארז כדאי לי. מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box ¤823 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400 כונן קשיח Seagate ST3750330AS 750GB SATA2 32MB ¤444 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST3750330AS זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 1000Mhz CL 5-5-5-15 PQ ¤275 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-8000CL5D-4GBPQ כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeo…
-
- 52 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
לאור הצלחתם של המיני מחשבים הקודמים של VOYO מסדרת המעבדי Z37XX של אינטל, הם החליטו להשיק לפני כחודש דגם פרימיום אימתני במיוחד, במחיר נמוך במיוחד! עכשיו רק עד ה17.2.16 במחיר מבצע של 215$ לא כולל מע"מ. אז מה יש לנו כאן? מיני מחשב עוצמתי שמגיע עם מערכת הפעלה ווינדוס 10, 64 סיביות מעבד אינטל חדש מסדרת ה Cherry Trail , ה- Z8700. המעבד החזק ביותר בסדרה זו של מעבדי הטאבלט ומיני מחשבים, בחירת המעבד נעשתה ללא כל התפשרות על הטוב ביותר תדר שעון מרשים של 1.6GHz – 2.4GHz עם 2M cache צריכה נמוכה מאוד בחשמל ולכן גם לא מתחמם יותר מידי מעבד גרפי עד תדר של 600Hz ו16 ליבות ביחד עם המעבד המעולה, המיני V3 מגיע עם 4 ג'יגה זיכרון ראם של DDR3L 1600Hz זיכרון קשי…
-
- 2 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי כרגע מחשב נייד HP Pavilion dv6-3050ej למחשב יש 2 סלוטים של 2 ג'יגה אני רוצה לשדרג ל2 סלוטים של 4 ג'יגה DDR3 מהירות 1600Mhz סהכ 8ג'יגה. האם זה יתאים לי למחשב? האם אני צריך לבדוק עוד משהו לפני שאני קונה? איזה חברה מומלצת תרשמו לי בבקשה כמה חברות כרטיסי הזיכרון יקנו בארהב אם זה משנה משהו... תודה רבה חברים
-
- 11 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
הנה הגיעו הימים שאני מחכה להם חודשים בימים הקרובים אני מתחיל לקנות את החלקים למחשב שלי ;D זה המפרט שהבאתם לי לפני חודש בערך: AMD Athlon XP 2600 Mobile 47W Barton CPU OEM NF7-SL (nForce2)sata,lan,usb2 512MB A-DATA X 2 MSI RADEON 9800 PRO PLUS 128MB WD 200/7200 SATA 8MB Toshiba X16 DVD-ROM NEC 2510A DVD±R Double Layer Teac/SONY 1.44 HEC Compucase "CI-6CS3" Midi Tower ATX 300W שזה יוצא לי בערך 5232 ש"ח, בלי קירור. וזה אומר שיש עוד קצת לביזבוזים עכשיו לעניין: הלוח אם הזה כבר לא נמכר ב KSP ??? ובכל שאר החנויות הוא עולה כ80 ש"ח ומעלה יותר. האם עדיין כדאי לי לקנות או כבר להחליף למשהו אחר ??? את הכרטיס מסך והמעבד אתם ממליצים לאנשים כבר כמה חודשים.. לא הגיע הז…
-
- 38 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אהלן, לאחר חיפושים רבים והמלצות מחברים - העלתי את התקציב והתחלתי לבחון מחשבים של Dell הגעתי ל2 ״מתחרים״ סופיים - אחד מהם דגם ה VOSTRO הפחות איכותי על פניו - אבל עם כרטיס מסך שניכר כי הוא טוב יותר ואולי עוד מאפיינים כמו מקלדת ואיכות מסך שאין לי מושג לגביהם. http://www.pc-online.co.il/item.php?ps=5403 השני הוא דגם Latitude - זול משמעותית ביחס לאיכות הדגם באופן כללי, אבל עם נתונים לא רעים בכלל - חוץ מכרטיס המסך. http://www.pc-online.co.il/item.php?ps=5893 אציין שאני צריך את הנייד ללימודים - רבי מלל ומדעי המחשב, לא מעבר. תודה מראש!
-
- 10 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אהלן חברים! אני זקוק להמלצה על מחשב נייד, להלן הכוונה לפי חוקי הפורום: תקציב: עד 4K. אפשר לחרוג ב-100 ש"ח, אך אני מאמין שאין צורך. מטרות המחשב: המחשב ישמש בעיקר למולטימידה (ישמש כסטרימר באופן יום יומי), גלישה ועבודה משרדית. מעבד: אני מעוניין במעבד IB חזק, לא החלשלושים מסדרת UM. חשבתי על i5 3210M. גם אם יש משהו יותר טוב שנכנס בתקציב אז אפשר ללכת עליו. זיכרון: 4GB לפחות. יכולת שדרוג ל-16GB בעדיפות גבוהה. גודל המסך: חשבתי על 13.3-14 כגודל האידאלי בשבילי, כיוון שאני מעוניין לנייד אותו הרבה. חובה שיהיה מט ולא מבריק. 720p. (אני מחפש מסך שלא נופל מזה של סדרת VOSTRO של דל) משקל רצוי: כמה שפחות, דגש על ביצועים ואיכות בניה גבוהה. כל עוד המשקל אינו חריג לקטגוריה אז אין בע…
-
- 22 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
טוב אז כמו שכתבתי בכותרת אני גיימר רציני אבל בינתיים נהנה ממשחקים עם הג'יפורס 4 שלי אני משחק cod 2, nba and fifa 07 ולפעמים גם קצת trackmania united ו gta vice city בגלל שזה מה שהמחשב שלי מסוגל להעלות...(וגם זה בדרישות מינימליות ביותר) בקיצור אני חייב משהו פצצה למשחקים, משהו שלא יתקע לי אם אני מפעיל כמה דברים למי שלא הבין: אני צריך מחשב שגם אם אני יוריד באימיול עם איסיקיו ומסנג'ר מופעלים וברקע יש איזה 2 חלונות של דפדפן ופוטושופ פתוח, גם אם אני יפעיל משחק המחשב לא יקרטע. שימו לב שיש רק 5000 שקל( זה המקסימום שלי *בלי מסך*) לא צריך עכבר רמקולים וכ'ו... התקציב הוא לא במזומן צריך צורב DVD ואין צורך במארז ששווה יותר מ 200 ש"ח הארדיסק 160 ג'יגה
-
- 48 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית, צפיה בסרטי HD. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15-15.6. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) כמה שיותר גדולה. מעדיף לא לרדת מ- 1600x900. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מקלדת עם Numpad יכולה להיות נחמדה, אבל לא חובה. * משקל רצוי? לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך…
-
- 7 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום חבר'ה! אני מחפש מחשב נייד לפי הנתונים הבאים: * מטרות המחשב: עבודה מול visual studio, וגלישה באינטרנט. * מעבד: מינימום i3 מסדרת M. * גודל המסך: בערך 15 אינץ' (עדיף מט). * רזולוציית המסך: סטנדרטית. * אמצעי קלט: עדיף מקלדת עם numpad. * משקל רצוי: לא משנה. * זמן סוללה: סטנדרטי (בדרך כלל מחובר לחשמל). * יציאות מיוחדות: VGA. * Bluetooth: רצוי. * גודל מינימלי של כונן קשיח: 500GB (לא משנה הסוג). * כונן אופטי: צורב DVD. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית : לא. * עם מערכת הפעלה windows 7 חוקית בעברית. * שלוש שנים אחריות. * לא מסך מגע. אשמח מאוד אם תוכלו לעזור ותודה רבה רבה מראש! חננאל.
-
- 11 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו (HD), עריכת אונליין, אפטר אפקטס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Avid Media Composer, Adobe Premiere, After Effects, Photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא לגיימינג, אבל יהיה על הכיפאק אם יריץ את GTA V כשיצא בשעה טובה ל PC -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 19 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהו…
-
- 22 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
מבקש המלצה על נייד עד 4000 ש"ח ( יש אפשרות לרכישה מאילת ) השימושים שלי הם גלישה באנטרנט מיילים קצת OFFICE הרבה צפייה בסרטים סדרות ומשחקי כדורגל הדרישות שלי הם לפי סדר החשיבות 1. סוללה חזקה לפחות 4-5 שעות עבודה ללא טעינה 2. מסך 14-15.6 FHD איכותי לצפייה בסרטים 3. מעבד i5 לפחות ( שהמחשב יעבוד לפחות שנתיים) 4. מחשב שקט עם רמקולים טובים 5. עדיפות ל 3 שנים אחריות 6. חלונות 10 מובנה 7. עד 2.3 ק"ג משקל המבחר גדול ומבלבל קצת הלכתי לאיבוד מרוב דגמים מקווה שבתקציב הזה אמצא מחשב שיתאים לדרישות שציינתי אשמח להמלצות תודה
-
- 4 תגובות
- 3.2k צפיות
-