ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,387 דיונים בפורום זה
-
חבר שלי החליט לקנות מחשב לעריכה גרפית , עריכת סרטים וצפיה בהם ומדי פעם משחקים . לא מתוכנן אוברקלוק ,חובה שיהיה מסך דק וכרטיס קול לא מובנה שתומך ב 5.1 . כמו כן דרוש כרטיס מסך שיהיה לו tv out התקציב כאמור הוא עד 6500 . לא צריך ציוד היקפי רק מסך ומחשב .בנוסף,דרוש גם צורב דיוידי שיתמוך בכל הפורמטים. חובה שבקדמת המארז יהיו לפחות 2 כניסות יואסבי. תודה מראש.
-
- 55 תגובות
- 3k צפיות
-
-
חבר ביקש מפרט עם הדרישות הבאות למשחק WOW על ההגדרות הגבוהות ביותר ברזולוצית FHD: אין לי מושג לגבי דיסקים של SSD אז לא הוספתי. בניתי את זה: Intel Core i5 650 Socket 1156 3.2Ghz Tray, יחידות 1 ₪848 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1631 Scythe Mugen 2 Rev B, יחידות 1 ₪216 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1676 Gigabyte GA-P55A-UD3R P55 CHIPSET, יחידות 1 ₪796 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1592 A-Data 4GB Kit DDR3 1600Mhz Gaming series CL9 Core I5 I3, יחידות 1 ₪527 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=654 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪288 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1257 GainWard GeForce …
-
- 29 תגובות
- 3k צפיות
-
-
הנה לינק שמראה את המחשב אם יש המלצות למשהו בסדר גודל דומה אשמח לראות . http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06b/1090713-1116641-1540303-1540303-1540303-12724472-77954257.html?jumpid=reg_R1002_ILHE יש לי HP כרגע דגם pavillon ze4949EA ואני מאוד מרוצה ממנו אך אני רוצה לשדרג אותו את המחשב הקיים אני מעביר לאחי שמתחיל ללמוד וזה יתאים לו. בתודה מראש
-
- 32 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום, ברצוני לקנות מחשב נייד טוב ובעל ניידות. אני לא רוצה שהניידות תבוא על חשבון הביצועים. חשבתי על הדגם הזה: http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ashdod1&cat=130 . אם תוכלו לתת חוות דעת לגבי המחשב ואולי להמליץ על מחשבים 13" אחרים. בגדול אני צריך את המחשב להתעסקות בתוכנות עריכת וידאו שונות, פוטושופ, משחקים, ולימודים תודה מראש על העזרה!
-
- 19 תגובות
- 3k צפיות
-
-
חג שמח חברים! אשמח לקבל המלצה למחשב המיועד לעריכת וידאו בעיקר לתוכנות אויד, פריימיר ואפטר אפקטס. אני זקוק למחשב חזק עם כרטיס מסך חזק, עדיף גם כונן SSD. התקציב הוא עד 5K, אם אפשרות קטנה לזליגה... אשמח לדעת אם יש מבצעי בלאק פריידי או סייבר מנדיי שרלוונטים... יש אפשרות להביא את המחשב מארה"ב או אמסטרדם. כמו כן לא אכפת לי לקבל המלצה למקום אמין שמרכיב מחשבים ויכול להוזיל את העלויות. תודה, איל.
-
- 6 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום HWzone, ברצוני לקנות מחשב חדש שמטרתו תהיה בעיקר משחקים כבדים, ללא חשיבה על OC בעתיד. כשהתקציב הוא 6500 ש"ח - כולל מסך וללא ציוד הקפי. מספר הערות: 1. אתחיל במסך, חשוב לי לדעת שהבחירה שלי - ASUS LCD 22´ MW221C תואמת לשימושים שלי במחשב והרי הוא בעיקר למשחקים כבדים. 2. כמו שאפשר לראות במפרט בחרתי במערך SLI של 9600GT, ולכן בחרתי בספק כוח (שהבנתי שהוא מומלץ מאוד) של 650W, תקנו אותי אם אני טועה אך למפרט הנ"ל המינימום שאני צריך לרכוש הוא 600W ולא פחות מזה, הלא כך? מכיוון שבתחילה חשבתי ללכת לכיוון של מארז SONATA 3 עם הספק כוח 500W שבא ביחד איתו אך חששתי שזה לא יספק את זוג כרטיסי המסך שבחרתי בהם. 3. קירור למעבד, נתקלתי בהמון מפרטים בבחירה של קירור זה - רק תאשרו שזוהי הבחירה הנ…
-
- 32 תגובות
- 3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3k+- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא כאלה יותר מדי שמאמצים תמחשב world of warcraft שמאוד מאמץ תמעבד ו overwatch שמאמץ יותר תכרטיס מסך וcs go פה ושם -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (…
-
- 8 תגובות
- 3k צפיות
-
-
OK, גיבשתי את המפרט הזה, אחרי הרבה מאוד זמן(יותר מדי לטעמי :) מעבד: INTEL P4-1.8A 512CACHE לוח: EPOX EP 4G4A+ 845G זיכרון: MUSHKIN 256DDRAM PC2700 הארדיסק: MAXTOR 60GB 7200RPM כרטיס מסך: S/U/M/A GEFORCE4 TI 4200 SE 64MB כרטיס קול: HERCULES GAMESURROUND MUSE XL מערכת רמקולים: ALTEC LANSING AVS300 2.1 פלופי: טיאק 1.44 DVD: של BENQ, כפול 16 לדיוידי וכפול 48 לסידירום. מסך שטוח: HERCULES PROPHETVIEW 720 עכשיו: אני מתכוון להעלות את הFSB ל133, אז אני אקבל תמיכה בזכרונות האלו, וגם מעבד ב2.4? תודה על עזרה.
-
- 7 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש לקנות מחשב נייד חזק בארה"ב שיהיה עם אחריות בינלאומית. היום יש לי XPS L502X (מחשב טוב ושמנמן שקצת התעייף). בהתאם לדרישות הפורום: * מטרות המחשב? באופיס, גלישה אבל כנראה גם להריץ עליו דאטה בקרוב. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא מבין בזה אבל היום ב-XPS קצת מתסכל אותי שהמסך הוא סוג של מראה. * רזולוציית המסך? פחות מבין בזה, אשמח למסך טוב. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? שיהיה קל ככל שניתן (מסתובב איתי רוב היום). * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא חובה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI וכרטיס SD למצלמה (אני מקווה שהגדרתי את זה נכון). * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD. אני מעדיף 256GB * כונן אופטי? לא קריט…
-
- 11 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם! הנה הגיע גם תורי להשתדרג 1. מה התקציב המקסימאלי? 3700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? N/A 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ואוברקלוק א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FC4 / BF4 / COD GHOST 2 ETC (כרטיס מסך ירכש בהמשך למטרה זו) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24"/1920x1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צ…
-
- 8 תגובות
- 3k צפיות
-
-
טוב אז ככה, מצאתי את הדגם של thinkpad w510 של לנובו בשתי וראציות: הדגם שמוגדר כ 4319-29G שנמכר ברוב החנויות המוכרות כמו למשל שניידר : http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=14822 היתרון של הדגם הזה הוא: מעבד חזק יותר מהדגם השני 820QM, וגם נחשב כחנות מוכרת ואמינה. החסרון: מחיר 11,678 , סוללה של 6 תאים, זיכרון של עד 8GB. והדגם של 4319-2qu שנמכר בקיו-סיס : http://www.qsys.co.il/Product.asp?Pid=43192qu&Cat2Cat1ID=10&Cat2ID=33&aff=Zap〈=he היתרון:מחיר: 9,599, סוללה 9 תאים, זיכרון של עד 16GB. החסרון:מעבד יחסית חלש יותר 720QM, החנות נחשבת כיבואן אפור. אני שלחתי להם מייל לברר לגבי האחריות והם טוענים שהאחריות היא של IBM, והבנתי שהם קונים את המחשב דרך חנות בחו"ל בשם su…
-
- 12 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניינת לקנות מחשב נייד בתקציב של עד 4000 ש"ח במקרה הצורך אפשר לחרוג ב - 1000 ש"ח. מטרות המחשב: אני סטודנטית למדעי המחשב. ומשתמשת במחשב בעיקר להכנת שיעורי בית. גלישה באינטרנט לצורך הכנת עבודות במסגרת הלימודים. תכנות ב - visual studio. ומעט סרטים. אני רוצה מחשב שיעבוד מהר, חזק ולא יתחמם יותר מדי. גודל מסך: 15.6 משקל: עדיף כמה שיותר קל זמן סוללה: עדיף כמה שיותר ארוך. אין צורך ב-SSD.(הבנתי שזה לא יעיל לשימושים שלי ולא שווה בשלב זה להשקיע בכך- אשמח לקבל דעות בנושא) זיכרון: 500G , 4G מעבד: i5 יש צורך ב - כונן DVD מסך מט. עדיף שבתקציב יכנס רשיון למערכת הפעלה אך לא הכרחי. לגבי דברים נוספים שצריך במחשב - אני לא ממש מבינה בזה אני מעדיפה מחשב של חברת…
-
- 14 תגובות
- 3k צפיות
-
-
המפרט זה COPAM PLATINUM מארז פנטיום 4 775 לוח אם אינטל ל-915+כ.מסך כרטיס מסך על הלוח כרטיס קול על הלוח AC97 כרטיס רשת מובנה 10\100 כונן 1.44 מעבד 775 3.0 P4 זיכרון 256x2) 400 512MB Dram CDROM X52 דיסק קשיח S-ATA 80 GIGA צורב D.L LITEON X 16 DVD מסך" CMV 712A 17
-
- 55 תגובות
- 3k צפיות
-
-
1. מה התקציב? 2500 ש"ח 2. מטרות המחשב? אינטרנט, משחקים קלים (בעיקר משחקי ספורט ולא בכמויות, מקסימום 1-2 משחקים), אופיס, הורדות, שמיעת מוזיקה. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כן - DVD וכונן דיסקטים. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו? אין העדפה לחברה. יש העדפה לזיכרון 2 ג'יגה וללוח אם שיוכל לאפשר שידרוג זיכרון בעתיד. כמו כן יש העדפה לדיסק קשיח שיכלול רק 250 ג'יגה. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? העיצוב ממש לא חשוב. הקירור הוא לא חובה, אך אם יש לכם המלצה משתלמת ולא יקרה לגבי זה אני אשמח לשמוע. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? רק הרכבת מחשב ובדיקה. 8. …
-
- 32 תגובות
- 3k צפיות
-
-
היי חברה, אני צריך את עזרתכם. הנייד של בת דוד שלי עושה בעיות. כשמדליקים אותו מופיע הודעה: Realtek PCI express fast controller series v1.17 PXE-E61: media test failure, check cable PXE-M0F: exiting PXE ROM. no bootable device - insert boot disk and press any key ההארד דיסק מזוהה בביוס. איך אני עושה ריקוברי?מה הבעיה?איך אני מסדר אותה? לפרמט?איך, אין סידי רום - זה מיני עזרתכם, דחוף. תודה!!
-
- 10 תגובות
- 3k צפיות
-
-
ראיתי שיש אפשרות לחבר כרטיס מסך חיצוני של מחשב נייח למחשב נייד כמו בתמונה למטה יש לי כרגע מחשב נייד של LENOVO ורציתי לדעת אם לכל מחשב נייד יש אפשרות לחבר כרטיס מסך ככה ואיזה חלקים צריך בשביל זה (כי אני רואה שיש שם עוד דברים חוץ מכרטיס מסך וספק) ואיפה אפשר להשיג אותם? ואיזה חיבור זה שמתחבר למחשב הנייד ? [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 3k צפיות
-
-
מקט שם מוצר מחיר כמות inti75930KB מעבד אינטל Intel Core i7 5930K 3.5Ghz 15MB L3 Cache s2011-3 - Box 2,899 1 SCMG-4000 קירור למעבד Scythe Mugen 4 SCMG-4000 218 1 GA-X99-UD4P לוח אם Gigabyte GA-X99-UD4P LGA2011-3, Intel X99, DDR4, 4xPCI-E 1,290 1 F4-3000C15D-32GVR זיכרון למחשב G.Skill Ripjaws-V 2x16GB DDR4 3000Mhz CL15 Kit F4-3000C15D-32GVR 1,585 1 WD2003FZEX כונן קשיח Wes…
-
- 8 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אני רוצה להשתדרג בלפטופ (שלי כבר בן 5, של אייסר והוא עבד בצורה מצויינת). להלן התשובות הנדרשות: מטרות: עבודה בכלי אופיס, וגם משחקים שונים (אני לא גיימר מטורף אבל אני אוהב לשחק), כמו כן עריכה גרפית בפוטושופ. גודל מסך: אני מעדיף את ה-17.3 מאחר והמשקל הוא לא פונקציה. מבריק/מט: לא משנה לי. רזולוצית מסך: לא מבין בזה כל כך. דרישות מיוחדות: אין. משקל רצוי : לא משנה לי כל כך מאחר ואני לא מטייל איתו בכל יום. זמן סוללה: עדיף כזה שיחזיק אתה שעתיים בלי טעינה. יציאות מיוחדות: VGA, HDMI, Card Reader Bluetooth - רצוי גודל מינימלי וסוג: 1TB אין צורך ב SSD כונן אופטי - כן, צורב. תמיכה בתחנת עגינה - לא האם נדרשת אחריות בינלאומית - מספיק לי אחריות שאני אוכל לתקן אותו בארץ האם בתקציב צרי…
-
- 10 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אני מתחיל ללמוד באוקטובר מדעי המחשב ואני חושב שעכשיו זה הזמן הנכון לרכוש את המחשב (יירכש בקרוב מאוד באילת). התקציב הוא עד כ 4600 ש"ח מאילת (כלומר, עד כ5400 "משאר הארץ" עם חריגה קלה, כמובן שמעדיף לחסוך כמה שיותר. ראיתי שיש כבר כמה שרשורים שמאוד דומים למחשב שאני מחפש ולמרות זאת לא הצלחתי להחליט מהם על איזה מחשב ללכת. הדגשים המרכזיים שלי למחשב הם: 1. ביצועים ומהירות (בגלל זה חשוב לי SSD). 2. משקל נמוך. 3. מסך איכותי (רזולוציה גבוהה ו IPS). * מטרות המחשב: לימודים (אופיס, אינטרנט תוכנות פיתוח), ללא משחקים כלל. * גודל המסך: 13"-14" * רזולוציית המסך: FHD ומעלה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: אין. * משקל רצוי: עד 1.6 ק"ג (אם יש דגם ששווה את תוספת המשקל, אז עד 1.9 ק"ג). * האם נדרש …
-
- 13 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום אני מעצב מתחיל ורציתי המלצה למחשב נייח שנועד לעריכה עם תוכנות ADOBE ובעיקר פוטושופ ראיתי את המפרט המוצע במחשבים מומלצים לעריכה דו מימדית, הוא פורסם לפני חצי שנה ורציתי לדעת אם אפשר להשיג מפרט טוב יותר 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500 עם חריגה 500 , אני יודע שהתקציב נמוך אם יש משהו מומלץ שאני חייב אז אפשר לחרוג יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי כונן קשיח לאחסון …
-
- 7 תגובות
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אני מקווה שזה יהיה הדיון האחרון שלי בקשר לזה אבל עד אז אני צריך מפרט למשחקים כבדים עד 15K המפרט יכלול הכל כולל כל הציוד ההיקפי!! ד"א התקציב המקורי היה 12K ככה שאין שום אפשרות לחרוג מהתקציב כמו כן במה שניתן לחסוך אז לא להתבייש... עוד דבר חשוב את קנית המפרט עצמו(ללא הציוד ההיקפי) אין לפצל!! זה מה שהכנתי במשך הזמן: Intel Core 2 Duo E6700 2.66GHz 4Mb Box 3490 DFI Infinity 975X for LGA775 1060 MUSHKIN XP2-6400 DDR2 2048MB DUAL CHANNEL 4-4-3-10 2140 WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII 520 SAPPHIRE RADEON X1900XT 512MB VIVO PCI-E 2400 CREATIVE X-Fi XtremeMusic 750 NEC ND-3550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X BLACK 250 ENERMAX LIBERTY 620W 1100 THERMALTAKE BIGTYPHOON 25…
-
- 39 תגובות
- 3k צפיות
-
-
מטרות המחשב? ישמש לנער בן 15 ללימודים, תכנות, משחקים, גלישה באינטרנט וצפיה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13 עד 14 אינץ' לא משנה מבריק או מט * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) רצוי רזולוציה גבוהה אבל לא בכל מחיר * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? עד 2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) 4-5 שעות עבודה יספיקו * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA…
-
- 6 תגובות
- 3k צפיות
-
-
האם אפשר במחיר הזה להרכיב מחשב שיתן ביצועי FHD סבירים עבור Fortnite? לא צריך לכלול מסך/מקלדת/עכבר/מערכת הפעלה.
-
-
- 17 תגובות
- 3k צפיות
- 3 followers
-
-
אז המחשב של ההורים שלי התקלקל והם רוצים לקנות חדש. הם כרגע חושבים לקנות איזה מחשב ב-KSP ב-700 ומשהו שקל שלדעתי סתם ילך להם תוך כמה חודשים אז הם אמרו לי שאם יש לי משהו יותר טוב להציע הם ילכו על זה, ובגלל זה אני כאן. אני צריך מפרט למחשב שיהיה שקט יחסית וישמש רק לאינטרנט וקצת אופיס, שיחזיק הרבה זמן. התקציב עומד על 1000 ש"ח, אך אני מעדיף שלא להשתמש בכולו אם אפשר. ללא ציוד היקפי או OC. שהמפרט יהיה כולל הרכבת המחשב בחנות. עדיפות גבוהה למפרטים מחנויות בראשון לציון. תודה מראש למי שיעזור.
-
- 22 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום, רצ"ב מפרט מוכן שמצאתי באחת החברות בארץ שאותו אני מעונין לשפר: AMD Ryzen 5 3600 3.6Ghz AM4 + CPU Cooler/Original AMD CPU Cooler Motherboards Gigabyte B450M DS3H AM4, AMD B450, DDR4, 2xPCI-E, DVI, HDMI HyperX FURY Red 16GB DDR4 3200MHz CL18 Gigabyte GTX 1650 MINI ITX 4GB OC GDDR5 2xHDMI DPאו 1650Ti (כשיצא) 512GB SSD SATA III Power Supply Antec 700W Active PFC VP700P PSU Sharkoon VS4-S Black ATX Case No PSU אני מעונין להחליף למארז Micro ATX וספק כוח Active PFC Modular Power Supply 650W האם יש לכם המלצות? כמו-כן האם יש לכם המלצה ללוח אם יותר איכותי של ASUS א…
-
- 3 תגובות
- 3k צפיות
- 2 followers
-