ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,366 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם! אני סטודנט למדעי המחשב, גולש פה הרבה בפורום בתקופה האחרונה ומנסה להשכיל ולמצוא מחשב נייד שיתאים לצרכים שלי. לפני שאני יגיד מה הדרישות וכו' אני מאוד מתלבט לגבי התקציב..מבחינה כספית הגג שהצבתי לעצמי זה 4,500 שח אבל אני עדיין לא סגור אם כדאי לי להשקיע בלפטופ יוקרתי וחזק, שיש סיכוי שגם מחשב ב2500 סטדנרטי + יוכל למלא את הדרישות. אז בבקשה תתנו הצעות בין 2500-4500 ואני יבחר את המחשב עם היחס עלות-תועלת המשתלם ביותר. *יש לי אפשרות לקנות את הלפטופ באילת ולחסוך תמע"מ. אז ככה: * מטרות המחשב? לצורכי לימודים אינטרנט ומסמכים בעיקר, תכנות כמובן, צפייה בסרטים ומשחקים בזמן הפנוי במעונות. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא יודע להחליט..התלבטות רצינית..לא פ…
-
- 14 תגובות
- 3k צפיות
-
-
מעבד: amd phenom 2 X4 955 3.2 GHZ לוח אם: gigabyte ga-ma770-ud3 הארד-דיסק: samsung hd 103sj 7200rpm כרטיס מסך: AMD radeon 6950 זיכרון: 4GB DDR3 מארז: cooler master ספק: antec earthwatts EA-500D המחשב בן 3.5 שנים וכמובן שאין אחריות, יש לכם הערכה ?
-
- 3 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם, מעונין במפרט מומלץ למחשב עבור תלמיד כיתה ז' שמעוניין גם במשחקים שיעבדו כמו שצריך ברזולוציה סבירה (לא גיימר רציני אבל אוהב לשחק). צריך גם מסך. עד 4000 שח. אם השיפור יהיה משמעותי אז אפשר גם עד 4500 שח. תודה רבה! רונן
-
- 8 תגובות
- 3k צפיות
-
-
מחשב לסטודנט, לימודי כלכלה אין צורך במשהו מסיבי אבל יש צורך במשהו שיחזיק בסדר. אני יודע שיש את הלנובו E490 שמומלץ, יוצא לאחר הרחבת אחריות בגרסה ללא מערכת הפעלה- כ2700 ש"ח ראיתי את הדיל הזה: https://www.vip-laptop.co.il/Dell-Inspiron-3493-14-i5-1035G1-512GB-SSD-8GB-3Y-WIN10.html גם 512GB SSD אל מול 256 בלנובו וגם וגם 4 שנות אחריות ומעבד דור עשירי כמובן. איך העסקה הזו ביחס למחיר? (כ-2800 ש"ח). האם דיל משתלם? האם הדגם טוב? (ה5841 כבר כמעט ונגרט). או שעדיף ללכת עדיין על הE490? שאלה אחרונה-מבחינת אופק שדרוג, האם בדגם הזה של דל אפשר לשדרג את הזיכרון מעבר ל-8 ג'יגה בהמשך?
-
- 12 תגובות
- 3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3000 שח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט ולימודים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? יתרון אבל לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן. WIN 10 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. KSP או IVORY.…
-
- 16 תגובות
- 3k צפיות
-
-
היי אני אתחיל רגע בחלק הזה של השאלון: * הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: א. במפרט אני צריך כונן אחד שבו תהיה מערכת ההפעלה ותוכנות נוספות, לא החלטתי איזה דגם הוא יהיה, וזה חלק מהמפרט שאני מבקש. אבל בנוסף לכונן מערכת הפעלה, וזה החלק החשוב: אני צריך עוד כונן SSD אחד שישמש כדי לשים בו חומרים כמו: סרטים, תמונות, מסמכים וכ"ו והם יישבו כאמור בכונן SSD נפרד שכבר החלטתי עליו שהוא יהיה: Samsung 870 EVO Series 2.5 Inch 2TB SSD SATA III MZ-77E2T0BW אז המפרט בעצם צריך לכלול 2 כוננים, שאחד מהם זה הסמסונג הזה. ב. יכול להיות שבעתיד אני ארצה לעשות שימושים אחרים במחשב כמו עריכת וידאו או אולפן ביתי (לא כרגע) ולכן אני רוצה שזה יהיה מחשב שאפשר לשדרג…
-
-
- 21 תגובות
- 3k צפיות
- 2 followers
-
-
היי רציתי בבקשה שתבנו לי מפרט מחשב כאשר כאשר הוא מיועד לגיימינג בעיקר וקצת עריכת ווידאו בתוכנת ה Avid תודה לכל מי שירצה ויוכל לעזור.. 1. מה התקציב המקסימאלי? 8000-7500 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל לנצל לנצל!! ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים עריכת ווידאו ופוטושופ (לא יותר מדיי) תכניי HD ו3D א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) מזדמן עד תדיר בתכונות ה Avid and Photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BT4-AC4-Crysis3-GtaV- COD Ghost…
-
- 34 תגובות
- 3k צפיות
-
-
חבר שלי החליט לקנות מחשב לעריכה גרפית , עריכת סרטים וצפיה בהם ומדי פעם משחקים . לא מתוכנן אוברקלוק ,חובה שיהיה מסך דק וכרטיס קול לא מובנה שתומך ב 5.1 . כמו כן דרוש כרטיס מסך שיהיה לו tv out התקציב כאמור הוא עד 6500 . לא צריך ציוד היקפי רק מסך ומחשב .בנוסף,דרוש גם צורב דיוידי שיתמוך בכל הפורמטים. חובה שבקדמת המארז יהיו לפחות 2 כניסות יואסבי. תודה מראש.
-
- 55 תגובות
- 3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5500, אפשר לחרוג עד 6000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים חדשים ועתידיים כמו סייברפאנק ו RDR2 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי, אבל שלא יהיה טרקטור 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא קריטי בכלל 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנו…
-
- 16 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אני מבקש לדעת מה הוא זמן האספקה של מערכות מחשב בהזמנה מחנויות האון ליין, כמו TMS , פלומטר STARTPC וכו', או במילים אחרות, האם זמני האספקה התארכו בגלל "משבר" הקורונה, או יש מחסור בחלקים מסויימים בפועל בחנויות. @plonter @Kirill-TMS וכל מי שיכול ורוצה לעדכן. בתודה מראש !
-
- 18 תגובות
- 3k צפיות
- 2 followers
-
-
מחשב + מסך 27 ומעלה 5k בייתי גיימינג כולל עריכת וידאו פשוטה תודה
-
- 8 תגובות
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
ערב טוב, אנ ימחפש מחשב נייד חזק. הצרכים שלי הם לא בדיוק ל-GAMING אבל כן חשובים לי הדברים הבאים: * מסך 17.3 * איכות שמע גבוהה מאוד. * CORE I7 * זיכרון 8 ומעלה. * דיסק קשיח 750 ומעלה (יש מצב גם ל-SSD). מצאתי כמה מחשבים - השאלה היא מה הטוב מבניהם או אפילו אם יש לכם דגם אחר טוב יותר. תקציב - עד 1350$. http://www.xoticpc.com/msi-gt70-0nc494us-p-4986.html http://www.bestbuy.com/site/Asus---17.3%26%2334%3B-Laptop---8GB-Memory---1TB-Hard-Drive---Black/6769449.p?skuId=6769449&id=1218806579330 תודה רבה...
-
- 17 תגובות
- 3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים ), צפיה בסרטים, עריכת קבצי טקסט גדולים באקרובט * גודל המסך? 15" עדיפות למאט (עדיפות ל17" אם נמצא דגם העונה לדרישות ובמחיר הנדרש) * רזולוציית המסך? דווקא רזולוציה לא גדולה מידי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת הכוללת numpad * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא, מחובר לחשמל רוב הזמן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? DVI וHDMI * Bluetooth? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) אני לא בטוח בזה לגמריי. * כונן אופטי? לא חשוב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, רק 3 שנים אחריות * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדי…
-
- 24 תגובות
- 3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? -לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 250₪ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים ותכני HD ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים כמו AC Unity Batman arkham knight Middle earth shadow of mordor GTA V Titan Fall Call of duty advanced warfare -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -תלוי במסך שיכלל במפרט. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? -אולטרא גבוהות 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסו…
-
- 8 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אז ככה, יש לי 2200 ש"ח כרגע בשביל לקנות מחשב חדש זה לא מספיק בשביל הרבה אבל העניין הוא שיש לי כבר שני חלקים מצויינים שיחסכו לי עלויות האחד זה כרטיס מסך HD6850 והשני זה ספק כוח seasonic 620W ביחד הם "חסכו" לי מהמחשב החדש הרבה מאוד כסף מקניית כרטיס מסך חדש וספק כוח חדש כיוון שהם יחסית חדשים ובמצב מצויין המטרות העיקריות שלי הן גיימינג ועשיית אוברקלוקינג התקציב הוא בסביבות ה2200 ש"ח עם אפשרות לחריגה של 300-500 ש"ח חשבתי כבר על כמה חלקים שחלקכם בטח יציעו לי עליהם בתקציב הזה ולכן אני יעלה אותם פה(למרות שאם יש איתם בעיה כלשהיא אז אפשר להציע לי משהו אחר אם הוא יותר טוב או בעלות/תמורה יותר טובה) הארד דיסק-WD 1TB Sata3 Caviar Blue 1TB שהרבה מציעים אותו לתקציבים האלה ומארז כנ…
-
- 25 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם, מעוניינת לרכוש מחשב חדש (אין צורך במסך + צורב + שאר אביזרים). שימוש: גלישה מהירה, מעבד טוב - שניתן להריץ בו תוכנות חזקות כמו פטושופ וכדומה בו זמנית (שלי כל הזמן נתקע). + מערכת הפעלה windows 10. הדגש: מעבד טוב, מהיר וחזק. רצוי, בעידן של היום כרטיס מסך סבבה לצפייה בנטפליקס (לא למשחקים). כמו כן, אשמח למפרטים של מחשב מיני או קטן יותר שלא תופס מקום כמו קופסת ה PC של פעם. תקציב עד 3000 - רצוי פחות :) תודה מראש, דנה
-
- 10 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד עם מסך מתהפך מעבד חזק תקציב 9000 שקל
-
- 30 תגובות
- 3k צפיות
- 2 followers
-
-
לא קריטי מאיזה קטגוריה: מנהלים, משרדי, גיימינג. חשוב: נוחות (כמובן) וגם עמידות הבוכנה שמתחת לכסא (כידוע שזה החלק שלרוב מתקלקל בכיסאות הללו) שתהא חזקה ועמידה. היו לי כיסאות מאוד נוחים אבל נהרסו דיי מהר(לפרוטוקול: אינני אדם שמן). בבקשה להמליץ מתוך חוויה אישית ולא התרשמות נטו. תקציב עד 1000, אין עניין למקסם לתקרה. תודה לכולם.
-
- 13 תגובות
- 3k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום קניתי לפטופ חדש, Dell Vostro 3460 מעבד i3. המחשב הגיע עם UBUNTU, איך שקיבלתי אותו התקנתי WIN7 אבל יש בעיה גדולה- אין WIFI ! ברור שניסיתי להדליק עם הכפתור של הWIFI אבל זה לא עוזר- אין תגובה לכלום. ניסיתי להתקין את הגרסה 64 ביט, וגם את ה32 ביט של הווינדוס, זה לא עובד בשניהם. ניסיתי להתקין את הדרייברים מהאתר של דל, עדיין- שום דברף אין WIFI, הוא לא מזהה שום דבר. ראיתי באינטרנט שיש את הבעיה הזו להמון אנשים, ואף אחד לא מצא פיתרון יעיל. מה עושים?
-
- 1 תגובה
- 3k צפיות
-
-
שלום, כבר לא מעט זמן שאני מתכנן לקנות מחשב נייד , ונתקלתי במחשב הזה -https://m.ivory.co.il/catalog.php?id=18407 בעיקרון הוא עונה על כל צרכיי , המחיר קצת גבוה - רציתי לדעת מה דעתכם על דגם זה לשימושי גיימינג בינוני ? למישהו יש ניסיון איתו? בנוסף הבנתי שמעבדת cpm אשר היא מכסה את האחריות לדגם זה , לא משהו בשירות שלה. לדעתכם כדאי לדלג על לנובו ? ולהעדיף חברות אחרות? או שזה לא נורא כמו שזה נשמע? תודה רבה ושבת שלום Sent from my LG-H815 using Tapatalk
-
- 3 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אהלן אני מעוניין לשדרג את המחשב הקיים שלי בן 5 שנים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000-3500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות לצורך אנליזות CFD תוכנות גרפיות כגון autodesk REVIT ומשחקים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680-1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרגע הרכיבים שנשארים במחשב הם: מסך dell 2209WA דיסק קשיח 1 TB של סמסונג. מארז cooler master RC690.…
-
- 14 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום, היום קניתי מבאג מחשב נייד של דל מדגם i5 460M עם כרטיס מסך 5650 HD. המחשב נקנה לאחר התלבטות בינו לבין הדגם החדש של HP ה- pavillion dv-6 3298en עם מעבד מסדרה i5 480m , כרטיס מסך 6550HD. המחשב נקנה למטרת הרצת כל סוגי המשחקים (GTA IV,NFS,PES,COD) ושאר השימושים הרגילים (אינטרנט,אופיס וכאלה) . לאחר עיון בפורום בת'רד הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=488671.0 ראיתי שהמחשב לא מריץ משחקים באיכות טובה ובמהירות ואני שוקל להחליף אותו לדגם ה HP. לפני הקנייה התלבטתי אם לקנות את ה HP והוא לא נקנה רק בגלל שהאחריות היא לשנה בלבד במקום שלוש שנים ( אני חייל לא קרבי שחוזר פעם בשבועיים הביתה לכן האחריות הייתה חשובה כי אני מעוניין לקחת אותו לבסיס ) והעיצוב שלו קצת ילדות…
-
- 10 תגובות
- 3k צפיות
-
-
מתחיל ללמוד\לעבוד בסאונד כנראה יתחבר למיקסרים ויהיה הרבה סביב נושא הסאונד. כרטיס קול מעל הממוצע ככל שמאפשר התקציב עבודה עם תוכנות כגון abelton,cue base ועוד בסגנון הזה בקשר לזיכרון וכח עיבוד אני לא יודע אם מחשב של סאונד צריך הרבה ואיכותי אבל אם כן אז קחו בחשבון * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיפות ל15 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? משהו טוב ונוח לעבודה * משקל רצוי? לא קריטי, אם המחיר מאפשר…
-
- 13 תגובות
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם. ברצוני לקנות מחשב נייד לסלון (מתאמי אסטטיות ונוחות) ורציתי לבקש את עזרתכם בנושא. התקציב הוא עד 2300 עם חריגה של 200 ש"ח במידה והחריגה שווה את התוספת. ברצוני לדעת איזה גודל מסך מומלץ (הייתי מעדיף מסך גדול שכן הניידות פחות חשובה לי). גם משך חיי סוללה לא קריטי לי. אני יודע שהמחשבה הראשונית שלכם היא להציע לי נייח אבל המחשב ישמש גם לגלישה באינטרנט ובעבודה רגילה של ההורים ולכן הבקשה היא נייד. הטלויזיה שבה המחשב יהיה בשימוש היא טלויזיה של פיליפס (7404) 42' FHD. מומלץ זכרון של 250GB לפחות (אם כי אם לא תיהיה ברירה אני אוכל להתפשר..) זכרון פנימי מומלץ 3-4GB אם כי גם על זה אם לא תיהיה ברירה אני אתפשר. משקל לא קריטי. דיי חובה אינטרנט אלחוטי. אם יש משהו שחייב לה…
-
- 25 תגובות
- 3k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד יחסית ישן של simens, הוא עובד ממש לאט וגרוע, נתקע, מתכבה לבד וכו׳, רציתי לדעת מה באפשרותי לעשות כדי לשפץ אותו שיגיע לביצועים של מחשב נורמלי? האם כשאתקין לו ווינדאווס חדש, ואפרמט אותו זה יפתור לי את הבעיות? אם כן מה העלות? כמו ששמתם לב אני לא מבין בזה בכלל, ואשמח להסבר בשפה כמה שיותר פשוטה. תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 3k צפיות
-