עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, אני מחפש המלצה לנייד שאנחנו רוצים לקנות לאבא שלי כמתנה. התקציב הוא 2.5K והשימושים הם משרדיים לרוב. למיטב ידיעתי הוא לא צופה בסרטים או משחק עליו. הוא כן משתמש הרבה באינטרנט ובתוכנות אופיס. עדיף מחשב עמיד מאשר דק ומעוצב. עוד בקשה (מוזרה קצת), יש לו מעין מכונה שיוצרת חלקים לשעונים ע"פ שרטוטים. אני יודע שהוא מחבר מחשב רגיל למכונה הזאת עם חיבור של המדפסות הישנות האלו. יש ניידים עם יציאה כזו? תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by avivboker,

צריך המלצה למחשב נייד חזק שיהיה יחסית דק אין צורך במערכת הפעלה אם זה מייקר גודל 15 ומעלה מקלדת מלאה ומוארת תקציב 4k

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. שלום לכולם מעוניין לרכוש מחשב בסביבות ה2000 + ש"ח כולל ציוד היקפי ללא מסך לצרכים הבסיסיים : אינטרנט +מולטימדיה+אופיס+משחקים קלילים מעוניין בהצעות של 2 הפלטפורמות AMD INTEL עם הסברים של עלות מול תועלת בכל אחת מהפלטפורמות האם כדאי לרכוש כרטיס מסך אם אני רוצה לרכוש מסך LCD 22-20 ? תודה על עזרתכם \

• 5 תגובות
    • 723 צפיות
  4. שלום, דוד שלי יבל מעבודתו אישור לקניית מחשב נייד עד 2000 שח (מעל זה יצא מכיסו), הוא צריך את המחשב בעיקר לעבודה משרדית (מיילים, אופיס...) מיידית כשהוא בשטח (שזה זמן בכלל לא מבוטל מהיום עבודה שלו - הוא ארכיטקט). הוא ביקש שהמחשב יהיה קל אם אפשר (מה שלא נראה לי במחיר כזה) וידידותי (בכלל רלוונטי במחשבים אישיים?), ואורך סוללה טוב אם אפשרי. הוא לא הולך לשחק במחשב וכנראה אפילו לא לראות סרטים, אז הוא לא צריך מחשב חזק במיוחד. מה אתם מציעים לי? אני מניח שבמחירים כאלו זה לא כדאי אבל יש לי גם חבר בארה"ב, הוא לא ממש הולך להגיע לארץ בקרוב אבל אני מניח שהוא יכול לשלוח לי בדואר את המחשב (לפי המדריכים זה לא כ"כ פשוט אבל זה יותר פשוט מאם לא היה לי שם מישהו). האם כדאי בכלל לשקול קנייה בחו"ל,…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב חדש ללא רמקולים או מסך אבל במארז חדש. אני מוכנה לשלם 2,000 ש"ח בערך ללא עבודה של טכנאי. הדרישות שלי הן: 1. גלישה מהירה- שסרטים לא יתקעו לי. 2. חיבור לטלוויזיה FULL HD ולראות את תוכן המחשב על מסך הטלוויזיה (כלומר צריך גם כבל). 3. אני לא גיימרית אבל נראה לי שברגע שאוכל לראות את תוכן המחשב על מסך הטלוויזיה אז ארצה לנסות כמה משחקי מחשב או משחקי רשת. 4. אשמח אם המחשב לא יהיה רועש. 5. בנוגע למערכת ההפעלה- יש לי XP אבל הבנתי שבקרוב לא תהיה תמיכה אז על מה אתם ממליצים וכמה זה עולה? 6. אם אתאהב במשחקים אז יכול להיות שבעתיד אשדרג את המחשב, אבל אני לא בטוחה. 7. אני לא יודעת לחבר מחשב לבד ואני גרה במרכז. אם יש מקום של רכיבים ממש זולים אז ארכוש אותם…

• 5 תגובות
    • 865 צפיות
  6. שלום, אני רוצה מפרט שטוב למשחקים (מצדי שיהיה רועש כמו טרקטור ויראה כמו זבל) חשוב שיוכל להריץ כל משחק בהגדרות הכי טובות... (אני קונה ביחד איתו מסך 22" לחוד) אני לא הולך לעשות אוברקלוק בעתיד. תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 712 צפיות
  7. Started by pixilated,

אני מעוניין לקנות לעצמי מחשב חדש. זה שהמחשב יהיה MAC זה כבר סגור ממזמן. ההתלבטות שלי זה בין הPRO לAIR בקטגוריית הMACBOOK אני לא כ"כ מבין בניידים, וגם לא כ"כ מבין בMAC כי עד עכשיו הייתי נאמן כמו רובנו למייקרוסופט. ההתבלטות שלי היא בין 2 הדגמים האלו: 1. http://store.idigital.co.il/mac/macbookair/mc968 2. http://store.idigital.co.il/mac/macbookpro/mc700 אם מישהו יכול להגיד לי מה ההבדלים ומה עדיף אני אשמח, תודה.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by dor_guy,

שלום לכולם, אני רוצה להחליף לאמא שלי את המחשב (הוא בן 8 אם לא יותר), שימושים: 90% אינטרנט, 10% צפיה בתמונות ואופיס. דרוש רק המחשב ללא עזרים (מקלדת, מסך וכו') דרישות: 1)מעבד של אינטל 2)אולי כדאי כ.מסך מובנה בלוח-אם 3) המחשב אמור לתת מענה בשלוש ארבע שנים הקרובות ללא שידרוג נוסף, ואז בעל יכולת שדרוג כך שיעבוד לפחות שבע שנים. תקציב כ 2000 ש"ח שאלות נוספות: 1) אם שמים "פס" זיכרון אחד גדול למשל 4Gb במקום שניים של 2Gb האם זה משמעותי? (ואז לא חובה לוח אם עם 4 סלוטים לזכרון) 2) האם עדיף לקנות SSD קטן, נגיד 40Gb במקום כונן קשיח גדול ולא מנוצל ? 3) האם יש צורך בקירור שונה מהמקורי למעבד? (לא יבוצעO.C כמובן) תודה על העזרה, גיא

• 5 תגובות
    • 877 צפיות
  9. הדרישות של הבנאדם - מסך [לא משנה איזה העיקר שטוח - לא דק, שטוח, CRT] פנטיום ולא AMD וכו' ג'יגה זיכרון 80 ג'יגה הארדיסק חוץ מזה הכל לבחירתכם יש משהו נורמלי יחסית בתקציב הזה?

• 5 תגובות
    • 575 צפיות
  10. Started by elrxx,

מעבד: INTEL 2500K - TRAY - לרוכשי מחשב חדש ! אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪966 לוח אם: GIGABYTE GA-Z68XP-UD3 אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪811 זיכרון: CORSAIR VENGEANCE 8192MB (4096MBX2) 1600 CL9 "LOW PROFILE" : CML8GX3M2A1600C9B - זמין במלאי אחריות: שלוש שנים. LIFETIME יצרן. מחיר: ₪382 כרטיס מסך: SAPPHIRE HD6870 TOXIC 1GB GDDR5 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש ! אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪1066 צורב DVD: LG DVDRW GH-24NS70 X24 - BLACK - SATA אחריות: שנתיים. מחיר: ₪112 מארז: COOLERMASTER CM 690 II ADVANDCED w/o PSU - זמין במלאי אחריות: שנה. מחיר: ₪473 ספק כוח: SEASONIC M12II 620W BRONZE - MODULAR - RETAIL - זמין במלאי אחריות: חמש שנים. מחיר: ₪505 קרור למעבד: SCYTHE MUGEN …

11. אני מתכוון לבנות מחשב עוד חודשיים-שלושה, ואחרי חיפושים, סקירות, וכו', הגעתי למפרט הבא: [TABLE=width: 424] [TR] [TD]CPU[/TD] [TD]Intel Core i7 4790K[/TD] [TD]₪ 1,680[/TD] [/TR] [TR] [TD]CPU Cooler[/TD] [TD]Cooler Master Nepton 280L[/TD] [TD]₪ 575[/TD] [/TR] [TR] [TD]Mobo[/TD] [TD]Asus Maximus VII Hero[/TD] [TD]₪ 1,022[/TD] [/TR] [TR] [TD]RAM[/TD] [TD]Corsair CMY16GX3M2A2133C11[/TD] [TD]₪ 890[/TD] [/TR] [TR] [TD]SSD[/TD] [TD]Samsung 250GB 840 EVO MZ7TE250BW[/TD] [TD]₪ 652[/TD] [/TR] [TR] [TD]HDD[/TD] [TD]Hitachi/IBM 4000GB HDS724040ALE640[/TD] [TD]₪ 990[/TD] [/TR] [TR] [TD]PSU[/TD] [TD]Corsair AX860i[/TD] [TD]₪ 1,050[/TD] [/TR] [TR] [TD]Case[/TD] [TD]Fractal Design Define X…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by coran,

שלום!!! יש לי dell studio 1537 אמרו לי שאפשר להגדיר שהבטריה תעבוד בזמן מסוים ואז החשמל כדי לשמור על חיי בטריה יותר גבוהים המחשב עם vista home premium אם משהו יודע איך לעשות את זה ואם זה בכלל זה עוזר אני יודה לו תודה מראש

• 5 תגובות
    • 834 צפיות
  13. Started by omrij,

הזמנתי אתמול כמה חלקים ורציתי לדעת אם כדאי להחליף משהו לפני שאני לוקח את החלקים ביום שני לוח:MSI K8N NEO2 PLATINUM מעבד:A64 3200+ WINCHESTER WEEK 45 זכרון:OCZ VX 2*512+DDR BOOSTER קירור:XP-90+THERMALTAKE 92MM SMARTFAN

• 5 תגובות
    • 811 צפיות
  14. Started by CoolOne,

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש. האם המפרט הזה שווה 6500 ש"ח? המחשב נועד, כמו שאתם משערים, למשחקים, וגם לתוכנות כבדות כמו מאיה, 3DStudio, וכו'... P4 2.8 Ghz S-775 2x2M Cache DUAL-CORE ASUS P5WD2-E Premium s775, 975X, HDaudio, SATA2, GBL DDR II 667 1GB Elixir GIGABYTE 7800GT 256MB, 2xDVI, DDR3, PCI-E, VIVO MAXTOR 200GB (8MB) SATA II NEC 3550A DVD±RW x16 Dual Layer x8 בחרתי לוח אם כזה, כי שמעתי שהלוח עתיד לתמוך במעבד קונרו. האם זה נכון? תודה מראש לכל המגיבים!

• 5 תגובות
    • 711 צפיות
  15. Started by Booobb,

שלום לכולם, אחרי שיטוט פה בפורום ובאתרים אחרים החלטתי ללכת על ה1525 inspiron של דל ואני כנראה קונה אותו בארה"ב. כאשר "הרכבתי" את המחשב באתר של דל לא הייתי בטוח לגבי כמה חלקים ורציתי להתייעץ איתכם לגביהם. (המחשב מיועד לגלישה באינטרנט, כתיבת מסמכים ושמיעת מוזיקה בלבד) * בבחירת המסך יש לי 2 אופציות: Anti-glare או Glossy שניהם 15.4", מי לדעתכם עדיף ? ובמה הם שונים אחד מהשני ? * באשר להארדיסק, האם יש הבדל משמעותי בין 5400 סל"ד ל 7200 סל"ד ? שמתי לב שהרוב המוחץ של הניידים באים עם 5400, האם זה בגלל שה7200 מפיץ חום רב ומומלץ שלא לקחת אותו ? (בנוסף ב7200 מצוין ליד Free Fall Sensor, שלא כמו ב5400, מה זה בדיוק ?) * בכרטיס הרשת האלחוטית יש את ה Dell 1395 802.11g ואת ה Intel 3945 802.…

• 5 תגובות
    • 767 צפיות
  16. קודם אציין שאני רוצה לקנות רק את הרכיבים עצמם ללא הרכבה בחנות, אז עדיף שיהיו בקופסאות ריטייל. שבוע הבא אני נוסע לאילת ואני מעוניין לקנות מKSP שם, כך שאשמח אם תתנו לי תשובה במהרה ואולי אוכל להזמין חלקים שאין במלאי. במידה וזה לא ייצא לפועל בגלל אי זמינות של חלקים, אאלץ לשנות את המפרט בהתאם לחנות TMS. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3300 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטים FULLHD, אופיס, מולטיטסקינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינ…

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד חדש לאחי. אשמחש אם תוכלו לעזור בהמלצות. השימוש הוא לא כבד, אך אם i5 נכנס בתקציב זה מצויין, אחרת i3. מצ״ב הדרישות של המחשב: תקציב עד 3500 ש״ח (ניתן לחרוב בעד 150 ש״ח) מטרות המחשב בעיקר עבודה משרדית, לפעמים גם צפייה בסרטים זיכרון 8 גיגה בייט מסך מסך 15.6, עדיף מט אבל לא דיל ברייקר. רזולוציית המסך סטנדטית, אין צורך במשהו מיוחד דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט אין משקל רצוי ישמש בעיקר כdesktop replacement אז לא הנושא הכי חשוב, אבל כמה שפחות כמובן עדיף האם נדרש זמן סוללה ארוך ישמש בעיקר כdesktop replacement אז לא הנושא הכי חשוב, אבל כמה שיותר כמובן עדיף האם יש צורך ביציאות מיוחדות אם יש HDMI אז זה טוב, אבל לא חובה Bluetooth כן …

• 5 תגובות
    • 767 צפיות
  18. האם זה משנה לנוטבוק בגודל 11" עם זכרון 2 ram

• 5 תגובות
    • 946 צפיות
  19. שלום לכל גאוני המחשבים כאן אני סטודנטית ומעוניינת לרכוש מחשב נייד למטרות בסיסיות (יישומי אופיס, SPSS, אינטרנט, סרטונים/סרטים וכו'). כך שאני לא זקוקה למחשב עם מפרט מפלצתי לגיימרים... אך אני צריכה שתהיה לו מקלדת מלאה ונוחה להקלדה (עיקר העבודה בו היא בWORD), סוללה שתחזיק עד מינימום 4 שעות, רצוי שלא יתלכלך מהר (כי הבנתי שיש מחשבים שכל נגיעה נראית עליהם), שעוצמת הקול תהיה מספקת וברורה, שלא יתחמם מהר והרבה, ושלא יהיה כבד מידי (כי אני מהעדינות האלה חח). לגבי העיצוב שלו - מאוד חשוב לי שהוא יהיה ורוד...אבל אני יכולה גם לרכוש סקין ולכן זאת לא הבעיה העיקרית. התקציב הוא עד 4,000 ש"ח. אני מקווה שלא הפצצתי בדרישות הידע שלי במחשבים הוא לא מקצועי כמו שלכם ולכן כל טיפ שתתנו יעזור לי ש…

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. שלום, אני מחפש מחשב שישרת אותי לצרכי היום יום (אינטרנט, אופיס והסרט פה ושם) אך בעיקר שידע להתמודד עם משימות שדורשות כוח עיבוד רב (מטלאב, מתמטיקה, תוכנות עריכת סאונד...). העדיפות היא למשקל נמוך, חיי סוללה ופעולה שקטה יותר מאשר ליכולות גרפיות. עשיתי חיפוש קטן בעצמי ורציתי לדעת אולי לאחד/ת הגורואים פה יש רעיון יותר טוב. המחשבים שעלו אצלי הם,Lenovo T410, HP Elitebook 8540w, Dell E6410. כולם עם מעבדי i7 שאני מאמין כי יספקו את הסחורה. הלנובו נראה שהוא סובל מזמן חיים קצר (סוללת 6 תאים שמסתבר לא מחזיקה יפה) וגם בעל משקל קצת כבד בשביל הגודל שלו. ה-HP נראה אחלה אבל בגודל 15.6 אינץ' כך ששוקל הרבה, פחות נייד ואני מניח שחיי סוללה נפגעים גם כן. ה-Dell נראה כאופציה הטובה מבין אלה מאחר ו…

21. הציעו לי באופיס דיפו את הדגם DELL Inspiron 1525 המעבד T2370 dual core עם אחריות ל 3 שנים במחיר 3800 ש"ח האם כדאי לרכוש את הדגם הזה או שישנם דגמים של חברות אחרות כמו lenovo ,hp, lg או של DELL בעצמה שעדיפים עליו במחיר שצינתי? תודה מראש למגיבים ליאור

• 5 תגובות
    • 758 צפיות
  22. בניתי מחשב ב KSP : מעבדי אינטל Core 2 Duo E6420, 1066Mhz, s775, 4MB לוחות אם למעבדי אינטל INTEL DG965WHMKR s775 Conroe, DDRII 800, PCI-E זכרונות DDR II 800 2x1GB OCZ Platinum Revision 2 XTC דיסקים קשיחים Western Digital 160GB 7200RPM, 8MB כרטיסי מסך GIGABYTE 8600GT 256MB GDDR3, Silent-Pipe II, HDTV, 2xDVI, PCI-E כוננים- 1.44, CD-ROM, DVD FLOPPY Teac/SONY 1.44 כרטיסי קול Creative Audigy SE 7.1 (PCI) כוננים- 1.44, CD-ROM, DVD LG DVD±RW GSA-H42LB x18 LightScribe Beige ציוד רשתות מודם / פקס 56k V92 PCI ציוד רשתות none מארזים RJA-70 MIDI Beige עכשיו אני רוצה להיות בטוח שכל החלקים יעבדו טוב ביחד. אז אני צריך תעזרה שלכם. זה יהיה טוב ?

• 5 תגובות
    • 678 צפיות
  23. Started by astricks,

אני מקווה שזה לא מפריע שפתחתי שני תהרדים. אחרי שקראתי קצת והבנתי יותר הרכבתי מפרט יותר חזק והצלחתי להישאר פחות או יותר בתקציב. עשיתי שתי אפשרויות, אחד עם מעבד amd ואחר עם intel. אשמח לדעת אם שווה להשקיע את ה200 שקל יותר על האינטל או שה amd יהיה אותו דבר. http://ben.uptime.co.il/comp.htm תגובות, הצעות לשיפור וכו'.. תודה

• 5 תגובות
    • 769 צפיות
  24. אני מתכוון לקנות מחשב חדש ולהרכיב עליו את הכרטיס מסך שלי- GEFORCE 8800GTS 320. שם מוצר מחיר מעבד Intel Core 2 Duo E7400 Box 615 לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L 409 כונן קשיח Seagate ST3320613AS 3.5" 320GB SATA2 16MB 221 זיכרון OCZ DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-12 Special Ops 144 צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD 115 מארז ללא ספק Thermaltake Wing RS 101 199 ספק כח Corsair CMPSU-450VXEU 450W 414 הרכבת מערכת מחשב + בדיקה 79 סה"כ 2196 ¤ הרכבתי בSKYPC ומשם אני מתכנן לקנות את המחשב. המחשב נועד למשחקים סרטים אינטרנט ואופיס, יש מה לשפר?

• 5 תגובות
    • 621 צפיות
  25. אני רוצה לשדרג את המחשב, אבל צריך לעשות את זה בתקציב. וכדי להפיק את המירב אני מעדיף להישאר עם רכיבים שאני מאמין שעובדים עדיין היטב. אודה להצעות, תודה 1. תקציב: 2000-2500, חריגות קטנות אפשריות 2. שימוש המחשב: גיימינג (בדר"כ משחקי תפקידים/אסטרטגיה. פחות כל המשחקי אקשן עתירי הגרפיקה), סרטים, תכנות/פוטושופ ותוכנות דומות 3. האם יש צורך בציוד הקפי - אין צורך 4. רכיבים שיש לי ואפשר (ועדיף אם אפשר) להשתמש בהם - דיסק קשיח (SAMSUN HD103SJ ATA), שתי זכרונות 2GB, ספק כוח 400W, מארז, צורב/דיסק 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? - 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? - לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפש…

• 5 תגובות
    • 929 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.