ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
עקב טיסה לחו"ל (חילופי סטודנטים) אני צריך לעבור ממחשב נייח לנייד. את המחשב המדובר הרכבתי בספטמבר 2010, מתלבט אם שווה למכור או עדיף להשאיר אותה בחזקתי לשדרוג בהמשך. אשמח לשמוע את דעתכם אודות שווי המערכת. תודה מראש! Intel core i7-930 8MB Cache 2.8-3.6GHz 6GB RAM Kingston HyperX - triple channel Asus P6X58D Premium Motherboard Nvidia GTX480 1TB WD Black x2 Noctua NH-D14 CPU cooler Noctua fans 750W PSU Thermaltake Element S chassis
-
- 1 תגובה
- 961 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט למחשב בתקציב של 7000 ש"ח, כולל ווינדוס ויסטה מקורי (home premium 64bit). מעבד - מצאתי שלמשחקים יותר משתלם שתי ליבות אז שיהיה שתי ליבות. שדרוג בעתיד - אשמח לקבל מפרט עם לוח שתומך בCF. קירור - שיהיו 3 מאווררים במארז (או יותר), 120mm (או יותר) וקירור טוב למעבד. הארד דיסק - צריך 500GB. צריך צורב DVD שיצרוב גם דיסקים של DVD וגם דיסקים רגילים. ללא ציוד הקפי. המחשב יחובר למסך 17 אינץ' (של MAG אם זה משנה) ולפעמים גם לטלויזיה (21 אינץ') לראות בה סרטים ואם יהיה מגניב אז גם לשחק כשהטלויזיה היא המסך. צריך הרכבה. המפרט לא לי אלא לבן דוד (אני כבר קניתי מחשב ד'א, גם ב7000, יכול להיות שבסוף בן דוד שלי יקנה את אותו מפרט כמו שלי אבל הוא רוצה לשמוע עוד הצעות) אבל עדיין א…
-
- 14 תגובות
- 961 צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני ארבעה חודשים פרסמתי בפורום בקשה למפרט מחשב, וקיבלתי המלצות טובות. ימים ספורים אח"כ זינקו מחירי ההרדיסקים ב 400-500 ש"ח, וכן סוחר המחשבים אמר לי שלפני חג המולד כל הרכיבים מתייקרים (נניח) וכדאי שאחכה. עכשיו אני הולך על זה. הערה למנהל הפורום: עמך הסליחה וההבנה אם הייתי צריך להמשיך את השרשור המקורי ולא לפתוח חדש... ההודעה כאן מעודכנת לצרכי התקופה. ולמפרט: התקציב הוא 3500-4000, כאשר ה-4000 הוא באמת גג שעדיף להתרחק ממנו. המחיר לא כולל מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים (יש לי מספיק מכולם). אני מחפש מפרט למחשב שיתאים לי לשימושים הרווחים הבאים: 1) מספר דפדפנים פתוחים במקביל (בד"כ כ-2-3 כרום ופיירפוקס אחד) עם לא מעט (אפילו 20) טאבים פתוחים בכ"א. (חולה בטיביטיס קשה...)…
-
- 4 תגובות
- 961 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד לעריכת סרטים בתוכנת DAVINCI RESOLVE. המחשב ישמש גם לעבודה משרדית באופיס. המחשב צריך להיות נייד, אבל השימוש הוא בבית בלבד לכן אני מעדיף מסך גדול 17". חשבתי על הדגם הזה: Gigabyte A7 17 R9-5900HX / 16G / 512G SSD / 3070 / W10 ממנו נגזר גם התקציב. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כ-8000 ש"ח, ניתן לחרוג בכ-500 ש"ח, והייתי שמח אם היה זול יותר 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת סרטים ב-DAVINCI RESOLVE, עריכת תמונות ב-PHOTOSHOP , עבודה משרדית ב-OFFICE. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (ל…
-
- 9 תגובות
- 961 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני צריך הכנת מפרט עד 5700 ש"ח כמה בקשות: 1. שיהיה ב סוקט 939 2. אם אפשר להכניס בתקציב אז לוח אם PCI-E לא חובה SLI אם יש כזה דבר 3. כרטיס מסך חזק למשחקים 4. כולל ציוד היקפי (מסך, מקלדת ועכבר) 5. אם אפשר אז גם 1024 זיכרון את המחשב אני רונה שבוע הבא אבל אני רוצה ללכת כבר מחר לחנות שאני מתכוון לקנות בה ולראות כמה יצא לי תודה מראש tomerco
-
- 9 תגובות
- 961 צפיות
-
-
בעיקרון אני מחפש מחשב למשחקים שיוכל להריץ בפעולה חלקה (שלא יתקע) העיניים שלי דפוקות כך שאני כמעט ולא יכול להבדיל בין גרפיקה טובה מאוד למעולה, אז כרטיסי מסך לא מענינים אותי -מה שכן אני דורש שהמשחק יעבוד בכל מקרה (גם אם באיכות נמוכה יחסית) הסדרה גי-פורס 7000 ומעלה (כרטיס מסך אני מקצה לעד 1000 ש"ח). לא רוצה כרטיס ריידון וכל אלה של החברה של ריידון (שכחתי את שמה), הכרטיס עם גוף קירור ללא מאוורר (אני מקווה שברור שאני מדבר על חיבור PCIE). מעבד-רק של אינטל!!! (לא רוצה של AMD). לא הבנתי את השיטה החדשה של המספור שלהם (E6300 וכו') אז בסגוריים תכתבו שווה ערך למעבד פנטיום 4 3 GHZ או 3.2 GHZ וכו'. זיכרון-אני לא מתמצא כלכך בין החברות השונות שמייצרות אותם אבל שיהיה 1024 מ"ב זיכרון…
-
- 6 תגובות
- 961 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב נישא ללא חברה כי לדעתי זה בזבוז כסף ועם מעבדן שולחני אני יודע שהמעבדים האלה יורדים במהירות במצב סוללה אבל זה לא משנה כל כך כי גם ככה זה יספיק לראות איזה סרט או משהו ויותר לא צריך. מה אתם אומרים? ראיתי נישאים מוכנים בקיספי לא רעים תודה.
-
- 0 תגובות
- 961 צפיות
-
-
שלום רב, מעוניין בהמלצה למחשב נייד לדרישות בסיסיות: אופיס, אינטרנט, מוסיקה וצפייה בסרטים באיכות HD מלאה. התקציב הוא דל ביותר אך ראיתי מספר דילים באינטרנט של מחשבים שאני מאמין שעונים על הצרכים שלי. הייתי שמח לשמוע את עצתכם המקצועית לפני שאני רוכש את המחשב כדי להמנע מטעויות בלתי הפיכות. העדיפות הראשונה שלי הינה זו: http://www.wallashops.co.il/GroupDeal/gdp.aspx?ai=2610278&cfm=8041C479 העדיפות השנייה שלי הינה זו: http://www.buy2.co.il/o/49d11ef7-f59a-4067-80b9-ac1e065c3fc5?utm_source=dailyd&utm_medium=aggregator_buy2&utm_campaign=dailyDeal_49d11ef7-f59a-4067-80b9-ac1e065c3fc5 עדיפות השלישית שלי הינה זו: http://www.buy2.co.il/o/4050ad18-165a-46f2-945f-02701c14f4c9…
-
- 2 תגובות
- 961 צפיות
-
-
שלום רב לכולם, מעוניינים לשדרג את המחשב הנ”ל (מצ”ב JPG), לפי הדרישות הבאות, כאשר ברור לי שנצטרך לרכוש מחשב חדש…. : 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000 ש"ח (חריגה קלה אם זה ממש שווה את זה). 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? AUTOCAD, עבודה במקביל על מספר פרוייקטים. כרום עם המון tab-ים פתוחים (אזור ה-200+), Creative Cloud של Adobe 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב …
-
-
- 5 תגובות
- 961 צפיות
- 2 followers
-
-
שימושים: משחקים כבדים וסרטי HD מסך 22" OC קטן רוצה 4 ליבות, למרות שזה פחות טוב למשחקים לא צריך הארד דיסק וכונן אופטי יש לי 2 מפרטים בראש, אני צריך הכרעה מפרט ראשון: מעבד Intel Core 2 Quad Q9400 Box ₪1178 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IQ9400 לוח אם Gigabyte GA-EP45-UD3LR ₪588 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39433 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 PQ ₪304 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL5D-4GBPQ כרטיס גרפי Palit nVIDIA GeForce GTX 260 896MB DDR3 PCIe ₪968 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=28670 מארז ללא ספק CoolerMaster CM 690 ₪352 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=RC-69…
-
- 9 תגובות
- 960 צפיות
-
-
שלום, אני קונה מחשב חדש. בעיקרון די התבייטתי על המחשבים של דל בעיקר בגלל האחריות שהם נותנים בבית הלקוח. לפני שאני באמת בוחר לפי זה, רציתי לשאול האם למישהו יצא להשתמש בכזו אחריות ויכול להעיד על טיבה? האם זה משהו ששווה לשלם עבורו קצת יותר? (במקרה שלי זה באמת קצת יותר ולא הרבה יותר, כי יש לי איזה דיל טוב על כמה דגמי דל). בנוסף, אם יש חברה אחרת בארץ שהיא יותר זולה אך בכל זאת האחריות שלה נחשבת לטובה (וגם המחשבים נחשבים לטובים) אשמח לשמוע. כמובן שאם התשובה היא שדל הכי טוב וזה רק פונקציה של מחיר, אשאר עם דל, כאמור כי יש לי מחיר יחסית טוב. שאלה אחרונה - האם מעבדי אינטל i7 דור 10 עושים את העבודה כמו שצריך? איזה דגם של דור 10 הכי מומלץ? או שאולי בכלל שו…
-
- 3 תגובות
- 960 צפיות
-
-
היי חברים אשמח לעזרתכם 1. מה התקציב המקסימאלי?5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכה גרפית בעיקר (לייטרום ופוטושופ) וגיימינג על הגדרות בינוניות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות …
-
- 2 תגובות
- 960 צפיות
-
-
אני חשבתי על מעבדי ?AMD Athlon 64 3000+ (S-754) לוחות אם למעבדי ?AMD ABIT KV8 Pro sata,GBL זכרונות DDR 400 512MB A-DATA /VT דיסקים קשיחים WESTERN DIGITAL 80GB SATA כרטיסי מסך Sapphir (ATI) RADEON 9550 TV,DVI 128MB מארזים HEC Compucase CI-6A19 מחירון עבודות במעבדה Assembly Computer (new compon.) מחיר 2840 ¤ מה דעתכם? יש לי מספר שאלות האם הכרטיס מסך הוא 128 ביט? האם ksp שמים מדבקה על המארז שאם פותחים אותה מעבדים את האחריות? ומה אתם אומרים על הזיכרון למה הוא יותר מידי זול וזה מחשיד? אםם אם יש לכם הצעות אחרות (רצוי מאוד מ ksp אני באשקלון והזה החנות הזולה הכי "קרובה " שאני מכיר ) התקציב שלי הוא עד 3000 שח ללא ציוד היקפי צריך הרכבה,השימושים הם בעיקר עבודה משר…
-
- 8 תגובות
- 960 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעונין להוסיף כרטיס מסך יד שניה למערכת הישנה כדי למשוך עוד קצת במשחקים קלים יחסית בסגנון Total war. המערכת היא: OS Name Microsoft Windows 7 Professional Version 6.1.7601 Service Pack 1 Build 7601 Other OS Description Not Available OS Manufacturer Microsoft Corporation System Name ALEX-PC System Manufacturer Gigabyte Technology Co., Ltd. System Model GA-MA78LMT-S2 System Type x64-based PC Processor AMD Athlon(tm) II X3 445 Processor, 3100 Mhz, 3 Core(s), 3 Logical Processor(s) BIOS Version/Date Award Software International, Inc. F11, 03/08/2010 SMBIOS Version 2.4 Time Zone …
-
- 2 תגובות
- 960 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים, אני מעוניין לבנות מחשב mini itx פעם ראשונה שאני עושה זאת , המטרה: מחשב קומפקטי בגודל אשר יבצע בעיקר מטלות עריכת תמונות RAW בתוכנות כגון CS6 ועריכת סרטי וידאו HD אחרי חפירה ארוכה בפורמים הגעתי למפרט מחשב שאני חושב שהוא בהחלט יבצע את המטלה. יחד עם זאת מכיוון שאני עושה זאת פעם ראשונה אני מבקש להתייעץ אתכם , אוליי כיוונתי גבוה/נמוך במפרט שבחרתי, להלן המפרט: [TABLE=width: 745] [TR] [TD=align: left]Mini-ITX PC Case[/TD] [TD=align: left]Bitfenix Prodigy Red Mini-ITX[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]motherbord[/TD] [TD=align: left]ASRock's Z77E-ITX Mini-ITX (LGA 1155)[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]cpu[/TD] [TD=align: left]intel Core i5-3570K ( LGA1155 )[/TD] [/T…
-
- 2 תגובות
- 960 צפיות
-
-
היי חבר'ס חבר שלי מעוניין לקנות מחשב חדש התקציב שלו הוא 3K , או - בלחץ 3.7K !!! הדרישות שלו הם : אינטרנט , אופיס , מוסיקה , סרטים וקידודים . המחשב לא יהיה מיועד ל- OC . ומשחקים לא כבדים . לא כולל - הארדיסק לא כולל - צורב \ שום כונן אופטי לא כולל - ציוד היקפי לא כולל - מסך תוספות : ספק כוח - טוב ושקט !! הדגש פה שהוא רוצה שהמחשב יהיה שקט ! ו..קירור למעבד - גם כן שקט ושיקרר טוב ! מארז - בעל מותג ידוע , מרווח ואוורירי . תודה רבה לכם
-
- 6 תגובות
- 960 צפיות
-
-
שלום, לאחרונה החלטתי שאני רוצה להזמין iMac 27 inch 5k ועם המפרט שאני רוצה עשיתי השוואה בין אפל בארה"ב לבין אידיגיטל ואם עשיתי את ההשוואה כמו שצריך, בארץ אותו המחשב בדיוק עולה משהו כמו 6,000 ש"ח יותר (מטורף לגמרי!). דוד שלי גר בניו יורק וההתלבטות שלי היא האם להזמין אליו דרך אפל את המחשב ושהוא ישלח אלי. רציתי עזרה ממי שיודע כמו עולה בערך שילוח לארץ ועם איזו חברה הכי כדאי לשלוח (מבחינת מהירות, אמינות, ביטחון)? כמה אני אצטרך לשלם עליו כשמחשב יגיע לארץ (מע"מ, מכס)? האם יש לי ביטוח עליו עדיין בארץ? והאם שוה לקחת את כל הסיכון של המשלוח? תודה רבה מראש לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 960 צפיות
-
-
שלום לכולם וחג שמח אני שוקל, בין היתר, מחשב נייד בעל מסך 17", ומשקלו לפי פרסום המשווק 3.6 ק"ג. רציתי לשאול אנשים שהשתמשו במחשבים בעלי מסך 17" לגבי נסיונם לגבי נוחות השימוש במחשב, והכוונה לניידות בתוך המשרד/הבית בעיקר, האם נוח לשים אותו על הרגליים למשל, וגם לגבי ניידות בחוץ. אודה על חוויות דחוף !
-
- 8 תגובות
- 960 צפיות
-
-
אז סיימתי לבנות את המפרט והזמנתי אותו (מ SKYPC.co.il) המחשב למטרת משחקים בעיקר, צפייה בסרטים \ סדרות, אינטרנט והורדות. (בעיקר משחקים) את הכרטיס מסך אני מוכר בעוד כמה חודשים וקונה אחד מסידרה 9 של NVIDIA. תביעו דעה *שימו לב שאני מקבל את החלקים ללא מע"מ וללא ריבית ז"א זה יוצא 5693 ש"ח סה"כ. שמעתי רבות על העניין של המסכים (ה DELL והסמסונג) וזאת ההתלבטות האחרונה שלי למעשה, איזה מסך לקחת.. אני עדיין מתלבט אך כמעט הגעתי להחלטה סופית, כפי שאתם מבינים אני גיימר כבד והרצון שלי למסך הוא - כמה שיותר גדול, כמה שיותר איכותי. למשחקים ולאינטרנט. בעיקר למשחקים, כי אני גיימר כבד (הרבה שעות משחק ומשחקים כבדים) אשמח אם בכל זאת תמליצו לי על מסך כזה, ואם אני אקבל הנאה גדולה מה 24" של…
-
- 12 תגובות
- 960 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים + עריכה ברקע אולי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. : Witcher 3, Call of Duty, Assassin's creed, GTA V , -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).( 1920X1080) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ו…
-
- 2 תגובות
- 960 צפיות
-
-
הי, רציתי לדעת כמה שווה היום המחשב שלי: לוח אם - Asus P5QL-E מעבד - Intel Core 2 Quad Q9400 זכרונות - Kingston 4096MB DDR2 800Mhz כרטיס מסך - NVIDIA GeForce 8400 GS 512MB כוננים קשיחים - Seagate 250 GB WD 500 GB מארז - כולל שלושה מאווררים והכנה לקירור מים CoolerMaster CM690 ספק כוח - HEC-500TD-TF בתכלס השקעתי בו בזמנו את מירב כספי ומרצי יש תמורה בעד ההשקעה? זה מחשב בן 4 כמעט תודה על העזרה
-
- 6 תגובות
- 960 צפיות
-
-
ברשותי נייד T42 עם 512KB זכרון מקורי DDR1 במהירות 333 שנרכש עמו. (לפי CPU-Z זכרון PC2700 166MHZ) קניתי יחידת זכרון נוספת שהוצאה מנייד אחר 512KB DDR1 במהירות 333MHZ שסימנו על המדבקה gpm333x64sc25/512/j והתקנתי במקום הפנוי - אולם המחשב אינו עובד עם השניים. (מסך כחול עם הודעות שגיאה) מה לא מתאים בזכרון זה? היש לכך פתרון?
-
- 1 תגובה
- 960 צפיות
-
-
אהלן... אני חדש... אחלה אתר... חיפשתי אחד כזה והגעתי לפה... עכשיו , אני מעוניין לקנות מחשב חדש , בהשקעה שלי ושל ההורים, ההורים אומרים גג 4000 ש"ח ומאחר והם משקיעים 60% מהסכום אני חייב לציית להם. 4000 ש"ח זה סכום מספיק לדעתי לקניית מחשב איכותי? כי אני לא מעוניין בסתם זבל... א.תמליצו לי בבקשה על מעבד, עכשיו יש כאלה שאומרים ש-AMD יותר טוב מפנטיום אבל רוב המשחקים הגדולים עולים רק בפנטיום... לפי מה שאני זוכר... לכן אני מעדיף פנטיום 4 ... בקשר למהירות מעל 3.0GHZ , יש 3.6? בקיצור, תמליצו לי על מעבד טוב... ב.בקשר לזיכרון, אני מתבלט בין 512 או האם להשתקגע וללכת כפול מזה(1024 לטווח הארוך או ש-512 יספיק) ג.דיסק קשיח זה יהיה בהתאם לתקציב, 80GB זה מה שהולך היום , אבל ישר כסף נשדרג ליו…
-
- 5 תגובות
- 960 צפיות
-
-
Athlon XP 2500+(512k 333) 550 NF7-SL (nForce2)sata,lan,usb2 530 512MB Samsung 510 GF FX5700 128MB AGPx8,TV,DVI 770 80 GB 7200 ATA-100 (8MB) 440 Teac/SONY 1.44 50 LG X16 170 Samsung 52 x 32 x 52 (bulk) 220 Spire FridgeRock 40 ATX MIDI 400W usb,p.stab.,window 260 17'' E-430S TFT IIYAMA 2750 MS Internet + MS Mouse Optical 110 Total price 6590 ¤ מה דעתכם? הכרבתי …
-
- 7 תגובות
- 960 צפיות
-
-
אני רוצה לשדרג את המחשב הישן שלי מדובר במחשב שני בבית עבור הילד לוח אם msi-ms-7255 , הלוח תומך רק ב 2 גיגה זיכרון Intel Pentium Dual Core E2160 1.8GHz רוצה לשדרג כרטיס המסך(הקיים הוא onboard) אודה לעזרתכם בבחירת כרטיס מסך, האם בכלל קיימת אפשרות לשחק עם המחשב הזה משחקים, אני לא מתכוון לחדשים. אודה לכל עזרה מצדכם. תודה
-
- 2 תגובות
- 960 צפיות
-