ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,382 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי וזקוק לרכיבים הבאים: 1. הרדסיק SSD של 120 ג'יגהבייט לפחות 2. מעבד 3. קירור למעבד 4. כרטיס מסך 5. זיכרון 6. לוח אם 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות בעיקר, טיפה משחקים, גלישה באינטרנט, סרטי HD, אני משתמש בהרבה אפליקציות פתוחות בו זמנית אז חשוב לי שהמחשב יעמוד בזה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). eclipse,visual studio,vlc, ida pro, photoshop. פוטושופ בשימוש זניח, השאר …
-
- 3 תגובות
- 940 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? שימוש בסיסי- אופיס ואינטרנט, אין תוכנות מיוחדות. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיפות למט משיקולי נוחות, אך מבריק גם טוב, אם מוצדק. * רזולוציית המסך? אין העדפה, אבל יהיה נחמד לקבל רזולוציה גבוהה מהבסיס, כגון HD+. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין דרישות מיוחדות. * משקל רצוי? לא רלוונטי- ישאר בבית בעיקר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)- לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? לא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 320 ג'יגה ומעלה. אפשר להציע שילוב של SSD. * כונן אופטי? נדרש. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת ה…
-
- 2 תגובות
- 940 צפיות
-
-
היי חברה, יש לי מחשב HP קצת מיושן שהדגם שלו הוא 6910P. מחשב מעולה בשביל הצרכים שלי... לפני כמה זמן דוד שלי שידרג את המחשב שלו והעביר לי את ה6510B הישן שלו - מחשב דיי זהה לשלי רק עם חומרה טובה יותר. ב6910P שלי יש כרטיס מסך ATI Mobility Radeon X2300. ב6510B אין כלום. עכשיו השאלה היא כזאת: האם אפשר להעביר את הכרטיס מסך מהלפטופ הראשון לשני? (אמנם כרטיס מינימאלי ביותר אך עדיף מינימום מאשר כלום,לא? ) יצא לי בעבר לפרק ולהחליף חלקים במחשבים נייחים אך לא יצא לי להתעסק בניידים. ניסיתי לבדוק בעצמי אבל לא מצאתי פרט שיכול להסגיר לי תשובות בכל מקרה, אלה הדגמים של לוחות האם של המחשבים: 6910P - HP 30C1 6510B - HP 30C0 לפי מה שיצא לי לראות אני חושב שיש למחשב השני סלוט ריק…
-
- 3 תגובות
- 940 צפיות
-
-
מה שאני מחפש זה מחשב בלבד (ללא כוננים אופטיים, מסך, מקלדת, רמקולים, עכבר ושאר שטויות..), כלומר: לוח-אם מעבד כרטיס מסך ספק כוח זיכרון הארד-דיסק ומארז HTPC פשוט. הערות: אני מעוניין להעלות סרטי וידאו ממצלמת וידאו דיגיטלית למחשב. אני יודע שיש כניסה (אני חושב שקוראים לזה Firewire) ישירות בלוחות-אם ולא צריך לקנות כרטיס בנפרד, ולכן כדאי שלוח-האם יכלול כניסה כזו. מודה לכולם מאוד.
-
- 13 תגובות
- 940 צפיות
-
-
[pre]1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? תקציב עד 3000 ש"ח, לנסות לחסוך אבל לא על חשבון ביצועים 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? שימוש עיקרי למשחקים, אינטרנט ועריכת מסמכים, יש לי מסך 20 אינטש כך שרזולוציה היא 1680X1050 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט.[/pre][pre]צריכה הכל חוץ ממסך וציוד היקפי 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7 7. האם מ…
-
- 11 תגובות
- 940 צפיות
-
-
היי, אבא שלי שוקל לקנות מחשב נייד חדש. המחשב שלו הוא די ישן במונחים טכנולוגים עם מעבד נייד מסדרת U מלפני 6 שנים (כלומר דור שלישי) אז כל דבר בתכלס יהיה שדרוג. ההתלבטות היא בעיקר האם ללכת על אחד מהדגמים החדשים עם COMET LAKE או ICE LAKE? (אני מניח שהתשובה הקצרה היא כן אבל חכו רגע) או שכדאי ללכת על משהו מבוסס WHISKEY LAKE או COFFEE LAKE שיש עליו יותר ביקורות טובות (כלומר, הבעיה עם הרבה מהדגמים שראיתי זה שאין עליהם המון ביקורות מעמיקות באופן טבעי כי חלקם מאד מאד חדשים) אם היה מדובר במחשב נייח לא בטוח שהייתי מתלבט והייתי בוחן נטו את ה-SPECS אבל מכיוון שזה נייד ואני כן חושב שיש דברים במחשב נייד שיכולים מאד להשפיע וזה לא רק לקרוא מפרט א…
-
- 0 תגובות
- 940 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לעזרתכם בבניית מחשב ביתי עבור אמי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1000 עד 1500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, גלישה סטנדרטית (פייסבוק, יוטיוב, קצת משחקי פלאש), סקייפ, זום. ללא שימוש בתוכנות ייעודיות או גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש מארז והארד דרייב מגנטי (שמתוכנן לשימוש כסטורג', יש צורך ב-SSD) , וגם קיים ספק של CORSAIR 450W (הוא כבר בן כמה שנים) 5. עד כמה חשוב שקט…
-
- 1 תגובה
- 940 צפיות
-
-
מחשב לא כולל ציוד הקפי אני מבקש רק: מעבד, לוח אם, כרטיס מסך, הארד דיסק, מארז, זכרון. שהמארז יהיה פשוט בלי חלונות\נאונים תודה רבה
-
- 14 תגובות
- 940 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין להשמיש מחשב נייח ישן שיושב אצלי בבית כדי להריץ עליו משחקים קלים בסגנון Overwatch 2 או Diablo 4. כרגע כאשר מריצים את המשחקים הללו יש הרבה לאגים ברמת המחשב ולא רשת (תקיעות במשחק). בנוסף המחשב אינו תומך בוינדוס 11 בגלל שהחומרה הקיימת מיושנת מדי. להלן המפרט הנוכחי, אשמח לדעת מה כדאי לי לשדרג במסגרת התקציב: CPU- Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray Fan- Scythe MUGEN 3 REV B MB- Gigabyte GA-Z87X-D3H for 1150 GPU- Gigabyte 2047MB NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB PSU- FSP AURUM 92+ 650W Platinum PT-650M Case- Fractal Design Define R4 Black Pearl RAM- Crucial 4GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 Monitor - 27" 1920x1080 …
-
- 8 תגובות
- 940 צפיות
- 3 followers
-
-
שלום לכולם אני חדש פה וברצוני לקבל תגובות על המפרט הבא: מעבד - Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHz 4MB Cache s775 1333 Mhz 952.38 שקל קירור למעבד - ZALMAN 7700CU - coopper (775+478+939+754) 216.45 שקל זיכרון - OCZ Platinum Revision 2 XTC Dual Channel 2x1GB DDR2 800Mhz PC2-6400 562.77 שקל כרטיס מסך- PowerColor X1950 PRO SCS3 256MB GDDR3 silently Cooder 2xDVI HDTV VIVO PCI-E 805.19 שקל כונן קשיח - ST325024AS - Seagate 250GB 16MB 7200RPM Sata II 294.37 שקל צורב - LG GSA - H62NK DVD + RW x18 Black Sata 199.13 שקל לוח אם - Gigabyte GA - P31 - DS3L (775 C2Q 1333 Mhz, Intel P31, DDRII 800, HDAudio, GBL ) 463.20 שקל ספק - HEC 500TD - TF PSU 500W 2x8cm fan 24pin 238…
-
- 12 תגובות
- 940 צפיות
-
-
לפני שאני קונה אני רוצה חוות דעת אם אפשר.. התקציב הוא 6500 כול מסך עכבר מקלדת ובלי צורב כמו שאתם רואים...
-
- 11 תגובות
- 940 צפיות
-
-
BOSE אמר לי ללכת על מסך LG F700p אני צריך מסך טוב שטוח CRT בסביבות המחיר 1000.... ואמרו לי שחייבים עם 0.24 והשאלה לגבי הכרטיס מסך זה מה ההבדל בין 6600 ל 6600GT? תודה רבה לעוזרים רדו למטה למפרט......
-
- 13 תגובות
- 940 צפיות
-
-
שלום אני כבר שלוש שנים עם המחשב הזה וזה כבר ממש בלתי נסבל איתו הוא נתקע הרבה פעמים. Firefox + מדיה פלייר והוא כבר פועל לאט. בקיצור אני רוצה לשדרג אותו גם בשביל שהוא יוכל להריץ לי את ויסטה כמה שאפשר (עם מפרט כזה עלוב) וגם שיחזיק לי עוד איזה חצי שנה שנה עד שאני כבר יקנה חדש. התקציב כמו בכותרת : אלף שקל בערך ורוב הסיכויים שחבר מביא לי עוד 1GB ראם ליום הולדת אז מה כדאי לי לשדרג. P4 3.0GHZ 512MB RAM Radeon 9200SE Asus P4S800MX-SE X SERIES ספק ומארז ג'נרים. תודה לכל העוזרים!
-
- 12 תגובות
- 940 צפיות
-
-
שלום לכולם, לפרויקט מאוד מיוחד שאני עובד עליו אני מעוניין להקים חוות רינדור קטנה. הפרויקט הוא בתלת מימד ונעשה במאיה. ברצוני לרכוש מספר מחשבים לרינדור בלבד (מחשב עבודה כבר יש). תהליך הרינדור מצריך כוח עיבוד רב, אך אין צורך בו בכרטיס מסך. התקציב - עד 20,000 ש״ח ועד 5 מחשבים נפרדים. ממה שקראתי, מחשב i7 2600k @ 4.7-4.8ghz מקבל ב-cinebench 11.5 ציון של 9+. ממה שראיתי בזאפ זה אפשרי בתקציבי לרכוש 5 מחשבים כאלה. הציון הכולל ב-cinebench יהיה 5*9=45. אני משתמש בציונים של cinebench מאחר ואני יכול להבין מהם סדר גודל של זמני רינדור בהשוואה למחשב שכבר ברשותי. הייתי שמח לשמוע את דעתכם על מה שכתבתי כאן, המלצות נוספות/אחרות ודברים שכדאי לי לשים לב אליהם בנוגע לרכישת מחשבים שיעברו OC,…
-
- 3 תגובות
- 940 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לרכוש מחשב נייד (לא נייח עקב אילוצים), לאדם מבוגר, בעד כ-1000 ש"ח. מדובר באדם עם די 0 ידע טכנולוגי (ברמה של "תלחץ פה וזה עושה ככה, תלחץ שם וזה עושה ככה"). שימושים כמעט יחידים הם יוטיוב ונטפליקס. חשבתי על Chromebooks. ממה שהבנתי הם מוצרים מאוד רובוסטיים ושקשה "להרוס" מבחינת תוכנה (וירוסים, מיליון תוכנות ריגול, פופאפים וכו'). ודי החסרון היחיד זה שצריך גישה לאינטרנט. אך אם השימוש היחיד זה נטפליקס ויוטיוב.. אז.. האם זה באמת חסרון? מתלבט אם כדי לקנות משהו מGearbest, אמאזון, או חנות כלשהי בארץ. תודה, דניאל
-
-
- 6 תגובות
- 940 צפיות
- 2 followers
-
-
אהלן חברים! שבוע הבא כנראה סוף סוף אני מתחדש במחשב חדש ורציתי שתתנו לי חוות דעת על המפרט הזה שתפרתי אותו באמת לפי הצרכים שלי והם: בעיקר משחקים(Battlefield4/3 וכו') ברמה של 1080P , אוברקלוק של עד 4.3 ,ו Crossfire/SLI בעתיד.....המפרט: חלקים שאני רוכש שבוע הבא: מעבד: Intel Core i5-4670K Haswell Box מחיר: 1210 ש"ח מאוורר למעבד: Noctua NH-U12P SE2 מחיר :235 ש"ח לוח אם: Asus Z87 A מחיר: 785 ש"ח זכרונות: Corsair 8GB DDR3 1600MHz Vengeance LP 2X4 מחיר: 375 ש"ח מארז: corsair C70/zalman Z5 plus כרגע לא הוחלט או C70 יד שניה או זלמן חדש מחיר: 300 לזלמן חדש 400 למשומש חלקים שברשותי כבר: כרטיס מסך:Sapphire 7870XT with boost ספק כוח: seasonic M12II 620W כונן קשיח: WD Caviar blue 720…
-
- 9 תגובות
- 940 צפיות
-
-
היי חברים אשמח לעזרתכם 1. מה התקציב המקסימאלי?5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכה גרפית בעיקר (לייטרום ופוטושופ) וגיימינג על הגדרות בינוניות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות …
-
- 2 תגובות
- 939 צפיות
-
-
שלום לכולם אני זקוק לעצתכם בקשר לשידרוג שאני הולך לבצע למחשב שלי זה המפרט הנוכחי: AMD Athlon 2500 ABIT NF-7 MEM - 512 (2X 256) TWINMOS - HD - 120G Maxtor 7200/133 ATAדיסק מעפן לגמרי בעיקר בגלל שהוא מייצר רעש של טרקטור כשהוא עובד DVD-RW Pioneer A09 Nvidia - GForce 4 Ti 4200 - כרטיס מסך מעולה (למרות שהוא קצת ישן) אבל לפי דעתי הגיע זמנו להשתדרג אני יודע ש"יחסית" המכונה הנוכחית לא רעה אבל אני רוצה לשדרג בעיקר בגלל שתי סיבות 1. אני צריך לבצע מספר בדיקות די קריטיות על מערכת Server 2003 64bit Edition של מיקרוסופט וכפי שכולכם מבינים אני זקוק למעבד 64bit שכרגע לא נמצא במינין החומרה של המכונה שלי. 2. אני צריך שהלוח יתמוך בעבודה עם כמות גדולה (ואני מתכוון מאד גדול…
-
- 8 תגובות
- 939 צפיות
-
-
הנה המפרט: Intel Core i5 – 750 מעבד (כולל קירור) Intel P55-WB 1333FSB לוח אם 4196MB DDR3 1333Mhz 500GB SATA2 7200 דיסק קשיח של WD GeForce 250GTs 1GB כרטיס מסך DVDRW x22 Samsung/LG כונן דיסקים True Power ספק (לא פורט לי כמה וואט הוא מספק) מארז HuntKey A502 מקלדת+עכבר 3360 ש"ח *אני לא הרכבתי את המפרט,קיבלתי אותו כהצעת מחיר מחנות. *אשמח לשמוע חוות דעת,שיפורים וכ'ו. תודה
-
- 8 תגובות
- 939 צפיות
-
-
שלום! אני מרכיב מחשב שישמש אותי בלימודים לתיכנות, אופיס, משחקים, אינטרנט וצפייה בסרטים. אחרי מעברים רבים על הפורומים נראה לי שהמפרט הבא הוא די טוב. התקציב היה במקור 4000 אבל הייתי מוכן להתגמש בשביל 64 ביט (שווה את זה? השיקול שלי היה שהמחשב הולך להשאר איתי לפחות עד סוף הלימודים) ולכן קשה לי קצת להרים אותו אבל אני אשמח לכל עצה מעבדי ?AMD Athlon 64 2800+ (S-754) לוחות אם למעבדי ?AMD Chaintech SK8T800 (S-754) זכרונות DDR 400 512MB Dual Chanel (2x256MB) דיסקים קשיחים Hitachi(IBM) 80GB SATA כרטיסי מסך Sapphir (ATI) RADEON 9600Pro TV,DVI 128MB כרטיסי קול On Board 128Bit כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD? CD-ROM LG x52 ציוד רשתות On Board 10/100 מארזים HEC Compucase CI-…
-
- 6 תגובות
- 939 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4K ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, תכני HD, עריכת תמונות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ללא גיימינג ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקל…
-
- 0 תגובות
- 939 צפיות
-
-
אשמח לדעת מה משמעות הודעת השגיאה הבאה error 175 bad crc1 stop post task והמתקבלת בשלב הדלקת המחשב? איך אפשר להתגבר על תקלה זו? מדובר במחשב- IBM Thinkpad T22 תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 939 צפיות
-
-
יש כבר מסך 19אינץ מקלדת עכבר... הדרישות זה למחשב משרדי אינטרנט אופיס וכדומה שהכל יעבוד חלק... ורמקולים2.1 טובים.. ומKSP המון תודה.
-
- 3 תגובות
- 939 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? - תכנות אפליקציות ג׳אוה ואנדרואיד + תואר במדמ"ח, אופיס, אינטרנט וצפייה בסרטים וסדרות. לא למשחקים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - עד 14 אינץ׳, אפשר עד 15.6 במידה והוא יהיה קל (עד 2 קילו בערך), עדיפות למט. * רזולוציית המסך? - FHD+. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? - מקלדת מלאה זו עדיפות, עדיפות ללחצנים פיזיים בטאצ׳פד. * משקל רצוי? - כמה שיותר קל, אם אפשר עד 2 ק"ג (מיועד לבחורה). * האם נדרש זמן סוללה ארוך? - כמה שיותר, יותר טוב. עדיפות ללפחות שעתיים בלי שקעים בסביבה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? - HDMI לא חובה, אבל חובה לפחות שתי כניסות USB3. * Bluetooth? - לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? - כמה שיותר, יותר טוב. כפי שרשמתי למעלה, לא ישומש ל…
-
- 1 תגובה
- 939 צפיות
-
-
שלום, שאלה לי, לאחר חיפושים רבים שערכתי, אני פונה אליכם בשאלה.. האם מישהו יודע מה זמן השימוש המשוער של הסוללה של HP PAVILION DV3660? תודה
-
- 1 תגובה
- 939 צפיות
-