עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Goblindest,

מעוניין לקנות מחשב עד 4K . דרישות: שיריץ סרטים באיכות 1080P חלק ברמה הכי גבוהה. וכונן קשיח שיהיה 1.5/2 TB

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by kalimero1234,

תקציב עד 3.5K ללא חריגות. לעבודה משרדית, תכנות, תכני HD. ללא ציוד היקפי. שיפורים?

• 9 תגובות
    • 879 צפיות
  3. Started by Raptor_86,

שלום לכולם, אני רוצה בתקופה הקרובה לקנות לעצמי מחשב חדש, מטרתו היא גיימינג. לאחר שקראתי את המלצות בפורם זה ובפורמים אחרים הגעתי למפרט הבא: Kingston Hyper X 2GB DDR3 1600Mhz CL9 246.00 X2 Intel Core i5 760 Socket 1156 8MB 95W 2.8Ghz Tray 926.00 ₪ Gigabyte GA-P55A-UD3 P55 CHIPSET 700.00 ₪ Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ 299.00 ₪ 462.00 ₪ LanCool PC-K60 W/o PSU ללא ספק כוח Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 775/156/1136 AMD CPU Cooler 123.00 ₪ LG GH22 SATA x 22 Black 109.00 ₪ SeaSonic M12II 620Watt 80Plus Bronze 483.00 ₪ PowerColorATI Radeon 6870 1GB GDDR5 1,249.00 ₪ אבל נשארו לי כמה שאלות: מה דעתכם על המפרט? איזה לוח עדיף זה שבמפר…

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  4. היי אני כרגע מתחיל לפשפש בתחום הניידים ע"מ לקנות מחשב נייד ואני שם לב שהמחשבים שמוגדרים "עסקיים" בדר"כ בעלי מפרט שלא כולל כ"מ נפרד וגם יחסית חלשים למחירם (ע"פ הרכיבים שלהם) , אז השאלה המתבקשת היא: מה היתרון של מחשב נייד עיסקי (למשל סדרת VOSTRO) על פני ניידים שמוגדרים להיות מחשבים רגילים ?

• 11 תגובות
    • 4.8k צפיות
  5. תופעה ששמתי לב אליה בפורום, היא שמשתמשים פה נוהגים להתייחס רק למפרט הטכני של מחשב נייד מסויים, ושום דבר מעבר לזה. למשל: משתמש פותח אשכול ומבקש שימליצו לו על מחשב נייד במחיר מסויים רוב התגובות שהוא יקבל הן ממשתמשים צעירים יחסית (14-15) שיתנו לו מידע מאוד לא מקצועי, וימליצו לו על מחשב מסויים רק בגלל המפרט הטכני שלו אין להם שום מושג לגבי המחשב, ואפילו אם הוא מחשב נוראי עם המון בעיות ומגרעות הם ימליצו, כי הם יודעים רק על המפרט הטכני. תצאו מזה, מחשב נייד טוב הוא לא מחשב בעל מפרט טוב. יש המון פרמטרים שהם הרבה יותר חשובים ממפרט טכני (לדוגמא: נוחות המקלדת, איכות המסך, איכות החלקים, השירות שניתן בארץ וכו' וכו'...) לתשומת לבכם (אני אישית ראיתי פה משתמשים שהציעו מחשבים ניי…

• 13 תגובות
    • 2.7k צפיות
  6. טוב חברה אז אחי הקטן קיבל את הלונבו G546 שלו רק שלא מבטים את זה לונבו אלה לינובו -לא שזה משנה המחשב תוצרת סין -מגיע בדגם שקניתי 0679 עם מעבד I5 של אינטל 2 גיגה זיכרון -שהורחבו ל4 גיגה וכרטיס מסך די חלש של הנווידה 310M -אבל זה עדיף על הכרטיסים שיש היום של אינטל ואותם כרטיסים כמו שיש בהרבה מחשבי מקינטוש - למרות שאני לא מתכנן להתקין אליו OSX-כי זה המחשבה של אחי -אז יכולת השיחוק מוגבלת בגדול המחשב ניראה יפה ובנוי טוב יחסית למחשב תקציבי אחריות מגיע עם שנה אחת -הרחבתי לשלוש שנים וזה מגיע עם WIN אום פרימיום כבר מותקן וכל מיני תוכנות של לינבו מותקנות בכל מיקרה היה לי להעביר הרבה קבצים של אחי מהמחשב הישן שלו לחדש -וכרגע שלב ההתקנת תוכנות "חובה" וחוץ מזה אני בשבוע …

• 0 תגובות
    • 883 צפיות
  7. שלום לכולם! אני חייל, משרת בתותחנים. כרגע תופסים קו אז היציאות שלי הם 16/5. נשארו לו עוד שנתיים פחות או יותר לסיום השירות שלי. מחשב בדרך כלל מחליפים כל 3 שנים.... האם כדאי להשקיע במחשב טוב עכשיו? או שלהשקיע במחשב טוב אחרי הגיוס, ולהסתפק במחשב בסיסי ב 2500 שקל. ---------------------------------------------------------------------------- 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 שקל האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 שקל מקסימום 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים כבדים כגון CRYSIS ו JUST CAUSE2 וצפייה בסרטים באיכות FULL HD 1280p ברצוני לקבל צפייה חלקה ל…

• 7 תגובות
    • 841 צפיות
  8. Started by noodle,

אז ככה פתחתי את הפוסט הזה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=478957.0 ואחרי אינספור שיטוטים וקריאת ביקורות שני המחשבים בפיינליסטים הם ווסטרו 3500 http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-3500-nvd.htm לנובו EDGE http://www.game-on.org.il/Product.asp?productid=1020 הווסטרו מגיע עם דיסק קשיח 7200 סלד. לפי ביקורות, איכות הבנייה שלו טובה מאיכות הבנייה של EDGE 15. 5 שנות אחריות. החיסרון היחיד הוא כרטיס המסך. לנובו כרטיס מסך חזק יותר. הדיסק קשיח הוא 5400. המעבד טיפה חלש יותר - לא קריטי הוא זול יותר. הסיבה שאני נוטה לכיוון הווסטרו הוא שמהירות המחשב חשובה לי יותר ממשחקים, אני כמעט ולא אשחק ובמיוחד שלא במשחקים חדשים. לפי ביקורות, ה-310M יכול להריץ GTA4 ב LOW SETTI…

• 1 תגובה
    • 711 צפיות
  9. היי. השאלה היא די מה שכתוב בגוף ההודעה. לאחרונה נתקלה קרובת משפחה שלי בבעיות מוזרות בנייד, וזה מריח כמו תקלת חומרה. הנייד עוד באחריות (7 חודשים מעת הקניה). הוא נקנה באתר best buy. האם יש אפשרות לקבל שירות בארץ ? ומה הפרוצדורה ? תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 937 צפיות
  10. http://www.beeu.co.il/product.aspx?p_id=5768 לא מצאתי ביקורות על המוצר... למישהו יש ניסיון איתו? האם אתם ממליצים לי לקנות? (חשוב לי מאוד הניידות של המקרר) תודה מראש

• 3 תגובות
    • 642 צפיות
  11. Started by manz11,

שלום, אודה לכם אם תוכלו לתת את חוות דעתכם על הפרט הנ"ל . המחשב מיועד לגלישה סרטים מעט כתיבת קוד ועבודה חובבנית עם פוטושופ. (ללא משחקים) האם יש צורך בכרטיס מסך או שהמעבד הגרפי במעבד אמור להספיק? כמו כן אשמח להמלצה למסך טוב בגודל 22-24 (רצוי 16X10) תקציב עד 1200 ש"ח ורמקולים בתקציב עד 200 ש"ח. מעבד Intel Core i5-650 Tray ₪817 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=i5-650ay לוח אם Gigabyte GA-H55M-USB3 ₪627 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950520 כונן קשיח Westren Digital WD10EARS 3.5" 1000GB SATA2 64MB ₪366 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WD10EARS זיכרון G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz CL 9-9-9-24 NQ ₪404 כמות: 1 http://www.skypc…

• 1 תגובה
    • 588 צפיות
  12. Started by liran324,

1. מה התקציב המקסימלי? 3500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לא לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים וסרטים במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?לא צריך יש לי מסך 22 של אייסר * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים כבדים בינוניים מפוטבול מנג'ר עד call of duty * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בנוניות- גבוהות מה שמתאפשר במסגרת התקציב 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?מקלדת עכבר 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפ…

• 20 תגובות
    • 2.6k צפיות
  13. יש פה מאמר עם עשר ההמלצות- וזה בדיוק מה שאתם צריכים: החל מניהול עוצמת הקול, דרך ארגון האפליקציות במכשיר וכלה בהשתקה במקרי חירום – הכל כבר כאן. http://www.mysay.co.il/articles/ShowArticle.aspx?articlePI=aaaicg לי זה ממש עזר.. בהצלחה!

• 0 תגובות
    • 652 צפיות
  14. Started by roeesnir,

ונותן הןדעת שגיאה: 0175: Bad CRC1, Stop Post task. יש למישהו מושג? יש לציין שהחלפתי בטריה לביוס וזה לא עזר.

• 2 תגובות
    • 707 צפיות
  15. Started by cool_man,

. מה התקציב המקסימלי? 3000עם חריגה של כמה מאות שקלים במידת הצורך. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? תכני HD ומשחקים. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? ממסך של סמסונג CRT מציג כרגע על 1024 על 768 ושוקל לקנות חדש... אבל במפרט כרגע לא. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? דברים חדשים והכבדים בעיקר * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול ב…

• 3 תגובות
    • 672 צפיות
  16. Started by romzzz,

שם הפריט אחריות מק"ט כמות AMD Athlon 2 X4 645 3.1Ghz Quad Core AM3 BOX 3 שנים AMDath2645BOX 1 ThermalTake DuOrb CL-P0464 CPU Fan TTCLP0464 1 Gigabyte GA-MA78LMT-US2H 760G+SB710 CHIPSET 3 שנים 4719331849160 1 Elixir 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz 3 שנים ELXRD34GBK 1 Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3 3 שנים SAM50016MB502HJ 1 Sapphire ATI Radeon 4890 1GB GDDR5 HDMI Vapor X + Bonus Games 3 שנים SAP4890VAPx 1 צורב LG GH22 SATA x 22 Black שנתיים 8808992429968 1 ThermalTake V3 Plus Black Edition 2x120 mm + SeaSonic 500ET 500W שנה VL80001W2Z500SS 1 מקלדת חוטית Microsoft Comfort Curve Keyboard 2000 USB שנה 88…

• 1 תגובה
    • 584 צפיות
  17. Started by aquarius,

מבקש בבקשה מפרט למחשב. מבוסס אינטל מעבד חייב להיות לפחות i5 לוח אם סביר,2 ג'יגה זיכרון ddr3 כרטיס מסך שמספק כל גיימר חובבן צורב די וי די ו320 GB הארד דיסק. aquarius

• 1 תגובה
    • 656 צפיות
  18. * מעבד o סוג מעבד: Intel® Core™ i5 o מהירות המעבד: ‎2.40 / 2.66 Turbo GHz o זכרון מטמון cache: 1,066MHz o BUS SPEED: 3MB o סדרה: 450M * זכרון o נפח: (4096MB (2048MB X 2 o מהירות: 1066MHz o סוג זכרון: DDR 3 o אפשרות להרחבה עד: 8192MB * כוננים o כונן: צורב DVD Super Multi Dual Layer o סוג החיבור לדיסק קשיח: S.ATA o נפח אחסון של הדיסק הקשיח: 500GB o מהירות הדיסק הקשיח: 5400RPM * מסך o גודל מסך באינץ': 15.6 o פורמט המסך: WIDE TRUBRITE HD TFT o רזולוציה: 1366X768 o כרטיס מסך: ATI Mobility Radeon™ HD 5650 1,024‎MB DDR3 o מסך (Fine Bright Technolog…

• 22 תגובות
    • 3.8k צפיות
  19. אני רוצה לקנות אחד, בעיקרון חשבתי על ה-R540 של samsung. מה אומרים?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. היי,אני צריך מפרט שיריץ עד כמה שאפשר בתקציב משחקים מודרניים. חייב להיות AMD ומארז haf x אם אפשר אפשרות לאוברקלוק ושידרוגים בעתיד. תודה

• 3 תגובות
    • 647 צפיות
  21. Started by mgs_foxhound,

טוב.. בואו נתחיל: 1.האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך : לנסות לחסוך ואם זה יפגע בביצועים בצורה קריטית אז לא לחסוך חריגה בסכום במידת הצורך - עד 1000 שקל + - 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב : משחקים (בלי גבולות והגבלות ) ואוברקלוק א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש: תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד: כל המשחקים החדשים שיש ושיהיו. רצוני שלא תיהיה לי הגבלה להריץ משחק על highest settings. עם רזולוציה מטורפת לדוגמא : bbc2. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד :גבוהות במיוחד. 3. האם יש צורך בציוד היקפי : מסך FullHD מעל ל20" מיוחד למשחקים עם זמן תגובה מהיר. עם כניסת DVI למחשב, וכניסת HD…

• 19 תגובות
    • 2.6k צפיות
  22. Started by ExenTex,

אני צריך מפרט לחבר שלי, אז הנה הפרטים פחות או יותר. 1. מה התקציב המקסימלי? 6500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 6500 זה המקסימום. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? בעיקר משחקים וגראפיקה. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? לרוב משחקי יריות מגוף ראשון, אבל גם משחקים אחרים מסוג אחר. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות - גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? רק מסך בגודל 22, אם אפשר שיתאים כמה שיותר לגיימינג. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא…

• 2 תגובות
    • 836 צפיות
  23. הנה המפרט: אני צריך את המחשב בעיקר לגיימינג, יש לי את כל הציוד ההיקפי, לא צריך מערכת הפעלה, במחיר אני די גמיש בכל מה שקרוב ל 3000, עדיף כמה שיותר זול אבל אם יש שיפור שפשוט ישדרג את המערכת בכמה רמות והוא במסגרת התקציב (3500) אני אשמח לקבל כל עצה. אם תוכלו בבקשה לייעץ לי בקשר לשיפורים או הוספות או כל דבר אחר במפרט שאתם חושבים שכדאי לשנות, ובכללי אני אשמח לחוות דעת. תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 596 צפיות
  24. היי, אשמח אם תעזרו לי לבנות מפרט מחשב לצורך עבודה יומיומית (אינטרנט, אופיס, סרטים HD + חיבור לטלויזיה), שימוש בתכנות פיתוח תכנה והרצת מכונה וירטואלית או שניים (לצרכים אישיים - לא מכונה שתזלול זיכרון או CPU) - יש להדגיש כי זה לא מחשב לפרנסה. בנוסף המחשב לא מיועד לגיימינג, כך שאין צורך להשקיע בכרטיס מסך מטורף (אך בכל זאת ארצה לחבר אותו לטלויזיה). *אני מעדיף את המפרט מבוסס אינטל. 1. מה התקציב המקסימלי? 3.5K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? ניתן לנצל את כולו במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח במידת הצורך. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? -למעלה. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה…

• 4 תגובות
    • 722 צפיות
  25. חשוב מאוד שיעבוד כמה שיותר חלק, אני מתכוון להריץ עליו visual studio, אבל לא לבניית כל התוכנה, רק לתיקוני קוד, והדגמות, אז לא צריך משהו יותר מדי טוב. סרטים - 720p יספיק ליף אבל באופן חלק! בלי תקיעות ומרעין בישין. רמקולים - אם אפשר משהו עם איכות שמע טובה, אבל לא קריטי, סביר להניח שאני רוב הזמן עם אוזניות. בטריה - אחד הסעיפים החשובים, לפחות 6 שעות עבודה (visual studio). יש המלצות? נ.ב. מה אתם אומרים על הbutterfly של puckard bell? http://il.packardbell.com/pb/en/IL/content/serie/neweasynotebutterflys

• 0 תגובות
    • 685 צפיות

דיונים חדשים בפורומים