ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,365 דיונים בפורום זה
-
המחשב נקנה! תודה, אפשר לנעול / למחוק
-
- 0 תגובות
- 536 צפיות
-
-
המחשב מיועד לאחי עבור הזמנים שבהם הוא לא בבית (הוא דייל ונמצא בחו"ל הרבה). השימוש העיקרי שלו יהיה לגלישה באינטרנט וצפייה בסרטים. לא מריץ משחקים. בגלל הדרישה לסרטים המסך צריך להיות גדול (לפחות 15'). אני לא ממש מבין בניידים, לכן אני אשמח לקבל גם נימוקים/הסברים ביחד עם המלצות. בתודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 792 צפיות
-
-
שלום, מחפש מחשב נייד לצורך לימודים בעיקר , חשוב לי שיהיה מעבד אינטל כפול ליבה ( החדש ). זיכרון לפחות 1 גיגה דיסק קשיח 80 גיגה +- ואם יותר עוד יותר טוב כרטיס מסך טוב , שיוכל להריץ ויסטה בעתיד. מקווה שהתקציב שלי יספיק. תודה.
-
- 8 תגובות
- 814 צפיות
-
-
מטרות המחשב? ישמש לנער בן 15 ללימודים, תכנות, משחקים, גלישה באינטרנט וצפיה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13 עד 14 אינץ' לא משנה מבריק או מט * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) רצוי רזולוציה גבוהה אבל לא בכל מחיר * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? עד 2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) 4-5 שעות עבודה יספיקו * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA…
-
- 6 תגובות
- 3k צפיות
-
-
היי, אשמח לקבל מכם המלצות לניידים עבור לימודים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-700 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקרון - ללימודים, משמע שימוש באופיס. מכיוון שהתואר ישלב מעט תכנות, אני מתאר לעצמי שיהיה שימוש (לא גדול) בתוכנות לכתיבת קוד (ECLIPSE לדוגמא) צפייה בסרטים HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס- תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו…
-
- 22 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
האמת היא שבמחשוב נייד אני לא מבין הרבה. אני מתחיל לימודים עוד מעט ואני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש שיחזיק לי לפחות ל4 שנות הלימודים (הנדסת תוכנה כנראה). מה אני צריך בעצם: לפי מיטב ידיעתי C2D הוא הכי טוב היום בניידים ולכן אני מעדיף C2D, אבל אין לי מושג איך הביצועים בדגמים השונים (ואיך הAMD TURION ביחס אליו?) אני מעוניין שיהיה לו מסך בפורמט רחב כמובן כ.רשת אלחוטי! 1GB זכרון. לפחות 100GB הארד דיסק. כמה שיותר יציאות USB. רצוי שיהיה קטן (אני יכול להסתדר גם עם מסך 14'' בסבבה). המשקל חשוב לי מאוד (חשוב שיהיה קל!) כרטיס מסך מובנה ופשוט נראה לי יספיק. חיי הסוללה לא כ"כ חשובים לי יחסית. מבחינתי אני פשוט אסחוב אותו לאנשו ואחבר אותו עם השנאי לחשמל. אני לא הולך איתו לאמצע…
-
- 1 תגובה
- 586 צפיות
-
-
שימושי המחשב משרדיים ומשפחתיים כלומר אופיס אינטרנט משחקים לנערים גלישה ממושכת הורדות ועריכת סרטים. בעקרון אנחנו מעדיפים מחשב מבוסס INTEL עדיפות ל Core 2 Duo המסך כאמור לעבודה ממושכת מחשב שקט ומקורר נדרשת הרכבה ובדיקת הפעלה נדרש ציוד היקפי ללא מדפסת , מקלדת ועכבר יכול להיות חוטי אבל אופטי איכותי רמקולים טובים ו OC לא נדרש בעקרון מועדפת החנות SKYPC - ההעדפה מבוססת על המלצות מפורומים שונים קראנו כאן את ההמלצות למסכים בשווי 1700 ש"ח אנחנו נסתפק ברמת מסכים בסגנון 19" של LG לדוגמא דגם 1972 HR או מקביל הבננו שיש יותר ויותר המלצות למסך 22" ראינו אותו אצל חברים וזה נראה רחב מידיי אבל אנחנו לא קשוחים בדעתנו זו . מודים מראש על המלצות הפורום וניתן לחרוג עד 10 אחוזים לטובת ש…
-
- 1 תגובה
- 491 צפיות
-
-
לאחר ששקלתי שדרוג המחשב הקיים אני משנה כיוון ואלך לרכישה של מחשב חדש. אשמח להצעתכם. 1. מה התקציב המקסימאלי?2,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אפשר לחסוך במידה ויש דברים מיותרים ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אאין לחרוג אלא אם זה קריטי - עד 500 נוספים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודת מחשב סטנדרטית של האדם הממוצע, אינטרנט, השמעת מוזיקה,סרטונים, WORD, משחקי מחשב לילדים (לא משחקים משמעותיים), ה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימא…
-
- 19 תגובות
- 4k צפיות
-
-
שלום לכולם. צריך בבקשה את עזרכתם: אני צריך המלצה ל: 1. מעבד (מעדיף את INTEL), חשבתי על פנטיום 4, 3.0 החדש (775). 2. לוח אם. 3. זכרונות (לפחות 512) ומה בקשר ל-DUAL שווה להשקיע ואיפה מוכרים (מזמן כבר לא ראיתי למכירה). 4. מארז + ספק (אני חושב ללכת על מארז פשוט, תקנו אותי אם כדאי אחרת). יש אפשרות לגמישות קלה למעלה או למטה לפי הצורך. בעקרון שאר הפריטים עוברים מהמחשב הישן לחדש: רדאון 9200, כרטיס קול (פורטיסימו 3), הארד דיסק 80 ג'יגה של ווסטרן) תודה רבה על העזרה, ניצן
-
- 10 תגובות
- 851 צפיות
-
-
מבקש המלצות למפרט מחשב עד 8000 ש"ח ללא מסך המחשב מיועד לכריכת וידיאו ותמונות בעיקר אבל גם למשחקים לפעמים כמו כן מהו הלוח הכי טוב היום בשוק ? תודה
-
- 11 תגובות
- 881 צפיות
-
-
אהלן, אשמח לקבל קצת עזרה עם המלצות למפרט למחשב נייח סביב ה2000 שקלים. השימוש במחשב הוא יומיומי, הורדות, גלישה ברשת וצפייה בסרטים. קיימת אפשרות שיותקנו משחקים על המחשב, אך המחשב לא מיועד לגיימרים! מידע נוסף - חשוב לי כרטיס מסך נפרד מהלוח אם. מעבד - אחד חזק שלא ימות אחרי חמש שנים. RAM - עדיפות לDDR3, ו2 ג'יגה זיכרון מינימום. כונן קשיח - סביב ה300 ג'יגה זה בסדר, אם ההפרש מחירים לא משמעותי אפשר יותר. נדרש מארז, וספק כוח. אם תוכלו לצרף גם בנוסף הצעות מחיר לציוד היקפי - מקלדת, עכבר, מסך, זה יהיה מעולה! מקווה שלא שכחתי כלום, תודה, רון.
-
- 7 תגובות
- 786 צפיות
-
-
המפרט אמור להכיל בו רק את הבאים: מעבד, לוח אם, כרטיס מסך, זיכרונות, דיסק קשיח, מארז+ספק כח. ללא כל שאר הציוד ללא צורב ללא עכבר מקלדת ללא מסך וללא קירור למעבד (חוץ מהסטוק כמובן חח) ! בתודה מראש לכל המגיבים.
-
- 4 תגובות
- 595 צפיות
-
-
מסך - 10 או 11 אינטש שימושים: אינטרנט, אופיס חשוב שיהיה קל, זמן סוללה ארוך, אחריות [br]פורסם בתאריך: 4.01.2011 בשעה 19:55:18 ה asus Eee 1015pemhttp://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=776502 שהציעו למישהו בת'רד אחר נראה לי מתאים, יש הצעות אחרות?
-
- 0 תגובות
- 733 צפיות
-
-
אני זקוק למחשב נייד לעבודה מחוץ לבית אופי העבודה כולל תיכנות וכן הרצת חישובים מדעיים כבדים (כדוגמת super pi) המסך צריך להיות "15 והמעבד ארנדייל לכל הפחות 520M חשבתי לקחת לנובו T510 בעיקר בגלל המקלדת עם רזולוציה של 1600x900 ואם אפשר ללא כרטיס מסך מה דעתכם?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שיהיה מחב' טובה ועם המלצות מניסיון או ידע
-
- 7 תגובות
- 818 צפיות
-
-
שלום, אני אשמח לקבל המלצות למחשב נייד לסטודנט, תקציב סביבות 2500 ש"ח, אפשר למתוח עד 3000 אם ממש כדאי. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית * גודל המסך? סביבות 13 אינצ', רצוי מאוד מאוד שיהיה מט * משקל רצוי? כמה שפחות, לא יותר מ-2 ק"ג, עדיף 1.5 ק"ג ומטה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן, אני מניח שצריך 6 שעות לפחות, עדיף 8 ומעלה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) רצוי אפשרות לתחנת עגינה, יציאת VGA, USB, רשת; רצוי שיהיו מסודרות מאחורי המחשב ולא בצדדים ובכל מקרה לא בצדדים קרוב למשתמש (מפריע לשימוש עם עכבר) * בלוט…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב, אשמח לשמוע את המלצותיכם. אני מעוניין לקנות מחשב נייד לשימוש ביתי. ה Dell Vostro 1320 שלי כבר משרת אותי נאמנה חמש שנים אך הוא מאוד מקרטע. אגב: מישהו יודע להסביר לי איך זה שהמחשב שלי ייוצר לפני שש שנים ולא קניתי אותו במחיר יקר, ועדיין כשאני מסתכל על מהירות המעבד הוא נראה מהיר יותר מרוב המחשבים כיום בשוק? מה כאן אני מפספס? ומדוע המחשבים העסקיים כיום באים במהירויות נמוכות? הקונפיגורציה: רוב המוחלט של השימוש במחשב ייעשה בבית אמנם, מחובר למסך חיצוני ומקלדת ועכבר חיצוניים. ובכל זאת, עדיין אני מעדיף נייד - מן שריטה אסתטית שכזו. מוכן להשקיע בזה את הסכום שיתווסף על קניית נייח. כמו כן, יש סיכוי סביר שאשתמש בו בעתיד גם בחוץ. פירוט נוסף: * מטרות המחשב? בעיקר: - עבודה משרדית -…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב נייד שיחליף את הנייח במשרד. יש המון משחבים ניידים בשוק ואין לי מושג איך לבחור ומה עדיף יותר ממה. המטרה לנייד היא כי מדי פעם אני יוצא מהמשרד. כמו כן אני אקח אותו מדי פעם לעבוד בבית. לפיכך חשובים כמה דברים : מסך גדול. מקלדת מלאה. דיסק קשיח גדול ככל האפשר. זכרון של לפחות 3 גיגה. אפשר גם כרטיס מסך חזק. חשוב לי שהמחשב ירוץ ללא בעיות , יעלה במהירות ויגיב מהר לפתיחה של כמה תוכנות יחד בו זמנית. אין חשיבות למשקל כי לרוב הוא יישאר במשרד. תקציב- סביבות ה 5000 ש"ח.
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
בני התקבל לאקדמיה למוסיקה. לקראת השנה הסטודנטיאלית הראשונה שלו אני רוצה לקנות לו במתנה מחשב נייד. להלן הגדרות לייעוד המחשב: אופיס אינטרנט תוכנות עריכת מוסיקה וקישוריות לפסנתר חשמלי או KEYBOARD. השמעת מוסיקה. מאחר ויש סיכוי שהוא יחזור גם להתמחות הקודמת שלו בגרפיקה תלת מימד אז רצוי ששבב הגרפיקה יהיה מתקדם ככל האפשר. סדר גודל של מחיר: 3000 ש"ח. אני מוכן להוסיף עבור אחריות מורחבת. גודל מסך מועדף: 15.6 מאחר ושמעתי הרבה רעות על ה וויסטה ומאחר וראיתי כבר הצעות לשדרוג ל WIN 7 - אשמח לקבל התייחסות לנושא. לא ברור לי כיצד מתבצע השדרוג מ וויסטה ל 7.
-
- 0 תגובות
- 523 צפיות
-
-
אני מעוניין לרכוש מחשב 14 אינץ' קל ככל הניתן. המחשב לשימושיים בסיסיים: אופיס, גלישה ברשת, סקייפ + זום וכדומה אני לא צופה צורך בהתקנת תוכנות כבדות . אני מזמין מאמזון ארצות הברית - אם מישהו יכול/רוצה לבדוק אז בZIP CODE צריך להכניס - 07030 אשמח להמלצות במהרה כדי שאוכל להזמין עוד היום שיגיע בזמן לפני שמי שמגיע משם עולה על טיסה. תודה רבה! גיא נ.ב יש לי שלושה מועמדים: 1. Hp - 16 GB, i5 https://www.amazon.com/HP-Notebook-Micro-Edge-i5-1035G1-Wireless-AC/dp/B081DB5QBN/ref=sr_1_11?crid=1IPSKN0ITT38M&dchild=1&keywords=laptops&qid=1592721687&refinements=p_n_size_browse-bin%3A242384…
-
- 1 תגובה
- 948 צפיות
-
-
מיועד בעיקרון לצרכים משרדיים, אינטרנט, ואולי קצת סרטים וכו'. מסך 15.4 לפחות. מדובר בקנייה של 2 או 3 מחשבים כאלה לאותם צרכים(דוד שלי ואולי אח שלי גם רוצים לקנות לפטופ, ובערך אותו תקציב ואותם צרכים), אז אפשר אולי לחרוג קצת מהתקציב כי בטח נשיג הנחה על זה שנקנה ביחד.. מה דעתכם על המפרט הזה? http://www.saleshop.co.il/Product.asp?PID=VF277EA&Cat2ID=&Cat2Cat1ID=1868 תודה
-
- 3 תגובות
- 645 צפיות
-
-
אהלן , יש לי המחשב הזה : CPU Type QuadCore Intel Core 2 Quad Q8200, 2333 MHz (7 x 333) Motherboard Name Gigabyte GA-G41M-ES2L (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN) Kingston 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM @ 400 MHz שניים מהזכרונות מלמעלה. ז"א 4 Gigabyte. Video Adapter NVIDIA GeForce 9500 GT 1024 MB זה כנראה מה שחשוב , השאלה שלי היא האם יש אפשרות לשדרג את המחשב שלי ללא OC ? אני רוצה בעיקרון לשדרג ביצועים טובים יותר במשחקים , יש אפשרות כזאת ? תודה רבה מראש , פוסט ראשון שלי כאן ;D
-
- 1 תגובה
- 614 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לשדרג מחשב על ידי החלפה של לוח אם, זיכרון ומעבד. אופי העבודה: גלישה באינטרנט, מוזיקה, תוכנות בסביבת Office. תקציב: המינמום האפשרי על מנת לקבל מערכת יציבה ואמינה למשך כמה שנים, התמורה הטובה ביותר עבור הכסף שניתן להשיג. כנראה שמדובר על 500-1500 ש"ח. אני צריך לוח אם בעל מעבד גרפי מובנה, כי כרגע אין אפשרות לקנות כרטיס מסך בנוסף. 512 MB של זיכרון נראים לי מספיקים. מפרט לדוגמה, שלפי דעתי יענה על הצרכים: Athlon64 3500+ Socket AM2 - כ-540 ש"ח ABIT NF-M2s AM2, nForce 6100, DDRII 800, PCI-E - כ-390 ש"ח DDR II 533 512MB TwinMOS - כ-280 ש"ח סה"כ 1,210 ש"ח. אני מעדיף להוציא פחות. אם אתם רואים מקום שאפשר לחסוך בו, אני אשמח לשמוע. אבקש לקבל חוות דעת על המפרט שהצע…
-
- 1 תגובה
- 649 צפיות
-
-
אני מעוניין במחשב נייד בעל אורך סוללה ארוך מהרגיל (8 שעות) שישמש אותי בעיקר לגלישה, סטרימינג, עריכת מסמכים וכו'. תקציב: עדיף עד 2500. מקסימום 3000. כמובן שישווק בארץ ובעל אחריות.
-
- 4 תגובות
- 512 צפיות
-
-
נשמע הזוי אני יודע אבל אני רציני - אני רוצה להישתדרג בלפטופ התקציב בכלל לא מוגבל ואפשר אפילו במחיר 10 אלף אפילו יותר ! אין לי בעיה אם יש את הדגם בארץ או בחול - ולא אני לא רוצה אפל ! המטרה היא: גיימיג, בידור, להשוויץ, עליונות בחומרה (גם אם זה לחודש בלבד) הבהרתי את עצמי? גודל המסך 15-17 אינץ זה מספיק בקיצור אני רוצה את הכי טוב - לגבי משקל הוא פחות קריטי (ואני לא מצפה לנייד כבד רצח) אני מאוד אשמח להמלצות בנושא ולדעת מאיפה להתחיל תודה
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-