ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
אהלן, אני שוקל לקנות את המחשב הבא : http://www.pc-online.co.il/item.php?ps=2194 המחשב בעיקר ישמש אותי בלימודים ויריץ מערכות וירטואליות דרך VMware.
-
- 0 תגובות
- 972 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? כ-4000 ש"ח, לא במזומן.. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים כבדים, הורדות. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. צריך מקלדת ועכבר, ואין צורך לכלול אותם במחיר של המחשב, לא צריך אלחוטיים, ולא יקרים מדיי ^-^" 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי. לא ממש.. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? אני מעדיף מעבד של אינטל. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במח…
-
- 8 תגובות
- 972 צפיות
-
-
יש כרגע מבצע בבאג למחשב toshiba a200 1MB http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=5455 זה המפרט: מעבד 1.73GHz Intel® Core 2 Duo Processor T5300 זיכרון 667mhz 1GB DDR2 מסך 15.4 Toshiba TruBrite® WXGA TFT display, resolution 1,280 x 800 דיסק קשיח 120GB (5400rpm), Serial ATA כונן DVD Super Multi (Double Layer) drive כרטיס מסך Intel 950 תקשורת Ethernet LAN, international V.90 modem תקשורת אלחוטי Wireless LAN (802.11a/b/g), Bluetooth® 2.0 with EDR נתוני שמע Toshiba Bass Enhanced Sound System, built-in stereo speakers מצלמת רשת מובנית 1.3 מגה פיקסל משקל weight: 2.5 kg מערכת הפעלה Microsoft® Windows® Vista 32bit Home Premium השימושים שלי הם אינטרנט ואופיס בלבד! היתרונות מבחינ…
-
- 5 תגובות
- 972 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב חדש שישמש בעיקר לאינטרנט ומשחקים (לא הכי כבדים, אבל דיי כבדים). כולל ציוד הקפי (לא משנה אם המסך דק או לא, מספיק מסך פשוט 17 אינץ'). לגבי כרטיס המסך, קראתי על המלצות על הכרטיס GeForce 6800GT, ומצאתי אותו במחיר יחסית זול (1577 ש"ח). לא יודע אם מותר לכתוב פה את האתר שמוכר, אם כן אני אכתוב אותו. אני מעוניין גם ב-1000 מגה RAM, וב-160 ג'יגה זיכרון קשיח SATA (אני לא הכי מתמצא בזה, אבל ממה שהבנתי עדיף SATA). עכשיו אני קצת בדילמה: מה יותר עדיף, INTEL או AMD? ה-AMD יותר זול, אבל לא יודע אם יותר אמין. ראיתי מחשב עם מפרט נחמד עם AMD 4200 Dual core (בכ-6,000 ש"ח), אז האם זה שווה את זה? והאם כדאי לי לקנות motherboard שיש בו nforce4? אה, והעיצוב של המחשב ממש ל…
-
- 11 תגובות
- 972 צפיות
-
-
1. תקציב:12,000 2. מטרות המחשב? משחקים כבדים, צפיה בסרטים, קולנוע בייתי HD 3. צריך מסך32', מקלדת ועכבר אלחוטיים שיתאימו לקולנוע בייתי 4. לא צריך DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי 5. לא צריך מארז 10. לא מתוכנן OC
-
- 13 תגובות
- 972 צפיות
-
-
שלום, ברצוני לקנות מחשב חדש, מחשב גיימינג. להלן מצורפות תמונות של המפרט הישן שלי. כמה הוא שווה ואיפה כדי למכור את החלקים שלו? תודה לכולם.
-
- 0 תגובות
- 972 צפיות
-
-
טוב חשוב להזכיר שקניתי את המחשב הנ"ל לפני שנתיים וחצי והוא עלה 5,500 שקלים לא כולל מסך. מעניין אותי לדעת כמה הוא שווה היום מפרט חדש כזה בחנות,וכשאלה שנייה מה אתם מציעים לי לשדרג במחשב כדי לשפר אותו intel q6600 2.40GHZ 8MB GIGABYTE GA-P35-S3G GeForce 8800GT 512MB 3GB DDR2 800 MHZ WD 2500AAKS 250GB coller master 590 מארז coller master extreme 500W צורב DVD GSA-H62N רמקולים SBS370
-
- 10 תגובות
- 972 צפיות
-
-
מחפש המלצה – האם לקנות מחשב חזק או סרוור יעודי? ואיזה? נדרש פירוט והסברים ללא מבין בהבדלים... צרכים: הפעלת בסיסי נתונים (אורקל, טרהדטה אישי) הפעלת תוכנות BI (קוגנוס, BO, וכו) פיתוח אישי לצרכי בדיקת ישימות ורעיונות בתחום ה BI צרכים נוספים: משחקי מחשב כגון COD WF2, GTA IV, וכו נדרש בנוסף: 2TB דיסק מסך 22" תקציב: עד 20000 ש"ח
-
- 9 תגובות
- 972 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד לילדה בת 12. השימושים העיקרים במחשב יהיו: אינטרנט, אופיס,משחקים קלים(ילדה בת 12 לא בסגנון קרייסיס או GTAIV) צפיה בסרטים/השמעת מוזיקה. גודל מסך מועדף 15.4" שלא יהיה כבד מדי למרות שהמשקל פחות משנה. חיי סוללה כמה שיותר ארוכים בגדר האפשר. בלוטות'+WIFI. צורב DVD. והארד דיסק בגודל 250GB אלא אם לא נכנס בתקציב ואז אפשר להתפשר. תקציב: 3800 שח אם אפשר אז בלי חריגות. תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 972 צפיות
-
-
יש לי 3450 שקל ואני רוצה לדעת מה יותר כדאי לי... או להביא את כרטיס מסך במחיר הזה או מעבד+לוח אם+זכרונות... אני יודע שזאת שאלה די דבילית אבל אם אני יביא את המחשב אז ישאר לי רק 1000 שקל לכרטיס מסך המערכת שלי : P 4 1800 MHZ Jetway I405 SD ram 256 MB GeForce 440MX
-
- 10 תגובות
- 972 צפיות
-
-
מטרת המחשב היא מוסיקה/גלישה/סרטים/סטודנט - אני לא שואף לכרטיס מסך שיריץ לי משחקים מטרופים, אבל הייתי רוצה את הכרטיס הטוב ביותר במחיר המוצע. גודל המסך 13 - 15 אינצ'. רזולוציית מסך, האמת שאני לא יודע להגיד לך ולתאם זה את לפי כרטיס המסך. קלט - חיבור Usb,Vga, blootoh, hdmi מעבד כמובן שהייתי מעדיף I7 וכמה שיותר זיכרון ראם אם אפשר מעבר ל-4GB ובלי קשר הפשר גם להוסיף לבד .. מסך מגע אין צורך, והייתי רוצה גם רישיון למערכת הפעלה וכמובן ssd כונן קשיח. התקציב הוא 3000 ש"ח עם פריסה לתשלומים. עדיפות אין לי כ"כ ליצרן ספציפי אבל, הייתי מעדיף Lenovo/asus. העיקר שיהיה מחשב חזק, ולא יעבוד לאט ויריץ לי דברים סבירים. תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 972 צפיות
-
-
זה לידידה שלי המפרט שנשלח אלי היה מבולגן מאוד סידרתי אותו קצת אבל עדין הוא מבולגן, בטח לגבי ענין המחירים הקיצר כמו שאתם רואים התקציב נדיב אני פחות צריך הצעות למפרטים אלא יותר חוות דעת לגבי הרכיבים שמופיעים אם אתם מכירים תודה [attachment deleted by admin]
-
- 13 תגובות
- 972 צפיות
-
-
היי, אני משדרג את המחשב ורציתי למכור את השילוש הבא ביד שניה. אשמח לעצתכם - מה הוגן וכמה כדאי לקחת עליו? מתנצל מראש אם אני כותב במקום הלא נכון. מעבד AMD FX 8350 לוח אם Gigabyte 990XA-UD3. עם פגם מסוים - רק שני סלוטים של זיכרון עובדים מתוך 4 קיימים. זיכרון Atech 16GB DDR3 1600MHz תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 972 צפיות
- 1 follower
-
-
חשוב לי שהוא יחזיק גם כמה תוכנות יחדיו ולא שכאשר אני אפתח כמה הוא ייתקע.... תודה מראש לאלה שיעזרו.........
-
- 4 תגובות
- 972 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4-4 וחצי לא כולל מסכים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג מ4 וחצי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מסחר, צריכה להיות אפשרות לחבר 4 מסכים ברזולוציה טובה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). הדרישות של חלק מהתוכנות זה, המחשב מיועד להריץ כל הזמן את התוכנות הללו או דפדפן רגיל. Recommended Minimum Processor Intel Core i5 or i7 Operat…
-
- 1 תגובה
- 972 צפיות
-
-
למחשב עם C2D E6600 לוח אם של Gigabyte שמה שאני זוכר זה רק שהוא DS4, האם ספק 400 יספיק לו? זיכרון : KINGSTON 1024MB DDR2 800MHz CL6 ₪ 136 כרטיס מסך : PALIT 8400GS 256MB DDR2 - RETAIL ₪ 155 ספק כוח : FSP 400W : FSP400-60HCN - BULK ₪ 194 רוקן סל קניות סה"כ כל המוצרים (כולל מע"מ) : ₪ 485 יכול להיות שאני אוותר על הזיכרון הנוסף כי חרגתי...
-
- 7 תגובות
- 972 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רצוי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? VM ולימודים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). רוב הזמן עבודה עם שני מכונות וירטואליות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. שום משחק -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P (לפעמים יחובר למסך נוסף) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בצ…
-
- 0 תגובות
- 972 צפיות
-
-
המפרט שבניתי נבוסס על מעבד אינטל (אני מעדיף את המעבדים של אינטל). אשמח לדעת האם עדיף לי אותו כרטיס מסך אבל של יצרן אחר. כמו כן האם המארז מספיק טוב או שעדיף אחר.. דגם מחשב: computer מעבדי אינטל: Core i5 760, 2.8GHz, s1156, 8MB Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10680 מאווררים וגופי קירור: Arctic Cooling Alpine 11 Pro Rev.2 (s775,1156) http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=9940 לוחות אם למעבדי אינטל: GIGABYTE P55-USB3 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=9715 זכרונות: DDR III 1333Mhz 2GB Kingston http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=8516 דיסקים קשיחים: Western Digital Caviar Green 2TB IntelliPower, 64MB, SATA II WD20EARS http:…
-
- 2 תגובות
- 972 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: BFBC2 Cod- Black Ops, שיצא BF3 ו MW3 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות לגיימינג כבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמ…
-
- 8 תגובות
- 972 צפיות
-
-
הצילו!!! השותפה המג'נונה שלי החליטה שהיא צריכה מחשב נייד חדש והיא מאיימת לרכוש באופיס דיפו או (שומו שמיים) בבאג לכן אבקש מכל מי שיכול לעזור ולהציל את המצב על ידי בניית מפרט נורמלי והמורכב בצורה הגיוני הדרישות הן כדלהלן: * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אופיס וכדומה) אינטרנט וסרטים (אין שימוש במשחקים או בגרפיקה מתקדמת) * גודל המסך: מינימום 15. גדול ככל האפשר * משקל רצוי: לא חשוב (ואני אוסיף שיהיה במשקל נורמלי, בכל זאת מדובר בבחורה במשקל רבע עוף) * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם): סטנדרטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI ושיהיה אפשר לחברו לטלוויזיה * בלוטות: אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: כ-500 ג'יגה אך הדבר …
-
- 6 תגובות
- 972 צפיות
-
-
ברשותי נייד בעל 1GB זיכרון פנימי, כאשר לכ.מסך (x1600) יש 128 זיכרון dedicated ועוד 384 מגה משותפים (shared). כאשר אני עובד בישומים אשר אינם דורשים עיבודים גרפים מהכרטיס מסך, האם ה 384MB המשותפים תפוסים ע"י הכ.מסך למרות שהם לא בשימוש ואי אפשר להשתמש בהם ביישומים אחרים?
-
- 0 תגובות
- 972 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל כי גם ככה זה גבולי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.CS:GO, Battlefield, COD -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22"/24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות + 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכ…
-
- 2 תגובות
- 972 צפיות
-
-
קניתי את הinspiron 1520 והתקנתי הכול למעט כרטיס הקול אינני יודע אך עבור כרטיס הקול שמופיע באתר של דל (במומלצים), לאחר התחלת התקנה נרשמת לי הודעה כי הדריבר לא תואם system (ברור כי בתפריט של דל בחרתי בוינוס קס פי-ויש לי וינדוס קס פי). האם יש היכן שהוא רשימה של איזה כרטיס קול עלי להתקין? בנוסף ישנה בעיה בהתקנה של האינטרנט כיון שתחת האופציות של תקשורת מופיעם הדריברים לתקשורת אל חוטית ולבלו טוט אבל לא ללן. מהיכן אני אמור להתקן את הלן?? בנוסף במפרט רשום 120 גיגה אך בפועל יש כ105 האם זה נורמלי?? האם המפרט ניתן באמת באלפי ביטים ולא בהגרות הפורמליות של גיגה (1000מול 1024)?
-
- 2 תגובות
- 972 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות, צפיה בסרטים. * גודל המסך? לא משנה * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא בהכרח * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא השאלון אכן מלא בלוואים, זאת מפני שנדרש מחשב נייד פשוט לצרכים ביתיים של אישה בת 50 שאינה משתמשת במחשב לדברים מצד עבודה משרדית, גלישה וצפיה בסרטוני יוטיוב. החשיבות הינה יותר בדברים כגון הנדסת אנוש, איכות המסך, איכות הבנייה וכי…
-
- 0 תגובות
- 972 צפיות
-
-
היי, אשמח לחוות דעת על המפרט שאני מתכוון לרכוש. התקציב שלי הוא 3000 ש"ח. השימושים הם גיימינג קל-בינוני, לא מעבר לזה. איני מתכנן לבצע OC. ברשותי מארז Thermaltake Swing שעליו יורכבו שאר החלקים ולכן הוא לא כלול במפרט (כמו גם צורב שיש ברשותי). מעבד : Intel Core i5-4430 Box לוח אם : Gigabyte GA-B85M-HD3 זכרונות : Kingston 8GB DDR3 1600MHz KVR16N11H/8 דיסק קשיח : Western Digital Caviar Blue 1TB WD10EZEX כרטיס מסך : Sapphire AMD Radeon HD 7850 1GB GDDR5 ספק : Seasonic SS-450RT 450W המפרט הזה באייבורי יעלה 3180 ש"ח. (חריגה של 180 ש"ח מהתקציב) היו לי מס' התלבטויות, אם להעדיף מעבד I3 3220 ולחסוך. או לקחת כרטיס מסך חלש יותר, כגון ה-HD 7790. אבל ההבדלים בסכום הסופי היו לא גבוהים ולכן…
-
- 3 תגובות
- 972 צפיות
-