ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,387 דיונים בפורום זה
-
-
אהלן, כמו שכתוב בכותרת, המחשב שלי היום מכיל: QX6800 (core 2 extreme) 5 GB DDR2 HD 4850 שאר המחשב מורכב ממחשב של DELL PRECISION 390. אני מחפש מחשב שאני אוכל לפתח עליו (עם שני מסכים) ולשחק עליו (כמובן במסך אחד) ושלא יזיל דמעות שאני מריץ עליו VM עם כמה מערכות הפעלה. לגבי הרכבה אני יכול להרכיב בעצמי אם זה חוסך הרבה זמן או כסף, עבדתי כטכנאי כמה שנים, הלימודים פשוט גרמו לי להיות לא מעודכן למה כדאי ומה פחות כדאי לקנות. לגבי זכרון אני חושב שאני צריך 16 GB אבל אשמח לחוות דעת, לגבי דיסק קשיח, עד היום אני עם SSD ולא רוצה לוותר על זה, אז SSD 128GB לפחות והרדיסק כלשהו לאחסון (קריטי המהירות שלו? אם אני שם עליו בעיקר שירים סרטים ושטויות?) הייתי רוצה שהוא יהיה 2-3TB תודה מראש…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, המחשב הוא לצרכי משרד אך רצוי שיהיה לטווח הארוך ביותר שאפשר. המחשב צריך לרוץ בסביבה חלונאית XP ויש לקחת בחשבון עבודה באינטרנט ותוכנות משרדיות MS OFFICE. חשבתי לצייד אותו ברכיבים הבאים: כונן קשיח WD 80 GB או 40 מעבד ATHLON XP 1800+ או 2500+, אם 1800+ אז יש צורך בהמלצה למאוורר. זיכרון סמסונג 256 400 מה"צ -> אפשר גם 333 מה"צ רק שלא בדיוק מצאתי במלאי של חנויות או שהמחיק נמוך ב- 20 שקלים. (אני מהמרכז אז חנויות שלא מהמרכז לא כ"כ מעניינות אותי). כל זה נכנס לתוך COMPUCASE 6A19 עם ספק HEC 300W. לגבי כרטיס מסך אני עדיין לא החלטתי, אני מחפש משהו ממש פשוט וזול שיהיה אמין . מתלבט בין MX 440 לאחד הרדאונים, המלצות לגבי הכרטיס יתקבלו בברכה. לגבי לוח האם , יש לי לבטים האם כדאי להש…
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, אודה להמלצותיכם. מטרות המחשב? פיתוח תוכנה - לשרתים ולסמארטפונים (אמולטור) על המחשב תרוץ מכונה וירטואלית אחת לפחות (WIN) כל הזמן (בנוסף לHOST-centOS). מולטימדיה. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא משנה - רצוי 13"+ * רזולוציית המסך? FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? ללא - רצוי מקלדת נוחה לכתיבה רבה של קוד * משקל רצוי? נמוך ככל הניתן * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) 4-5 שעות + * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) רצוי שתהיה התממשקות לHDMI * Bluetooth? רצוי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לא מעניין. …
-
- 3 תגובות
- 794 צפיות
-
-
המפרט נבנה בראש ובראשונה עם מחשבה על תאימות לתוכנות עריכת סאונד כמו קיובייס ואייבלטון, הכרטיס שאיתו אעבוד הוא חיצוני ומגיע מMAUDIO - PROJECT MIX I/O פיירוייר. אני מודע לכך שאין במפרט כרטיס כזה (חוץ מהאון בורד) אותו אכניס כשאקבל את המחשב. הנה המפרט, כל הערות שיש על חוסר תאימות, אם אפשר להשיג ביותר זול או אם פשוט כדאי לשנות משהו קריטי (הבנתי שאולי הספק יהיה חלש מדי אז החלפתי ל550 במקום 500) אשמח לדעת. תודה מראש לכל המגיבים. ANTEC Sonata Plus 550W בכמות 1 ¤959 http://www.cobrapc.co.il/product.asp?productid=1301 ASUS P6T Deluxe V2 בכמות 1 ¤1557 http://www.cobrapc.co.il/product.asp?productid=3693 INTEL Core i7 920 BOX בכמות 1 ¤1495 http://www.cobrapc.co.il/product.asp?producti…
-
- 1 תגובה
- 541 צפיות
-
-
רציתי לדעת אם מישהו מכיר כזו אופציה. למה אנחנו שוברים את הראש עם הספקים האלו שגם עולים כמה מאות טובות של שקלים וגם נשמעים כמו גנרטור ביום רע? איך יכול להיות שעדיין לא הומצא פתרון של שימוש בספק חיצוני,נטול מאווררים? אורי.
-
- 2 תגובות
- 806 צפיות
-
-
אוקיי חבר שלי רוצה לקנות מחשב למשחקים זה המפרט שהוא אמר לי פחות הוא יותר מה הוא רוצה והוא רוצה שאני יעזור לו .. אז זה המפרט : Core2 Duo E6600, 1066Mhz, s775, 4MB P5B Deluxe s775, Conroe, P965, DDRII 800, PCI-E 1GB Kingston HyperX X1900GT 256MB, DDRIII, 2xDVI, VIVO, PCI-E 250GB 16MB, SATA II Supertalent CA-601UFS Silver RockeTeer IV 600W Silent (24pin) מה אתם אומרים ? אם יש לכם הצעות יותר טובות , חופשי ...
-
- 2 תגובות
- 695 צפיות
-
-
אם למישהו יש הצעות להחלפת פריטים כמו לוח אם שאני לא כל כך מבין בו אז שלא יעבור את ה 5300 + - תודה. לוחות אם Asus P5B-VM SE GREEN ¤695 1 מעבדים Intel Core 2 Duo E6750 2.66Ghz Conroe OEM E6750T ¤1087 1 זיכרונות Corsair 2GB Kit (1GBX2) XMS2 DDR2-800 CL4-4-4-12 6400C4 ¤660 1 קשיחים למחשבים שולחניים Western Digital 320Gb 16MB WD3200AAKS ¤448 1 צורבים Samsung DVD-RW S183L X18 LightScribe SATA ¤183 1 קירור למעבד Thermaltake TMG i1 775 CL-P0370 ¤149 1 כרטיסי מסך XFX Nvidia Geforce 8800GTS 320MB Extreme Edition ¤1777 1 (נראה שזה עם O.C) מארזים + ספק Mustiff M6099-CA Black 450W Screwless E6099CA ¤266 …
-
- 25 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אלו בעצם המפרטים מבוססים שיכולים להיכנס בתקציב שלי, יש לציין שהמפרט שi5 מגיע עם זיכרון DDR3 שזהו יתרון דיי משמעותי, אך הAMD גם הוא מעבד חזק, מגיע עם זיכרון DDR2 וכרטיס תומך DX11, מה לדעתכם עדיף בתקציב? (3700 בערך). השימושים שלי הם משחקים בעיקר, אך גם איטרנט וסרטים, חשוב לציין שיש לי העדפה למעבד חזק יותר, אין ספק שאם המערכת מבוססת AMD הייתה באה עם DDR3, הייתי הולך עליה. עד כמה משמעותי ההפרש בין זיכרונות DDR2 לDDR3? לא משנה, אני כבר ישאר עם הi5, הוא יותר טוב לעתיד מכל הבחינות, ואשדרג כרטיס בעתיד, בעוד שנה ככה, או שנה וחצי, גם ככה הדרישות לכרטיסים נמוכות מאוד, 500W מספיקים לHD5850, אם אני ייקח 550W אז בכלל יהיה טוב.
-
- 11 תגובות
- 803 צפיות
-
-
Q6600 כרטיס מסך 2900XT ספק כוח Crosair 520W HX שני סטיקים של 2GB של קינגסטון (667 נראה לי) Freezer pro 7 צורב ישן של LG ומארז Gigabyte poseidon אני אף פעם לא מצליח לפרק את הלוחות אם האלה...
-
- 0 תגובות
- 968 צפיות
-
-
אני צריך לדעת אם במעבד דותן(גירסה מתקדמת של סנטרינו) יש wi fi.
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גרפיקה בפוטושופ, אילוסטרייטור, ושאיפה לקצת וידיאו. תכנות. משחקי מחשב מעט מאוד (לא גיימר בכל אופן) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספצי…
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
הי חברים אני מעוניין לקנות מחשב נייד בתקציב של כ4000-6000 ש"ח. מה שחשוב לי בעיקר זה שילוב כמה שיותר מוצלח בין מהירות, יכולת לעבוד על מספר משימות במקביל מבלי שהמחשב יגמגם ( לדוגמא פוטופשופ + וורד + אקסל + שניים-שלושה דפדני אינטרנט עם כמה טאבים פתוחים, לא תוכנות כמו אילוסטרטור, עריכת וידאו, cad וכו'), תמורה למחיר, נוחות וגם מראה (למרות שזה טיפה פחות חשוב). מבחינת גדול מסך, אני בעיקר מחפש דגם עם מסך של 13-14 אינץ. לא כל כך חשוב לי דברים כמו איכות מצלמה ואיכות רמקולים. אחרי כמה שעות של בדיקות עושה רושם ששלושת הדגמים האלו יכולים להיות דגמים פוטנציאליים: HP EliteBook 830 G5 3JW95EA Acer Swift 3 NX.GY0EC.005 HP Pavilion 14-c…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי כולם, אני חדש פה, אז קודם כל שלום כולם. אז ככה, אחרי הרבה זמן שלא הייתי בעניין, אני חוזר לתחום המשחקים, ומכיוון שהמחשב שלי הוא בן 8, הגיע הזמן לקנות מחשב חדש. הבעיה היא שאינני כלכך מעודכן בהיצע של החומרה בימינו, וגם התקציב שלי לא גדול מידי. הרכבתי לעצמי מפרט, ואני רוצה לדעת את דעתכם לגביו. האם הוא טוב, מה כדאי לשנות, ושאר מחשבות. המפרט הזה הוא בדיוק לתקציב שלי, אז אם צריך רכיב יותר טוב, זה יהיה על חשבון רכיב אחר. אני מעוניין שהמערכת תפעיל בצורה טובה את כל המשחקים בשוק, אך גם תריץ את המשחקים בדור הבא(מנוע uneral3 ולדוגמא), בצורה סבירה בהחלט. ----------------- מעבד: 830 ש"ח (Athlon64 3000+ (S-939) VENICE CORE לוח אם: 460 ש"ח K8NSC-939 (s939) nForce3 זיכרון: 250*3=750 51…
-
- 4 תגובות
- 656 צפיות
-
-
חבר שלי רוצה המלצה לנייד לשימושים כללים. התקציב שלו הוא 4000 ש"ח. אולי אח"כ אני אוכל להוסיף עוד פרטים על הדרישות שלו, אבל כרגע זה כל מה שהוא אמר לי. תודה
-
- 0 תגובות
- 599 צפיות
-
-
קודם כל המחשב הוא לא בשבילי, אלא למטרה חשובה בהרבה. אני יודע שזה לא הרבה כסף, אבל כל מחשב שיוכל להריץ וורד עם כניסת USB יהיה מעולה. מטרות המחשב: רק לעבודות משרדיות ובית ספר, משחקים וכל השאר אני לא מאמין שהוא יצטרך. גודל המסך: באמת לא משנה, העיקר שיהיה נוח לצפייה. משקל רצוי: גם לא משנה. האם נדרש זמן סוללה ארוך: זמן ממוצע של 3 שעות יהיה מספיק בהחלט. האם יש צורך ביציאות מיוחדות: USB, כדי לחבר DOK או HDD. צורב DVD: כן, יהיה נהדר. האם נדרשת אחריות בינלאומית: אפשרות.. ושוב אני רוצה לציין, המחשב האולטרה נייד הזה בא לשרת מטרה מאוד חשובה, חוץ מצורכי לימודים אין לו שום שימוש. אם דרושה הסתייגות במחיר אנא הודיעו לי, כאשר יש עדיפות על המחיר הנמוך ביותר שאפשרי. תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך מפרט למחשב לעבודה משרדית - גלישה באינטרנט, אופיס ומעט משחקים קלים (שחמט), התקציב הוא באזור ה-2,000 ש"ח אבל לא חובה לנצל את כולו. בניתי את המפרט הבא, איך הוא יהיה מבחינת שקט? יש משהו שכדאי להחליף? יש שילוב עדיף של ספק/מארז? Intel Sandy Bridge Core i3 2100 Socket 1155 3MB 3.1Ghz Tray, יחידות 1 ₪500 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2522 Arctic Cooling Alpine 11 Rev2 CPU Cooler Socket 775 1156, יחידות 1 ₪79 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1901 Intel DH61WW Socket 1155 H61 CHIPSET, יחידות 1 ₪300 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2554 Transcend 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪203 http://www.rsm.co.il/pro…
-
- 3 תגובות
- 523 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?כן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?50 שקל. 2. מה שימושי המחשב - משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:2k11,PES11/FIFA11 1900x1080 נראה לי יש לי מסך סמסונג 24" דגם B2430 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב -גבוהות 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?3 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא אני אני רוצה שהמעבדה תעשה לי OC על המעבד וכרטיס מסך עם OC מהיצרן כבר.. 10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? אני מתכוון לשדרג קצת בעוד 3 שנים 4 שנים.. המפרט שהציעו לי בפורום אחר: AM3955BB AMD Phenom 2 955 3.2G…
-
- 10 תגובות
- 779 צפיות
-
-
שלום לכולם המחשב הנייד שלי די ישן (לפני 4 שנים) והוא מתחמם מאוד ומוציא הרבה ראש. אז רציתי לשאול אם יש אפשרות לנקות את הנייד, הכוונה למאוורר ואת הבפנים כי במחשב הנייח שלי זה הרבה פעמים פותר את הבעיה. אשמח לכל דעה בנושא. תודה.
-
- 1 תגובה
- 629 צפיות
-
-
שלום, ברצוני לקנות מחשב חדש, מחשב גיימינג. להלן מצורפות תמונות של המפרט הישן שלי. כמה הוא שווה ואיפה כדי למכור את החלקים שלו? תודה לכולם.
-
- 0 תגובות
- 958 צפיות
-
-
שלום רב אני מעוניין במחשב ל עבודה משרדית סרטים אימול עבודה בפוטושופ באופן חובבני , מעט משחקים אבל שיעבדו בצורה חלקה. כנראה יהיה אובר קלוק אבל לא בשנה הראשונה לאור הגסיסה של המחשב הישן אני צריך מחשב חדש אז ככה יש לי מסך 17 אינטש כ.מסך ( g.force 8600) צורב ורמקולים אני זקוק לשאר וירקות אם זה יהיה הסכום המלא (2800 -/+) חשבתי על מארז cm 690 ספק Sea Sonic 500W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan S12II-500 (Retail מחשב שלא ידרוש שידרוג רציני ב 3 שנים הבאות ובכל שאר בירקות צריך עזרה האם שווה להשיקע במחשב חזק עכשיו לאור העובדה שהשידרוג ל מעבדים חדשים תומחים בתושבות חדשות לכן ......... לקחת משהו זול ומאוחר יותר ולהשקיע בשילוש הקדוש ??? ממש בהיתלבטות מקווה שתעזרו לי לבנות 2 מפרטי…
-
- 1 תגובה
- 503 צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי.. שמונה שנים נראה לי, אני רוצה לקנות מחשב חדש, שמתאים לדור החדש של המשחקים בלי לשחק כל הזמן על הגדרות נמוכות וגם שיחזיק לי שוב את הכמה שנים. אולי גם מסך אם כבר אני משקיע בכרטיס נורמלי מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 9000, אפשר לחרוג אם יש טעם 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ושלל עבודות אחרות, זניחות מבחינת עיבוד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 1440 ורמקולים 2.1 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב יח…
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
מה קדאי לי מחשב עם מעבדamd 9393700 או לחקות שיצאו מעבדי הamd 1027
-
- 3 תגובות
- 626 צפיות
-
-
אני צריך עוד מפרט.. הפעם בין 1500 ל 2000 שקל שיהיה רק הכונן בלי שום ציוד הקפי המפרט בכללי יהיה טיפה למשחקים לא כבדים ממש ועבודה משרדית.. פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב המקסימלי? 2000 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. אם זה משנה סמסונג 22 אינץ' 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. לא כלום 4. האם יש רכיב שאותו …
-
- 3 תגובות
- 556 צפיות
-
-
יש ברשותי כרטיס GTX 590 classified של EVGA כרטיס שעדיין נחשב יחסית חזק,כמה מחיר ריאלי נכון להיום אפשר לקבל עבורו?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-