עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. הייתי שמח לקבל עזרה בהשלמת רכיבי החומרה הבאים: מעבד - חשוב שיהיה Intel Core i7 לוח אם - חשוב שיהיה לו מחבר USB 3.0 כרטיס מסך - אני עובד על תוכנות תלת מימד ועריכת ווידאו ברשותי הרכיבים הבאים: מארז - NZXT SOURCE 210 ELITE USB3 ספק כוח - ANTEC NEO ECO 520W זיכרון - שני מודולים של KINGSTON DDR3 2048MB 1333 MHZ דיסק קשיח - שניים של SAMSUNG F3 1TB כרגע מחובר למחשב מסך SAMSUNG ברזולוציה של 1280x1024, אך ייתכן ואשדרג בעתיד למסך 23 אינץ' ברזולוציה של 1920x1080. אין לי כוונה לבצע OC תקציב מקסימלי של 3500 ש"ח תודה מראש

• 5 תגובות
    • 597 צפיות
  2. המחשב מיועד לשימוש של משחקים ושימוש כללי ללא מסך ב3000 ש"ח +- אשמח לחוות דעת על המפרט שבניתי מעבד לקחתי תלת ליבתי אבל אולי כדאי להוסיף קצת ולקחת מרובע לוח האם אני לא בטוח שמתאים רציתי עם סוקט שתאפשר שידרוגים (AM3) וזיכרונות מסוג חדש (DDR3) אני לא בטוח לגבי הפיצרים האחרים שנמצאים בלוח בעלות דומה שאולי נותן יותר מה ההפרש ללוח דומה עם כרטיס מסך OB? כרטיס מסך לקחתי 4770 אבל ראיתי ש יש 4670 בעשרות שקלים פחות ו 4580 בעלות כמעט זהה האם כדאי להחליף? מארז וספק בחרתי לפי המחיר אבל ברור שאני יעדיף מארז שקט. כמו"כ המחשב נמצא באזור שצובר אבק בקלות. AMD Athlon 2 X3 425 2.7Ghz Triple Core AM3 Box, יחידות 1 ₪401 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1211 Arctic Cooling Alpine 7 Pr…

• 5 תגובות
    • 952 צפיות
  3. היי חברים. לפני כעשר ימים שלחתי בקשה בקבוצת הפייסבוק של פלונטר בקשה למפרט והם הביאו לי את המפרט הבא (שכבר לא קיים): כעת מפרט דומה, טוב יותר לדעתי, קיים באותו מחיר: קישור למפרט: https://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=Basic-I5-WIFI-RTX4070-32&lang=heb&cart=170553026052160794 האם המפרט שווה את הכסף? זה בשביל אח שלי שיש לו יומהולדת עוד כשבוע אז אני ממש מחפש לקנות בהקדם האפשרי. הבנתי שיוצאים עכשיו כרטיסי SUPER, שווה אולי בכל זאת לחכות? תודה מראש לעוזרים!

4. שלום לכולם ! אינני מעוניין לרכוש מחשב אם כי למכור. מדובר במחשב די ישן (ענתיקה), אין לי מושג פשוט כמה הוא שווה בימינו. מפרט: cpu:Intel Pentium 2 400 MHz motherboard: MSI, Model MS-6131 slot 1 memory: 128 MB SDRAM PC100 Graphics card:3dfx voodoo 3 2000 16MB AGP 2x sound card: Creative PCI Sound card 2 ch includes game port LAN: Realtec PCI LAN card 10/100 chassis: ATX form factor,400W PSU תודה לעוזרים !

• 5 תגובות
    • 770 צפיות
  5. אני מבקש המלצה לשני מפרטים לאחותי. אחד בתקציב 2,000 ש"ח ללא ציוד הקפי וישמש בעיקר לאופיס, גלישה וצפייה בסרטים (לפעמים גם קצת משחקים על הגדרות נמוכות) אין שימוש ב OC. ועוד אחד בתקציב 3,500 ש"ח ללא ציוד הקפי וישמש בעיקר לאופיס, גלישה וצפייה בסרטים (לפעמים גם קצת משחקים הגדרות נמוכות), אין שימוש ב OC. אין צורך במערכת הפעלה לא מתוכנן שדרוג מחשב בהמשך אבל יתכנו שדרוגים קלים ולכן כדאי שיהיה קצת אפשרויות שדרוג. לא יהיה שימוש רב למשחקים (משחקים על הגדרות נמוכות) אין חשיבות רבה לשקט מהמחשב עדיפות לחנויות באזור הצפון אבל אפשר גם במרכז. בקשתי 2 מפרטים בגלל שאני מתלבט אם כדאי להשקיע עוד 1500 ש"ח במחשב .

• 5 תגובות
    • 641 צפיות
  6. Started by Bypass,

אפשר עכשיו לרכוש אותו ב6000... http://zap.co.il/model.asp?model_id=377153 הHP DV5614 , שהמפרט שלו יותר מתקדם (כפול ליבה 1.66, 1G זיכרון וכ.מ. 6400 ) ב 6400 בערך... בין שניהם אני מהסס קשות... אשמח לשמוע המלצות, דיעות וכו'...

• 5 תגובות
    • 657 צפיות
  7. המחשב הנוכחי (E5200, 4GB RAM) כבר בן 6. הגיע הזמן להתקדם. הדרישה למתכנת Web לא מצריכה חומרה מטורפת, אבל אני מאלה שבונים מחשב טוב ומחזיקים בו כמה שנים. מהמחשב הישן ישאר: * כונן קשיח 1TB (אני אוסיף SSD עבור מע' ההפעלה והתוכנות). * ספק כח Seasonic S12 II 430W (http://www.seasonicusa.com/S12II.htm) * כרטיס לכידת וידאו בחיבור PCI - משמש היום לחיבור הממיר של הוט לצורך צפיה במחשב (אין טלוויזיה) -- אם למישהו יש פתרון אחר קליל ועובד אשמח לשמוע. מה עוד נשאר: * כרטיס מסך GT9600 (לא יודע מה אעשה איתו) תקציב: 2500 ש"ח. חריגה עד 500 ש"ח. שימושים: צפיה בוידאו 1080p, תכנות Web (העורך הוא IntelliJ שחובב ג'אווה). ללא משחקים. מדי פעם הפעלה של מכונה וירטואלית עם VmWare Player. המחשב מחובר למ…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. מחפש מחשב נייד שישומש לצורך: - עיבוד תמלילים ועבודה עם מסמכים גדולים (סדר גודל של מאות עמודים). - צפייה בסרטי DVD. - משחקים. אני לא צריך שהוא יוכל להריץ את המשחקים הכי חדשים שיש. הדרישה היא שהוא יוכל להריץ את Bioshock תחת הגדרות נמוכות ורזולוציה נמוכה. דרישות: - מעבד וצ'יפסט של אינטל. - כרטיס מסך של nVIDIA. - כרטיס רשת אלחוטי של אינטל או של Atheros. - מסך 14-15 אינטש. התקציב הוא 4000 ש"ח, עם אפשרות לחריגות קטנות. תודה על העזרה.

• 5 תגובות
    • 763 צפיות
  9. שלום לכולם, אני זקוק לעזרה בהרכבת מפרט למחשב בסיסי בלבד, כאשר התקציב.. העליון הוא 1200ש"ח, עם העדפה לכמה שפחות. הבעיה המרכזית שלי היא על איזה מעבד ולוח להתבסס, מה יהיה נכון יותר בסיס AMD או אינטל למערכת נמוכת תקציב. אני אשמח לעזרה, תודה ושבוע רגוע לכולנו..

• 5 תגובות
    • 653 צפיות
  10. Started by original,

1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 7700 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD, משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? המפרט כולל מסך 24 איץ' * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? Crysis, GTA * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (…

• 5 תגובות
    • 829 צפיות
  11. שלום רב. רציתי לשאול האם יש אפשרות לצפיה באתרים במצב נורמלי? לא מצב של WideScreen שמשאיר לך שוליים לבנות בצידי המסך... איך עושים זאת? יש לי מערכת הפעלה VISTA HOME PREMIUM. כשר למהדרין. תודה.

• 5 תגובות
    • 624 צפיות
  12. בגלל ש KSP ממול הבית שלי אז החלטתי לקנות משם. מחשב + צורב + מקלדת ועכבר. מחשב שמיועד להכל...תקציב קשה, אני יודע. תודה מראש !!!!

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. אז ככה דרוש מחשב בעיקר לשימוש יומיומי אבל שיהיה גם לגיימינג עד 3800 ש"ח רצוי שיהיה מ KSP או IVORY שנמצאות בעירי. [ חדרה ]

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. שלום אני מעונין לקנות מחשב איכותי המבוסס על רכיבים איכותיים על בסיס עקרונות למפרט המצורף. תקציב לכל היותר 4000-4500 ¤ ללא מסך. המחשב צריך לשמש למיגוון מטרות כגון גרפיקה ווידאו ברמה ביתית חובבנית, משחקים, אופיס, סרטים וחיבורו כמערכת מולטימדיה לסלון. חשוב שהמחשב יהיה שקט מאד (אולי קירור פסיבי למעבד?) אך שיכול לעבוד במאמץ עבודה מתמשך עם ספק כח איכותי (איני יודע אם 400W יספיקו או צריך יותר) ומארז איכותי מאוורר היטב חשבתי על מעבד 9300 עם זכרון 4GB אך אשמח להמלצות טובות בענין הזה כולל הקרור. ברמת הכרטיס הגרפי אוכל להסתדר משהו אחר ברמת המחיר של עד 400 שח שתמליצו. תודה על ההמלצה והעזרה

• 5 תגובות
    • 756 צפיות
  15. Started by The Dom,

אהלן, ברשותי לפטופ INSPIRON N4030 של DELL כבר הרבה מאד זמן ופתאום ראיתי שהוא הפסיק לקרוא דיסקים שמוכנסים לכונן. (הדיסקים עובדים במחשבים אחרים) לחלופין, ניסיתי להוריד DEAMON TOOLS LITE ולהעלות קבצים דרך התוכנה אך שיטה זו לא עבדה מכיוון שהמחשב לא זיהה שיש כונן וירטואלי נוסף. יש לציין שהדיסקים שניסיתי להכניס אינם "צרובים" (משחקים מקוריים) ואת הקבצים שהעליתי עם הdeamon tools המחשב לא זיהה ( שיש כונן נוסף.) איך אוכל לפתור את הבעיה?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by Eden 6600,

אני מתכנן לקנות נייד מיד שנייה, במחיר של כ-800-1000 שקלים. אני מסתכל על מחשבים בתחום המחירים האלה באתר יד 2 וכמובן כולם מגיעים ללא תמיכה ב-Wi-Fi. השאלה שלי היא האם אפשר לחבר לנייידים הישנים תוסף Wi-Fi? ועוד שאלה, עיקר השימוש במחשב יהיה בבית כך שאני מניח שאני אצטך לקנות גם ספק כוח כי זה לא בריא לתת למטען לעבוד שעות רבות. אז יש בכלל ספקי כוח שעונים על הדרישה הזאת? אם כן כמה עולה אחד כזה? תודה.

• 5 תגובות
    • 652 צפיות
  17. הי, פעם ראשונה שלי כאן, אחלה אתר. אני מחפש מחשב ב3000-3500 ש"ח היעוד - מחשב ביתי להרצה של מס' תוכנות במקביל VISUAL STUDIO EMULE OFFICE וכו' לא למשחקים ולא מעוניין ב - OC יש כמה רכיבים שאני רוצה ואני מקווה שאפשר יהיה להרכיב מחשב בדרישות האלה. 1. H.D. 250 GB 2. זיכרון 2X512 3 כרטיס מסך לא OB 4. מעבד DUAL CORE תודה מראש לכולם

• 5 תגובות
    • 572 צפיות
  18. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, תכני HD, שימוש נרחב בגוגל adwords וכדומה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלד…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by omrit,

שלום אני צריך מחשב לעבודה משרדית ומשחקים ללא ציוד הקפי וללא צורב ב 2900 כולל הרכבה ובלי חריגות אשמח לשמוע הצעות....

• 5 תגובות
    • 662 צפיות
  20. לקראת יום ההולדת הקרב, חשבתי לקנות לבתי נטבוק זול וטוב שישמש אותה במקום המחשב הנייח העתיק והרועש שלה (P4). השימוש הוא בעיקר לתוכנות אופיס לביה"ס, גלישה, סרטים (לא HD) ופלאש (youtube או משחקוני רשת). ראיתי את ה-EE PC 10005HA בקצת יותר מ-1200 ש"ח כולל משלוח + WIN7 כאן: http://www.21.tv/p-99347/d79ed797d7a9d791+d7a0d799d799d793+Asus/cf-6/?a=a ערוץ הקניות זה המקום האחרון שהייתי קונה בו, אבל במקרה הזה אולי כדאי לחרוג? יש חלופות עדיפות משמעותית (למשל ATOM כפול ליבה) במחיר קרוב? אולי זה? http://www.ivory.co.il/Product.asp?productid=6541 או זה? http://www.21.tv/p-98852/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91_%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93_Asus_1015P ב-1300 מקבלים מעבד N450, מאיץ גרפי…

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. אני צריך מחשב חזק מהיר ושקט שרץ 24/7 ומסוגל להריץ משחקים כבדים חדשים, סרטים באיכות HD למסך fullHD, וגם לשימוש עריכה של דו מימד ותלת מימד המחשב יצטרך לעבוד גם עם כמה תוכנות במקביל כך שיהיה עליו עומס רציני חשוב מאוד שהמערכת תהייה שקטה במיוחד עם מאווררים טובים, ומומלץ שלא יהיו לדים ואורות עם המארז והמאווררים מערכת הפעלה-Windows XP Service Pack 3 כל המשחקים החדשים תומכים בו? מעבד מומלץ שיהיה 2 ליבות או 4 ליבות ולוח אם מיוחד שמותאמים למשחקים כבדים ועריכה ביחד?צריך איזון מהי המהירות המומלצת של זכרונות?כמה CL?ואיזה חברה הכי טובה? המסך הוא 23 אינץ' רחב FullHD ציוד היקפי לגיימרים ורמקולים 2.1 (בעתיד אולי 5.1) הנה מפרט חורג מהמחיר שבניתי: מעבד אינטל ‏Core 2 Duo E7500, 1066Mhz, s775…

• 5 תגובות
    • 750 צפיות
  22. Started by yakovyarmo,

מה אתם אומרים על המפרט הבא? יש דרך להוזיל עלויות? מפרט מחשב.pdf

• 5 תגובות
    • 2.9k צפיות
  23. Started by FARKASH7,

אני צריך שני מפרטים למחשב ב3500 שקל, ללא מסך ללא מקלדת, ללא ציוד היקפי מפרט אחד עם זיכרון ואחד ללא. המחשב ישמש למשחקים. את המפםרט יש לבנות בזיגזג בלבד

• 5 תגובות
    • 796 צפיות
  24. אז ככה: המפרט הוא DELL Inspiron 1501 15.4 Wide, 1.6GHz (Turion 64 X2 TL50), 512mb(1X), 80GB, DVD/rw, Vista Home שנה אחריות מטרת המחשב: גלישה ,אימיילים,צפייה בסרטים,הורדה מאמיול פה ושם,עבודה עם וורד ואקסל,עבודה עם SOLIDWORKS ,בלי משחקים ובלי מסיבות רשת. נדרש זמן עבודה סביר בין 3-4 שעות (נראה לי סביר) לגבי המשקל הבנתי שהוא שוקל 2.8 ק"ג לא נדרשת אחריות בינלאומית שאלותי הן: 1. המחיר תואם את המוצר ? 2. המפרט מיושן ? סטנדרטים ישנים ? 3. המעבד טוב לצורך הפעולות הנ"ל? הוא כמו הסלרון או שונה ? 4. כמות הזיכרון מספקת לצורך עבודה עם ויסטה לצרכים הנ"ל ? 5. אחריות רק שנה בדר"כ נותנים יותר ? 6. המשקל מעיד על מחשב כבד ומסורבל או לא כל כך ? 7. מה לגבי תחנת עגינה לדגם הזה מומלץ לרכוש? 8. …

• 5 תגובות
    • 624 צפיות
  25. שלום לכולם! אני מעוניין לרכוש מחשב נייד ששימושו בעיקר יהיה ללימודים (סטודנט)-לתוכנות אופיס,אינטרנט,צפייה בסרטים(מצויד כמובן בצורב דיוידי).כמו כן אני מעוניין דווקא במערכת הפעלה XP האם זה ניתן לקנות היום בעידן הויסטה אה ואני גם מעוניין במחשב שיחזיק זמן רב יחסית (לא כל יום קונים מחשב ) מי שיכול להמליץ לי על מפרט שמתאים אשמח מאוד.

• 5 תגובות
    • 664 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.