ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,365 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב - עבודה משרדית ואינטרנט? -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 21 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? פשוטות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? ציוד היקפי לא צריך. רק מחשב. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול …
-
- 3 תגובות
- 847 צפיות
-
-
מרכיבים קיימים ו/או עוברים ממחשב קיים: צורב בן כשנתיים דיסק קשיח W.D. 1 TR חדש כ. מסך ריידאון HD3600 בן שנה+ עכבר ומקלדת מרכיבים נדרשים מעבד אינטל I5 2500 3.3GH לוח אם (מעדיף גיגהבייט) - שאלות: האם מומלץ עם מעבד גרפי? האם יספיק למשחק כגון פיפה 2011? איך המעבד הגרפי בהשוואה לכרטיס ריידאון HD3600? האם רצוי/ניתן להשתמש ב3600 הנ"ל? האם תומך במולטי מסכים (חיבור ל 2 מסכים או מסך וטלויזיה)? חובה שיהיו 4 USB3. חובה יציאות HDMI ו DISPLAYPORT (אם יכלול מעבד גרפי) ספק כוח (איך קורסייר / SEASONIC?) מארז - חובה USB3 בחלק העליון מלפנים. חובה שיהיה שקט. חובה שיהיו פילטרים על המאווררים. האם נדרש מקרר למעבד (אם אין אוברקלוקינג) ואיזה אם כן מסך (22?" רחב)- רצוי LED HD עם יציאת HDMI Fro…
-
- 3 תגובות
- 574 צפיות
-
-
שלום. אני צריך בבקשה המלצה למפרט למחשב נייח, ללא מסך וציוד היקפי. אני משתמש במחשב לעבודה באינטרנט, מוזיקה , סרטים. ולעריכת סרטים. אין לי שום שימוש במחשב למשחקים. מבחינת תקציב אני פתוח להצעות, כמובן שאני מעדיף להוציא מינ' כסף שייתן לי את התמורה למה שאני צריך. תודה רבה , אביב
-
- 3 תגובות
- 492 צפיות
-
-
המחשב נועד לפיתוח מערכות "כבדות" - אפליקציות Web משולבות עם Database. הסביבה העיקרית תהיה Window 7 64bit ועליה יהיו סביבות הפיתוח זללניות בזיכרון (Visual Studio, Eclipse וכו') ויהיו לי עוד 2-3 מכונות וירטואליות שעליהן יפעלו מערכות Linux ו-Windows. צריך מחשב מהיר עם נפח זיכרון גדול וגישה מהירה לדיסקים מכיוון שהמערכות והסביבות פיתוח עולות ויורדות כל הזמן. המחשב יישב אצלי בחדר ככה שצריך שיהיה שקט מאוד. התקציב הוא בערך 6K, לא כולל מסך. המחשב לא מיועד להריץ משחקים או יישומי גרפיקה. תודה רבה!
-
- 5 תגובות
- 883 צפיות
-
-
לא משוה מפלצתי - בסה"כ סטודנט לג"ג. עד 4,000 ש"ח כולל מסך תודה
-
- 0 תגובות
- 685 צפיות
-
-
הי חבר'ה, לפני כמה שנים עוד הייתי מבין בחומרה וממליץ פה לאנשים, היום התהפך הגלגל אני זקוק למפרט למחשב ביתי לעבודה משרדית, להלן הפרטים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 6.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ולעיתים רחוקות עריכת סרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). …
-
- 4 תגובות
- 861 צפיות
-
-
המחשב יקנה מ KSP כי הם מאוד קרובים אליי משום מה אני רואה המלצות על מארזים בסיסיים אם אוכל לדעת למה ? 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים FHD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:משחקים כמו מקס פיין 3 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).22 FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינו…
-
- 5 תגובות
- 824 צפיות
-
-
שלום לכולם, הגיע הזמן לשדרג את המחשב הותיק שלי. למזלי הגדול השגתי מספר חלקים במחיר נמוך מאוד ועל כן אני מעונין בעזרתכם על מנת להשלים את הפאזל. החלקים שרכשתי הם: Intel Core i7 965 Extreme 3.2Ghz 8MB Cache BOX בנוסף לשני כונני SSD X-25M שינוחו להם ככל הנראה ב RAID. המחיר היה נמוך משמעותית ממחיר השוק אז אל תדאגו עכשיו למה אני זקוק, אני זקוק לשאר הרכיבים להם אני מעונין להקציב כ 4500 שקלים (כולל 6GB RAM). אני מאוד אוהב את הציוד של DFI ולכן אשמח לראות מפרטים שיכילו לוח שלהם. בנוסף על המחשב להיות שקט דיו (אני לא פנאט אך בכל זאת). כמו כן מקלדת + עכבר + HEADSET, להם אני מקציב כ 1500 שקלים. מידע נוסף: אני אמשיך להשתמש במסך ה 22" שלי ברזולוציה של 1680 על 1050. בנוסף ע…
-
- 20 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש על העזרה, אני צריך המלצה למפרט למחשב למשחקים ב 2700 ש"ח אין צורך במסך, מקלדת, עכבר ורמקולים.
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מבקש המלצות למפרט למשחקים-תקציב 6500 ש"ח ללא ציוד הקפי. (לפני שבוע בערך פתחתי הודעה בנושא הזה,אבל החלטתי לחכות עד אחרי ה 22 ולרכוש מחשב.) האם כדאי לקחת כרטיס חלש-בינוני (הרי כל המשחקים שלי הם DX9 )ולהשקיע את ההפרש ברכיבים אחרים? (אולי תוספת זכרון?) ולאחר שיצאו הכרטיסים החדשים לרכוש כרטיס חזק? לא יהיה לי זמן לשחק הרבה ב 5 החודשים הקרובים. לא מתוכנן OC. אופציה לשדרוג עתידי.
-
- 6 תגובות
- 540 צפיות
-
-
שלום, מבקש את עזרתכם במציאת מפרט מתאים אז ככה: 1. המחשב לא מיועד לעבור אוברקלוק 2. השקט לא חשוב 3. תקציב מקסימלי 4000 ש"ח 4. הולכים לשחק על המחשב ברזולצית 1920X1080 5. אין צורך במסך/ ציוד היקפי 6. אין דרישות מיוחדות נוספות 7. אין צורך לכלול מערכת הפעלה או הרכבת מחדש בתקציב כל זאת אני אבצע תודה מראש חברים...
-
- 0 תגובות
- 618 צפיות
-
-
יש לכלול בתקציב מקלדת ועכבר סטנדטרטים, אך לא ג'נריים. בנוסף גם רמקולים 2.1. המפרט מיועד לחבר, המקסימום 5K. אם אפשר גם ב4K וגם ב5K זה יהיה מצויין, ולהסביר את ההבדלים בינהם. בתודה מראש, עידן. עריכה: יש מסך LCD 17 8MS של סמסונג.
-
- 2 תגובות
- 588 צפיות
-
-
שלום אני זקוק למחשב בלבד (ללא מסך, מקלדת ועכבר) לשימוש משרדי כלומר אופיס, מיילים, סרטים (שיהיה מסוגל להריץ FULL HD), אינטרנט וכו' אני רוצה להתקין WINDOWS 7 (אשר ירכש בנפרד, לא מהתקציב הזה) ולכן אשמח ל4GB זיכרון גם (זה מחשב שמיועד לכ-5 שנים) מה אתם ממליצים? תודה
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
עיקר העבודה על המחשב היא עבודה עם מסד נתונים (postgresql) בגודל של כמה ג'יגה ככה שנדרשות יכולות עיבוד וזכרון יחסית טובות. המחשב מחובר למסך 24 אינץ' ברזולוציה 2560*1440 (בנוסף לעבודה משרדית, אינטרנט וסקייפ). אין צורך בציוד היקפי בכלל. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכוונה להקציב כמה שפחות בשביל ביצועים מקסימליים והיה נראה לי סביר להקציב 4000. אם ניתן לעשות את זה בפחות מצוין, אם צריך קצת יותר אתגמש. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ועבודה עם תוכנות שמשתמשות בדאטהבייס postgresql א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).…
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
המפרט צריך להכיל הכל, כולל מארז ווינדוס (לא כולל תוכנות גרפיות). אם אפשר בתקציב להכניס גם מסך 24, אז סבבה. תודה מראש
-
- 18 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? על 8000 עם אופציה לחריגה קלה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר עבודה בעריכת וידיאו של צבע וגריידינג בתוכנה davinci resolve studio, עריכה רגילה ב-premiere pro, והקלטת מוזיקה דרך כרטיס קול בתוכנה fl studio. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת, עכבר ומסך (שיהיה כמה שיותר טוב לעבודה על עריכת וידאו של צבע 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או הע…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום חברים, בעבר כבר עזרתם לי לבחור מחשב מ א ו ל ה ולמדתי לסמוך על דעתכם ב-100% . הפעם אני מחפש מפרט לעריכת וידאו HD עם מעבד חזק, דיסק גדול, והרבה זיכרון - וכל זה בתקציב מוגבל יחסית. אין צורך בחיבור firewire או ציוד הקפי כלשהו. והני השאלון: ------------ . מה התקציב המקסימלי? 4500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 5500 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (עבודה משרדית, צפיה בתכני HD, משחקים, עריכת HD) א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). שימוש תדיר בפרמייר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסי…
-
- 4 תגובות
- 783 צפיות
-
-
היי. מבקש מפרט לחבר כמצוין בנושא הת'רד. פתוח להצעות ואף מעדיף מפרט מבוסס AMD אם הוא יתן תמורה גבוהה יותר לכסף. המפרט צריך לכלול הרכבה. אין צורך בצורב ומארז. תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 822 צפיות
-
-
לאחר שהמחשב הקשיש שלי (בן 8!!!) שבק חיים אני צריך מחשב חדש רוב השימושים שלי הם אינטרנט, הורדות, מוזיקה,סרטים וכו', שום שימוש מיוחד או יוצא דופן... התקציב שלי הוא בעיקרון 2000 עם אפשרות לחריגה עד 3000 בתנאי שיש סיבה מוצדקת לחריגה בהתחשב בשימושים שלי במחשב. חשוב לי שהמארז יהיה שחור ויפה ושיהיה שקט מאוד בגלל שהמחשב נמצא ממש קרוב למיטה שלי. אני מעוניין לקנות את המחשב כבר ביום ראשון אז אשמח מאוד אם תעזרו לי... תודה...
-
- 5 תגובות
- 587 צפיות
-
-
התקשרתי לבטל את העסקה הקודמת של המחשב שרכשתי באייבורי,מקווה שיחזרו אליי. ומבקש המלצה למפרט מחשב לגיימר +מערכת הפעלה ווינדוס 7 עד 4000 ש"ח. אם אפשר .
-
- 4 תגובות
- 621 צפיות
-
-
אז ככה, המחשב האהוב והישן שלי התפגר אחרי שש ומשהו שנים (P4 2000MHZ) ואני צריך מחשב חדש. המחשב ישמש בעיקר לאינטרנט ותוכנות וגם קצת קצת משחקים (אני לא גיימר מטורף ולא צריך כרטיס מסך ב1500 שקל, אבל כן משחק מידי פעם מעט) רציתי לדעת מה המקסימום שאני יכול להוציא מבערך 3000 שקל (ללא מסך כמו שציינתי וגם ללא כל הציוד הנלווה כמו עכבר,מקלדת,רמקולים,צורב DVD). חשוב לי לקנות כרטיסים של חברות נורמליות ואיכותיות (GIGABYTE/ASUS) ולא דרעק ושהמחשב ישרת אותי כמה שנים טובות (בערך כמו המחשב שהתפגר לי עכשיו) תודה רבה
-
- 10 תגובות
- 876 צפיות
-
-
אולי מדי פעם גם פוטושופ בקטנה אבל לא עבודות מטורפות, בסביבות ה 2500 אפשר לחרוג אם יש צורך. תודה מראש, יועד.
-
- 1 תגובה
- 847 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-200 שקל (אפשר גם טיפה יותר אם באמת שווה את זה) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, משחקים קלים עד בינוניים, סרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנת שרטוט AutoCAD 2015 (אני הנדסאי בניין ומשתמש בתוכנה די הרבה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.FIFA 15, קצת GTA 5 ו LOL ברשת -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מעוניין במסך…
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכול במידה ושווה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל במידה ושווה את התוספת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים ועריכה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אוטוקאד סקאצאפ ופוטושופ -שיוכל להריץ את התוכנות האלו יחד ללא בעיה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:מיועד לגיימינג קל -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. call of duty >a -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).מסך 24' -לאילו הגד…
-
- 22 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
שלום! אני בן כ-22 ומעוניין לקנות מחשב חדש. השימושים במחשב יהיו בעיקר משחקים, סרטים, מוסיקה, עבודות ללימודים, גלישה באינטרנט וכו'. אין לי מושג מה טווח המחירים כיום, לכן אני לא משאיר כאן תקציב אך חשוב שהמחשב יהיה ברמה גבוהה ויחזיק לי מעמד בשנים בקרובות. אם שווה להוסיף עוד קצת כסף בשביל שהיחס בין עלות לתועלת יהיה טוב יותר אז אני אוסיף אך אם לא כדאי להוסיף את הסכום אז אני אחסוך. אני לא מעוניין לעלות אוברקלוקינג או מודינג. אשמח גם למסך טוב. תודה רבה!
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-