ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,432 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? התקציב הוא כ-4000 ש"ח מזומן, אני יכול להוסיף עד 500 שקל אם באמת יש צורך, אם אפשר לחסוך קצת אפשר להוסיף עכבר טוב. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) בעיקר למשחקי מחשב כבדים, צפיה בסרטים באיכות גבוהה 1080p, אני מתכוון גם להתקין לינוקס על המחשב אז חומרה שעובדת טוב בלינוקס עדיפה אך ממש לא קריטית(ביצועים ב windows יותר חשובים). 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. צורב DVD, במידת האפשר עכבר טוב לגיימינג(כרגע י…
-
- 10 תגובות
- 970 צפיות
-
-
שלום אני קונה מחשב לאחי במיוחד למשחקים וזה המפרט: AMD ATHLON 64 3000+ BOX 939PIN 950 ¤ 1 DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D 920 ¤ 1 OCZ DDR 512MB 400MHZ Premier 360 ¤ 2 WD 200GB 7200RPM 8MB JD SATA 660 ¤ 1 POWERCOLOR RADEON X800XL 256MB DDR 256 BIT VIVO PCI-EXPRESS 2190 ¤ 1 LG DVD X16/X48 BULK 150 ¤ 1 Chenbro Mid Tower Xpider PC61166 Blue Screwless 300 ¤ 1 ENERMAX EG425P-VE Ver.2.0 Noisetaker P Series 470 ¤ 1 הוא מנועה ואני צריך לדעת אם הוא טוב ואם כדאי לקנות אותו או שעדיף לעשות שינויים
-
- 12 תגובות
- 969 צפיות
-
-
מה אתם אומרים על HP Pavilion HPE h8-1200? יש פה קצת מידע על המפרט שלו: http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06a/12454-12454-3329740-64546-64546-5187019.html?dnr=1%27 אני כבר על סף קנייה, לא משנה מה התקציב שלי אני רק רוצה לשמוע ביקורות מה אתם אומרים עליו. תודה וחג שמח ח'ברה !
-
- 5 תגובות
- 969 צפיות
-
-
אני אשתדל לא להאריך במילים, יש לי כרגע מפרט מחשב, ציוד היקפי ממש טוב ומארז שאני מאוד מרוצה ממנו - אפשר לראות הכל במפרט מימין. הרזולוציה הטבעית של המסך היא 1600X1200, וכרטיס המסך שלי מתחיל לזייף. השאלה היא אם לרזולוציה הזאת, כשאני אקנה כרטיס מסך חדש, האם המעבד אחרי האוברקלוק לא יהווה צוואר בקבוק? זה מוביל לעוד שאלה - האם לשדרג למרובע ליבה, או כבר להחליף פלטפורמה (=לוח אם) לגמרי? אז השאלה היא כזאת - נאמר שיש לי כסף, מה לעשות איתו? לשדרג כרטיס מסך ל... לדוגמה, HD 4870 1GB שיחזיק עד שיכנס חזק עידן ה-DX11, וזהו? או לשדרג כרטיס מסך וגם מעבד למרובע ליבה LGA 775 של אינטל, ואז לעשות לו אוברקלוק בשביל שיהיה חזק? או לחכות כמה זמן, לתת לאתרי הביקורות לעבור למשחקי DX11 בבדיקות, לראות …
-
- 11 תגובות
- 969 צפיות
-
-
ניתן לחרוג בכ300 ש"ח, המחשב יהיה מחשב למשחקים, מסך רצוי כלול בתפריט בכל גודל של 22", רוחב של 16:9 ורזולוציה ל 1920*1080, רצוי קצב תגובה מהיר ביותר, יש צורך במקלדת פשוטה וזולה, אין צורך בעכבר ורמקולים, אין צורך בספק כוח, הספק כוח הקיים אצלי הוא Seasonic 620W Bronze 6*sata 2*pcie+120mm fan מתוכנן אוברקלוק בינוני, מערכת הפעלה מעודפת ווינדוס 7 ULTIMATE (לא כלול בתשלום), אני גר בסביבות ירושלים אם יש העדפה לחנות ספציפית בשבילם, יש צורך בשמירה על תמיכה בUSB3 בלוח אם ותכונת הLED של המסך עצמו המפרט שבניתי עד כה מעבד Intel Core i5-2300 Box ₪919 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BX80623I52300 לוח אם Gigabyte GA-PH67A-UD3 ₪639 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?…
-
- 3 תגובות
- 969 צפיות
-
-
שלום לכולם. המחשב משמש למסחר. אני זקוק למחשב חזק כך שאני אלך על מעבד כפול ליבה של אינטל עם גיגה זיכרון פנימי. מה חוץ מזה? לא יודע. תעזרו לי. האם בכלל יותר זול לקנות שתי מחשבים ? אני מעדיף שלא בגלל התחזוקה ובגלל הKVM. אשמח לקבל פיתרון למחשב עם 4 מסכים. ד"א בשלב ראשון אני אקנה 2 מסכים ורק אחר כך אקנה עוד שנים. תודה!
-
- 11 תגובות
- 969 צפיות
-
-
היי חברים.. חבר ביקש שארכיב לו מחשב לסרטים ואינטרנט השאלה אם HTPC או מארז רגיל. ממה שהבנתי HTPC יצא יותר יקר לא? 1. מה התקציב המקסימאלי?1500-2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? …
-
- 13 תגובות
- 969 צפיות
-
-
אני רוצה לשדרג את המחשב לצורכי משחקים בקטנה ו OC. קיבלתי את ההצעה הזו. המחירים ללא מע"מ. Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB Cache 239$ GIGABYTE 965P-DS4 s775, Conroe , P965, DDRII 800, PCI-E 232$ 2GB 1X2 DDRII 667MHZ twinmos - 224$ 7600GS 256MB TV, DVI, PCI-E gigabyte 143$ LG DVD±RW GSA-H10AB x16 Dual Layer x8 - 40$ THERMALTAKE 420W - 57$ ספק בלבד מה אתם אומרים על המפרט הזה ? אני רוצה לקנות בשבוע הקרוב. :-). בעיקר הספק......האם הוא סביר ל OC או שכדאי משהו אחר ? תודה מראש על העזרה.
-
- 11 תגובות
- 969 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? כ 2700 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 3000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מיועד לסטודנט, בעיקר לוורד/אקסל/אינטרנט אך בעתיד יתכן שימוש בתוכנות כבדות יותר כמו SPSS א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אולי סימס, לא יותר מזה -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד …
-
- 0 תגובות
- 969 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה.. אני מאוד לא מעורה בשוק החומרה העכשיו, לכן אני צריך הצעת מחיר.. לדוד שלי. מה אנחנו צריכים, אז ככה: המפרט הוא לילדות הקטנות שלו. הגדולה בת 10. הדוד עצמו, אם ישתמש במחשב, הוא ישתמש בשימושים הכי בסיסים שיש. אנחנו בונים בעצם מין מחשב לשימוש "משרדי" כזה. הדרישות: *יציבות. מה אני מתכוון שאני אומר יציבות? לחבר שלי יש מחשב עם מעבד 2.8, וגיגה זיכרון. המחשב שלו כל שניה נתקע, מגיב נורא איטי, לא יציב. למרות שיש לו פי שתים כוח עיבוד משלי, ושלי עובד חלק. קיצר, שיהיה יציב ויעבוד חלק. *כוח עיבוד +כרטיס מסך - בכלל לא דרוש מערכת חזקה בטירוף. רוב הזמן אני מניח שהמחשב ישמש לאנטרנט, למשחקים של ילדים קטנים (שאני מאמין לא צריכים מאיץ גרפי רציני, לפחות עד שהם יגיעו לגיל 15.. (והם גם…
-
- 12 תגובות
- 969 צפיות
-
-
בוקר טוב לכולם, אני מתכנן לקנות מחשב בלא מעט כסף ואני שומע הרבה רחשים מסביב שהיום כדאי לעבוד עם כרטיס ומעבד של AMD ולא של INTEL\NVIDIA, זה נכון ? אם כן , מישהו יכול להסביר למה ? אני רגיל שאינטל ונבידיה הם ספינות הדגל . תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 969 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין לקנות מעבד E6300 CORE2 ומתלבט איזה לוח להתאים לו. האם מבוסס צ'יפסט 965P או 945P ? או אולי צ'יפסט אחר משולב VGA? אני לא בעניין של OC וגם לא גיימר רציני. מה שחשוב לי הוא שהמחשב יעבוד טוב מהר, שתהייה לי יכולת קידוד סרטים מהירה ושיהיה FIREWIRE. מה אתם ממליצים לי? תודה
-
- 12 תגובות
- 969 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי דל סטודיו 1555 חדש למדי ופתאום שמתי לב היום לכל מיני רעשים מוזרים שמופיעים בזמן שימוש נורמלי במחשב (לא משהו עמוס במיוחד). התיאור הכי טוב שאני יכול לתאר הוא שילוב בין הפרעות חשמליות קטנות ומשחק עם שקית ניילון ליד מיקרופון (ותודו שזה חתיכת תיאור מעניין). בהתחלה חשבתי שזה משהו שקשור למאוורר אבל שמתי לב שהם נשמעים בצורה די קבועה עם גלילה רצופה של דפים במסך בעת גלישה באינטרנט ומגיעים להערכתי מאיזור המסך. יש למישהו רעיון מה זה יכול להיות? (אגב, כנראה שבכל מקרה אני אגרום לטכנאי של דל לבוא לבקר אותי להגיד חג שמח, אבל הייתי שמח לדעת).[br]פורסם בתאריך: 2.10.2009 בשעה 00:03:19 OK, אחרי עוד קצת זמן בחברת הרעשים המוזרים הבנתי שהם מגיעים מהספק דווקא (די בוודאות), אול…
-
- 0 תגובות
- 969 צפיות
-
-
מחפש מחשב שיכול להריץ משחקים כבדים מאוד, כמו Crysis על ההגדרות הכי גבוהות ושירוץ חלק + מסך 24 אינץ' או יותר גדול.. תודה
-
- 14 תגובות
- 969 צפיות
-
-
שלום חבר שלי מעוניין לקנות מחשב... קודם כל אני מעוניין לדעת אם יש חנות סבירה באשקלון. דבר שני ב-3200 זה המפרט שהציעו מעבד Intel Q8400 ב-970 ש"ח הארדיסק 500GB - 250 זכרון קינגסטון 2 GB ב- 250 ש"ח מארז + ספק כוח גנרי - 170 ש"ח צורב DVD -ב 150 ש"ח Geforce 220 - ב- 400 ש"ח מסך 22" של MAG ב- 850 ש"ח אשמח לקבל חוות דעת והמלצות למפרטים אחרים. תודה
-
- 5 תגובות
- 969 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לסטודנטית, לעבודה באינטרנט, אופיס וכמובן מוסיקה וקצת סטרים. * גודל המסך? באזור ה15" לא מחשבי מיני למיניהם. * משקל רצוי? פחות מ10 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? סביר. לא צריך 8 שעות אבל שלא ייגמר תוך שעה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא. * בלוטות? רצוי, אפשרי גם דונגל. אז לא חובה. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 200GB * צורב DVD? כן. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. הערות: כמה שיותר זול עדיף גם בלי תוכנות ומערכת הפעלה כדי להוזיל יותר. תודה, לירון
-
- 3 תגובות
- 969 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לרכוש מחשב נייד בזמן שהותי בחו"ל יש כל כל הרבה מחשבים וכל כך הרבה הצעות שראיתי שאני כבר הולך לאיבוד ואני בטוח שתוכלו לתת לי המלצות על מחשב שיתאים לי אלו הדברים הקריטיים שחייבים להיות כלולים במחשב: גודל מסך 15 אינץ' hard drive ssd 128/256 זמן סוללה לא קצר (לפחות 5 שעות ב-פועל) מעבד: עדיפות לדור רביעי אבל לא חובה גם דור שלישי i5 או i7 זה בסדר משקל : לא יותר מ 1.9 ק"ג (אני יודע שזה מקפיץ את המחיר משמעותית אבל זה הכי חשוב לי כי הוא יהיה בתיק שלי רוב הזמן) כמו כן עדיף שלא יתחמם יתר על המידה. כמו כן אני אעדיף חברה שתספק אחריות גלובלית כך שאם אתקל בבעיה במחשב יהיה לי למי לפנות (אפילו בתוספת תשלום סביר). בנוסף הבנתי שיש חברות שנותנים מבצעים לסטודנטים אבל אני משע…
-
- 0 תגובות
- 969 צפיות
-
-
קודם כל שלום, שמי ארז אליהו ואני מאד אוהב מחשבים חזקים אם כי אני חושב שהידע שלי הינו פחות מהצרכים שלי מהחומרה. אני כבר יותר מחצי שנה מחפש את מפרט החלומות הפרטי שלי, המחשב הבא שאני מרכיב ושתראו את המפרט הוא מה שאני עשיתי אבל מה שאתם אמורים לעזור לי בבקשה זה פשוט להכריב משהו יותר טוב מזה לדעתכם באותו מחיר או לשפר ולתת לי גם מידע והערכה לגבי כל חלק כי שוב ואני אחזור על עצמי אני לא הכי מבין שבעולם אם כי לא בור ומצד שני אני לומד מהר. אה ועוד משהו, אני צריך עצה איך ומאיפה לקנות כי כבר ביטלתי השמנה אחת שהתחילה לרוץ רק בגלל שלא הרגשתי נוח עם מוכר המחשב. המפרט הינו: Inetl P-D 3.0GHZ 800MHZ 2X2 MB - מעבד GIGABYTE GA-G1975X - לוח אם GIGABYTE FX7900GTX 512 MB - כרטיס מסך WD 160 GB 7…
-
- 14 תגובות
- 969 צפיות
-
-
שלום לכולם, חבר המליץ לי בחום לפנות אליכם להתייעצות. תודה מראש על העזרה! 1. תקציב: 4,000 ש"ח (אם ניתן לחסוך קצת, אפילו עדיף) 2. שימושים: עבודה ביתית / משרדית - קריטי שיעלה מהר, ירוץ מהר ויעבוד חלק ושקט לחלוטין בזמן עבודה משרדית צפייה בסרטים וסדרות - מתחבר לטלוויזיה 32'' (1600*900) ובעתיד (1920*1080) - המאיץ הגרפי צריך להיות חזק מספיק כדי שהסרטים ירוצו גם ב-HD קצת גיימינג -מתחבר למסך 23'' (1920*1080) - משחקים כמו Skyrim, The Witcher 3, GTA5 (הגדרות גבוהות, לאו דווקא הכי גבוהות) 5. עד חשוב השקט בסולם של 1 עד 8: חשוב מאוד (8) 3, 4, 6. אין צורך בציוד הקפי, אין צורך באוברקלוק, יש צורך בכלל הרכיבים. 7. צורך בתוכנות ו/או בהרכבת המחשב בחנות: אין צורך במערכת הפעלה או תוכנות…
-
- 4 תגובות
- 969 צפיות
-
-
מעוניין למכור את החלקים הבאים ורציתי לדעת כמה שווים: motherboard gigabyte x58 ud7 Socket 1366 Intel core i7 930 processor Memory - Crosair DDR3 Triple Channel 3*2Giga 1866Mhz kit with Fan
-
- 1 תגובה
- 969 צפיות
- 1 follower
-
-
9 דווח פורסם ביום שלישי בשעה 15:02 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000- אם יש הבדל גדול אפשר טיפה לחרוג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימושים בסיסיים בעיקר אופיס וכו'. יש לי אופיס אבל לא יודע אם צריך חלונות מעותב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי ש…
-
- 1 תגובה
- 969 צפיות
-
-
המחשב שלי כבר כמעט בן 3 שנים בזמנו עלה לי 3600 ש"ח המחשב משומש לעריכה ורינדור של סרטונים וגיימינג בעיקר. שמתי לב שלוקח למחשב הרבה זמן לרנדר ובגיימינג הוא צולע. ותהיתי אם למכור אותו ולבנות חדש (עם תוספת של כסף כמובן) או לשדרג אותו. מפרט: C4690T Intel Core i5-4690 LGA1150 Tray 1 ₪1030 DCACO-FP701-CSA01 Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 1 ₪123 GH81MHD3 Gigabyte GA-H81M-HD3 Front USB3 - בקניית מחשב חדש בלבד 1 ₪239 SST-RL04-650 בקניית מחשב חדש בלבד …
-
- 3 תגובות
- 969 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא משנה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?תכנות, בניית אתרים, צפייה בסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). visual studio, eclipse ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אני חושב שאין צורך בכרטיס מסך.(אלא אם אני טועה ) 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (O…
-
- 3 תגובות
- 969 צפיות
-
-
בגדול זה מחשב שמיועד למשחקים, תוכנות וגם לקידודים של סרטים (נניח אני רוצה לשנות פורמט וכו'). ללא OC. מעבד: AMD Phenom Quad-Core 9550 (Socket AM2+) - 749 לוח אם: Gigabyte MA790FX-DQ6 AM2 - 870 זכרונות: DDR II 1066Mhz 2x2GB TransCend aXeRam(TX1066QLU-4GK) - 810 כרטיס מסך: Gigabyte 9800GT 512MB Zalman Fansink - 950 דיסק קשיח: Seagate 1TB 7200 RPM, 32MB SATA II - 775 מארז: Gigabyte 3D Aurora 570 Aluminium Full-Tower Black - 684 ספק: Chieftec 450W - 215 מסך: Samsung 2243BW 22" - 1280 רמקולים: Creative SBS A200 2.1 - 130 ביחד עם מקלדת ושאר ירקות יוצא סה"כ - 6996 לפי KSP. מבקש גם המלצה על קירור למארז (צלעות קירור או מאוורר) במידה וצריך. תודה רבה
-
- 11 תגובות
- 969 צפיות
-
-
היי חברים, אני צריך להרכיב מפרט לגיימינג בתקציב מנייטורי, מקווה שתוכלו לעזור... 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אני לא יודע לאיזה משחקים המחשב מיועד, אבל אני מאמין שלא לרציניים מידי. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין לי איך להשיג את המידע, אני…
-
- 6 תגובות
- 969 צפיות
-