עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, 1. מה התקציב המקסימאלי? קונה בארהב תקציב עד 1500$ כולל מסך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פרט לשימוש ביתי רגיל המחשב ישמש לתכנות כבד יחסית בMATLAB וCUDA ולעריכת תמונות בפוטושופ. מעט עריכת סרטים (לא משהו רציני) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.לא זקוק לציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא צריך לכלול HDD אבל כן SSD יש ברשותי מספר HDD …

• 5 תגובות
    • 994 צפיות
  2. אשמח להמלצות של בחירת נייד תקציבי שיספיק לעבודה עם התוכנות הנל cimatron, autocad, solid works. הנייד ישמש ללימודי הנדסאי מכונות מכטרוניקה כמו גם למפגשי זום מרובים בגלל הקורונה.. תודה רבה

• 1 תגובה
    • 994 צפיות
  3. Started by erlich9,

אני קונה מחשב חדש שיריץ לי גם משחקים אבל שיהיה נוח גם לעבודות גלישה וכו... p4 3.0 800 2m 64bit x1 asus p5gd2-x ddr2 x1 ddr2 512 kingston 533 x2 160 gb 8mb 7200 ide westerndigital x1 x800xl 512 vivo x1 מה אתם אומרים שווה לקנות ואם לא אז מה להחליף נ.ב בבקשה אל תגידו לי לרשום תקציב ושתבנו לי מפרט אני רק רוצה חוות דעת על זה או על שינוי קטן משום שאני משיג אותו משומש במחיר מצחיק אזבבקשה עזרה.

• 8 תגובות
    • 993 צפיות
  4. Started by r.b.y,

שלום אני מחפש מחשב עד 6000 שח כולל ציוד נלווה בעיקר למשחקים כבדים כמו נייד פור ספייד וכד' וכמובן אינטרנט קצת הורדות וכו' תודה

• 9 תגובות
    • 993 צפיות
  5. Started by strider19,

נתחיל בזה שאני סטודנט, גם עובד אבל לא מרוויח מספיק, כך שפתרון של לקנות לפ טופ חדש אינו אופציה. לפ מדגם LG LE50 EXPRESS נפל לי על הרצפה וכעת כשאני מנסה להדליק אותו, אני מקבל הודעה של: operating system not found אני חושד שהדיסק הקשיח נפגש, דבר שמכעיס אותי, כי יש לי על זה מידע שאני צריך. אם מישהו יכול להדריך אותי איך לבדוק את מקור הבעיה בעצמי, ואף לייעץ לי איך לקנות רכיבים ללפ טופ שלי בזול, אודה לו מאד. תודה מראש חברים.

• 2 תגובות
    • 993 צפיות
  6. כאמור, מחשב הביתה (בחדר שינה ליתר דיוק. ולכן חשיבות גדולה לעבודה שקטה [הנוכחי, עם כל הכבוד, מרעיש הרבה]). אני מודה שאני הדיוטה וככל שאני קוראת יותר אני מתבלבלת יותר. האם פשוט להיצמד למפרט שמומלץ באתר? תודה מראש למגיבים.

• 3 תגובות
    • 993 צפיות
  7. אהלן, חבר ביקש שאבנה לו מפרט למחשב מפלצת אבל לאו דווקא למשחקים. הוא מהסוג אנשים האלה שאין להם סבלנות בגרוש. משחקים פחות מעניינים אותו אבל הוא דורש שהמחשב יהיה "טיסן לא מהעולם הזה" כדבריו. הוא לא רוצה שיהיה דבר כזה כמו "לחכות" ומוכן לשלם על כך כמה שצריך. בקיצור, שיהיה מהיר בצורה היסטרית וכמה שיותר יותר טוב משחקים לא קריטי בכלל עדיף כמה שיותר שקט אין צורך ב-OC אין צורך במסך תקציב: כמה שצריך תודה לכולם

• 5 תגובות
    • 993 צפיות
  8. Started by Lambomeir,

שלום, רציתי לדעת מה ההבדל בין דגמים של אסוס שרשום בהם 3D וכאלה שרשום בהם 3DE. שמתי לב שהמחיר של ה 3DE יקר משמעותית, עשיתי חיפוש והבנתי שההבדל הוא שהאות E ב 3DE מסמלת את המילה embedded (משובץ). חוץ מלהבין את זה לא כזה הבנתי מה תכלס ההבדל בין השניים. תודה, מאיר

• 4 תגובות
    • 993 צפיות
  9. המחשב של HP Pavilion dv6690ej http://www.pccenter.co.il/product.asp?productid=5085&catcode=237&AdCat=&parentid=0 המחשב של ‏Gigabyte W566N-DC24M‎ http://ksp.co.il/hmain.php?uin=5177 אני צריך השוואה ביניהם כי חוץ מהרד דיסק יותר גבוה בHP וזיכרון יעודי של הכרטיס מסך יותר גבוה בGB בלוטוט ומעבד שונה לא ראיתי עוד הבדלים.. ולמה הבדלי המחיר יחסית גבוהים? מה יותר עדיף לי אם המחשב יריץ גם משחקים? תודה. עריכה: מצאתי גם את זה של ג'יגה בייט http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=8645 המחיר של זה הרבה יותר נמוך מהHP אבל הוא נראה יותר טוב, מה הקאץ'? הדבר היחידי שראיתי בהבדל של חיסרון זה שיש לו הרד דיסק יותר נמוך ושאין לו בלוטוט. אולי זה בעצם הכי עדיף?

• 12 תגובות
    • 993 צפיות
  10. Started by חובב,

אשמח לקבל עצות ודגמים של מחשבים שמיועדים לעבודה עם ANSYS וSOLIDWORKS * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? אין חשיבות * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)?אין * משקל רצוי?אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)אין * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) עדיף SSD אך לא חובה * …

• 0 תגובות
    • 993 צפיות
  11. Started by Enn0L,

שלום לכולם, מבקש המלצה עדכנית למפרט לגיימינג נטו באזור ה-5000 ש"ח. חשוב לי מאוד מאוד שהמפרט יריץ באופן חלק את כל המשחקים הכי חדשים שקיימים היום כולל משחקים שייצאו בשנה הקרובה על ההגדרות הגרפיות הכי גבוהות, עם כל הפילטרים ורזולוציה FULL HD. אני קונה את המחשב הזה נטו לגיימינג, רק שיריץ את הכול כמו שצריך, לא מעניין אותי אם הוא מרעיש או לא, איך הוא נראה וכולי. כמובן, חשוב שיהיה מקורר באופן טוב וכל דבר אחר שמשפיע על חיי המחשב. לא רוצה לבלות את חייו בתיקונים... אבקש את המפרט מ-TMS אם אפשר - נטו נוחות, קרוב לי לבית. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אם יש צורך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם זה הכרחי - אפשר עד 1…

• 6 תגובות
    • 993 צפיות
  12. Started by NetSpider,

היי , אני צריך המלצה למחשב All in one כולל מסך מגע (מינימום Core i3) כולל אפשרות התקנה על זרוע שתתן מענה לאדם מרותק למיטה ( דומה למערכות בבתי חולים) המחשב יריץ PhotoShop , ועריכת וידאו בסיסית . עדיפות ל SSD + מכני לאחסון מידע . גם מה הגודל מסך שניראה לכם מומלץ למערכת כזאת ? תודה

13. Started by BlackBird71,

אוקי את המפרט הבא בניתי לבד הסכום הכולל שלו הוא 5600 שקל אז אני גם רוצה שתגידו לי אם זה שווה וגם אם יש אפשרות לשפר אותו בעיקון זה התקציב שלי 5600 והוא בעיקר למשחקים כבדים! וגם קצת תוכנות Intel Core i7 920 ASUS P7P55D LE Arctic Cooling Freezer 7 Pro G.Skill Ripjaws DDR3 4GB Dual Channel 1600MHZ CL7 4GBRM Coolermaster CM690 Innovision GeForce GTX470 1280MB GDDR5 Western Digital Caviar Black 640GB WD6401AALS SEASONIC M12II 620W BRONZE - MODULAR וצורב DVD אתם תמליצו לי על משהו טוב ושקט תודה [=

• 11 תגובות
    • 993 צפיות
  14. שלום, אודה לכם להצעות עבור מפרט לפי הצרכים האלו: 1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? חסכון תמיד מבורך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים לילד בן 9 א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל הסוגים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). תלוי במסך שיומלץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר גבוהות 3. האם יש צורך …

15. Started by ajl,

אהלן... אני מרגיש צורך לשדרג את המחשב שלי לאחר כ-5 שנים. בסה"כ אני די מרוצה ממנו ואני מרגיש שעדיין יש לו כוח מתחת למכסה המנוע אבל הייתי רוצה לשפר את הביצועים שלו... חשבתי בהתחלה לשדרג רק זכרון ולהוסיף SSD כדי להגביר תגובתיות אבל העניין הוא שלוח האם ישן יחסית ותואם רק DDR2 ועד 1066Mhz. המחשב משמש אותי לעבודה ורוב השימוש בו הוא לעיצוב גרפי (ממשקי משתמש, אתרים ואפליקציות) ופיתוח, בעיקר PHP, פייסבוק וקוד פתוח. המפרט הנוכחי הוא לוח אם: Gigabyte P35-DS3L מעבד: Intel Q6600 זכרון: OCZ 1*4 = 4Gb כרטיס מסך: Nvidia 9600GT כוננים קשיחים: WD 1TB | WD 320GB | WD250GB וכונן חיצוני לגיבויים - WD 1TB. ספק כוח: corsair 450W מארז... אין לי מושג, אני מניח גנרי. מסכים: 2 מסכים דל …

• 11 תגובות
    • 993 צפיות
  16. Started by ohecht,

שלום, אני מחפש נייד עם מסך 13.3-14 שישמש ללימודים. בעיקר אינטרנט ותוכנות משרדיות. אני גם רוצה שהוא יוכל להריץ סרטי HD בלי גמגום ושתהיה לו יציאת HDMI. בנוסף, זמן סוללה גבוה יהיה נחמד. ושיהיה מתחת ל-2 ק"ג. לא איכפת לי אם כרטיס המסך יהיה מובנה או לא, המעבד יהיה נחמד אם יהיה i5. אבל הדבר הכי חשוב מבחינתי הוא שתהיה לו תאורה במקלדת, אני ממש סובל עם הלפטופ הקיים שאין לו כי בחושך זה בלתי אפשרי. ראיתי את האסוס U35JC כמועמד מעולה אבל אז גיליתי שאין לו תאורה במקלדת. בנוסף ראיתי את הטושיבה M645 אבל אז גיליתי שכמעט ואין להשיג אותו בארץ. בנוסף, יש לציין שחשובה לי אחריות יבואן רשמי ולא ייבוא מקבילי. תודה מראש לעוזרים!!!!!!

• 1 תגובה
    • 993 צפיות
  17. זה לידידה שלי המפרט שנשלח אלי היה מבולגן מאוד סידרתי אותו קצת אבל עדין הוא מבולגן, בטח לגבי ענין המחירים הקיצר כמו שאתם רואים התקציב נדיב אני פחות צריך הצעות למפרטים אלא יותר חוות דעת לגבי הרכיבים שמופיעים אם אתם מכירים תודה [attachment deleted by admin]

• 13 תגובות
    • 993 צפיות
  18. מחשב נייד שישמש בעיקר לאינטרנט (wireless), ואופיס. בעתיד המטרה שישמש גם כעבודה על מוזיקה (cubase וכד'), לכן צריך להיות חזק. יש איזה משהו מומלץ במחיר סביר מינוס ? תודה על העזרה.

• 13 תגובות
    • 993 צפיות
  19. היי ! אני דיי מתחיל בכל העניין של אוברקלוקינג ו אני רוצה לשדרג את המחשב הנוכחי שלי (ראה מפרט שלי) כדי שאני יוכל לעשות קצת דברים רציניים איתו אני צריך לשדרג רק את הדברים הבסיסים (מעבד,לוח אם, זיכרון, כרטיס מסך ) יש למישהו הצעות???

• 4 תגובות
    • 993 צפיות
  20. 1. התקציב: 4,000-5,000 2. שימושי המחשב: עריכת אודיו ווידאו. עבודה עם Cubase ועם Premiere CS6 3. צורך בציוד הקפי: אין צורך. 4. רכיב שאין צורך לכלול במפרט: כרטיס קול. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10? 5, לא משהו שאני רוצה להשקיע בו כרגע. 6. מערכת הפעלה: win7 64bit (אני אשיג, לא צריך לכלול במחיר) 7. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא, אזור המרכז\ השרון. 8. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? תמיכה בפיירווייר. היי אמיגוס, אני ממש לא מבין בענייני חומרה, ביררתי עם חברים בתחום ואלה כמה מרכיבים שאני רוצה לכלול: מעבד i7 16G RAM SSD 120G 1T Hard drive 64MB buffer האמת שאני אפילו לא בטוח אם אני יכול להכניס את כל זה בתקציב, ובמידה ולא- כמה עלי להוסיף כדי להכניס את כל החומרה…

• 3 תגובות
    • 993 צפיות
  21. היי הבעיה אי כזו משום מה המחשב לא נדלק אני שומע את הזכרונות ואת הקשיח והספק עובדים וגם המנורות בלוח אם נדלקות אבל המאורר של המעבד לא וגם של הגשר וגם של הכרטיס מסך זה התחיל לפני כמה ימים המחשב היה קורס לאחר חמש דקות אז מרחתי משחה החשב אני לא יודע מה לעשות אולי זה הלוח נדפק ?? דבר נוסף שאח שלי חבר את המעבד לפני שנה עיקם שתי רגלים המפרט שלי מעבד פרסקוט 3.2 לוח איביט IS7 זכרונות ADATA 256*2 כרטיסך מסך 6800 GT אז השאלה שלי כזו מה אתם ממלצים לי לקנות מחשב חדש ?? לוח מעבד וכרטיס מסך בשאר החלקים אני יקח מחשב הישן דבר נוסף יש לוח אם שיש בו שתי חרצים אחד AGP והשני אקספס? בכול מקרה אני חושב שאני יקח את המחשב למעבדה ונראה מה אם אומרים

• 3 תגובות
    • 993 צפיות
  22. אודה לכל המסייעים בבחירת הנייד המתאים. התקציב: 3000-4000 שקל הדרישות שלי : מעבד 8100 ומעלה. כרטיס מסך קצת יותר מהבסיסיים און בורד. הארד דיסק כמה שיותר גדול 160GB לפחות. אופציה להתקנת WIN XP אם ימאס לי מויסטה. כנראה שזה יקרה מהר (-: מצאתי ברשת 3 מחשבים עיקריים: 1. "15.4 Dell In1525 8100 2.10GHz 250GB http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2635&CatCode=315 2. מחשב יד2 שהיה בשימוש 4 חודשים ונקנה מ012 קווי זהב במבצע: Satellite A300-17S TOSHIBA http://www.012.net/sales.aspx?docID=8563&FolderID=55〈=he&tabn=3 יעלה לי בסביבות 3100 שקל. 3. ‎Gigabyte W576V-84R2‎ http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksptelaviv הוא עולה טיפה יותר - 4590 במבצע. האם כדאי להשקיע…

• 6 תגובות
    • 993 צפיות
  23. Started by nir.barak,

AMD ATHLON 64 3000+ BOX 1200 ¤ 1 MSI K8N Neo 900 ¤ 1 CORSAIR DDR VS 512MB 3200 400MHZ 740 ¤ 1 WD 80/7200 SATA 8MB 450 ¤ 1 ALBATRON 6800 GT 256MB 2600 ¤ 1 DVD TOSHIBA X16X48 190 ¤ 1 LITEON 52X32X52 OEM+SW 215 ¤ 1 TEAC 60 ¤ 1 RAIDMAX Scorpio 868 Silver 535 ¤ 1 Thermaltake - Butterfly Silent Purepower 480WATT - Active PFC 530 ¤ 1 ALTEC LANSING ATP3 460 ¤ 1 Thermaltake Xcontroller - 5.25" Drive Kit 126 ¤ 1 מחיר:7606 המפרט הזה שווה?

• 6 תגובות
    • 993 צפיות
  24. Started by Yovel123,

אהלן, אני מחפש מחשב נייד חדש שישמש אותי בתואר (רפואה) ובכללי לשירות יומיומי. לאחר דיון קודם בפורום הגעתי לכמה הבנות והכוונה יותר טובה אבל עדיין לא מצאתי משהו מתאים. אני מחפש מחשב עם מערכת הפעלה של intel i7, 8-16 ג'יגה ram ssd של 500 ג'יגה מסך 15.5 אינץ. חשוב שתהיה מערכת הפעלה ואחריות כלולה. פחות חשוב לי מחשב עם טאצ' או מתקפל. (ושלא יהיה יותר מידיי כבד). טווח תקציב 4000 פחות או יותר. תודה רבה לכל העוזרים

• 3 תגובות
    • 993 צפיות
  25. Started by Muadib,

אז ככה... יש לי כבר: 1. מעבד E6850 2. כרטיס קול x-fi platinum מהמחשב הקודם. מה שמשאיר לי בחלוקה הגיונית (לדעתי) בערך 4000 שקל לשאר ה PC ו 2000 למסך. אם זו השקעה שווה, אני יכול להתגמש אפילו עד לעוד 1000... מה אני רוצה: מחשב שישב אצלי בחדר (שקט) "רב שימושי", זאת אומרת שאני קצת משחק, רואה סרטים על המחשב, עובד קצת עם תוכנות כבדות למיניהם ובעיקר מחזיק עליו מוזיקה. שלא יהיה ספק, אני מעביד אותו קשה... חשבתי על לוח אם עם chipset p35, ושני דיסקים קשיחים, אחד למוזיקה ואחד לשאר (כרגע יש לי 160G רק למוזיקה והוא מפוצץ). אבל כל הצעה מתקבלת על הדעת... בקשר למסך, רציתי לפרגן לעצמי באיזה 20-22''. אבל אין לי ממש סטנדרט בקשר למחיר, אז אם אני לא יכול לקבל בשביל זה משהו טוב באמת רק תג…

• 12 תגובות
    • 993 צפיות

דיונים חדשים בפורומים