ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
* מטרות המחשב? עבודה משרדית (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים פה ושם * גודל המסך? 14'-13' * משקל רצוי? עד 1.8 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 3-4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? סטנדרטי * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? 500GB ומעלה * כונן CD/DVD? צורב? עדיף שלא * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא כפי שוודאי שמתם לב, מטרות המחשב פשוטות סה"כ, מה שכן חשוב לדעתי להתמקד עליו הוא: *משקל נמוך ככל הניתן! *סוללה *עיצוב משחק תפקיד כאן... *אחריות טובה *משטח עכבר מגע גדול ונוח…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מחשב בשביל אחי הקטן. אז לא לגיימרים אבל שיפעיל משחקים באיכות יפה. משחקים כמו :pro street ,PES8 משחקים בסדר גודל כזה. צריך גם מקלדת ועכבר אבל את הפשוטים תיקון: ללא מסך. חנות קרובה לאיזור נתניה. תודה רבה לעוזרים
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
כאמור, מחשב הביתה (בחדר שינה ליתר דיוק. ולכן חשיבות גדולה לעבודה שקטה [הנוכחי, עם כל הכבוד, מרעיש הרבה]). אני מודה שאני הדיוטה וככל שאני קוראת יותר אני מתבלבלת יותר. האם פשוט להיצמד למפרט שמומלץ באתר? תודה מראש למגיבים.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, אני מחפש לפטופ עד 800$, אולי טיפה יותר אם צריך. הוא הולך להחליף את המחשב האישי שלי, השימושים שלו הם עבודות תכנות כולל VMWARE (בשביל IOS), אינטרנט וסרטים אני מחפש משהו שלא יהיה כבד/עבה יותר מידי לפחות 15.6" לפחות USB3 אחד זמן בטריה סביר מקלדת נוחה עדיף 6 גיגה זכרון לפחות, אבל אם יכול להיכנס משהו טוב בתמורה לרק 4 גיגה, אז זורם רמת רעש נמוכה שלא יהפוך לתנור, רמת חום - מקסימום ממוצע. וכמובן שלא תיהיה בעיה עם האחריות שלו בארץ. ממה שבדקתי קצת יש את ASUS U56E שעולה 630$ והוא נותן המון למחיר שלו, כאמור אין לי בעיה להשקיע עוד - אבל לא ראיתי משהו ששווה את זה. ואין לי בעיה לחכות עוד טיפה אם הולך לצאת משהו טוב. בקיצור אשמח להמלצות! תודה ואחלה יום.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
רוצה בבקשה המלצה על משטח קירור למחשב נייד מיני,בבקשה שלא יהיה יקר.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
Core 2 Duo E4400, Bus800Mhz, s775, 2MB P35-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P35, DDRII 1066, PCI-E 2GB Kingston 667 X1950 XT 512MB GDDR3 2xDVI, HDTV, VIVO, PCI-E PowerColor או Sapphire X1950XT 256 DVD±RW GSA-H54NB x18 White HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver 350W TruePower 12cm Fan Power Supply L196WTQ 19'' LCD 2ms DVI WideScreen Logitech Keyboard + Optical Mouse SET 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II יוצא כ5400 לא בטוח לגביי הספק והמארז רצוי שלא יעלה מעל ל430 והאם הוא מספיק לי? וכן איזה כרטיס מסך עדיף ויותר שקט? צפוי לשמש למשחקים רק ב3 שנים הקרובות אח"כ עבודה משרדית ואינטרנט
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכם, קניתי לא מזמן מחשב נייד יד שניה ואני מרוצה ממנו והכל. לאחרונה חשתי באיטיות מועטה כשאני עובד עם מספר תוכנות וחשבתי להרחיב לו את הזכרון. המחשב הינו hp zt3000 עם מעבד סנטרינו 1.4 ו256 מגה זכרון. בקצת שאני מבין בחומרת ניידים ניסיתי להתעסק איתו ולזהות איזה בדיוק זכרון אני צריך וכמה חריצים יש בלוח וקצת הסתבכתי... הרצתי את התוכנה everest והנה הפרטים שכתוב לי שם: module size: 256MB (2 rows, 4 banks) memory type: DDR SDRAM memory speed: PC2700 (166 MHz) תזמון cl2.5 בתדר 166. בעצם ממה שכתוב פה, מה הזכרון שאני אמור לחפש? זה לא ddr333? (זה מה שחשבתי בהתחלה, אבל כתוב פה תדר 166 מגה הרץ) ובנוסף, ניסיתי לפתוח את המחשב מאחורה, איפה שכתוב ram, בשביל להסתכל על הכרטיס זכרון. להפתע…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המפרט של המחשב הנוכחי שלי הוא: AMD Athlon XP 1500 Gigabyte GA-7VTXE 512MB 266Mhz Trancend Sapphire Radeon 9500 Pro Benq DVD X16 Plextor 24x10x40 Terratec 512i monitor Dell P780 17" Trinitron IBM 40GB 60GXP WD 80GB 8mb buffer כמה לדעתכם אני יכול לדרוש עליו?
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, ברצוני לקבל מפרט מחשב לצורכי אולפן מוזיקה מקצועי. התקציב שעומד לרשותי הוא 10K עם אפשרות של חריגה קטנה (1.5K-2.5K) במידת הצורך. המחשב מיועד בעיקר לעבודה על VST INSTRUMENTS & VST EFFECTS (פלאגינים כבדים של WAVES,NI,EWQL ועוד...), אך גם להקלטת שירה. כרטיס הקול שלי הוא (FOUCSRITE SAFFIRE 56 (FIREWIRE, והתוכנה איתה אני עובד היא CUBASE 5. מבחינת דיסקים קשיחים, אני מעונין ב 6 TB, כאשר החלוקה שלי היא כזו (כמובן שאם יש הצעת חלוקה אחרת שטובה יותר מבחינת ביצועים/כסף אשמח לשמוע) : * SSD 120GB עבור מערכת ההפעלה ותוכנת הCUBASE * 3 TB לVST (פלאגינים ואפקטים) * 3 TB לפרויקטים (קבצי אודיו וCUBASE) מבחינת זיכרון אני מעונין ב - 16GB, כמובן שהם צריכים להיות מהירים (בהתאם לתקציב כמוב…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני הולך לשדרג את המחשב. המפרט שיש כרגע: IntelCeleron R 2.8 Ghz Gigabyte GA-8S651M-RZ -cHIPSEt - SIS 651 512 DRR MB GeForce 4 MX 4000 80 GB עכשיו אני משדרג: מעבד: Intel Pentium4 3.0Ghz לוח: (באתי להתייעץ פה על כך!) זיכרון: 512 MB (נשאר ככה) כרטיס מסך: GeForce FX5200 128 MB דיסק קשיח: 80 GB עכשיו, אני לא יודע איזה לוח לבחור. והאם המפרט הזה מתאים לי בקצרה - השימוש שלי במחשב הוא גלישה באינטרנט,צפיה בקבצי וידאו,פוטושופ,ושאר המסמכים. אני מצפה למהירות מהמחשב,ומצפה שמשחקים יעבדו טוב. אני לא יודע איזה לוח לבחור. חשבתי על אחד מהלוחות של Intel
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD ,Battlefield 1 ןכל המחשקים הכבדים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם ה…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הנטבווק (12.1") הזה עם המעבד הכפול E-350 של AMD וכ.גרפי בנוסף (AMD 6310), נראה ע"פ הפרסומים הכי משתלם בתחומו. רק לא מצאתי איפה אפשר להשיג אותו בארץ, למרות שבחו"ל הוא כבר מאפריל על המדפים.. מישהו יודע איפה אפשר להשיג אותו בארץ?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
המלצה למפרט בסביבות 3000 ש"ח ללא מסך וללא צורב. לפחות 512MB זכרון. שימושים עקריים: 1. משחקים בינוניים. 2. צפיה בסרטים 3. ללא CD ו- DVD 4. מקום אחסון גדול. (גדול מ- 120 GB)
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, קניתי מחשב n5010 של דל מארה"ב (שם הדגם נקרא 15R) ושלחתי אותו אלי דרך חברת ezbuyus (כמו mustop). נקנה ב 1.1, עם אחריות לשנה בארה"ב. יש לי כרגע בעיה עם חלק ספיציפי וקטן, כרטיס הבלוטוס שנמצא בתוך המחשב. אני משתמש באוזניות בלוטוס, ולפעמים הכרטיס נכבה מעצמו וכמובן מנתק את האוזניה (אני יודע שהוא נכבה כי אייקון הבלוטוס נעלם וגם הוא נעלם ממנהל ההתקנים). ואז יש צורך לשים את המחשב למצב שינה ולהפעיל כדי שהבלוטוס יחזור לפעול. נראה שמדובר בבעיית חומרה, כי בוצע פירמוט בתקופה האחרונה. אבל האם אוכל לקבל אחריות כלשהי מדל? האחריות כאמור לא זמינה בארץ, אבל בסך הכול מדובר בחלק קטן שאני יכול גם להרכיב בעצמי, פתחתי את המחשב כבר מספר פעמים כדי לנקות אותו. בפעם האחרונה גם ניסיתי לנקות את המ…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אני מעוניין לשדרג את המחשב (מעבד, לוח אם וזיכרונות). אני מתלבט אם עדיף לי: מעבד i7 s2011 עם צ'יפסט x79 או מעבד i7 s1155 עם צ'יפסט z77 אני מעוניין בלוח של asus. אשמח להכוונה גם בנוגע לזיכרונות. השימושים שלי הם בניית אתרים, משחקים ויצירת מוזיקה בקיובייס. תודה.
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב ושתציעו לי מפרטים הוא חייב להיות מבוסס Amd ואני לא צריך אף ציוד הקפי אני רוצה לשים דגש על כרטיס מסך טוב שיריץ לי משחקים חלק!! בשנה וחצי שנתיים הקרובות תודה הא ואני מתכוון לקנות את המחשב בין ה-5.8-15.8
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
קודם כל שלום, שמי ארז אליהו ואני מאד אוהב מחשבים חזקים אם כי אני חושב שהידע שלי הינו פחות מהצרכים שלי מהחומרה. אני כבר יותר מחצי שנה מחפש את מפרט החלומות הפרטי שלי, המחשב הבא שאני מרכיב ושתראו את המפרט הוא מה שאני עשיתי אבל מה שאתם אמורים לעזור לי בבקשה זה פשוט להכריב משהו יותר טוב מזה לדעתכם באותו מחיר או לשפר ולתת לי גם מידע והערכה לגבי כל חלק כי שוב ואני אחזור על עצמי אני לא הכי מבין שבעולם אם כי לא בור ומצד שני אני לומד מהר. אה ועוד משהו, אני צריך עצה איך ומאיפה לקנות כי כבר ביטלתי השמנה אחת שהתחילה לרוץ רק בגלל שלא הרגשתי נוח עם מוכר המחשב. המפרט הינו: Inetl P-D 3.0GHZ 800MHZ 2X2 MB - מעבד GIGABYTE GA-G1975X - לוח אם GIGABYTE FX7900GTX 512 MB - כרטיס מסך WD 160 GB 7…
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. עדיף אחריות ארוכה 2. מעבד I5 ומעלה 3. חשוב כניסות USB3 4. עד מסך של 15 אינץ', המחשב מיועד להיות DESKTOP REPLACEMENT בינתיים ראיתי את שלושת הדגמים האלה: Dell Vostro 3450 Dell Vostro 3550 Dell Inspiron n5110 * תקציב? אזור ה 4000 ש"ח * מטרות המחשב? בעיקר סרטי MKV ו FULL HD * גודל המסך? לא קריטי * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) יציאת HDMI * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא משנה * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אלא אם כן ישנה הצעה …
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, חבר שלי מחפש מחשב עד 3000 ש"ח. לא משחק ולא משהו כבד. איך ההצעה הזו. תודה.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני בא לעזרת חבר שלי בבנית מפרט חדש לכבוד הבית החדש שלו. מה שהוא צריך: מערכת(CPU GPU MB ספק כח והכל, הקופסא) כרטיס קול איכותי להקלטה והשמעה במערכת 5.1 מערכת 5.1 סראונד מסך הרכיב היחיד שהוחלט הוא המסך, שיהיה DELL 2408WFP נא לשים לב שכל הדברים שהוא צריך שרשמתי כולל המסך, צריכים להגיע לעשר אלף, מותר לחרוג אבל לא להגזים. 8GB RAM, המחשב ישמש הרבה לעריכה גרפית כרטיס מסך חזק, לא הרבה משחקים, אבל שוב הוא יעשה עריכה גרפית ואם הוא ירצה לשחק, שתהיה לו האופציה מארז איכותי, לא מצועצע, השקט מאוד חשוב (9 מ10), אז מארז שקט ומאוורירים שקטים, שיהיה לא עם מיליון לדים וזה, מארז איכותי (חשבתי על הANTEC P190 או משהו בסגנון) לאיכסון, SSD וHD, אין הרבה מה לדבר פה הסאונד, מערכת סראונד, (5.1…
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, מעוניין לקנות מחשב נייד בעיקר לשימושי אינטרנט ומוזיקה, קצת סרטים ואולי גם משחקים לא כבדים. כרגע ההתלבטות שלי היא בין השניים שציינתי בכותרת. את הטיימליין אני מעדיף בעיקר בגלל זמן הסוללה העצום, משקל קל יותר למחשב גדול יותר, מסך פחות מבריק, יותר דק ונייד. לעומת זאת ה-HP לוקח בגדול מבחינת מעבד וכרטיס מסך, מה גם שהוא מגיע עם אחריות לשנתיים לעומת שנה באייסר שאף אחד גם לא ממש בטוח מי נותן להם אחריות בארץ ואיך היא. מה דעתכם?
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, סבתא שלי רוצה מחשב... הדרישות הן: 1. עד 1500 ש"ח. ככל שיותר נמוך יותר טוב. 2. אופיס, אינטרנט וסרטים. 3. לא חייב להיות שקט באופן יוצא דופן. כל עוד לא יהפוך לטרקטור במסגרת של 3 שנים - הוא טוב. 4. אין צורך בציוד הקפי. 5. חנות בצפון הארץ. 6. כנראה יריץ XP. יש סיכוי ל - Windows 7. תודה!
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
9 דווח פורסם ביום שלישי בשעה 15:02 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000- אם יש הבדל גדול אפשר טיפה לחרוג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימושים בסיסיים בעיקר אופיס וכו'. יש לי אופיס אבל לא יודע אם צריך חלונות מעותב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי ש…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
מעבדים - Intel Socket LGA1151 CM8067702868314 - Intel - i7-7700 Kaby Lake Quad core CPU - 3.6 GHz - Max Turbo Frequency 4.2 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 8MB cache - 65W TDP - Tray... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 1260/1235 ₪</i> לוחות אם - Intel LGA1151 PRIME-B250M-A - ASUS - 1151 - B250 - mATX - 4x DDR4 64GB 2400MHz - HDMI - DVI - VGA - PCIe 3.0 x16 - 2x PCIe 3.0 x1 - M.2- 6x SATA - 6x USB 2.0 - 4x USB 3.0 - USB 3.1 Gen1 Type-C... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 343/336 ₪</i> זכרונות - DDR4 - לנייח HX424C15FR2-8-PC - HyperX - 8GB DDR4 2400Mhz CL15 - With New PC Only - Red - 1.2V - 288Pin - HyperX Fury DDR4 Series - HX424C15FR2/8... בקניית מחש…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אז ככה אני רוצה לקנות מחשב נייד לעריכה גרפית לא מקצוענית או משהו כזה אני משתמש בפוטושופ באילוסטרייטור ובתוכנות כאלה. חשבתי לקנות מעבד ארבע ליבות כי הבנתי שהוא טוב לעריכה גרפית (ריבוי משימות). אני לא יודע אם בעתיד אני יעבור להשתמש בתוכנות יותר רציניות. אם אתם בבקשה יכולים להמליץ לי על הדברים שצריכים להיות חזקים ועל הדברים שכדאי להשקיע בהם יותר מאשר הרכיבים האחרים ואם אתם יכולים בבקשה להביא לי מפרטים. התקציב שלי הוא בערך 2500-3000 (לשים לב לא לחרוג מעל ה-3000 שקל אני מאוד קצר בתקציב יש לי מה לעשות עם הכסף שלי) תודה לעוזרים
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-