עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? מזומן או אשראי לא משנה לי.(עד 2500ש"ח) 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) המטרה של המכשיר הנ"ל הוא בתור שרת ביתי. אני די מאוכזב משירותי אחסון האתרים ולכן החלטתי להפעיל שרת ביתי. על השרת יהיה אתר אינטרנט ושרת דואר. במידה ויתאפשר לי אני אולי יעשה duel boot כדי שאולי להפעיל שרת משחק קטן\שרת להתעסקות עם תכנות של קליאנט ושרת. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס ט…

• 0 תגובות
    • 638 צפיות
  2. Started by lior24,

שלום.. אני רוצה לקנות מחשב ניד מיני עכשיו אני מתלבט בין שני דגמים של asus אחד הוא 1215n הוא מגיע עם מעבד atom d525,הנה קישור למפרט שלו: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=773035 והדגם השני הוא ul20a שהוא מגיע עם מעבד Intel Celeron SU2300 וזה קישור למפרט הזה: http://www.pcpocket.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=2313 איזה מחשב נותן ביצועים יותר טובים ואיזה מעבד יותר מהיר?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by BedB0y,

שלום, בשבועיים האחרונים יש לי בעיה כזאת : לפעמים באמצע שימוש המסך פתאום קצת משתגע ויש שיבושי תצוגה. זה נראה כמו משהו בסגנון של טלויזיה עם אנטנה שאין לה קליטה, מופיעים כל מיני ריצודים על המסך, זה הצורה הכי טובה שבא אני יכול לתאר את זה. זה לא מסוג הריצודים שמופיעים כשמצמידים למחשב טלפון סלולרי. לפעמים כשאני מעלה או מקפל את המסך זה גם קורה. מישהו יודע אם זה נובע מחומרה או תוכנה? על פניו זה נראה כמו חומרה, נסיתי בכל זאת להחליף דרייבר לכרטיס מסך, לא עזר..

• 1 תגובה
    • 839 צפיות
  4. הבנתי שלמחשב נייד יש מאוורר קטן בפנים וכן שניתן לקנות סטנד מתחתיו עם מאוורר נוסף , אבל עדיין יש בעיה כי הסטנד גבוה ולא תמיד נוח לכתיבה וכן הטמפ' והלחות גבוהים בקיץ (בחדר דרומי לפחות 30 מעלות למי שזוכר בקיץ ) כך שהאויר חם גם במצב של איוורור (וגם עם מאוורר נוסף בחדר שמכוון למחשב), האם יש פגיעה מתמשכת במחשב במצב כזה ואם כן אז לשקול מחשב נייח עם 3 מאווררים במארז או שאין הבדל בכלל?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. תודה רבה מראש לכל מי שיעזור לי, רק דבר אחד , אני רוכש ככל הנראה מksp בתלפיות ירושלים, אז לפי המלאי שלהם עדיף שהמפרט יבנה

• 1 תגובה
    • 820 צפיות
  6. Started by yaloner,

שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב DELL N3010 I5 ובגלל שהמימון הוא מתקציב מחקר של האוניברסיטה אני חייב לקבל מספר הצעות מחיר מחנויות מסוימות שיש להן הסכם עם האוניברסיטה. אתמול שלחתי בקשה למספר חנויות והיום קיבלתי תשובה מחנות אחת: "אנו לא מוכרים מחשבים ניידים של דל בגלל בעיית האחריות והשירות" חנות שניה אכן שלחה לי הצעת מחיר, אבל בראש הדף כתבו בפונט ענק ומודגש: "השירות למחשבי DELL הוא באחריות דל בלבד. אין לנו קשר ויכולת לשלוט על טיב ואיכות השירות." מישהו יכול להסביר לי מה הבעיה עם השירות והאחריות של דל?

• 11 תגובות
    • 4.3k צפיות
  7. Started by House M.D.,

שלום, יש ברשותי מחשב מדגם Dell n5010. ניסיתי לחבר אוזניית בלוטוס לבלוטוס שמובנה במחשב. המחשב זיהה אותה והתקין אותה כמו שצריך אבל זה הכול. היא מופיעה בהתקני הבלוטוס בתור "Bluetooth headset" אבל לא מופיעה בהתקני האודיו ואי אפשר בעצם להאזין דרכה, רק לשלוט באמצעותה על המדייה פלייר. לעומת זאת כשאני מחבר דונגל של בלוטוס שנקנה מDX האוזנייה מזוהה מצוין ואפשר להאזין דרכה, אך האיכות לא משהו כנראה הדונגל הסיני לא איכותי כמו בלוטוס מובנה למשל (באייפוד שלי האיכות הרבה יותר טובה עם האוזניה הזו). איך לגרום לה לעבוד עם הבלוטוס המובנה? הבלוטוס המובנה מדגם Dell wireless 356 bluetooth ואני משתמש בדרייבר שהורדתי מאתר דל. (הוינדוס לא זיהה אותו בכלל לפני כן).

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  8. אני מתכנן לקנות מחשב חדש בקרוב, משהו שיכול להחזיק מעמד שנתיים-שלוש עד שהוא יתחיל לפגר מאחור. אבל מה, פעם אחרונה שקניתי מחשב הייתה ב-2007, ואני כבר לא ממש מעודכן במה שהולך בשוק, מבחינת חברות, טכנולוגיה, רכיבים וכו'. מה שאני מבקש זה שתעזרו לי לתכנן מפרט למחשב, בשווי של בין 3,000-4,000 ש"ח (אם תהיה חריגה קלה, זה גם תופס). בלי מסך, רמקולים זו בהחלט אופציה, ועדיפות לכרטיס מסך של nVidia. אם אתם גם מכירים מקום שכדאי לקנות בו, מה טוב. תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 958 צפיות
  9. שלום לכולם התחדשתי בדל 15R ואני מעוניין להעביר את הקבצים שלי מהמחשב הישן לנייד בנייד יש חיבור esata , ניסתי להעביר דרך wifi אבל זה ממש איטי ומעביר בין 2-3.8 מגה בייט אני מחפש דרך יותר מהירה תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by binyamins,

תודה.

• 1 תגובה
    • 815 צפיות
  11. קניתי מחשב נייד משומש מהדגם שמופיע למעלה. רוצה להרחיב לו את הזכרון. האם מישהו יודע להגיד לי (בוודאות) איזה סוג של זכרונות מתאימים למחשב הנ"ל ואולי יש לכם גם הצעה היכן ניתן לרכוש אותם? את ההתקנה אעשה בעצמי, אני רוצה רק לקנות את המודול/ים. תודה.

• 1 תגובה
    • 994 צפיות
  12. הי, חבר שלי שלומד בהונגריה הגיע לחופשת סמסטר בארץ והוא רוצה לקנות Netbook כדי שהוא יוכל לקחת אותו בקלות ללימודים. המחשב צריך למלא את כל התפקידים של Netbook נורמלי - קל, נייד, נוח, ולא יקר מדי. חשוב שהוא יהיה גם באיכות בניה גבוהה (שלא ישבר בקלות) וכדאי שגם תהיה לו אחריות בינלאומית כך שיוכל לממש אותה בהונגריה במקרה ותהיה לו תקלה. תקציב - טווח המחירים הנורמלי ל-Netbook טוב. (כמה שזה לא יהיה) ד"א - יכול להיות שעדיף לו לקנות את זה בארה"ב אם יש לו את האופציה? תודה!

• 0 תגובות
    • 630 צפיות
  13. שלום לכולם אני מחפש מפרט למחשב עד 2000 ש"ח ללא ציוד היקפי למטרות עבודה משרדית מהבית בתוכנות לא כבדות. בעיקרון אני מעדיף שהמעבד יהיה של אינטל זיכרון פנימי חשוב לי שיהיה 4 ג'יגה דיסק קשיח של 500 ג'יגה מומלץ אך לא הכרחי (גם 320 יהיה בסדר) מעבר לזה- אשמח לקבל המלצות

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. היי, מחפש לקנות מחשב להורים. נדרשת עבודה על win 7 עם תוכנות משרדיות וצפייה בסרטים. דרוש מסך וציוד היקפי, המסך לדעתי 22-23. שקט מארז בינוני-טוב, לא מדובר על חדר שינה אבל שיהיה נעים לעבוד. איזור מגורים: ת"א (KSP מושלמים מבחינת מיקום, אם אפשרי שם...) רשמתי במחיר 3k כמחיר מצוי, אין סיבה להצמד אליו, פשוט לא נראה לי שמחשב כזה יעלה יותר מ-3k... תודה,

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. התקציב המקסימלי 4K לנצל בלי חריגה. מה הם השימושים הצפויים של המחשב: משרדית, MATAB, ולפעמים קצת משחקים כגון BC2. רזולוציית מסך לא מקסימלית (1440x900). מעבר לזה האייקונים והטקסט קטנים לי מדי. השקט הוא הדגש העיקרי שלי. המחשב במקום מרכזי ויפעל רצוף במשך שנים. לא מתוכנן אוברקלוק. אני הרכבתי את המפרט הבא והייתי רוצה חוות דעת: מעבד Intel Core i5-2500 Box ₪1044 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BX80623I52500 לוח אם Gigabyte GA-H67A-UD3H ₪704 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=951004 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3EG HD105SI 3.5" 1000GB SATA2 32MB ₪288 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD105SI זיכרון Mushkin DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz CL …

• 3 תגובות
    • 898 צפיות
  16. מסך לפחות 14 אינץ תודה רבה ושבת שלום

• 0 תגובות
    • 744 צפיות
  17. Started by ALAV,

שלום לכולם, הצלחתי לחסוך 4000 ש"ח ואני מעוניין במחשב חדש, המחשב שלי כבר עגלה אני מתכוון לשחק במשחקים הכבדים יותר כמו COD ו MAFIA 2 וסרטים ב HD 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? - כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? -לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? - תכני HD - תדיר , משחקים - מזדמן , וגלישה באינטרנט- תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? -32 אינצ' * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? - COD, MAFIA2…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  18. לא רלוונטי יותר, הוזמן. תודה על העזרה (:

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by דאגלס,

שימושים- בעיקר עבודה משרדית/אינטרנט/SPSS/ סרטים אשמח לקבל הערות. המארז והספק נראים לי יקרים. האם זה נחוץ או שאפשר להוזיל? (אין לי צורך במלא יציאות וכו', וגם הרעש הוא לא קריטי) תודה למגיבים מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: AMD Athlon X3 450 3.2Ghz 64Bit Tripple Core AM2+/AM3 BOX כמות: 1 - מחיר: ₪381 לוח אם: Gigabite MA78LMT-S2 כמות: 1 - מחיר: ₪263 מארז: Thermaltake V3 Black Edition 1x120mm כמות: 1 - מחיר: ₪214 קירור למארז: Cooler for Case 120 MM כמות: 1 - מחיר: ₪15 ספק כוח: Corsair 400CX 30A @ 12V A.PFC Bulk כמות: 1 - מחיר: ₪211 זיכרון: 2Gb DDR3 - 1333 KINGSTON(SINGLE STICK) I5/AM3 כמות: 1 - מחיר: ₪112 קשיח למחשב שולחני: Se…

• 2 תגובות
    • 909 צפיות
  20. זה מה שהצלחתי להרכיב עם חריגה קלה הכרטיס מסך שיש לי זה Geforce 460GTX אני כנראה מחר אלך לקנות את המחשב אבל אני זקוק לחוות דעת נוספת מה דעתכם

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. שלום מעוניין לרכוש מחשב נייד עם מקלדת בתצורת צ'יקלט (chiclet). זו מקלדת בה המקשים מרוחקים אחד מהשני והם כמו איים על רקע של צבע המקלדת. האם מישהו מכיר דרך להחליף את הרקע של המקשים הללו? זאת אומרת - המשטח שיש מתחת למקשים. האם יש פתרון של מדבקה או גלופה כזו? תודה

• 0 תגובות
    • 979 צפיות
  22. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150 ש״ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? בעיקר משחקים כבדים,מזדמן עבודה עם גרפיקה וסאונד א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש. משחקים כבדים כמו Black ops ומעלה, תוכנות גרפיות-photoshop, תוכנות סאונד-reason, cubase, ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1680x1050 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כבדים, המטרה היא להריץ בהגדרות גבוהות משחקים כבדים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? ג…

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. מה התקציב המקסימלי? 4.6K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?-לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב תכני HD, משחקים, תוכנות הנדסיות א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש VISUAL STUDIO ,matlab ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: 3. האם יש צורך בציוד היקפי: לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט ?:לא 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)?:8 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)?:כן,(אולי בעתיד קל עד בינוני):בינוני עד כבד 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ?:לא הרכבת מחשב בחנות?:כן 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית?: ,RSM,TMS איזור מגורי…

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by ela4ever,

שלום הרכבתי לפני מס' ימים מפרט עם חבר באתר של חברה לספקים. כאשר הלכתי עם המפרט לחנות מחשבים המחיר שהם נתנו לי היה יקר יותר ב 900 שקל. אז חשבתי אולי אתם יכולים לעזור לי להוריד עלויות ולהחליט מאיזו חנו גם לקנות. אז ככה אני גרה בבאר שבע אז אין לי הרבה אפשרויות לחנויות. והחנות שממנה הרכבתי את המפרט הזול יחסית נמצאת בראשון לציון. השאלה היא עם עדיף לקנות ממקום כזה כשהשירות שלו כל כך רחוק ומצד שני זו גם לא חברה גדולה אז יש חשש שיקרה לה משו ב 3 השנים הבאות. מצד שני גם החנות בבאר שבע לא מסבירת פנים מבחינת איכות שירות ויש עליה די הרבה תלונות... אם תוכלו לייעץ לי בנושא החנות זה יהיה נחמד. בקשר למפרט יש כמה דברים שאני לא בטוחה בהם ואולי אפשר לשנות אותם כדי להוזיל את המחיר. (ספק , מאר…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. שלום לכולם, יש לי מחשב נייד מסוג Dell Latitude D505, שהרבה קורה שאני לא נוגע בו ולא מטעין אותו תקופות ארוכות שמגיעות לחודשים ואולי זו אחת הסיבות לתקלה. התקלה עצמה היא שאני מחבר את המחשב למטען מקורי שרכשתי (לאחר שאיבדתי את זה המתקבל עם המחשב), בהתחלה המחשב מראה לי נורה שנדלקת בצבע ירוק המראה טעינה של הסוללה, אך בווינדוס עצמו כתוב לי 0 אחוז אף על פי שגם בווינדוס הוא מסמן כאילו שהוא מטעין את הסוללה, בשלב מסויים הנורה הירוקה מתחילה להבהב באדום והסוללה פשוט לא נטענת, המחשב עובד דרך המטען אך לא מטעין את הסוללה, קשה לי להאמין שהסוללה מקולקלת ושצריך חדשה אך יכול להיות שזו הבעיה? בעבר קרתה לי תקלה דומה וכאשר השארתי את המחשב מחובר ככה לחשמל יום יומיים כשאר הוא על מצב STANDBY כשהמ…

• 3 תגובות
    • 2.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.