עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי, היום הייתי ב ksp וקניתי את המחשב הנ"ל ‎Model Name‎ ‎N5010-7404AW7‎ ‎ Color‎ ‎זמין בכסוף אלומיניום‎ ‎ CPU‎ ‎Intel® Core™ i7-740QM Processor, 1.73 GHz, 6MB L2 Cache,1066MHz FSB‎ ‎ Memory‎ ‎4GB DDR3 1333Mhz (2 x 2048 MB), Up to 8 GB‎ ‎ HD‎ ‎500GB (5400 Rpm)‎ ‎ Display‎ ‎15.6in High Definition (1366X768) WLED‎ ‎ GPU‎ ‎ATI Mobility Radeon HD 5650, (1GB Dedicated)‎ ‎ Optical Device‎ ‎8X DVD+/-RW Drive‎ ‎ Webcam‎ ‎Integrated 1.3 Mega Pixel ‎ ‎ Sound‎ ‎SRS Premium Sound 2 Speakers x 2 Watt‎ ‎ Wireless‎ ‎Dell Wireless 1501 (802.11g/n)‎ ‎ Bluetooth‎ ‎Dell Bluetooth 365 Card‎ ‎ External Ports‎ ‎Video VGA X 1‎ ‎ USB X 3‎ ‎ eSATA X 1 eSATA/USB Combo‎ ‎ HDMI X 1‎ ‎ RJ…

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  2. שלום לכולם, אני מוזיקאי שרוצה להקליט ולערוך סאונד, לרוב בתוכנת qBase 5. יש לי כרטיס קול חיצוני טוב ומסך, כך שהם לא צריכים להכלל במפרט. חשוב לי לפחות 4 ג'יגה זיכרון, הארד דיסק שיכיל את כל ההקלטות, ובנוסף שהמחשב יפעל בצורה שקטה ככל האפשר על מנת שלא יפריע בהקלטות. אם זאת לא תוספת כספית רצינית, שיהיה אפשר לראות סרטים במחשב. תודה רבה מראש, רועי.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. שלום, מי שזוכר אותי, אמרתם לי לחכות עד שיצאו המעבדים החדשים של אינטל... מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 - 200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים בעיקר, ושימושים בתוכנות לתיכנות כגון: אורקד , AVI codec , פוטושופ , MAX PLUS ++ , בנוסף גם עוד 2 תוכנות הדמייה שכרגע אין לי.. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). פוטושופ - מזדמן, אורקד- תדירות גבוה והכי גבוה זה משחקים כמו Black ops , GTA4 , crysis , Justcase2 , BF , וכל שאר המש…

• 32 תגובות
    • 5.1k צפיות
  4. אז לאחר יותר מ-5 שנים עם ה AMD הישן והטוב הגיע הזמן לשדרג כי מתחשק לי לחזור לימי הגיימינג ברשותי מסך 23 אינץ' ברזולוציה 1920x1080 אין צורך בציוד היקפי, רק בצורב. אני מעוניין לשחק בהגדרות גבוהות במשחקים הכי חדשים שיש היום לגבי חנות אין לי העדפה מסויימת את המחשב האחרון קניתי מ- ksp ודווקא אני מרוצה מהם אבל אני רואה ש- rsm היא החנות הכי פופולרית בפורום הזה וממה שראיתי הם באמת זולים וגם יש להם את מעבדי ה sandy bridge החדשים אני מקווה שזאת באמת חנות אמינה כי אני אישית אף פעם לא קניתי שם... אני לא סגור 100 אחוז על שום מעבד ואני מקבל כל המלצה בברכה... אם כי יש לי נטייה (בצדק?) לאינטל החדשים. ושהמחשב יהיה שקט במידה נורמלית לא צריך להגזים במשהו מיוחד לא חובה לנצל את כל ה…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. שלום לכולם. המחשב הישן המשפחתי עומד לשבוק חיים, ולכן החלטנו לרכוש מחשב חדש לחדר ה"משחקים" ולהעביר את המחשב הנוכחי למשפחה. הכנתי בעצמי מפרט שאני די סגור עליו, אבל מוטב לשאול קודם מאשר לגלות את הטעות לאחר מכן, ולכן באתי כאן לפנות לעזרתם ולדגשים שלכם בנוגע לרכיבים. קודם ארשום כאן את המפרט שבניתי, ואז אתן את הדרישות שלי מהמחשב וסיבות לרכיבים שבחרתי. מעבד AMD Phenom II X4 965 Black Edition Box ₪837 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HDZ965FBGMBOX לוח אם Gigabyte GA-MA770T-UD3 ₪377 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=38495E כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB ₪261 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD103SJ זיכרון G.Sk…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by orel13orel,

1. מה התקציב המקסימלי5000 עם חריגה של 500 2) גיינינג 3. האם יש צורך בציוד היקפי לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)?6 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק?בינוני 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?לא 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא, די לציין איזור מגורים. פ"ת 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA או למשל דרישה למארז קומפקטי במיוחד)?D…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?(לנצל את כל התקציב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?(300 שח) 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?(שרטוט ובניית מודלים ב google sketchup 8 א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).(תדיר,מערכת הפעלה dual boot -ubuntu-windows xp ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: (המחשב לא מיועד למשחקים חדשים,רק דברים ישנים כמו heroes 4) * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?(המסך הקיים הוא LCD פשוט של 19'' 3. האם יש צורך בציוד …

• 2 תגובות
    • 810 צפיות
  8. א. אינטל השיקה מעבדי דור 2 לI5 I3 I7 ב. מתחיל שיווק USB 3 ג. בקרוב שיווק אינטרנט אקספלורר 9 יש עוד משהו בקרוב ? מה דעתכם?

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by liron_e,

שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד. השימוש העיקרי במחשב יהיה תכנות בvisual studio ועוד כמה תוכנות. המחשב הראשון: הדגש המחשב הזה הוא על המעבד החזק. אבל ההארד דיסק איטי. המחשב השני: במחשב הזה ההארד דיסק יותר מהיר, יש גיגה יותר זכרון וכרטיס מסך טוב. אבל המעבד פחות טוב. מה יותר כדאי? המחירים די אותו הדבר... ומה בנוגע לסוללה? למי יש יותר שעות עבודה? תודה לעוזרים!

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. שלום, הייתי רוצה שתמליצו לי על מחשב לגיימינג עד 2800 ש"ח (אפשרות לחריגה) מחנות שיש לה סניף באיזור רחובות והסביבה. אני צריך רק מחשב. ללא מסך, ללא מערכת הפעלה וללא ציוד היקפי. עדיפות גדולה למעבד אינטל. המחשב לא יעבור OC. יעבוד עם מסך 22". תודה.

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? - לא חובה לחסוך אבל אם אפשר אז למה לא. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא לחרוג כלל אלא אם כן יהיה פספוס רציני ללא חריגה 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה) - שימוש תדיר לגיימינג ולצפייה בסרטים. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? - לכלל המשחקים בשוק, שיפעיל את כולם באיכות הטובה ביותר שהתקציב מרשה. אם צריך לתת דגש אז שיפעיל את SC2 הכי טוב (ואני יודע שמדובר במשחק קל יחסית אז אל תתנו להערה זו חשיבות גדולה מדי). * לאילו הגדרות גרפיו…

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. בהמשך לשרשור שפתחתי לפני מס' ימים הנה המפרט הסופי (מה שהזמנתי,ולצערי המחירים באתר קצת ירדו מאז) חוץ מהזכרונות שעלו. הייתם משנים משהו? דעתכם לגבי הספק? וגם, באופן כללי, מה לגבי הספקים של CHIEFTEC וCOOLER MASTER באתר שלהם? כרטיס מסך - קצת התאכזבתי שהכרטיס שהזמנתי להם הוא לא GTX460 אבל מצד שני אני מאמין שהם לא יצטרכו יותר מזה. לגבי מעבד - ההפרש בין 2400 ל2500K הוא לא בשמיים,אבל מצריך לוח P67 שייקר יותר בהרבה. לקחתי את הגיגהבייט הזה במקום COLD LAKE של אינטל מכיוון שההפרש לא גדול, ותמיד הביטחון שלי עולה שמדובר על מוצר שמגיע כBOX ולא OEM, אבל זה רק אני... וגם, למה סתם לוח גדול שיתפוס יותר מקום, לא התעמקתי בהבדלים בין השניים. ספק - יש כ"כ הרבה סוגים... בכל זאת בהתחלה התווכנת…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by binyamins,

אני כנראה אבחר אחד מהשניים הללו תודה

• 0 תגובות
    • 874 צפיות
  14. שלום! כרגע בתור סטודנט אני מעוניין במחשב שיוכל להעביר איתי את השנים הקרובות וישרוד שעות רבות של עבודה בתוכנות תלת מימד (lightwave , maya). מצאתי מפרט מעניין שעומד בתקציב שלי (3000). http://shirion-computers.com/pl_product~SHIRION-Ci7-870-INTEL-GF9500GT~35~158.htm בנוסף לזה אני מתכוון להוסיף עוד 4 ג'יגה זיכרון. אין צורך במסך ורמקולים. אשמח לקבל חוות דעת על המפרט או המלצות למפרטים אחרים.

• 3 תגובות
    • 912 צפיות
  15. אני צריך בעיקר לעבודה באינטרנט כי יש לי לבנות אתר. מסך בכיוון של "15 אמינות גבוהה כי לא מתאים לי קריסות ותיקונים. אנא תשובתכם המהירה. תודה.

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by elerock,

שלום,אתמול קיבלתי לפטופ של LG (לא חדש). זו הפעם הראשונה שאני מתעסק עם מחשב נייד אז אני לא כולכך טוב בזה. אני מחפש דרייבר לכ.קול שמתאים לWIN7,הדגם של הלפטופ הואLGE5. חיפשתי בגוגל וזה מביא לי דרייברים שאפשר להוריד אבל בתשלום... גם באתר של LG חיפשתי ולא היו שם תוצאות. תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by rikus,

שזה כמעט כל המחשב... מה שהצלחתי להרכיב זה ב-1400 מעבד 950 של i7 ולוח אם של הסוקט המתאים ב-1000 שקל, זכרונות יחסית לא יקר, אני צריך 16 ג'יגה יעלה לי 330X4=1300 בערך יעני בטוטאל-3700 רק לשדרג לדור הבא מה-E8400..מבעס לאללה! גם אני לא מבין יש סוקט 1366 ו1156 שזה יותר חדש או ישן? מה יותר טוב? ראיתי 870-875 באותו מחיר של ה-970.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by DGV,

סופ"ש אני משתמש בדל ווסטרו 3300, עם כ. מסך מובנה של אינטל (כחלק מהCore i5 460) וכרטיס נוסף של נ'וידיה. הכרטיס המובנה משתמש ב1147MB זיכרון משותף. איך אני יכול לשנות את הכמות? לא מצאתי אפשרות בBIOS. תודה

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. שלום רב, אני מעוניין לרכוש מחשב בעל משקל של לא יותר מ2 ק"ג. חובה סוללה שתחזיק לפחות 4 שעות בין טעינה לטעינה רצוי כ. מסך עצמאי אבל אפשר בלי מסך 13 אינץ' יציאת HDMI 4GB זכרון. תקציב עד 4500 ש"ח. ועכשיו המגבלות: רכשתי לפני חודש VOSTRO 3300 ואני לא מרוצה ממנו, כמו כן ה DELL 3010 נראה לי כמו צעצוע עיצובית ולכן אוותר גם עליו. לא מעוניין במחשבים של היצרנים הבאים: ACER ASUS LENOVO MSI HP (מאוכזב מהם עמוקות) מעדיף גם לא להיפגש עם טושיבה ו LG אבל אם תציעו דגמים מעניינים - אשקול. כמובן לא מעוניין במעבדים שאינם אינטל ואינם מהדור האחרון כלומר i3 או i5. חשבתי על סמסונג Q330 הוא נראה מתאים כמו כפפה , אבל אני קצת מתלבט בין ה i3 ל i5 -האם זה קריטי? הi3 350M שיש לי ב VOSTRO 3300 קצת חלש ל…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. שלום לכולם! אשמח לשמוע את דעתכם והמלצותיכם לגבי מחשב נייד שאני מחפש. אין לי בעיה לקנות את המחשב בחו"ל ושישלחו אותו לארץ. נק' חשובות: + מסך 13 או 14. + משקל 2 ק"ג. + איכות מסך גבוהה (ברמה של סוני או אפל) + 4 GB זיכרון לפחות. + מצלמת וידאו. + ניידות גבוהה (4- 7 שע') + פעולה שקטה. + שלא יחמם את איזור שבו הידיים מונחות ע"מ להקליד. + אחריות בינלאומית של 3 שנים. אני לא מתחבר למק-בוק אייר או פרו. תודה רבה על העזרה! גלעד

• 1 תגובה
    • 766 צפיות
  21. Started by M.o.D,

שלום לכולם , סוף סוף קיבלתי את המחשב היום ואני יתן חוות דעת קצרה עליו , אני מתחיל ללמוד החודש וזה כבר חודשיים שאני מחפש מחשב נייד לסטודנט , מה שחיפשתי זה מחשב לא גדול 13.3 - 14.1 אינצ' , משקל שלא עולה על 2 ק"ג. זמן סוללה נורמלי שיעבוד כ 5 שעות בלי סוללה נוספת או סוללה מפלצתית , מצד שני לא הייתי מוכן להתפשר על ביצועים - יש לי נייח עם CORE I5 , ולא רציתי להרגיש שהנייד שלי יהיה נחות ליידו. משחקים זה משהו שלא היה חשוב לי במיוחד , אבל תמיכה ב HD בסרטים ויציאה דיגיטלית כן היה חשוב לי ( HDMI). הייתי מוכן לוותר על הODD וללכת על DELL 3010 שהציעה כמעט כל מה שהייתי צריך... אה ועוד משהו היה חשוב לי שהנייד לא יראה כמו איזה קופסא שחורה ( לנווואים למינהם פשוט זוועה עם כל הכבוד)…

• 34 תגובות
    • 7.6k צפיות
  22. שלום, בימים הקרובים אני מבצע רכישה של נייד מהדגם Lenovo Edge 13 V2 או הדגם המדוייק : 0217-3BG - NV13BIV לאחר חיפוש מקיף ברשת הממצאים לא אחידים אודות החומרה ואני רוצה להיות בטוח שאני לא קונה חתול בשק. איך ניתן להשיג פרטים מקיפים ומדוייקים על הנייד הנ"ל? תודה מראש

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by javaabp,

אוקי שלום לכולם אני מקווה שזה הפורום הנכון ואם לא תעבירו לי בבקשה קיבלתי לפטופ חדש עם ווינדוס 7 לא הייתי מרוצה התקנתי XP הכל עובד טוב ההתקנה בוצעה בהצלחה עכשיו צריך להתקין דרייברים אני מגיע לדרייבר של הכרטיס מסך מחפש באתר שלהם מוריד מתקין, זה מראה התקנה בוצעה בהצלחה ומכאן והעלאה כלום, זה לא הוסיף שום דרייבר זה לא הראה את המסך יותר נורמלי אם אפשרויות רזולוציה נוספות כלום שום דבר. המחשב windows 7 ultimate x64 כרטיס מסך ATI mobility Radeon HD 5650 שוב מחשב חדש...

• 0 תגובות
    • 811 צפיות
  24. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?אפשר לנצל הכל אבל אם אין בזה שום תועלת ואפשר לחסוך אז למה לא במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?2002. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?תכני HD, תכנות(visual studio ובהמשך עוד תוכנות שקשורות לתכנות) , משחקים על מסך 19 ברזולוציה 1440X900 ומסך LCD ברזולוציה FHD, מולטיטסקינג. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).לימודים-visual c++ אבל בהמשך אני אעבוד עם תוכנות אחרות שאין לי מידע לגביהם כרגע. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה…

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. היי, יש ברשותי מחשב שדורש החלפת לוח מעבד וזכרון, מארז כולל צורב וכונן קשיח קיימים. המחשב מיועד לילדה בת 6 כמחשב נוסף בבית ודורש באמת מינימום השקעה, אשמח להמלצה כולל קישור לקנייה מיידית. תודה.

• 4 תגובות
    • 876 צפיות

דיונים חדשים בפורומים