עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by -Tal-,

שלום מחשב סלוני דרישות 1. מה התקציב? 3500-4500 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד? בעיקר צפייה בסרטים באיכות גבוהה 1080p גלישה באינרנט ושמיעת מוזיקה 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. כרטיס טלוויזיה( לא חובה) מקלדת ועכבר 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? מעבד שיריץ windows 7 טוב 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? שקט ומארז שחור 7. האם אתם צריכי…

• 1 תגובה
    • 668 צפיות
  2. Started by Eli.,

אני מעוניין לבנות מחשב שישב בסלון בתור HTPC ויהייה גם מקור האחסון העיקרי בבית. חשוב לי שכמות דיסקים הקשיחים הנתמכים תיהיה לפחות עשרה, ותמיכה ברמת החומרה ב-RAID. תודה

• 0 תגובות
    • 659 צפיות
  3. בקרוב אני מתכנן לקנות מחשב חדש.. המחשב ישמש אותי לסרטים FHD ,משחקים על הגדרות גבוהות מבחינה גריפת כמובן וכו'.. האם אתם חושבים שניתן לייעל את המפרט הנ"ל? : מעבד: AMD Phenom 2 955 3.2Ghz 64Bit Quad Core AM2+/AM3 Black Edition Box כמות: 1 מחיר: ₪725 לוח אם: Gigabyte GA-880GA-UD3H כמות: 1 מחיר: ₪522 מארז: ARMOR A60 2X 120mm + 200mm TOP Vent + USB 3.0 + eSATA HOT SWAP HD CAGE כמות: 1 מחיר: ₪432 קירור למארז: Raidmax 120mm + Thermal Sensor Blue Led כמות: 1 מחיר: ₪31 ספק כוח: Thermaltake ST 700W Litepower A.PFC כמות: 1 מחיר: ₪412 זיכרון: A-Data 4GB Kit 2GBx2 DDR3-1600 G-Series (Gaming) כמות: 1 מחיר: ₪503 קשיח למחשב שולחני: Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3 כמות: 1 מחיר…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by TerMiT_BoY,

שלום אני אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מפרט לגיימינג עד 3800 שקל כולל מסך משהו בסביבות ה22" -23". לא גיימינג ממש כבד , משהו כזה בין קל לבינוני. ישנה עדיפות לחנויות באזור הצפון, במיוחד KSP או ivory ,תודה רבה לעוזרים

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. אני מחפש מפרט לחבר שצריך מחשב ביתי ובסיסי לאינטרנט, אופיס ומשחקים ברשת לילדים שלו, חסכוני בצריכת חשמל ושקט. ללא ציוד היקפי, 2000 ש"ח. בנוסך צריך מסך וחשבתי ללכת על ה - Samsung 2333T ב 820 ש"ח אני מחפש חנות באיזור יבנה (ראשל"צ, אשדוד, רחובות וכו') ואם קיים משלוח לבית הלקוח אז עוד יותר טוב. 1. מה התקציב המקסימלי? 2000 ש"ח למחשב ועוד 820 ש"ח למסך האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? אינטרנט, אופיס ומשחקי רשת לילדים 3. האם יש צורך בציוד היקפי? מסך, אני מעדיף Samsung 2333T אלא אם כן יש המלצות אחרות 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט? כונן דיסקטים 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם ש…

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? סרטים בהזרמה לטלוויזיה FHD, סדרות, אינטרנט. משחקים אבל לא חובה חיית משחקים. לשחק בתדירות נמוכה. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? לא משהו ספציפי * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? ג…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. אהלן חברים, אני מגשש בחיפוש אחרי מחשב נייד עם כמה דרישות : - חשוב שיהיה קל , עד 2.2 ק"ג לא מעבר - מסך 13-14 אינץ' אין לי צורך ביותר מזה - סוללה שתחזיק לפחות 5 שעות - חשוב לי 3-4 ג'יגה זיכרון לפחות אשמח לקבל המלצות מנומקות . מגישוש ראשוני מצאתי : Dell Inspiron N3010-4604AW7 מישהו התנסה איתו ? שיכול להגיד חסרונות/יתרונות ?איך הסוללה? Samsung Q330-JS03IL , Asus U35JC-RX145V שהסוללה שלו נראת לי פצצה , אבל ביקורות שראתי באינטרנט קצת קטלו את איכות המקשים/מארז וציינו בעיות פליטת חום, מישהו יכול להעיד ממקור ראשון ? זהו אם יש המלצות נוספות עדיפות/זולות יותר אני אשמח לשמוע ... תודה לכל מי שיטרח לקרוא/ לעזור

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. אני אשמח אם תוכלו למצוא לי מפרט טוב למחשב ללייט גיימינג בין 2500-3000 שקל. אני מאוד מעדיף אם המפרט יהיה בKSP.CO.IL כיוון שזאת החנות הכי קרובה לביתי, בנוסף אני אשמח אם בלוח אם יהיו 4 סלוטים לRAM ותמיכה בUSB 3 תודה רבה

• 1 תגובה
    • 713 צפיות
  9. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2400 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כולו במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג בכ-100 שקלים, אבל רק אם החריגה שווה את זה 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? המחשב אמור להיות מחשב משפחתי שפועל ברוב שעות היום. עיקר העבודה הוא גלישה באינטרנט, תוכנות אופיס ומשחקים מינימאליים שלא דורשים כרטיס מסך מפלצתי, אך כן יש צורך בכרטיס מסך סביר שיוכל להפעיל משחקים מלפני שנתיים שלוש. התכנון הוא להפעיל Windows 7 Ultimate 64bit עליו. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיוע…

• 19 תגובות
    • 2.7k צפיות
  10. החלטי להחליף את הגרוטאה הנייחת שלי במחשב חדש. אני דיין לא בטוח אם אני רוצה מחשב נייד או מחשב נייח, אבל צריך לבדוק אופציות. אני לא יודע כמעט כלום בתחום ואשמח אם תוכלו לתת לי הנחיות או קווים מנחים. אזככה - אין ממש דרישה למשקל. צריך שיוכל להריץ משחקים מהדור הנוכי על הגדרות בינוניות-גבוהות(אם אי אפשר,אז חבל ). אני לא יודע אם זה יהיה אפשרי, אבל אם יהיה אפשר לחבר איכשהו כרטיס קול חיצוני למטרת הקלטה זה גם יתקבל בברכה. התקציב שלי הוא 4500 שקל, אך אני מוכן לחרוג מתאיים שקל אם זה מוצדק. אני מחפש מחשב נייד, למרות שרוב הסיכויים שאני לא אצא איתו מהבית. האם לדעתכם שווה יותר לקנות מחשב נייח באותו כסף?

• 0 תגובות
    • 817 צפיות
  11. Started by Kenny,

* מטרות המחשב? בעיקר ללימודים, עבודה על הרבה תוכנות ביחד (כמה דפי אינטרנט, office) * גודל המסך?13.3 * משקל רצוי? לא קריטי, אבל רצוי כמה שיותר נמוך. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן (5 שעות) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לחבר את המחשב למסך LCD\פלזמה * בלוטות?כם * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? dell (אבל לא עקרוני, רק משמועות) תקציב של 3000 וקצת... המחשב בעיקר לאינטרנט\סרטים.... לא בשביל משחקים. תודה!

• 0 תגובות
    • 686 צפיות
  12. אני מעוניין ליצור מדף קטן לנייד לפינת עבודה בבית איפה שאני בכל מקרה מחבר אליו מסך ומקלדת. חשבתי במקום ליצור מדף שבולט מהקיר פשוט לעשות מדף בזווית כך שהמחשב יונח בפנים ויבלוט מהקיר רק 5-7ס"מ. הדאגה שלי היא האם יש רכיבים שעלולים לההרס כתוצאה מכך (HDD) והאם זה בכלל תקין.

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by MoMo-P,

סיפרו לי שיש מחשב של HP עם i3 ו-4 ג'יגה זכרון ב-3100 ש"ח. תאמת אני לא מת על HP, מעדיף DELL או ASUS. המחשב מיועד בעיקר לגלישה שמיעת מוזיקה וסרטים. אני חדש בעולם הניידים אז כל עצה תתקבל בברכה. תודה

14. Started by rank,

יש לי היום ספק vx550w ומארז coolmaster cm 690 , יש לי 2 tb של wd וhd4870 אני רוצה לשדרג את המחשב . אני משתמש הרבה בפוטושופ משחק בכל המשחקים החדשים שיוצאים והדבר שאיטי על המערכת זה פתיחת קבצי ראר מפוצלים להרבה חלקים וזה לוקח 5 דקות לקובץ גדול. אני רוצה מחשב עם vertex 3 pro וsandy bridge , אני רוצה לדעת כמה יעלה לי מערכת עם לוח אם מתאים זכרונות מתאימים (שמעתי שיוצא sata 3 , אז מערכת שתתמוך בזה ,תודה

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. שלום לכם, אני מחפש מחשב בעיקר למשחקים, אז ככה אני מאוד מתלבט בין INTEL ל AMD ,עד עכשיו קניתי INTEL (מעבדים) ואני מפחד להסתכן ולעבור ל AMD כי לא היה לי שום נסיון איתם. אני חשבתי על מעבד i5 760 ואז אמרו לי שיש את ה 2300-2600 של ה i5 ואני מתלבט מאוד במה לבחור. אז ככה אני מבקש מימכם הצעה למפרט AMD ו INTEL עד 3000 שקלים - אם זה משהו ממש ממש חשוב אז ניתן לחרוג טיפה מהתקציב. ואם אפשר הסבר קצר אם ה AMD עדיף מה INTEL. תודה רבה!

• 5 תגובות
    • 875 צפיות
  16. Started by liraz_lm,

שלום, אני מחפשת מחשב: * מטרות המחשב? בעיקר ללימודים, עבודה על הרבה תוכנות ביחד (כמה דפי אינטרנט, office) * גודל המסך?13.3 * משקל רצוי? לא גדול, אני רוצה לקחת אותו כל יום. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן (5 שעות) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) * בלוטות?כם * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא חשוב * צורב DVD?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? dell (אבל לא עקרוני, רק משמועות) תודה רבה מראש

17. לפי מה שאני רואה המחירים שם נמוכים ב 10 - 15 אחוז מהרשתות הכי זולות גם לפי זאפ.

• 14 תגובות
    • 7.2k צפיות
  18. לוח האם שלי התקלקל ויכול להיות שגם הספק. אני רוצה להתשמש ברכיבים שיש לי היום להרכיב שני מחשבים - אחד לגיימינג בלי להשתולל בתקציב ואחד ל-HTPC. חשבתי על שתי אפשרויות: 1. לקחת את הרכיבים השמישים שיש לי היום ולהרכיב מהם בתוספת לוח אם חדש מחשב HTPC. ומצד שני לקנות מחשב גיימינג די לחוץ בתקציב באיזור ה-3000 ש"ח כולל מסך סמסונג 2333T ומבוסס AMD Athlon II X4 645 ואולי משהו קצת חזק יותר. 2. לשדרג את מה שיש לי היום שזה אומר החלפת לוח-אם תקול, החלפת כרטיס מסך ואולי גם ספק אם יהיה צורך. ומצד שני לקנות מחשב HTPC שלם. מה אתם אומרים האופציה העדיפה יותר?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by APT,

זו ההודעה השנייה שלי בקשר למחשב הזה (פעם קודמת הייתה לפני חודש). רציתי רק לוודא שהמחשב שאני קונה הוא טוב. קודם כל הדרישות: 1. מה התקציב המקסימלי? 4500 ש"ח. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם אפשר לחסוך, למה לא P: במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? אני מתכנן לקנות איתו את Dell 23" U2311H * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? מרוצים, יריות (Crysis)…

• 2 תגובות
    • 653 צפיות
  20. שלום, אני צריך עזרה בבניית מפרט מחשב שישמש בעיקר לעריכת מוזיקה בתוכנת קיובייס שאני הולך לקנות בקרוב מכלי זמר. התוכנה היא גרסת לייט 4 (אין פלאגאינים למחשב אלא רק דרך חיבורים חיצוניים) שבאה עם כרטיס קול חיצוני lamda שעולה 870 ש"ח והחיבור אל המחשב הוא דרך USB. המפרט שאני צריך הוא להלן: 1. 5500 תקציב מקסימלי אפשר גם פחות ואפשר יותר בגבול הטעם הטוב 2. השימושים: תוכנת עריכה למוזיקה קיובייס, צפייה בסרטים באיכות טובה והורדה תכני HD ובלו ריי, תוכנות עריכה, תוכנות ווינדוס אחרות המופעלות בו זמנית, אינטרנט. 3.ציוד עיקפי שאני צריך: רמקוולים, מקלדת,עכבר. לא צריך מסך. 4.חשוב שהמפרט יהיה שקט מאד 8 לפחות עד 10 5. חלקים שאני צריך במפרט: - מעבד של אינטל I7 או I5 (הצעות מחיר עם שניהם) -…

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by montella,

הסיבה העיקרית שהמחשב הוא לא נייח היא מגבלת מקום שיש לאחותי בדירה, לכן היא מחפשת מחשב נייד. תקציב של 2500 שח + אופציה ל2700 גג אם צריך על מנת לשדרג זכרון/אחריות מערכת הפעלה וכו' , אבל להשאר ב2500 שח. * מטרות המחשב? שמיעה של מוזיקה וצפייה בסרטים, איכות הרמקולים והמסך חשובים מאד. מאמין שכל מחשב שיריץ טוב מוזיקה וסרטים יספיק גם לשימושי אופיס ולאינטרנט. I-tunes המחשב לא אמור להריץ תוכנות חזקות. I3 יספיק לא? * גודל המסך? 15.6 הבנתי מקריאה שעדיף מסך מבריק לשימושים כאלו, וגם שיהיה WIDE * משקל רצוי? מחשב אמור לשבת בצורה קבועה בבית, כך שמשקל לא כל כך רלוונטי, נגיד 2.5-2.7 קג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מאחר שאמור לשבת בצורה קבועה בבית אז אין צורך בסוללה חזקה, 3 שעות זה פרק זמן סביר…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. שלום לכולם.. אני מעוניין לקנות מחשב חדש לבית, כשהצרכים הם אינטרנט, אופיס, צפייה סרטי HD ומשחקים, אבל לא גיימנג כבד, אלא מחפש להריץ משחקים ולשחק בהם בצורה מכובדת ולא חייב להריץ אותם ברוזולוציה הגבוהה ביותר. כרגע יש לי מחשב עם המפרט הזה: Q8200 לוח G31 4GB RAM DDR 2 500GB HARD DRIVE nvidia 9600 1GB GSO המחשב הזה מריץ לי כמעט כל משחק שאני מעמיס עליו ברוזולוציה של 900*1600, ובצורה מכובדת מאוד.. עכשיו אני מחפש עוד מחשב בנוסף למחשב הזה עם הסתכלות לשיפור הביצועים. התקציב הוא סביב ה 2200 ש"ח בלי ציוד היקפי. בניתי לעצמי שני מפרטים, ואני עדיין מתלבט אם לבחור מעבד מהסוקט הישן או ללכת על סדרת i החדשה, אך בגלל התקציב אני אאלץ להסתפק ב i3 אם אלך על הסוקט החדש. בכל מקרה, חשבתי על שני המ…

• 4 תגובות
    • 741 צפיות
  23. Started by fatal03,

שלום אני מחפש מסך 23 אינץ' לד Hdmi tv מצאתי 1 אבל הוא LCD האם זה חשוב כל כך בין לד לאל סידי כי זה משמצאתי במחיר הנל מסך מחשב "23 Full HD דגם B2330 סמסונג תודה רבה

• 1 תגובה
    • 640 צפיות
  24. Started by blue_wolf,

עיקר השימוש הוא : אינטרנט וקצת משחקים ללא OC , לא חשוב לי AMD או INTEL לא משנה לי הרעש ,כולל מסך , משהו כמו המפרט הבא:, האם אני יכול למצוא משהו יותר טוב ביותר זול (עיקר העניין הוא התקציב לא לחרוג) ואם אפשר אז מKSP או אייבורי .. מעבדי ‏AMD Athlon II x4 Quad Core 640 Socket AM3 3.0Ghz Box מאווררים וגופי קירור Generic CPU Cooler For AM2/AM3 לוחות אם למעבדי ‏AMD GIGABYTE 880GM-UD2H AM2+, AM3, 880G, DDR3 1666, VGA ATI HD4250, HDMI, 1394a זכרונות DDR III 1333Mhz 2GB Kingston זכרונות none זכרונות none דיסקים קשיחים Hitachi DeskStar 500GB 7200RPM 16MB SATA II דיסקים קשיחים none כרטיסי מסך GIGABYTE HD 5450 1GB GDDR3 DX11 DVI HDMI PCI-E כרטיסי מסך none כרטי…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. דבר ראשון אני מרגיש שזה לא ממש המקום הנכון וחבל (מאוד) שאין פה פורום טכני אבל בכל זאת אני אשאל פה ואם יש מקום יותר מתאים אשמח אם זה יגיע לשם: יש לי מחשב נייד עם מסך 15 אינצ' מעבד 2.0 ג'יגה הרץ שתי ליבות זיכרון 4GB הארד דיסק 320GB (המפרט לא משנה באמת) ויש ל גם נט-בוק 11 אינץ' מעבד 1.6 עם ליבה אחת זיכרון 2GB הארד דיסק 160GB הצריכת חשמל של הנט-בוק הרבה פחות גבוהה האם אני יכול להוריד את הנייד לרמה של הנט-בוק ושיצרוך פחות חשמל? אני יכול להשתמש רק בחריץ אחד של זיכרון אני יכול להוריד את התדר של המעבד - ולהשתמש רק בליבה אחת אני יכול להשתמש רק בחלק מה HD וגם רק בחלק מהמסך או שאני טועה? האם אני חייב באמת להחליף חומרה כדי לקבל את זה או שניתן בתאוריה להפחית את הנייד לרמה של הנט-בוק? …

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים