ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,444 דיונים בפורום זה
-
שלום כולם, אשמח אם תוכלו לעזור לי למצוא מחשב שיענה על הדרישות הבאות: * מטרות המחשב? עבודות משרדיות, צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית ותלת מימדית). * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15" ומסך מבריק. * רזולוציית המסך? Full HD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? רצויה מקלדת מוארת - אם אפשרי. חובה מקלדת מלאה. * משקל רצוי? חשוב - כמה שפחות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי, לפחות 8 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA ,USB3 ,HDMI * Bluetooth - לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 2TB, ואם אפשר בנוסף SSD של 128-256GB למערכת הפעלה. * כונן אופטי? DVDR * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? ל…
-
- 6 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לדעת האם המפרט הבא יביא לי ביצועים טובים למשחקים ואם תוכלו לשפר לי אותו ולהישאר באותו טווח מחיר. אני מעוניין לא לחרוג מ-3500 ש"ח אבל אשמח להצעות ייעול שיוסיפו כמה מאות שקלים בודדים. המפרט הוא: - נמעבד: Intel Core 2 Duo E4500 - לוח אם: Gigabyte GA-P35-DS3L - זיכרון: Transcend 2GB DDR2-667 CL5 - כרטיס מסך: Gigabyte Nvidia Geforce 8800GT 512MB - ספק כוח: HEC 500W - הארד-דיסק: קיים, לא כלול במחיר - מארז: קיים, לא כלול במחיר האם המעבד הנ"ל שווה משהו בכלל עבור משחקים ? אשמח לכל עזרה שהיא, תודה מראש ! ההודעה הזאת נפתחה בפורום אחר בטעות ולא הועברה לבקשתי, לכן פתחתי אותה שוב במקום הנכון.
-
- 6 תגובות
- 578 צפיות
-
-
היי חברים,אבא שלי רוצה לקנות לאחותי מחשב נייד אשמח לעזרתכם!! * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות וצפיה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) כמה שיותר גדולה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא. * משקל רצוי? לא משנה,כנראה לא יזוז. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, ברצוני להרכיב מחשב חדש ואודה מאוד למי שיוכל לעזור לי. דרישות: מלבד שימוש ביתי משרדי רגיל, גם שימוש לא לפרנסתי אלא כצלם חובב בתוכנות פוטושופ ופרמייר. לא למשחקים לא OC. מערכת הפעלה (לא לתקציב) Windows 7 64bit תקציב עד כ 3,000 ₪ בלי ציוד היקפי, עם אפשרות לחסוך. לא לכלול דיסק קשיח וצורב. הקנייה תיעשה ב KSP ברגע שהמפרט יאושר. חיבורים נדרשים: FM/USB2/USB3/ESATA/HDMI/IEEE1394a ניסיתי להכין רשימה הר"מ אבל שאלות: א. האם מהדרישות שלי רצוי כרטיס מסך אפילו זול או אפשר להסתפק בכרטיס מובנה? ב. האם תוכנות גרפיקה עובדות בתאום טוב יותר עם כרטיס מסך מבוסס nVidia או מבוסס AMD? תודה. מעבד אינטל Intel Core i5 4440 3.1Ghz 6MB L3 Cache s1150 – Tray 860 ₪ http://k…
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מעבד: CPU INTEL CORE 2DUO E8400 3GHZ 1333MHZ זכרון: MEMORY KINGSTON KVR 800 4096 -2048X2 הארד דיסק: HDD SEAGATE BARACUDA 500GB/7200/32M צורב: SAMSUNG DVDRW*22 BLACK SATA מארז: חברת Tzag elita , עכשיו שנזכרתי בזה רציתי לשאול מה דעתכם על החברה , הבן אדם שמוכר לי אמר שיש שם מאוורר בגודל 30 ס"מ או מ"מ , זה מספיק טוב? ספק: 500W של OCZ אחד מאלו , לא בטוח: OCZ 500W StealthXStream OCZ500SXS-EU --- OCZ OCZ500SXS 500W --- OCZ500SXS 500W Retail --- OCZ 500W StealthXStream ATX V2.2 ACTIVE PFC PSU כרטיס מסך: ATI RADEON 4870 512 GDDR5 Retail HDMI לוח אם: GA-EP43DS3L מצטער על חוסר הדיוק , אני מקווה שהמארז יהיה בסדר , לגבי הספק OCZ בטוח , ארבעתם בסביבות ה400 שקל בגלל זה אני לא יודע איזה…
-
- 6 תגובות
- 712 צפיות
-
-
שלום לכולם זקוק לעזרה בהחלטה לרכישת נייד מבים המפרטים הבאים: DELL STUDIO 1537 : מעבד P8400, זיכרון 2GB, דיסק 250GB, מסך WUGA LED 15.4 1920*1200, כ.מסך ATI RADEON 3450, ויסטה הום, סוללה 9 תאים ואחריות 3 שנים. או HP DV5 - 1060ej: מעבד P8400, זיכרון 3GB, דיסק 320GB, מסך WXGA 1280*800 15.4, כ.מסך GEFORCE 9200M GS, ויסטה הום, סוללה 6 תאים, אחריות שנתיים+ הרחבה שנה נוספת. ההפרש במחיר לא משמעותי כ- 300 ש"ח לטובת ה- HP. זקוק להמלצה מי עדיף??? תודה לכולם
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מפרט המחשב הנוחכי שלי הוא Intel E6300 1GB TwinMOS 667MHZ 7600GS 256MB PCIE 160GB WD ABIT IL9Pro Foxconn TLA-397+300W ג'נרי... אני חשבתי על שדרוג של זיכון-עוד ג'יגה כזה..150 ש"ח... כ.מסך-התלבטות קשה במיוחד מארז+ספק-נראה כי הולך לקחת מארז וספק בבאנדל.. זהו תנו את תגובותכם...
-
- 6 תגובות
- 719 צפיות
-
-
שלום לכולם ומצטער על האורך מעוניין לקנות מחשב HTPC חדש שימושים: צפייה בסרטים HD הקלטות אולי גלישה לא למשחקים חשבתי על: מעבד AMD ATHLON II X3 435 AM3 (2.9GHz) - BOX האם יש צורך ביותר מזה? האם כדי אינטל? קירור מעבד SCYTHE BIG SHURIKEN זיכרונות 2 גיגה - אין צורך ביותר מזה כונן אופטי - מן הסתם לוח אם: לא משנה לי. עדיף קטן שיכנס למארז קטן עם FIREWIRE HDMI כרטיס מסך OB עדיף עם זיכרון משלו הבנתי שיכול לנגן HD אין צורך להרחיב כרטיס טלויזיה HAUPPAUGE PVR150 - מקור אנטנה על הגג ומאוחר יותר הוט אנלוגי מארז: אפשר גם 200-300 שח לא צריך מפואר עדיפות לגודל קטן תקציב הכל ביחד 2500 שח אין צורך בדיסקים קשיחים חשוב לי שיהיה FIREWIRE על לוח האם להקלטות ממצלמת וידאו - האם תוכנת מ…
-
- 6 תגובות
- 719 צפיות
-
-
אני מעוניין ליקנות מחשב ב 1500 שח למשחקים כבדים מבקש הצעות . תודה
-
- 6 תגובות
- 566 צפיות
-
-
שלום המלצה למחשב עד 2500 ש"ח מיועד לאינטרנט צפייה בסרטים ושידורם לטלויזיה -חשוב שהכונן קשיח יהיה גדול אני מעדיף 250 גיגה. אני הגעתי למפרט הבא ועוד חסר לי מארז וספק! איפה אני יכול לחסוך - או אולי לשנות לגמרי ל AMD Price Units Total Core 2 Duo E4400, 800Mhz, s775, 2MB 825 1 825 לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE Price Units Total 965P-S3 s775, Conroe, DDRII 800, PCI-E 575 1 575 זכרונות DDR II 667 Price Units Total 1GB TwinMOS 220 2 440 כרטיסי מסך Point Of View Price Units Total 7100GS 128MB (Max 512MB) TV, DVI, PCI-E 220 1 220 דיסקים קשיחים Western Digital Price Units Total 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II 320 1 320 צורבים Asus Price Units Total DRW-1814BLT DVD±R x…
-
- 6 תגובות
- 607 צפיות
-
-
מה אתם חושבים על המפרט הבא(בעיקר לאינטרנט הורדות צפייה בסרטים ממש ממש מעט משחקים וגם לא בהיכרך הכי חדשים) האם הוא מאוזן טוב ואייך הזכרונות ואם לא על איזה מפרט אחר אתם ממליצים באותו תקציב יכול להיות גם של אינטל העיקר שיהיה הכי חזק שאפשר בתקציב הזה ושיהיה הכי חזק בלי OC שאני לא מתכנן לעשות זה הכי חשוב !!! תודה ! מעבד: AMD ATHLON 64 4800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.5GHz 1MB CACHE - ADO4800DDBOX- BOX מחיר: ¤716 לוח אם: ASUS M2N-E מחיר: ¤526 דיסק קשיח: WD 160GB 16MB SATA2 7200 RPM - RAID 24/7 - WD1600YS מחיר: ¤378 זיכרון: OCZ 2048MB (1024MBX2) DDR2 667 CL5-5-5-15 VALUE SERIES - OCZ26672048VDC-K מחיר: ¤541 מארז: COMPUCASE CI-6A19-400 ATX SUPER MIDI TOWER C…
-
- 6 תגובות
- 575 צפיות
-
-
מעבד- E6600 CORE DUO CONROE לוח אם - ASUS P5N-E s775 Quad-Core 1333Mhz, nForce 650i SLI, 2xPCI-E זכרונות - 2X1GB DDR-2 800MHZ ocz כרטיס מסך - ASUS GF8600GTS 256DDR3 HDTV הארד דיסק - WD- SATA2 16MB 320 ספק - hec 500w מארז - Thermaltake Soprano מסך- דגם L196WTQ תוצרת LG
-
- 6 תגובות
- 756 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב נייד Dell Inspiron 1525 שאני מחבר מידי פעם לפלסמה בסלון. החיבור לTV נעשה בעזרת כבל HDMI .כשאני מנסה להשאיר את המחשב מחובר ל TV עם ה HDMI אבל להוציא את הסאונד למערכת הקולנוע הביתי (מהחיבור של האוזניות מקדימה) אני לא מקבל סאונד כשאני רוצה לחבר קול בלבד למערכת הקולנוע הביתי מהחיבור של האוזניות מקדימה או לקבל סאונד ותמונה על הTV בלבד הכל עובד בסדר . מה אני עושה לא טוב? האם צריך לשנות הגדרות בכרטיס הקול או היציאת ה HDMI (אם יש כאלו בכלל)? תודה מראש , חיים
-
- 6 תגובות
- 843 צפיות
-
-
בוקר טוב לכולם! אז ככה התחדשתי בHP Pavilion tx2520e j (הזמנתי ומחר הוא מגיע ) וזה המחשב הנייד הראשון שלי ויש לי כמה שאלות. א. איזו מערכת הפעלה עדיפה? הוא מגיע עם VISTA HOME PREMIUM 32BIT ויש גם ULTIMATE 64\32 וגם SEVEN 64/32 ראיתי אותו עובד יפה עם 7 אבל הבנתי שיש כמה עידכונים שדופקים את העט ואני מתכוון להשתמש בו 95% במצב TABLET. ובכלל מבחינת ביצועים של המערכת וצריכת חשמל ויתרונות מול חסרונות באופן כללי. ב.אילו תוכנות לפי דעתכם הם MUST לנייד בכלל ולTABLET בפרט. ג. כל טיפ אפשרי על מנת להנות מהמחשב ולהוציא ממנו את המקסימום. תודה מראש על שיתוף הפעולה ושיהיה לכם יום טוב. [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 936 צפיות
-
-
מחשב בלי מסך השימושים של המחשב בעיקר אינטרנט ואולי משחקים פה ושם אבל לא כבדים שמצריכים כרטיס ממש חזק חשוב שיהיה זכרון 4GB תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 794 צפיות
-
-
טוב, אז אחרי שלוש ומשהו שנים צריך להחליף את העגלה הנוכחית שלי... לא צריך זיכרון(כבר יש) או ציוד הקפי. החשיבות היא שיהיה שקט, נראה לי שהמארז של SONATA III הוא אופציה טובה. הסתובבתי קצת באתר של TMS, נראה שיש להם מחירים לא רעים, אם כי לא כתוב אם המחיר הוא למזומן או שאפשר עוד לקבל הנחה על מזומן , למי יש נסיון איתם?
-
- 6 תגובות
- 575 צפיות
-
-
זה המפרט שהרכבתי בTMS http://tms.co.il/preview/spec/c4pz51mk המפרט הזה מיועד להורים שלי, בעיקר לשימוש גלישה באינטרנט ואופיס ואולי טיפה סרטים. רצתי לדעת עד כמה אני יכול (אם אפשר בכלל) להוריד את המחיר שהוא יעלה, תזומרת לשנות/להסיר רכיבים עד כמה שצריך. הערה- אני לא מוכן לקבל הצעות חלופיות כמו למשל להחליף ללוח AMD או כ.מסך של ATI. (פשוט תשלימו עם זה...) הייתי מעוניין שיגיע כמה שיותר נמוך כמובן אבל לא יהיה עגלה עם סוסה (לפחות לא יותר מידיי).
-
- 6 תגובות
- 695 צפיות
-
-
המפרט מKSP בקובץ המצורף. תקציב דחוק, כולל מסך צריך להיות מתחת ל3000₪. אשמח לקבל חוות דעת המפרט, והמלצות לגוף קירור זול ונחמד למעבד ומארז סביר. אני ירושלמי. יש אפשרות לקנות מחנות רחוקה במשלוח אך אעדיף שלא. רק אם זה באמץ יהיה שווה את זה (מבחינת חלקים שאין במלאי בKSP או הנחה כלשהי) תודה! [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 899 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לעזרתכם בהרכבת מפרט לפי הדרישות הבאות: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 2500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גלישה באינטרנט, אופיס, קצת משחקים (למשל שgta5 יעלה אפילו ברזולוציה נמוכה) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא ממש, אבל אם יהיה קטן יותר זה בונוס נחמד 7. האם האם יש…
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
אני רוצה לקנות מחשב גיימינג שיוכל להריץ משחקים כמו crysis 3 battle field 4 וכאלה על **מינימום** 40FPS מבחינת זכרון לדעתי 750 GB זה מספיק אני לא צריך יותר. אני מחפש השקעה רצינית בכרטיס מסך במעבד (i7 לא i5) ולוח אם שיוכל גם לתמוך במעבדים מהדור הבא (מי שלא יודע הולכים לצאת כנראה לקראת סוף השנה דור חדש של מעבדים שידרשו לוח אם שתומך בצ'יפסט 9 לכן גם בזה צריך להשקיע... אני באמת לא צריך מארז יפה (למרות שאם יש זול אני אשמח) או דברים כאלה אני שם דגש על ביצועים גבוהים והשאר (מראה וכו') פחות אכפת.. תודה לעוזרים נ"ב אני מעדיף כרטיסי מסך של nvidia ולא של radeaon פשוט כי אני סומך על הדריברים שלהם יותר. אם אני טועה תתקנו אותי.. תודה לכולם!
-
- 6 תגובות
- 707 צפיות
-
-
אחרי הרבה התלבטויות הגעתי למפרט די סופי, אשמח לדעת אם יש איפה לחסוך. השימושים - ביתיים רגילים וגיימינג קל (הגדרות בינוניות ומטה ברזולוציית 1080*1920) הכי חשוב לי שיהיה מארז שנוח לנתק ולהעביר לסלון, מבלי לוותר על זה שיהיה מאוורר כמו שצריך. את הלוח אם בחרתי עקב תכונת USB DAC UP, שאמורה לתת מתח טוב יותר כשמחברים אודיו לUSB (אני מחבר רמקולים MM1) כרטיס מסך קניתי בנפרד --HD7950 הקניה של המחשב תתבצע מTMS. אז אשמח לדעת אם יש מה לתקן (בעיקר בשילוב מארז-ספק, אולי יש מארז קל יותר ועדיין מאוורר / ספק זול יותר אפשרי?) ושאלה נוספת - האם בעיית האיטיות לאורך זמן של כונן SSD קורית "בכל מקרה" או שנניח ואני מסיר משחקים ותוכנות, אז הוא חוזר להיות מהיר כמו בהתחלה? תודה לכולם. אשמח לתגובתכם, …
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מבקש את עזרתכם בהמלצה על מחשב נייד: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2,500 ש"ח (חריגה עד 3,000) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אינטרנט, עבודה משרדית, עבודה גרפית קלה כולל עריכה (Photoshop ו- Camtasia) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מסך "14. עדיפות ל- "15. משקל ממוצע, רצוי עד 2 ק"ג. 7.…
-
- 6 תגובות
- 3.5k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מודע לכך שהתקציב נמוך לבקשות אבל בכל זאת אני צריך מחשב חזק שיפעיל משחקים על סבבה כזה לא מבקש על הכי גבוהה תודה (: בעיקר לשימוש בגלישה שמיעת שירים יש צורך בעכבר פאד ומקלדת תודה
-
- 6 תגובות
- 587 צפיות
-
-
בגדול המחשב מיועד למשחקים אולי קצת OC מחשב ללא מסך וללא מקלדת+עכבר אני צריך לוח שיהיה לו חיבור IDE כדי לחבר את ההארדיסק הישן והטוב שלי יש ברשותי כרגע ספק 460W של Thermaltake אם הוא מספיק למיפרט החדש אז אין צורך באחד נוסף מארז פול טאוור גם לא יזיק אשמח אם אפשר לצרף מחיר לכל חלק כדי שאוכל להשוות תודה רבה מראש לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 785 צפיות
-
-
שלום רב, אני צריך עזרה בבחירת מחשב נייד לצרכים של עבודה משרדית, AUTOCAD ולשחק WOW בערב. התקציב שלי לא באמת ידוע ויכול להשתנות ע"פ צורך. עוד דבר לא ממש אכפת לי לקנות את המחשב בארה"ב אבל אני מעדיף לקנות בארץ, אבל אם זה לא אפשרי אז אשמח על המלצה לארהב וחנות. וכמו כן הערכה איזה תקציב כן אפשרי ויתאים לשימושים שלי בארץ במידה ותקציב של 5000-6000 אלף שקל לא מספיק. סוללה לא ממש משנה לי, רוב העבודה היא בבית או במשרד.
-
- 6 תגובות
- 838 צפיות
-