ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,444 דיונים בפורום זה
-
התקציב באמת אמיתי אבל לא בטוח שרלוונטי להתלבטות. אבל אם ההנהלה אומרת שצריך לרשום תקציב....... מחשב נייד DELL מסידרת VOSTRO מתאים לי כפשרה בין הסדרה המקצועית לסדרה הביתית. המחשב מיועד לסטודנטית במדעי הטבע אשר אמורה גם לעשות פרזנטציות של מודלים ועבודות מחקריות. ה VOSTRO קצת חזק פיזית ועמיד מהדגמים הביתיים יותר, בוודאי מתוצר אחר כמו HP או LG. דגמי LATITUDE יותר חזקים אבל המחיר....... המחיר....... ההתלבטות לגבי VOSTRO: מחשב דגם 1500 כבר לא מיוצר ויש רק שאריות במלאי החנויות. מפסידים איזה חצי שנה אחריות שהתחילה כבר כאשר המכשיר עזב את מפעלי דל. המכשיר טוב לי , יש בו מה שאני מחפש, למעט נתון אחד והוא כרטיס הרשת האלחוטי דגם 1390 שידוע בחולשתו הרבה. בבדיקה שנעשתה להשוואה עם כרט…
-
- 6 תגובות
- 712 צפיות
-
-
חברה אני צריך את העזרה שלכם..אני לא מבין כלום במחשבים... ואני רוצה מחשב יחסית טוב למשחקים... =] התקציב הוא כמו שרשום..לא כולל מסך.. תודה מראש אנשים!
-
- 6 תגובות
- 663 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 שקל גג (800$) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אם יש הצדקה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כ-100$. רק אם ממש כדאי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כולם עבודה משרדית+עריכת וידאו קלה+עריכת סאונד+מעט גיימינג+צפייה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בגדול את המשחקי FPS שהוא יצליח להריץ -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיוע…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 2.5K 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי צורב, מארז, ספק. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? אינטל, WD 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכב…
-
- 6 תגובות
- 851 צפיות
-
-
קיצור סבא שלי רוצה לקנות מחשב. התקציב שלו זה 3000 ש"ח להכל... השאלה מה אפשר להוציא מזה? הוא צריך אינטרנט בשביל לדבר במצלמה עם דוד שלי מארה"ב, שמירת תמונות מהמצלמה הדיגיטלית, וגלישה רגילה. יש לכם רעיונות למפרטים? אני חושב שמסך שטוח זה חשוב.. רק שזה גומר חצי תקציב...אז כנראה שאת המסך צריך לשים רגע בצד.. ??? (ז"א 3000 לא כולל מסך..) אני הצעתי לו לקחת את המחשב הישן שלי. P4 1.7+גיפה 2 64 דדר+640 אסדירם+(לא זוכר איזה לוח אם )+WD 60+הרגילים. (כמה המחשב הזה שווה בכלל?) מה אתם אומרים?
-
- 6 תגובות
- 705 צפיות
-
-
היי, אני מתחיל ללמוד מדעי המחשב ועיצוב תעשייתי (תוכנית משולבת). בשנתיים הראשונות רוב הלימודים אם לא 95% הם במדעי המחשב ולאחר מכן 99% יהיה לימודי עיצוב תעשייתי. ההתלבטות היא האם לפצל את הקנייה לשני מחשבים, שלב ראשון מחשב קל ונוח למדעי המחשב שלא אחשוב על המשקל שלו ותמיד יהיה בתיק או לקנות כבר מעכשיו מחשב חזק שיספיק גם למטרות העיצוב ויוכל לשמש אותי כראוי ב4-5 שנים הקרובות. אני יודע שהאפשרות הראשונה היא קצת יותר בזבזנית אך אולי כך אוכל לחסוך בהוצאות כרגע ולחסוך להוצאה יותר רצינית בעתיד. * מטרות המחשב: כפי שציינתי בהקדמה, תכנות וגרפיקה/תלת מימד כאופציה, צפייה בסרטים וקצת גיימינג. * גודל המסך:14"-15.6" לא חשוב מבריק או מט. * רזולוציית המסך: אם לאפשרות של מחשב …
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
נתחיל בזה שאין לי פשוט יותר להוסיף, אפילו 100 שקל. 4.9K זה התקציב הסופי סופי שלי. אז ככה... מה דעתכם על המפרט, על המסך? כל דעה תתקבל בברכה. המטרות של המחשב הם אינטרנט ותוכנות כבדות שהכל עובד בו זמנית, סרטים ומוסיקה, וגם משחקים בין היתר.
-
- 6 תגובות
- 603 צפיות
-
-
אחים שלי אני חייב בדחיפות את המפרט הכי טוב שיש במחיר 6000 ש"ח ושהיה עם מסך אני עוסק בעריכות מוזיקה ולרוב משחק משחקים חדשים..! אז אני חייב את העזרה שלכם .. בתודה שמעון..!
-
- 6 תגובות
- 550 צפיות
-
-
המחשב מיועד לדודה שלי, אישה בת כ-80. אין לה צורך בהוצאה משמעותית כמובן. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1,500. מעוניין להוציא את המינימום הדרוש. אפשר לחרוג אם צריך. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדים ואינטרנט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? יחסית חשוב, אבל המחשב לא יעבוד "קשה" אז מניח שלא צריך יותר מדי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי …
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
בס"ד שלום! חיפשתי מחשב לצרכים ביתיים+. אני סטודנט להנדסת חשמל ואלק' (שנה ב') ומעוניין במחשב לצרכי לימודים, אינטרנט, אופיס, תמונות, קצת סרטים וקצת מטל"ב. המליצו לי על ה DELL Vostro 1015 וראיתי שמחירו הוא החל מ- 2900. האם הוא עונה על הצרכים? יש למישהו נסיון איתו? חסרונות/יתרונות? כרגע אין לי מחשב, והמחשב אמור להיות המחשב היחיד בבית - האם הוא מספיק? אני מתלבט האם לקנות נייד או נייח. חשבתי לקנות מעבד E5300 או E7500. האם המעבד של הDELL שהוא T5870 2.0GHz מקביל להם? תודה רבה![br]פורסם בתאריך: 6.01.2010 בשעה 21:09:39 בס"דדרך אגב, ראיתי שכתבו שהרזולוציה שלו לא משהו. במה זה בא לידי ביטוי? זה משפיע על משהו בשימושים שלי? תודה.[br]פורסם בתאריך: 6.01.2010 בשעה 21:20:51 בס"דומה לגבי…
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היה לי DELL T7200 קשיח 7200 RPM זיכרון 2 ג'יגה כ.מסך X1400 עכשיו ראיתי דגמים עם מעבד P8400 ,רצוי מסך מבריק השימוש כללי אינטרנט,שירים תמונות וידאו מסמכים וכו' מה כדאי בתקציב הזה חשוב שיהיה אפשרות להתקנת מע' הפעלה XP שיהיה דרייברים באתר היצרן
-
- 6 תגובות
- 882 צפיות
-
-
סוף סוף גם זמני הגיע ואני מעוניין להחליף את העגלה הנוכחית (667 MHZ) אני מעוניין במעבדAMD , לוח,מארז,זיכרון DDR. הכל ב -1500 ש"ח על מה אתם ממליצים ? מתוכנן OC שמוליק
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לאחר המון זמן, והמון זיוני שכל (כל פעם נראה שהכסף בדרך) הכסף סוף סוף פה (רובו) 5000 ש"ח אני צריך מפרט שמיודע בעיקר ל: -שקט -OC בסיסי + (אני לא עומד לשבור שיאים) - שקט - משחקים - שקט (אני חושב שהבנתם שזה חשוב לי מאוד) - הורדות רעיונות שלי: A64 939 3000 80-120GB 1G RAM DVD_RW זרקו רעיונות , העיקר השקט והמחיר אני צריך מחשב שלם לא כולל מסך,מקלדת ועכבר (זה יבוא בהמשך ובתקציב נפרד) בהמשך (אחרי פסח) אני אנסה להרכיב מערכת קירור מיים DIY ביתית
-
- 6 תגובות
- 728 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי מחשב נייד ניד בן שנתים (lenovo c100 3000), והסוללה שלו מתחילה לתת את אותותיה. אני רוצה לקנות סוללה חדשה ומבקש ממכם המלצות איפה כדאי. מצאתי מספר חנויות שמוכרות סוללות אבל לא מצאתי מספיק ביקורות על חנויות אלו כדי לרכוש מהן את הסוללה. חשבתי לקנות ב-EBAY בחצי מחיר ממה שעולה בארץ, אבל אני מפחד מהנושא של אחריות. האם למישהו יש המלצה? תודה רבה לכולם.
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני בקרוב רוצה לקנות מחשב בסביבות המחיר הזה. במקרה מומלץ אני אהיה מוכן לחרוג קצת במחיר. המחשב מיועד גם למשחקים ולאינטרנט ולא צריך אותו לתוכנות כבדות במיוחד או למשחקים כבדים.רק העיקר שהמחשב יפעיל את pes09 במצב טוב ברזולוציה גבוהה במסך 24 אינץ {ועל איזה רזלוציה בדיוק זה לא משנה כלכך לא מתפנק שיראו מיוחד. רק מה שחשוב שיראו טוב ברמה בינונית ויותר} אני מוכן להשקיע בכרטיס מסך עד 300 ש"ח כי בקרוב שיצא pes10 אני רוצה להחליף אותו ולקנות שוב כרטיס זול ב300 ש"ח שיפעיל את ה pes10 במצב טוב{תקנו אותי אם אני טועה} אז תנו מפרט
-
- 6 תגובות
- 669 צפיות
-
-
יש לי 3 מפרטים לגיימינג קצת מעל 4000 ש"ח וההתבלטות העיקרית שלי היא האם לקחת מעבד חזק - q5500 ולרדת ברמה של הכרטיס מסך או לקחת מעבד של AMD ולהביא כ. חזק (HD4890/GTX 275) מה יתן לי ביצועים יותר טובים במשחקים? יש לי מסך 19" המפרטים: 1) מעבדי אינטל Core 2 Quad Q9550, 1333Mhz, s775, 12MB לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE EP43-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1066, PCI-E זכרונות DDR II 800Mhz 2x2GB OCZ EL Platinum XTC Dual Channel דיסקים קשיחים Hitachi DeskStar 500GB 7200RPM 16MB SATA II כרטיסי מסך ASUS HD 4850 TOP 512MB GDDR3 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E צורבים Samsung SH-S223F DVD±RW x22 White Sata מארזים CoolerMaster CM 690 NVIDIA Edition Black With Window (No PSU…
-
- 6 תגובות
- 770 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות אחד, בעיקרון חשבתי על ה-R540 של samsung. מה אומרים?
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המפרט לאחותי וגיסי רוב העבודה היא באינטרנט אופיס פוטו שופ ופריהנד בין היתר גם קצת קידוד בסיסי של סרטים מהאינטרנט שמיעת מוסיקה ומשחקים (הם לא גיימרים אבל יש להם שלושה ילדים הגדול בן 11 שכן משחקים) לא צריך כרטיס מסך מטורף אני מעדיף שישקיעו יותר בלוח מעבד וזיכרון ובמקרה הצורך ישדרגו כרטיס מסך (איך שאני רואה את זה הם לא צריכים כרטיס חזק ) מעבד: כמובן קונרו אלניידל או איך שתרצו לקרוא לו לוח: לי אישית יש שריטה אני פריק של אסוס אבל תנו לעצמכם לזרום אני יודע שג'יגה בייט או DFI גם מעולים ( עדיפות לאחד שיודע לתת באוברקלוקים טוב) זיכרון 533 או 667 לא נראה לי שצריך 800 מגה הרץ אבל שיהיה כדאי שיהיה בעל נפח גדול הם צריכים גם קשיח צורב DVD ספק ומארז אין צורך במסך מקלדת עכבר ורמקולים…
-
- 6 תגובות
- 608 צפיות
-
-
יש לי מחשב ישן פנטיום 3 חמוד עוד זז איכשהו קיצר חשבתי לשדרג בקטנה להחליף רק לוח אם מעבד וזיכרון לוח אם עם הכל מובנה וזהו להשאיר את ההארדיסק הספק והמארז וכל השאר השאלה שלי אם חוץ מהשלשה אני צריך להחליף עוד משהו?
-
- 6 תגובות
- 636 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 5,450 האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר אז לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין חריגה מה שימושי המחשב: עריכה גראפית / עריכת ווידיאו לא כבדה / תכנות במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש: Adobe: Photoshop - Illustrator - Lightroom / Sony Vegas מהי הרזולוציה הטבעית: 1920x1080 לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב? לא גבוהות במיוחד אך לא נמוכות במיוחד מתי מתוכננת קניית המחשב?: עוד שבועיים הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: המחשב מיועד בעיקר לעריכה גראפית/ווי…
-
- 6 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? מניח שלצרכים שאני אפרט באיזור ה4000 יספיק, אם אתם חושבים שכדאי להקטין/להגדיל אין בעיה. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כנל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כנל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית עם הרבה קבצים, וורד, אקסל וכו'..מיועד לאמא שלי, היא עובדת על מחשבים ניידים וכל מחשב שהיא עובדת עליו פשוט מתחיל לעשות בעיות + יותר נוח לה נייח אז אני רוצה לקנות לה מחשב חזק יחסית לצרכים שלה שיחזיק לכמה שיותר זמן, הרי אין לה סיבה לשדרג כרטיס מסך כל כמה שנים כי יוצא ויצ'ר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פ…
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
שימוש גיימינג: מחפש מחשב ולא מוכר רוב חלקיו באחריות . מפרט טכני מתומצת: מעבד : INTEL CORE I7 2600 3.4G כרטיס מסך: Gigabyte GTX680 2GB GDDR5 HDMI Windforce זיכרון ראם: g.skill 8 giga ספק כוח: chieftec 600 לוח אם: asus p8h61 דיסק קשיח: Hitachi 1T כונן אופטי: LG DVD RW *22 מארז: sharkoon
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני לא ממש גאון בהרכבת מפרטי מחשב אז.. תעזרו לי קצת.. 1. התקציב הוא עוד: 3500 עם חריגה עד 200-300 שקל. 2. מטרות: משחקים כבדים & קלים (Counter-Stike, Assasin's creed) ועוד כמה.. 3. עיצוב אני רוצה, אבל לא שעולה הרבה כסף.. יש דרישה למחשב שקט. קירור: איפה שצריך ובמה שצריך.. 4. אין לי מושג מה זה OC, תסבירו לי אם אתם יכולים, וגם תעשו לי את זה איפה שצריך.. ובמה שצריך. דרישות מיוחדות: כרטיס מסך טוב, מ ATI או NVIDIA אני משחק בעיקר Counter-Strike ואני רוצה מחשב שיהיה מעל הדרישות של המשחק.. יש לי מסך 19 אינץ' זיכון 2 GB של חברה מוכרות זולה אם אפשר וטובה.. לום אם של GIGYABE איך שלא רושמים את זה..
-
- 6 תגובות
- 600 צפיות
-
-
-
מה אני יכול לעשות כדי להוריד לו תחום של ה CPU 65-70 ב IDLE זה הרבה..
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-