ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
אני מתכנן השבוע לקנות מחשב. את ההצעה קיבלתי מחבר שקנה את אותו מחשב. המחשב בעתיד יחובר למערכת קולנוע (אשתמש ב DVD במחשב) אודה לכם לשיפורים והצעות במסגרת אותו תקציב. המפרט: Intel Pentium IV 2.6C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [1112.4] MSI 875P Neo-LSR Motherboard (HT, Dual DDR400, 5.1 Sound, S-ATA/ATA RAID, AGP8X, Intel LAN, USB 2.0) [882.17] GeIL DDR-RAM 512MB (2x256MB) 3500 ULD Ultra Low Latency Dual Channel Memory Kit [883.74] Western Digital 120GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [630.12] Gigabyte RADEON 9000 Pro II 128MB DDR Retail VideoCard [559.76] Creative LIVE! 5.1 Bulk Sound Card [196.39] Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [51.98] Sony CRX300A…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מתלבט בין שני דגמים: 1. ללכת על הדגם DELL 1537 - עם מעבד T3200 core duo שיש לו מסך LED - רזולציה זהה למסך רגיל 1280X800 וכרטיס מסך מובנה חדש של אינטל 4500MHD http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-1537-t3200.htm מחיר: 4200 ש"ח. ( ואולי לשדרג לו תוספת זיכרון של עוד 1GB - האם יעשה הבדל אם יהיו לו 3GB זיכרון במקום 2GB לשימושים שהגדרתי למטה?) 2. או ללכת על הדגם הקודם - שזהה מבחינת עיצוב -DELL 1535 - אבל עם מעבד T5800 CORE 2 DUO ומסך רגיל רזולוציה 1280X800 וכרטיס מסך X3100 של אינטל מובנה. http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-1535-t5800.htm מחיר כ-4400ש"ח. 3. או ללכת על הדגם כמו הראשון אבל עם מעבד T5800 ב 4,600 ש"ח http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-1537-t5800.ht…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום ובוקר טוב אני צריך חוות דעת על מיפרט מחשב שהכנתי בעצמי. המפרט מיועד למישפחה קשת יום שגם את הכסף הזה הם לקחו בהלוואה וביקשו את עזרתי לכן אי אפשר לחרוג מהתקציב בכלל. המחשב מיועד לילד בן 12 (זה ליום הולדת שלו ,כרגע אין לו מחשב בבית),השימושים של המחשב יהיו למישחקים חדשיםכמו call of duty ,fifa,gta san andreas כל המשחקים חדשים כלומר אני מיתכוון לגירסאות הכי חדשות של משחקים אלו. כמו שכבר כתוב בכותרת המחשב צריך להכיל ציוד הקפי (מסך,מקלדת+עכבר,ורמקולים),אני גר בעזור כפר סבא ולכן אקנה את המחשב בחנות RSM ואכשיו המפרט שהכנתי : AMD Athlon 2 X4 640 3.0Ghz Quad Core AM3 BOX, יחידות 1 ₪459 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2057 Gigabyte GA-MA78LMT-…
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אבל לא על חשבון ביצועים ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500₪ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, פיתוח תכנות ואינטרנט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר משחקים ותכנות בvisual studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Skyrim, Borderlands, cod -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציו…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
רקע: בניתי מחשב גיימינג סביר לפני כמה שנים והגעתי למסקנה שאני צריך (ומאוד רוצה) לשדרג אותו. בגלל שמתקרב ה Black Friday וביחד איתו גם ה Cyber Monday וכל ההנחנות בארץ (ובאמזון!!) החלטתי שכדאי לברר כבר עכשיו מה כדאי להוסיף, לשדרג או סתם להחליף (כי בלאי). הערה: אני מתכנת (שמשחק בכל רגע פנוי) ואשתי מתחילה להתעסק באופן מקצועי בעיצוב גרפי (בעיקר 2D אבל כנראה יהיה גם שימוש 3D) ואני רוצה שהכל יעבוד חלק... חלק מהדברים אולי יראו כ Overkill אבל אשמח בכל מקרה להמלצות. תקציב: סביר (באיזור ה 1-2K לא כולל המסך). אם ה SSD ישאר יקר גם בתקופת המבצעים, לא אקח אותו. מסך רצוי משהו איכותי אבל לא הכי יקר שיש בשוק. כרטיס מסך רצוי שלא להחליף אבל אם אין ברירה אחליף (במידה וזה המצב, לא עדי…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן! היום קניתי את המחשב החדש הנייד של HP, מדגם 1330EJ, לא היה את ה 1340, וההבדל הוא 4GB אל מול 2 שיש לי כרגע (ו250HDD במקום 320). בכל מקרה המחשב עלה 4300, וכרגע אני עובד דרכו... לפני שאני מחליט להתקין דברים על המחשב, האם יש המלצות שונות מה לעשות עם המחשב? כמו סוללה איפה להניח או לא להניח את המחשב (כרגע על המיטה) וכדומה... תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברצוני לקנות את המחשב הנ"ל Dell Studio 1537. לאחר סקירה של המחשב הוא בעל נתונים מצויינים, אך נתקלתי בבעיה אחת: המחשב לא תומך Win XP. בכל החנויות מוכרים אותו עם Win Vista שאני לא מוכן לעבודאיתה. אני מחפש רק את Win Xp. הבנתי, שהמחשב כן תומך XP אבל אין דרייברים ל XP למשל בבעיית הכרטיס רשת [ אינטרנט. רציתי לדעת ממישהו שמבין האם זה באמת נכון, והאם בכלל יש דרייברים שכן אפשר יהיה לתקן זאת. באתר הרישמי של DELL יש רק WIN VISTA דרייברים. בכל מקרה, אני מחפש חוות דעת טובה על כך. תודה רבה!!
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום רב , אני מחפש מפרט למחשב לשימושים כלליים , אין צורך בכרטיס מסך חזק . יותר חשוב שזה יהיה מעבד שיחזיק לכמה שנים , הרבה זכרון ונפח אחסון לא קטן. וכמו שמצוין בכותרת התקציב הוא ללא מסך. אם אפשר אז שיהיה מפרט מחנות באיזור חיפה. תודה רבה על העזרה.
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אשמח לעזרה בבחירת מחשב שמיועד לסטודנטית בעיקר מיועד ללימודים , אינטרנט וסרטים. המחיר המקסימלי כפי שציינתי - 4200 ש"ח .כמובן שיהיה בו צורב DVD , מערכת הפעלה windows 7 . המחשב יכול להיות גדול יותר - מסך 15.4 חשוב שיהיו בו כל התוספות (חיברי רשת + BT וכדומה) זיכרון חשבתי על 4 GB ודיסק קשיח לפחות של 250 GB ומעלה. עדיפות לאחראיות ממושכת. אשמח להמלצות , האםללכת על כיוון של LENOVO , DELL או בכלל COMPAQ/HP ? תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי היום מחשב נייד בן 15 שנה משמש שרת לאתר ובסיס נתונים אני חושב לקנות שרת במקומו ולא בטוח אם כדי או צריך אחד או שעדיף לי לקנות מחשב נייד חודש היום אין הרבה משתמשים אבל בשנים הקרובות היו עוד 50-100 משתמשים /אפליקציות אני לא ממש יודע באיזה שלב/כמות משתמשים אני היה צריך לעבור לשרת? (ואולי עדיף כבר עכשיו לעבור ) ואם צריך איזה כדי לקנות ? ( יש המלצות) ? תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני צריך אותו שישמש אותי בעיקר לסרטים ומשחקים וגם לאינטרנט. האם אני יכול להשיג ב-3K מפרט יותר טוב ? אין צורך במסך, מקלדת, עכבר. אלא רק ברכיבים שציינתי למטה. אוברקלוק יכול להיות שיהיה מתוכנן בעתיד. לוח אם Intel DP55WB מעבד Intel Core i5 750, 2.66Ghz, 8 Mb Cache, Quad core, Turbo Boost, LGA1156, Box מארז מחשב Compucase 6C28 קירור HEC 300AR-TF 300W 80MM FAN דיסק קשיח HITACHI Inspire 500GB 7200RPM SATA 16MB כרטיס מסך Gainward GeForce 9800GT 1024MB DDR3 כונן דיסקים LG SATA X20 SUPER MULTI DVD REWRITER זיכרון פנימי Kingston KVR1333D3N9/2G תודה וחג שמח
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המפרט של המחשב הנוכחי שלי הוא: AMD Athlon XP 1500 Gigabyte GA-7VTXE 512MB 266Mhz Trancend Sapphire Radeon 9500 Pro Benq DVD X16 Plextor 24x10x40 Terratec 512i monitor Dell P780 17" Trinitron IBM 40GB 60GXP WD 80GB 8mb buffer כמה לדעתכם אני יכול לדרוש עליו?
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שח [h=1][/h] 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד ( [h=1]Assassin's Creed Unity ו Call of Duty Advanced Warfare[/h] א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן המטרה העיקרית היא גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Assassins Creed: Unity -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא ידוע כרגע אבל מחפש משהו ברמה גבוהה אשמח להמלצות -לאילו הגדרות גרפי…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הי לפני כמה ימים פרסמתי הודעה בקשר להתייעצות בקשר למפרט, אבל מאז קצת השתנתה לי התקציב והעדיפויות שלי מבקש מפרט למארז הזה Fractal Design Node 304 Mini ITX Case 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אבל אם שווה להשקיע אז לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותלת מימד למתחילים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מאיה לסטודנט ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן גם -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בטלפילד 4, טייטנפול, סטארקראפט 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מק…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כמה שיותר שימוש בעלות-תועלת, אבל מעדיף לחסוך ולא להגיע לסכום המקסימלי. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? קצת משחקים, עריכה גראפית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Lightroom, פוטושופ - שימוש כבד. ב) לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי ? לא. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא מערכת הפעלה\אופיס? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6,7 8. האם ישנה העדפה לר…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מעבד Intel Pentium Dual-Core E6300 Box ¤419 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BX80571E6300 לוח אם Gigabyte GA-P43-ES3G ¤404 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39477 כונן קשיח Samsung HD103UJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB ¤426 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=SAM-DD-35-1TSATA32M זיכרון G.Skill DDR2 2048MB 800MHz CL 5-5-5-15 NT ¤151 כמות:2 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL5S-2GBNT כרטיס גרפי Palit nVIDIA GeForce GTS 250 1024MB DDR3 PCIe ¤692 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=28681 מארז ללא ספק Raidmax Apex ¤163 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=APEX ספק כח Seasonic S12II 430W ¤339 כמות:1 http://www.sk…
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני צריך מחשב שיהיה מהיר בעיקר ונוח למשחקים סבירים. מצאתי את המחשב הבא:http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=5388 מה ההמלצות לגביו והאם יש לכם המלצות לגבי ניידים שונים באותו התקציב?! תודה 8)
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
Lenovo S500: 15.6" / I5-3337U / 4GB / 24GB SSD + 500GB SATA GeForce N14M-GE DDR3 1GB / W8-Home / 1Year Warranty - 2,190 NIS OR HP 250: 15.6" / I5-3230M / 4GB / 500GB / W8-Home / 1Year Warranty - 1,690 NIS יש מבצע דרך העבודה אצלנו, מה כדאי מבינהם?? תודה.... אני לא לוקח בחשבון את הSSD כי גם אם אקנה לחודש ואשים בHP יצא יותר זול... השאלה אם המעבד והכרטיס מסך שווים את התוספת. שימושים עיקריים - תכנות בVISUAL STUDIO וגלישה באינטרנט. נ.ב חיפשתי עוד מידע באיטנרנט אבל לא מצאתי כי אלו דגמים למגזר העיסקי...
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן חברים, אני לא מחובר כבר למה טוב ומה לא טוב, לכן אני אפנה אליכם לעזרה. המפרט הנוכחי שלי : AMD ATHLON 64 X2 DUAL CORE 4200+ GEFORCE 8400 GS לוח אם - GIGABYTE GA M61PME-S2 זיכרון 2GIGA אין לי מושג איזה מהירות הדרישה שלי זה משחקים, מה אני צריך לשדרג על מנת להריץ משחקים חדשים בקלות יחסית. יש לציין שאני עובד אם WIN 7 התקציב באזור 1000-2000 גג. תודה לעוזרים.
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הצעות טובות למחשב נייד עד 6300 ש"ח למישחקים עדיף dell אבל לא מחייב
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי הרכבתי בעצמי את המפרט הבא : ואני צריך יעוץ אם לשנות משהו בו. 1. מה התקציב? 4,500 עם אופצייה לחריגה קטנה 2. מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס, בעיקר משחקים כבדים בהגדרות הכי גבוהות! 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? מעבד אינטל 4 ליבות , כרטיס מסך חזק מאוד. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? נושא הקירור כמובן חשוב,והכי חשוב השקט ! 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבה בלבד 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה? חשוב מאוד! 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? לא 11. במפרט למשחקים - בא…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
בעקרון המטרה של הHTPC היא אך ורק לראות סרטי 720P בעיקר (אולי 1080 בעתיד) על הטלוויזיה (LCD 42"), לכן אין לי צורך בכרטיס טלוויזיה (ובכל מקרה זה משהו שתמיד אפשר להוסיף) או בכ.מסך ומעבד מטורף כדי להריץ משחקים... חשוב לי שהמארז ייראה נורמלי בסלון ויהיה שקט במידה מספקת בשביל לראות סרט כמו בן אדם. חובה שלכ.מסך תיהיה יציאת HDMI. אני חושב שG31, E5200 וGEFORCE 8400 יעשו את העבודה לא? חבר שלי אמר לי שיש לוחות אם עם כרטיס מסך מובנה של ATI שתומך גם בהעברת סאונד בHDMI... יש דברים כאלו? כי אם כן זה יתרון גדול. תודה רבה.
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
זהו המפרט הסופי שהגעתי אליו , אני צריך רק שתאשרו לי שהוא טוב לפני שאני הולך לקנות... CPU : AMD Athlon 64 (3800+) - Dual Core 512 Cache [939 PIN]- RETAIL Motherboard : DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D Memory : OCZ 1GB (2X512) DDR PC3200 Revision 3 Performance Dual Channel CL2-3-3-6 Hardisc : SEAGATE 160GB 7200RPM SATA 8MB NCQ Video Card : eVGA 7800GT 256MB 256BIT PCI-E DVD Recorder : NEC ND-3540A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X DVD-ROM : LITEON X16 DVD - RETAIL- WHITE Floppy : SONY / NEC 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 Case : Antec TX1050B Black SOHO Tower Case 500W Case Fans : Cooler Master Neon LED 80mm - BLUE Cooler Master Neon LED 80mm - RED Cost ~ 8500 נו מה דעתכם ?? לא צריך…
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
חבר שלח לי מפרט שהוא מוכר, הייתי שמח לדעת כמה הוא שווה (אני או אחד החברים שלי מתכננים לקנות) (יד 2) כרטיס מסך GTX 460 2GB מעבד IntelCore i5 760 2.8Ghz4GB RAM1TB HARDDISK לוח אם Gigabyte P55A-UD3 מארז Antec 4 מאווררים ספק Seasonic 100-240vac430 Wat THX
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-