ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
שלום רב, אני זקוק למפרט לעריכת תמונה ווידאו. שימוש בתוכנות כגון Adobe Photoshop, Premier, Avid, autoCAD, Solid Works... התקציב הינו עד כ5,000 שקלים. אשמח גם לדעת אם ישנו צורך להקצות סכום נוסף עבור השימושים הנ"ל... מילאתי גם את השאלון בסטיקי החוקים:
-
- 2 תגובות
- 990 צפיות
-
-
שלום! תהיתי אם תוכלו לעזור לי לבנות מפרט למחשב לצורכי גיימינג. ניסיתי בעצמי אבל אני לא ממש מעודכן בשיא הטכנולוגיה מאז המחשב האחרון שקניתי, לכן אשמח אם תוכלו לשפר את המפרט שלי, או להציע הצעות אחרות. בעקרון, השלד של המפרט שחשבתי עליו הוא: כרטיס מסך - Gigabyte GTX 570 מעבד - Intel core i7 2600 tray כרטיס מסך - nVIDIA 570GTX Gigabyte הארד דיסק - Western digital caviar black 64mb 1tb 7200RPM זכרון למחשב - Corsair ddr3 1333mhz 2gbX2 לוח אם - ASUS P8P67 ספק כוח, מארז ופתרונות קירור לא בחרתי מכיוון שאני לא ממש מבין ברכיבים האלה, והייתי שמח אם תעזרו לי בבחירת רכיבים אלו, כמו גם ביקורות על שאר הרכיבים שבחרתי. אני בהחלט לא בטוח לגבי הלוח האם שבחרתי. סה"כ מחיר גג שאני שואף לא לעבור …
-
- 5 תגובות
- 990 צפיות
-
-
-
יש לי 3 שנים ככה ללמוד לתואר ראשון, אני צריך מחשב עם סוללה חזקה של 10-8 שעות. שיהיה קל, אין צורך בצורב. לא משחקים ולא כלום רק וורד אינטרנט אימיילים וכו' הרעיון הוא מחשב עסקי עם חיי סוללה ארוכים. וגודל מסך של 13-14 כרגע הכיוון הוא ללכת על ACER TIME LINE 3810T עם המעבד SU9400. אבל הבנתי שהסוללה ממש לא תהייה 8 שעות ותוך פחות מחצי שנה אני יאלץ לתזז עם המטען השאלה אם יש משהו בתקציב הזה 5-6K שיכול לתת יותר סוללה עם מפרט דומה. מצידי מעבד יותר חלש ושיהיה יותר כבד אני פשוט רוצה סוללה ל10 שעות. וחוץ מסוני שעולה ימבה לא מצאתי משהו שעונה על הדרישות. האם יש מצב להשיג 9 תאים לאייסר הזה או למצוא דרך כלשהי שהסוללה שלו תחזיק יותר? חשבתי להחליף לו לדיסק קשיח SSD והשדרוג לWIN7 יעזור, אבל קר…
-
- 5 תגובות
- 990 צפיות
-
-
לא ידעתי איפה לפרסם את זה. לגבי מפרט החלומות,נראה לי מוזר שלמערכת הכי יקרה שמה,אתם ממליצים להשתמש בכרטיס קול און בורד. מעניין אותי לדעת מה הסיבה....
-
- 7 תגובות
- 990 צפיות
-
-
איפה אפשר למצוא כובע ניו ארה באזור המרכז בזול
-
- 1 תגובה
- 990 צפיות
-
-
שלום מישהו יכול לעזור לי למצוא מחשב טבלט X60 של IBM משומש במחיר עד 7 אלפ או ASUS R1F אם אתם מכירים חברים ...שברושתם מחשב כזה ורוצים למכור אודה לכם אם תצרו קשר איתי בתודה מראש אביב
-
- 2 תגובות
- 990 צפיות
-
-
שלום רב. אני מחפש נייד שימוש יום-יומי. ובנוסף יש לי שאלה. מה ההבדל בין vostro וinspiron? *מחיר? 3K עד חריגה ל3.2K * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, תוכנות בסיסיות לכתיבה בשפות C,C++, * גודל המסך? 15.4 - 15.6 * משקל רצוי? אין העדפה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, כ4 שעות ויותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. יציאות סטנדרטיות מספיקות עם כבל לרשת. * בלוטות ו-wifi? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320 אבל אני יסתפק ב250 גם. * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL *מצלמה? כן * שונות: **אם ישנה אפשרות למע' הפעלה windows 7. **נייד שקט ולא מתחמם מהר. ** נוח לשימוש **עמיד וקשיח ככל ה…
-
- 1 תגובה
- 990 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מקווה שאני בפורום הנכון. אני זקוק למחשב נייד פשוט- בשביל אינטרנט אלחוטיו אופיס וקצת לראות סרטים מידי פעם. לפי זה חשבתי שכל פנטיום מעל ג'יגה, 256 מגה זיכרון יספיקו לי. (איכות המסך לא קריטית) את המחשבים של קומפאק/HP אני לא אוהב, אז נשארתי עם IBM / DELL שיצא לי קצת להכיר אותם. ואני די מחבב אותם. עכשיו לכמה שאלות: בנושא IBM - יש את הדגם R50E שאחריו יש כל מיני שמות, כמו UR0BYIM , UR0BZUK, ur0tuk וכו'. מחיפוש בגוגל כל השמות האלה מביאים אותי רק לאתרים ישראלים , ככה שאני לא כלכך מצליח להבין מה הם מסמלים. פרט לזה יש למישהוא להגיד משהוא רק על הדגם R50E ? בנושא DELL - אני מדבר על ה L110 שאפשר לקנות אותו באופיס דיפו ממש בזול - 3600 ש"ח - מישהוא מכיר אותו? יש למישהוא הא…
-
- 1 תגובה
- 990 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 . א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך אך אם זה הכרחי אפשר טיפה לחרוג. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 הכי גס. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מוזיקה, משחקים, אינטרנט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ממש. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. left 4 Dead, Team Fortress 2, GTA 4\5, Assassins creed וכל מיני שטויות חדשות שיוצאות. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המסך DELL אז אני מאמין שפול HD…
-
- 8 תגובות
- 990 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? כ1700 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 2000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב מיועד ללימודי מדעי המחשב, תכנות עם VISUAL STUDIO ויצירת מוסיקה בעזרת CUBASE ואבלטון, תתכן צפיה של סרטים וסדרותץ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VISUAL STUDIO כבד, CUBASE ואבלטון תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אינו מיועד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).…
-
- 0 תגובות
- 990 צפיות
-
-
היי, אני מחפשת מחשב נייד זול שישמש רק בבית לאופיס ואינטרנט. מעוניינת בנייד כדי שיהיה קל להזיז אותו ממקםו למקום. לא איכפת לי שיהיה כבד, ולא איכפת לי שהבטריה לא תעבוד לשעות ארוכות. מה שחשוב לי זה יותר זיכרון (לדעתי1 ג'יגה מספיק עם אופצייה להרחבה ל-2) ודיסק קשיח של 40 GB עם אופציה להרחבה ל80. המחשב פשוט ישמש לאופיס ואינטרנט בבית ויהיה נייד, ככה שאפשר יהיה להשתמש בו על הספה. מעבד וכרטיס מסך לא חשובים. XP בלדב, לא משנה איזו גרסה (HOME" PRO) התעניינתי בASUS EEE בגלל חמידותו ומשקלו הקל, אבל המחיר שלו בהארץ (באיזר 2500) כבר גורם לי לחשוב לקחת נייד רגיל וזהו. הציעו לי מחשב משומש של קומפק מדגם EVO N610C, בין 4. היה בשימוש לאופיס ואינטרנט בלבד ולא נויד מחוץ לבית (כך לפי המוכר). חיסר…
-
- 4 תגובות
- 990 צפיות
-
-
שלום, רכשתי לפני שנה בידיוק (יולי 2008) נייד של טושיבה מדגם A300-145. המחשב פתוח מאז הרכישה כל הזמן (למעט ריסטרטים וכו'..), רק שלפני חודשיים הוא התחיל להתחמם משמעותית. אני וחבר שלי פתחנו אותו, הגענו לגוף קירור ולמאוורר ואין זכר ל"גושי אבק" או דברים מאסיבים שחוסמים. המחשב מגיע בתוך 5 דקות ל-100 מעלות, והוא צריך להיות בסביבות ה-60.. יש לציין שקניתי קירור ZALMAN, ואיתו הוא מגיע ל-80 מעלות - מכן עולה שהבעיה היא בקירור בתוך המחשב.. http://img196.imageshack.us/img196/858/lolfms.jpg מה יכול להיות מקור הבעיה? איך פותרים? האם איש מקצוע? יש לי ידע בתחום אבל במקרה כזה לא נתקלתי ואדרבה אני מרגיש כרגע חסר אונים.. אשמח לעזרה ניר
-
- 9 תגובות
- 990 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? באיזור ה-2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שנראה יותר משתלם מבחינת עלות/תועלת ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בערך 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בעיקר, פוטושופ ו-3dStudioMax בצורה בסיסית (משמע לא צריך יכולת עיבוד היסטרית), זה מחשב להורים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא ישוחקו משחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). נכון לעכשיו מסך 19 אינץ', יכו…
-
- 3 תגובות
- 990 צפיות
-
-
אם אני מזמין מחשב מחו"ל, כמו DELL אן TOSHIBA שנותנים אחריות בינלאומית. המשווק המורשה שלהם בארץ מחוייב לתת לי שירות ללא תשלום אם זה במסגרת האחריות? האם יש מכס על מחשב נייד? או רק מע"מ? אשמח לדעת אם מישהו מכיר ואם משתלם להזמין מחשב נייד מחו"ל בייבוא אישי - לנצל את שער הדולר הנמוך. תודה!
-
- 2 תגובות
- 990 צפיות
-
-
תיקנתי את ההודעה, עכשיו זה טוב לחוקים? 1)תקציב- 3000 ש"ח 2)שימושים- משחקים קלים עד בינוניים, גלישה באינטרנט ,הורדה וצפייה בסרטים ו virtual pc 3)ציוד היקפי-לא. 4) דברים מיותרים- כונן דיסקטים וכרטיס קול איכותי. 5) האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? כן,מעבד- intel 6) נושא הקרור/עיצוב לא משנה רק שהחלקים לא יתחממו יותר מידי. 7) לא צריך מערכת הפעלה, ושיכלול הרכבת מחשב. 8) צרכים מיוחדים: לא. 9) האם חשוב שקט? סביר. 10) האם מתוכנן OC? לא. הערות מיוחדות: האם המעבד מגיע עם מאוורר (בלי תוספת)? כרטיס מסך- שלא יקרטע על 22". כרטיס קול ורשת-מובנה על הלוח. שיחזיק כמה שנים. ותרכיבו מפרט זה בחנות שנמצאת באזור חיפה והמפרץ, לא איבורי.....
-
- 11 תגובות
- 990 צפיות
-
-
שלום לכולם, לא כתבתי בפורום הזה משנת 2004, אז אם אני עובר על חוקים או קודי התנהוגות - תהיו עדינים איתי אני רוצה לעזור לחבר ולבנות לו מחשב Steam-Box. למי שלא מבין מה הכוונה: זה מחשב שנראה כמו HTPC, אבל מיועד לגיימינג בסלון עם מקרן איכותי ומסך ענק. (ואני מתכוון למקרן Full HD 3D) 1. התקציב - תתפרעו, על אמת. מדובר בתקציב גדול מאוד (לא אל תביאו לי מפרט מעל 10,000 ש"ח, אבל עד הסכום הזה בערך זה סבבה). 2. ביצועים - הטוב ביותר שיש. המחשב הזה לא יעבור שום O\C בכלל. לא רוצה לשמוע מזה. לא מעוניין בזה ומי שיתחיל לנסות לשכנע אותי - אני פשוט אתעלם ממנו. 3. אסטטיות - חשוב מאוד שהמארז יהיה יפה (וקן ככל האפשר), וחשוב גם שהוא לא יהיה מפוצץ במאווררים רועשים (וזה נראה לי הגיוני לבקש …
-
- 2 תגובות
- 990 צפיות
-
-
אהלן חברה אני זקוק למחשב שישמש אותי בעיקר לאיטנרנט טמדי פעםן למשחקים אני מדגיש לא כבדים פה ושם דברים בקטנה כמו NEED FOR SPEED שעובד על פנטיום 4 עם כרטיס מסך של 32 מגה ככה שתבינו על איזה משחקים אני מדבר איתכם וזהו בעקרון יאלההה צהעות בבקשה=] *כמו כן יש עדיפות לצורב לצורב במחשב DVD
-
- 9 תגובות
- 990 צפיות
-
-
היי לכולם, ברצוני לרכוש מחשב חדש לצרכים די בסיסיים של וורד ומיילים אך חשוב לי גם שיהיה חזק ולא ייתקע. לאחר בירורים החלטתי לרכוש כנראה את המחשב הזה, מאייבורי באילת - מחשב נייד "14 HP Notebook 14-CF1001NJ 6PC62EA i5-8265U בצבע לבן, כונן 256GB SSD, זכרון 8GB ומ.גרפי AMD 530. רציתי לדעת מה דעתכם לגבי החברה (HPׂ), מפרט המחשב והשירות של אייבורי. פרטים נוספים לגבי המפרט הטכני מצויים בקישור הבא - https://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=30114&cantAdd=-1&label=tooMuchOfCat תודה מראש על העזרה !
-
- 1 תגובה
- 990 צפיות
-
-
AMD Athlon 2 X4 630 2.8Ghz Quad Core AM3 BOX, יחידות 1 ₪518 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1332 Arctic Cooling Freezer 64 Pro CPU COOLER , יחידות 1 ₪123 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1051 Gigabyte GA-770TA-UD3 AMD770 CHIPSET, יחידות 1 ₪522 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1524 A-Data 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz CL9 Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪605 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1685 SeaGate 500GB 7200RPM 16MB Sata2 ST3500418AS, יחידות 1 ₪248 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=164 צורב Samsung SHS223 x 22 Sata- ATA Black, יחידות 1 ₪111 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=844 ThermalTake V3 Plus Black Edition…
-
- 6 תגובות
- 990 צפיות
-
-
בא לי קצת לשדרג את המחשב שלי ושקצת יהיה לי גאווה,בקיצור הנה החלקים שאני בונה עליהם: PowerColor ATI Radeon X800GT 256MB 256BIT Twinmos 1GB (512MBX2) Speed Premium DDR 3500 Enermax 350W EG365P-VE FMA 20/24Pin Power Supply ASUS P5LD2-VM 945G מה אתם אומרים?
-
- 10 תגובות
- 990 צפיות
-
-
מה אני יכול לעשות כדי שיהיה לי קירור אפקטיבי לנייד? כאשר אני משחק הכרטיס מסך מגיע לי ל70 מעלות והCORE מגיעה לי גם כן ל70 מעלות. אני בודק את המעלות בתוכנה אברסט ובספיידפאן. האם משטח קירור הוא הפיתרון היחיד או שיש משו יותר אפקטיבי נ.ב אין הגבלת מחיר.
-
- 5 תגובות
- 990 צפיות
-
-
מתלבט בין שני דגמים: 1. ללכת על הדגם DELL 1537 - עם מעבד T3200 core duo שיש לו מסך LED - רזולציה זהה למסך רגיל 1280X800 וכרטיס מסך מובנה חדש של אינטל 4500MHD http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-1537-t3200.htm מחיר: 4200 ש"ח. ( ואולי לשדרג לו תוספת זיכרון של עוד 1GB - האם יעשה הבדל אם יהיו לו 3GB זיכרון במקום 2GB לשימושים שהגדרתי למטה?) 2. או ללכת על הדגם הקודם - שזהה מבחינת עיצוב -DELL 1535 - אבל עם מעבד T5800 CORE 2 DUO ומסך רגיל רזולוציה 1280X800 וכרטיס מסך X3100 של אינטל מובנה. http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-1535-t5800.htm מחיר כ-4400ש"ח. 3. או ללכת על הדגם כמו הראשון אבל עם מעבד T5800 ב 4,600 ש"ח http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-1537-t5800.ht…
-
- 3 תגובות
- 990 צפיות
-
-
אני צריך מחשב עד 2500 שקל למשחקים ועם אפשרות לOC קל בעתיד. לא צריך להריץ משחקים על high רק שיריץ כמו שצריך משחקים כמו team fortress 2, cod 4 וכו'. המחשב בלי ציוד היקפי, אבל צריך צורב. את המחשב אני רוצה לקנות מחנות אחת, ואני צריך המלצה לחנות באיזור של המרכז(ראשון לציון, רחובות ואשדוד יתאימו) אם אפשר המלצה ממישהו שכבר קנה מחנות כזאת כי אצלי אמינות זה דבר מאוד חשוב. חוץ מזה אני יודע שהתקציב קצת נמוך אבל אני סומך עליכם שתוציאו מפרט טוב מזה, רק תנסו לא לחרוג. תודה מראש .
-
- 10 תגובות
- 990 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב נייד בשביל קריוקי חשוב לי שיהיה במחשב 4 גיגה זכרון וגודל 15.5+- עם מישהו מכיר מחשב נייד בסכום כסף של 3000 אחד ועוד אחד בסכום של 2500 פשוט לא סגור על כמה אני רוצה להשקיע ואולי גם לא קריטי בשביל מה שאני צריך להוסיף עוד 500 ש"ח בתודה מראש מור בן
-
- 1 תגובה
- 990 צפיות
-