ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,445 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין תקציב קשיח, הדרישות הביאו אותי לסכום שמופיע בכותרת (כ-3800 ש"ח). אם צריך להוסיף עוד קצת בשביל משהו נחוץ אז אפשר, אם ניתן לחסוך על משהו מיותר אז גם טוב אבל זה פחות חשוב. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי, צפייה בסרטים/סדרות ב-HD ובנוסף גיימינג קל. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים כמו פיפא ו-NBA2K, לא יותר מזה. מה שכן, צריך שהמחשב יוכל להריץ את המשחקים הכי עדכניים כמה שיותר שנים קדימה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, זוהי הצעה למחשב- זקוקה לדעתכם הדחופה. הסכום הוא-2900 ש"ח, יכולה לשנות רכיבים ולחרוג עד 3500 ש"ח. הצרכים שלי הם:תוכנות, מסמכים, המון סרטים (צפייה והורדות), מוסיקה,מעט פוטושופ, אינטרנט, מעט משחקים ("קלילים"), ובעתיד מעוניינת לצרף אליו מערכת מדיה. האם המחשב הנ"ל טוב ומתאים לצרכיי? הייתם משנים משהו (בהתאם לצרכיי)? מארז ATX כולל יציאות קדמיות ואחוריות USB ניתן לרכישה עם כל מארז מכל יצרן מעבד PD 925 3.0Ghz DUAL CORE 64BIT פחות 190 ש"ח DUAL CORE 2.6 זיכוי למעבד 805 רק 50ש"ח DUAL CORE 3.0 4M 935 שידרוג למעבד רק 205ש"ח DUAL CORE 3.4 4M 945 שידרוג למעבד שידרוג למעבד CORE 2 DUO E4300 רק 210ש"ח לוח אם Chipset Intel 945 תוצרת INTEL/ MSI /ASUS ניתן לשדרג ללוח 946 965 ו 9…
-
- 2 תגובות
- 547 צפיות
-
-
שלום, לאח שלי יש מצלמת DV והוא ממיר סרטי וידיאו מAVI (שעה של סרט מהמצלמה זה 20 ג'יגה). חוץ מהמרה של סרטים גדולים מידי פעם ואולי קצת עריכה, אין לו דרישות גבוהות מהמחשב ולא מתכוון להריץ משחקים. אך ייתכן וירצה לנגן סרטי HD במחשב בעתיד. תקציב: סביבות 2000 ש"ח, אפשר גם מזומן. התקציב גמיש, זאת אומרת אם תראו שאפשר בזול יותר או ביקר יותר לקבל שינוי משמעותי לטובה מהמחשב אז נעשה זאת. לא זקוקים למסך ולא ציוד היקפי כמו עכבר מקלדת ורמקולים. צורב DVD לא צריך כבר יש לנו. יש לנו העדפה למעבד של INTEL כי הבנו שהוא טוב יותר בתקופה זו, תמיד גם היה נחשב טוב יותר מAMD כמעבד לביצועי המרות קבצים. העדפה גם ליציאת FIRE WIRE למצלמת DV למרות שאפשר לחבר אותה גם בUSB. לא זקוקים למערכת הפעלה חוקית. זקו…
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מעוניין לרכוש מחשב נייד לשימוש ביתי וכן לעריכות סאונד (לא הקלטות) על תוכנת פרוטולס עם קבצי וידאו וגם קצת לעבודות על Vegas. התקציב הוא עד 4500 ש"ח ועדיף שהמעבד יהיה i7. תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 771 צפיות
-
-
למחשב שהשימוש העיקרי בו הוא עריכת וידאו ומגוון התוכנות של אדובי CC . מה עדיף זיכרון 32GB מהירות 2400 של קורסייר או זיכרון 64GB מהירות 2133 של של קינגסטון? {בתוספת של 850 ש"ח} אלה הדגמים של הזיכרונות : קיט זיכרון (4 יח') בנפח כולל 32GB , תוצרת קורסייר דגם CMK32GX4M4A2400C14R , מהיר DDR4- 2400 , תזמון CL 14 תוספת עלות לקינגסטון HYPERX FURY דגם HX421C14FBK8/64 DDR4 64G (8Gx8) מהיר DDR4-2133 , תזמון CL13 - במקום הקיים זה כל המפרט : [TABLE=width: 648] [TR] [TD=align: right]מארז[/TD] [TD=align: right]מארז NANOXIA DEEP SILENCE 1 - בתצורת FULL ATX - ללא ספק כוח[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]ספק כוח[/TD] [TD=align: right]תוצרת SEASONIC דגם X-850 , מודולרי. הספק 850W…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
ערב טוב, האם מישהו יודע אם ניתן לחבר מחשב נייד זה לטלוויזיה ישנה דרך מכשיר VCR/DVD בעזרת קבל SVIDEO-RCA? תודה.
-
- 0 תגובות
- 691 צפיות
-
-
היי יש לי מחשב LG LE50 ואתמול פתחתי מאחורה היכן שנמצא הזיכרון ומסתבר שיש לי רק מקום פנוי אחד שם, זאת אומרת שהזיכרון השני נמצא בתוך המחשב עצמו. אולי מישהו יודע היכן ואיך אני מגיע אליו על מנת להחליף אותו? תודה
-
- 7 תגובות
- 836 צפיות
-
-
אני מחפש מפרט כמה שיותר זול הכי זולים שמצאתי שמתאימים לתקציב שלי : [glow=red,2,300]AMD : [/glow] https://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5497&CatCode=3 [glow=red,2,300][glow=red,2,300]INTEL:[/glow][/glow] http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4404&CatCode=1 או המחשב מיועד לאינטרנט וקצת מוזיקה לבן אדם קצת מבוגר ... תודה מראש ....
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום חברים, פעם ראשונה שאני לא מבקש מחשב למשחקים בחיי. Can't believe i'm doing this ועכשיו לעניינינו: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. בתקופתי מחשב למשחקים כבדים היה עולה ככה. זה מחשב נטו לעריכת מוזיקה ותכנות (אבל אגרסיבי יש לציין), אז הגיוני שניתן לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם יש נימוקים מספקים - בכיף. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הפקת מוזיקה: FL Studio, Cubase, Logic תכנות: VS, IIS, לאפשר מצב של מכונה וירטואלית אחת. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VS או כל ס…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום : אני קונה מחשב... נראה לי שהכל סגור חוץ מהמארז ... אם למשהו יש משהו מארז טוב בסביבות ה200 שקל שיגיב אני מבקש שהוא יהיה מKSP ולא משום חנות אחרת! (לא כולל ספק כי כבר יש לי!!!)תודה המפרט: מעבדי ?AMD? כמות מחיר סה"כ Athlon 64 3200+ (S-939) 1 1060 K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E) 1 680 זכרונות? DDR 400 512MB A-DATA /VT X2 520 כרטיסי מסך? Sapphir (ATI) RADEON X800XL TV,DVI 256MB PCI-E 2280 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL 120GB SATA 1 470 Teac/SONY 1.44 1 40 כוננים- DVD LG X16 1 150 מארז- חסר לי צריך משהו בסביבות 200 שקל ספק Power Supply HEC 400W 300 מקלדות? כמות Logitech Internet Pro White 1 70 עכברים? MS Optical + roll 1 50 רמקולים? כמות CREATIVE Inspire 2500 sub + 2Sp…
-
- 5 תגובות
- 856 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב להורי לשימושים ביתיים פשוטים: אינטרנט, אופיס, מוסיקה באיכות סבירה, תמונות (עריכה פשוטה ביותר) ומשחקים לנכדים. אני מניח שאריץ על המחשב XP PRO כי יש לי רשיון. (אם VISTA מומלץ אז איזה?) אשמח להמלצה (חשוב לי שהרכיבים יהיו איכותיים גם אם לא המהירים שבנמצא). מארז רצוי שיהיה שקט ועם הרבה יציאות USB2 מקדימה. רצוי נפח איכסון גדול. אני צריך כמובן הרכבה. התקציב עד 3,000 ש"ח כולל היקפיים מקלדת, עכבר ורמקולים (סבירים בלבד) מסך 22 אינץ' אקנה בנפרד (אם יש המלצות אשמח לשמוע) כמו כן אשמח להמלצה על חנות אמינה. תודה על העזרה
-
- 5 תגובות
- 563 צפיות
-
-
שלום, צריך המלצה לשרת לחמש תחנות עבודה, כמובן שהכי חשוב שהוא יהיה אמין ויחזיק כמה שיותר (החלפת שרת זה סיפור), לגבי התקציב, הוא מאוד מאוד גמיש, זה שרת לחברה, והרבה יותר חשוב שהוא יהיה טוב מאשר לעשות חשבון לכמה מאות שקלים. תודה.
-
- 9 תגובות
- 923 צפיות
-
-
שלום לכולם! החלטתי לרכוש מחשב חדש, והסתכלתי קצת על המפרטים באתר בניסיון למצוא את המחשב בשבילי. מטרות המחשב הן: 1) שימוש ביתי - אינטרנט, תמונות, מוזיקה, אופיס וכו'.. 2) הצגת סרטים וסדרות טלוויזיה. 3) משחקים - תתפלאו או לא אבל מה שגרום לי לקנות מחשב חדש זה גם זה שהנוכחי ישן, אבל גם זה שאני לא יכול להריץ את דיאבלו החדש עוד שתי נקודות חשובות בשבילי הן: 1) כיום אני משתמש ברשת אלחוטית באמצעות אנטנה שחוברה למחשב על ידי כרטיס יעודי. אני צריך תמיכה בכרטיס זה, או לחלופין יכולת WIFI מובנית. 2) הטלוויזיה בחדר שלי ישנה, ובעלת חיבורי RCA בלבד, ולכן אני זקוק לכרטיס מסך שתומך ביציאה זו. לחלופין, אם קיים כבל שממיר בין HDMI לRCA אז גם אין בעיה. התקציב המוגדר הוא בין 3500 ל4000 שקל…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אוקיי, זה בעקרון לחבר. לפי דבריו הוא צריך: לוח אם, מעבד, כ.מסך, מארז, ספק, זיכרון והרד דיסק. המטרה זה לסחוט את זה כמה שיותר למשחקים. נ.ב. אפשרות גם ללא כ.מסך.
-
- 1 תגובה
- 539 צפיות
-
-
צריך מחשב עריכה כולל מסך לעריכה גרפית עד 2.5K עם גלידה עד 3K תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 673 צפיות
-
-
אני סטודנט וצריך נייד לאינטרנט/מסמסכים/מצגות וכו'... התקציב הוא עד 4000 ש"ח ההתלבטות שלי כרגע היא בין מס' דגמים (כולם עם Celeron M 1.5, 512MB, WIFI וצורב DVD): LG K1 2247E (מסך 15, 40GB, Intel 915GM, משקל 2.7 ק"ג) - 3985 ש"ח Lenovo 3000 C100 (מסך 15, Intel 900, 40GB, משקל 2.8 ק"ג) - 3900 ש"ח Acer Aspire 3633WLMi (מסך 15.4, 60GB, Intel 900, משקל 2.7) - 3950 ש"ח Fujitsu Siemens Amilo Pro v2030 (מסך 15, Unichrome pro 3D/2D, 40GB, משקל 2.75) - 3830 ש"ח Fujitsu Siemens Amilo L7310 (מסך 14, Intel 900, 60GB, משקל 2.9) - 3830 ש"ח העדפה שלי כרגע היא הנייד של LG, העניין הוא שאני לא מתמצא בנ…
-
- 1 תגובה
- 560 צפיות
-
-
היי, אני צריך עזרה בבניית מפרט למחשב בתקציב 4K כולל ציוד היקפי עם אפשרות חריגה קלה כלפי מעלה. ייעודים עיקריים תוכנות דוגמת סוליד וורקס/MATLAB וגם קצת משחקים, לא מתוכנן OC כלל. דרישות מיוחדות הן מסך 19'' (עדיפות של סמסונג/דל) ונפח HD גדול. לגבי רמקולים נראה לי X-210 של לוג'יטק יעשו את העבודה. מפה זה שלכם... תודה
-
- 8 תגובות
- 678 צפיות
-
-
שלום לכולם, האם תוכלו לעזור לי לבנות לי מפרט? . מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 3.5 אלף האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל עד הסוף במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקל חריגה מקסימלית. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? גיימינג א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). משחקים כבדים כמו CRYSIS\GTAIV\CODMW2 וכדומה ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: בעיקר למשחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? יש מסך-רזולוציה מקסימלית-1920x1080 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים…
-
- 2 תגובות
- 743 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) צפיה בסרטים, אינטרנט, משחקים בינוניים * גודל המסך? 15-16 אינצ' בערך * משקל רצוי? עדיף כמובן כמה שיותר קל, אבל לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? אני רוצה להיות מסוגל לראות סרט של שלוש שעות בHD בלי להטעין את המחשב. * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? 400 * כונן CD/DVD? צורב? עדיף, גם לא קריטי לבחירה * כונן Bluray? לא חייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? תלוי במחיר, לא ממש חשוב * האם יש לכם העד…
-
- 0 תגובות
- 675 צפיות
-
-
מערכת בנה לך מחשב הכוללת את הפריטים הבאים מעבד: AMD ATHLON 64 3800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.0GHz 1MB CACHE - ADO3800CUBOX - BOX מחיר: ¤457 לוח אם: ASUS M2N-E מחיר: ¤527 כרטיס מסך: XFX PCI-EX GeForce 8800GTS XXX EDITION 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DVI - DX10 - PV-T80G-GHD9 - RETAIL מחיר: ¤1784 דיסק קשיח: SAMSUNG 160GB 8MB SATA2 7200 RPM - HD160JJ מחיר: ¤306 זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 667 CL5-5-5-15 - F2-5400PHU2-2GBNT מחיר: ¤576 מארז: JSP-TECH H-550D - MID TOWER - BLACK + EZCOOL 400W PSU מחיר: ¤254 מחיר סופי : ¤3851
-
- 2 תגובות
- 545 צפיות
-
-
היי לוכלם, התקציב שלי בערך 4500-4700 אלו מטרות המחשב : 1) שיפעיל לי סרטים hd בלי שיתקעו (לא שזה ואוו ,אבל עדיין). 2) יריץ לי משחקים ברמה גבוהה (חשוב חשוב). 3) שיהיה הארד דיסק של טרה לפחות . 4) כטריס מסך רציני בעל יציאת hd +dvi 5) שקט (ברמה של מ1- 10 לפחות 7) * אני לא מתכוון לשדרג בזמן הקרוב *כרגע יש לי מסך רגיל לא יודע בדיוק באיזה רוזולוציות הוא תומך (בעתיד יש מצב שאני החליף לפול hd) *ללא OC מה דעתכם על המפרט הבא : Arctic-Cooling Freezer 7 Pro - 1366 / 1156 / 775 / AM2 / AM3- Rev.2 http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=12237 Intel Core I5 750 2.66GHz 8MB LGA1156 - TRAY http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=10854{…
-
- 1 תגובה
- 678 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש להחליף את הנוכחי שמקרטע לי. אשמח להמלצות. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) תיכנות, משחקים כמו football manager * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל המסך לא קריטי * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) fhd * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סולל…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
היי חברים, מעוניין לרכוש מחשב לגרפיקה עד 2800 ש"ח. 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 2800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? להשתדל שלא אך לא נורא ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גרפיקה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס, photoshop, freehand 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן cd 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, …
-
- 1 תגובה
- 940 צפיות
-
-
אהלן, אני מתכנן לקנות בזמן הקרוב מחשב חדש. אני מאמין להגיע לסכום של כ-2,500, אולי קצת לעלות. כעיקרון חיפשתי במדור המפרטים המומלצים, אבל בגלל שההבנה שלי בחומרה שואפת ל-0 לא הצלחתי להבין מה עדיף על מה, ולמה. אשמח לקבל הצעות למפרטים והסברים. אני מחפש מפרט שלא יכלול הארד דיסק או ספק (שכבר יש לי). נתנאל.
-
- 9 תגובות
- 734 צפיות
-
-
שלום לכם, יש לי 4000 שקל לקניית מחשב. אני משתמשת בו לצרכים משרדיים בעיקר. קיבלתי 2 הצעות למחשב רגיל: 1. מעבד intel 775 office revoluton v. e7400, intel core 2 duo e7400 - 2.8 ghz וזיכרון של וזיכרון של 4 גיגה. 2. מעבד p dual core 2.5 e5200 2m 775 800 ההצעות מספיקות לי ועלותן 2380 עד 3000 שקל. כששאלתי על מחשב נייד אמרו לי שכדי לקבל את אותם ביצועים צריך לשלם הרבה יותר. אני שואלת האם אוכל לקנות נייד ב-4000 שקל שיהיה מקביל להן. אני לא רואה את עצמי מוציאה את המחשב מהבית, למרות שאני אוהבת לשמור על אופציות פתוחות. כן חשוב לי שהמסך יהיה גדול דיו, זאת אומרת שלא פחות מ-15 אינץ'. הציעו לי במקום אחר ניידים כאלה: 1. toshiba a300 t6400 core duo 2ghz, טכנולוגיה חדשה, 4 ג'יגה זכרון, ו…
-
- 3 תגובות
- 630 צפיות
-