עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. התקציב הוא בערך 2000-3000 ש"ח, אבל הוא יכול להשתנות מעט עם התגובות. העבודות לא יהיו כאלה מסובכות אבל עדיין הפוטושופ צריך לזוז בצורה סבילה. נייח לא בא בחשבון מטעמים ניידותיים. תודה

• 2 תגובות
    • 750 צפיות
  2. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 6500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה מינימלית לרכיב שישפר ביצועים באופן משמעותי 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD, גיימינג כבד (לצורכי עבודה - ביצועים גבוהים) ועריכה וצילום של סרטים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). Fraps, Adobe Suite, Overwolf, Maya, Vegas Pro אופן השימוש - משחקים ופרנסה (השניים קשורים) ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית…

• 3 תגובות
    • 765 צפיות
  3. שלום חברים, אשמח לעזרה בבניית מפרט עד 5500 ש"ח למשחקים כבדים לטווח ארוך. ללא OC מתוכנן, דגשים וסדר עדיפויות: 01 עדיפות לקומבו של אינטל + נווידיה 02 קור 03 שקט 04 הארדיסק עם נפח כמה שיותר גדול. המסך שלי הוא 22 אינץ' התומך עד 1680x1050 אך לעיתים אני מחבר את המחשב לטלויזיה ולכן יש צורך בתמיכה מעולה עד לרזולוציית 1080. תודה מראש!

• 4 תגובות
    • 905 צפיות
  4. ובכן אני מעוניין לקנות "מחשב" חדש, ורשמתי "מחשב" כיוון שאת הספק וכרטיס המסך כבר יש לי ואין צורך להחליפם לעת עתה. יש לציין כי אני לא מתכוון לבצע OC לבינתיים. כרטיס מסך: Sapphire Radeon HD 5970 2GB ספק: CoolerMaster Silent Pro M700 700W צורב DVD: שקר כלשהו, לא באמת קריטי. שאר המפרט עליו חשבתי(וכאן קצת נכנסתי לבלבול בגלל כל עניין הזיכרון): מעבד: i5 2500k(לפי מה שאני מבין, אין טעם לקחת את ה i7 2600k שהרי ההבדל הוא מינורי אך המחיר לא). לוח אם: Asus P8P67 Pro(בעת שהם יטפלו במלאי הבעייתי כמובן). זיכרון: DDR3 1600Mhz Corsair Dominator GT Dual Channel CL7 2x2GB בעיקר בגלל ה Latency שלו 7-7-7-20 HDD: חשבתי על Caviar Black 1TB 7200RPM 64MB SATA III של WD. קירור למעבד: …

• 1 תגובה
    • 773 צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימלי? 2000 שקל בערך האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך שיהיה סביבות 2000 שקל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? עבודה משרדית, מילים, גלשיה באינטרנט, תוכנות גרפיקה אדובי אילוסטרטור ופוטושופ. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא צריך דיסקטים 5. במידה ויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. צריך מפרט שלם 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 3 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא 8. האם י…

• 1 תגובה
    • 680 צפיות
  6. Started by scarymovie,

1. מה התקציב המקסימלי? 5000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? הכל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? אינטרנט, מוזיקה, סרטים, משחקים (חזקים+) -אני גימר! 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מסך 21-22 אינץ 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 5. במידה ויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? רמה 8 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? לא האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו…

• 3 תגובות
    • 861 צפיות
  7. Started by lior505,

איך הוא בשביל משחקים? מעבדי ‏AMD: Phenom II x6 Six Core 1075T Socket AM3 3.0Ghz Box http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11162 מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=8530 לוחות אם למעבדי ‏AMD: GIGABYTE 890GPA-UD3H AM3, 890GX, DDR3 1333, ATI HD4290, HDMI, HD Audio http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10016 זכרונות: DDR3 1333Mhz 2x2GB G.Skill Ripjaws X Edition Dual Channel http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11914 כרטיסי מסך: Sapphire HD 6850 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI Mini 2xDP PCI-E http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11135 כרטיסי מסך: Sapphire HD 6850 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI Mini 2xDP PCI-E http://www.ksp.co.il/hma…

• 2 תגובות
    • 843 צפיות
  8. Started by man-of-God,

הוא שכח לומר לי מה המחיר שהוא קיבל עבורו אבל האם המפרט הבא הוא בגדר הסביר או שיש בו חוסר תאימות ? מעבד Intel Core i5-2500K Box לוח אם Asus P8P67 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB זיכרון G.Skill DDR3 4096MB 1333Mhz CL 9-9-9-24 Ripjaws כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD6950 2048MB DDR5 PCIe צורב Asus DRW-22B2ST X22 SATA DVD מארז ללא ספק LanCool PC-K60 ספק כח Seasonic M12II 620W קרור למעבד Scythe Mugen 2 Rev. B איך המפרט? עד כמה שאני יודע התיכנון הוא להשקיע בין 3 - 5 K מה שאני ראיתי במפרט הזה הוא העובדה של מעבד בוקס כאשר הוא קונה כבר קירור למעבד אז אין צורך בבוקס אלה בגרסא שמגיע ללא מאוור

• 1 תגובה
    • 761 צפיות
  9. Started by Overnet,

קיבלתי הצעת מחיר מהחנות מחשבים שלי לשרת המיועד בעיקר לתוכנות CAD. שזה בעצם 3Ds Max 2011, AutoCAD 2011. אני מבקש לקבל חוות דעת על המפרט. אני לא רוצה לשלם אקסטרה על העדר הידע שלי בדברים האלה. הנה הפירוט: מארז + ספק Intel® Workstation Chassis SC5650WS לוח אם Intel® Workstation Board S5520SC 2 מעבדים Intel® Xeon® Processor E5620 2 מאווררים לקירור Intel BXSTS100A Thermal Solution Processor Cooler 6 סטיקים זכרון DDR3 בקצב 1333 הרץ', 2GB נפח כל אחד. קשיח Intel® X25-M SSD 80GB קשיח Western Digital 1TB 7200RPM 64MB Black 12,100 ש"ח כולל מע"מ. לא כולל כרטיס מסך כי כבר יש לי. מה אתם אומרים? :-\ אני רוצה לוותר על ה SSD. וזה לא מוזר שהכל כמעט חלקים של אינטל? חוץ מהזכרונות שלא ר…

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  10. אהלן, אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בהרכבת המפרט: 1. התקציב המקסימלי - 6000 ש"ח ניתן לחרוג מהתקציב במקרה הצורך. 2. השימושים הצפויים של המחשב הם בעיקר משחקים כבדים (Mass Effect, Fallout:NV, CoD:BO ,Dead Space וכו') בהגדרות המקסימליות וסרטים ברזולוציות FHD. 3. יש צורך בציוד היקפי: מסך FHD בגודל 22' או יותר, רמקולים ועכבר גיימינג סביר. 4. יש צורך בצורב די.וי.די רגיל וכרטיס רשת אלחוטי. 5. יש צורך במפרט מלא. 6. השקט לא חשוב למפרט כל עוד לא יעשה רעש ברמה חריגה. 7. לא מתוכנן אוברקלוקינג של המחשב. 8. אין צורך במערכת הפעלה או הרכבה. 9. אין העדפות לחנות, מגורים באזור ירושלים. 10. מעוניין לעשות שימוש במארז CM690 של קולר מסטר (למרות שאני מוכן בהחלט לשמוע אם מישהו חושב שיש …

• 17 תגובות
    • 3k צפיות
  11. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2000 שקל האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקי MMO קלים בלבד (שלא דורשים כרטיס מסך) א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 23אינץ רחב * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? חלשים בלבד maple story ,fly for fun(לא אכפת לי לשחק על הגרפיקה הכי נמוכה * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינ…

• 17 תגובות
    • 2.5k צפיות
  12. Started by pperoxide,

. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם זה הכרחי אז לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: COD,PES * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?אני רוצה לקנות מסך LED 22 אינץ' 2MS מחנות אחרת.. ללא קשר לתקציב הזה * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?COD,PES * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוני-גבוה …

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. Started by swisaman,

1. מה התקציב המקסימלי? 4500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - עריכה , גיימינג כבד , OC במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?DELL 2209WA 22" * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כל המשחקים החדשים והאלה שהולכים לצאת.. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מקסימליות. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? צורב 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כ…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by ag43,

מתאם הBT המובנה במחשב הD420 שלי עובד בצורה איטית מאוד. כאשר אני מחבר את הפלאפון שלי (נוקיה N86) דרך BT, כל סנכרון (אפילו הודעות) לוקח יותר מחצי שעה. גם שימוש בפלאפון כמודם דרך הBT בקושי זז (כמה Kb בודדים לשניה). לשם השוואה - כאשר אני משתמש בפלאפון כמודם למחשב כף היד שלי (FSC N560) שמשתמש בBT 1.1 אפשר לגלוש באינרטרנט בצורה סבירה. עדכנתי דריברים והבעיה נשארה. שם המתאם הפנימי הוא DELL WIRELESS 350 INTERNAL BLUETOOTH MODULE ומערכת ההפעלה היא WIN7. יש למישהו רעיון ממה נגרמת הבעיה?

• 2 תגובות
    • 830 צפיות
  15. שלום לכולם, אני גר בארה"ב ואני מעוניין לקנות מחשב למטרת עבודה/משחקים ואני זקוק להמלצות התקציב אמור לכלול גם מסך 24-27 אינצ' התקציב הוא 1500-1800 דולר אני מעריך שרוב החלקים יקנו ב Amazon, FRY'S, newegg מקווה שתוכלו לעזור, תודה רבה! איתי

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. מה אתם אומרים על המחשב מול המחיר אני שוקל לקחת אותו מחר לגבי החנות זה לא נראה לי משנה כי האחריות מול דל ולא מול החנות http://www.hi-fi.co.il/Product.asp?Pid=N5010I3370M&Cat2Cat1ID=36&Cat2ID=239&aff=Zap〈=he הצרכים שלי הם אינטרנט, סרטים, מוזיקה, ומעט משחקים קלים מה אתם אומרים ??

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. 1. מה התקציב המקסימלי? 5200 שקל. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-400 שקל. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? משחקים וקימפולי תוכנות. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). -> VS2010, CS5, Elicse... ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 23 אינצ' (לא יודע מהרזולוציה. אני רוצה מסך של סמסונג עם ה-PVA). * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? חזקים במיוחד. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלד…

• 23 תגובות
    • 2.2k צפיות
  18. Started by DDgeva,

אני סטודנט ואני קונה מחשב שישמש אותי להרבה כתיבה ותיכנות. אני לא צריך כרטיס מסך חזק, רק שיעבוד מהר והכי חשוב שהמקלדת תהיה נוחה. חשבתי לקנות את הLenovo Edge 15 : http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=16705 יש דגמים אחרים שכדאי לשקול? או שזה באמת הכי מתאים? אני צריך להחליט מהר, וכל חוות דעת שלכם תעזור לי לקבל את ההחלטה.

• 0 תגובות
    • 834 צפיות
  19. טוב ככה אני מחפש לקנות מחשב נייד עד 3800 ש"ח אין לי בעיה להזמין את המחשב מebay. אני מחפש מחשב שאני יוכל לשחק בו משחקים, אני לא מחפש להריץ את המשחקים בנתונים הגבוהים ביותר. אין לי שום כיוון לשום חברה, מלבד כמה מפרטים שראיתי. לדוגמא: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5194&CatCode=315 הבנתי שבמחשב נייד הגימור חייב להיות גבוה, ושלא מספיק רק להסתכל על מפרט. הבנתי שיכול להיות מצב ששני מחשבים עם אותו מפרט יהיו שונים לגמרי בביצועים שלהם. כמובן שבמחשב חייב להיות כרטיס מסך, אז בבקשה לא לתת לי לינקים עם מחשבים עם i7. כי אין שום סיכוי שיהיה גם כרטיס מסך במחיר שאני מחפש. תודה מראש, אני אשמח לקבל כל הצעה, אבל בבקשה תפרטו למה בחרתם באותו מחשב

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by aloneg,

איזה מהמחשבים הבאים עדיף: HP G62-B50SJ‎ ‎Model‎ ‎G62-B50SJ‎ ‎ Color‎ ‎G62-B50SJ - שחור מט עם דפוס פריזמה‎ ‎ CPU‎ ‎Intel® Core i3 350M Processor, 2.26GHz,3MB Cache,1066MHz FSB‎ ‎ Memory‎ ‎3GB DDR3 1066MHz (1 x 2048 MB + 1 x 1024 MB), Up to 4 GB‎ ‎ HD‎ ‎320 GB (5400Rpm)‎ ‎ Display‎ ‎15.6'' Diagonal High-Definition LED HP BrightView Widescreen Display (1366 x 768)‎ ‎ GPU‎ ‎Intel HD Graphics, up to 1274 MB total available graphics memory‎ ‎ Optical Device‎ ‎SATA optical drive: LightScribe SuperMulti DVD±R/RW with Double Layer Support‎ ‎ Sound‎ ‎Altec Lansing speakers‎ ‎ Wireless‎ ‎802.11 b/g/n‎ ‎ Bluetooth‎ ‎No‎ ‎ Network Card‎ ‎Integrated 10/100BASE-T Ethern…

• 6 תגובות
    • 3.2k צפיות
  21. Started by goanin,

שלום לכולם. הוצעה לי מערכת מחשב, במחיר של 2,550 ש"ח. המחשב ישמש אותי לפעולות פשוטות: שימוש בלוח כתיבה אלקטרוני. הכנת סרטונים פשוטים. תחזוק אתר אינטרנט.. המפרט, כפי שנשלח לי לאימייל: מעבד Intel Q8400 לוח אם Foxconn G41 DDR3 זכרון Kingston 2GB DDR3 1333MHZ דיסק קשיח Samsung 500GB כרטיס מסך NVIDIA G-Force GT220 1024MB צורב DVD SAMSUNG מארז + ספק מסך מחשב MAG 22" מקלדת + עכבר פשוטים. האם המפרט תואם את המחיר? האם יש הצעות לשיפור? תודה רבה!

• 7 תגובות
    • 860 צפיות
  22. תקלתי בפתרון שקיים להחלפה של הכונן האופטי בלפטופים של אפל (מקבוקים) ובמקומם לשים תושבת לכונן קשיח נוסף במחשב הנייד. זה נקרא OPTIBAY הרעיון נשמע לי רעיון אדיר! הצורב כל כך מיותר מה גם שאם אפשר לקנות לו איזה מארז חיצוני ולהשתמש דרך USB כשאני צריך אותו פעם בכמה חודשים אז בכלל טוב. השאלה היא כמובן אם אפשר למצוא פתרון כזה לדגם של הלפטופ שיש לי, HP 530. ואז אני מוסיף כונן SSD למערכת ומשאיר את הקיים לאחסון מה שישפר מאוד את ביצועי המחשב שממש זוחל בגלל ההארדיסק האיטי שלו היום. מה אתם אומרים מישהו מכיר פתרונות כאלה?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. מחפש מפרט שיתחבר על LCD 32' אינץ של סאנסוי מסדרת סאקורה ( אני לא מאמין שזה FHD אלא רק HDR ) מעדיף AMD-ATI מאשר NVIDIA. מחפש מפרט טוב למשחקים. עם אפשרות לשדרוג, לגבי OC אני כן מעוניין רק שאני לא יודע איזה חנויות תומכות באפשרות כזו במרכז ( אין לי רצון או אפשרות לסוע לחלקים אחרים בארץ ששם שמעתי שיש חנויות טובות ) אכפת שיהיה לא רועש. אבל זה לא סוף העולם. נפח הארד דיסק לא כזה חשוב. לא צריך מערכת הפעלה. יש לי מהמחשב הקודם. דיי עיקש לגבי מארזים. ככה שלא הייתי רוצה שתכלילו אותו אלא רק לציין איזה תקן צריך בשביל החלקים המוצאים כלומר MIDI TOWER או FULL TOWER וכו'. למרות שיש לי בבית CM690 של קולר מאסטר אני מאמין שזה מארז טוב לא? בכל אופן תודה רבה לעוזרים מקווה שזה מספיק מידע כדי ליצ…

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. שלומות לכולם, בידיי מחשב נייד מבית לנובו מדגם U550 , יש לו כמדומני 4GB של RAM, באתר יצר או באתר אחר שראיתי לא זוכר היה רשום שהמגבלה היא 8 GB, ויש 2 סלוטים. רציתי לדעת איזה דגם של RAM זה משתמש והיכן אפשר לקנות את הרכיבים ? כמו כן מישהו מכיר חנות שמוכרת וגם מתקינה את הRAM ?

• 2 תגובות
    • 832 צפיות
  25. Started by WitheNoise,

שלום אני מעוניין לקנות מחשב נייד בטווח 3000 ש"ח לצורך office וקצת מוזיקה וסרטים, המחשב ישמש בעיקר ללימודים. הפרטים החשובים הם גודל מסך - בין 13-15 אינצ' (כן 15.4 זה בסדר) לא משנה מט/מבריק/לד, עדיפות למשקל נמוך, זמן סוללה פחות חשוב,כי גם ככך זה לא יהיה יותר מ 4 שעות. תודה

• 0 תגובות
    • 803 צפיות

דיונים חדשים בפורומים