ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,346 דיונים בפורום זה
-
יש לנו מחשב נייד של דל- XPS M1330. המחשב נפל, לא נשבר בו שום דבר, אבל כשפותחים אותו, אחרי כמה שניות מופיע מסך שחר, כתוב בו שהוינדווס לא הצליח לעלות כראוי, ויש שתי אפשרויות לבחירה, להפעיל כרגיל או לעשות repair. לא משנה איזה אופציה בוחרים, המחשב עושה ריסטרט ומגיע לאותו חלון (או למסך כחול שהיה לי פעם אחת...). מה אפשר לעשות?? במעבדה הם רוצים 3000 שקל על תיקון שאני לא חושב שכולו נחוץ... תודה רבה, GuyK
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
הנה המפרט שיש לי עכשיו : מעבד : AMD Phenom II X4 965 (3.4GHz) Black Edition לוחם אם : Gigabyte 890GPA-UD3H מארז : Cooler Master HAF 932 Full Tower (NO PSU( צורב : PIONEER DVD RW DVR 218L Sata דיסק קשיח : SAMSUNG F3 1TB SATA2 7200RPM זיכרון : KINGSTON HYPER-X BLU 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600MHz CL9 ספק כח : SeaSonic 750Watt עם אני לא טועה. מאורר מעבד : SCYTHE MUGEN II REVB 2 כרטיסי מסך יש לי (CrossFire ) SAPHIRE HD68501G DDR5 והשני Gigabyte HD 6850 1G DDR5 אני לא יודע עם זה הפורום לשאלה שלי עם לא אז בבקשה להעביר את האשכול .. השאלה שלי היא . אני עשיתי CF וזה מפרט די טוב לדעתי עכשיו אני משחק Crysis וניסיתי על המקסימום וזה לא עובד לי חלק... ככה זה אמור להיות? כי אנשים אמ…
-
- 3 תגובות
- 810 צפיות
-
-
1. החיסכון הוא חשוב. יחד עם זאת אם אין ברירה, אני לא רוצה לפגוע ביחס עלות/תועלת. משהו בסביבות הפלוס מינוס 300 ש"ח. אבל אם יש הצעות טובות, אשמח לשמוע הכל. אם יש דברים שאני מפספס או מעריך לא נכון את המחיר וכו'... אשמח לשמוע תיקונים והצעות. אני מעדיף לחרוג ולקבל את מה שצריך מאשר להשקיע 2000 ש"ח ולאבד אותם. כך שאם צריך חריגה מהחריגה- אשמח לשמוע נימוקים. מישהו שאני מכיר בכלל אמר לי שהתקציב שלי למחשב ברמה שאני ורצה צריך להיות לבסביבות ה3000 ש"ח... 2. שימושים צפויים- אהה... מחשב ביתי. אינטרנט (הרבה (מאוד) טאבים שפועלים בו זמנית. ז"א גם דפים פעילים ולא רק פאסיבים שיצרכו אולי רק זיכרון. שמעתי שגם פיירפוקס זולל מעבד), משרדי כללי, וירטואליזציה תמידית של כמה מכונות במקביל, כל מינ…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד!2800 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?150~200 אהל עדיף לא לעבור את 2800 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: GTA IV * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?כולם * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?כמה שיותר גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?כן ,…
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ברשותי מחשב נייד Intel Core i3-380M 4GB 500GB ”15.6 תוצרת Dell דגם Inspiron IN5010BKi38 אתמול נסתי לחלק את הארדיסק. דרך הויינדוס ב-Manage ולעשות SHRINK הוא עשה את הפעולה אך לאחר שעשיתי RESTART המחשב לא רוצה לעלות הוא מנסה כל הזמן לעשות תיקון אך מראה כאילו שהמערכת הפעלה על ארדיסק בנפח 0 ניסיון נוסף לעלות את המחשב מ-LINUX גם הוא לא נחל הצלחה וניתקע באמצע. ב-PARTITION MAGIC הוא מזהה ארדיסק אבל רושם שהוא דפוק.
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני הולך לקנות את הנייד בארה"ב כשאהיה שם בעוד שבועיים מסך: אני מעוניין ב-13" מעבד: i3 מספיק ? או שעדיף i5 ? זיכרון: 4 ג'יגה DDR3 מה שחשוב לי זה שאיכות החומרים תהיה גבוהה והנייד יהיה קל וזמן בטרייה ארוך ככל הניתן (אם צריך אני אשדרג את הסוללה לסוללה חזקה יותר) תודה
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מתלבט בין כמה לפטופים: HP ProBook 4320s Intel Core i3-350M LG C500 Intel Core i3-390M LG R380 השימוש הוא בעיקר בייתי ובכללי. בעיקר גלישה, מוזיקה ותוכנות חשוב שיהיה מהיר וללא תקיעות. את ה R380 אני מכיר ויצא לי לעבוד איתו והוא די נחמד אבל ניראה לי שהאחרים עדיפים. ה C500 בעל מסך גדול איך ניראה לי פחות איכותי מה HP. צריך עזרה בדחיפות, תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום מתכוון לקנות מחשב שעיקרו למסמכים ,אינטרנט ומעט משחקים (לא חייב הכי כבדים שיש...) מצאתי באייבורי את המפרט הבא: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5793&CatCode=1 האם כדאי לבצע שידרוגים מתוך האפשרויות שהם נתנו לי או להשאיר ככה? ואם כן איזה שדרוגים? תודה מראש יובל
-
- 8 תגובות
- 939 צפיות
-
-
היי, דגם: A-530-10 של פוג'יטסו. WIN 7 SP1 חיברתי ל LCD, משום מה כרגע הסאונד נשאר הלפטופ ולא עובר לטלוויזיה(עד עכשיו , זה כן עבר). מה השתנה: עדכנתי SP1, אם כי אני לא בטוח שזה מה שגרם לזה. איך מגדירים מאיפה יבוא הסאונד ב Dual view? עדכון: פתרתי. הגדרות סאונד ב WIN.
-
- 0 תגובות
- 773 צפיות
-
-
היי! שמתי לב שהרמת בהירות בX200 נמוכה משמעותית משאר הניידים שיצא לי לעבוד עליהם... אולי זה רק אצלי? מישהו עוד שם לב לזה? פתרונות? מענות? תודה מראש לכולם!
-
- 14 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מפרט למחשב HTPC שישמש בעיקר לצפיה בסרטים HD ורגילים.סאונד 7.1. גלישה באינטרנט. ושיהיה אופציה בעתיד לשדרוג לכרטיס מסך יותר טוב. התקציב לא חייב להיות בדיוק עד 2000... תודה רבה, איתמר
-
- 2 תגובות
- 845 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2500 ( לנצל את כולו) 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? אינטרנט, סרטי FullHD, משחקים כמו FIFA אשתמש במסך Samsung T220P ) 22” FullHD) 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא מתוכנן. 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך לכלול מערכת הפעלה, הרכבה בחנות. 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא, די לציין איזור מגורים - אני גר בחיפה …
-
- 7 תגובות
- 988 צפיות
-
-
כמובן מחשב שיכול להחזיק לזמן ממושך... אם אפשר כמובן חנות במרכז הארץ מאוד יהיה לי נוח. *עדיפות לכרטיס של NVIDIA* *ללא OC וללא מסך,ללא ציוד היקפי* תודה רבה [br]פורסם בתאריך: 23.02.2011 בשעה 10:14:07 בניתי לעצמי מחשב,איך,אשמח להצעות שיפורים ואפילו הוזלה במחיר במידה ויש צורך-Intel Core i5 760 Socket 1156 8MB 95W 2.8Ghz Box, יחידות 1 ₪921 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2016 Gigabyte GA-PH67A-UD3 H67 CHIPSET, יחידות 1 ₪608 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2267 G.Skill RipJaws-X 8GB Kit DDR3 1600Mhz CL9 F3-12800CL9D-8GBXL, יחידות 1 ₪571 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2462 WD 1TB 64MB Sata2 Green WD10EARS, יחידות 1 ₪304 http://www.rsm.co.il/pr…
-
- 5 תגובות
- 821 צפיות
-
-
אין לי הרבה נסיון עם מחשבים כאלה למעט מקרים ספורים שהשאילו לי. אני צריך בשביל אינטרנט ואופיס בלבד (בעיקר אינטרנט). הגודל לא חשוב לי וגם המשקל, הבטריה והזיכרון כי אני הולך איתו מעט מאוד מהאוטו עד שאני יושב וזה בד"כ ליד חשמל. אודה להערות. מה דעתכם על זה? http://www.getit.co.il/Prod/63829/ אשמח אם תתנו הצעות ספציפיות
-
- 0 תגובות
- 786 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? עד 6000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם אפשר לחסוך ולא לפגום בביצועים, אז עדיף. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). המחשב מיועד לצפייה בטלווזיה דרך לווין (DVB-S), הקלטה וקידוד לHDD ובנוסף משחקים כבדים (Crysis, GTA IV). שימוש תדיר נעשה בשניהם. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 24 אינץ , 1920x1080 . יש אפשרות לשדרוג ל32 אינץ (מסך טלווזיה) - …
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם , ניסיתי לחפש מספר ביקורות/חוות דעת של משתמשים מהארץ ומעולם,ונתקלתי במעט או שאין בכלל (חיפשתי גם באתר - מצאתי רק המלצה אחת לא מפורטת יותר מדי). בכוונתי לרכוש את המחשב הנ"ל למטרות לימודים בעיקר(שימושי אופיס וכיו"ב,מטרות תכנות,סימולציות שונות(AUTOCAD וכו'). אשמח לקבל חוות דעת ממשתמשים אשר יש ברשותם אם המחשב ה"ל או כל אחד שיכול לחוות דעה. תודה רבה מראש!
-
- 0 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן, בקרוב מאוד אני מתכנן לרכוש נטבוק - הדאגה העיקרית שלי היא לגבי שריטות ופגיעות. השאלה שלי היא האם קיימים מגני מסך ו\או סיליקונים לנטבוקים?
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אני צריך את עזרתכם... אני מעוניין לקנות נטבוק לעבודה יומיומית, לא משחקים, לא מתחמם הרבה וסוללה שתחזיק הרבה זמן המחיר שאני מוכן להשקיע הוא עד: 1600 ש"ח. יש כמה נטבוקים שמצאתי, ארצה את תגובתכם: 1. http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OK1015PEM&cfm=7E05AFD1 2. http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OK2102010ej 3. http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OK1018BK455 4. http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1IN193F769per **אם יש דגמים אחרים שאתם ממליצים, אשמח לשמוע את דעתכם.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
מיועד לשימושיים כלליים ביותר (אינטרנט וכד') תודה.
-
- 1 תגובה
- 993 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5.5K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כולו במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג מהתקציב 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים, לכידת ווידאו (צילום של המשחק עם תוכנת Fraps) א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1050 - 1680 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? World of Warcraft * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/…
-
- 18 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
ברשותי נייד ישן למדיי - IBM X30. מגיע עם מעבד 1.2, ו 128 ראם. המחשב בקושי נושם, ודורש טיפול דחוף. כרגע על הפרק: הרחבת זיכרון - כרגע 128מגה במהירות 133מג"ה, SDRAM. מהיכן ניתן להשיג בזול (בארץ או בחו"ל) תוספת זכרון? מה הכי מומלץ מבחינת מהירות וכמות שהוא מסוגל לתמוך בה? פירמוט - לאחר שארחיב זכרון, ארצה להתקין מחדש מע' הפעלה - מה כדאי? 7 סטארטר, 2000, XP? WIFI, אין כרגע, מה ניתן לעשות כדי להוסיף? ואחרון, כרגע יש הרדיסק של 40ג'יגה במהירות 4200 סל"ד. האם החלפת ההרידסק במהיר יותר תתרום בצורה ניכרת לשיפור הביצועים?
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש ברשותי את המחשב הזה: מעבד E6300- Gigabyte GA-EG41MF-S2H Intel® G41 + ICH7 Chipset LGA 775 Retail Model GEG41MES2H Mushkin DDR2 4096MB (2x2048) 800MHz 5-5-5-18 SP 996558 Western Digital 500GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD5000AAKS RAIDMAX APEX Black Gaming Case Samsung DVD-RW SH-S223F x22 SATA Black OEM ספק כח סיסוניק 350W איכותי, האם הוא יספיק לי למחשב HTPC להצגת סרטי HD? אם לא, מה אני צריך להוסיף? איזה מארז HTPC יתאים לו? תודה לעונים
-
- 1 תגובה
- 744 צפיות
-
-
כמה אמור לעלות מחשב כזה ואיזה מחשבים מומלצים יש? המחשב הוא בשביל אבא שלי אין כרגע תקציב מסויים, אני רק רוצה לראות אופציות טובות. רצוי גם שהחומרה שלו תהיה די חזקה , יותר מבחינת מעבד ו4GB ראם או עם אופציה לשדרוג למרות שאני מאמין שלרוב המחשבים יש אופצית שדרוג. אני לא מבין כ''כ בניידים ככה שאני לא יודע עוד איך למקד את השאלה אבל זה בעיקרון הדרישות. תודה
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, הנני משתמש מאוד ותיק פה אך לא פעיל פה בפורומים כבר זמן רב. נתקלתי בבעיה ואני צריך את עזרתכם. יש לי כרגע מחשב סוני VAIO, על המחשב מותקנת מערכת הפעלה ויסטה HOME. וכידוע היא כבדה, מסורבלת ובכללי המערכת הפעלה הכי גרועה שנקלתי בה אי פעם. יש לי אפשרות להתקין וינדוס 7 על המחשב, אני פשוט לא מוצא את הדרייברים של המחשב ברשת, גם לא באתר של סוני, אני מתכוון כמובן לדרייברים של הכרטיס מס, כרטיס קול, רשת וכדומה, כול הדרייברים של סוני שמותקנים כרגע, ואני צריך שיהיו מותאמים לוינדוס 7.(או שאפשר להשתמש בדרייברים של XP?) בכללי לא מצאתי את הדרייברים בכלל. לא של ויסטה ולא של XP ולא של 7. הדגם הספציפיי של המחשב (אם זה משנה) זה: PCG-7143M סידרה NS11-SERIES יש למישהו אפשרות לעזור לי …
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ראיתי נושא דומה אבל הצורך שלי קצת שונה אז אני אהמר על נושא חדש. שלום לכולם. אני רוצה לקנות מחשב חדש שיעמוד בביצוע וירטואליזציה של רשת מחשבים הכוללת שרתים שונים (אינרנט,דואר,איחסון וכו') כמו כן יכלול כמה וכמה תחנות עבודה במקביל. כל זה אמנם לצרכי לימוד וניסוי ביתיים אבל אני רואה בו גם כמחשב למשחקים - אך זהו צורך משני. אני צריך: 1. מארז וספק (אולי בנדל של שניהם-ראיתי בנדל של ANTEC NSK6580B שנראה טוב ואם מישהו מכיר ויכול לאשר את טיבו). 2. דיסק קשיח של 500GB. 3. כרטיס מסך נורמאלי. 4. 4 גיגה זיכרון 1333(פתוח להצעות בקשר לסוג, העיקר שיבצע את העבודה). 5. מעבד מרובע ליבות (פה אני חייב עזרה כי למרות שמאז ומעולם היה לי אינטל אני מוכן לנסות להשתכנע על AMD אבל לפחות ברמה של I5-2300/24…
-
- 24 תגובות
- 3.6k צפיות
-