עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום ותודה מראש לכולם, מעוניין לרכוש מחשב נייד בסכום של 2500-3000 כאשר הוא ישמש אותי בעיקר בתור מחשב שולחני אבל לא רק. רוב השימושים שלו יהיו אינטרנט, סרטים, ומשחקים (בעיקר למשחקים אבל לא משחקים כבדים) הגג של המשחקים שאני הולך להשתמש בו זה משחקים בסגנון RedAlert החדש אבל לא משחקי גראפיקה מטורפים וחדשניים כמו GodOfWar אני מעוניין שהוא יכלול: HDMI, צורב DVD עדיפות לחברות מוכרות כמו Dell, HP, Lenovo גודל מסך 15.6 אני יודע שבהתאם לתקציב אי אפשר מחשב מטורף ומפלצת ביצועים מטורפת. תודה מראש לכולם. עריכה: שמתי עיניי על Lenovo 560 0679-9FG, תרגישי חופשי לתת ביקורת עליו ואם כדאי או לא..

• 2 תגובות
    • 860 צפיות
  2. בזמן האחרון הסמן של הכתיבה(ההוא שדומה לאות ו') קופץ כל איזה 3 שניות של כתיבה מהתיבה (לדוגמא תיבת הטקסט של גוגל), ואני צריך ללחוץ שוב על תיבת הטקסט כדי להמשיך לכתוב-מה שגורם לאי נוחות בכתיבת טקסט. האם זוהי בעיה מוכרת ?,ואיך אני פותר את הבעיה? דרך אגב יש לי ווינדוס 7

• 0 תגובות
    • 850 צפיות
  3. 1)האם יש ניידים שיותר מותאמים לפעולה רציפה 24/7 (תחליף שולחני) ואם כן איזה מאפיינים/תכונות יש להם? 2)האם יש ניידים עם מסכים קצת יותר טובים מאלה שמקבלים בדרך כלל או שהכל אותה ג'יפה עם פאנלים נחותים? 3)האם יש ניידים בלי מאווררים, עם קירור פסיבי בלבד? 4)האם מסכי הלד שאני רואה בחלק מהניידים עדיפים על ה-LCD? ועוד באותו נושא, האם מסך מט (לא מבריק) עדיף ולמה? 4) איזה חברות נחשבות כנותנות אחריות טובה בארץ? האם לדעתכם כדאי מאוד להקפיד לקבל מינימום 3 שנים? 5) רוב המפרטים שאני רואה מאוד דומים. עד כמה ההבדלים בין מעבדי ה- i3 גדולים למשתמש ממוצע (אינטרנט,סרטים) לדוגמא i3 350 מול i3 380? *לגביי HD , עד כמה ההבדלים בין 5400rpm ל-7200 יורגשו ?(שוב למשתמש ממוצע) המון תודה למי שיענה.

• 0 תגובות
    • 649 צפיות
  4. Started by maxite,

היי חבר'ה, אני עובד באופן תמידי ואגרסיבי על התוכנות הבאות: מערכת הפעלה: Win7 Ultimate Adobe Photoshop Adobe Illustrator VS 2010 Ultimate Expression Studio 4 MS SQL Server WE 2008 העבודה באמת אגרסיבית ואפשר להגיד שאני מוציא את כל המיץ של התוכנות האלו. עד עכשיו עבדתי על לפטופ (חזק של טושיבה) ולצערי נשבר המסך. אני לא מתכוון לתקן אותו כי בכל מקרה תכננתי לשדרג למשהו יותר קיצוני. המחשב הפעם יהיה נייח. ביקשתי הצעת מחיר לגבי החלקים הבאים: לוח אם INTEL לא זכור לי הדגם הקונקרטי אבל משהו סביר - תומך בכל הפונקציונאליות של המעבד הנדרש. מעבד I5 גם לא זוכר את הדגם הקונקרטי אבל הוא מהיקרים בI5 זכרונות קינגסטון סה"כ 8 GB במהירות 1333 (למרות שהמהירות הזו זניחה כמעט לחלוטין). הארד דיסק 500G…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by Joli,

טוב אז החלטתי לקנות נטבוק הצרכים: בתכלס יש לי מחשב נייח חזק בבית, אז הצרכים הם בעיקר אינטרנט וצפיה בסרטים/סדרות... דברים חשובים: * הדבר הכי חשוב זה בטריה חזקה, שתחזיק הרבה זמן (עד כמה שאפשר) * מסך טוב לסרטים (ולא להמליץ על הניידים עם מסכים יותר גדולים בבקשה) * מצלמת אינטרנט * בלוטוס מובנה * ואם זה לא מיותר לציין אז wireless * חנות מומלצת KSP ועוד דבר, שמעתי פעם שהחוק בקנית נטבוק זה לקנות את הכי זול שאתה מוצא כי כולם הם כמעט אותו הדבר חוץ מדברים קטנים שההפרש של הכסף לא שווה אותם.. עד כמה זה נכון?? מקווה שהבאתי את כל הפרטים הנחוצים, במידה וצריך עוד תגידו ואני יוסיף תודה ענקית... עריכה: אז בדקתי כמה סוגים אשמח אם תגידו לי איזה מהם יותר טוב,ומה ההבדל בינהם.. 1…

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  6. Started by owen10,

שלום לכולם... קניתי מחשב נייד מארה"ב בגודל 14.1 עם סוללה של 9 תאים, הסוללה גדולה והיא קצת בולטת. רציתי לדעת אם תיק גב למחשב נייד בגודל 14.1 סטנדרטי מתאים למחשב שלי או שלקנות תיק יותר גדול? ואותו דבר בקשר לכיסוי? תודה רבה!

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. Started by chenrp,

שלום, ראיתי מבצע על המחשב הנייד הזה עם מעבד T4400, זיכרון 2GB וHD של 250GB ומערכת הפעלה. לדעתי זה מעל ומעבר לשימור אופיס ואינטרנט (זה השימוש היחידי שיהיה לו). המבצע הוא 1700 שח. אני רוצה לקנותו אותו להורי אך חושש מאמינותו של המחשב הזה. אשמח לשמוע ביקורות כמו סוללה, אמינות חומרה (שמעתי שיש בעיות עם מאווררים??) וכו'. והאם כדאי להוסיף על מנת לקבל 3 שנים אחריות במקום שנה. (מהניסיון אישי שלי, LENOVO לא משהו בכלל מבחינת אמינות, אבל אולי המחשב הזה סביר?) תודה.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. שלום רב. אני לקראת קניית מחשב חדש וחשוב עם מפרט - מעבד של Intel. 1. מה התקציב המקסימלי? - 3000 ש"ח. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך - אפשר לחסוך, אך אין לי בעיה להשקיע 3000. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב - 100 - 200 שקל. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, קצת פוטושופ ומוזיקה. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש - תוכנות סטנדרטיות לא משהו מיוחד. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים - 15 אינץ' לא HD, מתכוון לקנות גם HD. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד - משחקים חדשים. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד -…

• 3 תגובות
    • 799 צפיות
  9. המחשב מיועד בעיקר לעבודה על תוכנת Solid Works (כסטודנט) ומשחקים (מכל הסוגים). אין צורך בציוד היקפי. הרכבתי משהו בנתיים, לא סגור לגביי המארז - מחפש משהו שקט יחסית... מעבד: AMD Athlon X4 640 2.9Ghz 64Bit Quad Core AM2+/AM3 BOX כמות: 1 - מחיר: ₪521 קירור למעבד: EVERCOOL BUFFALO 2X COPPER HEATPIPE, 10cm FAN ALL in 1 כמות: 1 - מחיר: ₪80 לוח אם: Gigabyte GA-880GM-D2H כמות: 1 - מחיר: ₪343 מארז: Antec Three Hundred (300) Gaming NO PS 2xAntec TriCool 120mm Included כמות: 1 - מחיר: ₪316 ספק כוח: SeaSonic S12 II 430W A.PFC 30A @ 12V Bulk כמות: 1 - מחיר: ₪279 זיכרון: Corsair 4Gb CMX4GX3M1A1600C9 CL-9-9-9-24 כמות: 1 - מחיר: ₪310 קשיח למחשב שולחני: Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoin…

• 3 תגובות
    • 880 צפיות
  10. שלום, רציתי את דעתכם המלומדת לגבי מפרט מהאינטרנט לעבודה משרדית מינימלית. כדי לחסוך את הטרחה, צריך להגיע עם מערכת ההפעלה כדי שיושקע מינימום מאמץ. אם מפרט זה לא טוב, הייתי שמח לשמוע על מפרט עדיף. * מעבד כפול ליבה Intel® Dual Core E5700 במהירות 3.0GHz * זיכרון מהיר בנפח גדול 2GB DDR 3 במהירות 1333Mhz * דיסק קשיח SAMSUNG 500GB 16MB S.ATA 3 * לוח אם מתקדם Intel® Warm River * צ'יפסט חדיש Intel® G41WV * צורב DVD דו שכבתי SAMSUNG - במהירות X22 בנוסף, שלל הטבות בלעדיות לרוכשים: 1. שדרוג לזיכרון בנפח 4GB DDR3 (במקום 2GB) ב- 149 ש"ח ! 2. מערכת הפעלה - Windows 7 ® Home Premium Hebrew (כולל התקנה ודיסק) במחיר בלעדי, רק 299 ₪ ! תודה לכל המגיבים והעוזרים.

• 3 תגובות
    • 766 צפיות
  11. שלום, אשמח לקבל את החוות דעת שלכם בנוגע לקניית מחשב עתידי בטווח מחירים של 2000-2500 ש"ח. 1.המחשב אמור להיות מיועד לשימוש כללי ביותר, כלומר, בעיקר אינטרנט, מוזיקה, אופיס והרצת תוכנות שונות (לא כבדות מדי, אך לעולם לא ניתן לדעת מה אצטרך), משחקים זה לא כל כך בשבילי כך שכרטיס מסך onboard נראה לי יעשה את העבודה אך אשמח לשמוע מה אתם חושבים. 2.ברמת העיקרון יש לי הארד דיסק מהמחשב הנוכחי בגודל של 500GB של חברת WD (הדגם הוא WDC WD5000AAKS-00V1A0) שנקנה לפני מספר חודשים עקב קריסת הארד דיסק קודם. כמו כן ברשותי גם צורב DVD של חברת ASUS כך שאין צורך גם בצורב. 3. חשוב לי שקט מהמחשב כי אני אישית סבלתי ממחשב עם רעש של גנרטור בקיץ 4. דבר נוסף וחשוב, אני מעוניין בזיכרון מהיר של 4GB כך…

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. שלום רב מבקש את המלצתכם לגבי מפרט למחשב לעבודה גרפית בעיקר פוטושופ מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 3500 שקל האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? גרפיקה פוטושופ בעיקר א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). לפרנסה ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמ…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by מנוף,

למישו יש אולי ניסיון עם המחשב/דגם הזה והאם אפשר לקבל עליו המלצה. אני גם פתוח ואשמח לקבל המלצה על תחנות/דגמים דומים של לנובו או חברות אחרות, מבעלי ניסיון. גם לגבי מחיר/שירות, יועילו הכוונה והמלצה. תודה מראש למגיבים

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. מחשב כלל מסך לגיימינג עצבני =] מסך Samsung Cream 2333T 23" Wide 8ms PVA 1:50000 1920x1080 , יחידות 1 ₪879 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2074 Samsung 750GB 7200RPM 32MB Sata2 HD753LJ, יחידות 1 ₪258 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=466 צורב LG GH24 SATA x 24 Black, יחידות 1 ₪113 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1572 Lian Li PC-8NB Black Aluminum + FSP 550GHN, יחידות 1 ₪679 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2447 ThermalTake ISGC-300 CLP0539 CPU Cooler מחיר במצע !, יחידות 1 ₪110 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2426 Asus M4A88T-M Chipset AMD 880G, יחידות 1 ₪492 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1894 G.Skill Ri…

• 5 תגובות
    • 799 צפיות
  15. שלום, אני זקוק למפרט חזק לצורכי עריכת סרטים/ קליפים בFull HD. התקציב שלי עומד על 4000 ש"ח עם כוונה לחסוך. אני עובד עם הפרימייר החדש CS5 , לצורך העניין אני מוסיף דרישות מערכת של התוכנה. http://www.adobe.com/products/premiere/systemreqs/ בניתי לעצמי סוג של מפרט משיטוט בפורום, אשמח לשמוע את דעתכם כי לי אישית אין מושג בזה. - מעבד I5 - כרטיס זיכרון של 8 ג'יגה - ווינדוס 7 ,64 ביט - הארד דיסק מהירות 7200 RPM 1T - כרטיס מסך GeForce GTX 470 - ספק כוח CORSAIR 750W TX - מארז של קולרמסטר בסדרת HAF אשמח אם אפשר לכוון אותי יותר. אם אפשר גם להוסיף איזה כרטיס קול כדאי ,איזה הארד דיסק, מעבד, איזה לוח אם, גוף קירור? ובנוסף אני מחפש מסך למחשב- רזולציה גבוה ובאזור ה21 אינצ' יספיק. תודה מראש…

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. היי, אבא שלי עמד לסגור עם אייבורי מפרט מחשב בסיסי ב1500 שקלים (הוא צריך משהו בסיסי וזול בתכלס... ) עד שעצרתי אותו ואמרתי לו ששווה לו לברר כאן קודם כדי שלא יקנה סתם שטויות. מה דעתכם? מדובר על שימוש סטנדרטי לחלוטין, אז לא נראה לי הכרחי לענות על שאלון... אינטרנט, אופיס, לשמוע מוזיקה.. ברגיל. הדרישה היחידה והחשובה ביותר - שהמחשב יהיה שקט! לוח אם GF615M-P33 AMD MSI מארז PS04B ATX SILVERSTONE שחור ללא ספק ספק כח A.PFC 350W FAN12 POWER MAN INWIN מעבד ATHLON II 250 D.C AM3 AMD זכרון KVR KINGSTON 2GB DDR3 1333Mhz דיסק קשיח פנימי 5400 500GB SATA2 16MB SAMSUNG צורב SATA LG DVDX22 DL שחור GH22NS מחשב ללא מערכת הפעלה כר.רשת 1G LAN מובנה בלוח האם כ.קול 5.1 מובנה בלוח ה…

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by MeidanM,

שלום לכל חברי הפורום אני צריך שני מפרטים , שניהם מיועדים למשחקים ולהפעלת תוכנות וירטואליזציה כבדות מפרט אחד מבוסס AMD P2X4 והשני INTEL I5 SB ללא כל ציוד היקפי [מסך מקלדת עכבר וכו . . ] אך ורק מארז התקציב לא גבוה3000-3500 ש'ח לכל היותר תודה רבה

• 7 תגובות
    • 761 צפיות
  18. Started by woodi,

טוב אז ככה, מצאתי את הדגם של thinkpad w510 של לנובו בשתי וראציות: הדגם שמוגדר כ 4319-29G שנמכר ברוב החנויות המוכרות כמו למשל שניידר : http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=14822 היתרון של הדגם הזה הוא: מעבד חזק יותר מהדגם השני 820QM, וגם נחשב כחנות מוכרת ואמינה. החסרון: מחיר 11,678 , סוללה של 6 תאים, זיכרון של עד 8GB. והדגם של 4319-2qu שנמכר בקיו-סיס : http://www.qsys.co.il/Product.asp?Pid=43192qu&Cat2Cat1ID=10&Cat2ID=33&aff=Zap〈=he היתרון:מחיר: 9,599, סוללה 9 תאים, זיכרון של עד 16GB. החסרון:מעבד יחסית חלש יותר 720QM, החנות נחשבת כיבואן אפור. אני שלחתי להם מייל לברר לגבי האחריות והם טוענים שהאחריות היא של IBM, והבנתי שהם קונים את המחשב דרך חנות בחו"ל בשם su…

• 12 תגובות
    • 3k צפיות
  19. Started by eladgold,

רכשתי לפני שבוע וחצי dell vostro 3500 מחשב ממש מעולה פרט לבעיה אחת הווליום של הרמקול ממש חלש, בצפייה ישירה באינטרנט זה הופך לבלתי אפשרי השאלה שלי היא מהן האופציות שלי? האם אני יכול להחליף את המחשב אחרי שהתקנתי מערכת הפעלה? האם ישנה אפשרות לשדרג לרמקולים טובים יותר? האם פשוט להתפשר למרות שרק קניתי ולשים רמקול ב usb? עוד רעיונות טובים יתקבלו בברכה תודה אלעד

• 3 תגובות
    • 904 צפיות
  20. Started by stanislav,

מחפש מחשב נייד עד 3000 ש"ח לצרכים ביתיים בסיסיים, עם יציאת HDMI. תודה.

• 0 תגובות
    • 635 צפיות
  21. Started by brum,

שלום, אשמח לעזרתכם. יש לי מחשב נייד asus F5RL שהתקנתי עליו וינדוז 7 אולטימייט. מסתבר שהמצלמה שבו לא הותקנה אוטומטית ומנהל ההתקנים רק מראה "התקן USB" עם סימן קריאה עליו. באתר של ASUS אין בכלל דרייברים לנייד הזה לוינדוז 7. אשמח אם תייעצו לי איך להתקין את המצלמה. תודה רבה.

• 0 תגובות
    • 696 צפיות
  22. Started by Alice.lankri,

היי! אני צריכה לקנות מחשב חדש ללימודים - שיהיה לי נוח וקל לעבוד ולתכנת.. מוזיקה, סרטים (בחיבור לטלוויזיה), תכנות וקצת גרפיקה.. חשבתי על תקציב של 3.5K גמיש למעלה ולמטה הנה המפרט שחשבתי עליו, לקחתי את רוב ההמלצות מהאתר, מה דעתכם? כרטיס 450GTS 530 שח מסך מחשב Samsung BX2450 LED 1300 או מסך מחשב Samsung XL2370 LCD 1600 Antec BP500U 500W ספק בוח 300 ANTEC Three Hundred - The Versatile Case מארז 300 דיסק קשיח SAMSUNG F3 1TB SATA2 7200RPM 280 מעבד AMD ATHLON II X3 445 AM3 (3.1GHz) - BOX ב-370-380 ש"ח. או מעבד AMD PHENOM II X4 955 (3.2GHz) - BLACK EDITION - BOX ב-720-730 Gigabite MA78LMT-S2 לוח אם 260 כרטיס 4GB, זכרון G.Skill RipJaws 1333Mhz 200 שח

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  23. Started by zipdrive,

לא, לא השתגעתי לגבי הסכום, פשוט כבר יש לי כרטיס מסך וספק כח (GTX 470 ו- Sapphire 750W) בנוסף לכל מה שמסביב. אני נוטה ללכת על core i5-2300, 1x4GB DDR3 1333, Gigabyte H67. צריך גם: מארז, כונן אופטי. מתלבט לגבי: דיסק קשיח 500GB, מעבד 2400 - 2500K, לוח אם ספציפי., תועלת בהוספת SSD קטן למערכת ההפעלה. אגב, מכיוון שאני לא נוטה להרבות בדיסקים קשיחים, עד כמה חשוב לחכות עם הלוחות של אינטל. נראה לי שאפשר בשקט להשתמש בחיבורי ה- SATA3, לא?

• 16 תגובות
    • 2.3k צפיות
  24. Started by kobiperez,

1. מה התקציב המקסימלי? 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?איפשר לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?סרטים,אינטרנט וקצת משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?מסך קיים בעל רזולוציה FullHD * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?לא משהו כבד בעיקר פרו ו call od duty החדש * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בנוניות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים…

• 7 תגובות
    • 904 צפיות
  25. עדיף לנסות לחסוך קצת אך במסגרת הבקשות שלי ובלי פגיעה בביצועים. ניתן לחרוג עד 150 ₪ בתקציב. המחשב מיועד בעיקר לצפייה בתכני הייצ' די מלאים (פול הייצ' די) אימיול, גלישה באינטרנט ושימוש באופיס. * המסך הינו מסך פול הייצ' די 24 אינצ'. ההגדרות הגרפיות צריכות להיות גבוהות אך רק בעניין הסרטים, לא משחקים או גרפיקה אבל הסרטים צריכים להיות מושלמים מבחינת היכולות הגרפיות של המחשב לא צריך כונן דיסקים אך צריך צורב דיוידי רגיל. השקט חשוב אך לא במידה מרובה משהו כמו 6 או 7 מתוך 10. לא יהיה אוברקלוק. צריך הרכבה של המחשב אך לא מערכת הפעלה (יש לי) מערכת ההפעלה תהיה ווינדוס 7 64 ביט. אין כוונה לשידרוג משמעותי של המפרט בעתיד. באופן כללי: המחשב צריך להיות עם מעבד 5i של אינטל. במחשב צריך להיות…

• 3 תגובות
    • 671 צפיות

דיונים חדשים בפורומים