ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
אז ככה אני זקוק למפרט ב 5500-6000 ש"ח שיכלול את הדברים הבאים: צורב (חשוב) רמקולים כמה שיותר קטנים (ואיכותיים) הארד דיסק בסביבות ה....מינימום 40 ודי חשוב מסך LCD מה אתם אומרים יש חיה כזאת במחיר הזה? אהה ושאלה קטנה...האם יש ירידת מחירים בשוק שלנו? אני לא ממש מבין את זה.. כלומר כל מה שביבי קבע עם הירידה של המע"מ והמכס לדברי חשמל זה משפיע גם על מוצרי המחשב? והאם זה ייכלל בתפריט שתרכיבו לי.. תודה בכל מקרה על העזרה
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכלום אשמח למפרט באיזור ה 6000-7000 שקל (אפשר לחרוג) השימושים: כמה אקסלים במקביל ומשחקים המסך: 5120 * 1440 לא צריך ציוד הקפי מה חשוב לי: מארז עם איכות בנייה גבוה שנראה טוב ולא מצועצע שקט באופן יחסי מותגים טובים של חומרה (רוצה לשלם פרמייה על שם) אם חסר מידע אני פה תודה רבה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, בסופו של דבר רכשתי את ה- dell inspiron 14z ultrabook, תודה לכל המייעצים. רציתי לדעת אפ מישהו התנסה עם החלפת ה-cdrom בכונן ssd במחשב הנ"ל? האם זו עבודה שניתן לעשות בקלות לבד?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
היי חברים, בניתי מפרט לפי צרכים אישיים, אני בטוח שאפשר לחסוך בהמון מקומות, אבל זה לא מה שאני מחפש. הייתי רוצה לדעת אם המפרט עצמו טוב והרכיבים 'מתאימים' אחד לשני, האם כולם ברמה זהה והאם כדאי היה להשקיע פחות או יותר ברכיב כזה או אחר. אני כן מנסה להסתכל לעתיד, לכן לדוגמא לקחתי כונן GEN4, בטוח שאפשר היה לחסוך שם. כנ"ל בלוח אם. בינתיים ההתלבטות היחידה שלי היא האם לקחת ספק חזק יותר, נכון לעכשיו יש לי כרטיס מסך פשוט מאוד (1660), בעתיד אולי אצטרך ספק חזק יותר לכרטיסים חדשים יותר (הבנתי שגרסאת ה3000 של NVIDIA דורשת המון חשמל). המטרה העיקרית היא תכנות עם וירטואליזציה וקימפולים פה ושם על מערכות הפעלה שונות. *אם צריך אמלא טופס, למרות שאני מאמין שפירטתי הכל כאן. …
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה אני משחק באפשרות של לשדרג את המחשב הקיים שלי. ועלה לי רעיון, שבמקום ללכת על הדרך הרגילה והמשעממת עם מארז מידי שתופס לי את כל המקום מתחת לשולחן וסתם גדול ללא צורך, אני אקנה מארז SFF, כמו ה- NSK1380, אשים בו לוח mATX, ויאללה בלאגן. שימו לב שאני מתכנן לשים של 640GB HD, וכרטיס קול ASUS D1 ועכשיו השאלה היא מה לגבי מעבד וכרטיס מסך? אני מעוניין בעקרון E7300 עם 9800GT (ללא OC), אך השאלה היא האם לא יווצרו פה בעיות התחחמות? מה דעתכם? 1. מה התקציב? בערך 3000 ש"ח. 2. מטרות המחשב? משחקים כבדים (אבל לא חובה ברזולוציה הכי גבוהה, אין לי בעיה להוריד רזולוציה ו/או רמת פירוט), אופיס, תכנות, סרטים.. השטויות הרגילות 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא. 4. האם יש דבר ס…
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
Whitebox, נייד של חברת CLEVO. תאור מוצר: לוח אם מדגם 945G של חברת אינטל. מעבד כפול ליבה מדגם CORE DUO 1.86MHz NAPPA זכרונות מהירים ביותר 533MHz. מפרט מוצר: מסך: 15" TFT WXGA מעבד: INTEL CORE DUO NAPPA 1.86MHz לוח אם: INTEL 945G ICH7M כרטיס מסך: Intel GMA 950 זכרון: 1GB DDR2 533MHz צורב: DVD-RW X16 דיסק קשיח: 80GB SATA II רשת: 1GB PCI Express אלחוטי: Intel Trimode 54mbps Wireless G FR: קורא כל כרטיסי הזכרון SD MMC FLASH יציאות: S-Video, 56k, LAN 10/100 , Express Card minPCI, SPDIF, 3 x USB2, VGA mini firewire, Flash card-reader משקל: 2.2 ק"ג. המחשב מיועד בעיקר לעבודה בבית, לכן בנוסף נרכשו: דיסק קשיח חיצוני WD COMBO 250GB USB2.0/FIREWIRE WDXB2500JBRNE…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום * מטרות המחשב? צפייה בסרטים דרך חיבור קבל לטלוויזיה .משחקים כבדים יכולת להריץ משחקים חזקים כיוון זה תקציב מספק ליכולות כאלה * גודל המסך?רצוי 17" אך אם זה משמעות לבחירה אין לי בעיה קצת פחות * משקל רצוי?לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?לא מבין בזה מעדיף שיהיה זמן ארוך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) לא * בלוטות?לא * גודל מינימלי של כונן קשיח ?500-1T * כונן CD/DVD? שיהיה כונן DVD * כונן Bluray?לא חובה בלי אפשרות חריגה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, הזמנתי מחשב נייד דרך איביי (העלות הכוללת משלוח היא 620 דולר, האם אני צריך להצהיר עליו במכס עפ"י החוק? ואם כן איך אני עושה את זה? ובמקרה שאינני מצהיר עליו אילו השלכות יכולות ליהיות? בתודה
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אני רוצה להרכיב מפרט למחשב עבור משחקים ב5800 ש"ח [ולא לחרוג מעבר לכך] אני לא רוצה לכלול במפרט ציוד היקפי [לא מסך,לא מקלדת,ולא עכבר] בנוסף לכך,הדרישה הבסיסית שלי היא שלמחשב יהיה Radeon9800PRO 128MB 256bit של חברת סאפיר או של MCI בנוסף,אני רוצה 1024MB RAM [יעני 2 סטיקים של 516] אני לא רוצה לחרוג מעבר לתקציב ה5800 ש"ח ואשמח אם מישהו יוכל להרכיב לי מפרט תודה.
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מה שיש לי עד עכשיו - מעבד: Intel Core 2 Duo E6300 Box לוח אם: GigaByte GA-965P-DS4 זכרון: DDR2 1GB 667MHz CL5 Kingston דיסק: Westren Digital WD2500KS צורב: LG GSA-H10A DVD±R/RW X16 ספק: HEC 550W HEC-win550 ביחד - 4700 (הגיוני ?) אני צריך להשלים את המפרט עם כרטיס מסך טוב בסביבות ה1000ש"ח מה אתם ממליצים ?
-
- 21 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום , השימושים הם 4K עתידי , כונן SSD של 60GB יש לי, מעבד: 1719 ₪ - * חדש במלאי * - Quad Core i7 6700K Skylake 4.0Ghz S1151 לוח אם: 670 ₪ - * חדש במבצע * - Gigabyte GA-Z170-HD3P (USB 3.1) S1151 זכרון: 549 ₪ - * מבצע * - 16GB (2x8GB) Transcend DDR4 2133Mhz כרטיס מסך: 3490 ₪ - * מבצע * - GeForce Gigabyte GTX980Ti G1 GAMING 1190Mhz 6GB DDR5 דיסק קשיח: 269 ₪ - Seagate 1T 3.5' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty באנדל (מארז + ספק): 579 ₪ - * מבצע * - Zalman Z3 Plus Black + FSP Raider 650W 80+ Silver BUNDLE קירור אוויר למעבד: 190 ₪ - * מבצע * - Scythe Ninja 3 REV B מחיר סופי: למזומן 7466 ₪ | לאשראי עד 10 תשלומים 7615 ₪ איך?
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב, לאחר שחיכיתי לביקורת של מעבדי AMD החדשים (באתר TOMSHARDWARE) והתאכזבתי אני יכול להרשות לעצמי לקנות מחשב חדש של INTEL. אז כך... 1. מה התקציב המקסימאלי? 5.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וסרטי HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. MW3, BF3 , CYRSIS2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23' רזולציה טובה למשחקים …
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מבקש חוות דעת למפרת הבא תודה מסך: [..] AOC 22" (21.5") F22 5ms DVI WIDE ₪622 מעבד: [..] INTEL CORE i3 S1156 2.9GHz 530 - BOX ₪598 לוח אם: [..] INTEL TOM COVE : BLKDH55TC ₪493 זיכרון: [..] KINGSTON 2048MB DDR3 1333MHZ ₪265 כרטיס מסך: [..] GAINWARD 9500GT 1024MB DDR2 - RETAIL ₪277 צורב DVD: [..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK ₪110 מארז: [..] COOLERMASTER ELITE 341 RC-341 + 400W PSU ₪331 דיסק קשיח: [..] SAMSUNG ECOGREEN F2 500GB 16MB SATA2 5400 RPM : HD502HI ₪231 הרכבת מחשב: [..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (חינם לחברי הפורומים להזמנות מעל 3000 ש"ח !) ₪0 מחיר סופי: ₪2927 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היות ואני משדרג לכרטיס משולב WIFI+BT בחיבור mini-pcie , הסוקט וכרטיס הBT שבתמונה מתפנים. זו תמונה של הנייד שלי ! אמרו לי שזה USB אבל ..10 חוטים - מגעים ?? יש לי מה לעשות עם החיבור הזה שעל הלוח , ל USB , אבל תלוי ב PINOUTS מי יודע איזה חיבור זה שעל הלוח וה PINOUTS ? תודה לכל מידע !
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
תקציב: 2700-3700 ש"ח כנראה שאקנה את המחשב באילת אז אפשר לקחת את זה בחשבון בהמלצה מהם השימושים העיקריים במחשב כרגע תפעול חנות באיביי ותוכנות אופיס כמו גוגל שיטס אקסל וכו'. אבל בעתיד המחשב הזה ישמש אותי גם לעריכת מוזיקה וסרטונים. מתי מתוכננת הרכישה בזמן הקרוב גודל מסך מינימום 15 אינץ עדיפות לכמה שיותר גדול בשביל הנוחות גודל אחסון וסוגו לפחות 512GB ומעלה הבנתי שעדיף SSD אבל אני לא ממש יודע מה זה דגשים מיוחדים למחשב כרגע אני לא מתעסק בעריכה גרפית אבל בעתיד ארצה ככה שאשמח לקנות דגם שניתן להחליף בו את הכרטיס מסך וככה לא אצטרך לשלם עליו עכשיו אלא רק שארצה לשדרג בעיקרון מה שחשוב לי זה: מעבד I5 ומעלה זיכרון RAM: 8GB ומעלה זיכרון פנימי 51…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
יש לי שאלה נוספת, יש לי חברה עם מחשב נייד מסוג Toshiba. 128 MB מעבד מסוג סלרון. בטעות משיהו התקין לה חלונות XP וכמובן המחשב כמעט לא זז. מה עושים? האם אפשר לשדרג מחשב נייד? האם אפשר לקנות לו עוד זכרון? תוכלו להמליץ על מפרט לשידרוג במינימום כסף?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא עד כ-4,000 ש"ח עם חריגה עד 500 ש"ח מעל לתקציב זה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכנות, גיימינג (לא חובה את המשחקים הכי חדשים). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף כמה שיותר שקט. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ארצה להתקין …
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
-
אשמח לשמוע דעות... לא מבחינת ביצועים כי זה בהתאם למפרט. אני מתכוון אמינות ושירות.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
איזו רמה של שקט זה נותן להערכתכם מ-0 עד 10? איזו קונפיגורציה תיתן את הכי שקט ביחס למחיר בתקציב של עד 500 ש"ח כולל ספק בהנחה שהקירור הוא של ZALMAN 7000V Al SI Edition? תודה
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום רב לכולם, יש לי מחשב פנטיום 4 1700 עם זכרון של 512RAM. אני עובד בעיקר עם גרפיקה, מעט מאוד משחקים. אני מוכן להשקיע עד 2000 שח! אני רוצה להגיע לחנות מחשבים ולהגיד להם ככה: אני רוצה את זה ואת זה ואת זה ולקבל מחשב חזק ומהיר! או שעדיף כבר לקנות מחשב חדש? אשמח אם תוכלו לעזור לי! בתודה מראש, דימה.
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני צריך עזרה בלבנות מחשב גיימינג מחלקים שכבר ברשותי : CPU: i7 4790K (Cache 8M, 4.4Ghz) GPU: GIGABYTE GeForce GTX 970 G1 Gaming MotherBoard: GIGABYTE Z97X-Gaming G1 SSD: Intel 730 Series , 240 GB 20nm המטרה היא משחקי Multi ו Single איכותיים מכל הסוגים ( Fifa 15 , BattleField 4 ,GuildWars 2 ועוד ) התקציב אינו צוואר בקבוק , אך לא אכפת לי לחסוך קצת בכל זאת ... כמבון עצות לגבי מסכי מחשב , מקלדות ועכברים יתקבלו בברכה ..
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
צריך מפרט דל תקציב שיעבוד זריז יחסית למחיר חשבתי ככה : מעבד :G2020 לוח :ASUS P8H61 MLE זכרון KINGSTON 2*2 ספק: SeaSonic 350W Active PFC 80+ 12cm Fan PSU SS-350ET מארז זול כולשהו 945 שח סהכ
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, הרבה שנים שלא רכשתי חומרה חדשה (צבא, טיול, לימודים...) והגיע גם זמני להתחדש בלפטופ חדש דנדש! התקציב שלי הוא 2000-3000 שקל (למקרים מיוחדים ייתכנו אולי גם חריגות קטנות). כשהדבר הכי חשוב לי הוא התמורה למחיר. כלומר, המחשב שייתן לי הכי הרבה ביחס למחירו, בטווח הנתון כמובן. אני סטודנט למדעי המחשב ולכן חשוב לי שהמחשב יוכל להריץ תוכניות חזקות במהירות סבירה ומעלה, שהמסך לא יעוור אותי כי אני אצטרך אותו לשעות רבות מאוד של תכנות בשנים הקרובות (ולכן גם שלא יהיה קטן מדי! אני חושב ש14 אינץ' זה המינימום שלי פה...), שיוכל להחזיק יום לימודים שלם (מבחינת בטריה). משחקים וכדומה פחות חשוב, אבל כיוון ואני עוסק גם קצת בתחום גרפי, שיהיה משהו סביר מבחינת הכרטיס מסך, מכיוון והמחשב יש…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-