עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by yanivu,

שלום, אשמח לקבל חוות דעת על המחשב הנ"ל. http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKXN672ES1 אני לא סגור על כלום אבל אני כן מחפש תמורה טובה לכסף (סדר גודל של 3000 שח אבל גמיש) לדוגמא פה יש מסך HD, מחשב עסקי, 3 שנות אחריות, דיסק קשיח מהיר וכו'. אם יש למישהו הצעה טובה יותר אשמח לשמוע אני מעוניין להזמין היום. תודה.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  2. Started by HairyAss,

אהלן, אני צריך מפרט לשימוש ביתי, שכולל Office, אינטרנט, סרטים ואולי משחקים קלים. הרכבתי את המפרט הבא: AMD Athlon 2 X3 450 3.2Ghz 95W Triple Core AM3 Box, יחידות 1 ₪370 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2278 Transcend 2GB DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪110 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=759 Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3, יחידות 1 ₪196 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1324 צורב Samsung SHS223 x 22 Sata- ATA Black, יחידות 1 ₪99 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=844 Gigabyte GA-MA78LMT-S2 760G+SB710 CHIPSET, יחידות 1 ₪273 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1589 Cooler Master Elite 335+Cooler Master 40…

• 8 תגובות
    • 828 צפיות
  3. Started by lagon,

1. מה התקציב המקסימלי 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב 300 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא דרוש ציוד היקפי 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 6 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא מתוכנן 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בחנות 11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך (למשל, הוספה של כרט…

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. אורח
    Started by אורח,

אהלן חברה, אני בטוח שאתם בדר"כ לא מתעסקים בסכומים כאלו, אבל הנייד שלי בגד בי ונפטר אתמול בלילה. יש לי מחשב ישן בבית, אני מתכוון ישן..ממש ממש יישן (זה שאתם רואים ב"מפרט שלי" בצד ימין) ואני מעוניין להחיות אותו לצרכי עבודה. נתחיל במה שיש לי: מארז (אני בספק אם הספק כוח שלו יחזיק) 2 * הארד דיסקים 500 GB כל אחד. SATA צורב דיוידי מסך מקלדת וכל השטויות האלו. ועכשיו למה שאני צריך: מעבד לוח אם (אם תיהיה לי אפשרות לחיבור VGA וגם את הלבן ההוא זה מצויין,) זכרונות כמה שיותר, יותר טוב (ויש לי הרגשה ששכחתי משהו...) אני יודע שבתקציב הנ"ל לא ניתן לצפות למשהו מיודעמה. אבל בכל זאת, תקווה זה חשוב. מבחינת צרכים: שהכרטיס מסך יהיה מובנה, ממש לא חשוב לי. לא מעניין אותי רעש, מבחינתי, מטוס סילון ב…

• 29 תגובות
    • 2.5k צפיות
  5. Started by shaykmp,

אז ככה, לפני כמה זמן המחשב האישי שלי שבק חיים ( אחרי איזה 10 שנות עבודה ) והחלטתי לעשות רכש מסוג שונה, לרכוש מחשב נייד לצערי אני לא ממש מבין במחשבים ניידים ( כמו לדוגמה אני לא יודע אם אפשר להרכיב לזה מפרט ) ובכללי אין לי את הידע בבחירת מחשב לפי הצורך שלי בעקרון הצורך שלי הוא: - כונן זיכרון גדול לספרית המוזיקה - יכולת להריץ משחקים כמו WOW, מנג'ר ובעתיד דיאבולו 3 - שיהיה חלק מבחינת עבודה, לא רוצה שיתקע לי המון זמן בהפעלת קובץ או תוכנה - שיריץ סרטים בצורה מצוינת - שקט זה בעקרון הדברים שבהם אני מתעניין בכללי אני מקווה שהמחשב יספיק לי למספר סביר של שנים ( לצבא וללימודים שאחריו ) התקציב שלי הוא סביבות ה4000 ושיהיה מדגמים של חברת LG תודה רבה לעוזרים

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by tomerk1,

Lenovo IdeaPad G570 M513QIV HP Pavilion dv6-2110ej WH702EA Dell Inspiron N3010 i5-460M HD 5470 בלי כונן אופטי Acer Aspire 5740G i5-430M 640GB מטרות השימוש במחשב עבודות משרדיות - אינטרנט ואופיס, צפיה בסרטים,מוזיקה,הורדות ישירות מהאינטרנט. חשוב לי מאוד שהמחשב לא יתקע ויריץ תוכניות ואפליקציות באופן רציף, כי אני נתקל בהרבה מחשבים שנתקעים בזמן גלישה באינטרנט למשל. בתודה מראש על העזרה!

• 0 תגובות
    • 737 צפיות
  7. Started by barakkn,

שלום , אני מחפש מחשב חזק לגרפיקה , לתוכנות - google sketchup 3d max autocad / revit v ray rhino מדובר בתוכנות לארכיטקטורה ודיגום 3D , כולל רינדור . המחשבים שנראים לי משתלמים וטובים הם הבאים - http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_479_3410&products_id=32727 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_479_3578&products_id=33254 מהחיפושים אלו נראים כמו התמורה הטובה ביותר אשמח לשמוע מה אתם אומרים , כולל על המעבד והכרטיס הגרפי. וכן לקבל המלצות למערכות מחשוב אחרות תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by darthvaderl,

אוקיי אנשים. לפניי שאני רץ לקנות את המחשב שאני רוצה,הייתי רוצה לשמוע את דעתכם על המפרט,מה אפשר לשפר ואיפה אפשר לקנות ביתר זול. המחשב שאני רוצה יהיה לשימוש גיימינג כבד,לא צריך OVERCLOCK,אני אשתמש במסך 32 אינץ' 1080P FULL HD. אז אני רוצה שתגידו לי מה דעתכם על המחשב הזה: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: AMD Phenom 2 955 3.2Ghz 64Bit Quad Core AM2+/AM3 Black Edition Box כמות: 1 - מחיר: ₪691 לוח אם: Gigabyte GA-MA770T-UD3 AM2/AM3 כמות: 1 - מחיר: ₪339 מארז: Lancool Midi Tower PC-K60B Black כמות: 1 - מחיר: ₪400 ספק כוח: Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ Retail - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪392 זיכרון: Micron Rendition 2G…

• 8 תגובות
    • 829 צפיות
  9. שלום, עזרתכם בהרכבה של מחשב 1. מה התקציב המקסימלי? 5000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? המחשב מיועד לעבודה באינטרנט עם מערכות פיננסיות מבוססות רשת לא משהוא שאמור לאמץ את המחשב יותר מדי 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? יש צורך רק במסך, כרגע אני מתכננן על DELL U2311 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 5. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)?5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא מתוכנן 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא אין צורך המערכת צ…

• 6 תגובות
    • 698 צפיות
  10. עברה שנהממרץ 2010 ומי כמוכם אנשי המחשבים יודעים ששנה בחומרת מחשבים זה המון הבנתי ממיל שקבלתי לא מזמן שבסוף מרץ 2011 תצאו עם עדכון המפרטים. ברם... אולם ... אשמח , כי אני מעכב קניית מחשב עד שאראה את העדכון תבורכו מיקי

• 3 תגובות
    • 871 צפיות
  11. 1. מה התקציב המקסימלי? 3900 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל בכוחמה במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). משחקים כבדים ,סרטי HD, גלישה באינטרנט. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? אני מתכוון לרכוש את המסך : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=762793 . גודל 23 " עם רזולוציה של FHD. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים כבדים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינו…

• 4 תגובות
    • 557 צפיות
  12. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד ללימודים אבל בלי תקציב מפוצץ וחשבתי לקנות יד שניה ופשוט לשדרג לו את הרכיבים הפנימיים, השאלה שלי היא איזה רכיבים אפשר לשדרג ב thikpad למשל ה ibmx31 וכ'ו? תודה רבה

• 3 תגובות
    • 548 צפיות
  13. Started by isoTop,

היי, אני משדרג את הרכיבים הפנימיים של המחשב לחלקים האלה: לוח אם: GA-880GMA-UD2H מעבד: AMD Athlon II X4 640 Processor 3.0GHz 2Mb BOX AM3 המארז מכיל היום 2 מאוורי 120 מ"מ (אחד מקדימה ואחד מאחורה) ומאוור 80 מ"מ (אם אני לא טועה) על הקירור של המעבד. המטרה הסופית מחשב שקט ככל האפשר (מדובר על תקשיב של 100-300 ש"ח). מה ההמלצות שלכם?

• 3 תגובות
    • 550 צפיות
  14. Started by ramit02,

שלום לכולם, יש לי בעיה חדשה ישנה, יש לי מחשב מסוג :TOSHIBA satellite u500-10K החל מהיום הראשון שקניתי אותו יש לי בעיה של התרוקנות סוללה מהירה כאשר המחשב כבוי בערך 20% סוללה מתרוקנת תוך 24 שעות בלבד, כדי לשמור על הסוללה אחרי ההטענה שלה אני חייב לפרק אותה מהלפטופ (משהו שקצת מציק ומעיק) חשבתי שאולי שמעתם על הבעיה במחשה הזה וואיך ניתן לפתור אותה. אשמח לעזרתכם בנושא, תודה.

• 1 תגובה
    • 709 צפיות
  15. הי, יש ברשותי מחשב כזה: ASUS M2A-VM AMD ATHLON64 4200+ AM2 2GB D2 667MHZ RADEON 1950X PRO 512MB אני רוצה לתת לאחי מחשב שיריץ משחקים חדשים בהגדרות בינוניות לפחות, האם לקנות מחשב חדש או לשדרג את הקיים? התקציב הוא כ-2500 שקלים. ללא OC וציוד היקפי. תודה.

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. המחשב שלי בן 4 עוד שבועיים, וכנראה שהגיע הזמן לשדרג אותו קצת. המפרט הנוכחי הוא e6600, nvidia 8800gts 320mb, 4gb, מסך 22" ברזולוציה של 1680x1050, ומסך 17" ברזולוציה של 1280x1024. ציוד נוסף: רמקולים: altec lansing fx6021, מקלדת ms ergonomic 4000, עכבר סביר, ו4 כוננים קשיחים בנפח מצטבר של כ 2.4 ט"ב 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! --- התקציב הוא בין 6000-8000 ש"ח, האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? --- תלוי בתוצאות - אפשר לחרוג כלפי מעלה בבערך 500 ש"ח, וכלפי מטה, כמה שיותר.. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? --- משחקים ותכנות. קצת עבודה משרדית, קצת תרגילים לאוניברסיטה (שזה גם ס…

17. אני צריך לציין שיש לי ספק CORSAIR 520W אני לא מתכנן לעשות OC וחשוב לי שיהיה לי USB3 מפרט של אינטל: CORE I5 2500 BOX INTEL BEARUP BLKDH67BLB3 1X4GB MUSHKIN ZOTAC GTX570 1280MB GDDR5 DX11 2xDVI Mini HDMI PCI-E SHARKOON Rebel9 Pro Economy Black ATX Case (No PSU) מפרט של AMD:Phenom II x4 Quad Core 965 Socket AM3 3.4Ghz Box ASUS M4A87TD/USB3 AM3, 870, DDR3 1600, PCI-E 1x4GB Mushkin ZOTAC GTX570 1280MB GDDR5 DX11 2xDVI Mini HDMI PCI-E SHARKOON Rebel9 Pro Economy Black ATX Case (No PSU)

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. * מטרות המחשב? לדוגמה: אינטרנט מעבד תמלילים וסרטים * גודל המסך? כמה שיותר גדול לתקציב * משקל רצוי? לא פרמטר בכלל * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) HDMI * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא משנה * צורב DVD? לא צריך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא פתחתי את הנושא מחדש כי הקודם ערבב כמה נושאים

19. Started by manz11,

שלום לכולם, אבקש מפרט העונה על הפרמטרים הנ"ל (רצוי SB ,אלא אם כן התקציב לא מאפשר\או שזה טיפשי) 1. מה התקציב המקסימלי? 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? תלוי בשדרוג במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב : עבודה משרדית, תכני HD, מעט משחקים, תכנות )? 3. האם יש צורך בציוד היקפי : רמקולים, 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 : ממוצע 7. האם מתוכנן אוברקלוק :לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? איזור ראשל,צ (ksp\skypc). 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA או למשל דרישה למארז קו…

• 6 תגובות
    • 838 צפיות
  20. 1. מה התקציב המקסימלי?4000-4500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? תועלת מעל מחיר. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? טווח שציינתי בלי לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? כרגע יש לי lcd ישן-1024x1280 אבל בקיץ אני יקנה חדש אם זה משנה * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? brink , bad comapny * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות כמה שאפשר בתקציב 3.…

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. סבא רוצה מחשב נייד ואין לו מושג איזה צריך לבחור :s05: עכשיו, הוא רוצה מחשב נייד בעיקר לגלישה באנטרנט ובשביל סקייפ, אם אני לא טועה סקייפ דורש מעבד חזק ומהיר בשביל קליטת נתונים במצלמה וגם מצלמה איכותית... הוא צריך מחשב פשוט בשביל הדברים הנ"ל, והוא שואל גם לגבי אפשרות בווינדוס 7 אם אפשרי לשנות את רזולוציית המסך למספר המשקפיים שלו (שמעתי שזה אפשרי בהגדרות) כך שהוא לא יצטרך לענוד משקפיים בזמן השימוש במחשב...אפשרי? תודה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 602 צפיות
  22. אבא שלי מעוניין במחשב נייד, כאשר הניידות שלו היא לא הכרחית(ז"א שביצועים חשובים יותר ממשקל וכדומה, גודל מסך מקסימלי לתקציב יתקבל בברכה) המחשב כעיקרון אמור להריץ אינטרנט מעבדי תמלילים וכו' בצורה חלקה ולא יותר מזה, אם אפשר שהוא יריץ גם משחקים קלים וסרטי 720P זה יהיה מעולה. ועכשיו בנוגע לשאלה השניה האם יש אפשרות שבעזרת מחשב נייד ומחשב נייח שמחוברים לאותו הראוטר יהיה ניתן לעשות סטרימינג? ז"א שלא שהמחשב הנייד יריץ את הסרט אצלו דרך התיקיה המשותפת, אלא שהמחשב הנייח(החזק) יריץ את הסרט, והנייד רק ישדר את התמונה, (?בדיוק כמו בסטרימרים?) אני שואל את זה כי אנחנו מעוניינים בנייד ובסטרימר, אבל לא בשניהם, וקשה לי להאמין שמחשב נייד ב2.5 יצליח לשדר תמונת HD על מסך 55'(שיש לנו בסלון) תודה ר…

23. היי לקראת קנייה עתידית של מחשב נייד קפצתי לבאג והם המליצו לי על המותג הנ"ל ואני רציתי לשאול אתכם מה דעתכם עליו? הנה המפרט http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=10252&perur=2&t=1&c=583 רציתי לשאול מה יודעים עליהם מבחינת אמינות, אני לא מעוניין לרכוש מחשב שיישבר תוך יומיים. סה"כ השאיפה היא לקנות מחשב מחברה מוכרת וחזקה כמו DELL\HP\LENOVO אבל לא מצאתי כל כך מפרטים שלהם עם המעבדים מהסדרות החדשות של אינטל. רציתי לשאול מה אתם חושבים על החברה הזו PACKERD BELL ומה אתם חושבים על ACER וASUS תודה רמי

• 0 תגובות
    • 598 צפיות
  24. Started by freezer claw,

שלום לכולם , הרכבתי מפרט מאתר KSP אני רוצה לדעת אם הוא מתאים ויעבוד כמו שצריך , אני רוצה שהמחשב יריץ משחקים כבדים , יהיה שקט , מקורר וכמובן ישרוד לפחות 3-5 שנים מבלי שאני יצטרך להחליף לו רכיבים.. אני לא יודע לעשות OC אבל הבנתי שאפשר ללמוד את זה אז , אם ניתן לבצע OC על הרכיבים שבחרתי (וזה יהיה משמעותי) אשמח לדעת.. המפרט : מעבד: Core i7 2600K 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core, Tray מאווררים וגופי קירור מאוררים למעבדים : Zalman CNPS7500-Cu LED לוח אם : GIGABYTE P67A-UD3-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel P67, DDR3 1333, 2xPCI-E זיכרון : DDR3 1333Mhz 2x2GB Kingston HyperX Blu Dual Channel דיסק קשיח : Samsung 1TB EcoGreen F3 1TB 32MB SATA II HD105SI כרטיס מסך :Sapphire HD 6870 1GB …

• 8 תגובות
    • 879 צפיות
  25. שלום... קניתי את המחשב לפני כ-ארבעה חודשים כנראה שהוא קיבל מכה אין לי מושג מה קרה לו התפוצץ המסך במחשב והוא קיבל שבר באמצע והתעקם המחשב מבחינת חומרה עובד אבל הוא לא שווה כלום רציתי לבקש המלצות על מעבדה באיזור ירושליים... ***דיברתי עם החברה והם אמרו לי ששבר לא כולל את האחריוןת של המחשב***

• 2 תגובות
    • 831 צפיות

דיונים חדשים בפורומים