עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, היום סוף-סוף סיימתי את המפרט שאני רוצה לרכוש, בקיצור הכל טוב ויפה רק שיש בעיה אחת קטנה - אני מעוניין לרכוש ב-Newegg.com שהבנתי שהיא החנות מספר 1! וכשראיתי את המחירים באתר הייתי בהלם ולכן החלטתי שזהו אני רוכש את המחשב אצלם! בקיצור אני אשמח מאוד לדעת אם הם אמינים, אם בכלל פעם הם שיקרו משהו, אם החלקים באים בדיוק כמו שהזמינו, אם יש חנות יותר טובה מהם או שאין צורך כי היא אחלה חנות, אם משהו רכש מהם כבר בעבר אשמח אם הוא יתן ביקורת קצרה עליהם איך הוא הרגיש בתור לקוח. קיצר כל מה שאתם יודעים על Newegg.com אשמח שתגידו אני פעם ראשונה רוכש בחנות בחו"ל וזה סכום ענקקק ואני פוחד עליו ולכן אשמח אם תענו לי. אני גם מעוניין לדעת אם זו חנות בארצות הברית או בעוד מקומות ואם יש משלוחים ואם…

• 6 תגובות
    • 749 צפיות
  2. Started by tranquil,

שלום ... אני מתכנן לקנות מחשב חדש - בעיקר לשימוש באוניברסיטה ובעיקר שימוש ביתי , אולי קצת משחקים (אבל בלי להסחף). אחרי חקירות מאומצות הגעתי למסקנה שהמפרט הבאה מאוד יספק : 1.מעבד AMD ATHLON XP 2400 2. לוח - ASUS - A7N8X-E DELUXE 3. 512 MB DDR SAMSUNG 400MHZ (יש למישהו המלצה אחרת ? ) 4. ASUS RADEON V9200SE 128MB DDR 5. MAXTOR / WD 80GB 8MB SATA השאלות שלי הן .... - איזה מארז כדאי לקנות ואיזה מאוורר (למארז (שמקרר גם את הדיסק ?) ולמעבד אם צריך) (משהו באזור ה300 שקל גג ) - צריך באמת SATA - הביצועים שלו יותר טובים , הוא שהוא רק תומך ב RAID. ? תודה רבה על העזרה..

• 6 תגובות
    • 841 צפיות
  3. שלום לכל קהילת מפרטי מחשב, אני נער בן 15 שרוצה לקנות מחשב נייח (אישי) בעיקר למוטימדיה (סרטים, שירים). אני רוצה לומד שפות תכנות ומתחיל לבנות אתרים (בקרוב אפילו תוכנות). לכן אני רוצה מחשב לפי הצרכים שלי. לגבי המשחקים, אולי אני אשחק, אם כן, אני אשחק בקנטר סטרייק ובשביל זה לא צריך כרטיס מסך טוב. תקציב המחשב שלי הוא עד 4000 ש"ח ואפשר לחרוג ב-400 ש"ח (שזה יוצא בסוף 4400). דברים שהייתי רוצה שיהיו במחשב הם: מעבד ליבה כפולה ( Intel Core 2 Quad Q6600 Box) - הכי חשוב... זיכרון 2 ג'יגה (לא משנה 2 זיכרונות של ג'יגה) חשוב שזה יהיה DDR2! מארז שהוא גם יחסית חשוב nzxt apollo. כפי שקונים לי אז קונים גם לאחותי מחשב, היא אוהבת בעיקר את המשחק Sims והיא רוצה את הגרסה החדשה (שהיא כבר לא כ"כ חדש…

• 6 תגובות
    • 623 צפיות
  4. Started by erlich9,

Athlon64 3800+ (S-939) X2 DUAL CORE 1990 K8N Neo4 Platinum (s939 nF4Ultra 780 512Mb 400MHz Samsung x2 580 X800GTO2 256MB DDR III, PCI-E 1380 200GB SATA II 7200RPM 8MB 580 LG 4165B +x16 -x8 Dual x4 280 סה"כ 5590 האם אתם ממליצים להחליף משהו ואם כן אז מה??? אני רוצה את המחשב בעיקר למשחקים. האם כדאי לי לקנות????

• 6 תגובות
    • 825 צפיות
  5. Started by benldrmn,

שלום, אני כרגע בטיול במזרח (ויאטנם כרגע) ואני רוצה לרכוש פה מחשב נייד. המחירים כמובן זולים יותר, אז התקציב הוא של 3000-5000 ש"ח במחירים של הארץ (ניתן לחרוג מעט). * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) צפייה באינטרנט, עבודה חלקה. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא גדול מדי או קטן מדי. שיהיה מבריק. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר): חשובה לי חדות המסך והאפשרות לראות סרטי HD באיכות טובה מאוד. * דרישות מיוחדות …

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by zZz.,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג מהתקציב. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, עבודה משרדית, תיכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כרגע planetside2, וכל משחק singleplayer מהדור הנוכחי. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080.Samsung S23C650 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא משנה כ…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. הודעה ראשונה בפורום... ברוכים הנמצאים. אני צלם מקצועי. אני עובד המון עם Lightroom ופוטושופ, ולאחרונה התחלתי לערוך וידאו ברמה בסיסית+. אני מגלה שהמחשב שקניתי לפני שנתיים שלוש כבר לא עומד בקצב (I5 2500K, 8GB 1333MHZ). אז החלטתי לשדרג מעבד לI7 חדש (לא יודע איזה בדיוק. יש המלצות?) בשביל זה אני צריך להחליף גם לוח אם בגלל התושבת, ואז גם אחליף זכרון ל16GB 1600MHZ. יש לי אחלה SSD של Samsung 840 pro 128GB וגם כמה HDD שעושים עבודה טובה בינתיים. האם נראה לכם שעדיף כבר לקנות מחשב חדש ולהשאיר את הישן לרנדורים שלוקחים לו שעות, או להחליף רק את הלוח אם המעבד והזכרונות? תודה רבה! דוד

• 6 תגובות
    • 843 צפיות
  8. היי פתחתי פה טופיק לפני כמה ימים, (פה ובפורום חומרה בגיימר) בבקשה להמלצה למפרטים למען הרצת משחקי מחשב (מהמתקדמים שיש בשוק) על הגדרות גבוהות, אספתי 5 מפרטים שהוצאו לי, השוותי אותם בטבלה, סימנתי את ההמלצות הדומות/הזהות שניתנו לי, ולבסוף הדבקתי את הכל לתוך דף HTML. עכשיו, מכיוון שממש אין לי מושג בחומרה, בחברות וברכיבים, אשמח אם דרך שיטת ההשוואה הפשוטה הזאת, תוכלו להאיר את עיניי לי לגבי איזה רכיבים אני צריך על פני אחרים, ומדוע? בכדי שלבסוף אני אמצא את המפרט המושלם בשבילי. הנה הכתובת להשוואה - http://unwiz.idithron.co.il/comp/ תודה!

• 6 תגובות
    • 809 צפיות
  9. שלום, אני מחפש מחשב להורים שלי לשימושים בסיסיים בלבד ואשמח לקבל את עזרתכם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם שווה אז לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית/אינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. שלום, יש לי מחשב נייח עם מסך גדול, ואני רוצה מחשב נייד שעליו אני יוכל להפעיל סרט, ועם כבל לחבר את הנייד למסך הגדול ולראות את הסרט במסך הגדול. אני לא רוצה להפעיל סרטים ישר מהמחשב הנייח כי יש לי עליו דברים ***מאד*** חשובים ואני לא יכול לקחת סיכון שבכל מיני אתרי סרטים יש וירוסים / רוגלות וכדומה. אני לא צריך את הנייד לשום דבר אחר. אלא אך ורק שאני מדליק אותו, נכנס לאינטרנט ובוחר סרט, ומקרין אותו על המסך הגדול. כשאני חושב על זה, אני גם צריך שהסאונד של המחשב הנייד יעבוד טוב. כשאני חושב על זה שוב... אני צריך גם שה WIFI יעבוד טוב, שמהמהירות תהיה נורמלית כך שלא יהיה lagים בסרט ושבאופן כללי המחשב יהיה נורמלי, יפעיל אינטרנט, יעבוד, ויריץ סרטים חלק. השאלה שלי, מה אני אמור…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by wisha,

שלום קיבלתי הצעת מחיר למחשב על מפרט שבניתי בערך לפי משהו שהמליצו לי, הייתי רוצה לדעת אם זה טוב. אני לא בטוח בעיקר בקשר לתוספות ולמקלדת ועכבר. תודה מראש [table][tr] [td] לוח אם ראשי מסוג BLKH67BL INTEL [/td] [td] 450 ₪ [/td] [/tr] [tr] [td] מעבד BOX INTEL CORE I 5 -2500 INTEL אינטל מקורי [/td] [td] 1095 ₪ [/td] [/tr] [tr] [td] זיכרון פנימיGB DDR3 4MHZ 1333 KINGSTON [/td] [td] 125 ₪ [/td] [/tr] [tr] [td] כונן קשיח TB 1 III SATARPM 7200 SAMSUNG [/td] [td] 570 ₪ [/td] [/tr] [tr] [td] כרטיס מסך 1GB DDR5 GTX560Ti PalitGEFORCE [/td] [td] 1275 ₪ [/td] [/tr] [tr] [td] מארז THERMALTEAK ELEMENT S [/td] [td] 459 ₪ [/td] [/tr] [tr] [td] ספ…

• 6 תגובות
    • 791 צפיות
  12. שלי: מחשב AMD 3000 זיכרון 512 מהירות 266 וכרטיס מסך ATI 9600 SE חבר שלי: מחשב פנטיום 2400 זיכרון 512 מהירות 400 וכטיס מסך ATI 9600 PRO * שניהם כרטיסי רדיון אצל המשחקי יעבדו יותר מהר בממוצע? בתודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 764 צפיות
  13. Started by 2lame,

שלום אני מתכוון לרכוש את החלקים הללו: לוח-אם כרטיס-מסך מעבד זיכרון HDD תציעו הצעות תקציב 4500 שקל

• 6 תגובות
    • 556 צפיות
  14. Started by bellboy,

שלום לכולם ברשותי מחשב נייד Msi megabook m510a והכונן האופטי שלו תקול לאחרונה המחשב מציג שגיאות בהפעלה ולא עולה בשום מצב וברצוני לפרמט אותו, הצלחתי להשיג כונן cd חיצוני בחיבור usb ע"מ להריץ את הcd של הwindows ממנו אבל המחשב לא מזהה אותו בboot (למען הסר ספק בדקתי את הכונן החיצוני במחשב אחר והוא תקין) אשמח לשמוע הצעות כיצד בכל זאת ניתן לפרמט את המחשב. המון תודה

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  15. בהמשך לת'רד הזה, גם אחי הקטן צריך מחשב חדש, אבל הדרישות שלו שונות: 1. תקציב: כ- 3000 ש"ח, לא יותר מ- 3200 ש"ח. 2. מטרות: גלישה, סרטים, הורדות, תכנות ומשחקים. צפוי מולטיטאסקינג אבל לא כבד כמו במפרט הקודם שביקשתי. 3. ציוד היקפי: לא צריך. 4. דברים שלא צריך: כונן דיסקטים או כרטיס קול איכותי במיוחד. 5. העדפה: אינטל, למרות שאפשר לערוק ל- AMD אם זה משלם מספיק. 6. עיצוב קירור ושקט: עיצוב לא חשוב. קירור חשוב במידה והוא יאריך את תוחלת חיי המחשב (לא צפוי OC). שקט די חשוב. 7. מערכת הפעלה: לא צריך. 8. צרכים מיוחדים: לא. 9. שקט: חשוב. 10. OC: לא מתוכנן. 11. משחקים: זה לא הולך להיות השימוש המרכזי אבל רצויה יכולת טובה ככל האפשר במגבלות התקציב, לפחות כל עוד זה לא מערב פגיעה משמעותית בתפקו…

• 6 תגובות
    • 597 צפיות
  16. אהלן, מחפש מחשב נייח לצרכי עבודה משרדית - אופיס ואינטרנט בלבד. אין צורך ב-1 טרה של אחסון מכיון ורוב העבודה מתבצעת על הגוגל דרייב. אשמח לשמוע המלצות. תודה רבה! **עריכה: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 2500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית - אופיס ואינטרנט בלבד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסו…

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Intel Core 2 Duo E8400 3GHz Tray + Arctic - Cooling Freezer 7 Pro ¤889 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1118 Abit IP35-E Chipset P35 Socket 775 ¤380 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=101 G.Skill DDR2 2048MB 800MHZ Dual Channel CL4 ¤245 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=31 PIONEER DVR-212BK SATA ¤179 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=691 NZXT HUSH + SeaSonic 500WSS-500ET-APFC-F3 ¤580 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1192 הרכבה של מחשב חדש מעל 3000 שקל - ‏Assembly - New Computer more than 3000nis‎ ¤100 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=866 Twintech nVidia GeForce 9800GTX+ 512MB PCIe…

• 6 תגובות
    • 655 צפיות
  18. שלום לכולם. כבר הרבה זמן שאינני בעיניינים ונתבקשתי להרכיב מפרט למחשב בשביל אחי, לכן אודה לעזרתכם. התקציב הוא עד 2500 ש"ח(עד כמה שידוע לי נכון לעכשיו, ואם יחרוג בעוד 50-100 ש"ח אז לא נורא). השימושים: צרכים סטודנטיאליים,matlab, אולי גם visual studio, מוזיקה, קצת סרטי HD-rip מפעם לפעם ואולי אולי קצת משחקים קלים(pro evolution ודומיו). אין צורך בשום ציוד היקפי מכל סוג שהוא או מסך, רק מארז(רצוי בעל איורור טוב) ותוכנו. עדיפות למפרט מבוסס intel וכרטיס מסך נפרד,אבל גם AMD יתקבל בברכה. תודה רבה!

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. חצי שנה לאחר סיום האחריות החליט לוח האם שלי למות מוות תיאטרלי המלווה בריח שרוף ותימרות עשן. מאחר וקשה למצוא לוח אם נורמאלי 775 שתומך ב DDR1 החלטתי לקנות מחשב חדש. התקציב שלי די גמיש אבל מיכוון שאין לי יותר מידי זמן למשחקים, אני לא חושב להשקיע יותר מידי, אבל כן חשוב לי שיוכל להריץ באופן סביר+ משחקים ותהיה תמיכה מלאה ל HD וסאונד טוב (המחשב גם מחובר לטלוויזיה). הרכיבים שחסרים לי הם מעבד, לוח אם, זיכרונות וכמובן כרטיס מסך. אני הצלחתי להעלות את המפרט הבא, אך אני לא כול כך יודע עד כמה הוא טוב ומשתלם. הצעות לשיפור וסתם תגובות יתקבלו בברכה מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box ¤835 לוח אם ASUS P5Q Deluxe ¤874 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PI ¤460 כרטיס…

20. שימוש ביתי-משרדי, כלומר מסמכים, גלישה באינטרנט, וזהו. לא משחקים וגם לא סרטים. ושיעבוד מהר חלק ללא עוררין, שהדברים ייפתחו מהר עם מעבר חלק בין התוכנות. בשביל בן אדם שרגיל לווינדוז (לא מאק). לפי כתבות טכנולוגיות אני מבין ש-AMD מציעים תמורת ביצועים טובה יותר למחיר מאשר אינטל, האם זה רלוונטי גם למחשבים ניידים לשימוש כזה? האם זיכרון 8 ג׳יגה יספיק, או עדיף 16? SSD בסדר גודל של 250 ג׳יגה יספיק די והותר. מסך שיהיה בסדר גודל של 15.6. מניח שרצוי מסך עם contrast ורמת בהירות טובה שיהיה נוח לעבוד בתנאי תאורה ביתיים. המחשב יהיה רוב הזמן קרוב לשקע חשמל. באתר פה יש המלצות למחשבים נייחים, לא מצאתי ללפטופים. אשמח להמלצה על תצורה או דוגמאות ספציפיות.

21. Started by OmriF,

שלום לכם. ברשותי מחשב דיי ישן מסוג Pavilion zt3000 שברצוני להתקין עליו את מערכת ההפעלה Windows XP מחדש. ביצעתי בוט כרגיל מדיסק ההתקנה, קבצי ההתקנה עולים ולאחר שהוא נכנס להתקנה הוא מציג מסך כחול דיי מוזר (מצורף). יש למישהו מושג מה פשר השגיאה? יכול להיות שדיסק ההתקנה פגום או שאין קשר לשגיאה? תודה רבה. [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 839 צפיות
  22. Started by yasha,

הי, האם למישהו יש נסיון או מידע לגבי Asus Flip TP500LA? (זה שנמכר בארץ - יש להם מספר דגמים בעולם תחת אותו קוד) ושאלה ספציפית נוספת - האם המסך שלו IPS ? תודה

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. אני מעדיף AMD וכרטיס מסך ATI... תודה מראש

• 6 תגובות
    • 700 צפיות
  24. המחשב הנייד מיועד לעבודה משרדית, כעיקרון לקורס DevOps וכחלק מזה להרים VM של אובונטו כנראה רק עבודה ב-Terminal לא משהו כבד. אני מעוניין במחשב 13.3" קל משקל עד 1KG. מתלבט בין 2 הדגמים הבאים: Lenovo Yoga Slim 7 Carbon 13IAP7 Zenbook S 13 OLED UX5304VA מה כדאי לי?

25. Started by assaf_malki,

היי חברה. מה אתם אומרים על המפרט הבא Intel Sandy Bridge Core i5 2400 Socket 1155 6MB 95W 3.1Ghz Tray, יחידות 1 ₪873 קירור למעבד Zalman 7000V AI Socket 775/1155/1156, יחידות 1 ₪55 ASROCK H67M-GE B3 H67 CHIPSET ₪500 Elixir 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1333Mhz , יחידות 1 ₪192 Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3^, יחידות 1 ₪490 צורב LG GH22 SATA x 22 (OEM) Black, יחידות 1 ₪114 FSP 550-80GHN(85) 80PLUS Bronze, יחידות 1 ₪307 Hec Cougar Solution Front USB3 Black שחור, יחידות 1 ₪219 סט רמקולים Logitech Z103 17Watt RMS 2.1, יחידות 1 ₪129 Logitech Gaming Combo G100 920-00387 סט מקלדת ועכבר לגיימרים , יחידות 1 ₪183 מסך Dell UltraSharp Led U2312HM Rev A01 23" IPS Panel - מיבואן רש…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.