ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,445 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, צריך מפרט מינימום הדברים הבאים: מעבד: Q9550. זכרון 8GB. הארד דיסק 320G. לוח אם פשוט שיהיו בו כרטיס מסך מובנה כרטיס קול מובנה ושיתמוך במארז mini atx. כמובן מארז mini atx פשוט. תקציב ללא הגבלה, כמה שפחות יותר טוב אל תרכיבו לי מותגים תביאו דברים פשוטים שלא עולים הרבה. ללא ציוד היקפי. תודה.
-
- 6 תגובות
- 757 צפיות
-
-
היי, אני מעוניין להרכיב מחשב לעיבוד וידאו שכולל המון המון רינדורים (Full HD כמובן) עם עבודה גם על EDIUS 6 גם על הADOBE Premiere/After Effect זוללי הזכרון וגם על תוכנות כמו MAYA ודומות. אני כיום עובד על מחשב מאד מיושן שמצליח להריץ את תוכנת הEDIUS ... אבל לוקח לו נצח לרנדר דברים קטנים. בכל מקרה, התקציב כרגע עומד על סביב 6K (אני יכול לספוג חריגות קלות) כך שמעבדי הi7 extreme (כל משפחות ה-6 ליבות) נופלים לי. אני מניח שאצטרך כרטיס גרפי שיתמוך ביותר ממסך אחד כדי לעבוד בצורה נוחה יותר (2-3?). אז: 1. הייתי שמח לקבל מפרט מתאים מפי המומחים 2. הייתי רוצה לשאול האם יש עדיפות לעבודה בiMac (או אפילו שימוש בMac Mini) על עבודה במחשב בעל spec דומה שמריץ מערכת מייקוסופט? 3. מחר יש …
-
- 6 תגובות
- 854 צפיות
-
-
שלום לכולם! אודה לכם אם תביעו את דעתכם על המפרט שבניתי. האם הכרטיס מסך gtx 970 מתאים לממדי המארז שבחרתי? צריך עוד מאוורר אולי? 1. מה התקציב המקסימאלי?7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך אך לא לפגוע בביצועים יותר מדיי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?אילוסטרייטור, פוטושופ, 3dmax, ציור דיגיטלי(ומשחקים כמובן) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?לא 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר…
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום! יש כרגע יש לי מחשב פנטיום 3 733 מגה הרץ עם 256 זיכרון פנימי (SDRAM). כרטיס מסך ג´י פורס 2 64 מגה, 60 GB הארד דיסק של Westran Digital, כל שאר הרכיבים סטנדרטיים (מודם, כרטיס רשת וכדומה..). עכשיו, לאחר שיכנועים רבים הצלחתי לשכנע את ההורים לשדרג לי את המחשב. היות וכל הרכיבים שלי טובים (ואני לא צריך יותר) חוץ מהמעבד, המארז, הזכרונות והלוח אם שאני יצטרך לקנות כי הם לא מתאימים למעבד חדש (אני מסתדר עם בג´י פורס 2) אז החלטתי להחליף רק את המארז, מעבד, לוח-אם וזיכרונות. הלכתי לחנות באיזור מגורי שיצא לי לקנות מהם כבר והמכירים סבירים מאוד והשירות טוב והן הציעו לי את הדברים הבאים במחיר הבא: לוח אם: Gigabyte GA-8IE533 Intel 845E מעבד: 1x INTEL P4 2.4B GHZ 533MHZ 478PIN 512Cache …
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אשתי צלמת והיא זקוקה למחשב מתאים. להלן הפרטים: רוב השימוש שלה במחשב הוא עם photoshop ו-lightroom ולעיתים רחוקות עריכת וידאו עם premier (כמובן שגם אינטרנט, עריכת מסמכים וגם משחקים פה ושם אבל זה לא העיקר). מכיוון שהשימוש במחשב יהיה תדיר (זו עבודה), אנו זקוקים למחשב יציב, שלא יתקע ושיעבוד מהר עם התוכנות. המחשב צריך להיות מסוגל לקרר את עצמו טוב. אין צורך במערכת הפעלה. בנוסף למחשב, אנחנו זקוקים להמלצה על מסך טוב שאפשר לכייל אותו (עד 1500 ש״ח). הרכבתי את המפרט הבא, אשמח לקבל מכם חוות דעת עבורו או רעיונות איך אפשר להוזיל את המחיר: מעבדים - Intel Socket LGA1150 CM8064601560113 - Intel - i7-4790 Quad core CPU - LGA1150 - 3.6 GHz - 8MB cache - 22nm - 84W TDP - Integr…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אוקי אז ככה, חבר שלי רוצה מחשב חדש, למשחקים כבדים (עד מאוד). דרישות שלו הן : מעבד PHENOM (לא Q6600, לא מתווכח איתו על ביצועים, ואני רוצה רק PHENOM ! סיבות שלי.) כרטיס מסך 8800GT (בטוח נכלל.) אם אפשר אז שיהיה כולל SLI. 2 ג'יגה זכרון מארז Saggita תקציב : 7000 ש"ח תודה [:
-
- 6 תגובות
- 647 צפיות
-
-
שלום ושבת שלום! אני רוצה לקנות לפטופ לגלישה באינטרנט,עבודה וסרטים (שימוש רגיל) הציעו לי את הלפטופ של Gigabyte Santa Rosa W566U דגם: dc2tm2eh16 מחיר שהציעו לי הוא 4790 ש"ח מפרט: מעבד ליבה כפולה T7250 מערכת הפעלה XP זיכרון 2 ג'יגה כרטיס מסך GML960 INTEL ACCELERATOR הרד דיסק 160 ג'יגה כונן אופטי DVD-RW כרטיס רשת רשת אלחוטית אחריות של שנתיים מה אתם אומרים?,נראה בסדר?,אם באותו מחיר יש לכם הצעות אחרות אני אשמח שוב תודה רבה,אתם עושים עבודת קודש ליאור
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
התכנון שלי זה להביא מסך 2k 140hz ips (הזמנתי בעבר מסך מאמזון אז אם אין או לא יהיה בארץ משהו עד אוגוסט,אמזון אופציה טובה) ומחשב חדש שיהיה ממש חזק לגיימינג במטרה להריץ כל משחק חדש (בעיקר the witcher 3 ) בהגדרות הכי גבוהות בלי נפילות fps או לאג מכל סוג. עכשיו בגלל שאוטוטו יוצאים הכרטיסי מסך החדשים ומעבדי הI7 החדשים(אין לי מושג עד כמה חזקים הם יהיו) זה מה שהגעתי אליו עד כה: Asus z97-a -הלוח המושלם בשבילי ,זול ונותן מעל ומעבר Noctua d-14 -הקירור הכי מעולה שיש במחיר מעולה גם כן Fractaldesigem r5 - זול , ולדעתי המארז המושלם . קראתי/ראיתי מלא ביקורות וממש התלהבתי 512gb ssd samsung 850 evo - לא צורך בדגם אחר ,פשוט מושלם. 2tb westren digital black - נטו לאחסון והבלאק מאוד מ…
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
התקציב המקסימלי - 6500 , אבל עדיף כמה שפחות מדובר על מחשב למשחקים כבדים והכי חדשים, יש לי מסך 24 ברזולוציה 1920X1200 , ואני מעוניין לשחק בהגדרות הכי גבוהות לכן נדרש כרטיס מסך חזק אין צורך בציוד הקפי. חשוב מאוד שהמארז יהיה שקט ובמקביל קר. בשלב ראשון לא מתוכנן אוברקלוק אבל בעתיד כן לכן לוח האם צריך לתמוך באופציה. זכרון DDR3 לפחות 6 ג'יגה. דברים חשובים מבחינת שדרוג עתידי : 1. ספק שיכול להחזיק מערך SLI, מן הסתם גם לוח האם צריך לתמוך בSLI וכרטיס מסך של NVIDIA כי אני מעוניין בעתיד בטכנולוגיית התלת מימד 2. תושבת למעבד 1366 כדי שתהיה אופציה לשדרוג למעבדים החדשים איזה צ'יפסט מומלץ X58 או משהו אחר? מבחינת המארז מצד אחד שיהיה שקט ומצד שני שיהיו בו הרבה מאווררים כי המחשב אצלי בעומס…
-
- 6 תגובות
- 837 צפיות
-
-
שלום, אני סטודנט מחפש מחשב נייד קל וקטן. סביבות 13 אינץ עד 2 קילו. סוללה שתחזיק יחסית הרבה זמן מעמד והכי חשוב - מהירות, לפחות 2GH. מעדיף מערכת הפעלה XP ולא ויסטה. אשמח אם תוכלו לעזור לי ולהמליץ לי ........ תודה רבה!!!!!
-
- 6 תגובות
- 792 צפיות
-
-
איך הספק הזה? RockeTeer III 500W Silent (24pin) ואיך הצורב DVD הזה? samsung sh-w162 dvd+-rw X16
-
- 6 תגובות
- 660 צפיות
-
-
המפרט: מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.8GHz(E4300) 800MHz/FSB 2MB - BOX לוח-אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 כרטיס גרפי: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8600GT TDH 256MB GDDR3 128 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL מסך: SAMSUNG LCD 19" 931BF 2ms DVI - 1:2000 הארד דיסק: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS מקלדת ועכבר: MICROSOFT MULTIMEDIA KEYBOARD-PS2+MICROSOFT WHEEL OPTICAL MOUSE-PS2/USB צורב: LITEON DVDRW LH-20A1S DOUBLE LAYERED X20 - SATA - RETAIL זכרון: KINGSTON 2048MB (1024X2) DDR2 800MHz ספק: ENERMAX LIBERTY 400W - ELT400AWT קירור למעבד: SUNBEAM TUNIQ TOWER 120mm מארז: NZXT APOLLO מערכת הפעלה: Windows XP המחשב מיועד לאינטרנט וקצת משחקים. לא…
-
- 6 תגובות
- 650 צפיות
-
-
שלום אנשים, הסוללה של המחשב הנייד של אבא שלי כבר מחזיקה בקושי 20 דקות והוא ביקש ממני לקנות לו אחת חדשה. בדקתי באתרים מחול וזו בהחלט אפשרות, השאלה היא היכן ניתן להשיג בארץ וכמה זה יעלה? כמו כן, ישנה בעיה נוספת במחשב (המסך מהבהב כל הזמן, אני לא יודע אם זה עניין של מגעים או של משהו אחר), היכן ניתן לבדוק את זה/לסדר את זה? תודה, Anatoli.
-
- 6 תגובות
- 727 צפיות
-
-
1: אני רוצה לקנות מחשב נייד ורציתי לדעת איזה מעבד לקחת מבין שניהם ההבדלים הם בסביבות ה 110$, השאלה היא האם שיפור הביצועים יהיה משמעותי או שכדאי כבר להשקיע את הכסף בשיפורים אחרים ?? 2: אני כרגע בארה"ב ואני קונה את המחשב מפה, אז אם אפשר גם להמליץ לי על מחשב ,( חיפשתי אתרים שסוקרים ניידים ולא כ"כ מצאתי). נ.ב אני מעוניין להשקיע בסביבות ה 1800$ ( אחרי TAX שזה בסביבות ה 8% ממחיר המחשב ) . חשוב לי זה שיהיה : מעבד C2D , מ 1G זכרון שיעבוד ב DC , וכרטיס מסך שיוכל להריץ את ה AERO של VISTA . פחות חשובה לי הניידות (גודל) יותר הביצועים. כמובן שאם ה GMA950 של אינטל יכול להריץ VISTA עם ה AERO אז אני יסתדר איתו . ואם אפשר שיהיה גם WI-FI עם תמיכה ב N . תודה רבה .
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הייתי רוצה לקנות מחשב לצורך משחקים ומוסיקה המחשב לא צריך להיות ברמה גבוהה במיוחד ולכן גם התקציב בהתאם - עד 3500 ש"ח כולל מסך אשמח מאוד אם מישהו יוכל לעזור לי תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 691 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד בגודל 13.3 בעיקר לסיכומים וכאלה, אבל חשוב לי שהוא יהיה מסוגל גם לקצת יותר... * מטרות המחשב: סיכומים, סרטים וכו'. אבל אני רוצה שהוא יהיה מסוגל להריץ גם תוכנות חזקות יותר (משחקים קלים, תוכנות עריכה פשוטות וכו') * גודל המסך: 13.3 מאט. סוללה: לפחות 4 שעות כונן אופטי: מתלבט אם עדיין צריך או שכבר לא... חוזק: בתור סטודנט המחשב יעבור איתי כמה מדורי גיהינום, אז אולי כדאי ללכת בכיוון של המחשבים העסקיים יותר? עוד שאלות: 1. אני רואה הרבה מחשבים אטרקטיביים עם מעבד i5 למשל אבל במהירות של פחות מ2 ג'יגה הרץ. זה לא קצת נמוך מדי? או שזה עושה את העבודה מספיק טוב? 2. שווה ללכת לכיוון של מסך מגע, או שהנושא הזה עדיין בחיתוליו? 3. יש…
-
- 6 תגובות
- 768 צפיות
-
-
אהלן, זה המחשב שחשבתי עליו http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3736&CatCode=315 אבל אחרי שהתייעצתי עם סטודנטים הם המליצו מחשב טיפה יותר קטן. מה דעתכם? * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, לימודים(תכנות ויישומים הנדסיים) וכמובן משחקים פה ושם :-) * גודל המסך? 14-15 אינצ' * משקל רצוי? פחות קריטי, העיקר שיהיה מתחת ל3 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא באופן חריג. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? לא הכרחי. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 120GB * צורב DVD? עדיף אבל לא הכרחי * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Acer,hp,dell,asus (אם יש הצעות אחרות אשמח לשמוע) תודה רבה מראש
-
- 6 תגובות
- 851 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 שקלים. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 שקלים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, הרצת מכונות וירטואליות (תחביב) ועבודה משרדית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: GTA IV /V לכשיצא, Just cause וכו'. בכל מקרה, נשאר איתי GTX460 שמספק אותי עכשיו. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, לאחרונה גיבשתי מפרט סופי למחשב לאחר סקר שוק והתעייצויות. אשמח לחוות דעת על המפרט הבא: http://www.tms.co.il/preview/spec/31a4xswv תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 937 צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך מפרט למחשב נייד צריך רק שיעבוד חלק עם עבודה משרדית (לא צריך מחשב-על, זה לא למשחקים) חשוב מאד שיהיה דק מאד וקל מאד (מבחינת המשקל), ושהגודל של המסך יהיה לפחות 12 אינץ'. דרך אגב, שמתי לב שבתגובות שלכם פה בפורום אתם כותבים רק מפרט אז בבקשה תכתבו גם לאיזו חנות לגשת כדי לקבל את המחשב שאתם מציעים, מומלץ משהו באיזור תל אביב. תודה רבה לעוזרים!
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי צהריים טובים. אז ככה קרוב לדיי הרבה זמן אני מחפש מחשב נייד, החלטתי לקנות מחשב נייד קל משקל שאוכל לסחוב לעבודה וללימודים, אבל הוא צריך להיות יחסית חזק. פה מתחילה הבעיה בין איזון בין החוזק למחיר, מחשבים שאני רוצה לקנות עולים בסביבות ה- 8K, התקציב שלי הוא 6 K עם חריגה קטנה פה ושם. אחרי חיפושים נואשים כבר, הגעתי לשני דגמים : http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-latitude-e6400.htm (מצאתי גם סקירה שלו http://www.notebookcheck.net/Dell-Latitude-E6400.11120.0.html) ו- http://www.dagesh.co.il/HTMLs/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91_%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93_LG_R410-P18.aspx?c0=14714&bsp=12506&bss313=12248 עכשיו יש לי גם כמה שאלות והתלבטויות, אני לא משחק משחקים, אבל מריץ ועורך…
-
- 6 תגובות
- 992 צפיות
-
-
שלום לכולם וצהריים טובים. אני מחפש מחשב שהייעוד שלו הוא למשחקים כבדים (בעיקר לאלו שהולכים לצאת בשנה הבאה) מה שאני מבקש מכם זה לבנות לי מפרט שיוכל לעשות את העבודה על הצד הטוב ביותר. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לחרוג ב 200 ש"ח בלבד! 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Call of duty / Assassin's Creed / GTA IV / METRO 2033 / BattleField מיועד למשחקים…
-
- 6 תגובות
- 770 צפיות
-
-
ראיתי את המסך הזה של MSI, אבל אין עליו ביקורות ברשת? MP271QP עם רזולוציה של 2560x1440 מה אומרים?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אני צריך דיסק קשיח, כרטיס קול , צורב דיוידי, כונן דיסקטים, מארז, ספק לsli וקירור למעבד כל זה בתקציב של 3000 שקלים את כל שאר החלקים יש לי. הנה משהו שאני הרכבתי דגם מחיר כמות WD 200GB 7200RPM 8MB SATAII 585 ¤ 1 CREATIVE LIVE 24-bit 7.1 BULK 215 ¤ 1 NEC ND-4550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X BLACK 300 ¤ 1 כונן דיסקטים שחור 70 ¤ 1 GIGABYTE 3D AURORA 690 ¤ 1 Antec TruePower 2 550W SLI READY 640 ¤ 1 THERMALTAKE BIGTYPHOON 250 ¤ 1 סה"כ: ¤ 2750 מחיר כל תשלום: 2667.5 מחיר סופי: 2667.5 איך? אפשר לשפר למשהו יותר טוב
-
- 6 תגובות
- 829 צפיות
-
-
שלום לכולם , אני מחפש מחשב לעבודה משקדית ומשחקים קלים בתקציב של 2100 ש"ח ללא חריגה . תודה לעוזרים !
-
- 6 תגובות
- 651 צפיות
-