עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם . לחבר שלי יש לפטופ מהדגם הנ"ל - HP PAVILION DV9000 . אחרי מספר שעות כשהוא או אני עובדים על המחשב ( מדובר בצפית סרטים או משחקים שונים או גלישה באינטרנט ) המחשב פתאום ( או שנכבה המסך והמחשב עדיין פועל , או שכל המחשב נכבה ) . הבעיה היא שהמחשב אחרי כיבוי זה , לא רוצה להידלק מחדש . נסיתי כמה פעמים להדליק הוא נדלק לשניה או שתיים ונכבה . נדלק אפילו להגעת הנתותים של ה-HP על המסך ונכבה שוב פעם . בדקתי את הכבל אם הוא מחובר היטב של החשמל למחשב ולקיר . רק מה שכן אחרי כמה דק' או שעות שלא נוגעים במחשב הוא מתחיל לתפקד טוב . לי זה נראה כמו בעיית היתחממות ( אני מודע לזה במחשבים נייחים ) אבל בניידים - אני לא יודע איך זה קורה . בכל מקרה מי שיכול לעזור לי בזאת או…

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by omri284,

. מה התקציב המקסימלי? 4500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם אפשר לחסוך אז עדיף במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן מה הם השימושים הצפויים של המחשב? משחקים עריכה ותכני HD גרפיקה מסך 22" לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? לכל המשחקים החדשים ולאלה שיצאו בשנתיים שלוש הקרובות לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות . האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מקלדת ועכבר . האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? כונן דיסקטים עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7 האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא יודע לבצע אוברקלוק האם…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  3. שלום לכולם, המחשב שלי הזדקן והחלטתי לקנות מחשב חדש בסביבות 3.5K בעיקר משחקי רשת. אשמח לקבל עזרה בנוגע למפרט של מחשב בסכום הזה. חשוב בעיקר שבמשחקים יהיה FPS גבוה ושלא יתקע יותר מדי כמו זה תודה

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  4. אז ככה אחותי צריכה מחשב וזה יהיה בעיקר לגלישה באינטרנט ושימושים קלים אבל במחשבה לעתיד אני רוצה שהוא יהיה מספיק חזק להתמודד אם בלו רי -הם לא "מורידים" אבל שהכונני בלו רי יהיו זולים מספיק אני ימליץ להם לקנות כונן למחשב ולחבר אותו לטלוויזיה הגודל פחות חשוב וגם המשקל והבטריה פחות חשובים כי זה תחליף שולחני שלא אמור לטיל יותר מידי אם אפשר שיאפשר קצת משחקים ככה שתמיכה בDX10 תיהיה נחמדה אבל לא צריך שיריץ משחקים כבדים אני חשבתי על המחשב הזה - http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6828&perur=2&t=1&c=339 ועל זה http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6578&perur=2&t=1&c=339 אבל אני ישמח להמלצות בתודה קרירין

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by Ice_m@n,

יש לי מחשב פנטיום 3 ואני רוצה לשדרג לו כ. מסך (עדיף גיפורס אבל אני מניח שהלוח אם קצת ישן ולא תומך באיגיפי חדש...) זיכרונות (יש לי 128 מגה פועל ב100 mhz ) דיסק קשיח (40 גיגה) ??? ??? ???

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  6. שלום, אני מחפש מחשב נייד קל עם ביצועים טובים. בעיקר עבור עיבוד תמונה ואפשרות עריכת וידאו בפרמייר (לא יומיומי, יותר לעריכה on the spot ותיקונים של הרגע האחרון). הציעו לי את המחשב הנ"ל במחיר של כ- 5500 ש"ח. רציתי לשמוע את דעתכם מכיוון שלא מצאתי יותר מדי ביקורות באינטרנט מלבד אחת בינונית מאוד (http://www.techradar.com/reviews/pc-mac/laptops-portable-pcs/laptops-and-netbooks/sony-vaio-vgn-sr29xn-s-498326/review). המפרט: Processor: Intel® Core 2 Duo P8400 (2.26Ghz) Graphics: Intel® GMA 4500MHD Display: 13.3" , resolution 1280 x 800 HDD: 250GB 5400rpm Memory: 4GB 800Mhz DDR2 2 USB ports Tri-Format DVD Built-in 'Motion Eye' Digital Camera / Integrated Bluetooth (2.1 + EDR) / 802…

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Intel p4 2.4ghz 533 mhz Asus p4s533 crosair 256 mb 333mhz FX5700LE 256mb 80gb 7200 seagate LG 40x12x40 LG 52 כמובן שיש מארז כונן דיסקטים כרטיס רשת ספק יו אס בי מקדימה... מחיר שכדאי למכור בו זה המחשב שקניתי לפני שנה וקצת הכרטיס מסך משודרג.. כמה שווה המחשב הזה היום? ******* לא כולל מסך,מקלדת ,עכבר. *******

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by hard_comp,

חבר שלי ביקש ממני להרכיב לו מפרט מחשב לקולנוע ביתי. זה המפרט שהוא שלח לי, מה דעתכם? מה להוריד להוסיף, לשנות וכו' במפרט שלו הוא לא צריך צג, רמקולים, מקלדת, עכבר או כונן תקליטונים. AMD Athlon 64 (3000+) - 512 Cache [939 PIN]- RETAIL Gigabyte GA-K8NS Ultra-939 (nForce3 Ultra chipset) 512MB TwinMos DDR PC3200/400 (TMD7608F8E50D) - original ASUS V9520/VS - GeForce FX 5200 - TVOUT - DVI - 128MB DDR WD Raptor - 36GB - 10,000RPM - S-ATA ANTEC OVERTURE Piano Black Quiet Media Case - 380W Sonys Double Layer(DWD-22A) DVD±RW x 16 - Bulk תודה

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  9. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000, לא, אפשר פחות אבל. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי, יכול להיות נחמד. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב…

10. Started by PokMadui,

היי, בלי יותר מדי בלבולי שכל, אני פשוט אגיע לתכל'ס: אני צריך מחשב בעיקר לגיימינג, במחיר מקסימלי של 3K. הסטייה הכי גדולה שאני יכול להרשות לעצמי היא 500 ש"ח. הייתי רוצה שיריץ משחקים חדשים בטווח של עד 3 שנים מעכשיו, למרות שאני לא כל כך בקיא בענייני החומרה האלה, אז יכול להיות שהציפיות שלי לא ריאליות. הוא כנראה הולך להריץ הכל על "טלוויזיה" (פתרון זמני עד שיהיה לי כסף למסך סביר) 26 אינץ', שהרזולוציה הטבעית שלה לפי דעתי היא בין 1280X720 ל-1920X1080, אני ממש לא יודע איך לבדוק את זה... מדובר במשהו ממש זול של Sansui. בעיקרון- שיריץ משחקים על הגדרות בינוניות-גבוהות, לשנתיים הקרובות (דגש על המעבד הגרפי בעיקר). אין שום צורך בכונן SSD וכו', שהכונן האופטי יהיה סביר, ואין צורך במערכת הפע…

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  11. נייד יחסית ישן של HP ZV5000 הסידירום לא עובד האם יש דרך לפרמט? תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by Solarg,

שלום לחברי הפורום, אני מחפש להתחדש במחשב נייח חדש וראיתי את מפרט המחשב הבא באתר של IBUYPOWER: Case :: iBUYPOWER Slate MR Mirror Finished Tempered Glass ARGB Gaming Case Processor :: AMD Ryzen 5 3600 Processor (6x 3.6GHz/32MB L3 Cache) - Free Upgrade to AMD Ryzen 5 3600X Processor (6x 3.8GHz/32MB L3 Cache) Processor Cooling :: iBUYPOWER 120mm Addressable RGB Liquid Cooling System - Black - Free Upgrade to iBUYPOWER 240mm ARGB Liquid Cooling Memory :: 16 GB [8 GB X2] DDR4-3000 Memory Module - **Certified Major Brand Gaming Memory Free Upgrade to DDR4-3200 XPG D41 RGB Memory Video Card :: NVIDIA GeForce GTX 1660 - 6GB GDDR5 (VR-Ready) - Free Upgrad…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by haimon123,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? לא ידוע בשביל זה אני כאן 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית ואינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך גדול - מסך מעל 24 עם חיבור usb-c PD כדי שיתמוך בטעינת נייד + העברת נתונים בעבר היה תקן IPS אני חושב בעל זויות צפייה טובות. מניח שהיום זה סטנדרט? .. אולי תקן אחר ? 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8/10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, א…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by BakaNa,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוף ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) בעיקר משחקים ועיבוד נתונים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. dragon age, lord of the fallen -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? עדיף גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כ…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by MeLeH,

האלן, אז סוף סוף החלטתי להתחדש (עם יציאתו של GTA V) במחשב חדש. חשוב להדגיש שרמת השקט חשובה כשה המחשב לא במאמץ. בניתי מפרט בעצמי אשמח אם יש למישהו הצעות לשיפור או מפרט יותר טוב: [TABLE] [TR] [TD]קטגוריות[/TD] [TD]מוצרים[/TD] [TD=width: 10%, align: center]כמות[/TD] [TD=width: 10%, align: center]מחיר[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]מעבד[/TD] [TD=width: 35%]Intel Core i7-4790 3.6Ghz 4.0 Ghz Turbo LGA1150 Tray[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪1574[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]קירור למעבד[/TD] [TD=width: 35%]Arctic Cooling Freezer i11[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪153[/TD] [/TR] [TR] [TD=width…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  16. שלום. שלחתי את המפרט הבא שהציעו לי פה לכמה חנויות על מנת לקבל הצעת מחיר. זה המפרט: Elixir 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1333Mhz SeaGate 1TB 7200RPM 32MB Sata3 ST31000524AS צורב LG GH22 SATA x 22 (OEM) Black, Hec Cougar Solution Front USB3 Black שחור, MSI Z68MA-G45 Z68 Chipset HDMI DVI VGA Cooler Master A12025 120mm 1200rpm 19.8dBA, מאוורCooler Master Hyper TX 3 , Intel Sandy Bridge Core i5 2500 Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray, מסך Dell UltraSharp LED U2312HM Rev A01 23" IPS Panel , Antec EarthWatts EA500D 500Watt 80Plus, Microsoft Comfort Curve Desktop 2000 סט מקלדת ועכבר, סט רמקולים Logitech Z103 17Watt RMS 2.1, TwinTech GeForce GTX560Ti XT OC …

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  17. שלום לכולם! רציתי לשמוע את דעתכם על מפרט שעשה לי מכר שלי. אמנם המחשב הוא לשימוש ביתי/משרדי, אבל אני רוצה משהו שיעבוד מהר, ולאורך זמן. אני מעדיף לשלם עכשיו קצת יותר ולא להרגיש כמו טמבל עוד חצי שנה אם המחשב החדש שלי יתחיל להרגיש כמו הגרוטאה שיש לי עכשיו (פירמוט כבר לא עוזר). למרות האמור לעיל, לא הייתי רוצה סתם להגזים, ולא היה לי אכפת לחסוך קצת כסף ולא להוציא סתם. מנסיון העבר שלי אני הייתי מעדיף להשאר עם לוח אם של Asus וכרטיס גרפי של Nvidia (במפרט המצורף הוא אמנם on board, אבל עדיין). אשמח לתגובות ורעיונות לשיפור! תודה מראש!

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  18. שלום לכולם. אני רוצה לקנות מחשב חדש והקצבתי בסביבות 6000 שח ללא מסך,כל חודש יש מוצרים חדשים וקשה לבחור אז אשמח לקבל את עזרתכם. אני מעוניין במחשב חזק ומה שהכי מבלבל אותי זה לוח האם והמעבד,אני רוצה לוח אם "תותח אמיתי" ומעבד בסביבות ה 3 ג'יגה ולא משנה אם יהיה AMD אם הוא מקביל בביצועים לאינטל,את שאר הרכיבים אני כבר אצליח לבחור לבד בלי בעיה אבל הלוח אם והמעבד הם הבעיה האמיתית,תנו לי בבקשה הצעה של לוח אם ומעבד שיהיו חזקים ביותר ומסתדרים ביניהם בלי בעיות. תודה מראש.

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by Eugene,

שלום אני מחפש המלצה למחשב נייד עם פרטים הבאים: יצרן: ASUS LENOVO DELL מעבד: i3 / i5 / i7 זיכרון: DDR 3 4 ג'יגה ויותר. גודל מסך: 13 אינץ' מערכת הפעלה WINXP 64 BIT יציאות: HDMI, USB3 כונן קשיח: לפחות 250 ג'יגה. כל השאר סטנדרטי. תקציב: עד 800 דולר. (אקנה בארה"ב)

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  20. שלום, כפי שכתוב בכותרת, השימוש הכבד ביותר של המחשב יהיה לעריכת סרטים (לא מקצועית), עם הדרישות הבאות: 1) אין צורך בציוד הקפי. 2) מעבד כפול ליבה - אין העדפה ל-AMD או אינטל. 3) כונן קשיח גדול. 4) צורב DVD 5) כרטיס מסך עם video in וגם כניסה אנלוגית (אולי עדיף לשים עוד כרטיס של עריכת וידיאו). 6) עדיף שהמחשב יתמוך בויסטה. 7) כמובן שעדיף שתהיה יכולת שדרוג למחשב. עוד מספר דברים שכנראה יהיו על הלוח אם והמארז: כרטיס קול בסיסי (5.1), כרטיס רשת, FIREWIRE וכניסות גם מקדימה. אם התקציב לא מספיק לכל הדרישות, אז אם אפשר לקבל הצעה מינימאלית (מבחינת כסף). בתודה מראש לכל העוזרים

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  21. שלום, רציתי לשאול מה ההבדל בין Nvidia GeForce Go 7400 256 mb (128+128 turbocache) לבין Intel GMA 950 128 mb? האם ההבדל הוא כזה גדול שכדאי להשקיע בו כ 800 שקל? (הבדל נוסף בין שני מחשבים מעבד T5600 ל T5500 אבל זה זניח ודיסק קשיח של 120 לעומת 80) מדובר ב dv6282ea ו dv6263ea שניהם של HP. תודה מראש על העזרה.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by iSneak,

אוקיי, המפרט שהרכבתי עד עכשיו הוא כזה: מעבד: Core 2 Duo E6600 - 1971 NIS לוח אם: Gigabyte GA-965P-DS3 (פה יתחיל כנראה הויכוח, אם את זה, אם את הDS4, או אם בכלל ת'P5B) זכרונות: 2*1024 PQI 800Mhz, 1563 NIS. כרטיס מסך: Asus Radeon x1950 Pro 256 DDR. כן יש לי דילמה גדולה. כעקרון היייתי אמור לקנות ת'מחשב באזור מרץ/אפריל, עם יציאת הDX10 של ATI. החלטתי בסוף לוותר על זה, וללכת על הרדאון הזה, מכיוון שהוא תקציבי (1330 ש"ח), ועדיין מתפקד יותר טוב מהכרטיס שלי. צורב: NEC AD-5170A 211 NIS מארז: TT Swing Black 380 NIS ספק: (כן כן גם פה תהרגו אותי), TT TR2 500W - 440 NIS. - כעקרון חשבתי על ה HEC 580, אבל אין להם אותו במלאי כבר הרבה זמן. ואומנם אני יודע להרכיב מחשבים, אבל אני מחליט גם לתת …

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  23. מפרט מחשב לצורכי משחקים ותוכנות עיבוד תמונה ועריכה . אגב מדובר ב 2 יחידות זיכרון למי שרוצה להוריד את המפרט לשמירה בקובץ WORD . http://www.zshare.net/download/4136299ad1ea4d/ [br]פורסם בתאריך: 10.10.2007 בשעה 23:11:05 המשך !!!בנוגע למארז לא משנה לי כל כך מה הצבע או איך הוא נראה מחפש מארז בטווח מחיר של 300 - 350 ש"ח לא יותר . המחשב משמש לצורכי עבודה עם PhotoShop , Premier ומשחקים שדורשים ביצועים . [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  24. חבר מעוניין במחשב נייד הזה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=900868 הוא קיבל כמה חוות דעת לגבי חיי הסוללה, חלק אמרו לו 3 שעות וחלק לכיוון ה-5-6 שעות. למה אפשר לצפות? תודה על העזרה.

25. Started by Guarding angel,

אני מעוניין בנייד UltraPortable עד סכום של 3K הוא חייב לכלול את הפרמטרים הבאים : 1. מסך מט בגודל 11.6" 2. חיבור HDMI 3. איכות הרכבה. שמתי עין על Lenovo ThinkPad X120e/121e יצא לי לראות אותם בחנות ומאוד התרשמתי מהם אך לא יכלתי לאמוד את הביצועים. ה-HDD יוחלף ב-SSD או ב-Momentos xt (כונן הייברדי)

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.