עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. פעם ראשונה שאני קונה מחשב נייד אז אני מצטער אם חלק מהדברים לא מובנים ואם תוכלו לכוון אותי לקנייה טובה אני אשמח! פתחתי אשכול שבוע שעבר אבל זה לא רלוונטי, אני קונה מחשב לעצמי בסוף ולא לאחותי. אני מחפש מחשב "מוכח" ונוח, שיהיה מהיר יציב וטוב. שיהיה לו חיבור hdmi שיעבור לLCD זה חובה. אני רוצה שיהיה לו 4 ג'יגה זיכרון שיהיה מהיר. ווינדוס מותקן עם המחשב זה גם חובה, לפי מה שאני מבין ווינדוס 7 הוא הכי טוב היום. מצלמה לא מעניין אותי. התקציב שלי זה 3000 , סתם אני זורק 3000 אם זה מצריך עוד עלייה במחיר בשביל משו איכותי אין לי בעיה להוסיף. תודה!

• 1 תגובה
    • 692 צפיות
  2. ללא מסך וציוד היקפי עם הנק' הבאות: 1. לא מעוניין בב OC. 2. רוצה אפשרות לשדרוג המחשב בהמשך שכבר לא יסחב משחקים חדשים 3. תקציב עד 3000 האתר הביא לי את המפרט הבא: פריטתיאורמחיר בשקלים כולל מע"מ מעבדIntel Core-i3 2100 3.1Ghz גרסת BOX600 לוח-אםASROCK H61M-VS290 זכרונות1x4GB DDR3 1333Mhz/1600Mhz מחברה מוכרת220 כונן קשיחSAMSUNG F3 500GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD502HJ190 כונן אופטיBasic DVD-RW, SATA100 כרטיס מסךATI (Sapphire Xtreme) HD5850 1GB GDDR5710 מארזHEC 66RC190 ספק כחSeaSonic 500W : SS-500ET300 סה"כ2600 ש"ח האם יש מומלצים יותר?

• 7 תגובות
    • 776 צפיות
  3. שלום, אני מחפש לקנות מחשב נייד לשימוש עיקרי של אופיס וכו' עבור חברה שלי שהיא סטודנטית. שישמש אותה בספריה, בבית המשפט (עוזרת שופטת) וכו'. תקציב - איזור ה- 2500+/- דרישות: משקל נמוך, רצוי 2 קילו ומטה אני מניח. שהמסך לא יהיה קטן מידי (13 אינטש ומעלה) אך אם זאת שהמחשב יתפוס כמה שפחות מקום ויהיה נוח לנשיאה. מקלדת לא רכה מידי (היא שונאת). יפה ואסטטי - יתרון. עד כה המועמד העיקרי שלי הוא: Dell Inspiron n3010 http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-n3010-380m.htm השיקולים היחידים שלי כנגדו הם שהוא נראה יחסית עבה (אך יפה מאוד עם זאת) שהמסך לא גדול יותר, אבל לא נורא. ושאין כונן DVD, למרות שגם ככה לא ראיתי אותה משתמשת בו מעולם, אלא ב דיסק-אונ-קי. אשמח להמלצות. תודה רבה.

• 0 תגובות
    • 676 צפיות
  4. לא דרוש מחשב חזק מיוחד (אני מניח שפוטושופ זו לא תוכנה כבדה כמו משחקים); עם זאת, היא תעשה מעט עריכת וידאו, אז כדאי כרטיס גרפי שיעמוד בעומס מדי פעם. אבל לא צריך להתפרע, כי זה יעשה פעם ב... אז אין בעיה אם העיבוד יתארך קצת כי בסופו של דבר עריכת וידאו זה לא הייעוד העיקרי. אני קיבלתי פה המלצה לפני כחודשיים למחשב מבוסס AMD ATHLON X3 450 וGTS 450 למטרות משחקים וקניתי אותו ואני מרוצה. השאלה האם משהו כזה יתאים גם למטרות שציינתי. לי נראה שמשחקים דורשים יותר כוח עיבוד. עוד שאלה: האם יש צורך בכרטיס מסך יעודי או שמא משהו כמו ה450 יכול להספיק? אני מבקש להרכיב את התפריט מIQPC, כי קניתי אצלהם את המחשב הקודם ואני מרוצה מאוד. תודה מראש, חברים!

• 28 תגובות
    • 2.3k צפיות
  5. Started by jorke,

היי אני צריכה מחשב נייד שיתאים לי ללימודים , שיהיה חזק , מסך בינוני (13-15) , עדיף שיהיה קל ובעיקר נוח לשימוש וחזק . באיזור ה-3,500 ש״ח תקציב . תודה.

• 1 תגובה
    • 599 צפיות
  6. Started by shdrthki1,

הזמנתי מחשב חדש אבל עוד לא הרכיבו לי אותו אז חשבתי שזאת ההזדמנות האחרונה לאשר לי שהוא טוב (או לשנות משהו אם צריך) בעקרון המחשב למשחקים ללא OC צריך את כל הציוד ההיקפי , רעש לא משנה (אני עכשיו עם קירור BOX ישן של AMD ואני לא מבין על מה אנשים מתלוננים שהוא רועש) הנה המפרט : Intel Sandy Bridge Core i5 2400 Socket 1155 6MB 95W 3.1Ghz Tray 821.00 ₪1 821.00 ₪ Cooler Master Hyper TX 3 Core I3 I5 I7 106.00 ₪1 106.00 ₪ MSI H61M-E23 B3 H61 CHIPSET מוצר חדש באתר - במלאי 329.00 ₪1 329.00 ₪ Transcend 4GB DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7 219.00 ₪1 219.00 ₪ GigaByte ATI Radeon 5870 1GB GDDR5 HDMI ברכישת מחשב חדש מעל 2500ש"ח 750.00 ₪1 750.00 ₪ צורב Samsung SHS223 x 22 Sata- ATA Black 99.00…

7. 1. מה התקציב המקסימלי? 4000 ש"ח. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? רצוי מאוד לחסוך, מקווה למצוא מפרט באזור 3500 ש"ח. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עריכת וידאו, אינטרנט. א) שימוש בתוכנות AVID Media Composer, SONY Vegas, Photoshop ב) המחשב לא מיועד למשחקים 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך בציוד היקפי 4. מעבר לרכיבים הכרחיים, זקוק לצורב DVD, ול-firewire. 5. זקוק למפרט מלא, אין חלקים קיימים. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? השקט אינו קריטי, אך חשוב. נניח 7. 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע …

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. * מטרות המחשב? בעיקר אינטרנט וכתיבת מסמכים בוורד, אך שיהיה בו גם מעבד חזק * גודל המסך? 13.3 * משקל רצוי? 2-3 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן, מעדיף בין 6-8 שעות. לא פחות מזה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא יודע * צורב DVD? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? כן, Dell

• 0 תגובות
    • 603 צפיות
  9. מחפש נייד עם ג'יגה אטרנט ותמיכה בג'מבו פרם להקלטות נתונים אפשרות למחשב 15" חזק או אולי מחשב "סביר" עם כרטיס PCMCIA

• 1 תגובה
    • 567 צפיות
  10. שלום לפורום הנכבד, ברשותי לפטופ של טושיבה מהדגם הנ"ל, לאחרונה המחשב הפסיק לזהות רשתות אלחוטיות בכלל, אף שסוויטץ' הwifi דולק. לאחר הגדרות חוזרות של הרשת הביתית באופן ידני לא הועילו ובדיקה בחיבור קווי שהייתה חיובית החלטתי לפתוח את הלפטופ ולבדוק מה המצב בפנים, גם לא יזיק לעבור עליו עם ספריי מגעים אחרי כמעט 3 שנים בשימוש כבד. אבל מסתבר שזה ממש לא סיפור פשוט למשתמש הביתי. הברגתי החוצה כל מה שמצאתי בתחתית המארז, אני לא רואה עוד אפילו בורג אחד שניתן להעיף כרגע, 2 חלקי המארז נפתחים בהיקף אבל עדיין יש התנגדות במרכז, במבט פנימה מהצד אני רואה שישנן כנראה עוד 2 תושבות לברגים במרכז אבל אני לא מוצא דרך להגיע אליהן מהתחתית ובאיזור המקלדת אין גישה כלשהיא שניתן לזהות, לפחות מבלי להסיר…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. המחשב הוא לשימוש כללי: בעיקר צפייה בHD סרטים והכל, עריכת סרטים וסרטונים. גיימניג וכד'... צריך את דעתכם שיפור/שימור. מעבד Intel Core i5-2300 Tray ₪778 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=i5-2300ay לוח אם Gigabyte GA-PH67A-UD3-B3 ₪613 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=951001B3 כונן קשיח Westren Digital Caviar Green WD10EARS 3.5" 1000GB SATA2 64MB ₪299 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WD10EARS זיכרון Kingston DDR3 4096MB 1333Mhz CL 9-9-9-27 ₪207 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=KVR1333D3N94G זיכרון Kingston DDR3 4096MB 1333Mhz CL 9-9-9-27 ₪207 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=KVR1333D3N94G כרטיס גרפי Sapphire…

• 1 תגובה
    • 546 צפיות
  12. 1. מה התקציב המקסימלי? [glow=red,2,300]2500 [/glow]האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב תכני HD, משחקי תינוקות, מעט מאוד פוטושופ וחיבור לפלזמה 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? מחשב שלם 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 6 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק?לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?כולל ווינדוס 7 וכולל הרכבה והתקנה של ווינדוס 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב…

• 5 תגובות
    • 709 צפיות
  13. אני אקנה אותו כנראה מסין ככה שהתקציב כנראה בערך 1000$. בהתחלה חשבתי על נוטבוק אך הבנתי שהמעבדים שלהם מאוד חלשים ואפילו בתוכנות כמו וורד הם מאוד איטיים.. מה שהכי חשוב לי כאמור זה המשקל שיהיה כמה שיותר נמוך שיהיה קל לקחת אותו לאוניברסיטה... מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס,קצת סרטים ומשחקים קלים... * גודל המסך? 13 או 14, 12 נראה לי יותר מדי קטן... * משקל רצוי? כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא במיוחד, משהו סטנדרטי נראה לי יספיק * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא חושב שאחבר אותו למסך חיצוני * בלוטות? יכול להיות אבל לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 נראה לי יספיק * צורב DVD? לא חובה * האם נדרשת אחריות …

• 2 תגובות
    • 734 צפיות
  14. Started by koriat,

שלום לכולם אני עומד לרכוש מחשב נייח ובתקציב של עד 2000 שח רציתי לקבל ממכם מפרט שמתאים לתקציב עם מעבד חזק (עדיף i5) אציין שאני לא גיימר, אמנם אני משחק פה ושם אבל אי אפשר להגדיר אותי כגיימר השימוש שלי הוא לרוב מוזיקה סרטים והרבה אינטרנט במקביל, אני מחפש מחשב שאני יוכל ״להתחרע״ עליו בלי יותר מידי חשבון ושיעבוד מהר בלי תקיעות תודה לעוזרים שלומי.

• 8 תגובות
    • 529 צפיות
  15. שלום לכולם יש לידידה שלי מחשב ישן ממש של IBM מהסדרה העסקית השינה מאוד שלהם פתרום הוא החליט לנעול את עצמו. הכוונה שמדליקים את המחשב עולה כמו מנעול ומבקש ססמה. הביוס נעול פתחתי את המחשב הוצאתי את הסוללה (הליטיום הקטנה) מתוך כוונה לאפס את הביוס אבל כלום המחשב שוב עולה ומראה שהוא נעול. למשהו יש רעיון מה אפשר לעשות?

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. 1. מה התקציב המקסימלי? 4000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב שימוש יום יומי, מידי פעם משחקים (לא משהו בשגעת) , הרצה של מכונה וירטואלית (VMWARE) ושיטוף של סרטים וסדרות לסטרימר. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?לא (יש לי מסך 17 אינצ'.. זה מספיק לי בנתיים.) 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? אין צורך בצורב 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? שיהיה שקט שאני יוכל לישון בלילה.משהו בין 6 ל7 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק?לא 8. האם יש צורך לכלול מער…

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. העבודה בתלת והרינדורים יתבצעו ב3DSMAX , המטרה היא הדמיית סרטוני אדריכלים, עבודה בוידאו בMAX זה מפרט שאני בונה לחבר, התקציב הסופי הוא 10K רק למחשב ואני אשמח להסברים לנוגע לחלקים ותאימות כי מה שפירסמת פה, זה מאוד גולמי ואני גם לא מעודכן . אז ככה : 1. מעבד Intel Core I7-990 X http://skypc.co.il/pl_product~BX80601990~3~0.htm 2. כרטיס מסך Quadro http://skypc.co.il/Product.asp?PID=VCQ4000-PB זה שני הדברים שראינו בנתיים זכרון אני חושב בערך 16 ג'יגה HDD חשבנו על מערך RAID 0 לעבודה מהירה וזהו בגדול, בקשר למעבד אני לא בטוח שצריך לקחת את המעבד הכי חדש כי אני מהנסיון שלי הדגמים הכי חדשים סתם יקרים ואין כזה הבדל משמעותי בעבודה יחסית לדגם אחד לפני כרטיס מסך חשבתי על QUADRO שנראה לי …

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. שלום, אני רוצה לקנות מחשב למשחקים עד 5000₪.ברמת שקט כמה שיותר גבוהה (בלי מסך ושאר ציוד הקפי) . ספק כח ומאווררים חיבים להית שקטים מאוד ולא להוציא צלילים מיותרים, מארז – איכותי ומונע רעשים ואבק. לגבי ספק כח אני מודע לזה ששומעים אותו בעומס רציני, אך איני רוצה לשמוע אותו בעומס קל עד בינוני. אני גם מחפש קרור ראוי כי המחשב יעמוד בחדר בלי מזגן וחם מאוד פה בארץ. אקנה את המחשב כנראה מ skypc. אפשרית חריגה של כמה מאות שקלים. לא מענינות אותי מערכות מורכבות ב TMS, RMS, IQPC etc…. כי אין אותן חנויות בחיפה. המשחקים שאריץ COD, MoH, GTA4, Crysis, Chernobyl, NFS בהגדרות בינוניות פלוס בזולוציות מותאמות לכל משחק בניפרד, עד 1920-1080. מערכת לדיגמה: CPU – i3-2100, לא רוצה להוציא פי שניים…

• 4 תגובות
    • 746 צפיות
  19. אוקי אז ככה אני משוחרר צבא ופעם אחרונה שהתעסקתי באיזשהו מאמר שקשור למחשבים היה כשקראתי על טכנולוגיה עתידית XDR עוד בימי ה ATHLON 64 3000+ PIN 939 כיום אין לי מושג במחשבים, באותה תקופה בגלל שידעתי להכין מפרטים בצורה מהימנה ומדויקת זכיתי למחשב שהחזיק עד היום והריץ משחקים על אף היותו חלש לאחר מספר שנים עד ללפני שנה וקצת את רוב המשחקים (באיכות חרא אבל עדיין הריץ) בקיצור הוא הלך לעולמו, קצר בלוח אם, לא ממש איכפת לי איך זה קרה ולמה, הוא עשה את שלו, 6 וחצי שנים של עבודה נפלאה. בקיצור את ה CD אני משאיר (BENQ 52X היה אחד הטובים באותה תקופה, קניתי אותו כי ידעתי שאני לא אצטרך להחליף בגלל הטכנולוגיה התקועה והוא נחשב לאחד האיכותיים - עד היום רץ מעולה) וגם את הצורב שמקיים את אותו סיפור…

• 2 תגובות
    • 472 צפיות
  20. Started by tamtamtamir,

שלום לכולם וחג שמח המחשב בעבר נכנס למצב שינה באופן שהגדרתי לו (בהתחלה לstandby ואחכ לשינה) כרגע הוא לא נכנס. אין לי מקלדת ועכבר בUSB ככה שלא זו הבעיה. וגם לא התקנתי שום דבר חדש.. חשוב לציין שבאופן ידני המחשב כן נכנס למצב שינה (ולמצב סטנדביי) ולא מתעורר אבל באופן אוטומטי זה לא קורה... האם יש דרך לתקן את הבעיה או לזהות את הגורם שלה? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. מטרות עיקריות : CAD , אדובי למניהם , ריינו ותלת מימד נוספים . מסך : נראה לי ש 15.6 אלא אם כן מישהו למישהו יש הצעה למסך גדול יותר ( קטן יותר אני לא רוצה ) כרטיס מסך : חזק שיתאים לתוכנות ושיהיה אמין בנתיים המתמודדים העיקריים הם LEVONO W520 והDELL XPS 15 החדש , מה אתם אומרים ? למישהו יש עצה ? יש מחשב יותר טוב / משתלם שעלי לשקול , בבקשה תעזרו אני רוצה להזמין ! תודה

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. שלום אני רוצה לקנות את המחשב הבא חסר לי מארז ספק ולוח אם המחשב לצורך משחקים כבדים ללא אוברקלוק עכשיו התקציב שלי הוא 3300 אבל אפשרי להגיע עד 3800 ממולץ שלא תודה רבה ושבוע טוב Intel Sandy Bridge Core i5 2300 Socket 1155 6MB 2.8Ghz 95W Box, יחידות 1 ₪870 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2349 מאוור Cooler Master Hyper TX 3 Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪106 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1195 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪260 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1257 GigaByte ATI Radeon 5870 1GB GDDR5 HDMI ברכישת מחשב חדש מעל 2500ש"ח, יחידות 1 ₪750 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1219 Transcend 4GB DDR3 1333Mh…

• 1 תגובה
    • 799 צפיות
  23. שלום, בניתי לי מפרט מחשב ואני מעוניין לשמוע את דעתכם כרטיס מסך GIGABYTE GTX560 Ti OC 1GB GDDR5 1197 ש"ח זכרון ‏2x2GB G.Skill Ripjaws X Edition CL7 240 ש"ח כונן קשיח Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3 260 ש"ח ספק ‏Seasonic 520W Modular 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan M12II-520 400 ש"ח מעבד ‏Intel Core i5 2500K 3.3Ghz, s1155, 6MB 1023 ש"ח לוח אם ‏GIGABYTE P67A-UD3-B3 s1155 Core i3/i5/i7 655 ש"ח מארז CoolerMaster CM 690 II BASIC 409 ש"ח צורב ‏Samsung SH-S223B DVD±RW x22 Black SATA‎ 95 ש"ח סה"כ 4279 ש"ח הרכבה עצמית. אין חנות ספציפית שאני קונה ממנה, את הרכיבים אני קונה במספר חנויות... ציינתי מחירים שאספתי מכמה חנויות. קירור למעבד בכוונה לא צויין משום שאני לא מתכנן לעשות OC…

• 9 תגובות
    • 980 צפיות
  24. Started by H3rzoG,

עד 1200 דולר - איזה נייד הייתם קונים מ www.amazon.com או מ www.bestbuy.com המטרה שיחזיק כמה שנים טובות צפייה בסרטי HD ומשחקים חדשים אני יודע שזה שאלה קצת כללית. אבל מי שמבין ורוצה לעזור, יותר ממוזמן.

• 7 תגובות
    • 701 צפיות
  25. Started by ZoTa,

1. מה התקציב המקסימלי? 6000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אני לא יכול לחרוג מהתקציב 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים ותכני HD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: מיעוד למשחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? המסך כלול במפרט אני צריך מסך טוב למשחקים * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים כמו Black ops * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהת 3. האם יש …

• 8 תגובות
    • 936 צפיות

דיונים חדשים בפורומים