ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
שלום לאחרונה שמתי לב שהלפטופ שלי קצת מזייף כאשר אני מריץ עליו משחקים, הוא מעולם לא היה מיועד להריץ משחקים כבדים אלא יותר משחקי קאזואל. המפרט שלו כרגע הוא: dell Inspiron N5110 i3 2330M 2.2 GHz Intel HD Graphics 3000 DDR3 4GB RAM חשבתי על הנושא ואני שוקל להוסיף לו עוד 4GB לראם אבל אני לא רוצה לבזבז את הכסף על זה אם זה לא ישפר שום דבר. האם מישהו יכול להמליץ לי מה לעשות? דעות או אנשים שניסו בעבר? תודה רבה.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הראשון https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=23119 והשני https://ksp.co.il/?select=.268..271..132..211..2183..2185..347.&kg=&list=1&sort=2&glist=1&uin=41574&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=3013&intersect=&rintersect=&store_real= שניהם במחיר דומה, והמעבד של הלנובו חזק יותר. ההתלבטות נעוצה בעובדה שרבים ממליצים להתרחק מלנובו בגלל איכות שירות הלקוחות, וכן האחריות היא לשנה לעומת 3 שנים במחשב של דל. מה דעתכם?
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי אני מענויין לרכוש מטען נוסף (מקורי) לנייד דל שלי (V131) ראיתי שהמחירים בארץ נעים בין 200 ל 250 ש"ח למקוריים בחול פחות מ 20 דולר...נראה הגיוני או שמדובר בזיופים ? ebay amazon
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
?הייתי בKSP לגבי מפרט שהמליצו לי עליו כאן אבל שם הוא הכניס לי למפרט את הכרטיס מסך(X1900XT) של POWERCOLOR ורציתי לדעת אם יש משהו שכדאי לדעת עליהם או שהם אמינים. עוד דבר שהייתי שם שאלתי לגבי ספקי HEC ואמרו לי שאין אז הוא שם לי במפרט Spire RockeTeer 500W EZ-Cable Silent PSU 24Pin רציתי לדעת אם הוא שווה משהו בכלל. תודה לעונים.
-
- 20 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5.5k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה אולפנית של אודיו ובעתיד התעסקות בסיסית עם עריכת וידאו ועריכה גרפית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 27 אינץ׳ 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי יש לי לפטופ ואני רוצה לדעת אם הוא יכול להריץ משחקים. ואם הוא יכול להריץ את באטלפילד 4 על מדיום. מעבד intel core i7 4700MQ 2.4-3.4ghz דור רביעי כרטיס מסך Nvidia GeForce GT 740M 2GB זיכרון ראם 8GB DDR3 דיסק קשיח 1000GB זהו בערך הוא פועל על WIN 8 64BIT. הוא יכול להריץ? ומשחקים אחרים? (BTTLEFIELD ;COD GHOSTE)
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB - KSP (1050 ש"ח) ABIT IL9 Pro s775 Conroe, Intel 945P, DDRII 667, PCI-E - KSP (450 ש"ח) POWERCOLOR X1950 Pro Extreme 256MB, GDDRIII, 2xDVI, VIVO, PCI-E - KSP (1090 ש"ח) Western Digital 160GB 7200RPM, 8MB, SATA II - KSP (300 ש"ח) Teac/SONY 1.44 (Black) - KSP (40 ש"ח) LG DVD±RW GSA-H22NK x18, DL x8 Black - KSP (180 ש"ח) Kingston 2GB DDR2 667MHZ CL5 - NOA (880 ש"ח) ANTEC P150 QUIET PC CAES + 430W PSU - IQPC (855 ש"ח) סה"כ לתשלום: 4845 ש"ח בעיקרון כבר פתחתי נושא בנידון והוחלט שזה המפרט הנבחר (שיניתי את המארז והספק..) אבל לא היו לי שם חוות דעת ממספיק אנשים והייתי מוכן לקבל עוד כמה, כי בכל זאת מדובר במשהו שנשאר לתקופה ארוכה א…
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לא מתכוונת למסיבות רשת. שמעתי שיש לוחות אם דואליים כאלו. ??? אני חושבת שהכוונה לשני מעבדים.. אני מקווה שתעזרו לי פה להרכיב מחשב (בתקציב לא מוגבל) שיהיה חזק ויציב ויכול לשאת תוכנות לא קלות. תודה וחג שמח!
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי עכשיו P3-800MHZ ASUS CUV4X 256MB SDR 133MHZ חברה אין לי מושג LEADTEK G4 4200TI 128MB DDR :-\ ATX MIDI TOWER WD 40GB 5400 RPM CREATIVE 2.1ישן ולא עובד טוב יש לי 1000 אני חושב שאני יכול לבקש מההורים עוד 300 גג ואני לא ממש יודע איפה הבעיה של המחשב שלי לחבר שלי למשל יש AMD 1600 לוחGIGABYTE RAM:256MB DDR 266MHZ G4 MMX 400 וכל מישחק שאני מביא אליו עובד חלק כמו תחת של תינוק אצלי UT2003 מקרטע על 1024*786 במדיום אני חושב שהבעיה העיקרית היא במעבד אני אשמח אם תוכלו ליעץ לי מלהחליף ולמה...וכחו בחשבון שאין לי שמץ איך להרקיב אז גם צריך לשלם על ההרכבה... תודה
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
פתחתי אשכול לא מזמן על כך שאני מתכנן לקנות מחשב, וכבר רכשתי את המסך: 2007WFP של DELL והוא כבר אצלי (לא בשימוש). עכשיו, התקשרתי לחנות כדי להזמין את המחשב, וכל החלקים שאני חפץ בהם קיימים בחנות, למעט המארז - Antec P150, נכנסתי לפורום מארזים וחיפשתי אלטרנטיבות, אבל אני מעדיף לחכות 3 שבועות - חודש לP150 שיגיע לארץ. עכשיו, לפי מה שהבנתי בחודש הבא (או כבר בסוף החודש הזה) אמורים לצאת הגירסאות החדשות של מעבדי הC2D, ואני בונה על הE6320 שיחליף את הE6300 שתיכננתי לרכוש. בכל מקרה, אמרתי אם אני מחכה חודש (שזה יהיה בערץ עד אמצע אפריל), אני לא אחכה לR600? או לפחות לירידת מחירי כרטיסי המסך של Nvidia וה8800GTS 640MB שתיכננתי עליו?, אז אמרתי, אני אקנה את המחשב עם הE6320 (בתקווה שהוא יהיה…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל למקסימום כולל מסך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח רק במידה וזה ממש קריטי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים וסרטים באיכות HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מעוניין במסך לפחות 22' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוג…
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אני רוצה ליקנות מחשב נייד (נייח לוקח יותר מידי מקום לא ניכנס יותר לבית) ניסיון רע מאוד עם לנובו(Y50-70 מסך מרצד וניכבה) החלום למחשב נייד אידאלי: I7 SSD 1TB ללא כרטיס מסך (לא משחק יותר במחשב) 16GB RAM 15.6 ברזולוציה של 1080p קשה לתכנת ב 4K התוכנות שישתמש בהם במחשב הנייד: MATLAB SOLIDWORKS IAR WORKBENCH MPLAB X VISUAL STUDIO ואולי בעתיד גם JAVA (מתכנת embedded) המחשבים שחשבתי עליהם עד כה: https://m.ivory.co.il/catalog.php?id=23087 https://m.ivory.co.il/catalog.php?id=22323 המחשב צריך להיות חזק וקל בנוסף צריך שכל הרכיבים יהיו כבר מורכבים הבנתי שזאת בעיה עם אחריות אם אני …
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניינת לרכוש מחשב שישמש אותי בין היתר לגרפיקה - תוכנות כגון פוטושופ, אינדיזיין וכד'... קיבלתי הצעה למחשב נייד samsung 300V5A-S0BIL לפי המפרט הבא: מעבד - intel core i5 processor 2450 M (2.50 GHZ, 3 MB L3 Catche זכרון ראשי - 6GB DDR3 System memory at 1333MHz (4GB*1 + 2GB*1 מסך - 15.6 HD LED Display (1366-768), anti-reflective כרטיס גרפי - NVIDIA Geforce GT 520MX Graphics, Optimus technology 1GB מצלמת אינטרנט - 1.3 megapixel HD webcam כונן קשיח - 750GB S-ATA2 Hard Drive (5400RPM צורב - super multi dual layer כרטיס רשת קווי - 10/100/1000 Gigabit ethernet LAN תקשורת אלחוטית - bg/n 1*1 (up to 150Mbps) bluetooth 3.0 820.11 חיבורים - 3USB 2.0, HDMI, VGA, Mic, Headp…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, כבר הרבה זמן אני מחפש נגן וידאו נייד עם מסך קצת יותר גדול מ3"...היום שמתי לב למבצע במחסני חשמל על הHasee ME122 ב999 ש"ח, שזה פחות או יותר מחיר של נגן MP4. כמובן שבניגוד לנגן MP4 נכנסת ההתעסקות עם מערכת הפעלה וכו' אבל זה מינוס שאני מוכן לספוג. השאלה היא האם לצורך סרטים נטו הדגם הנ"ל נחשב מומלץ?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אני צריך לדעת כמה שווה מחשב בעל המפרט הבא : מעבד : intel core 2 duo e7400 כרטיס מסך : nvidia geforce 9500 gt לוח אם :gigabyte g31m-s2c ספק כוח : mustiff 550w דיסק קשיח : 320 gb
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מעוניין לשדרג את המחשב נייד שלי זה המפרט הנוכחי שלי Dell Precision 7520 מעבד: אינטל 7700HQ זכרון: 16GB כרטיס מסך: Quadro M1200 4GB SSD 512GB אני כרגע עובד בSolidWorks 2020 ברזולוציה של 1080P Large assemblies. המחשב הנייד שלי מתחיל לקרטע מתי שאני מתחיל לטעון פרוייקטים מורכבים ולהזיז חלקים ממנו. המחשב שציינתי הוא מהעבודה ויש לי אפשרות לשדרג אותו בחינם. אני לא כל כך בטוח בדרישות של התוכנה לצרכים שציינתי. אני מעוניין במחשב נייד, אבל אם ההבדל בביצועים יהיה גדול למדי אין לי בעיה שהם יקנו לי מחשב. חשבתי אולי לקנות את האסוס G14 יש לו אחלה מעבד אבל הכרטיס המסך שלו לא נתמך 100% בSolidWorks. המחש…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
אני צריך מפרט בשביל דוד שלי, הוא רוצה מחשב לעבודה משרדית אינטרנט ומשחקים, המשחקים לא מהחדשים במיוחד כך שלא צריך משהו מוגזם, אם אפשר תמליצו לי על מפרט שיתן את התמורה הכי טובה לסכום שיושקע (לא מתוכנן OC). תודה
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מה אתם אומרים? לא צריך: מסך, 1.44, צורב, DVD ... יש לי כבר את כולם. המפרט: AMD ATHLON 64 3000+ BOX `1360 *שאלה: המאורר שבא עם המעבד מספיק אם אני לא אעשה OC? GIGABYTE GA-K8NS nForce3 250 `581 OCZ 1GB (2x512) EL DDR PC3200 400mhz PLATINUM EDITION `1820 SAPPHIRE RADEON X800 PRO 256MB GDDR3 TVOUT DVI RETAIL `2790 WD 80GB 7200rpm 8MB S-ATA `450 אני לא צריך יותר מ80 GB. COMPUCASE super Midi Tower CI-6A21 400w LDT - Black & Blue `470 סה"כ: 7470 ש"ח ! אגב: אני מתכנן לקנות בסביבות ספטמבר אבל המפרט הזה יהיה שלד, אם לא המפרט עצמו, של המפרט הסופי בהחלט שאקנה בספטמבר. בנוסף אני בונה על ירידת מחירים של מעבדי ה A64 כך שזה יחסוך לי כמה מאות שקלים בסך הכל... שאלות לגבי המפרט: - המחשב …
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לקנות מחשב חזק לעבודה בלבד. הדבר הכי חשוב לי זה ביצועים של floating point, והבנתי של I7 יש יתרון גדול על קודמיו בנושא הזה. מה שעוד חשוב הוא כמה שיותר זכרון, הבנתי שהמקסימום ל DDR3 כרגע הוא 12 GB כי עדיין אין יחידות של 4 GB, האם זה נכון? בכל מקרה אני רוצה 12 GB או יותר אם אפשר. מה לגבי ה CL של הזכרון? האם שווה להשקיע 100-200 שקל יותר בזכרון עם CL7 במקום CL9? לגבי משחקים או כרטיס מסך - לא חשוב. רוב הסיכויים הם שהמחשב הזה בכלל יריץ לינוקס. האם כדאי לקנות שני דיסקים ולהשתמש ביכולות RAID של לוח האם? אם כן, האם הם צריכים להיות זהים בגודל? מה לגבי ספק? האם הספקים הבסיסיים יספיקו או שמפרט כזה צריך ספק חזק? אם יש מחשב שיתאים לי יותר ובתקציב קצת יותר גבוה זה יכול להי…
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מעוניינת לקנות מחשב עם גודל מסך 11.6. אני רוצה שיהיה אפשר להשתמש בו בתוכנת עריכת מוזיקה ובפוטו שופ, שימוש בשתיהן ברמה בסיסית. ראיתי מחשבים של אסוס x200ca ןvivobook. שהם עם מעבדי intel-corei3 וi5 מוחלשים.. כלומר מעבד U ולא m. האם זה אומר שלא יהיה ניתן לעשות שימוש בתוכנוות האלה? יש הצעות אחרות? לא משהו יקר מ3 וחצי...
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
שלום. אני מעוניינת לקנות מחשב לסטודיו פילאטיס שנפתח בקרוב. דרישות המחשב הן שיעבוד כמו שצריך(לא איטי), שיריץ אינטרנט ואת התוכנה של הסטודיו. בנוסף לכך, במהלך כל השיעורים אפעיל מוזיקה במחשב... כך שבגדול הוא אמור להריץ את תוכנת הסטודיו, אינטרנט ומוזיקה. אלה הדרישות העיקריות וחוץ מזה לא יעשה שום שימוש במחשב. לגבי המחיר- בגדול אין טווח מחירים.. הכי זול שאפשר ושיהיה מחשב לצרכים האלה. שיחזיק לתקופה. המקסימום הוא 3000 אבל לדעתי זה אמור להיות פחות. מה עדיף? מחשב נייד או נייח??? אין בעיה של מקום, והמחשב לא יצא מהסטודיו גם ככה. הנייחים יותר חזקים לא? וזולים יותר? אשמח לעזרתכם בהרכבת מחשב שיחזיק לשנים הקרובות לצרכים הבסיסיים הללו.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ניתן לחרוג עד 3k אבל לנסות לחסוך. ולמרות שהנטייה במפרטים שאתם נותנים היא מעבדים של amd הייתי מעדיף מעבד של אינטל. בלי ציוד הקפי.
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום. לאחרונה המחשב הנייד שלי החליט שהוא שובק חיים והפסיק לעבוד במכה אחת, ועכשיו אני תקוע בלי מחשב. אז ככה: אני מחפש מחשב נייד 15.6 אינץ' שיהיה טוב לפעולות פשוטות כמו עבודה עם מסמכים וסרטים, אבל שגם יהיה טוב למשחקים וכל מיני. התקציב שלי הוא עד 4000 ש"ח, עם חריגה קלה במקרה ו עד 4200 ש"ח. אני כבר ממזמן הפסקתי להתעדכן בעולם המחשבים ככה שכבר אין לי מושג מה שווה ומה לא, ככה שאין לי מושג מה כדאיפעולות פשוטות כמו עבודה עם מסמכים וסרטים, אבל שגם יהיה טוב למשחקים וכו'. בנוגע למערכת ההפעלה אני רוצה לנסות Windows 8 כי הבנתי שהוא די טוב ויש לו מלא דברים שאין ל-7. תודה רבה לכל מי שיעזור.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן, התחלתי להתעניין בבניית מחשב לצורכי עריכה (שימוש בעיקר תוכנות ADOBE). התחלתי להסתכל על מפרטים וכו' ורציתי להתייעץ כאן האם הכל מתאים והאם יש ביקורות על חלקים מסויימים. קראתי על החלקים ויש כאלה טובים וכאלה פחות... אז לפני שאני משקיע רציתי את דעתכם כאן. מעבד: AMD Ryzen 7 3800X 8-Core, 16-Thread Unlocked Desktop Processor with Wraith Prism LED Cooler כרטיס מסך: Gigabyte GeForce RTX 2060 Gaming OC Pro 6G Graphics Card, 3X Windforce Fans, 6GB 192-bit GDDR6, Gv-N2060GAMINGOC Pro-6GD REV2.0 Video Card לוח אם: ASUS AM4 TUF Gaming X570-Plus (Wi-Fi) ATX Motherboard with PCIe 4.0, Dual M.2, 12+2 with Dr. …
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-