עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, ברשותי בעבודה מחשב מקבוק פרו (מצורף מפרט) וברצוני לרכוש לי משהו דומה לשימוש אישי (לצרכי פיתוח). אף פעם לא קניתי מקבוק אז אשמח להתייעץ עם חברי הפורום לגבי מאיפה עדיף לקנות/אחריות ושדרוג. מתלבט לגבי אותו דגם שעובד בשביל מצוין, או שעדיף כבר לשדרג למשהו חדש, וכמה משמעותי זה באמת בביצועים/מחיר. תודה מראש

2. Started by joni777,

1. מה התקציב המקסימאלי? בערך 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?ביתי,סרטים להורדה,צפייה ישירה, משחקים בקטנה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). HD או FULLHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות/גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? א…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש''ח חריגה 200 ש''ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים כגון cs go minecraft 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא אין לי ssd צריך 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן windos 10 home 8. האם ישנה העדפה לרכוש את …

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by Slash_,

כרגע יש לי לוח אם Asus P5N32-SLI Deluxe, כרטיס מסך XFX 7900GTX עם קירור Thermalright HR-03 ושתי דיסקים קשיחים Seagate Barracuda 250GB 16MB SATA. אני צריך את שאר חלקי המחשב בתקציב של מקסימום 7,000 ש"ח. המחשב מיועד בעיקר למשחקים וגם ל- OC כבד תחת קירור אוויר. בשביל הנוחות אני יעשה לכם רשימה של כל מה שאני צריך: 1) מעבד 2) קירור אוויר למעבד 2) זכרון (2GB) 3) צורב DVD 4) מארז 5) ספק טוב (שיספיק גם לאיזה כרטיס DX10 חזק בעתיד) 6) עכבר מקלדת יש לי כבר Logitech Internet Pro ואני לא חושב שאני צריך אחת אחרת. תודה עריכה: הלוח אם תומך קונרו!

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. שלוש נקודות חשובות בעיניי: 1.שיהיה שקט. מתוכנןן להיות מוצב בחדר שינה 2.מהיר, עם מרכיבים איכותיים ואמינים 3. הרצת משחקים חדשים בהגדרות בינוניות בצורה חלקה ומהנה. על מסך 22/24 אינץ. זה המפרט שחשבתי עליו, אנא התייחסותכם: מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Tray ¤825 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400ay לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤454 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39470 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 3.5" 320GB SATA2 16MB ¤266 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1118 זיכרון OCZ DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-15 Titanium ¤368 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=OCZ2409K כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD4850 512MB DDR3 PCIe ¤756 http:/…

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. אני ממש התלהבתי מהלאפטופ של LENOVO (אם אני לא טועה) השיקה שאפשר להוציא את המסך והוא הופך לטאבלט עם ANDROID 3 וכשמחברים בחזרה הוא WINDOWS 7. אז א - מישהו יודע מתי הוא יושק ? ב.בחזרה למציאות - האם יש לאפטופ שיש לו מסך מט , מעבד I5 , לפחות 3GB של RAM , עדיף עם כרטיס מסך מתקדם (לא מובנה) שיש לו מסך מולטי טאצ' ורזולוציה של לפחות 1366*768 - וכמובן עדיף שיהיה קל משקל ויציאת HDMI. יש דבר כזה ?

7. Started by yyrruu,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח (בלי חריגות) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בלי לחרוג בבקשה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? קצת משחקים, בעיקר עבודה משרדית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים כמו GTA 5, FIFA 17, ההיטמן החדש, לא משחקים כבדים מידי. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). HD על מסך 23 אינץ' -לאילו הגדרות…

8. אהלן. נתבקשתי לייעץ לחבר בעניין מחשב - ושוב כמובן שפניתי אליכם המחשב הזה יישמש אך ורק להשמעת מוזיקה בעסק שלו - אפילו לא יהיה לו מסך אלא מאגר שירים ותוכנה מיוחדת שמשמיעה שירים ברצף קבוע מ ר א ש . הדרישות הבסיסיות שלו הן שיהיה בו XP (לדעתי מיותר אבל זה מה שהוא רוצה). מעבד - פנטיום 4 - הסברתי לו שבלתי אפשרי בסכום כזה, חשבתי על סלרון או AMD . שיהיה ז ו ל (אלפיים ש"ח פלוס מינוס - אם ממש חייבים יקר יותר אז שיהיה) אבל חשוב שיהיה אמין ושיחזיק מעמד בעבודה רציפה. יש לקחת בחשבון תוכנת ווינדוס חוקית - ושתהיה אפשרות להתקין אותה בעתיד בעוד חנויות (זו רשת חנויות) אשמח מאוד אם תייעצו לי. תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by Nirurshon,

אני עומד לפני רכישת אולטרה-בוק. רציתי חוות דעת מקצועית לאולטרה-בוק עם ביצועים כמה שיותר גבוהים, בעיקר לCounter-Strike Global Offensive. אני פשוט נואש ולא מצליח למצוא משהו שעומד בדרישות שלי. ההתלבטות שלי בינתיים עומדת על 2 מחשבים : 1. ASUS N56VJ (למרות שאני חושב שלא מדובר באולטרה-בוק) http://www.fre.co.il/Product.asp?Pid=N56VJ-S4008H&Cat2Cat1ID=39&Cat2ID=89&aff=Zap〈=he 2. DELL N5521 http://www.18comp.co.il/prodtxt.asp?id=2797 * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) בעיקר לאינטרנט ולגיימינג קל, במיוחד ל-Counter Strike Global Offensive, כמו כן לסרט FHD. * גודל…

10. שלום לכולם, אני מתכוון לקראת סוף שבוע הבא לקנות מחשב חדש, אני לא מתכוון לעשות OC, ולכן מה שחשוב לי זה בעיקר השקט הנפשי- שיהיה מפרט אייכותי שאני אוכל לישון בשקט עם ההחלטה שלי. פעם הייתי מתעניין חזק בכל הנושא, אבל בזמן האחרון אני ממש לא מעודכן (צבא) ולכן אני סומך כמעט לגמרי רק עליכם. אני יודע שהלוח אם EP45-DS3L מומלץ כלוח אמין כבר משהו כמו שנה (אולי אפילו יותר)- מה שבאופן אוטומטי גרם לי לפתח עדיפות אליו, ומתוך כך ללכת למערכת מבוססת INTEL. לכן התחלתי מן המפרט המורכב ב3550 בtms (שבטח אתם כבר מכירים אותו דיי בע"פ ) והוספתי מעט שיפורים, מה גם שעלו לי לא מעט שאלות. Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz 6MB 1333MHz Tray, יחידות 1 ¤845.00 http://www.tmsfox.co.il/ProductPopUp.aspx…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by dls_f,

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחברההה שבוע טוב לכם אוקי אני רוצה לקנות נייד חדש לגיימינג ולימודים (שולי) ואני מתלבט בין 2 מחשבים כרגעעעע מחשב נייד "15.6 HP Omen 15-CE003NJ 1ZL37EA i7-7700HQ https://www.ivory.co.il/catalog.php?...e-search=1zl37 או מחשב נייד לגיימרים Asus ROG STRIX GL503VM-ED148T - צבע שחור https://ksp.co.il/?uin=43983 מי שיותר מבין שיגיד גם מה ההבדלים בעיניו מהירות מסך התחממות סוללה ( חפשתי על הדגמים הספציפיים האלה ופחות מצאתי ביקורות) מה יותר טוב מי עדיף כמובן של- OMEN יש יותר אחסון SSD וזול יותר אבל הרבה דווקא אמרו לי שהASUS יותר טוב ,תכלססס לא יודע נ.ב...... מי יודע מתי יגיע לארץ המחשבים הניידים האלה עם המעבדים הדור השמיני?!!?!?!…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. שלום ;D שמי גיל, אני חדש פה ואני סטודנט. אני רוצה לקנות מחר מחשב חדש וחשבתי להתייעץ אתכם כאן. יש מבצע על האינספיירון הזה: http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-n3010-a370m.htm והתחרות היא בינו לבין הווסטרו הזה: http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-3350-2310m.htm אני מוגבל תקציבית (סטודנט כבר אמרנו ? ) הדרישות שלי ממחשב הן שהוא לא יתחמם יותר מדי, זמן סוללה ארוך וביצועים יחסית טובים (הכוונה היא לא לגיימינג או משהו אל לקצת פוטושופ, סרטים וגלישה). קחו בחשבון שאם אני לוקח את המחשב הראשון אני אבצע שדרוג לזכרון של 4 ג'יגה. מהחנות הבנתי שהמחשב הראשון די ישן ושהמעבד במחשב השני יותר חסכוני בסוללה... מה אתם אומרים ? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by dvirman12345,

אני רוצה מפרט ממש טוב חזק שיחזיק שנים המחשב מ TMS שיריץ משחקים כבדים ממש גם מה שהיה בעתיד אין צורך בתוכנות חיצוניות בלי OC למעבד

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by gildan,

תקציב: 3000-3,500 ש"ח * מטרות המחשב? עבודה משרדתית.. גימינג כמו Gta iv עריכות מוזיקה virtul dj cubase ולפעמים טיפה פוטושופ וסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מעדיף שיהיה בגודל של 15+ * רזולוציית המסך? מעדיף FHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? כרטיס קול 5.1 אם יש דבר כזה במחשב נייד לא חייב.. אבל זה יהיה נחמד * משקל רצוי? משקל נורמלי לא חייב להיות קליל העיקר שיהיה טוב אבל לא כבד מדי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? הייתי שמח לסוללה של 5 שעות+-, כמובן שעדיף יותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יציאת מסך נורמלית (VGA או HDMI) אני בעיקרון מע…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by avivel,

היי, אני חדש בפורום רק רציתי להתייעץ לגביי מחשב נייד חדש ללימודים אני יודע שעדיף מחשב נייח לעריכת תלת מימד אבל אני מעדיף נייד קראתי גם את מה שרשמתם באתר לגביי קניית מחשביי תלת מימד פשוט כל המחשבים המוצעים הם די ישנים רציתי לשאול לגביי מחשב עם הכרטיס מסך הזה: NVIDIA GeForce GTX 950M זה מה שהוא שיכול להתאים לתוכנות כמו מאיה 3dmax וכו' אני אשמח לקבל ממכם גם הצעות למחשבים אם כרטיס מסך קצת יותר טוב (אם צריך) עדיפות לאסוס תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  16. Started by test4all2,

בוקר טוב, אשמח לקבל המלצה למפרט למחשב משחקים עד 3.5K. מצורף מפרט שקיבלתי מKSP. תודה לכולם

17. שלום אני מעוניין במחשב פשוט וזול שיהווה NAS ביתי, ויתמוך בלפחות 4 (עדיף 5-6) התקני אחסון SATA. הסתכלתי על מחירים של שרתי NAS מוכנים מראש שעונים לדרישות האלו (Synology, QNAP) ונראה לי ממש יקר, אז חשבתי לנסות לבנות לבד. התקציב המצויין הוא ללא התקני האחסון - אבל אני חושב שכן אצטרך SSD קטן שתשב עליו מערכת ההפעלה - ואולי גם יהווה זכרון מטמון לטובת האצת המהירות. 1. תקציב 1000 פלוס מינוס. 2. שימושי המחשב - שרת DIY HOME NAS פשוט 3. אין צוךך בציוד היקפי 4. לא צריך לכלול את התקני האחסון עצמם עבור הNAS, אבל כן SSD קטן בסיסי רק עבור מע' הפעלה. 5. שקט לא ממש חשוב 6. מידות פיזיות וניראות של המחשב לא משנות לי בכלל 7. לא צרי…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. שלום לכולם אני צריך מפרט למחשב high-end, כולל מסך, רמקולים והכל. חשוב שיתמוך DX10, ושהמסך יהיה של DELL 20 אינץ' ומעלה, תלוי בכרטיס מסך. וכמובן מחירים של הארץ. תודה!

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by asaffklein,

שלום. אני מעוניין לקנות מחשב נייד לעבודה אשמח אם תייעצו לי איזה מחשב לקנות כאמור התקציב הוא 4000₪ אבל יש מצב לגמישות קלה מטרות המחשב: עבודה כבדה. תוכנות אדובי למיניהן, אוטוקאד. * גודל המסך? עדיף מסך גדול יחסית )בין 15 ל 17( * רזולוציית המסך? רזולוצייה גבוהה המתאימה לשטח עבודה גדול בשביל העיצוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיף מקלדת מלאה אבל לא חייב. * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא נדרש זמן סוללה ארוך מכיוון שהמחשב מחובר בבית רוב הזמן * hdmi חובה * Bluetooth? יתרון * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? שילוב של ssd בשביל המערכת וhdd בשביל הקבצים. גודל מינימלי 500gb * כונן אופטי? לא חייב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומי…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. משחקים כבדים במיוחד כמו battelefield 3 dirt 3 וכל המשחקים החדשים שהמחשב יריץ אותם בלי בעיות ועל הרזולוזיה הגבוהה ביותר עד כמה שאפשר תקציב של 5-5 וחצי אלף שקל תודה לעוזרים, את כל הציוד ההיקפי לא צריך. המחשב מחובר למערכת קולנוע ביתית אז צריך כרטיס קול 5.1 טוב

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by iliagildin,

שלום אני רוצה ליקנות מחשב נייד (נייח לוקח יותר מידי מקום לא ניכנס יותר לבית) ניסיון רע מאוד עם לנובו(Y50-70 מסך מרצד וניכבה) החלום למחשב נייד אידאלי: I7 SSD 1TB ללא כרטיס מסך (לא משחק יותר במחשב) 16GB RAM 15.6 ברזולוציה של 1080p קשה לתכנת ב 4K התוכנות שישתמש בהם במחשב הנייד: MATLAB SOLIDWORKS IAR WORKBENCH MPLAB X VISUAL STUDIO ואולי בעתיד גם JAVA (מתכנת embedded) המחשבים שחשבתי עליהם עד כה: https://m.ivory.co.il/catalog.php?id=23087 https://m.ivory.co.il/catalog.php?id=22323 המחשב צריך להיות חזק וקל בנוסף צריך שכל הרכיבים יהיו כבר מורכבים הבנתי שזאת בעיה עם אחריות אם אני …

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. טוב, קניתי את המחשב שיש אצלי עכשיו לפני 6 חודשים. אחרי שהתחלתי להבין קצת בחומרה ובמחירים שלה התחלתי לחשוד שמוכר שמכר לי את המחשב גנב ממני כסף ןלקח יותר מדי על המחשב. אני היום התקשרתי אל מי שמכר לי את המחשב והוא אמר לי בדיוק כמה עלה כל חלק במחשב. שימו לב שהחלקים האלה נקנו לפני 6 חודשים, אז המחירים היו קצת יותר גבוהים מהיום. אז הנה המפרט האמיתי שיש לי עכשיו: לוח אם- GA-8LD533 Intel 845GL chipset (המוכר טען שהוא עלה 570 ש"ח או 670 ש"ח) זיכרון- SpecTek 256 MB PC2700 DDR SDRAM (המוכר טען שהוא עלה 410 ש"ח) כונן קשיח- WDC WD800BB-00DKA0- Intel® 82801DB Ultra ATA Controller 80 GB (הוא טען שהוא עלה 800 ש"ח). מעבד- Intel Pentium 4A, 2400 MHz 512 KB (המוכר טען שהוא עלה 1300 ש…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. חשוב לי שיהיה קל ומעוצב יפה....קראתי במאמרים והחלטתי שאני רוצה 15 אינץ' וחשוב שיהיה צורב. השימוש יהיה שימוש שוטף בנוסף אני רוצה את האפשרות לשדר סרטי HD לטלוויזיה בסלון. כמו כן אני רוצה להריץ עליו משחקים פשוטים כמו סימס 3 לדוגמא. התקציב בוא לא יותא מ4 אלף ש"ח. תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. שלום לכולם... אם אתם יכולים בבקשה לעזור לי עם מפרט למחשב שיהיה בעיקר למשחקים כבדים ללא מסך ב-5000 ש''ח. נ.ב- אני לא כל כך מתמצא בחלקים והכל אז בבקשה תפרטו על מה שאתם נותנים אם אפשר. תודה רבה לכל העוזר! ;D

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. הפיליפינית החליטה שהיא צריכה מחשב נייד וביקשה ממני לחפש לה אחד ב-4 אלף [מזומן כמובן] אם תוכלו לעזור לי למצא לה משהו טוב [כדאי שייראה מקצועי חחח היא בכל מקרה לא תבחין. אני לא יודע אם היא איי פעם נגעה במחשב] חשוב שתהא מצלמה מובנית [שיחות עם הילדים של כנראה ] ומסך לא קטן מחיר מקסימלי עד 4000 ש"ח, עדיף נמוך יותר אלא אם כן השאר על הפנים * מטרות המחשב? אין לי מושג. אני מניח שלא למשחקים כבדים אלא יותר אינטרנט=] * גודל המסך? מעל 12 אינץ' * משקל רצוי? לא חושב שכ"כ אכפת לה אבל שלא יהיה נבוט * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כנ"ל, שלא ייגמר מהר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא * בלוטות? שיהיה.. אנערף * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא חשוב * צורב DVD? לא יודע אם היא תשתמש אב…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים