ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,343 דיונים בפורום זה
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית חלקה, וסרטים באיכות HD FULL * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא רלוונטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?לא במיוחד, שיהיה מומצע + * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו)HDMI חובה * בלוטות?כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GM * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? LENOVO, HP , ASUS ,DELL המחשב מיועד אך ורק לעבודה משרדית שזה אינטרנט ואופיס, כמובן לצפייה של סרטים באיכות HD FULL אז כרטיס מסך שיתמוך ויריץ חלק. תודה מראש !
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימלי? 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? גרפיקה ועריכת וידאו א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). פוטושופ, וידיאו סטודיו באופן מזדמן. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך קיים, 19',LG HD READY * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? בסיסיים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות) גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ו…
-
- 5 תגובות
- 983 צפיות
-
-
שלום חברים. לקראת השנה השלישית ללימודיי (עוד מעט נגמרת שנה שנייה), החלטתי שהגיע הזמן לרכוש מחשב חדש. מכמה סיבות. ראשית- בעיקר בגלל המצב של המחשב הנוכחי שלי, ASUS EEE 1005HA. הוא באוגוסט הקרוב יחגוג יום הולדת שנתיים. סה"כ שירת אותי נאמנה, אך הסוללה שלו נדפקה-נטען רק עד 90% ובמקום 8-9 שעות שהחזיק לי פעם הוא אחרי 4 שעות מת. המסך נדפק עוד בתחילת הדרך (אם כי זו הייתה פאשלה שלי), המחשב איטי מדי עבורי, ובכל זאת-הגיע הזמן להשתדרג... לכן החלטתי שהגיע הזמן לחפש מחשב חדש לקראת שנת הלימודים הבאה (שאמורה להתחיל בסוף אוקטובר הקרוב, כלומר עוד כ-4 חודשים). בחיפושיי אחרי לפטופ, מצאתי מחשב שממש הדליק אותי- מחשב שהוא גם טאבלט (עם מגע כמובן) וגם עם מקלדת פיזית, וגם עם חלונות 7. השילוב …
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לנסות לחסוך אם אין הבדל משמעותי בביצועים, אבל לא קריטי במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? שימוש יומיומי של תוכנות האופיס ואינטרנט ודברים כאלה + צפייה בהרבה תכני HD גם ב1080P (יחובר למסך הטלוויזיה לכן חשוב חיבור HDMI) + משחקים, לא ממש קריטי לא הולך לשחק הרבה, אין לי כמעט זמן אבל סתם רוצה להשאיר את האופציה פתוחה, למשחקים חדשים יחסית בהגדרות סבירות (אני לא משחק משחקים כבדים במיוחד, וגם המסך שלי ברזולוציה לא משהו בכל מקרה 1280X1024, אבל אולי יהיה שדרוג עתידי של המסך אז ייתכן שיהיה מעבר לרז…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
משום מה, העזרה באתר של אסוס לא עובדת לי, אז אני די אבוד... אני רוצה לדעת איך מכניסים מדיה ל-DVD של המחשב, משום מה אחותי (המחשב הוא שלה) לא מסתדרת עם זה ואם הייתה תמונה זה היה עוזר... לציין רק שאני הכנסתי דיסקים והוא קרא אותם וכשהיא הכניסה זה לא הצליח אז אני רוצה לוודא שהבעיה היא באופן ההכנסה ולא בכונן תקול או לחילופין בעדכון דפוק מודה על כל עזרה, rMaNe
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אתמול קיבלתי את הנטבוק שהזמתי מארה"ב - ASUS 1215B. http://www.asus.com/Eee/Eee_PC/Eee_PC_1215B/ יש לי כמה שאלות: 1. אני מעוניין לשדרג את הזכרון מ-2GB ל-4GB, האם השדרוג שווה את הכסף (בערך 200 ש"ח) והאם אני ירגיש הבדל בביצועים? 2. אני מעוניין לשדרג את הדיסק הקשיח ל-SSD, שוב, האם השדרוג שווה את הכסף (בערך 500 ש"ח) והאם אני ירגיש הבדל בביצועים? 3. אני רוצה לפרמט, יש לי דיסק מקורי של Windows 7 Home Premium 64 Bit שקניתי בארץ (גרסא באנגלית), כביכול זו אותה הגרסא בדיוק שמותקנת גם על הנטבוק. רציתי לשאול אם אולי יכולה להיות בעיה עם האקטיבציה בגלל שזה גרסא מהארץ והרי שהסיראל שרשום על גב הנייד הוא כביכול של גרסא מארה"ב, ונניח שתהיה בעיה, האם מיקרוסופט ישראל יעזרו לי לעשות אקטיבציה ב…
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך מחשב עריכת וידאו וזקוק להמלצות וטיפים עבור מה חשוב ועזרה באותיות הקטנות של הרכיבים. הפירוט הוא: מעבד: i7-950 2600, בנוסף מה ההבדל בינו לבין ה2600K? כ. מסך זה geforce 470 זכרון 12GB או 16GB דיסק קשיח SSD למערכת, האם כדאי? לוח אם: P67A-UD7 של גיגה בייט, האם להמתין לציפ החדש של אינטל? האם בכלל הUD7 זה יותר מידי, או בכלל מתאים למערכת. אשמח לשמוע הצעות כאלו ואחרות, על מה לשים דגש ולשים לב עבור הרכיבים. תודה מראש.
-
- 29 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
הזמנתי מחשב חדש שישמש גם לגיימינג וזה המפרט שלו: מארז arctic ספק כוח A.PFC 550W FAN12 Ci-POWER CWT לוח DH67CL B3 H67 DDR3 INTEL מעבד אינטל 2.8GHz 6MB CORE i5 1155 QUAD 2300 כרטיס מסך NVIDIA GEFORCE 450GTS 1G-5 P.O VIEW דיסק קשיח 1 טרה של WD SATA3 32MB מה דעתכם על המפרט הנ"ל?
-
- 3 תגובות
- 794 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש כרטיס מסך ומעבד , לא יקרים יחסית , אשר יתנו ביצועים טובים לתוכנות הבאות : 1. SolidWorks 2010 2. cosmos 3. Labview10 4. Matlab האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה? - לא תודה .
-
- 4 תגובות
- 801 צפיות
-
-
שלום. פירמטתי את המחשב הנייד שלי ועכשיו אין לי אפשרות לשים בו WIRELESS ואין לי BLUETOOTH וכרטיס קול ולא כלום, אני חייבת הורדות של הדרייברים, מצאתי הורדה אחת והיא לא עובדת לי טוב: http://uploading.com/files/get/48KAOEJY/ בבקשה שמישהו יביא לי כמה הורדות אני מיואשת.
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי, אני מחפשת tablet של 7 אינץ', חשוב שיהיה אפשר לחבר לו מקלדת USB וחשוב שיהיה בו תוכנת כתיבה בעברית נוחה שיהיה קל, מן הסתם וכמה שיותר אמיד-! מוטב עם wifi ובעל זמן סוללה של לא פחות מעשר שעות (לבלי ניגון ווידיאו, או שימוש באינטרנט) נפח זיכרון לא חשוב לי עקב הדרישות הנמוכות, אני מתעלמת מהמחיר כל עזרה תתקבל בברכה! תודה!
-
- 0 תגובות
- 589 צפיות
-
-
ישלו תקציב של 1200-1500 שקל זה בשביל SILKROAD נטו עכשיו יש שתי מפרטים באייבורי אחד אינטל השני AMD הראשון זה: אינטל Core i3 2100 לוח אם ECS H61H2-M3 B3 זכרון 2048MB DDR3 1333MHz דיסק קשיח 500GB SATA2 16MB וזה בלי כרטיס מסך בשביל כרטיס הוא יצטרך להוסיף עוד 250 שקל ככה ויש תAMD: AMD Athlon II Triple Core 450 לוח אם Gigabyte/MSI זכרון 2048MB DDR3 1333MHz דיסק קשיח 500GB SATA2 כ.מסך Nvidia GeForce 210 שזה אותו מחיר רק עם כרטיס מסך עכשיו השאלה שלי מה עדיף אני לדעתי הAMD מה אתם אומרים?
-
- 3 תגובות
- 895 צפיות
-
-
שלום כולם, אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי. עיקר השימוש לי הוא עריכת וידאו בAVID, אפטר אפקטס ואני מעוניין להתחיל ללמוד אנימציה 3D. אני לא עורך וידאו ועיקר השימוש לי בAVID הוא רינדור לכן, אני לא מתכוון להשקיע בכרטיס גרפי ייעודי לעריכה. אני לא יודע אם זה רלוונטי, אבל חלק מהעבודה שלי הוא עם דיסקים חיצונים המחוברים בESATA או בUSB3. חשבתי לשדרג את המעבד ואת הדיסק עליו יושבת מערכת ההפעלה לדיסק SSD. התקציב שלי הוא עד 2000 ש"ח. המפרט הנוכחי שלי הוא: מעבד [table][tr][td]AMD Athlon 2 X4 630 2.8Ghz Quad Core AM3 Tray לוח אם [table][tr][td]Gigabyte MA-770TA-UD3 AMD770 CHIPSET זכרון [table][tr][td]Transcend 2GB DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7 (שניים) כרטיס מסך [table][tr][td]Sapphire ATI Ra…
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברים יש לי מחשב נייד ישן של Compaq שעליו חומרים שאני רוצה למשוך. המחשב במגירה כבר כמה שנים, ללא חשמל, ואת המטען אין לנו. יש לי מטען של נייד טושיבה, עם חיבור כמעט זהה אך: - ה-INPUT של המחשב הישן זה 18.5V 2.7A - הOUTPUT של המטען החדש הוא 19V 3.42A האם אוכל להשתמש במטען, בלי להרוס את המחשב הישן, רק כדי להפעילו לזמן קצר כדי למשוך חומרים? מה הכללים של חיבור מטען שונה מהמקורי? אם לא - כמה אמורה לעלות פעולה כזו באחת החברות שמשחזרות נתונים? (או שיש אופציה אחרת). תודה! טל
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה לפני שבוע בערך עזרתם לי מאוד אבל היה תקלה קטנה הציעו לי מחשב עם כרטיס מסך 5870 1G ב-750 אבל המבצע היה של פסח ועכשיו זה עולה 1000 זה שינה לי את כל המחיר המפרט שאני בונה ורצוי שיהיה משם זה של RSM עם מסך של פוג'יקום 22 לד צריך את העזרה שלכם לבנות מחשב טוב אני בונה מחשב שם וכל פעם מגיע ל3900 זה לא מסתדר לי זה מה שבניתי בלי מארז וספק ואני צריך מארז וספק תודה לכולם ושיהיה אחלה יום אגב לא צריך צורב דיוידי או משהו כזה עוד שאלה קטנה אם אני משאיר את המארז והספק כמה זה ישנה? מה התפקיד של הספק וכמה זה ישנה מה המארז? Intel Sandy Bridge Core i5 2400 Socket 1155 6MB 95W 3.1Ghz Tray, יחידות 1 ₪821 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2353 Arctic Cooling Freezer 7 Pro Re…
-
- 26 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
שלום! כמו שציינתי בגוף ההודעה אני צלם סטילס, אני עובד בעיקר על פוטושופ , LIGHTROOM וכד' בנוסף יש לי טלוויזיה LCD שאני רוצה לחבר ב HD למחשב מלבד המסך לכן אני מעוניין שיהיה לי יצאה ל HD מהמחשב. אני עובד על תמונות ברזולוציה מאוד גבוהה וגם בכמות מאוד גדולה לפעמים אני עובד על אירוע שצילמתי בוא 2500 תמונות ואני מחפש מחשב שיוכל להריץ את התמונות מהר ושיגיב לכל שינוי שאני עושה בתמונה במהירות גבוהה מאוד. כמו שציינתי יש לי תקציב של 4,500 ש"ח ואני גמיש בעוד 500 ש"ח מעבר לתקציב. תודה!
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
המחשב מיועד בעיקר ליצירת מוזיקה - אשמח לקבל מפרט עם כרטיס קול איכותי וכל מה שאתם חושבים שנלווה לזה
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
לטעמי הנייד האולטימטיבי לסטודנט הוא נייד שמאופיין במספר תכונות בסיסיות: 1. מסך מתכוונן ----באנגלית Swivable SCREEN-- כפי שיש במספר דגמים כמו T101 של אסוס וגם ב-M912M של גיגהבייט. http://www.umpcportal.com/products/Gigabyte/M912M/M912M http://www.gottabemobile.com/2009/01/06/asus-eee-pc-tablet-more-pics-of-the-t101-h/ מסכים כאלו מאפשרים למשתמש את הגמישות באופן האחיזה ובצורת העבודה עם הנייד, מפני שניתן לנצל אותם בתצורת TABLET כמו ה-IPAD למשל וגם את הנוחות של תצורת SEASHELL (צדפה )מסורתית שהיא אידיאלית כאשר עובדים עם הנייד על שולחן אפשר לראות בתמונות הבאות את היתרונות של מסך שכזה : http://tinyurl.com/375mju8 http://tinyurl.com/37uqtp6 תמונות נוספות: http…
-
- 16 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אהלן! יש לי מחשב בן 3, שנבנה ע"פ הצעה למפרט שקיבלתי בפורום זה (תודה חבר'ה!) שברצוני לשדרג. המחשב כאמור יהיה מיועד למשחקים כבדים בקצב פריימים מצויין, קצת וירטואליזציה ופיתוח. ניתן לחרוג מהתקציב הנוכחי עד 4K אבל הייתי מעדיף שלא. הייתי רוצה לשמוע לדעתכם - המחשב הנוכחי מורכב בתוך מארז HEC 6A21B + ספק כח 500W של THERMALTAKE. האם כדאי לי להשאיר אותם, או להוסיף חדשים למפרט? כמו כן, איני זקוק לציוד הקיפי (כולל מסך) + כוננים קשיחים + צורב. רעש לא מוזיז לי, שישבור את החלונות ויפיל מטוסים מצידי. הייתי רוצה לשמור על אפיק שדרוג למעבד\זכרון. די חשוב לי שיהיה מספר רב של יציאות SATA ובקר RAID לא יזיק (אלא אם יש לוח טוב שלא מגיע עם בקר זה, אך מומלץ עקב הביצועים). אני גר ברחו…
-
- 7 תגובות
- 650 צפיות
-
-
שלום! אמשח לקבל המלצה למפרט למחשב נייד, שעיקרו היחידי הוא יצירת מוזיקה. התקציב עומד על 3500-4000 שח תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 638 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד!5600 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?אפשר את הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 5700 מקסימום 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים כבדים לעריכה ולגרפיקה א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).מקצועי אבל לא לפרנסה תוכנות:photoshop,unity.3DMAX,unreal engine3 ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?אין לי מושג * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?משחקים כבדים (BF,COD) * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות…
-
- 22 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי אני מעוניין לרכוש מחשב הכולל ציוד הקפי (מסך, מקלדת עכבר ורמקולים), במחיר של עד 3500 ש"ח. גודל מסך יכול להיות 21 אינץ'. לא יבוצע OVERCLOCK. אין צורך במערכת הפעלה. השימושים הם בעיקר משחקים. והרזולוציה שתשוחק תהיה בהתאם לזו של המסך. אשמח לשמוע הצעות תודה ! תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 657 צפיות
-
-
* מטרות המחשב?משחקים (לא הכי כבדים שיריץ את רובם), גלישה, סרטים. * משקל רצוי? לא יותר מדי חשוב* האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? גם לא יותר מדי חשוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?לא * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 ג'יגה * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 638 צפיות
-
-
שלום, התקנתי חלונות 7 64 ביט ושמתי לב למשהו מוזר שלא היה כאשר ויסטה הייתה מותקנת (הגיע עם המחשב) ,המאוורר לאחר כמה דקות של עבודה מתחיל לעבוד בקצב מקסימלי ולא יורד ממנו,הבנתי שזו בעייה ידועה בחלונות 7 השאלה מה הפתרון? הטמפרטורה של המעבד בסביבות 50,דיסק קשיח בסביבות 40. מלבד הרעש של המאוורר משהו אחר יכול להינזק מזה שהוא עובד כל הזמן? יש פתרון לבעייה זו ? (לא מתחשק לי לחזור לויסטה) המחשב הוא של טושיבה ורשום שהוא תומך בחלונות 7 דגם:A305-6898 תודה מראש לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 738 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימלי? 6000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? כסף אין בעיה במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא משנה2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: למשחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? כלול * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כל מיני החדשים ביותר * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא4. האם יש רכיב בו אין צורך…
-
- 1 תגובה
- 644 צפיות
-