ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,445 דיונים בפורום זה
-
מחפש מפרט טוב ואיכותי שיתאים לקצת מהכל... תודה מראש,אדי.
-
- 8 תגובות
- 657 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2300 שקלים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך, אלה עם כן יש משהו שממש מצדיק את זה... ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אני צריך את המחשב למולטיטסקינג ועבודות רבות במקביל. אבל גם בנוסף מידי פעם משחקים -COD באטלפילד 3 וכאלה... כרגע יהיה עליו כרטיס מסך גי פורס 9300GS אבל אני ישדרג בעתיד למשהו כמו 6870 ATI א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך…
-
- 43 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
חבר שלי החליט לקנות מחשב אחרי 6 שנים (כן כן..), עכשיו השימושים שלו זה בעיקר גלישה מוזיקה, עבודה כללית ומעט משחקים לא כבדים הרכבתי לו מפרט בתקציב שלו שזה 5000+- אבל עדיף שלא יחרוג בכלל. חשוב לציין שלא יבוצע OC וצריך לכלול גם מסך במפרט. הנה משהו שהרכבתי: מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.86GHz(E6300) 800MHz/FSB 2MB - BOX מחיר: ¤1038 אחריות: ללא הגבלת זמן. אסטרוניקס מקורי. לוח אם: GIGABYTE GA-945P-S3 מחיר: ¤528 אחריות: שלוש שנים. מסך: LG LCD 17" L1719S 8ms מחיר: ¤1014 אחריות: שלוש שנים. כרטיס מסך: PALIT PCI-EX GeForce 7600GS SONIC 256MB DDR3 128 BIT TV/O DVI - RETAIL מחיר: ¤582 אחריות: שנה. דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS מחיר: ¤418 אחריות: שלוש …
-
- 11 תגובות
- 791 צפיות
-
-
שלום לכולם, אתחיל בכך שהמחשב הנייד הזה מיועד ב99% לצורכי לימודים מחוץ לבית. בבית יש לי מחשב נייח, ואני מניח שיהיה לי נוח יותר להשתמש בו כשאחזור מהלימודים. * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, עריכה גרפית קלה (פוטושופ וכו'), משחקי רשת קלים, סרטים (בעדיפות נמוכה). * גודל המסך? מעדיף 14. לא יצא לי להתרשם ממסך מט במציאות, להמלצתכם. * רזולוציית המסך? סטנדרטית, לא זקוק לFHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אם קיימת בשוק מקלדת "בולטת", כמה שיותר דומה למקלדת של מחשב נייח - אשמח. * משקל רצוי? כמה שפחות, לא יותר מ2.5 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, חשוב לי שיספיק ליום לימודים של בערך 10 שעות. להמלצתכם - כל מי שהיה סטודנט…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עוזר לחבר שרוצה לקנות מחשב חדש. עיקר השימוש יהיה פוטושופ ואילוסטרייטר, עם קצת סולידוורקס. בניתי לו מפרט, אבל רציתי את עצותיכם כי יש כמה אלמנטים שאני לא בטוח לגביהם. הנה המפרט: מעבד Intel Core i5-750 Tray ₪934 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=I5-750Tray לוח אם Gigabyte GA-P55M-UD2 ₪564 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950206 כונן קשיח Seagate ST31000520AS Barracuda LP 3.5" 1000GB SATA2 32MB ₪391 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST31000520AS זיכרון G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz CL 9-9-9-24 Ripjaws ₪640 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F3-10666CL9D-4GBRL כרטיס גרפי Gigabyte nVIDIA GeForce 9500G…
-
- 2 תגובות
- 998 צפיות
-
-
שלום, למען הכנות כבר פירסמתי בקשה זו בעבר אולם הרבה מים זרמו בנהר בקשר למחירים והייתי מעונין לקבל הערכה נוספת שכן כבר רכשתי מחשב ואעמיד את המחשב הנ"ל למכירה החל מהיום (או כחלקים). אשמח לשמוע על תמחור הוגן וריאלי למפרט הבא: מעבד: Intel i5 2500K 3.3GHz קירור למעבד: Noctua NH-U12 לוח אם: ASRock Z68 Pro3 זיכרון: Kingston DDR3 HyperX Blue 16GB (4x4GB 1600MHz) כרטיס מסך: Sapphire ATI 7870XT 2GB With Boost דיסקים קשיחים: WD Caviar Green 3TB ,Samsung F4 2TB; Samsung F3 1TB; WD Caviar Green 2TB Intel 330 120GB SSD צורב DVD: כונן כלשהו של LG מארז: Fractal Design R4 Define ספק כח: Antec Current Gamer 520W 80Plus bronze מסך: Shimian QH-270 27inch LED (פאנל IPS, רז…
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
חשובה מצלמה איכותית כי יש הרבה שימוש בזום וכמובן כל מה שקשור לעבודה משרדית וגלישה ברשת. התקציב עד 3000 ש"ח. תודה
-
- 0 תגובות
- 559 צפיות
- 1 follower
-
-
אני צריך עזרה בבניית מפרט, בתקציב של 4.5K (עם אפשרות לחריגה), למשחקים חדשים שיעבדו חלק ועל הגדרות הכי גבוהות (עדיף), כגון crysis, אני צריך גם מסך 19-22 אינצ', לא מתוכנן OC, הארד דיסק לא צריך גדול במיוחד ( באיזור ה300 יספיק כי יש לי עוד אחד מהמחשב הקודם), לא חייב להיות שקט במיוחד, לא צריך התאמה בין צבעים, וחשבתי על החנות TMS, אז שתיהיה גם אפשרות להרכבת המחשב במעבדה. חשבתי גם על מעבד שיהיה טוב כמו C2D 8400 כרטיס מסך 4850HD כי ה4870 נראלי יהיה יקר מידי וזיכרון 4G זהו נדמה לי, אם יש לכם הצעות למעבדים אחרים אז גם טוב למרות שאני מעדיף את זה תודה רבה לעוזרים!
-
- 8 תגובות
- 687 צפיות
-
-
http://www.pc-online.co.il/item.php?ps=3307 כמובן אני יעשה לו הרחבה נחמדה ל SSD אין לו מערכת הפעלה אבל אני יכול לקנות ב 60 שקל להתקין אותו דרך דיסק און קי ווינדוס 8 האם לדעתכם שווה? המסך טוב? האם ה flex 2 יותר טוב? (אני קריטי לגביי המשקל)
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אני זקוק למחשב למשחקים ללא כרטיס מסך וללא מסך עד 3 וחצי אלף שקל,אבל מחשב שיותאם לכרטיסי המסך החדשים שייצאו של ATI.
-
- 13 תגובות
- 695 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:cs:go, LOL וכו' -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).21 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמ…
-
- 1 תגובה
- 940 צפיות
-
-
אני שם את המטען בחשמל וכלום!!! לא נדלקת הנורה של הסוללה הוא למראה שהוא מחובר לחשמל פשוט לא קורה כלום!! למישהו יש מושג מה הבעיה?
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד , לא למטרות משחקים. יותר גלישה עבודות טקסט וסרטים. בכל אופן התקציב שלי בין 5000 ל6000 מישהו בעל נסיון יכול להמליץ לי ? דגם??? חנות???
-
- 0 תגובות
- 684 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד לעבודות תכנות והרצת בדיקות QA + הרצה של משחקים ומדיה בצורה סבירה פלוס, התקציב הוא 4500 ש"ח עם אפשרות חריגה של עד 500 ש"ח. תודה מראש לכל העוזרים. * מטרות המחשב? לימודים ומשחקים. * גודל המסך? 15.6, האם חשוב מסך מבריק או מאט? מבריק * רזולוציית המסך? רצוי 1980x1020, כמה שיותר גבוה יותר טוב בהתאם לתקציב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? עד 3 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3-4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB + SSD 128-256MB * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה…
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הרכבתי מפרט לצורכי משחקים בתקציב של עד 4000 שקל כולל מסך (חוץ ממסך אין צורך בציוד היקפי). 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עדיך שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.COD BF וכדומה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
אני סטודנט, מחפש מחשב בעיקר לאינטרנט/עבודות/תכנות פרוייקטים בסדר גודל קטן-בינוני, ואולי מניפולציות כבדות על בסיס נתונים גדול יחסית אחת לחודש. המחשב יריץ לינוקס (כך שלמשל דגמים שיש בהם אופציה ללינוקס "מהקופסא" מקבלים פלוס קטן - לא כי אני כולך לקנות אחד כזה, אלא כי זה מבטיח זמינות דריברים מלאים לכל החומרה), לעיתים נדירות חלונות מתוך מכונה וירטואלית (תואם VMware) ומעט משחקים ישנים יחסית (diablo2/civilization 4 על wine). זמינות גבוהה לחשמל בדרך כלל - אבל בהחלט תתכן הרצאה של שעתיים בהן אני ראצה להפעיל אותו ברצף בלי חיבור לחשמל ובלי לדאוג לבטרייה (כמובן עם טעינה מראש). הולך להיות על הגב שלי 5 ימים בשבוע (לכן יש שאיפה לעמידות ולמינימום משקל) ומצד שני גם הולך לשמש בתור המחשב הראש…
-
- 3 תגובות
- 605 צפיות
-
-
רציתי לבקש בנייה של מחשב עם 2X 970 או 2 290X, במחיר הכי סביר שאפשר, ללא SSD, ללא מוניטור. אני מוכן לבנות את המחשב בעצמי ואפילו מעדיף אם זה משנה את המחיר. תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5400 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית משחקים תכני HD ותיכנות א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1680X1050 * באיזה סוג משחקים תשחקו? * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות -גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. הא…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום הנכבדים. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בהתלבטות די רצינית שמדירה את שיניי בחודשיים האחרונים. אני סטודנט שצריך מחשב נייד למשחקים,סרטים,אינטרנט,תוכנות לא חזקות במיוחד.. לאחר שיטוט נכבד באתרי מחשבים ובזאפ ננעלתי על הדגם של HP מהכותרת,במיוחד בכך שיש לו כרטיס גרפי די חזק ובנוסף יתרונות המולטימדיה שלו..הכי זול שמצאתי בזאפ זה את DV6186 ב6075 ש"ח ואת הDV6282 ב6134 ש"ח שסה"כ ההבדל בינהם זה שבראשון יש XP ובשני יש ויסטה מה שכרגע אני מעדיף זה את הראשון בגלל הXP שכרגע די עדיף על הויסטה מבחינת תאימות מערכת מי שחולק עליי בעניין זה אשמח לשמוע..בנוסף יש איזשהיא בעיה שמסתובבת בפורומים על רעש מהמחשב בדגם של 6186,בעיה שלא נתקלתי בדגם 6282 אם מישהו יכול לאשר זאת גם אשמח,…
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
דיסקשיח גדול Hitachi Deskstar 7K1000 (1TB, 7200rpm) דיסקשיח מהיר למערכת ותוכנות Seagate ST3300655LC (15,000rpm, 300gb) התקן רשת GigaBit Lan 10/100/1000 או משולב על לוח האם זיכרון פנימי 2-GB Fully Bufferd (FB) ECC-REG DDR-2 1066 Qual Channel Compatible (Tested) כרטיס מסך משולב בלוח האם כרטיס עריכה עפ"י המלצתכם כרטיס קול Creative כלשהוא או משולב בלוח האם לוח אם Giga-Byte GA-9IVDTH-PL (2.1) מארז U4 Silent (Modded) Midi Tower ATX כ"כ שקט שחוץ מנורת חיווי לא אדע שהוא פועל מגן מתח: אספקה+הגנה עפ"י המלצתכם מיקלדת עריכה Logickeyboard LKB-PPRO-CHPC-UK מעבד Intel Quad-Core Intel® Xeon® processor E53451 מסך Jvc DT-V24L1DU 24" או תואם אחר מערכת הפעלה Microsoft Vista premium ספק…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני צריך המלצה למחשב נייד למטרת משחקים\ לימודים עד מחיר של 5100 שקל כבר ראיתי את הHP 2130EJ ואני לא יודע אם שווה לקנות ואם הוא יחזיק לי משחקים כבדים על איכות נורמלית.... יש המלצות??? תודה
-
- 0 תגובות
- 635 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) ופיתוח Android וJAVA. * גודל המסך? 14. * רזולוציית המסך? עדיפות לFHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?עדיפות לtrackpoint. אבל לא חובה. * משקל רצוי? פחות מ2.1 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אכן. לפחות 4 שעות עבודה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB 3 לפחות 2. * Bluetooth? לא חייב אבל נחמד שיהיה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HD- לפחות 500GB. זיכרון RAM - לפחות 8GB. * כונן אופטי? לא. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? lenovo * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: צבע שחור, עדיפות למסך מגע. עדיפות לקניי…
-
- 10 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
המחשב בעל 4GB זיכרון על מערכת Windows Vista 64Bit, לפעמים מתעורר ממצב שינה ולפעמים פשוט לא מוכן והאופצייה היחידה היא לכבות אותו ולהפעיל מחדש... איך אפשר לסדר את זה ?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם,ברשותי המחשב הנ"ל ויש לי בעיה שממש לא מובנת לי. למחשב יש Bluetooth מובנה, כשקניתי אותו הבלוטו'ט עבד כמו שצריך עם ווינדוס XP . לאחר כמה חודשים שידרגתי את המחשב לווינדוס 7 ומאז המחשב אינו מזהה את הבלוטו'ט. הורדתי כמה דרייברים מכמה אתרים והמחשב פשוט לא מזהה את ההתקן. למישהו הבעיה מוכרת? אשמח מאוד אם מישהו יוכל לעזור לי בנושא,פשוט ניסיתי כל מה שאני לפחות יודע. תודה ושבת שלום לכולם
-
- 7 תגובות
- 896 צפיות
-