עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by joez,

שלום חברים ותודה על כל המאמץ והעזרה שאתם נותנים לאנשים קניתי לאחרונה כונן קשיח חדש של טרה וכשחיברתי התחלתי לחוש ירידה משמעותית בביצועים במשחקים ודברים אחרים הדורשים הרבה מהכרטיס מסך זה גרם לי להאמין שהספק כוח שלי לא מצליח לספק מספיק כוח לכל הכוננים ולמעבד של הכרטיס מסך מה שבסך הכל נראה לי הגיוני מכיוון שבטפשותי בניתי את המחשב במקור עם ספק של רק 500W (למרות שתכננתי להוסיף כונן) הכונן החדש הוא 1 טרה של WD פנימי. (sata כמובן) וזה מתווסף למפרט: לוח: intel Whitesburg dp55wb ddr3-1333 זכרון: DDR3-1333 2GB כפול 2 כלומר 4GB כרטיס מסך: nvidia 9600GT 1GB DDR2 כונן נוכחי (שאליו יתווסף הטרה החדש): samsung 500GB sata צורב פנימי.. ובנוסף גם כונן חיצוני של טרה .. iomega שמתחבר מהחיבור …

• 7 תגובות
    • 667 צפיות
  2. שלום רב! אני זקוק להמלצה על מפרט למחשב שעיקר השימוש בו יהיה לצורך עריכת גרפיקה (Photoshop CS2+), שרטוט של מכונות בתחום הרפואה והאופטיקה באמצעות תוכנות CAD (AutoCAD, SolidWorks ודומיהן), וכן לצורכי שימושים משרדיים (עיבוד תמלילים, צפיה בוידאו, גלישה באינטרנט וקריאת דוא"ל). עד מחיר של 4500 ש"ח (ללא מערכת הפעלה וללא מסך). השאיפה היא להישאר בגבולות התקציב, אך חריגה עד 5000 אפשרית, במידה ואכן תהיה מוצדקת. חשוב לציין שהמחשב ישמש בעיקר למטרות שפורטו מעלה, ואין תכנון שישמש למשחקים (למעט סוליטר ופריסל) המפרט לא כולל מקלדת\עכבר\רמקולים\מצלמת אינטרנט שכן הם נשארים מן המחשב הישן. המחשב לא עתיד לעבור OC וכן אין חשיבות רבה לשקט (כל עוד זה לא מפריע באוזן כשעובדים עליו, בהמולה של יום רגי…

• 4 תגובות
    • 815 צפיות
  3. אני צריך מחשב לסלון, שזה אומר מארז שוכב ולא עומד שהמטרה שלו היא בעיקר סרטים ומעט אינטרנט. כמובן סרטים ב-1080P לא סרטים להזיז לו יותר מידי. התקציב הוא 2500, אבל אם אפשר פחות - מה טוב. מה שאני צריך זה: מארז שוכב, לוח אם, מעבד, כ.מסך, זיכרון, כונן BR, ספק והרד-דיסק (500 גיגה מספיק), ושלט כזה ששולט על המחשב. חשוב גם שיהיה שקט. אם יש לכם עוד רעיון מה אני צריך למחשב לסלון אל תתביישו תודה!

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. יש לי בעיה שהחלה בתקופה האחרונה של התחממות יתר.. המחשב באזור של ה Q W ESC איפה שהמאוורר הקטן מאחורה.. פשוט אי אפשר לגעת באזור הזה.. כשאני משחק הוא מתחמם בצורה מטורף שאני חייב לשים ספר או משהו מתחת למחשב שהמאוור יוכל לקרר כמו שצריך.. וגם אחרי כמה זמן חצי שעה בערך יש קריסה.. והוא רושם שהמחשב עושה ריסט עקב overheating .. הינה תמונה של ניטור המחשב לא בזמן מאמץ! בזמן ש2 אתר אינטרנט פתוחים כמה דקות אחרי שיצאתי ממשחק לא כבד בכלל מבחינה גרפית: מצורף קובץ תמונה של הטמפ' (כרגע הטמפ ליבה 70 מעלות [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 3.3k צפיות
  5. עדיף אם אפשר המלצה לכרטיס זול בינוני ויקר . בתנאי שהם מייצגים גם פרפורמנס בהתאמה . אני מתכוון לעשות איתו שימוש כצלם = עיבוד תמונה פוטושום ולייטרום.

• 3 תגובות
    • 801 צפיות
  6. קניתי מעולם הקולנוע מחשב נייד לפני שלושה שבועות השבוע קפץ לי חלון שהוינדוס לא חוקי, אני רוצה לבטל עסקה בלי שום קשר לוינדוס זה אפשרי?

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. הגיע תורי 1. מה התקציב המקסימאלי? ב3500-3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אני דוגל בלקנות מה שצריך,ואח"כ להתחשבן. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 100 ש"ח אם בכלל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים,סרטי HD,תכנות (visual studio),גלישה באינטרנט אם המון טאבים פתוחים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים,במיוחד חשוב שהוא יריץ טוב את BF3. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם ג…

• 2 תגובות
    • 830 צפיות
  8. היעוד העיקרי הינו שרת איכסון איכותי מגובה משודך לאינטרנט עם אל פסק ארבעת ההארדיסקים יעבדו ברייד 10 תוכנתי יעוד משני הינו שרת אינטרנט בסיסי לפעולות של שליטה מרחוק בשרת בצורה נוחה, שרת הורדות, שיתוף קבצים על גבי האינטרנט, סטרימינג של מוזיקה וסרטים דרך האינטרנט ישירות מהשרת שליטה מרחוק ב GUI על ידי פרוטוקלים כמו VNC וכדומה בנוסף גם כשרת משחקים (CStrike/COD/HL/HL2) שיפעיל כמה שרתים (2-6) שיהיו זמינים תמיד אך בשימוש של 1-2 משחקים בפועל בו זמנית עם כמות שחקנים או בוטים נמוכה בחרתי בתושבת 775 בגלל שיש לי כבר מעבד תואם (Intel P4 524 3.06Mhz 533) ואני לא חושב שאצתרך משהו יותר חזק מזה לדרישות הנוכחיות שלי, אלא אם תשכנעו אותי אחרת... לוח אם בגלל התמיכה ב DDR3 וב 4XSATA 2 ובגלל…

• 0 תגובות
    • 992 צפיות
  9. אז הנה שני המחשבים בפינה הימנית - ה N5110 של דל http://www.hi-fi.co.il/Product.asp?Pid=n5110i52410m&Cat2Cat1ID=36&Cat2ID=239&aff=Zap〈=he בפינה השמאלית הפביליון 3310 של HP http://www.galsale.co.il/Product.aspx?ProductID=6977 אלה שני המחשבים הסופיים. רציתי לקבל ממכם חוות דעת סופית שתעזור לי להחליט.

• 3 תגובות
    • 832 צפיות
  10. Started by dima_ga,

שלום רב לכולם, אני רוצה לקנות מחשב נייד. הבעיה היא שיש כל כך הרבה דגמים שונים שאני לא יודע מיאפה להתחיל. התקציב שלי הוא סביבות 3000 ש"ח, משקל לא משנה לי, רצוי שיהיה מסך כמה שיותר גדול, ומחשב חזק כמה שאפשר... כלומר שורה תחתונה, מחשב נייד עם יחס עלות/תועלת משתלם ביותר. שימושי המחשב יהיו בעיקר עבודה משרדית, מדי פעם משחקים, סרטים. רצוי שיהיה מספיק טוב שישמש לשנים רבות. תקציב גמיש אם המחשב באמת שווה את זה... תודה מראש עריכה: ראיתי עכשיו את המפרט הזה - http://www.gozol.co.il/?storeid=4219&view=products&id=293571 איך הוא?

• 2 תגובות
    • 757 צפיות
  11. Started by rofben,

היי! אני מחפש מחששב נייד שישמש בעיקר לסקייפ ולצפייה בסרטים.. התקציב: 2000 ש"ח אך אפשר לחרוג בכ400 שקל (לא יותר!) תודה מראש עוד שאלה: במחשבי תלת מימד ניתן גם לצפות בדו מימד?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. שלום לכולם וחג שמח! אני סטודנט להנדסת מכונות וצריך נייד חזק לתוכנות תלת מימד אני מיתלבט בין שתי החברות בדגמים הבאים: עלות/תועלת: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=10252&perur=2&t=1&c=583 או להוסיף כסך ל: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=10402&perur=4 שהוא בעל מיפרט דומה עם זיכרון מופחת (לא משמעותי) וכרטיס מוחלש במעט (דיי משמעותי) או שלהשתגע ולקחת את הדגם של I7 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=10405&perur=4 במידה ואני מחליט להיסתפק בI5 מי עדיף? דל או פאקארד(אייסר) מבחינת אמינות,איכות ושימוש ושירות אחריות? בביקורת שראיתי הנייד מיתחמם קרוב ל50 מעלות באזור הטאצ פאד עם מעבד I7 וזה דיי מפריע שהוא ממש לוהט. מה דעתכם? והאם שווה לקחת את הI7 בתוספת של כמ…

• 0 תגובות
    • 794 צפיות
  13. Started by ItoDz,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך 2. מה שימושי המחשב? עבודה משרדית, מעט משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מסך, מקלדת ועכבר 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7-8 - לא קריטי במיוחד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא 10. האם חשוב לש…

• 6 תגובות
    • 763 צפיות
  14. שלום לכולם. אני לא גיימר. משתמש במחשב לצורכי גלישה באינטרנט, אופיס והמון צפייה בסרטים. התקציב שלי הוא עד 3000 ש"ח יש לי מסך מחשב: DELL U2410 אני זקוק לווינדוס 7 בנוסף. לא משנה לי מהיכן לקנות העיקר שיהיו אמינים ושירות סביר+. גר בתל אביב. מעדיף לא לחרוג מהתקציב לכן אני פתוח לשינויים במפרט שהרכבתי. (הערה: המפרט למטה קצת מעבר לצרכים שלי כי חשוב לי שהמחשב יגיב מהר ויהיה נוח מאוד לשימוש.) תודה. להלן המפרט שאני פחות או יותר סגור עליואני זקוק לייעוץ בעיקר לכרטיס גרפי. חשוב לי שיהיה ממש טוב ושיתאים למסך, אגב יש לי אפשרות לקנות מחו"ל). תודה רבה רבה לכל מי שמגיב! Intel Sandy Bridge Core i5 2500 Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray, יחידות 1 894 ש"ח http://www.rsm.co.il/…

• 12 תגובות
    • 686 צפיות
  15. Started by minkmink,

שלום, רכשתי אתמול את האסוס U31, שהמליצו לי עליו כאן, ואני מאוד מרוצה, חוץ מבעיה אחת. החל מהפעם השנייה שהפעלתי את המחשב, מופיעה לי ההודעה הבאה בכל הפעלה מחדש: ACMON Error Failed to prepare Critical file! Chameleon Engine out of service! אני לוחץ ok וההודעה נעלמת והכל בסדר, אבל ההודעה ממשיכה להופיע. מחקירה קצרה באינטרנט הבנתי שזה בעיה במחשבים של אסוס, אבל לא ממש הבנתי איך פותרים אותה. למישהו יש נסיון? תודה

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. השימושים העיקריים שלי יהיו: משחקים בכמות סבירה, הרבה פיתוח תוכנה(ידרוש לעיתים הרצת vm אחד או יותר), המון אינטרנט ושטויות אחרות של יומיום... הייתי רוצה מינימום של 4GB RAM, ושיוכל להריץ משחקים על הגדרות בינוניות עד גבוהות(לא חייב שיהיה המקסימום של המקסימום, אבל כמה שיותר יותר טוב). יש לי מסך 19 אינץ' רחב, אפשרות שאני אשדרג אותו מאוחר יותר ל23/24 אבל לזה יש עוד זמן. שווה לי לקנות לוח אם עם חריץ נוסף לכרטיס מסך עבור שדרוג עתידי? בסולם 1-10 רעש מפריע 7. לא מתוכנן overclocking. אני מוכן לחרוג במשהו כמו 300 שח' רק אם זה ממש ממש שווה את זה. אני מתכוון לקנות מIQPC או חנות מומלצת אחרת באשדוד. תודה מראש לעוזרים

• 2 תגובות
    • 586 צפיות
  17. Started by newb,

שלום, אני צריך מחשב לבית לעבודה משרדית וסרטי HD אני לא צריך כונן קשיח ומארז אני כן צריך מאורר 120 אמין בנוסף כרטיס המסך חייב להיות חיצוני אין תוכניות שדרוג מרחיקות לכת,ללא אוברקלוק מאיזור באר שבע עם חריגה מינימלית ככל האפשר וללא ציוד היקפי. תודה מראש

• 0 תגובות
    • 612 צפיות
  18. אני מחפש מחשב שיתאים לעריכת וידאו עם נניח פרמייר CS5, בלי שימוש למשחקים. תקציב 4000-6000 שח. core i7 מרובע ליבות sandy bridge הארד-דיסק 500G ומעלה. רצוי מסך מט בגודל 15.6 או משהו קרוב. זיכרון 8GB יציאות: ,USB 3, eSATA כרטיס מסך מתאים לעריכת וידאו - לא דרישות גבוהות כמו במשחקים. אמנם העבודה בעריכה מוגבלת מבחינת ההיקף, אך המחשב צריך להיות מסוגל לבצע את מה שרוצים ממנו. ושאלה עקרונית לגבי עריכת וידאו במחשב נייד השאלה העיקרית שלי, האם מחשב נייד יכול לשמש תחליף למחשב שולחני לעריכת וידאו? בינתיים, המקובל הוא שמי שצריך מחשב לעריכת וידאו, פונה להתעניין במחשב שולחני - מדוע? כאן למשל, מוצע מחשב שעונה למעשה על הדרישות שלי (לא בטוח אם זה מסך מט, אך לא עניין שבגללו הייתי פוסל את הקני…

• 1 תגובה
    • 595 צפיות
  19. Started by אליאור27,

שלום אני רוצה לשדרג את המחשב שלי עד 200 שח המפרטי הנוכחי שלי הוא: לוח אם:gigabyte ep43-ds3l מעבד :intel daul core 2 e8400 כרטיס מסך:nvidia ge9800 זיכרון:2GBX2 (לא זוכר איזו חברה נראה לי קינגסטון) וקירור למעבד (מאוורר) zalman ספק כוח: Antec Earthwatts EA-500 500W מארז:ANTEC SONATA 3 והנה טופס: 1. מה התקציב המקסימאלי?2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוח…

• 3 תגובות
    • 570 צפיות
  20. מחפש מחשב נייד: core i7 מרובע ליבות sandy bridge מסך מט בגודל 14 או 15 אינץ' (עדיפות ל-14) מקלדת בנויה היטב, שתהיה נוחה להקלדה מרובה ולא שברירית זיכרון 8GB יציאות שחשוב שיהיו : HDMI,USB 3, eSATA אין עדיפות מסוימת לכרטיס מסך , חשוב שידע להריץ סרטי FHD בקלות כמו כן משחקים ברמה סבירה wi-fi שתומך בכל התקנים העדכניים המחיר עד 6000 ש"ח תודה לכל העוזרים

• 6 תגובות
    • 834 צפיות
  21. שלום לכולם, יש לי מחשב נייד עם ווינדוס 7. במחשב מוגדר שלאחר X זמן המחשב נכנס להשהייה בכדי לחסוך בחשמל. לאחר הזמן הזה הוא מנתק גם את ה-WIFI,הבעיה בדבר היא שאני מוריד קבצים וניתוק ה-WIFI גורם להפסקת ההורדות. איפה ניתן להגדיר שהמחשב לא ינתק את ה-WIFI ואוכל להמשיך את ההורדות? בתודה מראש,

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by Triple-z,

שלום, יש ברשותי HP530 בן שנתיים וחצי-שלוש הסוללה שלו כבר גמורה וחשבתי להזמין חדשה מ-DX: http://www.dealextreme.com/p/hp-530-compatible-4800mah-replacement-battery-for-hp-510-530-series-24268 האם זה כדאי? יש למישהו נסיון עם סוללות מ-DX? תודה מראש

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. אחיין שלי רוצה מחשב חדש, למרות שאני אישית חושב שהוא לא צריך כי מה שיש לו דיי טוב. המטרה היא לקנות חדש לתת לאחותו הקטנה את שלו. כרגע עם פנטיום 5300, 2 גיגה זיכרון, סוחב WIN7 מצויין. המחשב למטרת משחקים+אינטרנט בלבד. האבא קיבל מפרט כזה מחנות: 1. מקלדת +עכבר לוגיטק- 66 שקל. 2. מארז מידי שחור HEC300W- כ240 שקל 3. לוח אם- INTEL PETERCOVE CLAEDDALE - עלות 438 שקל 4. I3-540 עלות 522- 5. WD 1TB GREEN - עלות-378 6. זיכרון קינגסטון 1333 DDR 3 (לא כתוב כמה )- 247 שקל 7. מסך מחשב MAG GML2216 LED - עלות 556 שקל 8. כרטיס מסך RADEON HD5450 1GB -(כתוב גם 512MB אז זה לא מובן כמה בעצם)- 177 שקל 9. צורב ASUS- 1עלות 130 שקל סה"כ- 2757 = 3199 כולל מעמ. לי נשמע מפרט סתמי, לא חושב שירגיש הבדלי ב…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. אשמח לקבל את חוות דעתכם על מפרט שקיבלתי, שימושים: - הרבה אינטרנט - הרבה סרטים / סדרות - משחקים בתקופות שיש זמן מפרט (כפי שנשלח לי באי מייל): מעבד: Intel i5 2500 3.3GHZ זכרון: kingston 1333 4GB Intel DH67 :לוח אם gforce gts 450 1gb +hdmi :כרטיס מסך כרטיס קול קריאייטיב 5.1 wd wd/sata 1TB 64 cache 7200 :כונן קשיח v hunt key 550 :ספק כח מערכת הפעלה כלולה במחיר מחיר: 3150 ש"ח לגבי מארז וקירור הבחור (שאני מכיר וסומך עליו) אמר שהוא יבחר לי משהו באיכות בינונית + מפני שבזה אני אפילו מבין עוד פחות ממה שאני מבין במפרטים בכלליות. אשמח לחוות דעתכם.. תודה. בן.

• 4 תגובות
    • 741 צפיות
  25. הכותרת די מסגירה את מה שאני מחפש אני מניח.. כמו כן שורה תחתונה לא הבנתי איזה מפרט עדיף לגיימינג המפרטים לגיימינג או מפרטי מקסימום גיימינג מינומים מחיר. כמו כן עיינתי במפרט הגיימינג שתקציב ה5000 שקל האם זה המקסימום שאני יכול להשיג בתקציב הזה? 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזו…

• 8 תגובות
    • 857 צפיות

דיונים חדשים בפורומים