עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by adirbooking,

ישבתי בבית וגלשתי בנייד, פייסבוק והפורום הזה. פתאום רעש של ״ניתוק הצתה״ כאילו חללית נחתה מחשב מדגם U566N של חברת Gigabyte אצלי שנתיים ו-10 חודשים. מעבד - T8300 2.4ghz, כ. מסך 8400GS, זיכרון 4 ג׳יגה, הארדיסק 320gb חייב לציין שבתקופה האחרונה עבד על כ64 מעלות!!! לפי תוכנת ה״Everest" וזה כולל משטח קירור.. איך אפשר לדעת מה הלך? ספק? לוח? אולי הארדיסק?! יש אפשרות לבדוק זאת לבד או שחייב לקחת לטכנאי מוסמך עקב וזה נייד? כמה אמור לעלות כל חלק שהדגשתי למעלה והאם עדיף לתקן או לשקול קנייה של חדש? תודה!

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. שלום רב, אני רוצה לבקש ממכם להרכיב מחשב עבור ההורים שלי (כולל כל הציוד ההקפי). הדדרישות הן מינימליות כי זה שני אנשים שבחיים לא נגעו אפילו במחשב. הם רוצים נטו להכיר את האינטרנט ואולי לראות סדרות וסרטים ולשמוע מוזיקה בקיצור שימוש בסיסי ביותר. הדרישה היחידה היא שהמערכת תריץ חלונות 7. ועוד דבר אחד, תמליצו לי על חנות טובה באזור חיפה שאפשר לקנות בה את המחשב. תודה

• 10 תגובות
    • 779 צפיות
  3. מצורף בקובץ, ללא כרטיס מסך. אני אקנה בהמשך את ה 5850 של SAPPHIRE חשוב לעמוד במסגרת התקציב 2200 [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 662 צפיות
  4. 1. מה התקציב המקסימאלי?4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני hd, אינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים בשוק -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). תלוי במסך שתמליצו. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות- גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מ…

• 2 תגובות
    • 616 צפיות
  5. שלום אנשים, אני צריך המלצה למפרט מחשב בלי ציוד היקפי לילד בן 12. המטרה היא בעיקר משחקים (עד כמה שניתן בתקציב זה). אין אפשרות לחרוג מהתקציב ואין דרישות מיוחדות מהמפרט. אני יודע שלהרכיב מחשב כזה זה די משעמם... אבל בכל זאת אשמח לקבל עזרה. תודה אנשים.

• 2 תגובות
    • 650 צפיות
  6. . מה התקציב המקסימאלי? 2500 אם אפשר לחסוך מה טוב א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (רק פיפא ) +אינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. רק פיפא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).19 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, …

• 1 תגובה
    • 503 צפיות
  7. בעיקר התוכנה שמשמשת לחיבור לרשת הסלולארית עם המודם המובנה השם של התוכנה הוא 3g connection manager אבל אני פשוט לא מצליח למצוא אותה בשום מקום המודל של המחשב הוא EEE PC 1015PE ואני מנסה להמנע מלהשתמש בשחזור

• 2 תגובות
    • 878 צפיות
  8. Started by Gabi G,

שלום! מחשב נייד Dell Inspiron 6000. בעיה עם הטענת הסוללה ועם החיבור הקבוע של הספק למחשב. המחשב כל הזמן עובר מעבודה עם סוללה לעבודה עם ספק. צריך להחזיק את החיבור בין הספק לגוף המחשב לפעמים בזווית מסויימת כדי שהסוללה תטען. הוצאתי כונן קשיח, הוצאתי סוללה וחיברתי את המחשב לספק. מחזיקים בזווית מסויימת את הכבל של הספק מדליקים את המחשב ונכנסים לביוס. הכל עובד. עוזבים את האחיזה מהספק - המחשב נכבה. הדבר חוזר על עצמו עם שני ספקים מקוריים של Dell. שניהם עובדים על מחשבים אחרים ללא בעיות. מסקנה: הבעיה ב- DC power jack. פתיחת המחשב, בידוד הלוח מוביל לכך שהחיבור של ה- DC pwoer jack מעט רופף. כנראה הזווית שמחזקים את הספק גורמת לחיבור יציב ל-PCB. הרכבת המחשב מחדש - המחשב תקין, עובד. הבעיה…

• 4 תגובות
    • 647 צפיות
  9. Started by Gabi G,

מחשב נייד Comapq Presario 2100. המחשב נמצא אצל קרוב משפחה עם נכות. המחשב נפל על הרצפה והמסך "הלך" (יש תמונה בסוף ההודעה). מדובר באדם שכרגע מתקיים מקצבאות (הוא כעת בבירורים מול משרד התמ"ת באשר למציאת מעסיק חדש) ואין לו כסף להשקיע במחשב. מצאתי מסך מתאים שעלותו 40$ כולל משלוח. הבעיה היא שאני לא יודע ב-100% שרק המסך הלך ולא רכיבים נוספים (למשל ה-screen inverter). על-פניו נראה שצריך רק להחליף את המסך. יש דרך לדעת בוודאות? המחשב עובד עם מסך חיצוני ללא בעיות. מישהו אולי מכיר ארגון שתורם מחשבים ניידים ישנם לבעלי מוגבלויות? אין צורך במחשב חדש ה- Comapq Presario 2100 עונה על השימושים שלו. אמנם מעט איטי אך עושה את העבודה. גלישה ואופיס. תודה רבה

• 0 תגובות
    • 607 צפיות
  10. Started by joez,

שלום חברים ותודה על כל המאמץ והעזרה שאתם נותנים לאנשים קניתי לאחרונה כונן קשיח חדש של טרה וכשחיברתי התחלתי לחוש ירידה משמעותית בביצועים במשחקים ודברים אחרים הדורשים הרבה מהכרטיס מסך זה גרם לי להאמין שהספק כוח שלי לא מצליח לספק מספיק כוח לכל הכוננים ולמעבד של הכרטיס מסך מה שבסך הכל נראה לי הגיוני מכיוון שבטפשותי בניתי את המחשב במקור עם ספק של רק 500W (למרות שתכננתי להוסיף כונן) הכונן החדש הוא 1 טרה של WD פנימי. (sata כמובן) וזה מתווסף למפרט: לוח: intel Whitesburg dp55wb ddr3-1333 זכרון: DDR3-1333 2GB כפול 2 כלומר 4GB כרטיס מסך: nvidia 9600GT 1GB DDR2 כונן נוכחי (שאליו יתווסף הטרה החדש): samsung 500GB sata צורב פנימי.. ובנוסף גם כונן חיצוני של טרה .. iomega שמתחבר מהחיבור …

• 7 תגובות
    • 668 צפיות
  11. שלום רב! אני זקוק להמלצה על מפרט למחשב שעיקר השימוש בו יהיה לצורך עריכת גרפיקה (Photoshop CS2+), שרטוט של מכונות בתחום הרפואה והאופטיקה באמצעות תוכנות CAD (AutoCAD, SolidWorks ודומיהן), וכן לצורכי שימושים משרדיים (עיבוד תמלילים, צפיה בוידאו, גלישה באינטרנט וקריאת דוא"ל). עד מחיר של 4500 ש"ח (ללא מערכת הפעלה וללא מסך). השאיפה היא להישאר בגבולות התקציב, אך חריגה עד 5000 אפשרית, במידה ואכן תהיה מוצדקת. חשוב לציין שהמחשב ישמש בעיקר למטרות שפורטו מעלה, ואין תכנון שישמש למשחקים (למעט סוליטר ופריסל) המפרט לא כולל מקלדת\עכבר\רמקולים\מצלמת אינטרנט שכן הם נשארים מן המחשב הישן. המחשב לא עתיד לעבור OC וכן אין חשיבות רבה לשקט (כל עוד זה לא מפריע באוזן כשעובדים עליו, בהמולה של יום רגי…

• 4 תגובות
    • 821 צפיות
  12. אני צריך מחשב לסלון, שזה אומר מארז שוכב ולא עומד שהמטרה שלו היא בעיקר סרטים ומעט אינטרנט. כמובן סרטים ב-1080P לא סרטים להזיז לו יותר מידי. התקציב הוא 2500, אבל אם אפשר פחות - מה טוב. מה שאני צריך זה: מארז שוכב, לוח אם, מעבד, כ.מסך, זיכרון, כונן BR, ספק והרד-דיסק (500 גיגה מספיק), ושלט כזה ששולט על המחשב. חשוב גם שיהיה שקט. אם יש לכם עוד רעיון מה אני צריך למחשב לסלון אל תתביישו תודה!

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. יש לי בעיה שהחלה בתקופה האחרונה של התחממות יתר.. המחשב באזור של ה Q W ESC איפה שהמאוורר הקטן מאחורה.. פשוט אי אפשר לגעת באזור הזה.. כשאני משחק הוא מתחמם בצורה מטורף שאני חייב לשים ספר או משהו מתחת למחשב שהמאוור יוכל לקרר כמו שצריך.. וגם אחרי כמה זמן חצי שעה בערך יש קריסה.. והוא רושם שהמחשב עושה ריסט עקב overheating .. הינה תמונה של ניטור המחשב לא בזמן מאמץ! בזמן ש2 אתר אינטרנט פתוחים כמה דקות אחרי שיצאתי ממשחק לא כבד בכלל מבחינה גרפית: מצורף קובץ תמונה של הטמפ' (כרגע הטמפ ליבה 70 מעלות [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 3.3k צפיות
  14. עדיף אם אפשר המלצה לכרטיס זול בינוני ויקר . בתנאי שהם מייצגים גם פרפורמנס בהתאמה . אני מתכוון לעשות איתו שימוש כצלם = עיבוד תמונה פוטושום ולייטרום.

• 3 תגובות
    • 803 צפיות
  15. קניתי מעולם הקולנוע מחשב נייד לפני שלושה שבועות השבוע קפץ לי חלון שהוינדוס לא חוקי, אני רוצה לבטל עסקה בלי שום קשר לוינדוס זה אפשרי?

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. הגיע תורי 1. מה התקציב המקסימאלי? ב3500-3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אני דוגל בלקנות מה שצריך,ואח"כ להתחשבן. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 100 ש"ח אם בכלל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים,סרטי HD,תכנות (visual studio),גלישה באינטרנט אם המון טאבים פתוחים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים,במיוחד חשוב שהוא יריץ טוב את BF3. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם ג…

• 2 תגובות
    • 832 צפיות
  17. היעוד העיקרי הינו שרת איכסון איכותי מגובה משודך לאינטרנט עם אל פסק ארבעת ההארדיסקים יעבדו ברייד 10 תוכנתי יעוד משני הינו שרת אינטרנט בסיסי לפעולות של שליטה מרחוק בשרת בצורה נוחה, שרת הורדות, שיתוף קבצים על גבי האינטרנט, סטרימינג של מוזיקה וסרטים דרך האינטרנט ישירות מהשרת שליטה מרחוק ב GUI על ידי פרוטוקלים כמו VNC וכדומה בנוסף גם כשרת משחקים (CStrike/COD/HL/HL2) שיפעיל כמה שרתים (2-6) שיהיו זמינים תמיד אך בשימוש של 1-2 משחקים בפועל בו זמנית עם כמות שחקנים או בוטים נמוכה בחרתי בתושבת 775 בגלל שיש לי כבר מעבד תואם (Intel P4 524 3.06Mhz 533) ואני לא חושב שאצתרך משהו יותר חזק מזה לדרישות הנוכחיות שלי, אלא אם תשכנעו אותי אחרת... לוח אם בגלל התמיכה ב DDR3 וב 4XSATA 2 ובגלל…

• 0 תגובות
    • 994 צפיות
  18. אז הנה שני המחשבים בפינה הימנית - ה N5110 של דל http://www.hi-fi.co.il/Product.asp?Pid=n5110i52410m&Cat2Cat1ID=36&Cat2ID=239&aff=Zap〈=he בפינה השמאלית הפביליון 3310 של HP http://www.galsale.co.il/Product.aspx?ProductID=6977 אלה שני המחשבים הסופיים. רציתי לקבל ממכם חוות דעת סופית שתעזור לי להחליט.

• 3 תגובות
    • 834 צפיות
  19. Started by dima_ga,

שלום רב לכולם, אני רוצה לקנות מחשב נייד. הבעיה היא שיש כל כך הרבה דגמים שונים שאני לא יודע מיאפה להתחיל. התקציב שלי הוא סביבות 3000 ש"ח, משקל לא משנה לי, רצוי שיהיה מסך כמה שיותר גדול, ומחשב חזק כמה שאפשר... כלומר שורה תחתונה, מחשב נייד עם יחס עלות/תועלת משתלם ביותר. שימושי המחשב יהיו בעיקר עבודה משרדית, מדי פעם משחקים, סרטים. רצוי שיהיה מספיק טוב שישמש לשנים רבות. תקציב גמיש אם המחשב באמת שווה את זה... תודה מראש עריכה: ראיתי עכשיו את המפרט הזה - http://www.gozol.co.il/?storeid=4219&view=products&id=293571 איך הוא?

• 2 תגובות
    • 762 צפיות
  20. Started by rofben,

היי! אני מחפש מחששב נייד שישמש בעיקר לסקייפ ולצפייה בסרטים.. התקציב: 2000 ש"ח אך אפשר לחרוג בכ400 שקל (לא יותר!) תודה מראש עוד שאלה: במחשבי תלת מימד ניתן גם לצפות בדו מימד?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. שלום לכולם וחג שמח! אני סטודנט להנדסת מכונות וצריך נייד חזק לתוכנות תלת מימד אני מיתלבט בין שתי החברות בדגמים הבאים: עלות/תועלת: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=10252&perur=2&t=1&c=583 או להוסיף כסך ל: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=10402&perur=4 שהוא בעל מיפרט דומה עם זיכרון מופחת (לא משמעותי) וכרטיס מוחלש במעט (דיי משמעותי) או שלהשתגע ולקחת את הדגם של I7 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=10405&perur=4 במידה ואני מחליט להיסתפק בI5 מי עדיף? דל או פאקארד(אייסר) מבחינת אמינות,איכות ושימוש ושירות אחריות? בביקורת שראיתי הנייד מיתחמם קרוב ל50 מעלות באזור הטאצ פאד עם מעבד I7 וזה דיי מפריע שהוא ממש לוהט. מה דעתכם? והאם שווה לקחת את הI7 בתוספת של כמ…

• 0 תגובות
    • 797 צפיות
  22. Started by ItoDz,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך 2. מה שימושי המחשב? עבודה משרדית, מעט משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מסך, מקלדת ועכבר 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7-8 - לא קריטי במיוחד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא 10. האם חשוב לש…

• 6 תגובות
    • 771 צפיות
  23. שלום לכולם. אני לא גיימר. משתמש במחשב לצורכי גלישה באינטרנט, אופיס והמון צפייה בסרטים. התקציב שלי הוא עד 3000 ש"ח יש לי מסך מחשב: DELL U2410 אני זקוק לווינדוס 7 בנוסף. לא משנה לי מהיכן לקנות העיקר שיהיו אמינים ושירות סביר+. גר בתל אביב. מעדיף לא לחרוג מהתקציב לכן אני פתוח לשינויים במפרט שהרכבתי. (הערה: המפרט למטה קצת מעבר לצרכים שלי כי חשוב לי שהמחשב יגיב מהר ויהיה נוח מאוד לשימוש.) תודה. להלן המפרט שאני פחות או יותר סגור עליואני זקוק לייעוץ בעיקר לכרטיס גרפי. חשוב לי שיהיה ממש טוב ושיתאים למסך, אגב יש לי אפשרות לקנות מחו"ל). תודה רבה רבה לכל מי שמגיב! Intel Sandy Bridge Core i5 2500 Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray, יחידות 1 894 ש"ח http://www.rsm.co.il/…

• 12 תגובות
    • 691 צפיות
  24. Started by minkmink,

שלום, רכשתי אתמול את האסוס U31, שהמליצו לי עליו כאן, ואני מאוד מרוצה, חוץ מבעיה אחת. החל מהפעם השנייה שהפעלתי את המחשב, מופיעה לי ההודעה הבאה בכל הפעלה מחדש: ACMON Error Failed to prepare Critical file! Chameleon Engine out of service! אני לוחץ ok וההודעה נעלמת והכל בסדר, אבל ההודעה ממשיכה להופיע. מחקירה קצרה באינטרנט הבנתי שזה בעיה במחשבים של אסוס, אבל לא ממש הבנתי איך פותרים אותה. למישהו יש נסיון? תודה

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. השימושים העיקריים שלי יהיו: משחקים בכמות סבירה, הרבה פיתוח תוכנה(ידרוש לעיתים הרצת vm אחד או יותר), המון אינטרנט ושטויות אחרות של יומיום... הייתי רוצה מינימום של 4GB RAM, ושיוכל להריץ משחקים על הגדרות בינוניות עד גבוהות(לא חייב שיהיה המקסימום של המקסימום, אבל כמה שיותר יותר טוב). יש לי מסך 19 אינץ' רחב, אפשרות שאני אשדרג אותו מאוחר יותר ל23/24 אבל לזה יש עוד זמן. שווה לי לקנות לוח אם עם חריץ נוסף לכרטיס מסך עבור שדרוג עתידי? בסולם 1-10 רעש מפריע 7. לא מתוכנן overclocking. אני מוכן לחרוג במשהו כמו 300 שח' רק אם זה ממש ממש שווה את זה. אני מתכוון לקנות מIQPC או חנות מומלצת אחרת באשדוד. תודה מראש לעוזרים

• 2 תגובות
    • 587 צפיות

דיונים חדשים בפורומים