ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,445 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם! רכשתי מחשב נייד חדש עם כונן SSD 128GB, אבל בכונן C (היחיד במחשב) יש קיבולת רק של 100GB. בדקתי את העניין וראיתי את התמונה הבאה בניהול דיסק: האם אפשר להחזיר לכונן חלק מהשטח הלא מנוצל מהכונן מבלי לפגוע בכלום? לדוגמא: השטח שמסומן בתמונה?
-
- 6 תגובות
- 991 צפיות
-
-
המחשב שלי כיום: CPU Type Intel Pentium 4 630, 3000 MHz (15 x 200) Motherboard Name Asus P5S800-VM (3 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN) System Memory 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM) Video Adapter NVIDIA GeForce 7600 GS (256 MB) הארדיסק של 80 גיגה וספק HEC-300AR הייתי רוצה לשדרג את המחשב כך שמשחקים יעבדו בו חלק ולא משנה לי שההגדרות יהיו נמוכות אם אין משהו ב800 אז כמובן אפשר לחרוג תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 664 צפיות
-
-
שלום, אני צריך לקנות מחשב למטרות קולנוע ביתי, כאשר מדובר רק על הצגת סרטים וללא הקלטה. הדרישות הספציפיות שלי הם: 1. תקציב 1000-1500 ש"ח. 2. אני רואה סרטים וסדרות באיכות HD ולכן גם צריך יציאת HD. כלומר, משהו שיכול לנגן קבצי matroska בלי בעיה. 3. כרטיס קול עם יציאה אופטית. 4. לא צריך זיכרון. יש לי כבר 2x1G של DDR2-800 5. לא צריך מארז HTPC. המחשב יושב בחדר אחר כאשר הצד האחורי שלו צמוד לקיר של הסלון ויש פתח בקיר להעברת הכבלים. 6. לכן, גם לא צריך מארז יוקרתי או לוח אם mATX. מספיק מארז הכי פשוט עם לוח אם רגיל. 7. דיסק קשיח גדול, באזור 500GB 8. צורב לא הכרחי. תודה.
-
- 6 תגובות
- 598 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש המלצה לנייד בסביבות ה4K, אם יש משהו מאוד מאוד מומלץ שחורג מהתקציב, זה אפשרי. דברים חשובים: 1. הנייד הולך לשמש ללימודים, כלומר הרבה אינטרנט קריאת קבצי אקרובט וכו' אבל עדיין מעדיף שלא יהיה מעבד חלש מדיי ולא פחות מ2 ג'יגה זכרון. 2. הארד דיסק - 250 ג'יגה יתקבל בברכה, 160 אפשרי גם. 3. חיי סוללה - מאוד מאוד חשוב לי, אני זקוק לנייד שיכול לעבוד בצורה מוכחת הרבה זמן עם הסוללה בצורה טובה. 4. קל משקל - רצוי באיזור ה2 ק"ג. 5. אמינות אמינות אמינות - נייד עם אחריות טובה וארוכה ואחד שאני לא אצטרך להתעסק בחלק פלסטיק שנשבר בו או בחיבור USB שלא עובד. צריך גם צורב DVD, מצלמה וBT זה יתרון אבל בהחלט לא חובה. לגבי מערכת הפעלה, אם מתאפשר לא לשים מערכת הפעלה ושהמפרט יהיה יותר טוב …
-
- 6 תגובות
- 852 צפיות
-
-
שאלה בקשר לזיכרון של לנובו שבא עם הנייד איזה LATENCY הזיכרון שבא עם הנייד ? http://ksp.co.il/hmain.php?uin=14075
-
- 6 תגובות
- 827 צפיות
-
-
המחשב קיים, אני רוצה רק לשדרג את השילוש+כונן קשיח מכיוון שיש בעיה עם הלוח אם והמעבד וצריך להחליפם. הייעוד שלו היה ויהיה eMule, מוזיקה ופחות או יותר זה העיקר. * אין לי שום צורך בOC המחשב ישמש בעצם מחשב שניוני (Asus U3s הוא המחשב הראשי שלי). מעבד: תקציב: 400 - 475 ש"ח חשוב: AMD לוח אם: תקציב 350-450 ש"ח חשוב: כרטיס רשת איכותי וכרטיס קול onboard איכותי. כמו כן שיוכל לקבל SATA רגיל (מכונן הקשיח הנוכחי) זכרון: תקציב: 300-400 ש"ח כונן קשיח: 320GB עדיף להשקיע לא בהחדש ביותר בגרסתו הזולה ביותר אלא בטוב ביותר שהיה אתמול
-
- 6 תגובות
- 715 צפיות
-
-
שכן שלי הציע לי את המחשב שלו ב-1800 ש"ח הנה המפרט שלו (פחות או יותר): לוח אם של אסוס p4s800d עם צ'פסט של SIS (דלוקס) ati readion 9600 256MB הרדדיסק 80 ג'גה של Western-digital (לא IDE) שני כרטיסים של 256 מגה עם 400 מגההרץ (ויש עוד שני מקומות פנויים בלוח אם) מארז עם צד אחד פלסטיק שקוף ומנורה אדומה שמהבהבת מתי שיש רעש צורב של DVD של LG כפול 8 וצורב של סוני רגיל כפול 52 (אין סידירום) מעבד של אינטל עם 2400 מגה הרץ ויש לא את הטכנולוגיה של HT (לא יודע מה זה אבל יש אותו!) והוא לא סלרון! וכל זה תמורת 1800 ש"ח!!..... שווה או לא?!! :s05: :s05: :s05: :s05: נ.ב. המחשב לא עבר שום אוברקלוק (ובמדה אם אני יקנה אותו אני לא מתכוון לעשות!)
-
- 6 תגובות
- 903 צפיות
-
-
אני רוצה מחשב בלי מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים, מבוסס אייאמדי. רק שיהיו יציאות של 5.1 לרמקולים ויציאת טלויזיה בכרטיס מסך... הכרטיס מסך הכי חשוב לי שיהיה בין הכי טובים שיש היום בשוק שאני לא יצטרך להחליף אותו עוד חצי שנה, דרך אגב אני מעוניין לדעת מאיפה לכם כל הנתונים על המחירים שאתם מביאים?! תודה
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
והייתי בהתלבטות עד שקראתי את המבחן כאן בפורום "בביקורות" על הטושיבה r700 ופשוט נדלקתי גם בביקורות בפורומים שונים הוא מקבל ציונים מעולים ואפילו עדיפים מהדל 4310 אני שואל האם r700 ניתן להשוות אותו ללנובו t410s? עדיין לא הצלחתי להבין האם המסך בטושיבה הוא מט? יש למשהו ניסיון עם המקלדת של הטושיבה ביחס למקלדת המעולה של לנובו?
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי כמו שצוין בכותרת , אני יודע שעם המסך האפשרויות מצטמצמות מעט , אבל אשמח אם תוכלו לעזור לי עם זה , המחשב לא מיועד להריץ משחקים כבדים על איכויות מקסימליות , יש אפשרויות התפשרות כאן .. תודה רבה מראש לכל העוזרים , המשך יום נעים , נדב .
-
- 6 תגובות
- 598 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7,000 האם כדי לקנות עכשיו או לחכות? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?הכי חשוב שיהיה טוב ללימודים במדעי המחשב בנוסף גם למשחקים 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. ככל הנראה אילת או ארצות הברית 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? אזור ספטמבר 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וח…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הכנתי מפרט בשביל חבר שלי עכשיו השימוש העיקרי במחשב שלו זה משחקים סדרות וסרטים ובלי OC מיותרים. התקציב שלו הוא עד 4000 ש"ח +- מקסימום 4200 ש"ח. אז הנה: תנו לי בבקשה הצעות לשיפורים אם אפשר לגבי הלוח אם כי הוא לא צריך SLI ולא מצאתי משהו אחר יחסית טוב וזול, הצעות התקבלו בברכה. תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 663 צפיות
-
-
אבא שלי צריך מחשב פשוט לא מסך וציוד הקיפי הוא לא משחק בכל משחקים בגדול למין סוג של עבודה משרדית עדיף חנות מאישור חיפה בבקשה כמובן ללא אברקלול. הוא בעקרון רק אינטרנט וורד רק שיהיה מעבד חזק שלא יתקע לו תודה
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
דרישות: כרטיס מסך חזק - למשחקים שיוצאים היום, NFS SHIFT, פרו אבולושין, באטמן החדש, קרייסיס וכו'. כרטיס קול - יש לי מערכת סראונד Z-5500 של לוג'יטק עם חיבור אופטי ו-COX (משהו כזה, אז שיהיה למחשב חיבור כזה) מעבד QUAD INTEL DDR3 זיכרון 4 ג'יגה צורב DVD (ואם יש אז גם שייקרא בלוריי) שישקול כמה שפחות, ושהסוללה לא תיגמר אחרי שעה כמו במחשב שיש לי עכשיו מחשב כזה בטח יהיה חייב להיות מינימום 17 אינטש, לא? חיבורי HDMI, USB 2, ESATA שיהיה בין החברות הכי טובות: טושיבה, HP ודל בלבד. שימושים: משחקים, אינטרנט, מוזיקה, סרטים וסדרות HD 1080P, חיבור לטלוויזיה, חיבור לסראונד 5.1 אני לא עובד בגרפיקה, עורך סרטים, פוטושופ AND ALL THAT CRAP תקציב 10,500 מקסימום (זה במקום לקנות רכב ח…
-
- 6 תגובות
- 796 צפיות
-
-
אני צריך מחשב חדש לאשתי (יקנה במהלך או ישר אחרי ה-BF הבא עלינו לטובה, בהתאם להיצע ולהצעות שלכם) יש ברשותי עבורו כונן SSD (אגיליטי 4 מה-BF הקודם) בנפח שמספיק לחלוטין לאשתי וסטיק אחד של 8GB ראם DDR3 1600 (גם מהBF הקודם). מה שאומר שאני צריך מארז+ספק, לוח אם ומעבד. אשתי צריכה את זה לשימושי אינטרנט כלליים ואופיס. לא יותר. אני מעוניין במחשב קטן ככל האפשר, מאחר והוא עשוי למצוט עצמו בסלון כשנעבור דירה. האפשרויות הן 1. ללכת לכיוון של מיני מחשב NUC \ Edge Vs8 \ Brix. היתרון הוא שהם באמת קטנים. החיסרון זה שהם יותר יקרים ופחות חזקים. וגם כשאפשר לקנות אותם ללא דיסק קשיח וזיכרון, הם צריכים זיכרון לנייד וקשיח msata. הפלטפורמות שלהם מבוססות על מעבדים של מחשבים ניידים, שלהבנתי עשויות להי…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 ש"ח . 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי + חובב עריכת וידאו ביתי HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Adobe Premiere Pro - מזדמן. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת,…
-
- 6 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לרכוש מחשב עוד היום המיועד בעיקר למשחקים כבדים ללא ציוד הקפי. הנה המפרט: מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz E8400 + AC FREEZER EXTREME לוח אם: GIGABYTE GA-EP43-DS3L כרטיס מסך: PCI-EX 2.0 RADEON HD4850 SONIC 512MB DDR3 DVI HDMI - RETAIL דיסק קשיח: SAMSUNG F1 750GB 32MB SATA2 7200 RPM : HD753LJ צורב DVD: LG DVDRW GSAH55N X20 - BLACK - PATA זיכרון: GEIL BLACK DRAGON 4096MB DDR2 800 (2048X2) CL 5-5-5-15 : GB24GB6400C5DC מארז:צריך את המלצתכם ספק: 500W מה אתם אומרים על המפרט האם יש משהו לשפר או לתקן?
-
- 6 תגובות
- 656 צפיות
-
-
שלום אשמח אם תוכלו לעזור לי בהתלבטות שיש לי בין 4 מחשבים LG -1דגם - R510-K.AP18E קישור http://www.shopeilat.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=18 67 2 DELL דגם - Studio 1535 IN-RD09-2357 קישור http://www.shopeilat.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=20 19 HP -3דגם - Pavilion dv5-1060ej קישור http://www.shopeilat.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=19 57 4 Acer</SPAN> דגם ASPIRE AS5930G-733G25M קישור http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=3896 (זה עם המעבד- P7350אשמח עם גם מישהו יודע איפה בארץ אפשר לקנות כמו - http://www.notebookcheck.net/Review-...k.11910.0.html) השימוש בעיקר ללימודי עיצוב , ולגרפיקה (בלי קשר ללמודים)כמובן גם לאינטרנט ,הורדות, משחקים ועוד…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה אני לא באמת צריך אותו כי קניתי כבר מחשב אבל אני רוצה לראות מה יכולתי להשיג באותו מחיר יותר טוב כי ברור שיכולתי להשיג יותר 6.5K תקציב כולל מסך רמקולים מקלדת ומסך המחשב אמור להיות למשחקים
-
- 6 תגובות
- 672 צפיות
-
-
לפני מספר שבועות היה הפסקת חשמל ונדפק לי הלוח אם של המחשב הישן שלי. החלטתי לקנות חדש במקום לתקן. במחשב הישן היה לי שני דיסקים קשיחים אחד מהם WD 120 GB 7200 RPM והשני אני לא זוכר. אני שוקל אם כדאי לי לקנות דיסק קשיח חדש או להישאר עם הישנים. מבחינת נפח איחסון זה מספיק לי השאלה היא האם דיסק קשיח חדש ישפיע מבחינת שיפור ביצועים במהירות של המחשב והאם זה שווה את ההשקעה. המחשב ישמש בעיקר לעבודה משרדית אני לא צריך כרטיס מסך הכי טוב שיש. אפשר להסתפק בכרטיס מסך בינוני. חשוב לי שיהיה מארז איכותי, עוד לא החלטתי אם לקחת INTEL או AMD אז זה פחות משנה. כמובן שאם אני לא משדרג את הדיסק קשיח יהיה אפשר להשקיע יותר בשאר הרכיבים. אין צורך בציוד היקפי ומסך. אשמח לקבל גם המלצה על איפה כדאי לי לקנ…
-
- 6 תגובות
- 857 צפיות
-
-
מפרט לעבודה עם תוכנות גרפיקה כמו פוטושופ , אדוב אילוסטרייטור, מאיה, 3D STUDIO MAX , AUTOCAD תוכנות עריכה של וידאו גם שמשתמשות במעבד של הGPU וכו' עד 3K זה אומר שזה רק מעבדי AMD? שווה לקנות חלקים לבד ולהזמין נניח מעבד I7 מחו"ל? או שזה יוצא בכל מקרה יקר יותר? אם זה מחשב עד 3 אלף (עם אפשרות חריגה עד ל3.5K) וצריך גם כרטיס מסך טוב , מומלץ ללכת על מעבדי ATHLON 2 X4 ? או שרק על PHENOM 2 X4 ? איך מעבדי הLIANO ל DESKTOP ? ועל איזה כרטיס מסך מומלץ ללכת בתקציב כזה?
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. אחי הוא קצין קרבי, מ"מ טירונים. הוא מעוניין במחשב נייד וברצוני לעזור לו בבחירה המיטבית ביותר בשבילו. ניסיתי לחקור אותו קצת על הדרישות, והוא לא מבקש יותר מדיי. מטרות המחשב: מה שהוא רוצה מהמחשב זה פשוט גלישה באינטרנט בעיקר, ולשחק במשחקים.. לא משחקים מטורפים... משחקים נורמליים... קאונטר סטרייק וכאלה... אז אני אוסיף שאני מעדיף מחשב עמיד כמה שיותר ובנוי טוב שיכול לספוג כמה מכות פה ושם. משקל וגודל מסך - לא קריטי, כמובן שעדיף קטן אבל בכלל לא קריטי, הוא אמר לי שלא משנה לו המשקל, הוא רגיל לסחוב משקלים. מסך מבריק או לא - לא משנה כל כך, אל תתייחסו לזה בשיקולים. חיי סוללה - דיי חשוב, עדיף חיי סוללה כמה שיותר טובים. אחריות - פחות חשוב, בחיים לא מימשנו אחריות גם כשהיו בעיות…
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם. דבר ראשון, תודה מראש לכל העוזרים. ניצלתי את החגים כדי להביא כמה חלקים מחו"ל ועכשיו אני צריך להשלים את שאר המפרט לפני בנייתו ולוודא שכל הרכיבים תואמים. המבחר ועולם הידע כ"כ גדולים כך שאשמח לעזרתכם בנושא. 1. מה התקציב המקסימאלי? לא מוגבל אבל לא אסטרונומי א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? קצת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גראפית ועריכת וידאו, מוצרים של אדובי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש בינוני-כבד בתוכנות אדובי -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימא…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
למה R61 עם מעבד T7250 עם מהירות 2000MHZ יותר יקר מR61 עם מעבד 8100 עם מהירות 2100MHZ
-
- 6 תגובות
- 797 צפיות
-
-
אני זקוק למחשב נייד לעבודה מחוץ לבית אופי העבודה כולל תיכנות וכן הרצת חישובים מדעיים כבדים (כדוגמת super pi) המסך צריך להיות "15 והמעבד ארנדייל לכל הפחות 520M חשבתי לקחת לנובו T510 בעיקר בגלל המקלדת עם רזולוציה של 1600x900 ואם אפשר ללא כרטיס מסך מה דעתכם?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-