ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,342 דיונים בפורום זה
-
שלום וברכה, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד. הומלץ לי דגם ספציפי של חברת DELL שאמור לענות על צרכיי. אשמח לקבל חוות דעת ממביני דבר (היות ואינני נמנה עליהם בתחום זה) האם נתוני הדגם מתאימים לצרכיי ולכיסי. טווח מחירים מצופה: 3500- 5000 ש"ח. צרכים וציפיות: שימוש אוניברסיטאי נרחב (בעיקר office על מגוון שימושיו), גלישה מהירה ברשת, צפייה מהירה בסרטים וסרטונים אונליין ברשת, הורדת מוזיקה וסרטים (הרבה מקום אחסון לפחות 600 GB) ומשחקים (לא גיימר בנשמה אבל אם כבר רוכש מחשב אז שיהיה...) מצפה למחשב אמין ואיכותי שיוכל לתפקד אצלי לפחות 4 שנים (עם תחזוקה נכונה כמובן). חשוב לי האמינות של המוצר ונוחות השימוש. אין לי מושג בנושא ועל כן אינני יודע מה מומלץ בטווח המחירים שציינתי ועבור השימושים שאני …
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
וזאת ללא עזרה מכרטיס מסך, מקסימום כרטיס מובנה של אינטל או זה שבא בתוך המעבד. *בעיקר עם I3 מספיק או שצריך I5.
-
- 4 תגובות
- 945 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,עריכה גראפית, סרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין תוכנות ספציפיות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לדוגמא pro evolution 2011,counter strike -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני רוצה מסך בנוסף למחשב 21 אינץ' לא חשוב חברה -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)…
-
- 9 תגובות
- 977 צפיות
-
-
שלום לכולם, כפי שציינתי בכותרת, ברשותי מחשב LENOVO מדגם N100. לאחרונה, המצלמה הפסיקה לעבוד. ניסיתי להסיר את הדרייבר ולהתקינו מחדש והמצלמה חזרה לעבוד לזמן קצר מאוד ושוב חדלה מלעבוד. פירקתי את הפאנל שמסביב למסך וחשפתי את המצלמה. פירקתי אותה וניקיתי אותה בעזרת ספריי מגעים. בנוסף ניקיתי עם ספריי מגעים את חיבורי הכבל המחבר את המצלמה ללוח האם. ואז התרחשה תופעה מוזרה: המצלמה עובדת באופן תקין לחלוטין כאשר מסגרת הפאנל של המסך איננה מחוברת. לעומת זאת, כאשר אני מחבר את הכל למקומו וומרכיב חזרה את מסגרת המסך - המצלמה מפסיקה לעבוד תוך דקות בודדות. לדעתי, החשד העיקרי לבעיה נופל על הכבל שמחבר את המצלמה ללוח אם. כנראה כשמסגרת המסך מחוברת, הכבל נלחץ בנקודות מסוימות ולא מעביר את המידע כראוי…
-
- 0 תגובות
- 667 צפיות
-
-
היי, אני החלפתי את הדיסק הקשיח במחשב שלי לאחר שהקודם נשרף. בדיסק הקשיח הקודם הותקן Windows 7 Starter, ובגלל שאין לי את הדיסק של מערכת ההפעלה הזו, אני התקנתי Windows 7 Ultimate. השאלה שלי האם זה מסוכן למחשב או לא? יש לי את הסריאל המקורי של גרסאת ה-Starter, מה אני יכול לעשות איתו? תודה מראש, אליסף
-
- 2 תגובות
- 715 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין לקנות מחשב חדש בימים האחרונים ניתחתי מספר חלקים והגעתי למפרט מסויים. המחשב הוא למטרות גיימינג. הייתי רוצה לשמוע על דעתכם לגבי החיבור בין החלקים ולגבי הפירמות שבחרתי, וכמו כן הצעות לשינוי. למשל אם זו חברה שלא הייתם קונים, או אם יש הצעה לשיפור או דגם כלשהו שלדעתכם לא מתאים, או חלק חזק מדי שהשיפור שולי ולא שווה את העלות. התקציב שלי הוא בין כ4K ללא מעבד. אני די סגור על הפריטים הבאים ולא ארצה כל כך להחליפם: לוח אם, דיסק קשיח, ודי נעול גם על הכרטיס מסך. (מעדיף לשלב כרטיס מסך ולוח אם מאותה החברה) המפרט: CPU: I7-2600K - Already have that part CPU Cooling: Arctic Cooling Freezer 13 or NOCTUA NH-U12P SE2 Cpu Cooler - (ADD 85 NIS to offere…
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אנחנו מאוד משתדלים לעדכן ואם משהו נשאר רלוונטי אז הוא נשאר... ניסו לפרסם פה בעבר את דפי המבצעים של באג ו-RSM אבל זה לא לעניין לדעתי. כאן עובר הגבול הדק בין פרסום חינם ולא ענייני לבין שירות צרכני. לפחות לטעמי. אחרת, באותה מידה היינו צריכים לפרסם את כל דפי הפייסבוק של כל החנויות למשל ואולי גם את אתרי המכירות הפומביות כי "אולי יהיה שם דיל? מי יודע?" אין לזה סוף. פה אנחנו משתדלים לתת לינקים למוצרים משתלמים במיוחד ואם אפשר נותנים כמה לינקים ממקורות שונים.
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רצוי ואפשר לחסוך, אך אין מניעה מלנצל את כולו. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים, סרטים ומוזיקה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקר המשחקים החדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). ??? -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא…
-
- 8 תגובות
- 782 צפיות
-
-
ובכן, לא אכפת לי אם זה AMD או אינטל, דווקא יש לי רצון לעבור סוף סוף לAMD (זול יותר ולא הרבה פחות טוב) הייתי רוצה שיהיה במפרט לפחות 4 ג'יגה זכרון פנימי, והרדיסק די גדול. ב"משחקים בינוניים" אני מתכוון לזה שהוא יוכל להריץ את רוב המשחקים בצורה סבירה המון תודה!
-
- 5 תגובות
- 719 צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד בתקציב גג של 2500 שקל מצידי שיגיע ללא מערכת הפעלה אם זה מפחית את המחיר השימושים הם קצת גלישה אופיס סרטי hd ומשחקים קלילים גודל או משקל לא משנים כל כך יכול להיות גם netbook העיקר שהנתונים שלו יהיו טובים זה מה שחשוב
-
- 8 תגובות
- 781 צפיות
-
-
http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kfarsaba&uin=12996 אמרו לי שהרזולוציה שלו יחסית נמוכה, זה נכון? ובכללי, הוא יריץ את המשחקים החדשים (Crysis 2 ודומיו)? תודה!
-
- 0 תגובות
- 507 צפיות
-
-
שלום לכולם! אשתי ואני מעוניינים לקנות נטבוק שישמש אותנו בעיקר לטיולים, כלומר גלישה ב wifi וגם לצפייה בסרטים. פרמטרים חשובים מבחינתנו: זמן סוללה ארוך (חשוב מאוד), גודל מסך 11-12 אינץ' ומחיר סביב 2K. שמנו עין על ה Asus 1215n, שעליו קראנו ביקורות טובות גם בפורום הזה, אבל גם שמנו לב שיש לו את החסרונות הבאים: 1. זמן הסוללה שלו טוב אבל לא מעולה כמו למשל 1215P. 2. למרות מה שרשום במפרט, הוא לא יכול לנגן 1080p, ומכאן שהאפשרות להשתמש בו בתור HTPC מוגבלת. השאלות שלנו הן: 1. האם יש מחשב נוסף שנראה לכם שאפשר לקחת בחשבון בהתאם לדרישות שציינו? 2. האם ניתן לשפר את חיי הסוללה שלו אם נבחר לעבור עם המעבד הגרפי של אינטל במקום זה של Nvidia, או ע"י הורדת קצב השעון? 3. האם לדעתכם יש מקום לשקול …
-
- 0 תגובות
- 572 צפיות
-
-
שלום לכולם אשמח לקבל חוות דעת על מפרט לא כולל ציוד הקפי. תקציב 3,000 כאשר אפשר לנצל את כל התקציב ואפילו לחרוג ממנו ב200 ש"ח. המחשב הוא לשימוש רב תכליתי. משחקים לא כבדים (למשל delta force x2, או need for speed), תוכנות כמו photoshop, והזרמה של סרטים לטלויזיה. לא מיועד gaming רציני. מבחינת שקט משהו באיזור 7-8 מתוך 10. לא מתוכנן OC. אין צורך במערכת הפעלה. יש סיכוי שאני ארצה לשדרג אותו בעתיד, אבל לא בצורה כבדה במיוחד. מעבד: Intel Sandy Bridge Core i5 2500 Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray קירור למעבד: Scythe Katana 3 Rev 2 Intel 1156/1155/1366 לוח אם: ASRock Z68 Pro3 Z68 Chipset זכרונות: Kingston Hyper X Blu 4GB Kit DDR3 1600Mhz CL9 דיסק קשיח: Samsung EcoGreen 1TB=1000GB…
-
- 7 תגובות
- 960 צפיות
-
-
אז ככה רציתי להתקין WIN7 במחשב הנייד. התקנתי והכל עבד סבבה ברגע שהוא סיים להתקין, הוא בצע הפעלה מחדש למחשב לבד. ואז מגיע למצב של ה- Bootloader ופשוט קופא לא ניתן לעשות כלום. הוא מגיע למצב הזה ונתקע: ניסיתי ללחוץ ESC וגם F9/F10/F11 שום דבר לא מגיב הוא פשוט נתקע. ניסיתי גם להכניס דיסק של WIN7 ולהריץ שוב פעם את ההתקנה לא נותן, גם ניסיתי HIRENBOOT אולי לגם אל עובד פשוןט נתקע יש למשהו רעיון מה הבעיה פתאום שקראת? זה המחשב שלי hp pavilion dv5 1190
-
- 2 תגובות
- 722 צפיות
-
-
המקום היחיד שראיתי אותו בארץ למכירה באתר בשם קומביניאור והמוכר בשם RM ELECTRONIC http://www.kombinator.co.il/mypost.php?id=113560 האם יש למישהו מידע עליהם או אי פעם רכש מהם מוצר כלשהו? יכול להיות שתהיה אפשרות שמישהו יביא לי מחו"ל אבל בנתיים הסיכוי קלוש. אגב למי שמעוניין הנייד של MSI הולך די ראש בראש עם ASUS G74SX (המצליח של גרסאת G73) ואפשר לעקוב אחרי הדגמים בNBR. הולך להיות קיץ לוהט ;D
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד בגודל 15.6, בעל רזולוציית FHD)1920x1080) מעבד מסדרת I5 SB 4GB זכרון HDD 7200RPM בנפח של לפחות 250GB. כרטיס מסך לא רלוונטי. זקוק לכל לשטח עבודה גדול ככל האפשר ולכן הדרישה לרזולוציה הזו. התקציב לא מוגבל. תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב קל באופן יחסי (מתחת ל-2 ק"ג) לצרכי אוניברסיטה ועוד (פוטושופ, עריכת וידאו/אודיו, צפייה בסרטים). אני אוהב את מסכי ה-13.3". ראיתי את ה-vostro v130 בחנות, אבל הבהירות של המסך שלו די נמוכה. מה גם שאני חושב שאני מחפש מחשב חזק/מהיר יותר (התקציב שלי גדול יותר). אני רושם HP או DELL בכותרת מכיוון שיש לי אפשרות לקבל מחירים זולים יותר משמעותית. תודה
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, למרות שכבר טכנית רכשתי מחשב עדיין יש לי טיפה זמן להתחרט ולשנות מס דברים. הדרישות מהמערכת הינם להריץ עריכות HD באופן חלק למדי, משחקים לעיתים רחוקות אבל חשוב שיעבוד כמו שצריך, ועבודה ב SOLIDWORKS 2011 המחשב שנרכש הינו: I7 960 ASUS SABERTOOTH X58 2 כונני 60GB CORSAIR SSD X3 4GB )TOTAL OF 12GB( 750W ספק מארז טרמלטק עם קירור מים כרטיס מסך לא נכלל וכנל דיסקים קשיחים מכיוון שיש לי מהמחשב הקודם. (8800GTS OC) בהתחלה בחרתי בכיוון של מעבדי ה2600K אבל להבנתי הפוטנציאל היותר חזק היה דווקא מהX58+I7 960 אבל לאחר מכן שקראתי מידע באינטרנט אני כבר יצאתי ממש מבולבל ולכן אני מנסה להיעזר בכם כדי לקבל דעה יותר מוצקה. ממה שהבנתי ה2600K בעל פוטנציאל גדול יותר לOC וכבר איך שהוא מגיע בבנצמאר…
-
- 2 תגובות
- 660 צפיות
-
-
היי , ברשותי R700 ואני מאוד מרוצה ממנו . רק שבהתאם לנייד אני לפעמים מטלטל אותו קצת (שינוי פוזיציה או סתם זה שאני סוגר אותו ומכניס לתיק) . לדיסק השקיח יש גלאי זעזועים וזה פשוט מפסיק את הפעולה ומזיז את הראשים למצב בטוח וזה מעצבן . השאלה היא האם כדאי להסתכן ולהחליף ל SSD בעצמי והאם יכולה להיות בעיה עם זה ?
-
- 0 תגובות
- 722 צפיות
-
-
היי המחשב הנייד הנוכחי והמקרטע שלי דיי שווק חיים, אז אני מחפש מחשב נייד חדש ועדיף , כמובן, משהו טוב מטרות המחשב: - להיות נוח בהרצאות מבחינת סוללה/ נוחות מקלדת -משקל נמוך -שיהיה מסוגל לשרוד בתיק במשך כל היום (שלא יתפרק אחרי שניה) - עד תקציב של 3000 שקל עכשיו התענינתי קצת בפורום פה ומצאתי שני מחשבים שנראה לי עונים לי על הדרישות: http://www.yardenpc.co.il/Product.aspx?ProductID=3869 http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=480320.0 למישהו פה יש המלצה על אחד משני המחשבים האלה, או לחילופין המלצה על מחשב אחר שיכול לענות לי על הדרישות? תודה רבה לעוזרים מראש =]
-
- 3 תגובות
- 957 צפיות
-
-
מחפש נייד שיהיה חזק הרבה זיכרון לפחות 8 עבודה מרובה עם מערכות ווירטואלי VMWARE וכדומה אשמח להצעות הכוללת גם ארדיסק SSD רצוי I7 QUAD CORE ראיתי את http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=350470490210&ssPageName=STRK:MEWAX:IT#ht_11059wt_1139 הבעיה רק עם הארדיסק אבל אפשר להסתדר ולקנות מאוחר יותר SSD מה אתם אומרים תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 638 צפיות
-
-
עד 6K אם ניתן לחסוך אז כן לא ניתן לחרוג מהתקציב השימושים יהיו משחקים וגם דברים שבשגרה כמו עבודה משרדית ומשחקים. יש צורך שמסך יהיה כלול בתקציב ללא ציוד היקפי.(אולי רמקולים אם יתאפשר בתקציב אבל לא על חשבון איכות המפרט) שיוכל להריץ את משחקים חדשים על הגדרות גבוהות. מבחינת שקט אני מניח שמשהו כמו 7 פשוט שיהיה אפשר לישון עם המחשב באותו חדר. OC- הבנתי שעם מעבד 2500K ו-MUGEN 2 מקבלים תוצאות טובות אז אני מניח שמתוכנן OC בעתיד. מבחינת חנות אני גר בדרום(קרית גת) אבל אני יכול להרחיק עד ראשון לציון הבנתי שTMS חנות טובה והם בדיוק פתחו שם מרכז שירות וחוץ מזה מאוד חשוב לי שיהיה לי מענה על כל מקרה אז אמינות חשובה לי. כמה נקודות: -הייתי רוצה שהמארז יהיה גם קצת אסתטי. -אם תוכלו …
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
נניח ואני לא לוקח את השנאי איתי, האם אני ירגיש שהמחשב כבד מידיי מניסיונכם?!
-
- 2 תגובות
- 538 צפיות
-
-
אחותי קבלה מתנה מדלק לקבל את lenovo netbook s10 שלדעתי יש לו חרא נתונים או לקנות ב500 שקל את lenovo g550 15.6 מה יותר שווה לקחת? אחרי הכל זה סוג של מתנה
-
- 3 תגובות
- 805 צפיות
-
-
היי, היום יש לי מעבד e6600, 4gb וכרטיס מסך hd4870... המחשב עצמו בן לדעתי 4 והוא שודרג לפני שנתיים ל 4ג'יגה + הכרטיס מסך (וכונן קשיח של טרה שגם יעבור למחשב החדש) החלטתי שהגיע הזמן להחליפו. כמו כן מבחינת ציוד היקפי, אז יש לי סט של מיקרוסופט זול למקלדת ועכבר + עכבר משחקים של רייזור (אין צורך להחליף אותו) אבל כן הייתי מעונין לרכוש סט חדש ליום יום. כמו כן המסך שלי הוא סמסונג 24 אינץ עם פאנל tn מזעזע שאני חושב שהגיע הזמן להחליף במשהו ips-י. הסאונד הינו atp3 האגדי.. לא רואה סיבה להחליפו כרגע אני מעונין לרכוש גם ssd להתקנת מערכת ההפעלה. בגדול השימושים שלי הם .. רב תכליתיים. מדי פעם משחק במשחקים שדורשים גרפיקה, מתכנת, צופה בוידאו, וגולש כבד כמו כן , לפני שנתיים הייתה לי הת…
-
- 4 תגובות
- 906 צפיות
-