ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7-8K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעדיף שלא יחרוג מה8 אלף.. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD (בעיקר משחקים) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Crysis 3, Battlefield 3, Bioshock Infinite וכו'... וכמובן כל משחק טוב שעתיד לצאת -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מ…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, בניתי לאחי מחשב עם I7 2600K לצורך עריכה וידאו אנימציה וכו ... לפני הרבה זמן , עכשיו החליט שיש לו צורך "לשדרג" המערכת היא : I7 2600K INTEL Z68 KINGSTON HYPERX 2X8 GTX 1050TI את הכרטיס מסך הוא לא מתכוון להחליף עשיתי כמה השוואות בין מעבדים , עד 1500 שח ראיתי שמבחינת ביצועים AMD RYZEN 5 3600 או 3600X שהם גם תקציביים אבל גם מבחינת ביצועים נותנים תמורה עבור המחיר מעבר לכך שלמרות שיש פה עניין של AMD נגד אינטל ה SANDY BRIDGE הוא מאוד ישן ומיושן , וכל המעבדים החדשים בסביבת ה I5 לא מתקרבים לביצועים ... שלא לדבר על I7 מבחינת מחיר ... האם הדרך שבה אני הולך היא נכונה עם AMD ? או שעבור העבודה שלו עם המחשב זה ט…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) משחקים חדשים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל מה שייצא בעתיד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן…
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום כולם, אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי. עיקר השימוש לי הוא עריכת וידאו בAVID, אפטר אפקטס ואני מעוניין להתחיל ללמוד אנימציה 3D. אני לא עורך וידאו ועיקר השימוש לי בAVID הוא רינדור לכן, אני לא מתכוון להשקיע בכרטיס גרפי ייעודי לעריכה. אני לא יודע אם זה רלוונטי, אבל חלק מהעבודה שלי הוא עם דיסקים חיצונים המחוברים בESATA או בUSB3. חשבתי לשדרג את המעבד ואת הדיסק עליו יושבת מערכת ההפעלה לדיסק SSD. התקציב שלי הוא עד 2000 ש"ח. המפרט הנוכחי שלי הוא: מעבד [table][tr][td]AMD Athlon 2 X4 630 2.8Ghz Quad Core AM3 Tray לוח אם [table][tr][td]Gigabyte MA-770TA-UD3 AMD770 CHIPSET זכרון [table][tr][td]Transcend 2GB DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7 (שניים) כרטיס מסך [table][tr][td]Sapphire ATI Ra…
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין להקים מעבדת מחשבים ניידת, מבוססת על מחשבים ניידים. יש הרבה מרכיבים סטנדרטיים במחשב נייד שאני לא צריך. לדוגמא: 1. כונן אופטי 2. דיסק קשיח (מתכנן להעלות את המחשבים מהרשת) 3. בטרייה (יהיו מחוברים תמיד לחשמל) 4. כן, אפילו מקלדת ועכבר לא צריך (מקלדת - וירטואלית, עכבר usb 5. חיבור רשת אלחוטי (יהיו מחוברים בחיבור קבוע) 6. מצלמה השאלה שלי היא כזו: בהנחה שאני מוצא דגם בסיסי שמתאים לי (מבחינת מעבד,כרטיס גרפי, גודל מסך וכו'), ובהנחה שאני קונה כמות של כ-16 יחידות, האם ניתן למצוא (בארץ, ואולי שווה גם לנסות בחו"ל) ספק שיוכל לספק לי את המחשבים ללא החלקים "המיותרים", ובמחיר מוזל, כמובן? כמה (ב-%) זה עתיד לחסוך? בתודה וברכה elkav
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני לפני רכישת מחשב ומתלבט בין 2 מעבדים ולא סגור לגבי פתרון אחסון . אני הולך על פתרון של AMD מבחינת המעבדים וזקוק לעזרה בהתלבטות הבאה: Ryzen 7 1700 vs. Ryzen 5 2600 השימוש העיקרי והחשוב ביותר: הפקה מוזיקלית. כלומר עבודה עם DAW (בעיקר FLStudio אם זה חשוב) ו-VST למניהם. מעבר לכך, חשוב לי מולטיטאסק. שאוכל לעבוד עם מספק אפליקציות במקביל בצורה הכי יעילה שאפשר מבין 2 האופציות. אין חשיבות לגיימינג. המשחקים שאני משחק בהם פעם באף פעם ירוצו על זה גם ככה.... ההתלבטות השניה היא פתרון אחסון: אני מתלבט בין m.2 nvme למערכת ההפעלה והתוכנות העיקריות, SSD SATA לצורך VST וסאמפלים וHDD לצורך אחסון של כל שאר הזבל - זה הגיוני מה…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, 1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח. מקסימום 4,500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועבודה משרדית פשוטה(המקסימום יהיה פוטושופ שגם הוא צריך לרוץ מהר מאוד). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים כבדים. אני הולך לשחק על ה-LCD שלי FULL-HD. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך מחשב: 24 אינצ'. מסך…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לשימוש באנדרואיד סטודיו (יומיומי) רמת שקט 8. לא צריך מערכת הפעלה (אשמח להמלצות לגבי איזה גרסת linux הכי מתאימה) ללא עכבר ומקלדת. שיהיה כניסות usb,hdmi כרטיס רשת וwifi כרטיס מסך פשוט.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי מבקש חוות דעת על מפרט מחשב שהרכבתי לא לצורך משחקים. תודה AMD Athlon 2 X4 640 3.0Ghz Quad Core AM3 BOX, יחידות 1 ₪420 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2057 ASRock 880GMH/U3S3 AMD880 Chipset Socket AM3, יחידות 1 ₪442 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3072 Kingston Hyper X Blu 4GB DDR3 1600Mhz CL9 KHX1600C9D3/4GB, יחידות 1 ₪123 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3225 Westren Digital 1TB 32MB Sata3 7200rpm WD10EALX Caviar Blue, יחידות 1 ₪496 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2936 צורב LG GH24 GH24NS90 SATA x 24 Black, יחידות 1 ₪110 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1572 Hec Cougar Solution Front USB3 Black + XFX 450Watt …
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
תבנה לי בבקשה מפרט דרך KSP עם Sapphire (ATI) Radeon X1900XT 512MB, 2xDVI, VIVO, PCI-E עד 8500 שקל משהו כזה בבקשה אתה פשוט לא עונה בפרטי וזה מאוד דחוף לי אני לא אציק יותר עם זה ובבקשה אל תנעלו מנהלים זה חשוב לי :'( :'(
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני צריך עזרה בבחירת מחשב נייד לאחותי. * המחשב הירכש בישראל * המחשב ישמש בעיקר ללימודים - תוכנות אופיס. (לימודים עיוניים). (המחשב לא ישמש למשחקים) * גודל מסך - 15' +- (המחשב כמעט לא יצא מהבית. לכן אפשר לוותר על הניידות). * משקל רצוי - לא ממש משנה. המחשב הולך לבלות לרוב בבית. * תקציב - עד 3000 ש"ח, עם שאיפה לכמה שפחות. אופציונלי: * מסך מגע. לא קריטי, רק אם ניתן למצוא מחשב כזה עם מפרט טוב במסגרת התקציב.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אהלן, חשבתי לשדרג את המחשב עוד כמה חודשים, אבל הבנתי שלא תהיה לי הזדמנות כזו, אז אני מנסה לחשוב מה לשדרג עד יום ראשון. המחשב מריץ הכל טוב מאוד, אני לא מחפש שידרוג רציני. משהו בסביבות האלף, אפשר עם חריגה קטנה אבל לא מומלץ. E6600 2GB RAM 250GB HDD 8800GTX כרטיס מסך אני כמובן לא משדרג, חשבתי על זיכרון ומעבד. תודה רבה
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הי, ברצוני לרכוש מחשב חדש לילד. המטרה של המחשב זה בעיקר למטרת משחקים. יש לו כבר מסך 22 אינץ תומך FHD ומערכת רמקולים. אין צורך גם בצורב dvd או כונן. אני מתכנן לעשות לו oc איכותי וחזק עם קירורי האוויר הטובים ביותר שיש. אפשר לחרוג קצת במחיר. תודה רבה לעוזרים . ניסיתי לבנות לו מפרט משלי , מה דעתכם ? כמות. מוצרים סה"כ 1 Corsair VX Series 450W PSU Model 450VXEU 420 ש"ח 1 Cooler Master CM 690 431 ש"ח 1 Gigabyte GA-EP43-DS3 Intel® P43 Express Chipset LGA 775 445 ש"ח 1 Sapphire ATI Radeon 4870 1Gb DDR5 Retail Model S4871GD5 920 ש"ח 1 Western Digital 1000GB (1TB) 3.5 32MB Buffer SATA II WD10EADS 430 ש"ח 1 OCZ DDR2 4GB 800MHz CL5 Fatal1ty Edition Dual Channe…
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות בשבועות הקרובים מחשב חדש. רציתי לשאול כמה שאלות. תראו את ההצעה שקיבלתי תגידו אם זה שווה: מעבד - 3000 64 AMD זכרון - 512 לוח אם - ABIT MAX 3 כרטיס מסך - ATI 9200 128. אני לא מכיר את הכרטיס הזה. הוא יותר טוב מג'יפורס fx 5002? דיסק קשיח - W.D HDD GIGA 80 סידירום - CDROM 52 צורב סוני - CDR-W 52+32+52 כונן דיסקטים - 144 מארז 3\45 כל זה במחיר של 3870 שקל. אתם יכולים להגיד לי כמה זה צריך לעלות?. דרך אגב אני מעדיף שתתנו לי מפרט של מחשב מקצועי יותר ומה שאתם הייתם לוקחים, כאילו אתם מרכיבים לי מחשב ותגידו לי כמה זה צריך לעלות שאני יגיד לו אני רוצה את זה!. תודה לכולם וערב טוב!
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין במחשב לצרכי צפייה בסרטי HD ,עיבוד תמונות בפוטושופ,ואינטרנט. חשוב שהמחשב יהיה חזק, שקט,עם קירור איכותי. מה דעתכם על המפרט הזה? Intel Core2 Duo 2.66GHz 4MB E6750 1333 MHz Box CPU 1100.00 ¤ 1 1100 ¤ Gigabyte GA-G31MX-S2 Intel G31 LGA775 Motherboard 472.00 ¤ 1 472 ¤ Seagate 500GB ST3500630AS 16MB S-ATA II HDD 762.00 ¤ 1 762 ¤ Corsair TWIN2X2048-6400 2048MB (2x1024) DDR II 800 Dual XMS Memory 562.00 ¤ 1 562 ¤ NEC/Sony 16/48 Bulk Black S-ATA DVD-ROM 100.00 ¤ 1 100 ¤ LiteON LH-20A1S White/Black/Silver x 20 Retail S-ATA DVD±R/RW 175.00 ¤ 1 175 ¤ Arctic-Cooling Highend Low Noise Freezer 7-Pro CPU Cooler for P4 Socket 775 143.00 ¤…
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הסר כמות מוצרים סה"כ DFI Infinity nF4 Ultra (Nforce 4 ultra) - 939 - ATX 698.94 ש"ח 1GB Samsung DDR PC3200/400 - Samsung Original לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 661.83 ש"ח AMD Athlon 64 (3000+) VENICE - 512 Cache [939 PIN] - RETAIL לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי - קירור מצויין למעבד לא תודה 948.56 ש"ח LEADTEK - PX7800GT TDH 256MB DDR3 MyVIVO - PCX - Retail לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 2,577.15 ש"ח Creative SOUND BLASTER AUDIGY 2 ZS - GAMES 551.80 ש"ח WD 200GB-8MB JS - 7200RPM S-ATA II לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 643.62 ש"ח NEC DVD-RW NEC ND 3540A x16 (WHITE) DUAL LAYER - BULK לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 305.47 ש"ח ANTEC…
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הי, אני מחפש מפרט למחשב רב שימושי, בעיקר עבודה משרדית ואינטרנט. חשוב לי שהמחשב יעבוד חלק, ללא תקיעות, לפחות שנתיים וחצי - שלוש. ולבקשת האשה - שהמארז יהיה (גם) יפה. תודה. מה התקציב המקסימלי? 3,000 ₪ 1. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? רצוי לחסוך, לכיוון ה-2,500 במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ₪ נוספים 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? עבודה משרדית (70%) סרטים (15%) ומשחקים (15%) א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו – אופיס, אינטרנט, הורדות, משחקים ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה – המחשב עובד מסביב לשעון, חלונות רבים ומשימות מרובות עובדות בו"ז, רובן לא תובעניות בפני עצמן. ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה…
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לד…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אני צריך את עזרתכם האדיבה בהרכבת מפרט שפוי לעריכת וידאוHD ואודיו באולפן ביתי צנוע. התקציב הוא באיזור 4.7K אפשר לחרוג בקצת, אני אשקול תוספת עם זה יהיה הבדל גדול. השימושים העיקרים יהיו הקלטת מוזיקה(בתוכנת CUBASE), לכן רצוי שיהיה שקט, והקלטת ועריכת וידאו על תוכנת ADOBE PREMIER ואחרות באותו סגנון. כמו כן עבודה מזדמנת עם חבילת התוכנות של ADOBE CS5.5, כמו פוטושופ, ברידג' וכדומה. דבר ראשון אני חושב על שני הארדיסקים נפרדים (זה מאוד רצוי בעולם של עריכת וידאו ואודיו)- אולי יש אפשרות לאחד (עם נפח קטן, מהיר, ויקר יותר) בשביל מערכת הפעלה ותוכנות, והארדיסק שני (GB500-1000) בשביל סאמפלים ופרויקטים. עוד דרוש לי חיבור FIREWIRE. אני מעדיף משהו איכותי- לפי הבנתי הסטנדרט בתעשית האודיו הוא כר…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני שוקל קנייה של מחשב נייד. התקציב לא מוגבל כי כרגע אני רק בשלב הברורים. מה שכן, חשוב לי מסך טוב. מאד. אם לא אמצא כזה יתכן וארד לחלוטין מהרעיון הזה ופשוט אשדרג את הנייח שלי. לצערי, מצאתי לינק מדאיג מאד ובו מצאתי את המשפט הבא: the best laptop LCD I've tested to date might be able to match the entry-level desktop LCDs ואחר כך גם: I still haven't managed to procure any laptops that use something other than a standard TN http://www.anandtech.com/weblog/showpost.aspx?i=569 אם אכן האמור לעיל נכון, אז אני לא מעוניין וכל מה שכתוב למטה לא רלוונטי. אם לא, האם תוכלו לכתוב בבקשה את כל הניידים המצויידים בפנל שאינו TN? לפי האמור לעיל אני מבין שאם בכלל ת…
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
היי, החלטתי שאני צריך לשדרג את הזיכרון על הנייד בשביל להיות מסוגל להריץ מכונות וירטואליות, הדגם הזה של LG מגיע עם 1 גיגה מובנה אבל אין לי מושג של איזה חברה. אני צריך המלצה למקום שאפשר לעשות בו טרייד-אין: לתת להם שני כרטיסי זיכרון של 512 כל אחד, ולקנות שני כרטיסים (גיגה וגיגה, או אולי 2גיגה וגיגה) תודה על העזרה, מקסים. hq4ever@lucky:~$ lshw lucky description: Notebook product: T1-7GAME vendor: LG Electronics version: Not Applicable serial: 609KIQT010268 width: 32 bits capabilities: smbios-2.4 dmi-2.4 configuration: administrator_password=disabled boot=oem-specific chassis=notebook frontpanel_password=unknown keyboard_password=unknown power-on_password=di…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? שימוש כללי. חומרה שתאפשר לשחק במשחקים, עד כמה שניתן לדחוף בתקציב. המחשב ישמש בגדול כ- Desktop Replacement, אבל כן עדיף משהו שניתן יהיה לנייד בצורה סבירה במידת הצורך, אם יהיה כזה בעתיד. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6". אין חשיבות. * רזולוציית המסך? כמה שיותר, אבל רז' נמוכה תספיק. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין כאלה * משקל רצוי? אין חשיבות מיוחדת. עדיפות למשקל לא גבוה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) כמה שיש. אפשר לקנות חיצוני אם צריך. * כונן אופטי? לא צ…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום , רכשתי מחשב נייד מדגם לנובו y50 אני נכנס לצג עושה מאפיינים וזה פותח לי את ההגדרות של אינטל ויש במחשב 960M איך אני הופך אותו למעבד גרפי היחיד והראשי ? או שיכול להיות שהוא פשוט מופעל בשעת צורך לא הבנתי איך זה פועל לעזרתכם אודה תודה רבה,
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הי ,שמי דיאנה. אני עורכת,צלמת ומתחילה באפטר בקיצור חובבת תוכנות אדובי2017.ברצוני לרכוש מחשב אשר יתאים בעיקר לעריכות בתדירות גבוהה יחסית ועל הדרך יוכל לסחוב אפטר ברמה בינונית(כלומר שעדיין אוכל לבצע דברים קלים כמו טקסטים,תיקוני צבע ועוד) וכמובן שיהיה מעולה לעריכת תמונות סטילס. התקציב בין 4000-5000 ש"ח.(כמובן שעדיף כמה שפחות) בעקרון הבנתי שחשוב שיהיה מעבד חזק ומומלץ גם16 זיכרון רם. אשמח לעזרה ואצות.תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-