ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,445 דיונים בפורום זה
-
אחרי שהמחשב הישן שלי נשבר לרסיסים, אני חושב על לקנות אחד חדש. בגדול: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) בעיקר תכנות(מECLIPSE עד CUDA) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6. לא חשוב מבריק או מאט * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה …
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
צריך מפרט לחבר עם מסך ללא מקלדת עכבר ורמקולים . המפרט צריך לשמש למשחקים כבדים. המפרט עדיף amd ולרשום מיזה חנות ואיזה חלק זה ... תקציב 5000 מעדיף להישאר עם עודף תודה לכולם .... עדיף פנדאס
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
עזרו לי לבנות מפרט בתקציב של 3000 (מטרות: פיתוח, עבודה משרדית, סקייפ, פוטושופ, מוסיקה וסרטים) - התקציב גמיש אם יש צורך אמיתי. מנ אני רוצה: מארז שחור עם הרבה USB מקדימה זיכרון 0.75-1GB (ו-CL2.5) דיסק SATAII 160GB (אחריות חשובה) צורב DVD (עדיף NEC 3550A) מוכן להסתפק בכרטיס מסך, קול על הלוח אבל שיהיו טובים (מוסיקה, סרטים ואולי פעם בחודש FIFA או Need4Speed) הערות: - המחשב דולק ופועל תמיד (אולי זה דורש עוד רכיב קירור?) - המחשב בחדר השינה ולכן שקט זה חשוב - כפול ליבה של אינטל או AMD 3200 ויניס 939 --- מה עדיף לי ולמה (ברוב המקרים אני על פחות מ-30% CPU אז למה כפול ליבה)? - יש לי דיסק 60GB ישן שישמש לצרכי גיבוי. מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים, הרכבה - לא צריך לכלול במחיר Thanks a lot…
-
- 0 תגובות
- 680 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שצריך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ,עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות כבדות שאין לי אפשרות לציין כרגע. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב StarCraft 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדו…
-
- 2 תגובות
- 644 צפיות
-
-
שלום אני צריך מחשב לעבודה משרדית -כמה תוכנות בסיגנון אקסל פתוחות תמיד בו זמנית שנועד להיות מספיק חזק בשביל לשרוד הרבה זמן וצריך מסך מאוד טוב - זה מסך לאבא שלי שלא רואה מאוד טוב כך שהוא חייב להיות מאוד גדול -מינימום 19 אינט'ש ואיכותי המחשב צריך להיות מאוד אמין -מחשב לעבודה קבועה שמאוד לא רצוי שיתקלקל או שיפסיק לעבוד - זה מחשב שצריך לעבוד בצורה קבועה ולאורך זמן תודה
-
- 9 תגובות
- 710 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? רצוי 13.3 אבל אם אןי אז תעשו כמה שאפשר * משקל רצוי?פחות מ3 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?מינימום 8 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו)HDMI * בלוטות?לא חייב * גודל מינימלי של כונן קשיח?320 גיגה * צורב DVD?כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?TOSHIBA
-
- 3 תגובות
- 674 צפיות
-
-
שלום יש לי נייד של HP עם מסך שבור. אני רוצה להשתמש בו כמחשב media center המחובר לטלויזיה. במסך של המחשב הנייד אי אפשר לקראות כמעט כלום. כאשר מחברים את המחשב ב=HDMI או ב-VGA לטלויזיה או למסך LCD רגיל אפשר לראות מה קורה במחשב רק מרגע ש-Windows עולה. אי אפשר לראות את ה-BIOS או להעלות את המחשב ב-safe mode. תחילה חשבתי שהבעייה היא בטלויזיה שלא מציגה את האות האנאלוגי או משהו כזה אבל לא נראה לי שעם מסך חיצוני "רגיל" זה היה אמור לקרות. יש איזשהו רעיון?
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני צריך עזרה בקניית חלקי מחשב אני רוצה לקנות חלקי מחשב מפלונטר (חנות שמוכרת חלקים יד שניה עם אחריות), קודם כול האם כדי לקנות מהם מבחינת אמינות ? האם החלקים איכותיים? אני מתלבט בין שני כרטיסים RADEON R9 280X GPU Rev 2.0 של ג'יגבייט ב 700. או Radeon R9 290 של Sapphire ב950 . דבר שני, כמה הבדל יש בין הדגמים השונים של הR9 280X, כי יש כאלא ב700 ויש ב1000, האם ההבדל הוא שווה את המחיר? דבר שלישי יש לי לוח אם מסוג gigabyte ultra durable GA-H81M-S2PV שיש בו PCIE 2.0 זה יפגע בביצועים? שווה לקנות חדש ואם כן, מה שווה לקנות? (משהו שיספיק כדי לתמוך במהירות) דבר רביעי יש לי מעבד מסוג INTEL CORE I5 4570 3.2GHZ הוא יעשה צוואר בקבוק? עוד משהו, יש לי 4 RAM צריך לקנות עוד? זה …
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
צריך מחשב לעבודה ומשחקים בקטנה חוות דעת על זה SEMPRON 3200 AM2 ASUS AM2 + AMD690G X1250 DDR2 1024MB 800MHZ SEAGATE 80GB SATA2 ASUS CDRW ASUS CDROM 1.44 CASE 400W TT
-
- 0 תגובות
- 611 צפיות
-
-
הגיע הזמן להחליף את התולעת הישנה ולקנות משהו טיפה יותר עדכני, קבלתי המלצה מחבר על הפורום הזה ואני צריך עזרה 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500, אפשר לחרוג ב100 עד 200 מעדיף שלא יותר אם זה לא משפר ממש תמיד נחמד שזה עולה פחות אבל אפשר לנצל אם נחוץ. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: Bf3 ומקס פיין 3 שיצא ושמשחקי קווסט. יש לי מסך 23 של LG 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של…
-
- 7 תגובות
- 602 צפיות
-
-
שלום לכם! אני צריך מפרט למחשב ב- 5500 ש"ח בערך כולל מסך! המחשב ישומש בעיקר למשחקים! הכוונה שמשחקים ירוצו ברזולוציות גבוהות, מחשב על רמה. ממ לא ישנה לי עם זה AMD או אינטל אבל שיהיה מעבד+לוח אם+כרטיס מסך+זיכרונות(2 סטיקים 1 GB) חזקים, זה החלקים העיקריים. החלקים האחרים כמו מקלדת, עכבר, מסך (מממ ב- 700 ש"ח, אם יש לכם משהו להמליץ, תביאו..), לא צריכים להיות ברמה גבוהה. אני לא מתכון לעשות אוברלוקינג למחשב, ככו את זה בחשבון... מבחינתי מחשב טוב הוא מחשב שהחלקים הפנימיים והחשובים שלו הם הטובים ביותר למטרת המחשב. תודה לכם! אם אפשר תשימו מחירים ליד המוצרים. אני כנראה יקנה מ- K.S.P... תודה
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן, חבר רוצה לקנות מחשב חדש ב 3-3.5K, זרקו לי המלצות ... שנוכל להביא לו שיקנה לעצמו מחשב ליומלדת ... אין לי יותר מידי זמן לשבת ולחשב וכו וכו , אז אם מתחשק לכם לעזור לי אני אודה לכם מקרב הבאנג [מחשב לצרכים ביתיים, אינטרנט, משחקים , מוזיקה וכוכו, לא שום דבר שקשור למודינג/ אוברקלוקינג] תודה : )
-
- 2 תגובות
- 725 צפיות
-
-
צריך מחשב חזק מאוד שלא יעבוד את התקציב מסך מקלדת והשטויות האלה לא צריך, כרטיס מסך לא צריך. שהמחשב יהיה שקט ומהיר רוב הזמן הוא יריץ עבודה משרדית.עדיף כרטיס קול וכרטיס רשת מובנים.
-
- 4 תגובות
- 624 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4k ללט חריגות האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן בכלל . מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)?הורדות של סרטים וסדרות על hd הרצה של משחקים חדשים וטובים ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם?אין לי מושג..המסך הוא 20 אינץ של חברת סמסונג lcd * באיזה סוג משחקים תשחקו?משחקי ספורט בעיקר ומשחקי פעולה חדשים * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?רצוי על הגבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1…
-
- 3 תגובות
- 729 צפיות
-
-
דרוש מפרט עם נפח זכרון פנימיי גדול, 512, הארד דיסק גדול, 40-80 GB כרטיס מסך בסיסי פלוס 5200, מעבד שיהיה לא כל כך חלש ולא כל כך חזק, כזה שיתן לי לגלוש ולהיות על המחשב בלי בעיות רבות. בלי ציוד היקפי כמו מקלדת ועכבר ומסך. צריך מחשב רק לגלישה באינטרנט ולשמיעת מוזיקה, רק שהמחשב יעבוד מהר, בלי הרבה באגים,ולא למשחקים כבדים. וכומבן תקציב של 1500-1600, אני יודע לא הרבה אבל זה מה שיש. תודה מראש לעונים...
-
- 5 תגובות
- 623 צפיות
-
-
תגידו ראיתי שהנטייה פה היא להמליץ על שילוב של Geforce 8800GT 512MB+Quad Core עם לוח עם ציפסט של P31. לא עדיף את השילוב הבא? Geforce 8800GTS 620MB+Core due 2 E6750 בסופו של דבר הארבע ליבות לא באמת מתעלות על הליבה הכפולה E6750 ולעומת זאת הכרטיס מסך הרבה יותר חשוב למשחקים, ועם ההפרש שאני חוסך פה על המעבד אני יכול לקנות את הGTS8800 620, כמעט באותו מחיר סופי. ומה בנוגע ללוח? איך האינטל P35? לא עדיף על הגיגהבייט P31 בהנחה ואני לא עושה אוברקלוקינג? VS
-
- 1 תגובה
- 511 צפיות
-
-
שלום, אני זקוק להמלצה למחשב נייד - מסך "17 בתקציב של 4000 ש"ח פלוס מינוס. המחשב לשימוש ביתי - אינטרנט, וורד, סרטים וכו'. תודה
-
- 1 תגובה
- 653 צפיות
-
-
כבר מזמן הפסקתי להתעדכן בכל החומרה שמתפתחת מהר יותר ממהירות הקריאה שלי, וסתם מעניין אותי כמה המחשב שלי שווה ,ללא הציוד ההיקפי, למקרה שארצה למכור אותו. לדעתי משהו בסביבות ה-2000, אבל נתן לכם לדבר.
-
- 1 תגובה
- 828 צפיות
-
-
אחים שלי תעזרו לי המחשב הארחון שקניתי היה לפני 6 שנים השתנה הרבה מאז אני מעונין בחיית משחקים בסכום של עד 8000 ש"ח בלי מסך נראה לי שזה טווח סביר
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
המחשב מיועד להרבה דפדפנים ברקע , שעות רבות של עבודה הרבה מולטי טאסק של אופיס , מוזיקה , למעלה מ 30 דפדפנים ברקע שיזוז מהר ולא יתקע , לא למשחקים , עריכה סרטים , תוכנה הקלטה מסך Sganit יש הבדל בביצועים בין זיכרון 1333 ל 1600 ? ללא OC תודה
-
- 0 תגובות
- 853 צפיות
-
-
לתותחי הפורום שלום! אני נוהג להתייעץ איתכם בכל זמן שאני קונה מחשב חדש והנה הגיע הזמן... אז ככה ... אני צריך מחשב למשחקים- לא מדהים במיוחד, אבל שיישמר לטווח של 3 שנים ברמות משחק סבירות מינוס. התקציב הוא עד 3000 (אם זה לא קריטי אפשר פחות+ המלצות לשידרוג במידה ואתעניין) כאשר אני לא מתכוון לבצע OC ואין לי עניין בציוד הקפי כלשהוא. תודה רבה מראש! נ.ב כמובן שישמש לעבודות משרדיות מזדמנות(אופיס וכו'...) וצפייה בסרטים באיכות HD(לא קריטי במיוחד)
-
- 7 תגובות
- 747 צפיות
-
-
היי! קניתי היום מחשב דל חדש dell latitude E6400 P8600 עם 4 ג'יגה זכרון והארד דרייב 250 ג'יגה במהירות 5400 ניסיתי להתקין עליו וינדוז XP עם service pack 2 (מכמה דיסקים שונים, גם גרסאות חוקיות וגם גרסאות פרוצות) וכל פעם קבלתי ERROR באמצע ההתקנה שהמחשב נתקל בתקלה ושאולי הדרייברים שהותקנו לאחרונה (אהמ אהמ... אין לי כלום על המחשב!!) דופקים את ההתקנה ותעשו ריסטרט למחשב... עכשיו, נשאלת השאלה, יש מצב שעם החומרה של המחשב הזה אי אפשר להתקין וינדוז XP וצריך להתקין ויסטה...? או שהמחשב החדש והיפה שלי דפוק בחומרה ואני צריכה ללכת להחליף...? מאוד אשמח אם תוכלו לעזור לי.. אירה
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. אני עומד לפני קניה של מחשב נייד לצורך עבודתי כצלם עיתונות. פחות חשובה לי אמינות הצבע של המסך למקור. יותר חשובה לי האיכות של המחשב והיכולת שלו לאפשר לי לעבוד על מספר תמונות במקביל בפוטושופ,קצת וורד ומסנג'ר ומיון ואיחסון תמונות על המחשב. כמו כן, המחשב צריך להיות נייד מבחינת המשקל. 2 המחשבים שכרגע אני מתלבט לגביהם הם: lenovo T400- http://www.lenovo-israel.co.il/pl_product~2765T7U~2~31.htm dell e6400- http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-latitude-e6400.htm השאלה שלי היא איזה מן המחשבים יהיה יותר טוב ואמין לצרכיי?, מישהו התנסה ויודע להגיד איך המסכים שלהם? האם יש משהו במפרט שכדאי לשנות? (לא מבין בזה כלום,לצערי). האם יש המלצה על מחשב אחר? תודה מראש, עידו.
-
- 1 תגובה
- 658 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני בחיפושים כבר תקופה אחר מחשב נייד ואני מכיר בעיקר את הדגמים של ASUS, המטרה שלי להשתמש במחשב לצורכי עבודה בעיקר אך גם לראות סרטים. אפשר לחרוג מעט מהתקציב כלפי מעלה... הדרישות : 1. קליטה מעולה של אינטרנט מחוץ לבית (אני יודע שלמחשבים של ASUS הקליטה הכי טובה, אבל אולי משהו יכול לחדש לי משהו) 2. יציאת HDMI 3. פלאש 1080P 4.רצוי WIN 7 6. קל (עד 1.5K) 7. זמן סוללה בשימוש אינטנסיבי, 4-5 שעות ומעלה 8. 13.6" ומטה
-
- 5 תגובות
- 930 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד לצורך לימודים, חשוב שיהיה לו מסך גדול. ושיהיה יחסית מהיר, לא כל כך מחפש נוטבוקים. תקציב - 2000 - 3000 * מטרות המחשב - עבודות משרדיות, לימודים * גודל המסך - לפחות 15 * משקל רצוי - לא כבד מידי * האם נדרש זמן סוללה ארוך - לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא חובה, יתרון ל HDMI * בלוטות - לא * גודל מינימלי של כונן קשיח - 200 GB * כונן CD/DVD? צורב - לא חובה * כונן Bluray - לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - לא (docking station מחוץ לתקציב) * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - לא תודה לעונים...
-
- 6 תגובות
- 840 צפיות
-