ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,342 דיונים בפורום זה
-
שלום אני מחפש מחשב נייד שעונה למאפיינים הבאים: * מטרות המחשב: עריכה בתוכנות גרפיקה כבדות (פוטושופ) ועריכת סרטים * גודל המסך: סביב הסטנדרט 15.7 * משקל רצוי: לא משנה * זמן סוללה: כשעתיים * אין צורך ביציאות מיוחדות או בבלוטות. * גודל מינימלי של כונן קשיח: 320G * כולל צורב DVD * האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי:לא התקציב הוא עד 4000. תודה מראש לכל תגובה.
-
- 0 תגובות
- 558 צפיות
-
-
שלום רב! דרוש מפרט בכ K1 - K1.5 למשחקים/גלישה נכנסתי למדור מפרטים אך אבקש עזרה מכיוון שהמחשב מיועד בעיקר לילד בגיל 8 ואולי תוכלו לכוון אותי יותר טוב. צריך עזרה בבניית המפרט הנ"ל למעבד ללא ציוד היקפי. השימוש העיקרי יהיה של ילד בן 8 - משחקים לא ברמה גבוהה (בלשון המעטה) ושימוש של שאר בני הבית - גלישה באינטרנט בעיקר המחשב לא אמור לעבור שדרוג מסיבי בעתיד ולא מתוכנן אוברקלוקינג ללא חריגה בתקציב תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 542 צפיות
-
-
קיבלתי מחשב מיני נייד lenovo s205 יש בו 1G זיכרון 1066 DDR3 שאני רוצה לשדרג. אז כאשר אני משדרג זה חשוב איזה זיכרון לקחת? זאת אומרת, גם זיכרון במהירות 1333 יעבוד? האם כדאי לי לקחת סטיק של 2G ולהוסיף לידו (אני לא בטוח אם אמור להיות שם עוד סלוט ריק) או לקחת 4G ולשים לידו או להחליף במקומו? מה המשמעות תהיה?
-
- 4 תגובות
- 754 צפיות
-
-
שלום, חיפשתי באינטרנט ויצאתי קצת מבולבל בנוגע לסוג הזיכרון שאני צריך להוסיף, אז קצת פרטים קודם כל: מחשב נייד של gigabayte דגם w486n הchipset של הלוח אם הוא mobile intel 965 express כרגע הזיכרון שיש לי הוא של pqi בנפח 2GB, נתונים לפי cpu-z: max bandwith : pc2-6400 (400 MHz) עובד בתדרים 266,333,400 וכל השאר פחות מעניין בנוסף , בלשונית הmemory רשום ש DRAM Frequency: ~333 אז מה שאני לא בטוח בו האם אני צריך לקנות זיכרון נוסף של 667Mhz או של 800Mhz לפי כלי הבדיקה של curcial אני יכול לשים גם 800MHz וגם 667Mhz לפי האתר של אינטל הצ'פ סט תומך ב533MHz/667Mhz בלבד. לפי האתר של ג'יגה בייט הוא תומך ב533Mhz/667Mhz אבל תחת זכרונות שנבדקו יש גם זכרונות של 800Mhz לפי האתר של kingston מתאי…
-
- 2 תגובות
- 647 צפיות
-
-
<blockquote> 1. מה התקציב המקסימאלי?2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם אפשר כל הכבוד ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?50 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?מוזיקה,סרטים,משחקים,עבודות,אינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).word,media player,ituns ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.gta.fifa 2011,world of warcraft,call of duty black ops,rome,worms -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).19 אינץ' 1024X768 זה מסך ישן של LG flatron 915ft plus …
-
- 2 תגובות
- 568 צפיות
-
-
אני צריך מפרט למחשב סלוני למולטימדיה בלבד מה שהוא יעשה זה: לאחסן שירים ולהשמיעה לא צריך איכות גובהה לשירים הוא יציג תמונות גם לא צריך על זה דגש אני רק אומר את כל הצרכים אבל הכי חשבו זה סרטים בFHD 1080P ללא ציוד היקפי חוץ משלט שהוא מחוץ לתקציב יש לו תקציב של עד 300 שקלו לכל החומרה 2500 שקל זה לדודים אז הם ביקשו גם שהמארז יהיה יפה חח
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, קיבלתי במתנה מעבד Intel i7 ורציתי לבנות מחשב נייח לשימוש בדירה החדשה. השימוש שלי המחשב הוא, פיתוח תוכנה, גלישה, שימושים משרדיים, צפייה בסרטים (ואולי טלוויזיה בעתיד), ומוזיקה. ראיתי את ההמלצות לציוד ההיקפי ( מסך 23 של DELL, מערכת קולנוע ביתית 5.1 של LOGITECH) והם בהחלט מספקים. חוץ מזה, רציתי להוסיף כרטיס טלוויזיה, כרטיס רשת אלחוטי (ראיתי שיש לוחות שמכילים את זה, מומלץ?), ואולי כרטיס ממיר לוויני. כמובן HD 4TB, MEM 4GB, כונן DVD עם אפשרות להוסיף דיסק SSD למ"ה. השאלות שלי הן: הלוח אם שחשבתי עליו הוא Gigabyte 67M-UD2H-B3, האם אני צריך כרטיס מסך וקול, כל מה שאני קורא מצביע על זה שלא צריך, לכרטיס יש את התמיכה ברוב זה. עד כמה זה קריטי שאין תמיכה ב USB3? האם עדיף לשדרג לאחד …
-
- 11 תגובות
- 911 צפיות
-
-
מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)צפייה בסרטים * גודל המסך?15.6 * משקל רצוי?לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו)HDMI * בלוטות?כן * גודל מינימלי של כונן קשיח?500GB * צורב DVD?כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?3 שנים * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?HP
-
- 2 תגובות
- 599 צפיות
-
-
אז כנראה שהחלטתי למכור את המחשב הנייח ובמקומו להשיג נייד. בנושא הזה צצות המון שאלות, נייד של איזו חברה, האם לקחת אחריות או לא, לקנות בארץ או בחו"ל, מחשב עם אילו פרמטרים לקנות ועוד שאלות אחרות רבות. קיצר, בהמשך למה שאמרתי בפתיחה, המחשב הנייד יחליף באופן כמעט מלא את המחשב הנייח ועל-כן אני זקוק בחיה לא חלשה. חשבתי על הALIENWARE M14X עם מעבד I7 2630, 4GBRAM, 1.5GB GT555 NVIDIA, 500GB 7200RPM III SATA, מסך 14 אינצ' ברזולוציית HD. עכשיו השאלות ו/או בעיות שחשבתי עליהן הן האם קיימים מחשבים בדגמים אחרים ו/או מחברות אחרות בעלות פרמטרים כאלו או דומים במחירים כאלו ואולי נמוכים יותר. הדבר השני הוא נושא האחריות. המחשב יקנה בארה"ב ויובא ארצה ע"י בן משפחה כך שאין דאגות בנוגע למסע המחשב ו…
-
- 0 תגובות
- 621 צפיות
-
-
היי, יש לי HP pavilion dv6 שנקנה בארהב לפני מספר שנים והסוללה שלו כבר לא עובדת. על הסוללה שלי כתוב 8400mAh ולכל הסוללות שאני מוצאת באינטרנט (שאמורות להתאים לדגם) כתוב 4400mAh או 8800mAh האם הם יעבדו? מה ההבדלים ומה עדיף? ואם זה לא הקריטריון שאני אמורה להסתכל עליו, אשמח להכוונה תודה רבה! גלית
-
- 2 תגובות
- 822 צפיות
-
-
מפרט: מעבד: intel i7 740QM 1.73/2.93 Turbo GHZ זיכרון: 6GB DDR3 1066GHZ כרטיס גרפי: NVIDIA GEFORCE GTS 350M CUDA 1024MB רמקולים: Harman Kardon כרטיס רשת: 802.11N יש לי הצעה ב6950 עם אפשרות להרחיב ל8GB זיכרון ב200 שקל יותר. האם זה מחשב שבאמת שווה את ההשקעה או זה מחשב הייפי פירסומי עם מחיר שלא מצדיק אותו? ואם למישהו יש מחשב כזה אולי הוא יכול להגיד לי בנצ'ים שלו וFPSים במשחקים וכו'. תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני זקוק לעזרה בבחירת מחשב נייד. המפרט הטכני הוא הפחות בעייתי אני די גמיש איתו: מעבד: I5 או I7 מדור החדש - המליצו לי על I5 בגלל צריכת סוללה יותר נמוכה זכרון: 8GB אפשר 4GB עם אופציה להוספה (ז"א שצריך להוסיף לא להחליף את כל הזכרון) כרטיס מסך: מספיק טוב לסרטי HD ומשחקים (לא כבדים) HDD לפחות 500GB מסך 15.6" BT עדיף גרסה 3 HDMI USB גרסה 3 WIFI B/G/N RJ45 DVD רמקולים סבירים מצלמה/קורא כרטיסי זכרון/קורא אצבע - NICE TO HAVE 3 שנות אחריות מחיר עד 4300 ש"ח כמובן עדיף כמה שפחות :-) הבעיה היא שיש המון חברות ודגמים שעונים על הקרטריונים הללו כגון: DELL 5110 DELL VESPRO HP Pavilion dv6-3160ej LENOVO G570 ועוד כמה שלא הזכרתי. אז איזה מחשב נייד לקנות ??? האם ASUS,LG,FUJITSU…
-
- 0 תגובות
- 576 צפיות
-
-
יי, אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש מחו"ל שיאפשר לי לעבוד עם תוכנות כגון PHOTOSHOP, VISUAL STUDIO וכו' בצורה טובה. בנוסף אני ארצה להריץ על המחשב VMWARE של LEOPARD עבור פיתוח. התקציב המקסימלי הוא 3500-3000 ש"ח. מעדיף של חברת DELL לכיוון ה-VOSTRO. מסך 13,14 אינטצ'. המחשב ישמש גם לחיבור לתחנת עגינה כמחשב נייח. ומיועד עבור פיתוח, מעט עריכה גרפית, עבודה משרדית, משחקים רק כאופציה. בסופו של דבר מחשב שבאמת יספק את הביצועים הטובים במחיר מתאים לתוכנות הללו. השקט חשוב אבל לא ברמה של לא לשמוע כלום בכלל ,כמובן שעדיף לא לשמוע את רעש המאווררים אין העדפה לרכוש מחנות ספציפית, אני מאזור המרכז. חשוב שיהיה ניתן בעתיד להוסיף עוד זיכרון במידה ויהיה צורך. המון תודה לעוזרים!
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי חברים, אני בחיפוש אחרי מחשב נטבוק/נייד לעבודה ולבית, עם כמה דרישות : - חשוב שיהיה קל, עד 2 ק"ג, לא מעבר. - מסך 12 אינץ', אין לי צורך ביותר. - סוללה שתחזיק לפחות 4 שעות - ניידות באור יום (חיבור לGPS, הרבה תקשורת ו-WiFi) וטיסה. - מקלדת נוחה (מספרים בעיקר, מדובר בהרבה שעות). - שימוש ביתי לגלישה ואופיס, אחרי שעות העבודה. מחיפוש ראשוני בפורום מצאתי בעיקר המלצות על ה-ASUS 1215N, שנראה (בחנות) חביב אבל האחריות שלו בעייתית (בעדינות), וביקורות שראתי באינטרנט קצת קטלו את איכות המקשים/מסך וציינו בעיות פליטת חום, מישהו יכול לאמת ממקור ראשון ? זהו, אם יש המלצות נוספות/עדיפות/זולות יותר, אשמח לשמוע ... תודה לכל מי שיטרח לקרוא/ לעזור
-
- 19 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב…
-
- 7 תגובות
- 690 צפיות
-
-
HP 8200 ELite MT/i5-2400 מארז Microtower 10 USB2 Ports 6B+4F 2 EIDE ATA33/66/100 ספק כח מאושר UL 320W לוח אם INTEL COLD LAKE ATX DH67CL תומך FSB 1333MH Chipset intel Q67 Express מעבד Intel core i5-2400 3.1Ghz 6M total cache 4 cores זכרון 8GB DDR2 PC3-10600 1333MHz Dual channel דיסק קשיח 1000GB/7200/16MB SATA 2 3.0Gb/s צורב DVD בלה בלה לא משנהכרטיס מסך GIGABYE 6750 1G DDR5 PASSIVE COOLINGמסך Samsung S23A300B WIDE LED 23 תודה רבה מראש על העזרה!! נ.ב. אם מישהו יכול להמליץ על רמקולים במחיר של 300-400 שקל אני אשמח..
-
- 10 תגובות
- 792 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני זקוק למחשב ביתי שימוש של - סרטים HD, פוטושופ, גלישה באינטרנט, עריכת מסמכים, ניגון מוזיקה (לא גיימר בכלל לא משחק על המחשב בכלל) להלן המפרט כשמגבלת המחיר היא 3500 ש"ח. אשמח אם תוכלו להביע דעתכם הכנה. מעבד Intel Core I5 2500K Box לוח אם Asus H67BLB3 או לחילופין Intel DH67BL כרטיס מסך Asus nVIDIA GeForce 220GT 1024MB PCIe ENGT220/DI/1GD2(LP כונן קשיח WD BALCK EDITION 1TB 64MB BUFFER מארז tzag elite 10700 זיכרון: Kingston Hyper X Genesis 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1600Mhz מסך Philips 244E1SW LCD מחיר המפרט כרגע:3500 ש"ח כולל בדיקת מאמץ וחיבורים. בבחינת המפרט אנא קחו בחשבון את השימוש במחשב. אני כן רוצה מחשב שיאריך שנים אבל אין לי צורך בקירור מסיבי מידי, מארז מטורף מי…
-
- 5 תגובות
- 753 צפיות
-
-
מדובר במחשב שמיועד לחבר. התקציב- 2000 ש"ח עם אפשרות חריגה של 100 ש"ח במידת הצורך. עדיף לנצל את כל התקציב. השימוש- משחקים. מחפש את הביצועים הטובים ביותר שניתן להוציא מהתקציב. ספק, כונן קשיח וצורב נשארים מהמחשב הקודם. מדובר בספק 450W. אין צורך בציוד היקפי. דרישות מיוחדות: -מעבד אינטל. -לוח אם עם ארבעה חריצים לזכרונות. -DIMM זכרון אחד בלבד בשלב זה. אין צורך לכלול תוכנות והרכבה. המחשב לא הולך לעבור OC או שום שדרוג אחר פרט להוספת זכרון. מעדיף חנויות באיזור חיפה. הנה המפרט שהרכבתי: מ KSP: מעבד: Core i3 2100 3.1Ghz s1155, 3MB, GPU Core, Tray 495 ש"ח. זכרון: DDR3 1333Mhz 2GB Kingston 112 ש"ח. כרטיס מסך: GIGABYTE HD 6770 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E 660 ש"ח. קירור למעבד: Arc…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המליצו לי על DELL 23" U2311H, מה דעתכם ? -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ני…
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הי חברים, אני צריך את עזרתכם במציאת מחשב נייד חזק ומהיר עבור חברה שלי - אנימטורית בהכשרתה. אני צריך מחשב שיהיה מסוגל להחזיק פוטושופ, אדובי פרימייר ואפטר אפקטס פתוחים בו זמנית. התקציב - עד 3000 ש"ח (אפילו פחות מכך) אשמח לקבל הצעה גם עבור 2000 ש"ח (אם זה אפשרי). כונן קשיח - מינימום 500 ג'יגה (עדיף הרבה יותר) שהמסך יהיה מה שיותר גדול, חשיבות מינימלית למשקל ולזמן סוללה. המון המון תודה
-
- 3 תגובות
- 814 צפיות
-
-
קניתי מסך חדש לסלון (samsung 51" D550) ואני רוצה לחבר אותו למחשב לשם הרצת סרטי FULLHD ו3D. אני ישתמש בתוכנת XBMC לשם הרצת הסרטים ולכן אצטרך מעבד חזק (i3) וזכרון גדול (4GB). לשם הרצת הסרטים אצטרך כרטיס מסך חיצוני שיוכל להריץ סרטי FULLHD 3D מלאים ברוחב פס גבוהה (דיסק בלוריי מלא שוקל כ-45 ג'יגה) ותמיכה ב HDMI 1.4. מבחינת הכרטיס קול אני חושב שהכרטיס קול מובנה בנתיים יעשה את העבודה. כונן קשיח של 2TB לפחות. ארצה שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט (כמובן במסגרת התקציב) ושיהיה לו מארז קטן ככל האפשר. אין צורך בציוד היקפי ומערכת הפעלה. אפשר לשחק עם התקציב עד 100 שקל (2600 סה"כ) ראיתי שיש עוד שרשורים למפרטי מחשב מדיה סנטר אך ארצה שייבנו לי מחשב שמותאם לצרכים שלי. תודה רבה !
-
- 7 תגובות
- 805 צפיות
-
-
מה האופציות? אני רוצה שיחזיק לפחות 9 שעות ושיהיה מחברה אמינה מה הכי מומלץ?
-
- 3 תגובות
- 692 צפיות
-
-
שלום, לא רציתי להדחף לדיונים אחרים לכן פתחתי ת'רד חדש. אני די חדש בכל נושא המחשבים הניידים לכן אשמח אם אני אוכל לקבל כאן הכוונה. בעיקרון אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי לרוב כמחשב נייח אך חשובה לי גם האופציה שאני אוכל להוציא אותו מהבית (שוב, זאת לא המטרה), כרגע אני ממעט לשחק אך בעתיד אני ארצה לחבר את המחשב לטלוויזיה לכן אני צריך שתהיה יציאת HDMI ויכולת מעבר לבסיסית להריץ משחקי מחשב. אני סטודנט למדעי המחשב ומשתמש די הרבה בvisual studio , אני מניח שמעבדים מהדור הנוכחי + 4 ג'יגה זיכון יעשו את העבודה. איכות הבניה גם כן חשובה מבחינתי. התקציב עד 4000 ש"ח, אם יש חנויות בחו"ל ששולחות לארץ זאת גם אופציה עבורי (בתנאי שיש אחריות בינלאומית). עברתי על הדפים האחרונים בפורום וראית…
-
- 0 תגובות
- 589 צפיות
-
-
שלום לכולם! אחותי מחפשת מחשב חזק למטרת עריכה ועיצוב. היא חייבת מחשב נייד ולא נייח, זאת הסיבה שפרסמתי בפורום הזה. הדרישות שלה הן כאלה: מעבד חזק, I7 הארדיסק גדול - 500 ג'יגה ומעלה כרטיס מסך חזק עם אפשרות ל open GL זיכרון 4 ג'יגה ומעלה מבחינת גודל המסך - 15.4 ומעלה משקל - לא חובה שיהיה קל מאחר והוא לא למטרת ניוד כל כך התוכנות שהיא תשתמש בעיקר הן - after effects, premiere, flash, illustrator, Photoshop וכמובן אופיס ואינטרנט ומוזיקה. אני אשמח לקבל הצעה למחשב שיתאים לה. התקציב כרגע לא מוגבל מאחר והיא לא יודעת כמה צריך להשקיע על מנת לקבל מחשב אשר יעמוד בדרישותיה. כמובן שכדאי שהמחשב יהיה עם אחריות רחבה אם אפשר. המון תודה לעוזרים, מורן.
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכלום !! הייתי רוצה לקבל חוות דעת על המפרט שהורכב ב ksp המחשב ישמש בעיקר למשחקים כבדים כגון witcher , crysis וכו .. ולתוכנות ערכיה גרפית ( ביקר תלת מימד ) המפרט : מעבדי אינטל Core i7 2600 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core, Tray 1269 ש"ח לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE Z68X-UD5-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 2133, 3xPCI-E 1370 ש"ח זכרונות DDR3 1600Mhz 2x4GB G.Skill RipJaw X Edition Dual Channel CL7-8-7-24 760 ש"ח כרטיסי מסך Zotac GTX570 1280MB GDDR5 DX11 2xDVI Mini HDMI PCI-E 1580 ש"ח דיסקים קשיחים Western Digital Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX 400 ש"ח צורבי DVD Samsung SH-S223B DVD±RW x22 Black SATA 115 ש"ח מאו…
-
- 9 תגובות
- 882 צפיות
-