עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by yaron2k,

שלום לכולם אני רוצה לקנות מחשב נייד מישהן יכןל להמליץ לי בבקשה פירוט: מטרות המחשב : איטרנט . סרטים . מוזיקה ומשחקים בסגנון שהירוז אוף מייט אנד מגיק . גודל מסך : בין 14 ל16 אינץ . משקל : לא יותר מ3 קילו . סוללה : בין 6 ל 9 תאים . יציאות : יציאת hdmi אפשרות לחבר כרטיסי זיכרון . usb 2 or usb bluetooth : כן כונן קשיח : בין 300 ל 500 גיגה בייט צורב dvd :כן ושהוא יהיה גם כונן כאילו להפעלה של דיסקי דיוידי אחריות בינלאומית : לא צריך אין לי העדפה לחברה כלשהי אבל הבנתי שהכי טוב asus זיכרון פנימי : מינימום של 4 גיגה כסף : לא יותר מ 3500 שקל תודה מראש לכל מי שיעזור וגם לי שלא

• 1 תגובה
    • 720 צפיות
  2. שלום לכולם, אני אשמח לקבל את דעתכם המקצועית בנושא: אני מעוניין לקנות לפטופ אשר אמור לשמש לתקלוט ומעט עריכת-סאונד. ישנם שני דגמים עיקריים שאני מתלבט בניהם: התלבטות: HP Paviliondv6-3120ej או Dell Inspiron n5110 i7-2630QM ההבדלים העיקריים בניהם הם: ל-Dell יש מעבד i7-2630QM במהירות שעון של 2GHz שלמיטב הבנתי מדובר ב-Sandy Bridge. ל-HP מעבד i7-720QM במהירות שעון של 1.6GHz, ומדובר על מעבדי Clarksfield מהדור הקודם. כמו-כן ה-HP מגיע אם יותר זיכרון אך אני אשדרג את כמות הזכרון ל-Dell כך שזהו איננו שיקול. אשמח לקבל את חוות הדעת שלכם, האם הפערים בין המעבדים כזה גדול ושאכן למעבדי ה-Sandy Bridge ייתרון משמעותי על מעבדי הדור הקודם. וכמובן האם מנסיון שלכם השירותיות של מעבדות Dell בארץ עדי…

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. שלום לכולם.אז כמו שרשמתי בכותרת + אני מוסיף דרישות מפורטות לפי חוקי הפורום : 1. מה התקציב המקסימאלי? אין תקציב , אני אדע אותו מההצעות שלכם לדרישות המערכת שלי. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? להשתדל לא לבזבז יותר מידי ''סתם''. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? -- 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימושים הם בסיסיים בלבד ליומיום , ז''א : בעיקר גלישה באינטרנט , תכני HD לפעמים ומשחקים קלים עד בינוניים גג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -- ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי פלאש באתרי …

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. כאמור - התקציב הוא 2500-3000, עדיפות לחיסכון אך אפשרות לחריגה קלה במקרה הצורך. מחשב מיועד לקריאת מאמרים, SPSS, שמיעת מוזיקה + צפיה בסרטים בסטרימינג מדי פעם. גודל מסך - הייתי רוצה לשמוע על אפשרויות למסך 15' ולמסך 13.5'. משקל - לא קריטי שיהיה נמוך באופן יוצא מן הכלל, אבל יצויין שהמחשב צריך להיות עמיד לטלטולים לנשיאה בתיק. לא נדרש זמן סוללה ארוך, המחשב לרוב יהיה בקרבת שקעים. יש צורך בכונן DVD, אין צורך ביציאות מיוחדות או בלוטות'. העדפה לחברה - הומלץ לי על DELL ע"ר מדיניות שירות נוחה (בעיקר למשתמשים שלא בקיאים במחשבים), אבל אשמח לשמוע חוות דעת של חברה' פה. תודה מראש!

• 0 תגובות
    • 478 צפיות
  5. Started by moffa,

שלום יש לי מחשב יחסית ישן עם לוח אם של foxconn דגם K8M890M2MB-KRS2H אם מעבד sempron ו1 גיגה זכרון ראם ללוח אם יש PCIe slot חשבתי להפוך את המחשב למחשב סטרימר שאני יחבר אותו לטלויזיה ואני רוצה שיהיה לו יציאת HD ויוכל להקרין תכן HD האם אני יכול בסה"כ לקנות כרטיס מסך? ואיזה כרטיס מסך אני יצטרך בכדי שהמחשב יקרין תכן HD. ואם לא מה אני עוד צריך לעשות? תודה

• 1 תגובה
    • 530 צפיות
  6. טוב חברה אני כותב את המילים הללו בתסכול רב מאוד ברשותי מחשב Dell מסוג Insprion N3010 אני משתמש בו בעיקר לצורך מולטימדיה בזמן שירותי הצבאי, אך היום קרה משהו מאוד מתסכל,פרצו לי לחדר בבסיס עשו לי בלאגן למזלי הם לא גנבו לי את הנייד אך הם הפילו אותו על הרצפה , כתוצאה מכך ניזוק הפאנל שלו, כמובן ביצעתי בדיקות בחומרה באמצעות Pc Checkup שמגיע עם הדרייברים של המחשב. המחשב דיי חדש נקנה לפני 8 חודשים עם אחריות של 3-שנים וכרגע אני מתלבט אם להתקשר לדל ולבקש לפתוח תקלה על המחשב. הקטע הוא שאני ממש מפחד שאחריות לא כוללת את הפנאל. השאלה שלי היא האם מניסיונכם יש אחריות גם על פנאל שבור לא שרוט שבור שבור !!. בנוסף אני רוצה שהם יעבירו עליו בדיקה לראות שכל הרכיבים לא ניזוקו פיזית. מה אתם ממליצ…

• 2 תגובות
    • 594 צפיות
  7. שלום לכולם, יש לי בעיה ביחבור הנייד לטלוויזיה דרך הHDMI. דגם המחשב: LG-RD580 (T6600, GEFORCE GT130M) דגם הטלוויזיה: LG 47LD460 FULL HD הבעיה היא שלמרות שאני מכבה את מסך המחשב ומשאיר רק את מסך הטלויזיה עובד (ומגדיר רזולוציית 1920X1080), התמונה של שולחן העבודה חורגת משטח המסך, כלומר ההתחל מעט חתוך מלמטה ומהצדדים וגם מלמעלה לא רואים הכל. דרך הVGA משום מה זה עובד בסדר רק שהתמונה טיפה נוטה לצד. למישהו יש מושג מה ניתן לעשות? ניסיתי להוריד רזולוציה אחת לאזור ה1700X900 אבל אז התמונה הייתה קטנה משטח הטלוויזיה (משום מה זה לא מתאים את עצמו לגודל המסך). אשמח לכל עזרה - תודה, עידן. נ.ב: אם טעיתי בבחירת הפורום אבקש להעביר לפורום הנכון. שוב תודה.

• 1 תגובה
    • 640 צפיות
  8. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000-8000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אם יש הבדל בביצועים, אם ההבדל קטן אז לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח, אבל אני מאמין ש7-8 באמת יספיקו לצרכים שלי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים,מידול בתלת מימד,תכנות,סרטים וכו'. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio,Eclipse,Maya,3d max, photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.Starcraft 2 ,crysis 2 וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by kfirbep,

מפרט ראשון: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel 2100 3.1GHz 1155 3MB with graphics כמות: 1 - מחיר: ₪479 קירור למעבד: Scythe JAPAN KATANA 3 1156 / 1366 only כמות: 1 - מחיר: ₪110 לוח אם: Gigabyte GA-H61M-D2-B3 כמות: 1 - מחיר: ₪345 מארז: Thermaltake V3 Black Edition 2x120mm + FSP EPSILON 80+ 500W - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪499 זיכרון: Kingston 4GB DDR3 1333 כמות: 1 - מחיר: ₪161 קשיח למחשב שולחני: Samsung 500GB SATA II 16MB SpinPoint F3 כמות: 1 - מחיר: ₪184 כרטיס מסך: Sparkle GTX460 768MB GDDR5 Dual - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪610 כונן אופטי: LG DVD-RW x22 Dual Layer SATA B…

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. שלום לכולם, קראתי את השרשור לגרפיקאים ובכל זאת רוצה המלצה קצת יותר ממוקדת למצבי. אני עובדת בארכיטקטורה במשרד אך לעיתים גם לוקחת עבודה הביתה וצריכה שהמחשב שלי יתמודד מידי פעם עם אוטוקאד 2010 (במצב דו מימדי), Sketchup (תוכנת תלת מימד קלילה המתבססת על OpenGL) ו- Vray for Sketchup – תוכנת רינדור שאני לא בטוחה, אבל לדעתי בעיקר חורשת את המעבד / זיכרונות. פה ושם יש שימוש גם בפוטושופ ולוח גראפי של וואקום. אני חושבת לקנות בKSP אבל קשה לי איתם כי כל סטייה מהמפרטים המוכנים שלהם מקפיצה את המחיר באופן חריג. :'( האם יש חנויות זולות מומלצות אחרות באזור חיפה והקריות? (אייבורי לא רלוונטיים). מה שחשבתי: 1. מעבד – חושבת על i5 2500, כמובן שהייתי מעדיפה i7 אם היה נכנס בתקציב. 2. לו…

• 7 תגובות
    • 894 צפיות
  11. Started by poltergeits,

אני צריך להחיות מחשב עם מעבד pentium D 820 יחד עם זכרונות DDR2 667mhz, הקריטי הוא שהכרטיס מסך הוא AGP, אבל לא מפריע לי לוח עם כרטיס מובנה... מה אומרים... מישהו מוכר\מוסר\יודע איפה אפשר לקנות בזול.. ?? תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 781 צפיות
  12. שלום! אני מחפש לקנות מחשב נייד עבור לימודי הנדסת תוכנה. יש לי מחשב נייח בבית, לכן אני לא צריך מחשב רציני במיוחד. חשוב לי שיהיה קל כמה שיותר, אין צורך בכונן אופטי או בכונן קשיח גדול. השימושים העיקריים יהיו עבודה עם מסמכי אופיס, Visual Studio ועוד תוכנות שיצוצו בהמשך. חשוב לציין שעיקר העבודה תיעשה על המחשב בבית אבל בכל אופן אני רוצה מחשב שיהיה איתי בלימודים. אין שום צורך בסרטים, מוזיקה או משחקים בכלל. לגבי התקציב - כמה שיותר נמוך. בסביבות 2000 שקל. את המחשב אני אקנה בארץ. לא כ"כ קריטי זמן סוללה, אני מאמין שרוב הזמן יהיה לי חיבור לחשמל. אין העדפה לחברה ספציפית. הייתי מעדיף מחשב בצבע לבן, אבל גם צבע אחר יתאים, שחור יהיה אחרון בסדר העדיפות. חשבתי לדוגמא על Asus 1215n או על …

• 3 תגובות
    • 738 צפיות
  13. כמו שהכותרת מציינת, מחשב לאינטרנט וישומים בסיסים כמו אופיס. ללא ציוד הקפי. תודה

• 7 תגובות
    • 783 צפיות
  14. Started by GTxZ,

Intel Core I7 2600K Box P8P67-M PT-D3G8-13 x2 Vertex 2 60GB+WD 1TB Cougar RS 400 80PLUS Logitech MK320 האם לדעתכם הCOUGAR יחזיק כ.מסך מסדרת HD5XXX? על זה יש לי הצעת מחיר 4445 ש"ח (כולל קירור למעבד, ומארז שעדיין לא בחרתי בסך 550ש"ח ביחד(כלול ב4445)) אם יש לכם המלצה לקירור למעבד לOC ומארז שקט אנא המליצו מה אתם אומרים? תודה

• 10 תגובות
    • 850 צפיות
  15. מקורות: http://tech.walla.co.il/?w=/4009/1835893 http://www.sony.co.uk/product/vn-z-series/tab/overview

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. שלום חברים, אני מעוניין לרכוש מחשב לגיימינג תחרותי + מסך. גודל המסך נתון לבחירתכם (אני עדיין משתמש ב 17 אינצ' כך שכל גודל מבחינתי יהיה שיפור.) להל"ן הפרטים: . מה התקציב המקסימאלי? 5,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב ? משחקי רשת כבדים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Microsoft visual studio, eclipse CDT - לשימוש מזדמן ( לצורך לימודים.) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Unreal Tournament (2004 and 3) , Counter-Strike source -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) ש…

• 14 תגובות
    • 862 צפיות
  17. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך טיפה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (לרוב), עריכת תלת מימד (חובבני עד מקצועי), עריכת סרטים ואוברקלוק. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). CINEMA 4D, 3D STUDIO MAX, ZBRUSH ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CRYSIS2 Battlefield 3, COD MW3 וכד' .. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 32 בעתיד אני קונה DELL U2311H -…

• 11 תגובות
    • 978 צפיות
  18. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב: גיימינג ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. : Crysis 2 , Prototype 2, Saints Row The Third, Mafia 2, Fear 3 , Deus Ex Human Revolution , Battle Field 3 , COD MW3 וכו' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב גבוהות 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן OC 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחש…

• 8 תגובות
    • 857 צפיות
  19. מדובר במפרט לסטודנטית שמתחילה ללמוד עיצוב אינטראקטיבי. התוכנות/שימושים: פוטושופ, פלאש, אילוסטרייטור, אפטר אפקט, דיירקטור, 3D-MAX, פרמייר פרו, דרים יוזר.. המחשב יקנה בKSP. לא יהיו משחקים וOC. אין UPS. הרכבתי את המפרט הבא:[table] [tr][td] מעבדי אינטל‏ [/td] [td] כמות [/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td][/td][/tr] [tr] [td][/td] [td]Core i5 2400 3.1Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray [/td] [td] 1 [/td] [td] 810 [/td] [td] 810 [/td] [td][/td][/tr] [tr] [td][/td] [td] לוחות אם למעבדי אינטל‏ GIGABYTE[/td] [td] כמות [/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td][/td][/tr] [tr] [td][/td] [td]H67M-D2-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E, D…

• 6 תגובות
    • 925 צפיות
  20. בנו לי פה מפרט לפני כמה זמן אבל הסכום קצת חרג מהתקציב... האם אפשר להוזיל את המערכת בהתבססות על AMD ולהישאר עם ביצויים דומים? רצוי שהתקציב ינוע בין 3500 - 4000 ש"ח. הינה המפרט: Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray, יחידות 1 ₪1046 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2906 מאוור Cooler Master Hyper TX 3 Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪106 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1195 Intel BLKDH67CL-B3 Socket 1155 H67 CHIPSET דגם מתוקן B3, יחידות 1 ₪460 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2349 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪260 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1257 Transcend 4GB DDR3 1333Mhz Core …

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. יש לי מחשב בן 4 שנים: AMD Athlon 64 X2 6000+ ASUS M2N-E Samsung DDR2 800MHz 1GB x2 EVGA GeForce 8800GTS 320MB Western Digital WD3200AAKS LG GSA-H22N Enermax Liberty 400w Gigabyte Poseidon אני מעוניין להחליף את (1) לוח האם, (2) המעבד (3) והזכרונות (8GB DDR3). אם יש צורך גם בשדרוג (4) ספק הכוח, אז שיספיק גם לכרטיס מסך חדש במידה ואשדרג אותו בשלב מאוחר יותר. בנוסף צריך גם (5) קירור טוב ולא רועש למעבד. דרישות נוספות: אפשר לחרוג עד 300 ש"ח אבל רק אם זה ממש כדאי. אם זה אפשרי - אז לחסוך. אני לא משחק במשחקים הכי חדשים והכי כבדים, אז לא צריך קפיצה ענקית ברמת המחשב, עלייה קטנה תספיק (כולל מעבר מ-WinXP ל-Win7). המסך הוא Dell 2007WFP - רזולוציה 1680x1050 לא מתוכנן OC רצוי שהמחירים יה…

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. תקציב 2500 ש"ח שימושים גיימינג ..לדוגמא crysis2 gta call of duty מערכת הפעלה: סביר להניח ש 64bit ווינדוס 7 שימושים מיוחדים כרגע אני לא רוצה לבצע oc אבל אולי בעתיד.. האם תרצה לבצע מערך מרובה כרטיסי מסך - SLI של Nvidia או Crossfire של ATI הייתי רוצה אבל לא ניראה לי שזה בתקציב שלי ציוד היקפי מה רזולוציית המסך הטבעית [1440x900] מערכת 5.1 חומרה אופציונלית מארז למחשב כמובן חנות מעודפת: ksP הערות נוספות אני לא צריך את רוב המפרט את רוב החלקים יש לי: ספק כוח: 550 יש כרטיס מסך: gtx550 ti יש כונן קשיח: יש צורב: יש

• 1 תגובה
    • 544 צפיות
  23. קניתי לפני כמה שנים בלי לבדוק ממש את המרכיבים, הנה המפרט: מעבד: intel core 2 duo 6300 1.86ghz, 1066, 2mb, 775 לוח אם: asus p5vd2-mx vp4m890 ddr2 זכרון שדרגתי ל- kingston 2gb דיסק קשיח: 80gb seagate 1tb samsung התקנתי עליו ווינדוס 7 לפני כשנה, למרות שבאתר של אסוס רשום שהלוח אם הזה לא תומך בווינדוס 7, אבל הוא עובד יחסית בסדר מאז. חשבתי להחליף את הלוח אם ולהוסיף כרטיס מסך, ולהשאיר את המעבד. האם יש טעם לעשות את זה? אם כן אז איזה לוח אם ואיזה כרטיס מסך (לשימוש יחסית בסיסי של צפייה בסרטים, שימוש בפוטושופ וסידור כמויות גדולות של מוזיקה)? תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 567 צפיות
  24. שלום רב לאחר מספר התייעצות פה בפורום הגעתי לשני מפרטי מחשב שאני מעוניין לקנות אני רוצה לדעת איזה מם הוא הטוב ביותר המחשב הולך לשמש אותי לעריכת ווידאו על תוכנות avid media composer after fx u פוטושופ מפרט ראשון Intel Core i7-2600K 3.4GHz 8MB Cache 95W Quad Core LGA1155 מעבד Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 1366/1156/775/AM3/AM2 מאוורר Gigabyte GA-Z67X-UD7-B3 Z68 DDR3 1155 לוח אם Kingston HyperX DDR3 DUAL CHANNEL 8GB (2X4GB) 1600Mhz CL9 זיכרונות Samsung SATA2 F3 1TB 32MB 7200RPM כונן קשיח *2 NEC DVDRW AD7260S BLACK X24 DUAL LAYER SATA צורב Gigabyte GeForce GTX560Ti 1GB DDR5 PCI-E כרסיט מסך Coolermaster CM690 II Advance מארז Seasonic S12ll-620 620W Bronze ספק…

• 23 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. שלום, אני מחפש מחשב נייד, בגדלים הסטנדרטים (סביב 15.7'' פחות או יותר), שישמש אותי לתוכנות גרפיקה כבדות (כמו פוטושופ - האחרון שיצא) ועריכת סרטונים. תקציב- עד 4000 תודה מראש לעוזרים

• 2 תגובות
    • 640 צפיות

דיונים חדשים בפורומים