עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אני די בטוח שהנושא לא שייך לפורום הזה, אבל לא מצאתי פרום מתאים יותר במערכת. אני עומד לצאת לשנת שרות ולאחר מכן לשרות של שלוש שנים בצה"ל. אני מעוניין לקנות מחשב נייד שילווה אותי בתקופה הזו בשביל לשמור על היכולות המוזיקליות שלי - אף לקדם אותן, וישרת אותי בעיקר בתחום המוזיקה... זאת אומרת, הקלטות, עיבוד סאונד וכו'... אני יודע שליעוד שכזה דרוש מחשב חזק ויעיל, וכמו שאתם רואים, מעבר לזה אני לא יודע הרבה. הייתי רוצה... 1. המלצות למחשבים ניידים שעונים על הדרישות שלי. 2. עצות וחוות דעת מאנשים שיש להם ניסיון עם מחשבים ניידים בתחום עריכת הסאונד והמוזיקה. 3. עזרה בהתמודדות עם חוסר הידע שלי בתחום. דברים רלוונטיים נוספים... שאני גם עוסק בעיצוב גרפי ואומנות, כך שאם המחשב יתאים גם לתחום …

• 25 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by t_eliran,

אני מעוניין לקנות מחשב שישמש אותי בעיקר למשחקים ותוכנות כבדות (עריכות קול וווידאו ותלת מימד) וכמובמן לשימוש שוטף של אופיס אימיילים וכו'.. עשיתי סקר קטן והגעתי לשני מחשבים סופיים שאני מתלבט בין שניהם. הראשון: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1JH9D653FE השני: http://www.pdastore.co.il/pdastore/product.aspx?p_id=8443 אתרים שהצגתי הם רק בשביל להראות את הדגם והמפרטים של המחשבים. אני לא מתכננן לקנות אותם דווקא משם. ההשקעה הכספית די גדולה, בסביבות ה6000 ש"ח אז חשוב לי שתבקרו את הכל ותנו את דעתכם לגבי כל הבדל יתרון או חיסרון שיש בין המחשבי לדעתכם. תודה

• 3 תגובות
    • 616 צפיות
  3. שלום חברים הגיע הזמן למחשב חדש ואני צריך את עזרתכם בגיבוש מפרט השימושים שלי הם כלליים - גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים ועיבוד תמונות "קל" (אני משתמש ב-Nikon CaptureNX2 ובעתיד אולי ב-DXO ו-Photoshop Elements) אני צריך נפח איחסון גדול וחשובה לי שרידות הנתונים - לכן תכננתי שני דיסקים של 2TB בתצורת MIRROR. מערכת ההפעלה המתוכננת - WIN7 בגרסת 64 ביט. המפרט כולל מקלדת ועכבר, בינתיים אני נשאר עם מסך ה-CRT הישן שמספיק עבורי. התקציב כאמור עד 5000 ש"ח , חריגה מכסימאלית 1000 ש"ח (ואני צריך גם דיסק גיבוי חיצוני גדול ומהיר). להלן המפרט ההתחלתי שבניתי: Intel Core i5 Processor i5-650 3.2GHz 4Mb Dual Core LGA 1156 Box כמות 1 מחיר 995 ש"ח Gigabyte GA-P55M-UD2 Intel P55 Chipset LGA 1156 Model…

• 3 תגובות
    • 753 צפיות
  4. Started by EnerGy,

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב המיועד בעיקר למשחקים ולסרטים. בקשר לOC - אף פעם לא ניסיתי אבל שתהיה את האפשרות. אין צורך במסך, מקלדת, עכבר ...

• 30 תגובות
    • 2.8k צפיות
  5. Started by base,

מעבד 920 Core i7 2.66 G BOX 8MB 130W 1366/1333 זיכרון CORSAIR 6Gb KIT (2G X3) TR3X6G1600C8 CL-8-8-8-24 i7 DDR3 1600-- לוח אם ASUS MB P6T DELUXE Intel. X58

• 4 תגובות
    • 627 צפיות
  6. מחפש לפטופ לקנייה בארץ עם SSD (אפשר גם 7200RPM אם אין ברירה). מסך 14 או 13 אינץ' (כלומר שיהיה קל). Core i5 (אם ממש אין משהו אחר, גם i3 יהיה בסדר). לא צריך כרטיס מסך רציני. בשלב זה כבר כמעט לא כ"כ אכפת לי מאיזה יצרן. כבר עברתי כמעט על כל החנויות שאני מכיר (כולל פרסומות בעיתון) ונראה כאילו שכל הלפטופים בגודל זה הם רק עם כונן במהירות 5400. אני ממש מופתע מזה. האם יבואנים מנסים להפטר מ-5400?

• 2 תגובות
    • 934 צפיות
  7. היי חברים אבקש את עזרתכם בנושא רכישת מחשב נייד, קצת נתונים ושאלות מצורפות: המחשב ירכש בהונגריה בסכום של 3000 ש"ח פלוס מינוס, ישנה גמישות מסויימת אם יש צרוך בכך. במחשבים אני לא ממש מבין, מה שכן אני עובד קצת עם מוסיקה, מריץ תוכנות של תקלוט ומעבר לזה תוכנות דיי סטנדרטיות, אופיס וכו. אני מוצא את עצמי עובד עם שתי דפדפנים במקביל ומשתמש ומדפדף בין הרבה חלונות פתוחים, תוכנה ההורדה פתוחה ברקע והסקייפ מצלצל מידי פעם. אני בכוונה מתאר תמונת מצב קיימת במחשבה שזה עשוי להועיל ליציאת המפרט באופן הטוב ביותר. הייתי שמח אם אוכל לקבל מכם הצעה למפרט שיתאים לצרכיי וכמו כן חברה מומלצת (לנובו?) תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 813 צפיות
  8. Started by inflictioNz,

שלום חברים יש לי מחשב נייד ASUS N75S לאחרונה נדפק לי הזיכרון קצת וכרגע במקום 8GB אני רק על 4GB. עכשיו רציתי לדעת האם יש אפשרות קצת לשדרג את המחשב מבחינת כרטיס מסך ומעבד וזיכרון SSDשיהיה יותר עדכני למשחקים של היום? והאם המחיר יהיה יותר גבוה מאשר לקנות מחשב נייח חדש לגיימרים?

• 0 תגובות
    • 791 צפיות
  9. Started by liel3,

אני קונה מחשב חדש, מטרת המחשב היא ל -2 דברים: 1. תכנות (בעיקר #C) 2. משחקים - ברמה בינונית כגון פיפא NBA וכדומה. תנו חוות דעת למפרט הבא: INTEK CORE 2 E6400 ------1466 ASUS P5B ------ 953 KINGSTONE CL5 512MB *2 667MHZ ------ 740 HD WD 1600JS 160GB SATA 2 ------344 GIGABYTE GEFORCE FCX6600GT NX66T256DE -----709 ENERMAX NOISETAKER 370W ------377 SAMSUNG LCD 19 931BF ------1740 ALTEC LANSING ATP3 -------387 סה"כ 6716 (לא כולל מארז, עדיין לא החלטתי אשמח להמלצות) האם המפרט אופטימלי , האם להוריד או להעלות במפרט לאור המטרות של המחשב??? תודה מראש על התגובות!

• 9 תגובות
    • 688 צפיות
  10. זה אפשרי אם אני קונה כונן קשיח 2.5" ?

• 1 תגובה
    • 677 צפיות
  11. Started by shnoogyg,

צהריים טובים לכולם... אני צריך בבקשה 2 מפרטים, עדיף מחנויות בירושלים... בשני המפרטים אין צורך באבזרים נלווים.. כלומר אני צריך הכל חוץ מדברים שלא באים במארז.. וגם לא צריך צורב.. יש לי כבר.. אבל - חובה כרטיס קול איכותי (לא ב1000 שקל, אבל נגיד חצי מזה או פחות) המפרט הראשון, תקציב של עד כ5000 ואפשר לעוף על עצמכם למה הוא למשחקים ולהפקה מוזיקלית... במפרט הזה אין צורך במסך... המפרט השני, נועד פחות או יותר לאותה מטרה, אבל צריך להיכנס לאותו התקציב (5K) גם מסך בגודל של עד 23-24 אינץ'... עדיפות למסכי LED... אשמח לעזרה מכולם... וד"א אם עדיף לקחת למשל, 2 GTX460 במקום נגיד, 6870, אז לכו על זה...

• 9 תגובות
    • 714 צפיות
  12. נייד ראשון (שאני ראיתי) מבוסס Core 2 Duo זמין בארץ: http://www.buy4less.co.il/product.asp?f=2596&p=0

• 35 תגובות
    • 4.6k צפיות
  13. שלום, אני מתלבט בין שני המחשבים הבאים; http://ksp.co.il/?store=eilat2&uin=17161 http://ksp.co.il/?store=eilat2&uin=17228 המחשב מיועד בעיקר לעבודות סטודנטיאליות אך גם למשחקים והצגת סרטים ב-Full HD בטלוויזיה. הדל הוא קטן ונייד יותר וגם בעל כונן SSD. הסמסונג כמובן הוא עוצמתי יותר. אשמח לעזרה ובנוסף להמלצות מאנשים שיש להם נסיון עם אחד מהמחשבים. תודה מראש לעוזרים!

• 2 תגובות
    • 646 צפיות
  14. אני צריך מפרט למחשב כמה שיותר חזק מבחינת יכולות עיבוד, לשימוש בטחינה של אלגוריתמים ועיבוד אות, וכלל לא לגרפיקה ומשחקים. מן הסתם צריך להיות יותר דגש על מעבד חזק וזכרון, אין בעיה עם כרטיס מסך הכי פשוט (או אפילו מובנה), ואין צורך במסך. לא לחרוג מ-5000 ש"ח (זו מסגרת התקציב מהעבודה). תודה.

• 11 תגובות
    • 879 צפיות
  15. Started by Freedom-Shepherd,

היי, צריך את העזרה של המומחים בבקשה: 1. מה התקציב המקסימאלי?7,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל עד תום. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 8,000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג בעיקר, וסרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).שימוש כבד, אולי בעתיד יעלו עליו גם תוכנות וירטואליזציה אבל זה פחות קריטי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.כל מה שחדש. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).הממ, לא זוכר את הספרות, אבל הFullHD -לאי…

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. Started by dg_142,

1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין חריגה. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עריכת תמונות א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). אדובי לייטרום, אדובי פוטושופ. עבודה תדירה. ב) במידה והמחשב מיועד גם למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 22", 1680X1050 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות. (אין להתחשב בשימוש הזה באופן שיבוא על…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. AMD Phenom II X4 940BE 3.0GHZ BOX, יחידות 1 OCZ Vendetta 2 CPU Cooler , יחידות 1 Gigabyte GA-MA790X-DS4 AM2, יחידות 1 G.skill DDR2 4096MB 800MHZ PI Black Dual Chanel CL4-4-4-12, יחידות 1 Gainward nVidia GeForce GTX260 Golden Sample 896MB 216SP PCie, יחידות 1 Western Digital 6401AALS 640GB 32MB 7200RPM SATA II, יחידות 1 צורב פנימי DVD+\-RW X 22 תוצרת SAMSUNG דגם SH-S223F SATA, יחידות 1 Corsair VX Series 550W PSU 41A@12V, יחידות 1 Antec Three Hundred No P/S Black Midi ATX Case , יחידות 1 Cooler master 120mm Case Fan Bulk, יחידות 2 המחיר כולל הרכבה ו-OC.

• 1 תגובה
    • 560 צפיות
  18. Started by ido-nava,

אני מחפש מחשב נייד לאמא שלי במחיר של עד 3000 שקל, * מטרות המחשב: עבודה משרדית בעיקר, השימוש במחשב ייעשה בעיקר להעברת תמונות, שליחת מיילים, גלישה באינטרנט. * גודל המסך- 15.6 * משקל רצוי- לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך- כמה שיותר ארוך יותר טוב אבל גם ככה המחשב יחובר ב 90 אחוז מהזמן לחשמל אז זה לא ממש משנה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות- HDMI * בלוטות- לא כלכך חשוב אך עדיף * גודל מינימלי של כונן קשיח- 250GB * צורב DVD- כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית- לא, * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי- לא הייתי רוצה לקבל גם מערכת הפעלהWIN7 מקורית.

19. Started by ben.av,

בעקבות פטירתו בטרם העת של הנייד הקודם, אני קונה לפטופ חדש. הדרישות הן שיהיה אולטרה בוק קל מאוד (גג 1.4 קילו) עם 8 ג'יגה זכרון וSSD 256GB אשמח להמלצות על מחשבים נוספים וחוות דעת על שני המחשבים הבאים: Toshiba Portege Z30 http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=17127 Dell XPS 13 http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=16438 תודה!

• 2 תגובות
    • 952 צפיות
  20. שלום לכם, הרכבתי מפרט בסכום של עד 6000 ש"ח, מיועד למשחקים בעיקר, אבל גם לא מעט לתכנות ואינטרנט (אני עובד לרוב עם מס' תוכנות במקביל ככה שנוצר עומס רב על המערכת). אני לא מתכנן OC בשום שלב, וגם לא שדרוג קרוב לאחר הקניה, ככה שמה שאני אקנה צריך להספיק לי ללא מעט זמן. אשמח אם תאמרו לי מה דעתכם על המפרט (מאתר KSP) : מארז - 460 ש"ח - Thermaltake Suprano VB1000BWS (אני יודע שרובכם ממליצים על HEC Compucase אבל אני לא אוהב את הצורה של המארז הזה, ומה גם של-Suprano יש עוד מאוורר צידי). ספק כח - 420 ש"ח - Noisetaker EG425P-VE 420W (לדעתי אמור להספיק, אבל תחוו את דעתכם..) לוח אם - 650 ש"ח - 945GM-S2 s775 Conroe, 945G, DDRII 667, VGA, PCI-E (מכיוון שהחלטתי ללכת על 2GB זכרון במהירות של 66…

• 6 תגובות
    • 695 צפיות
  21. זהו המפרט שחשבתי עליו: ??? DELL \ IBM ??? up to 3 kg two batteries of at least 4 hourse battery life 15' screen - אולי עדיף קטן יותר ושיהיה מבריק -לא מט dvd - optional 1GB of memory 60 GB Hard Drive 5400RPM Intell processor 128BM - average Graphic card for movies(G-Force FX 5200 OR NVDIA Radaon 9200) pad mouse (not a ball mouse) International 3 years warranty! built-in Wi-Fi, bluetooth infra-red no need for and operating system but if no such option then Windows XP Pro (Professional) כפי שציינתי + תוספות: המחשב ינוייד המון, לצורכי עבודה + צפיה בסרטים. מה אתם חושבים על זה? וגם - על איזה מעבד ועל איזה חברה כדאי לי ללכת? תודה רבה לכל המגיבים

• 3 תגובות
    • 758 צפיות
  22. יש לי מחשב מלפני 4 שנים שעדיין עובד ורץ. אני משתמש בו בעיקר לאינטרנט,אופיס,ותוכנות מ- ADOBE CS5. אני רוצה לשדרג בעיקר בגלל איטיות המערכת בעת הפעלת תוכנה או שתיים ביחד מ-CS5. ישנן אף פעולות שאני לא יכול ליישם בפוטושופ עקב מיעוט זכרון RAM (התוכנה מודיעה לי שהפעולה לא יכולה להתבצע בעקבות מיעוט בזכרון) וזה מעצבן אותי. כמו כן אני מתכנן ללמוד גרפיקה ואני מייעד אותו לשם. קנייה של מאק (על סוגיו השונים) לא באה בחשבון משיקולי עלות/תועלת. חשבתי על שידרוג של המעבד,לוח אם,כרטיס מסך וזכרונות ואולי להוסיף SSD של בין 60-64 ג'יגה למערכת ההפעלה ו-CS5. או לחילופין החלפת כרטיס המסך לזה שמצוין מטה והוספת 2/4 ג'גה נוספים (DDR2) כמו כן חשבתי על התקנת מערכת הפעלה נוספת לצד הווינדוס לשם ניסיון של…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by natanel102030,

הסיפור הקצר: מישהו מכיר מעבדה שיכולה להחליף ללפטופ ( Dell 5110 ) את הדיסק הקשיח באחד אחר שאביא להם? הסיפור היותר ארוך: אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי לכונן SSD. כדאיות אני כבר בדקתי - חצי שנה שלא עברתי את ה300G אחסון בזכות הכונן החיצוני ( 1Tבמהירות USB3 שבקרוב ישודרג ל3T ). המחשב עם מעבד I7 ו8G של ראם בDDR3. החלק שהכי מאט לי את המחשב הוא הדיסק הקשיח שמת אחרי שנה וחצי. עכשיו, להגיע להרצליה מראשון לציון פעמיים יהיה דבר קשה לאדם בלי רכב אז אני שוקל כבר לוותר על האחריות ע"מ לשדרג את הדיסק הקשיח. ראיתי את הדגם Intel 330 180GB ויש עליו ביקורות מעולות אז אני כנראה אקח אותו. הבעיה היחידה שלי היא שאני לא הכי עדין ומפחד לעשות זאת בעצמי. בתודה מראש

• 6 תגובות
    • 932 צפיות
  24. היי אני מבקש חוות דעת על המפרט הבא למשחקים - תקציב בערך 5000 ש"ח, משחק על מסך 22 ב 1680x1050. חשוב שיהיה דיי שקט ויתן ביצועים טובים למחיר, כמו כן האם כדאי לקנות מ SKYPC? חוות דעת על השירות והמקצועיות שלהם תתקבל בברכה. נ.ב - כן אני חייב SSD תודה מעבד Intel Core i5-760 Tray ₪940 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=i5-760ay לוח אם Gigabyte GA-P55-UD3L ₪498 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950205 כונן קשיח G.Skill SSD Solid State Disk Phoenix Pro 2.5" 60GB ₪721 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=FM-25S2S-60GBP2 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB ₪296 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp…

• 6 תגובות
    • 872 צפיות
  25. שלום לכולם, 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל, ללא אוברקיל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). MS Office - פרנסה remote desktop - כבד SPSS - מזדמן 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7-8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכל…

• 3 תגובות
    • 649 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.