ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,366 דיונים בפורום זה
-
מחפש מחשב נייד: core i7 מרובע ליבות sandy bridge מסך מט בגודל 14 או 15 אינץ' (עדיפות ל-14) מקלדת בנויה היטב, שתהיה נוחה להקלדה מרובה ולא שברירית זיכרון 8GB יציאות שחשוב שיהיו : HDMI,USB 3, eSATA אין עדיפות מסוימת לכרטיס מסך , חשוב שידע להריץ סרטי FHD בקלות כמו כן משחקים ברמה סבירה wi-fi שתומך בכל התקנים העדכניים המחיר עד 6000 ש"ח תודה לכל העוזרים
-
- 6 תגובות
- 845 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך 2. מה שימושי המחשב? עבודה משרדית, מעט משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מסך, מקלדת ועכבר 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7-8 - לא קריטי במיוחד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא 10. האם חשוב לש…
-
- 6 תגובות
- 775 צפיות
-
-
קניתי מעולם הקולנוע מחשב נייד לפני שלושה שבועות השבוע קפץ לי חלון שהוינדוס לא חוקי, אני רוצה לבטל עסקה בלי שום קשר לוינדוס זה אפשרי?
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש תופעה כזו שאנשים מעלים וידאו באינטרנט של פתיחת מחשב חדש ושמתי לב שיש מחשבים מאותה חברה שמגיעים באריזה שחורה ויפה עם ידית וחלק מהם מגיעים רק בקופסא מקרטון חום פשוטה בלי ידית. האם זה אומר משהו לגבי המקור / האמינות / השרידות / בקרת איכות של המוצר ? שאלה נוספת - מה חייב לכלול נייד כדי שאפשר לראות ב 2 מסכים (אחד חיצוני ) , 2 דברים שונים ? האם מספיק חיבור VGA .? האם צריך HDMI ? האם צריך כרטיס מסך מיוחד ? תוכנה מיוחדת ? שוב הכוונה לחבר מסך חיצוני לנייד ולראות 2 דברים שונים ,כלומר בכל מסך משהו שונה. תודה.
-
- 6 תגובות
- 869 צפיות
-
-
שלום מבקש הערות על המפרט, נועד לשימוש כללי, כולל גיימינג, על מסך 22' (1050X1680 אולי קצת יותר). הקנייה תהייה מנעה מחשבים. בגדול הוא מבוסס על המפרטים המומלצים, אבל לא מצאתי בנעה את ATI (Sapphire Xtreme) HD5830 1GB GDDR5 אז סתם הכנסתי משהו במחיר דומה, אשמח להמלצה על כרטיס אחר באותו מחיר. על מה אפשר להתפשר לטובת הורדה במחיר או שיפור לכרטיס מסך: ספק - לא יהיה שום OC, אולי רק שדרוג קטן של הכרטיס מסך בעתיד מארז- צריך להיות מאוורר ואיכותי ולא מאד רועש, אבל לא צריל שקט מוחלט - 6 בסולם 1-10 קרור - בהתאם למה שכתוב על ספק ומארז. דיסק 500G מספיק אבל לא להתפשר על ביצועים Arctic Cooling Freezer 11 LP, יחידות 1 ₪80 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=9064 Intel Bearup Lake …
-
- 6 תגובות
- 723 צפיות
-
-
שלום, אשמח לעזרה לגבי מפרט למחשב רב תכליתי כולל ציוד היקפי (מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים) המחשב צריך להיות אמין מבחינת רכיבים (הולך לשכנה שלי ואין לי כוח שתתקשר כל רגע ) מבחינת מסך שיהיה מסך רחב שנכנס בתקציב ומקלדת עכבר אלחוטי פשוטים וכמו כן גם רמקולים. ולתקציב התקציב צריך להיות עד 2500 ש"ח אם ממש ממש הכרחי 3000 ש"ח גג. אהה ועוד תנאי חייב להיות מהחנות RSM... תודה רבה לעוזרים!
-
- 6 תגובות
- 654 צפיות
-
-
שלום, מעונין במחשב לצורכי פנאי (אינטרנט) ועבודה. אין דרישות ספצפיות מטורפות מהמחשב. מכיוון שאחד השימושים העיקרים הוא אינטרנט מעונין בכרטיס רשת טוב. תקציב: 2000 ₪ חריגה מקסימלית: 200 ₪ מאיץ גרפי : לא מחשב למשחקים, כרטיס מובנה יספיק אני מניח. מסך: גודל מינימלי 14 אינצ' רשת : צריך כרטיס טוב, אחד השימושים העיקריים של המחשב הוא אינטרנט. סוללה : יש איזו עדיפות לניידות המחשב אבל לא משהו קריטי. חנות : עדיפות למרכז תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 847 צפיות
-
-
יעוד: מחשב קולנוע ביתי לסלון שיחובר לפלזמה. AMD או אינטל? ובכלל מה דעתכם על המחשב המורכב הנ"ל? http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=240_409&products_id=14361 תודה
-
- 6 תגובות
- 738 צפיות
-
-
המחשב מיועד לעבודה בתוכנות פוטושופ ואילוסטרייטור במשך כ7 שעות רצוף כל יום. התקציב הוא 3k. ניתן לחרוג מעט מהתקציב, אולם אם זה לא משנה בהרבה בביצועים אז שיהיה זול יותר מ3k. מעוניין שיהיה 8GB זיכרון פנימי. השקט לא חשוב. לא מתוכנן אוברקלוק. לא מתוכנן שדרוג עתידי. אין צורך בחיבורים מיוחדים אם זה מייקר את המחיר, צריך רק את החיבורים הבסיסיים. העיקר שהמחשב יעשה את העבודה כמו שצריך. אין צורך במסך וציוד היקפי.
-
- 6 תגובות
- 648 צפיות
-
-
אהלן, זה מפרט שחבר שלי המליץ לי עליו: [table][tr][td]מעבד[/td][td]Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray[/td][td] 1 [/td][td] ₪849 [/td][/tr][tr][td]קירור למעבד[/td][td]Scythe JAPAN MUGEN 2 1156 + 1366 SUPPORT[/td][td] 1 [/td][td] ₪193 [/td][/tr][tr][td]לוח אם[/td][td]Gigabyte GA-P67A-UD3-B3 for socket 1155[/td][td] 1 [/td][td] ₪631 [/td][/tr][tr][td]מארז[/td][td]Coolermaster HAF 932 Black[/td][td] 1 [/td][td] ₪599 [/td][/tr][tr][td]ספק כוח[/td][td]Seasonic M12II-520 520W Active PFC Modular 80+ Bronze[/td][td] 1 [/td][td] ₪417 [/td][/tr][tr][td]זיכרון[/td][td]Corsair 4GB Single Stick Values Select Retail DDR3-1333…
-
- 6 תגובות
- 669 צפיות
-
-
שלום, לחבר שלי יש מחשב נייד מדגם Gigabyte w566n וכרטיס מסך nvidia gforce 8400m gs. הוא נתקל בתופעה הבאה (ראו קישור): http://i.imgur.com/gKRob.jpg הוא ניסה להתקין את הדרייברים העדכניים של nvidia וכמובן שזה לא עזר. כמו כן הוא מדווח שזה לפעמים מרצד. בנוסף לפעמים בניסיון להעלות את חלונות הוא נתקע באמצע ורק לאחר המתנה מסויימת (כאשר המחשב כבוי), ניתן לשוב ולהדליק את המחשב מחדש. עושה רושם שהכרטיס מסך נדפק מהחום ואולי עוד כמה דברים. מה כדאי לו עוד לבדוק לפני שהוא שולח אותו למעבדה? ולאילו מעבדות אמינות כדאי להפנות אותו עם המחשב הנ"ל? תודה.
-
- 6 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין במחשב בעל צריכת חשמל ומחיר מינימלי, המחשב יתפקד כשרת קבצים ביתי ומידי פעם יוריד קבצים. מבחינת כוח מחשוב - פנטיום 4~ ומעלה יהיה חזק מספיק ואפילו overkill. 1. מה התקציב המקסימאלי? הרעיון הוא למצוא משהו זול מאוד, 400 ומטה. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שיותר, מחיר זה הדבר הקריטי כאן. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בכלל לא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אני הולך להתקין לינוקס, לא מתכוון לחבר מסך, לאחסן עליו קבצים והורדות(היה לי פנטיום 3 שעשה את זה בהצלחה עד שמת). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). …
-
- 6 תגובות
- 938 צפיות
-
-
אני מחפש נייד חזק שיוכל להריץ משחקים כמו FEAR 3,MASS EFFECT2/3 וFALLOUT 3 המחיר שאני מוכן להשקיע הוא עד 6000K
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי מחשב HP MINI 311c-1010EJ, אני די מבסוט עליו רק שקיימת בעיה שהוא מוגבל ל1gb ram. חשבתי על רעיון לקנות כרטיס זיכרון חיצוני( sd ) ולהשתמש בו כזיכרון וירטואלי, במקום שייגש להארד דיסק. אני צריך שתעזרו בנוגע לשני דברים, איזה גודל זיכרון כדאי לקחת( חשבתי על 8gb) ואיזה סוג זיכרון הכי מהיר( מכל הsd mmc וכו') תודה רבה לעוזרים אגב אני מריץ על המחשב xp pro sp3.
-
- 6 תגובות
- 981 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש המלצה למחשב נייד חזק לפיתוח תוכנה - אני מריץ כלים כבדים כמו Visual Studio, Eclipse, IDA, VMWare. לפחות 4 (רצוי 8) ג'יגה זיכרון ומערכת הפעלה WIN 7. מסך לפחות "15. אני כמעט לא משחק (אבל כן רואה סרטים) אז כרטיס מסך יכול להיות פשוט וזול. יציאת HDMI נחמד, אבל לא חובה. אין צורך בכונן אופטי. התקציב הוא $1200, פלוס מינוס עשרה אחוזים... אשמח לשמוע דעתכם (בעיקר מניסיון אישי), תודה!
-
- 6 תגובות
- 699 צפיות
-
-
זה מה שמצאתי: מפרט המחשב: סדרת LENOVO G560 Intel® Core™ P6200 מסך 15.6HD ברוחב מלא! כולל מקלדת מלאה זיכרון 4096MB DDR3 ד.קשיח 500GB מצלמת אינטרנט 3MP כולל סוללה6 תאים(3שעות) כולל קורא טביעות אצבע בעיצוב חדשני.. http://www.zed.co.il/Product.asp?ProdID=582758 עכשיו הצייעו לי את זה: http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=holon&uin=12925 והשאלה שלי אם יש משהו יותר טוב במחיר הזה השימוש העיקרי הוא לגלישה סרטי hd מוזיקה וכאלה ושיהיה בעיקר מהיר ולא יעשה בעיות ובטרייה שתחזיק זמן... תודה רבה מראש!
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יי, אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש מחו"ל שיאפשר לי לעבוד עם תוכנות כגון PHOTOSHOP, VISUAL STUDIO וכו' בצורה טובה. בנוסף אני ארצה להריץ על המחשב VMWARE של LEOPARD עבור פיתוח. התקציב המקסימלי הוא 3500-3000 ש"ח. מעדיף של חברת DELL לכיוון ה-VOSTRO. מסך 13,14 אינטצ'. המחשב ישמש גם לחיבור לתחנת עגינה כמחשב נייח. ומיועד עבור פיתוח, מעט עריכה גרפית, עבודה משרדית, משחקים רק כאופציה. בסופו של דבר מחשב שבאמת יספק את הביצועים הטובים במחיר מתאים לתוכנות הללו. השקט חשוב אבל לא ברמה של לא לשמוע כלום בכלל ,כמובן שעדיף לא לשמוע את רעש המאווררים אין העדפה לרכוש מחנות ספציפית, אני מאזור המרכז. חשוב שיהיה ניתן בעתיד להוסיף עוד זיכרון במידה ויהיה צורך. המון תודה לעוזרים!
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מדובר במפרט לסטודנטית שמתחילה ללמוד עיצוב אינטראקטיבי. התוכנות/שימושים: פוטושופ, פלאש, אילוסטרייטור, אפטר אפקט, דיירקטור, 3D-MAX, פרמייר פרו, דרים יוזר.. המחשב יקנה בKSP. לא יהיו משחקים וOC. אין UPS. הרכבתי את המפרט הבא:[table] [tr][td] מעבדי אינטל [/td] [td] כמות [/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td][/td][/tr] [tr] [td][/td] [td]Core i5 2400 3.1Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray [/td] [td] 1 [/td] [td] 810 [/td] [td] 810 [/td] [td][/td][/tr] [tr] [td][/td] [td] לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE[/td] [td] כמות [/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td][/td][/tr] [tr] [td][/td] [td]H67M-D2-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E, D…
-
- 6 תגובות
- 935 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך מחשב נייד ללימודים וחשבתי שאולי שווה לי ללכת על יד שניה, לקנות מחשב מתאגיד\חברה שהרי מחליפים את המחשבים שלהם די הרבה ומצבם טוב והם שמורים יחסית (במידה ויש תקלה אז בניגוד למשתמש ביתי מחליפים וגם יש שירותי מעבדה בד"כ). רציתי לשאול אם יש למישהו מושג למי לפנות. בברכה רמי
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ברצוני להרכיב מחשב עד 2500 שח כרגע אני בונה את המפרט האופטימי זקוק לעזרה השימושים במחשב הם הפעלת הרבה תוכנות יחד ,הורדות של סרטים ומוזיקה ,סקייפ מסנגר ,הפעלת 2 מסכים יחד (בורסה) מארז מארז CoolerMaster 370וו-USB קדמיות ואחוריות ספק כח http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5171&CatCode=409 מעבד Intel® Core™ i3 2120 לוח אם לוח Gigabyte דגם GA-H61M-D2-B3 צ'יפסט H61 כ.קול 5.1 כ.רשת 10/100/1000 או לוח Intel דגם DH61WW B3 צ'יפסט H61 כ.קול 5.1 כ.רשת 10/100/1000 או ללוח ECS דגם H67H2-M3 צ'יפסט H67 כולל USB3.0 ו-SATA3 דיסק קשיח שדרוג לדיסק Western Digital 1000GB SATA2\SATA3 7200RPM 32MB Buffer זכרון פנימי Kingston/Ceon 2GB DDR3 1333MHz כונן אופטי צורב LG SATA…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ברצוני לקנות מחשב נייד שישמש בצורה חלקה גם לצורכי בית וגם לצורכי לימודי הנדסה (אין צורך בשימוש בתוכנות עריכה גראפית כבדות). מטרות עיקריות: אינטרנט, אופיס, סרטים עם חיבור לטלויזיה ב-HD, עבודה ברשת אלחוטית עם עוד מספר מחשבים ביתיים, משחקים קלים, גודל מסך עד 15 אינץ' , לא כבד מדי -סחיבה יחסית קלה, זמן סוללה יחסית ארוך - עדיפות ללפחות 6 בשקט, בלוטות', כונן קשיח לפחות 300GB, צורב DVD, זיכרון לפחות 4GB, מצלמה ומיקרופון מובנים, מקלדת מוארת. חשוב שהמחשב לא יתחמם במהירות ויהפוך לתנור אחרי כמה שעות עבודה. אשמח להמלצות, תודה לכולם!
-
- 6 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום אני כבר סגור על המחשב הזה http://www.fre.co.il/getProduct.php?pid=1868 והשאלה שלי אם כדאי להוסיף 250 שקל כדי להגדיל את הזיכרון ל4 ג'יגה? או שזה לא משנה לי , אני צריך את המחשב בעיקר לאינטרנט סרטים סדרות והורדות....
-
- 6 תגובות
- 728 צפיות
-
-
בן דוד שלי רוצה מחשב ליומיום והוא חשב על המחשב הבא Dell Vostro V130 אבל זה עם מעבד מהדור הישן.. מישהו יכול להמליץ לי על משהו יותר טוב בתקציב הנ"ל ? מסך 13.3' משקל עד 1.8 קילו הנייד בעיקר לגלישה ועבודה עם מסמכים מרובים אבל אם אפשר להוציא משהו יותר טוב ויותר חזק בתקציב ועם דרישות המשקל וכו', אשמח לדעת תודה רבה!!
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3200 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עבודה משרדית מעט תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים…
-
- 6 תגובות
- 886 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000ש״ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מימוש התקציב בין 5600-6300 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים וסרטים באיכות HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FEAR3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 24 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקו…
-
- 6 תגובות
- 717 צפיות
-