ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,433 דיונים בפורום זה
-
היי אני רוצה לקנות מחשב להורים שהשימוש בו הוא סה"כ אינטרנט. צריך שיהיה מסך גדול ושירוץ מספיק מהר כדי שעדיין יהיה נוח להשתמש בו. חשבתי על המחשב הזה: https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=989979 שיש לו ביקורות בסדר באינטרט ונראה לי שבתמורה למחיר הוא סביר ובמקרה הכי גרוע להוסיף SSD כדי לשפר אותו קצת. האם לדעתכם הוא באמת שווה את המחיר או שכדאי לקחת אחד אחר? התקציב לא ממש מוגדר אבל אני לא חושב שצריך להוציא יותר מזה בשביל שימוש כזה בסיסי. תודה
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי חברים, רציתי לדעת אם למישהו מכם יש את הדגם הזה, ואם לא, אם מישהו יכול לחוות דיעה עליו: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=22261 מה שאני רוצה לדעת זה בסך הכל זה, אם במחיר הזה (יוצא 4150 אחרי שידרוג ל 8 GM RAM ואני מתכוון לשדרג), אני אקבל את הביצועים הטובים ביותר, או שאם ב 4150 אני יכול למצוא מכונה חזקה יותר. תודה רבה!!
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום רב, אני מחפש מחשב נייד לחברה שלי, לפני התחלת לימודים אקדמאיים. רוב השימושים במחשב יהיו כמובן לצורכי לימוד ולא למשחקים, אבל לא מן הנמנע שבעתיד המחשב ישמש לתוכנות כבדות בסגנון של PHOTOSHOP או MATLAB וכו'. יש כמה "דרישות" שאני אשמח למצוא במחשב: מסך 15.6" עם מקלדת נוחה ומלאה, כוללת את כפתורי ה-num. עדיפות לחיי סוללה כמה שיותר ארוכים. אמינות של המחשב + אמינות של היבואן + העדפה לאחריות 3 שנים איסוף והחזרה ולא אחריות לשנה. הקנייה של המחשב רק ברשתות הגדולות בסגנון של KSP ו-IVORY, או חנות שיש לה מוניטין ממש ממש טוב.(למרות שהאחריות ממומשת אצל היבואן ובלה בלה בלה... :] ) באופן כללי, אני מעדיף מעבד מהדור החדש i5 וגם כרטיס מסך nvidia או לפחות intel hd 4000, למרות שזה אולי יותר ממ…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
היי לכל חברי הפורום המחשב הישן עומד לשבוק חיים עשה את שלו לאחר 5+ שנים אז הייתי מעונין לקבל את חוות דעתכם למחשב שישמש אותי לצרכים הבאים מרבית שימושו יהיה אופיס וגלישה באינטנרט כמו כן הוא ישימש כמו המחשב היום כנק חיבור למדפסת והרשת האלחוטית ,( אם ניתן למצוא לוח אם עם כרטיס רשת אלחוטי מובנה). ואם ניתן להכניס במסגרת התקציב כרטיס מסך זול ולא משהו מובנה ציוד הקפי נדרש זה מקלדת עכבר ורמקולים פשוטים מסך קיים ואם ניתן הפנייה לחנות באיזור חיפה צפונה יהיה מעולה
-
- 19 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות 2 מחשבים ניידים שישמשו לצרכי עבודה משרדית ובעיקרה תכנות. ברוב זמן העבודה פועל דפדפן Chrome עם הרבה לשוניות פתוחות, שרת Apache שרץ על המחשב, סקייפ ואיזשהי סביבת פיתוח (Eclipse, Notepad++). כמו שאני מבין בגלל שיש תמיד הרבה תוכנות שפועלות ברקע בו זמנית צריך הרבה זיכרון, משהו כמו 8GB. התקציב הכולל לכל מחשב הוא 3500 ש"ח. תודה לעוזרים!
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
חברים אני צריך את עזרתכם ליעול המפרט שלי (שזה עתה קניתי) להלן המפרט: CPU: INTEL CORE 2 DUO E6600 2X4MB CPU Fan: SUNBEAM TONIQ TOWER 120mm Motherboard: ABIT AW9D-MAX Power supplay: CORSAIR 520W HX היו מבעוד מועד - RAM: NCP 4G DDR2 533Hz היו מבעוד מועד - Hard Disk: SATA=> MAXTOR 80G 8MB + WD 160G 8MB - לא יודע אם הלוח תואם SATA II... היה מבעוד מועד - Graphics Adapter: ATI SAPPHIRE X1900XT (PCI-E) 512MB Sound Card: abit AudioMAX HD 7.1 KeyBoard: Logitech G15 Gaming Mouse: Logitech MX Revolution היה מבעוד מועד - Monitor: MAG 19" T906W (DVI) 8ms Headphone: Speed Link Home Editon Case: GIGABYTE 3D AURORA 570 - SILVER המודגשים מובנים גם לי שהם אינם שיא האיכות ולכן…
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם אשמח לעזרתכם בהמלצה ללוח מעבד וזכרונות: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וסרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 SAINT ROW CODMW3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך.5760X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?עדיפות לגבוהות 3. האם יש צורך …
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר אינטרנט, סרטים, משחקים (ממש בקטנה, מפורט בהמשך), תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. TF2, Rocket League -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680x1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
1. עד כמה זה ישתלם יותר להזמין חלק מהרכיבים באמזון? לפי מה שבדקתי יש חיסכון של כמה מאות שקלים אבל לא משהו רציני מדי... 2. בקשר לרייזן 9 3900X, אילו שימושים אמורים להיות לי כדי שהוא יהיה מוצדק? זה יהיה מוזר לקחת 16GB RAM "בלבד" עם מעבד כזה? 3. נניח ואני הולך על המעבד הזה, זה יהיה בסדר להשאר ולעמוד על כרטיס בסדר גודל של 2070S / 5700XT? הם גם ככה מאוד טובים למשחקים, ומעבד יהיה בעייתי יותר לשדרוג בעתיד. מה הייתם מציעים יותר - 5700XT או המתחרה שלו? ולמה? תקציב כרגע זה לא פקטור, אלו שאלות כלליות.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום , יש לי מחב בין שנה וחצי שנתיים שאני מעוניין לשדרג כדי לעבוד עליו עם תוכנות כמו PROTOOLS CUBASE הלוח אם של המחשב הוא GA-B75M-D3V אני מנסה להבין מה המעבד INTEL הכי חזק שאפשר להתקין עליו . והאם אפשר להתקין עליו 16 GIGA RAM 1600MH ואיזה מומלץ ? תודה ,
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל עוד זה לא פוגע משמעותית בביצועים המטרה לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב מיועד לשימוש ביתי (תוכנות אופיס, גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים) ולעבודה גרפית בתוכנות דו מימד של אדובי CS5: פוטושופ, אילוסטרייטור ואינדיזיין ובמידת הצורך יהיה שימוש גם בתוכנת קורל 3. האם יש צורך בציוד הקפי? אין צורך בציוד הקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן 7. הא…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אחרי תקופה נצרך מחשב חדש. תודה רבה לכל מי שעוזר לא ברור מאליו. . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 עד 200 שקל חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) צריך הכל. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בח…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב? 4,000 כולל הדבר הזה של הרשת נתב איך שלא קוראים לזה. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות, אינטרנט ואופיס, משחקים קלים. 3. גודל המסך? 14 מינימום 4. משקל רצוי? שלא יהיה כבד.. 5. האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן. 6. יציאות מיוחדות? לא 7. בלוטות? עם אפשר עם לא אז לא. 8. גודל מינימלי של כונן קשיח? 80 / 120 9. צורב דיוידי? כן. 6. האם נדרשת אחריות בינלאומית? אמ כן. 7. האם יש לכם העדפה לחברה כלשהיא ? חברה מוכרת לא חברה מעזה. רציתי ללכת על המחשב הזה : http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1EKSatelliteL4014H ושיהייה מערכת הפעלה!
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב חדש משום שהמחשב שלי כבר לא הכי טוב. אני רוצה שהמחשב החדש יתאים לכמה צרכים: אני רוצה לקנות מחשב כי אני רוצה להשתמש ב adobe after effect cs6, להריץ יותר משחקים, להריץ משחקים יותר טוב, אני בדרך כלל עם המון דברים פתוחים וזה מאט לי את המחשב, ועוד דבר נוסף יש לי 32 ביטס ואני חייב 64. הפרטים של המחשב הנוכחי שלי הם: מעבד intel Core i5-2300 CPU 2.8GHz RAM: ארבע (2.99 ניתנים לשימוש) 32x הטווח מחירים שלי זה עד 2000 -2500 אם חייבים אז 3000. תודה לכולם
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן מגשים חלום של כמה שנים ועובר סוף סוף מגיימינג בקונסולות לPC. זה פעם ראשונה שאני בונה מחשב ואני חדש בתחום לכן אם יש לכם הצעות לדברים אחרים ממה שרשמתי בטופס אני פתוח לשינויים 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10K אופציונלי לחריגה של 500 שח אבל עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג כבד- בעיקרון רוצה מחשב חזק שאוכל להחזיק איתו תקופה ארוכה על איכויות גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אשמח להמלצה למסך מתאים בסביבות ה2000 שקל (מחוץ לתקציב) 4. האם יש רכיב בסיסי…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אוקיי אני צלם ובין הייתר אני עושה גם את העריכות צילום שלי במחשב בתוכנות Adobe (Photoshop,Lightroom,Primire) ובתוכנות נוספות אני מוסיף לכם את ניתוני המחשב שלי כרגע אני כרגע בלי כרטיס מסך ומה שאני חושב שאני רוצה לשדרג בעיקר זה את הכרטיס מסך שלי ( זה מחשב נייח ) אני מקווה שתוכלו להגיד לי אם אני רוצה לשדרג את עצמי בכרטיס מסך איזה כרטיס מסך ואם אני צריך להוסיף עוד משהו בשביל השידרוג הזה . כרגע אני מאוד נהנה מהמחשב שלי . (רק אומר ) אבל אני רוצה כרטיס מסך ובין הייתר אני רוצה שגם הכרטיס מסך יתאים לי למשחקים .
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום! אבא שלי נוסע לחו"ל עם כדי לעשות מצגות וצריך נייד עם מסך כמה שיותר גדול. ראיתי בZAP ניידים עם 20" אבל במחירים אסטרונומיים ודרגה אחת מתחת זה כבר 17". לא אכפת לי לקנות מחשב חלש וכבד - רק שיהיה לו מסך גדול ועם רזולוציה מרשימה (לפחות 1650, עדיף 1920x1200). אני חייב לקנות בארץ. למישהו יש המלצה? נצל"ש: ראיתי שרוב הניידים מגיעים עם VISTA ושמעתי שיש בעייה להחליף להם מערכת הפעלה. אני חייב שהמחשב הזה יריץ Win2003 כדי שאני אוכל להתקין עליו SQL Server 2005. זה בעייה להתקין על מחשבים ניידים?
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני צריך עזרה בהרכבת מפרט התקציב הוא 7000 ש"ח, המחשב מיועד לגרפיקה (פוטושופ) ומשחקים (מדי פעם, לא גיימר כבד או משהו כזה) המחשב צריך לכלול מסך 17" LCD, צורב DVD, ושהכרטיס מסך יהיה DX10. תודה רבה ;]
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מחפש לפטופ למטרות לימודים בתחום ההנדסה (אין יותר מדיי דרישות מיוחדות בקשר לזה) תקציב: 4500 ש"ח. כמובן שרצוי פחות דברים שחשובים לי: חברה אמינה - אחריות בארץ - HP/DELL כרטיס גרפי רציני יחסית (כלומר לא אחר מובנה בלוח אם) מסך : רצוי 15.6 ..אפשרי גם 14 קשיח : 500 ג'יגה לפחות זיכרון פנימי - 6 ג'יגה לפחות צורב DVD (הבנתי שכבר לאט לאט מופיעים לפטופים בלי כונן אופטי) תודה מראש. טל
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני צריך שתי מחשבים ניידים אחד לי ואחד לחברה שלי- התקציב- 10K הדרישות- מחשבים 12-13 אינץ אחד מסדרה עסקית והשני בייתית. שלוש שניים אחריות חובה. באחד חובה מסך מאט. אין כוונה להריץ משחקים או דרישות יותר מידי. מה שחשבתי זה על הN3010 ועל הX201. תודה מראש לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 3500 שקל, למצל את כולו, לא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח תוכנה, קומפילציה gcc, visual studio, workbench הרבה תוכנות פתוחות בו"ז outlook, word, visio, explorer, 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס גרפי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? תוכנות לא, הרכבת מחשב כן 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המח…
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 +- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד עדיף לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שפחות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, אופיס, שימוש ביתי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. OVERWATCH -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות עד גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקל…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם! אז התוכנות שיהיו בשימוש הם בעיקר תוכנות 3D למיניהן: 3D max Revit Sketch Up (כולל V-Ray כמנוע רינדור) Lumion Rhino אך גם תוכנות גרפיות או תוכנות שתפקידן שרטוט: Photoshop SC5 AutoCad ArtRage InDesign קראתי את הנושא שנעוץ בפורום: "מפרטים לגרפיקאים" ולמרות שהיה מעניין לא כל כך הצלחתי להבין יותר מידי, כנראה שהבנתי בתחום מוגבלת. אז כמו שכבר רשום בכותרת, התקציב שלי כרגע הוא 6,000 שקל והוא נטו למחשב ללא מסך או ציוד אחר. אם יש למישהו מפרט שפורץ את התקציב אך יש לכך סיבה טובה אהיה שמח לשמוע. כמה נקודות שצריך לשים עליהן את הלב: המחשב ישמש ליצירת רינדורים. הרבה פעמים אני מוצא את עצמי עובד על מספר תוכנות במקביל (3-4 תוכנות) תודה רבה לכל העוזרים!!
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
נקנה ביולי 2014 והגיע הזמן להשתדרג אשמח לדעת כמה אתם חושבים שהוא יהיה שווה היום למכירה מפרט : מעבד i7 4790 כרטיס מסך GeForce GTX 780 Ti לוח אם gigabyte z97x gaming 5 זיכרון SSD Samsung 250GB כונן קשיח Seagate 2000GB זיכרון ראם 16G Crucial מארז NZXT Phantom 530 ספק כוח seasonic 650w קירור מעבד Scythe Ninja 3 Rev B
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-