עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500-3000 ש"ח (רצוי קרוב ל2500) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תוכנות עריכה לשימוש חובבני (photoshop, premiere pro, lightroom, illustrator), משחקים (בעיקר sims 4 ו-cities skylines), אני מתכננת ללמוד לפתח משחקים (באופן חובבני) בunreal engine 4 (בעיקר משחקים 3D עם גרפיקה לא מאד כבדה) והתעסקות קצת עם blender ו-marvelous designer (גם באופן חובבני ולא עם מיליון פוליגונים) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים …

• 6 תגובות
    • 3.7k צפיות
  2. היי, אני לא עושה את זה לפי הפורמט כי כבר יש מפרט שכמעט הכל בו מוכן, רק צריך כמה פינישים קטנים. אך תוך כדי כתיבה קרוב לוודאי שאענה על כל הדגשים בטופס גם ככה. מתחדש אחרי שהנייח הנוכחי שלי נקנה ב2015. **קנייה תיעשה רוב הסיכווים בTMS ויש שם מחסור בחברות של חלקים מסויימים ככל הנראה , אבל משהו מאוד ספציפי ייקנה במקום אחר אם חסר (KSP או כל חנות אחרת עם מלאי רחב יותר) (יש כמה ניואנסים אישיים שלי ולי זה קצת טריקי להתאים הכל) רמת שקט מועדפת : 5/10 , הרבה יותר חשובה לי רמת הקירור רצוי מאוד שיהיה מרווח ולכן עדיפות לגדלים של FULL ATX ואפילו E-ATX מבחינת הלוח . פירטתי על זה בהמשך. המפרט המתוכנן : i7 12700K / KF (אם גרסאות הF זה רק…

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by Gal Sivan,

שלום אשמח לעזרה אני מחפש לקנות או לבנות מחשב גיימינג עד בערך 7000שקל כולל תוכנת הפעלה של ווינדוס בגדול חשוב לי באמת מחשב חזק למשחקים אופציה לשדרוג עם השנים בלי מוצרים נלווים במיקרא וצריך אפשרות לחרוג קצת מעבר תודה

4. שלום רב חברים! זקוק למחשב נייד לצורך עריכת וידאו.. תקציב של עד 10. הבנתי שמחשב כמו msi M16 עושה את העבודה בצורה מעולה.. הוא באמת יספיק? כמו כן, ההבדל בין כ. מסך 3050 ל3060 משמעותי? שווה להוסיף 250$?

5. Started by חיימון1,

שלום לכולם. אני מצרף פה לינק של המפרט שבניתי, רוצה לשמוע מה דעתכם, האם המפרט בסדר? האם החלקים תואמים ויעבדו טוב זה עם זה? האם הייתם משנים או מחליפים חלקים מסוימים שיכולים לעבוד טוב יותר עם המפרט? תודה, חיים https://pcpartpicker.com/list/Db8TPX

6. שלום, אני חושב לרכוש מחשב נייד HP Envy 17 עבור עבודה משרדתית. השימוש הוא בעיקר תוכנות אופיס כמו וורד, פאור פוינט. גוגל, דוקס וכו' אין שום כוונה להשתמש במחשב עבור גיימינג או משהו כבד. הסיבה שהמחשב הזה תפס לי את העין זה ה17 אינץ'. אני קונה אותו עבור אמא שלי ורוצה מסך גדול כמה שיותר במחיר הגיוני. הספק שלי הוא האם כדאי לקנות מחשב כזה עבור השימוש שרשמתי. האם יש טעם לקנות מעבד i7 או i5 בהחלט מספיק. והאם יש מחשב נייד אחר שכדאי לבדוק עם מסך גדול במחיר טוב יותר, ושהחומרה לא תהיה מוגזמת לשימושים של עבודה משרדתית. תודה

7. Started by Shasoosh,

אשמח לחוות דעת על המפרט הבא. תודה! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 ש"ח, ניתן לחרוג קלות 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן, מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? פחות חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן …

8. Started by boy toy,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 בלי חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים SSD NVME 2280 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מ…

9. Started by Dani92,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000₪ באילת, אפשר לחרוג עד 500₪ אם זה מהותי. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים - Dota2, Diablo2 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSDשכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים SSD M.2 1TB Samsung 980 pro Heatsink NVMe PCIe 4.0 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה, אפשר בלי אורות אם זה יכול לש…

10. מנסה מאוד לסיים את התואר השני באקולוגיה והמחשב לא מפסיק להיתקע אז הגיע הזמן להשתדרג אני עובד בעיקר עם תוכנות GIS וניתוחים בR ויש לי הזדמנות להביא מחשב מארה"ב אבל הלכתי לאיבוד עם כל ההיצע. תודה רבה מראש! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 עם חריגה של עד 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש בGIS, הרצות בR 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שיהיה שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק…

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  11. Started by Patty15,

המחשב לא אמור לזוז יותר מדי ומיועד רק לגלישה+סטרימינג יומיומי של סדרות/אירועי ספורט 1080p אבל לא דרך המסך מחשב אלא באמצעות כבל HDMI שמחובר לטלוויזיה אז אין צורך בכרטיס מסך רציני או מעבד גרפי מטורף ודברים בסגנון. אלה שתי האופציות שננעלתי עליהן ורוצה להבין אם ההבדל בין המעבדים ובין Vostro ל-Inspiron מצדיק השקעה ב-Inspiron היקר יותר או שזה לא כזה קריטי לצרכים הדי בסיסיים שלי. רצוי אבל שיחזיק לטווח ארוך ולא ימות תוך איזה שנתיים (החזקתי עם לפטופ טושיבה 9 שנים עד שלשום לצורך העניין) Dell vostro 3583 https://www.pc365.co.il/product-19497-Dell_Vostro_15_3583_V3583_5124_במלאי DELL inspiron 3580 https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=2959…

12. Started by pet4a,

מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD 3rd Gen Ryzen 7 3700X Box כמות: 1 - מחיר: ₪ 1480 קירור למעבדים: Noctua NH-D15SE-AM4 CPU Cooler כמות: 1 - מחיר: ₪ 372 לוחות אם: Gigabyte X570 Gaming X כמות: 1 - מחיר: ₪ 855 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3200 CL16 VENGEANCE LPX Black CMK16GX4M2D3200C16 בקניית מחשב חדש כמות: 2 - מחיר: ₪ 995 מארזים: Fractal Design Meshify C Blackout כמות: 1 - מחיר: ₪ 417 ספקי כוח: Corsair RM750x 750W PSU 80+ Gold Modular כמות: 1 - מחיר: ₪ 515 כונני SSD: Samsung SSD 500GB 970 EVO Plus NVMe M.2 כמות: 1 - מחיר: ₪ 528 כונני S…

13. Started by shuki7,

ביום שישי כתבתי בקשה לייעוץ ברכישת מחשב בפורום של ייעוץ לפני רכישת מחשב. 154 איש צפו בהודעה ואף לא תגובה אחת. מוסיף שוב את הקבצים של 2 הצעות שקיבלתי מאייבורי ו KSP אשמח למי שיוכל לייעץ איזה מהשניים יותר טוב ואיזה רכיב כדאי לחליף / לשדרג תודה מראש

• 6 תגובות
    • 953 צפיות
  14. Started by exeaction,

טיול ארוך יחסית מתקרב ואהיה מאוד נוח אם מלבד הטלפון יהיה לי את האפשרות לקרוא על היעדים והאופציות דרך מכשיר יותר נוח מטלפון. מכאן עולה הצורך באפשרות לפתוח הרבה טאבים בדפדפן ו...זהו בגדול, אין עוד דרישות לא לסוללה לא למצלמה לא זיכרון וכו'. בגלל זה אני 95% בטוח שטבלט יספק אותי אבל אני לא מכיר סוגים ודגמים ואשמח להמלצות בתקציב נמוך ככל האפשר. תודה

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by shuki7,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 ש"ח, אפשרי חריגה במידה הצורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עבודה משרדית עם תוכנות אינטרנטיות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? WIN PRO, אין צורך באופיס 8. האם…

16. Started by roney tal,

שלום לכולם אני רוצה לקנות לבני בן ה 13 מחשב גיימיג ההתלבטות היא בן מחשב נייד לנייח, אני מבין שנייח עולה פחות למרות שאם אני לוקח בחשבון עלות מסך ומקלדת העלות עולה יחסית לנייד עוד שיקול הוא לגבי ניידות - אוטוטו הילד עולה לחטיבה ותיכון ויתכן שהוא ישמש אותו שם ראוי לציין כי הילד נוטה לכיוון מחשב נייח לגבי המפרט בגדול- מעבד - ryzen 7 2700x או i7 9700k כרטיס מסך - rtx 2070 16gb-ram עוד משהו לסיום - הבן שלי יקרא את כל התגובות והילד מבין עניין בנושא כלומר שניתן לרדת פה לרזולוציות גבוהות לגבי המפרט הטכני אשמח לקבל המלצות בנושא כמו כן אשמח לקבל המלצות ליצרנים מובילים בשוק כך שעלות תועלת תהיה הגובהה ביותר תודה רבה

17. מתלבט לגבי מחשב ללימודי עיצוב גרפי, אני ממש לא מקצועי עדיין וצריך מחשב בעיקר כדי ללמוד ולהתנסות בתוכנות... אני גם מצייר ככה שטאצ' זה חובה מבחינתי... ההתלבטות כרגע היא בין Surface pro 6, i5 4 ליבות, 8gb ram, 256 gdאחסון חדש (3800 שקל) לבין Microsoft surface book 2, 256 ג’יגה, 8 ג’יגה זכרון, מעבד i5. יד 2 במצב חדש... (4500שקל) באופן כללי המקסימום שאני יכול להוציא כרגע זה 5000... (משכורת צבאית זה לא בדיוק להיט)

18. Started by almog4615,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6K יש אפשרות לחרגי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וגם עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מחשב נייד 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שיהיה שקט, אך חשוב שזה לא יפגע ביכולות או שלא יעלה את התקציב יותר מידי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? …

19. Started by justkanji,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000-3500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים, תכנות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא 9. מתי מתוכנ…

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. Started by AviIz,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000, אם כדאי ניתן לחרוג (אם לדוגמא תהיה בעיה עם המשחקים להלן, או עם משחקים אחרים בשביל הבן בשנתיים הבאות), עדיף שלא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מצגות וסיכומי קורסים באוניברסיטה ומשחקים, כיום הבן (גיל 11) משחק ורוצה: fifa20, מיינקראפט, nba2k, citiesSkylines. גם שימוש בהרבה חלונות במקביל, בפרט הרבה tabs (לשוניות) אינטרנט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב …

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. בהתתחלה רציתי לקנו תלפטופ asus zenbook duo pro עם מעבד i9 32giga אבל קיבלתי חוות דעת שהוא לא יריץ לי משחקים כמו שצריך וזה סתם גימיק האם לדעתם זה נכון והאם יש לפטום שיותר טוב למשחקים ממנו מוכן להוציא עד 13K

• 6 תגובות
    • 882 צפיות
  22. שלום חברים, אחרי שראיתי כל מיני הצעות למפרטים בנושאים אחרים כאן בפורום הרכבתי מפרט שאני חושב שהכי מתאים לי במסגרת התקציב. אני צריך חוות דעת סופית לגבי המפרט לפני הקנייה בעיקר לגבי 2 דברים שאני מתלבט לגביהם. 1. SSD האם שווה להוסיף 100-150 שקל ולהחליף את מה שבחרתי באחד מהכוננים האלה ? (פשוט ראיתי שהם גם מאוד מומלצים) ADATA XPG SX8200 במחיר של 659. Samsung 860 EVO במחיר של 600. 2.מארז חשוב לי מאוד שהמארז יהיה שקט יחסי מאוורר,מרווח ונגיש לניקוי אבק (מצטבר אצלי המון). האם ה-P8 מספיק לזה ? לא מפריע לי למתוח עוד קצת את התקציב אם יש מארז שממש יותר מומלץ. ושאלה נוספת לא צריך קירור למעבד ? לא מתוכנן OC. המחשב מיועד לש…

23. אני סטונדט להנדסה מכונות עובד הרבה עם סוליד ובעתיד עם מאטלב. הזמנתי מחשב ואני פתאום לא בטוח שהוא מפסיק חזק בגלל הכרטיס מסך השאלה אם הוא מספיק חזק לדרישות שלי או שצריך לבטל את ההזמנה ולהחליף לאותו מחשב עם כרטיס מסך חזק יותר כמו MX 230 או שאולי לחפש מחשב אחר תודה רבה https://ksp.co.il/?select=.268..271..159..211..2185..5274..5156..442.&kg=&list=1&sort=2&glist=1&uin=75228&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=&rintersect=&store_real= זה המחשב שהמזנתי

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by topy11,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000-6500 עם חריגה של 500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים מכל מיני ז'אנרים בעיקר חדשים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אשמח לשמוע הצעות עם מסך בגודל עד בערך 24 אינץ פלוס מינוס, מאחר ו נאמר לי שמחשב חדש עם מפרט טוב צריך מסך מתאים אז אשמח לשמוע המלצות 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) עכבר 😁😁 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אבל לא חייב משהו מיוחד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי …

25. Started by silky,

מדובר בלפטופ. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3,000. חריגה רק אם ממש קוסט אפקטיבי - 10%. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כמובן. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את…

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.