ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
שלום! אז המחשב הנוכחי שלי שרף 3 כרטיסי מסך ועכשיו נראה שגם את הכרטיס מסך המובנה של המעבד /: (אם למישהו יש מושג למה זה יכול לקרות אשמח לדעת) אז אין אופציה אחרת והגיע הזמן לרכוש מחשב חדש. הרכבתי מפרט כלשהו ואשמח לחוות דעת עליו ועל מספר שאלות שיש לי. השאלות שלי: 1. הייתה לי התלבטות בכרטיס מסך בין GTX1660 Super ל RTX2060, אני חושב שאקח את הRTX אבל עדיין יש לי שאלה. ראיתי שבפלונטר הGTX עם Duel Fan של GALAX עולה 50 שקל פחות מהSingle Fan של Gainward עבור אותו דגם. רציתי לדעת ממה זה יכול לנבוע, סתם קביעת מחירים שרירותית של המותג או שיש עניין של ביצועים מאחורי זה? כי בכללי לא עדיף 2 מאווררים על אחד ושה2 יותר זולים אז בכלל? …
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
החלטתי על מפרט, חסר לי רק מארז+ספק מעבד AMD Athlon 64 3200 Socket 939 TRAY VENICE לוח אם מדגם GA-K8NMF-9 מבית GIGABYTE DDR 512 mb 3200 PC400 GEIL with COOLING כרטיס מסך מדגם PV-T70G-UDE7 GF 7800GT 256MB מבית XFX דיסק קשיח SATA II 80GIGA מבית HITACHI מאוורר למעבדי AMD מדגם Igloo 7300 Light מבית GLACIALTECH מארז Compucase Midi Tower CI-6A19B שחור ספק כח מחברת Enermax EG365AX-VE 350W כולל הרכבה ~5600 ש"ח הבעיה שלא מזכים אותי על הספק שבא עם המארז (HEC 300W), לכן נראה לי שאפשר להוסיף עוד 100 ש"ח לקבל מארז של ANTEC עם ספק מה אתם ממליצים מהמארזים האלה: SX1040B - ש"ח 750 - ספק 400W 3800BQE - ש"ח 760 - ספק Smart Power 2 - 400W
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש המלצה לנייד לא משנה לי אם להזמין בארץ או בחו"ל (כל עוד עושים משלוחים לישראל) התקציב הוא 4K שקלקלים (אפשרות לחריגה של 300) או 1K דולר. גודל 13 ומטה (אין לי בעיה עם נטבוק כל עוד הוא יכול להתמודד עם מה שאני רוצה ממנו) דרישות: יכולת ניגון 1080P + יציאת HDMI דיסק לא קטן מ 160 ג'יגה, רצוי 250 אני לא מתכוון להריץ עליו משחקים רצוי שיתמוך בתקן N רשתות אלחוטיות בלוטות חובה השימושים יהיו גלישה עבודה משרדית מדי פעם קצת כתיבת קוד האזנה למוזיקה וצפיה בסרטים (בעיקר דרך הטלוויזיה ולכן אני רצה HDMI) האם יש משהו שיוכל לענות על הדרישות שלי?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי. מחפש מחשב לצורכי עריכת וידאו פשוטה- מצגות לבר מצווה וכד'. מעדיף כח על פני יופי או גודל מסך. תקציב- 1k, חריגה עד 300 שח. עדיפות להרבה זיכרון על פני ssd יכול להתקין בבית מערכת הפעלה- נא להוריד 50 מהתקציב אם מציעים ללא os. מבין שהתקציב לא ממש ריאלי, מחפש את הטוב ביותר ביחס למחיר. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אני עזור לאחיינים שלי לקנות מחשב משחקים חדש שיחליף את ה-dual core , 2GB ראם שלא כל כך סוחב משחקים. יש ברשותם כבר כרטיס מסך SAPPHIRE HD 6750 שנקנה בעזרת האנשים האדיבים פה. אם אפשר לחסוך מה טוב. יש מסך 22 אינץ' ברזולוציה 1920x1080 אין צורך בציוד הקפי ולא מתוכנן אוברקלוקינג. שקט 7 אין צורך גם במערכת הפעלה. רצוי חנות באזור פתח תקווה. הייתי מעוניין בלוח אם תומך SATA3. כונן SSD יהיה נחמד אבל לא קריטי (אם יכנס לתקציב). תודה לכל העוזרים.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, נקנה מחשב נייד חדש חברת TOSHIBA מדגם a665-s6080 . המחשב בא עם מערכת win 7 home premium מותקנת. הבעיה : קיימת רק מחיצה אחת שהיא בגודל של כל הכונן הקיים במחשב( 500GB). * בעזרת האופציה SHRINK אשר קיים בDISK MANAGMENT בווינדובס הצלחתי להקטין את המחיצה הראשית ל260GB אך זה עדיין לא מספיק. * באותו הDISK MANAGMENT קיימת מחיצה בגודל של 1.4GB וכתוב RECOVERY PARTITION - יכול להיות שפה קיימת ההתקנה. האם קיימת התקנה נסתרת של הווינדובס ? אשר אפשר להתקין מחדש ובצורה טובה ? תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מחשב חדש ויש בו מצלמה מובנת ואני לא מצליח להפעיל אותה המחשב הוא HP מערכת הפעלה ויסטה דגם HP 6690
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין במפרט מחשב לעבודה בעיצוב גרפי. התקציב הוא כ-5000 ש"ח. מצד אחד - אין חובה לכסות את כל התקציב אם אין צורך, מצד שני - ניתן לחרוג במעט אם הסיבה טובה מאוד. המחשב ישמש לעבודה ממושכת ויומיומית בתוכנות: Photoshop, 3D Studio Max, Solidworks בגרסאותיהן החדשות. אין צורך בציוד היקפי (יש לי מסך מתאים, מקלדת, עכבר ורמקולים), או בכונן דיסקטים. יש צורך בצורב DVD. אין צורך במערכת הפעלה. על המחשב להיות שקט עד כמה שניתן, בלי לפגוע בביצועים בצורה משמעותית. לא מתוכנן OC אי-פעם, כך שאין חשיבות ליכולות ה-OC של המרכיבים. המחשב אמור להיות שימושי כמו שהוא למשך כמה שנים. שידרוג יתכן, אך לא מתוכנן. אם אפשר, נא להתייחס לרשת אייבורי http://www.ivory.co.il היות ויש לה סניפים הן …
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום,פתחתי דיון כבר לגבי מפרט,אני רק צריך שתגידו לי איזה לוח אם לקחת,הלוח אם הוא מתוך התקציב 3000 שקל בלי מסך מקלדתד ועכבר המחשב הוא למשחקים ואני חייב רק לדעת איזה לוחם אם לדעת כדי לא להידפק אחר כך@! אני הולך לבצפר! ביי
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בניתי את המפרט הזה בRSM רציתי לדעת כיצד אני יכול לצמצם במחירו בלי לפגוע במערכת כולה. המפרט מיועד לגיימינג כבד ולמשחקים FPS בגרפיקה הגבוה ביותר מתוכנן OC בינוני בעתיד Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray, יחידות 1 ₪1058 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2906 Scythe Katana 3 Rev 2 Intel 1156/1155/1366, יחידות 1 ₪107 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=247 Gigabyte GA-Z68MA-D2H Z68 CHIPSET + 8GB (4GBx2) DDR3 1333Mhz, יחידות 1 ₪826 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3090 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪285 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1257 ThermalTake V9 Black Edition 2x230mm 2x…
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אח שלי לוקח לי את המחשב ואני צריך לקנות חדש אבל מה לעשות, הכיס לוחץ :-\ אז הרכבתי את המפרט הבא: 1 AMD ATHLON XP 2700 575 ש"ח 1 Spire WhisperRock IV 82 ש"ח 1 Gigabyte GA-7N400E-L 412 ש"ח 1 WD 80GB 7200RPM 386 ש"ח 1 Compucase super Midi Tower CI 6a21 300w ART - Black & Blue 355 ש"ח 2 GEIL 256 PC3200 400MHz DDR SDRAM 560 ש"ח 1 Leadtek GeForce FX 5900XT WinFast A350XT TDH 1,143 ש"ח סה"כ 3,512 ש"ח האם אפשר עוד לקצץ? זה מחשב שאני רוצה להריץ עליו משחקים אבל לא חובה ב80 פריימים, 50 יספקו אותי. תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין שתעזרו לי להרכיב מחשב נייח כולל ציוד היקפי (מסך ומקלדת, לא צריך עכבר). התקציב שלי הוא 3000 ש"ח ואני לא מוכן לחרוג. שימוש המחשב הוא לצורך משחקים בינוניים (כמו league of legends באיכות הגבוהה ביותר) וגם לצורך צרכיי כסטודנט. אני מעוניין במחשב שיהיה ניתן לשדרג אותו בעתיד ואני לא צריך שתכלילו ווינדווס ואופיס ושאר התוכנות. הקנייה מתוכננת למחר בצהריים ככה שמה שתגידו זה מה שיקרה. תודה לעוזרים. יניב
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם צריכה עזרה עם מפרט שיכלול גם מסך שימושים עיקריים גרפיקה עריכת וידאו ופלאש מערכת הפעלה יש XP 64 BIT ספק כח יש מהמחשב הקודם LIBERTY 500W צריכה את כל השאר כולל מסך תעזרו לי בבחית המסך המתאים כולל הגודל האופטימלי בהתאם לצרכים שלי תודה מראש
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב, בירצוני ליקנות מחשב טוב מאוד שיעבדו בו מישחקים טובים וחדשים באיכות טובה ועל רזולוציה גבוהה. אני מבקש את המיפרט של כזה מחשב ואני יזמין אותו מי k.s.p כדיי מאוד שהזיכרון הפנימי של המחשב יהיה לא פחות מי 5ג'יגה בית. בתודה מראש omer_
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות מחשב חדש שיהיה מחובר לטלוויזיה בסלון, שישומש לסרטים ומדי פעם גיימינג. הטלויזיה היא HDReady, אך משום שבהמשך תשודרג ל-4K, הייתי מעדיף כ. מסך שלא מיועד אך ורק ל-720p. לא מתכוון OC, לא צריך ציוד עקפי, מעדיף מפרט עם אפשרות לשידרוג עתידי, ולכן מתמקד בעיקר ב-AM4 שלפי הבנתי תשרוד יותר זמן מהתושבות של אינטל. התקציב בכותרת, עם נטיה לרדת במחיר כמה שאפשר (לא יותר ממה שמצורף כאן למטה), אך לא על חשבון החלפת חלקים איכותיים בג'ינרים. מבחינת המארז יש חשיבות לשקט, מאוורר ואיכותי. ברשותי כיום Antec Three Hundred שאני מבסוט ממנו מאוד ורוצה משהו דומה. כרגע זה מה שחשבתי, אשמח לשיפורים וחות דעתי: מק"ט …
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכל המומחים, סוף סוף הגיע העת לרכוש מחשב נייד! שבוע הבא הוא התאריך. התקציב שלי הוא 4000-6000 שקל בבדיקה בחנויות באזור שלי, שמתי עין על שני דגמים: HP dv6160 ea מחירו 5199 LENOVO N100 TYOBLIZ מחירו 5299 שני המפרטים מאוד דומים. רק שבמחשב של LENOVO יש 100 ג'יגה ולא 80. וכרטיס המסך שלו חלש יותר 7300 ולא 7400. הבנתי שLENOVO היא חברה בת של IBM. ככה שהמותג שלה חזק יותר? בכל מקרה על מה משניהם אתם ממליצים? יש לכם דגמים אחרים להציע לי? אני צריך את המחשב לשימוש יומיומי, קצת סרטים, תוכנות שיתוף, ומשחקים. אני יודע שמבחינה גראפית הניידים נותרים מאחור, אבל לדעתכם אני אצליח להריץ איזה OBLIVION או FAR CRY? תודה מראש, רוני
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מעוניין לשדרג את המחשב שלי , יש לי מארז טוב וספק כח טוב וצורב תקציב שידרוג עד 3300 ש"ח( עדיף פחות), מחשב אינטרנט + משחקים כבדים (COD וכדו') . 1. מה ההבדל בין Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz ל Core i5 2500 Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz, מה ה K נותן ? הבנתי שלא כדאי להשקיע ב I7 . 2. לוח אם ASRock Z68 Pro3 Z68 Chipset + ThermalRight Ultra-120 Extreme + 120mm האם זה טוב ומתאים גם ל K וללא K ? 3. זיכרון - Transcend 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7 4. כרטיס מסך - TwinTech GeForce GTX570 1280MB GDDR5 השידרוג הזה (ללא K ) יעלה 3,334.00 , האם כל הרכיבים מתאמים והאם יש רעיונות אחרים . רעש לא מטריד, לא מתכוון OC . תודה
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
זה המפרט שיש לי Computer: GIGABYTE G33M-S2L CPU: Intel Core 2 Quad Q6600 (Kentsfield, G0) 2400 MHz (9.00x266.7) @ 2132 MHz (8.00x266.6) Motherboard: GIGABYTE G33M-S2L Chipset: Intel G33 (Bearlake-G) + ICH9 Memory: 3072 MBytes @ 333 MHz, 5.0-5-5-15 - 1024 MB PC6400 DDR2-SDRAM - Kingston KTC1G-UDIMM - 2048 MB PC6400 DDR2-SDRAM - Kingston Graphics: NVIDIA GeForce 8800 GTS 512 (p393) NVIDIA GeForce 8800 GTS, 512 MB GDDR3 SDRAM Drive: WDC WD800JD-08MSA1, 78.2 GB, Serial ATA 1.5Gb/s Drive: WDC WD3200AAKS-00B3A0, 312.6 GB, Serial ATA 3Gb/s Drive: …
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני יודע שזו הפעם השלישית שאני פותח את הדיון הזה אני מתנצל פשוט ביום ראשון הקרוב אני קונה את המחשב, עקב היותי חייל ולוחם לקח לי זמן לחסוך את הסכום הזה לכן אני רוצה להיות בטוח לחלוטין שאני מקבל תמורה לכסף,שוב מתנצל שאני מטריד אותכם אשמח לקבל עזרה,תודה. 1. מה התקציב המקסימאלי?4.5 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל כל שקל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 ש"ח אם חייב. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. AC,WATCHDOGS,BF4,…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה קורה?? אני חייל ועקב השירות לא יצא לי להתעדכן בעולם המחשבים בשנתיים וחצי האחרונות. אני חובב מחשבים ורוצה לקנות מחשב חדש למשחקים וסרטים. בניתי מפרט אשמח לקבל עליו תגובות. יש לי מסך 22 אינץ' וציוד היקפי סביר. אני לא מתכנן אובק קלוקינג או איך שלא קוראים לזה. ואני זקוק למחשב חזק שיתן ביצועים גבוהים במשחקים חדשים וטובים. המפרט מחנות ksp ששמעתי שהם הכי זולים. Core i7 870, 2.93GHz, s1156, 8MB Tray 1330 מעבד P55A-UD3 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E gigabyte 610 לוח אם DDR III 1600Mhz Price Units Total 2GB Kingston HyperX Blu 185 זכרונות 6 גי'גה כפול (2 כפול 3) GIGABYTE Price Units Total GTX460 1GB GDDR5 DX11 2…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל במידת הצורך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב איכותי ללא כרטיס מסך. משחקים לעתים רחוקות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. …
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן חברים, אז אני צריך לקנות מחשב חדש ומאוד מתלבט לאור האינסוף אפשרויות. יש לי אפשרות לרכוש בארה"ב או בארץ (תלוי בהפרש). * מטרות המחשב? גלישה באינטרנט, אופיס, צפיה והזרמה של סרטים, קצת משחקים. אני בייחוד עובד עם הרבה חלונות של וורד, פי די אף וכרום במקביל. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?15.6, לא חשוב מבריק או מאט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) רצוי 1920X1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)?לא * משקל רצוי?לא משנה * הא…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
רציתי לדעת אם שווה לקנות אותו? כמה הוא עולה? אני צריך מחשב טוב בעיקר לאייסיקיו אימייל מסנג'ר אינטרנט.. ואם אפשר אז גם למשחקים עד 3000 ש"ח
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! אני מעוניין לקנות מחשב חדש שישמש בעיקר לעבודות משרדיות וצפייה בסרטים (בעיקר HD), אך גם מעט גיימינג לאחי הקטנים. התקציב שלי עומד על כ 3500 שקלים, ואני מעדיף לא לחרוג ממנו. אין צורך בעכבר, מקלדת, מסך או רמקולים, והדרישה העיקרית שלי היא שהמחשב יהיה שקט (בערך 7 מתוך 10, אם חייבים לדרג ) ושיכיל כונן בנפח טרה וצורב. לא מתוכנן אוברקלוק כלשהו, אלא אם תומלץ המהרה קטנה. אני בודק אפשרות של הבאת רכיבים מסוימים (מעבד, זכרון וכרטיס מסך) מארה"ב, אבל כרגע המחשב מתוכנן להקנות בחנות הזולה ביותר שאמצא בארץ. תודה מראש לכולם!
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-