עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by yehuda250,

רוצה לבנות מחשב אחד שאיתו אוכל לעשות הכל ובמקביל. לשחק בהגדרות גבוהות במסך אחד ובשני להפעיל סרט באיכות גבוהה תוך הפעלה של מערכת סאונד איכותית. איך הייתם בונים מחשב כזה? האתגרים שאני רואה הם 1. הרצת תוכן ברמה גבוהה. 2. ריבוי משימות במקביל. עם משמעות לגבי יכולות עיבוד וקישוריות. 3. התייחסות ספציפית לסאונד.

2. שלום, לפני כמה חודשים הזמנתי מחשב נייד מחנות ששמה נייד נייד, הדגם הוא Lenovo carbon gen 9 20xw004yiv. לדעבוני גיליתי שהם שלחו לי דגם לא נכון, ובעצם דור 8: Carbon gen 8th 20u90002iv. אחרי ריב ממושך בטלפון הם הסכימו להחליף לי את המכשיר, אמרו שכרגע יש להם gen 10 בלבד. דיברנו על דגם Gen10 21bc0093iv, אבל במקומו הגיע 21cb000gus, המחשב הוא מסך טאץ, והוא כבד בצורה משמעותית מהמחשב דור 8 שקיבלתי, ממש לא 1.13 ק"ג, יותר בכיוון של מאק פרו שזה מעל 2 ק"ג, הם טוענים שמה שמפורסם באתר זה 1.13 קג ללא הסוללה. לפיכך לא הסכמתי לקבל את המחשב ונשארתי עם הדור 8, בעיקר בגלל המידות שלו, הוא יותר דק ומשמעותית ויותר קל. אני מחפש באינטרנט עדות למחשב שבהיותו יותר מג…

3. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח, חריגה של עד 100-200 שקלים במקרה הצורך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, אופיס, זום, גלישה, משחקי מחשב(אין צורך לכרטיס מסך חזק, אך כזה שיכול לסחוב משחקי מחשב גם אם לא באיכות גבוהה) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך(רמקולים בתוך המסך עדיף) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשיבות בינונית …

4. המחשב הנייד מיועד לעבודה משרדית, כעיקרון לקורס DevOps וכחלק מזה להרים VM של אובונטו כנראה רק עבודה ב-Terminal לא משהו כבד. אני מעוניין במחשב 13.3" קל משקל עד 1KG. מתלבט בין 2 הדגמים הבאים: Lenovo Yoga Slim 7 Carbon 13IAP7 Zenbook S 13 OLED UX5304VA מה כדאי לי?

5. Started by stormme,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5K, חריגה של עד 0.5K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג ועריכה גרפית כמו פוטו שופ 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, אבל לא מאוד קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מוע…

6. היי מחפש לקנות מחשב להדמיות: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?12000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה?תלת מימד (3DS MAX, CORONA RENDER) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?מסך 27 אינץ' 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)קיימים שני כוננני SSD טרה 2 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצו…

7. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2,500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא …

8. Started by kfirbs83,

היי, בניתי את המחשב הבא, טהעיתי שמח לחו"ד לגבי עלות ורכיבים: [img]https://www.plonter.co.il/graphics/plonters/plonter_logo.png[/img] הצעת מחיר למערכת מחשב - [URL]www.plonter.co.il[/URL] - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - AMD Socket - AM5 [url=https://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=100-000001015][b]100-000001015[/b] - [b]AMD[/b] - [b]AMD Zen4 Ryzen5 7600 6 Core/12 Threads - Base Clock: 3.8GHz - Max Boost Clock: 5.1GHz - AMD Radeon Graphics - Without Fan - 65W TDP - Zen 7000 Series - Tray...[/b][/url] [color=red][b]שלוש שנים אחריות[/b][/color] כמות: - 1 - 941/[b]922[/b] ₪ לוחות אם - AMD Socket AM5 - mATX [url=ht…

9. Started by selomo,

כבר פתחתי נושא בעניין אבל היות ולא קיבלתי תגובות, אני פותח אותו מחדש כי הפעם זה מישהו שבאמת ביקש ממני. תודה מראש לכל העוזרים

10. Started by Effi Kalo,

https://www.ivory.co.il/computer/intel/build/GC7XJ52C40HHVF9CNLD2 היי חושב לקנות מחשב תקציב: תקציב עד 9000 חריגה של 1000 שקל ייעוד המחשב: המחשב מיועד למשחקים

11. מחפש לקנות מתנה בשביל חבר שבמילואים, אין לו שימוש מיוחד מדי במחשב (סטונדנט לרפואה) אבל אשמח למצוא משהו שיחזיק באופן טוב צפייה בסדרות וסרטים, ושיהיה נוח לשימוש משרדי. ראיתי פה בפורום המלצה על https://ksp.co.il/web/item/251685 האם הוא טוב ביחס למחירו? מה היתרונות והחסרונות שלו?

12. Started by yotam.m,

היי, כבר לא מעודכן בחומרה עכשווית כמו בעבר. מחפש מחשב סביב 6000 שח (אפשר לחרוג בכמה מאות לפה או לשם במידה וישפר כרטיס מסך למשל) מתוכננת קניה באילת. דרושים מסך מקלדת ועכבר תואמים לגיימינג. ומארז נחמד עם דלת ו-RGB בשביל הילדים. תודה רבה לעוזרים.

13. Started by EladBna,

היי חברים, אז אחרי שהתאפסתי קצת על הרצונות. מחפש מחשב נייד עד 5000 ש"ח, אפשר לחרוג טיפה. המחשב ישומש בעיקר לשימושים בסיסיים, טיפה קוד ועיצוב אבל בעיקר אופיס וגלישה באינטרנט. המחשב צריך להיות קל יחסית, עד 2 קילו מקסימום, עם כמה שיותר חיבורים. אני הולך להשתמש במצלמת Obsbot tiny 2 בשימוש בו. מעבר לזה, חשוב שתהיה מערכת המפעלה, 16 ג'יגה לפחות זיכרון ועדיפות לטרה דיסק קשיח.

14. שלום, צריך מחשב קטן כ 10.5" לשימוש באופיס לסטודנטית להוראה עד 1000 ש"ח. אם יש בתקציב הזה אפשרות להכניס מסך שמתפרק והופך לסוג של טאבלט אז כדאי אבל לא חובה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1000 ש"ח (עד 1300) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר אופיס. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8/10 6. האם ישנה הגבלה או העד…

15. שלום אני וחבר שלי כל אחד מאיתנו צריך מפרט למחשב בסביבות ה 5-6 אלף , מחשב 1: אני עקרונית זקוק למחשב גיימינג והרצה של תוכנות סטטיסטיקה עם מוסד נתונים גדול , אני לא מחפש מפלצת להריץ כל דבר על האיכות הכי טובה פשוט המחשב הנוכחי שלי איזה בן 8 שנים אני כבר לא בענייני החומרה של מחשבים אז אני לא מבין מה אני אמור לשים במחשב שלי. מחשב 2 : הידיד שלי מחפש מחשב שיכול להריץ משחקים בקטנה אבל עקרונית המחשב שלו נועד לעריכת וידיאו ולעריכה מוזיקלית,אין לו שום הבנה במחשבים. נשמח אם יהיה אדם טוב לב שיוכל לעזור לנו ותודה מראש.

16. שלום, מחפש לקנות מחשב נייד איזור ה 14״ במחיר נניח בין 2500 ל 4000 ש״ח (יודע שהתחום די רחב - בהמשך הסבר). יהיה לשימושים בסיסיים של סטודנט (לא מדמ״ח או גרפיקה או משהו מיוחד, לא ישמש למשחקים בכלל) - של אינטרנט (הרבה דפים במקביל), Office, וקצת צפייה בסרטים (לא מסך חיצוני). חשוב שייראו במסך טוב, ושהשימוש יהיה נוח (מקלדת ו TrackPad נוחים), ושלא יאיט משמעותית כל הזמן בגלל שמתחמם מהר (מנסיון עם לפטופ קיים). מעדיף מחיר זול אבל מוכן גם לשלם יותר אם אין צריך בשביל לקבל חווית שימוש טובה (בשימושים בסיסיים). ורצוי אחריות טובה (כלומר שבאמת מקבלים את האחריות כשצריך, ועדיף תקופה ארוכה מהמינימום) תודה

17. Started by dfearless83,

שלום וברכה לכולם אני מחפש לקנות מחשב חדש שישמש אותי ב 7 שנים הבאות לפחות. אני מעדיף מפרט שיבוסס על GFORCE 4070 TI SUPER (לפחות) אני מעוניין ב SSD של לפחות 1 טרה, עדיפות ל2 טרה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 9K בלי חריגה גבוהה 2. מה שימושי המחשב ? משחקים, עריכה גרפית קלה 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא! 4. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אבל לא מאוד 5. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין 6. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? …

18. Started by ronyehuda1112,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? . בעיקרון אני רוצה להוציא כמה שפחות אבל מבין שזה הסדר גודל שאני אקנה את המחשב אז 8000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? . השימוש העיקרי יהיה לימודים אופיס קבצים דברים כאלה אולי גם קצת תיכנות והמשחק היחיד שאני אשחק במחשב אולי יהיה מינקרפט 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? . לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) . לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? . שיהיה שקט כמה שאפשר 6…

19. Started by yan2411,

שלום לכולם. צריך עזרה בהרכבת מפרט למחשב גיימינג. תקציב שבעת אלפים שקלים כשאת החלקים היקרים אני מעוניין לרכוש באילת. ז"א אפשר להתפנק קצת. אין צורך בציוד היקפי: מקלדת עכבר רמקולים. צריך שני כוננים SSD הראשון טרה והשני לא יותר מ250 ג'יגה השימוש כפי שנכתב גיימינג. בעיקר סימולטורים טיסה ונהיגה. איו לי שאיפה בהרצת משחקים על מאפייני המקסימום. אז לא יותר אם אני צריך קירור מים או אם זה בכלל רלוונטי בשבילי ובתקציב.

20. Started by Akiles,

היי חברים, אשמח לעזרתכם המקצועית בנוסף אם אפשרי להמלצה לחנות בצפון (עדיך שתהיה אפשרות של משלוח גם) מחשב נייח בלבד ללא ציוד היקפי לנערה בכיתה י' (בעיקר לימודים, אינטרנט, מוזיקה, סרטים) - לדעתי ללא כרטיס מסך יש לה מסך 27 אינץ עם 75Hz - VGA+HDMI (אם אני לא טועה) תאכלס אפשר להגיע לאחלה מחשב עם תקציב נמוך מזה לפי הבדיקה שלי - אבל אין בעיה גם למתוח את התקציב במידה ומשתלם המון תודה ! שבוע טוב ובשורות טובות !

21. 1

22. שלום רב. אבא שלי רוצה להשתדרג אחרי שנים רבות שלא היה לו מחשב נורמאלי והמחשב הנוכחי גוסס (נראה לי לא החליף מחשב ב15+ שנים האחרונות) אני רוצה שיהיה לו מחשב טוב לשנים הבאות ורוצה לעשות לו מתנה יפה ליום הולדת. השימושים שלו ושל אמא שלי בעיקר זה אינטרנט,אופיס,סרטים. חשוב לו שהמחשב ירוץ מהר ויהיה לו הרבה מקום פנוי. הוא לא משתמש בפוטושופ אבל כן משתמש בכל מני תוכנות חינמיות לעריכת תמונות. אני אפרסם פה את המפרט שבנית וחשבתי עליו ותגידו מה דעתכם, מה הייתם משפרים או מורידים שיחזיק טוב לשנים הבאות. בעיקרון התקציב הוא גג עד 3500 אבל השאיפה שיצא יותר זול שיש דברים שאין צורך בהם לשימוש. אני שנים לא התעסקתי בבניית מפרט אז לא יודע מה הולך בשוק היום ומה כדאי. בנוסף אני מתלבט בנוגע למא…

23. Started by Natalia,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 שח, אפשר חריגה קטנה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? סרטים, אופיס, אינטרנט, משחקי דפדפן 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מעדיפה 15.6 ומשקל כ 1.5ק"ג, אבל משקל לא קריטי 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או …

24. Started by Bakke,

היי, אני מעוניין לרכוש מחשב גיימינג חזק ואני מתלבט האם לבלוע את האגו ולקנות את כל המפרט כולל כרטיס גרפי מסדרת ה4000 בבלאק פריידי או שאולי כדאי לקנות את כל המפרט בבלאק פריידי ללא הכרטיס הגרפי ולחכות לסדרת ה 5000 או שבכלל לחכות לרכוש את כל המפרט עוד כמה חודשים שה 5000 יהיה זמין. מישהו יכול לעשות לי קצת סדר בראש? בסוף היום יש לי תקציב של 15k ללא מסך וציוד היקפי

25. Started by Kaligula Imperar,

שלום, מחפש מחשב נייח לאבא שלי. דרישות: תקציב 3000₪ בעל יכולת להריץ ווינדוס 11 אין צורך במקלדת, עכבר יעביר מהקודם יש לו הארד דיסק HDD ארוז, אז לא צריך רק SSD שלא יתקשר אליי כל שני וחמישי שהמחשב נתקע. עצות מנומקות יתקבלו בברכה, אוהד

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.